Welon, smoczek, my - wariatki, przyszłe żony no i matki! PM 2017 cz. 17! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-22, 11:53   #2701
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Dot.: Welon, smoczek, my - wariatki, przyszłe żony no i matki! PM 2017 cz. 17!

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość

Ja ci dam w maju śnieg 20 na pewno nie będzie
moja ciocia brała ślub 16 lat temu 23 kwietnia i miała 30 st w cieniu :O
Moja babcia brała ślub w październiku i mowiła, że było też ok 30 stopni i na tort musieli do studni wpuszczać bo krem się rozpuszczał a specjalnie chcieli ślub w październiku, aby było chłodno

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:53   #2702
czerwiec2017
Zadomowienie

P & R

P: 95' , studentka kosmetologii, kocha to i usilnie walczy o pracę w zawodzie . Uśmiechnięta, niezdecydowana, wybuchowa - choć tylko na chwilę. Po 5 minutach zapomina, że coś ją wkurzyło

R: 90', pracuś jakich mało... nie usiedzi w miejscu - po pracy nie odpoczywa, tylko robi coś w ogrodzie/garażu
Romantyk, dusza towarzystwa. Z nim każda impreza jest udana!

P&R : Mieszkamy w tej samej miejscowości. To on mnie "wypatrzył" i zagadał na nk.pl Popisaliśmy trochę i wkońcu doszło do spotkania. Na pierwszej randce dostałam buziaka, taki szybki bill z niego Po miesiącu byliśmy już razem - i tak już sześć lat zakochani w sobie na zabój

razem: od 3 czerwca 2010
zaręczyny: jeszcze ich nie było
ślub: 3 czerwca 2017

kolory przewodnie: fuksja i fiolet
Suknia: chciałabym koronkową suknie o kroju syrenki, ze zdobionym paskiem w talii
sala: namiot, przy hotelu "Brzoza", stoły okrągłe
pierwszy taniec: walc
fotograf i kamerzysta: jesteśmy w trakcie poszukiwań
muzyka: DJ + akordeon, chcemy przyśpiewki weselne przy stołach

Obrączki: prawdopodobnie proste z żółtego złota z grawerem od wewnątrz, choć ostatnio wypatrzyłam z liniami papilarnymi
Kwiaty: kocham piwonie, więc one będą na pewno dekoracja w kościele, na stołach i na aucie to będą kwiatowe kule
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a8717f8e4d338a703c0ba265698c5080-horz.jpg (152,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rozowe-kwiaty-dla-panny-mlodej-horz.jpg (79,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg romantyczne-fryzury-horz.jpg (81,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: png capture-20160205-201921.png (629,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 900x700_false_541a95dc9583fgallery_70_big.jpg (274,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 900x700_false_541a95debd02egallery_81_big.jpg (282,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: png capture-20160202-065552.png (706,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracje-zloty-staw.jpg (160,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracja-kosciola.jpg (298,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding-car-decorations-5_0.jpg (11,7 KB, 9 załadowań)
czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 12:01   #2703
luna_laula
catwoman

Czerwiec2017 jak to nie bylo zareczyn? tak po prostu zdecydowaliscie sie na slub?
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 12:05   #2704
koolorowana
Zakorzenienie

Czerwieec to ty jesteś z mojego rocznika xd myślałam ze starsza jestes pjoona
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 12:08   #2705
klauduska92
Rozeznanie

Czerwiec2017, też będę miała piwonie
klauduska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 12:08   #2706
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Może to głupie pytanie, ale- czym się kierowałyście wybierając datę?
Dla mnie np. kwiecień jest za zimny

Pogoda i okresem gdzie jest najwięcej urlopow
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 12:09   #2707
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
Czerwiec2017 jak to nie bylo zareczyn? tak po prostu zdecydowaliscie sie na slub?
Nie wiem sama jak to wyszło Od jakiś 2 lat mówimy o ślubie, generalnie TŻ był pewien, że pół roku przed to idealnie by wszystko zarezerwować (sala, dj, foto itp), ale go uświadomiłam że te 1,5roku to takie minimum - jeśli chcemy sami wybrać, a nie wybierać spośród wolnych I jakoś od grudnia, stycznia już latamy na rozmowy i wybieramy. Salę mamy już zaklepaną, zaliczkę wpłaconą
Oboje jesteśmy pewni siebie i uczucia no ale jako takich zaręczyn nie było Chociaż powtarzam mu co chwilę głupie gadki np. jak on chce umówić się na spotkanie z dj, to ja mu mówię "no ale po co? jakaś okazja się szykuje? " albo "no tak... salę mamy, dj prawie też.. a ja nie noszę najważniejszej rzeczy na palcu! "
ale przeczuwam zaręczyny maks w te wakacje zaręczyny...bardziej potwierdzenie zaręczyn haha
Stary 2016-04-22, 12:11   #2708
klauduska92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Nie wiem sama jak to wyszło Od jakiś 2 lat mówimy o ślubie, generalnie TŻ był pewien, że pół roku przed to idealnie by wszystko zarezerwować (sala, dj, foto itp), ale go uświadomiłam że te 1,5roku to takie minimum - jeśli chcemy sami wybrać, a nie wybierać spośród wolnych I jakoś od grudnia, stycznia już latamy na rozmowy i wybieramy. Salę mamy już zaklepaną, zaliczkę wpłaconą
Oboje jesteśmy pewni siebie i uczucia no ale jako takich zaręczyn nie było Chociaż powtarzam mu co chwilę głupie gadki np. jak on chce umówić się na spotkanie z dj, to ja mu mówię "no ale po co? jakaś okazja się szykuje? " albo "no tak... salę mamy, dj prawie też.. a ja nie noszę najważniejszej rzeczy na palcu! "
ale przeczuwam zaręczyny maks w te wakacje zaręczyny...bardziej potwierdzenie zaręczyn haha
Bez zaręczyn też się da Moi rodzice się nie zaręczali, a ślub tak po prostu wyszedł, bo stwierdzili, że są gotowi
Stary 2016-04-22, 12:12   #2709
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
ja myśle czy nie zapytać mojego dalekiego kuzyna czy by nam nie obfocił ślubu i przyjęcia no i potem sesję.. robi piękne zdjęcia może się zgodzi jako tako jako gościa Go nie planuję na ślubie, a tak to sobie zarobi chociaż
Fajna opcja. Może po rodzinie taniej nawet policzy.
Ja chcę proponować mamie mojego przyjaciela by dodatkowo robiła nam zdjęcia, jeśli byłaby zainteresowana. Bezpłatnie, ale do portfolio by miała, bo dopiero zaczyna z fotografią. Nie wiem czy byłaby zainteresowana akurat ślubną fotografią, ale będę pod koniec roku pytała.

Przepraszam, nie chce mi się szukać teraz, ale wiem, że czyjś TŻ dostał awans. Także gratki.

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 12:14   #2710
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Mój tż był szybki z zaręczynami (a tak wielce mówił, że jemu się do slubu nie spieszy, a do zaręczyn wcale)

Stary 2016-04-22, 12:16   #2711
luna_laula
catwoman

Mój bez zaręczyn ślubu by nie chciał i tak się ciągle pyta po co nam ślub a tak to rozeszło się po całej rodzinie, więc musi się wywiązać z zobowiązania
Stary 2016-04-22, 12:17   #2712
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Złamałam paznokieć do wtorku nie odrośnie!

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Mój bez zaręczyn ślubu by nie chciał i tak się ciągle pyta po co nam ślub a tak to rozeszło się po całej rodzinie, więc musi się wywiązać z zobowiązania
Mój też by nie chciał bez zaręczyn

Stary 2016-04-22, 12:26   #2713
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klauduska92 Pokaż wiadomość
Bez zaręczyn też się da Moi rodzice się nie zaręczali, a ślub tak po prostu wyszedł, bo stwierdzili, że są gotowi
no pewnie, że się da ale u nas będą i tak, na 100%
mój TŻ jest taki, że on chciałby żeby nasze zaręczyny były jak z bajki... i nie chodzi o to, że to ja mu gadam że nie chcę byle jakich (chociaż..no każda baba chyba marzy o romantycznych zaręczynach), ale to on nie chce mi założyć pierścionka ot tak, w pokoju czy w łóżku podejrzewam, że mnie gdzieś zabierze... no taki już jest.
Kiedyś marzyłam o zaręczynach na plaży, nad morzem.. przy falach i o zachodzie słońca

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
Czerwieec to ty jesteś z mojego rocznika xd myślałam ze starsza jestes pjoona
o widzisz a jaką macie różnicę wieku z TŻ?

Cytat:
Czerwiec2017, też będę miała piwonie
najpiękniejsze są, i jeszcze w czerwcu nie ma problemu z dostaniem ich
Stary 2016-04-22, 12:28   #2714
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałam 2 kwietnia 2016, bo tego dnia się poznaliśmy (w grę wchodził jeszcze 11, bo wtedy się zeszliśmy, ale nie wypadał w sobotę).
A skoro w 2017 żadna z tych dat nie wypada w sobotę to stwierdziłam: byle kwiecień. I do wyboru były wyłącznie: 22 i 29. I tak padło na 29 kwietnia, bo potem majówka, więc dla części gości będzie łatwiej przyjechać jak potem i tak mają wolne.

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
poznaliśmy się w kwietniu, na kwiecień też wypada nasza rocznica. poza tym data przed majówką (29.04). A co do pogody - teraz nie przewidzissz. na koniec kwietnia moze być 30 stopni, a w maju śnieg

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, u mnie niecałe 2 miesiące i będzie rok :-D a potem to już zleci :-D
U mnie za tydzień będzie rok do ślubu.

Cytat:
Ja w wolnej chwili szukam inspiracji na pintereście. Takie mini-przygotowania. Frajdy dużo mam jak oglądam suknie, kwiaty itp Też już nie mogę się doczekać, aż wszystko będę musiała załatwiać W zimie udało nam się zrobić kurs przedmałżeński, została nam tylko poradnia
Ja wczoraj założyłam dwie tablice: Ślubne DIY i Ślubne Inspiracje (mam tam na razie dekoracje kościoła i sali). Obie ukryte dla innych.

Cytat:
u mnie zawsze doliczają za mycie
W Warszawie zawsze chodziłam do fryzjerów, gdzie mycie było w cenie. Tu w Hamburgu chyba nigdzie nie jest w cenie... Jak szukałam w miarę taniego fryzjera to mycie podwyższało cenę o jakieś 8-10€. A ja nie rozumiem, jak można ciąć włosy na sucho...

Cytat:
Napisane przez marta271 Pokaż wiadomość
Ja tez! Już bym chciała wybierać zaproszenia, obrączki, ustalać dekoracje, wybierać torta, bukiet i cala ta resztę :-D a to jeszcze trzeba czekać :-D ale wiosna/latem w tym roku będziemy robić sesje narzeczenska to chociaz na trochę będę miała ślubne zajęcie
A czemu nie możesz tego wybierać? Ja zaproszenia wybrałam, w maju przyjdą próbki. Obrączki może w maju pójdziemy oglądać.

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 12:31   #2715
czerwiec2017
Zadomowienie

No i co do jednego jesteśmy zgodni - odpadają zaręczyny np. na jakiejś rodzinnej imprezie
Druga sprawa jest taka, że u nas nikt nie wie o tym, że planujemy ślub. Podczas świąt BN chcemy rozdać już zaproszenia i to będzie też moment w ogóle oświadczenia rodzinom, że pobieramy się do grudnia to będzie nasza wielka tajemnica.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
A ja nie rozumiem, jak można ciąć włosy na sucho...
u mnie zawsze jest na sucho, bo mam włosy do talii i chodzę tylko na podcięcie końcówek, które zawsze są obcinane maszynką
Stary 2016-04-22, 12:33   #2716
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie 393 dni z jednej strony bym chciała, ale z drugiej...ten rok nie jest zupełnie dla nas, sytuacja życiowa nam by na to nie pozwoliła
i w ogóle wszystko mnie już wkurza, bo cała moja wizja zaczynając od ślubu, kwiatów, dekoracji, kończąc na sukni i kolorze dodatków jest najpopularniejsza w 2016 roku

mnie by tż zabił jakbym chciała sesje narzeczenska

Wszystko o czym piszesz to piszesz o mnie? wszystko identycznie. Po co mam sie napalać i pluć sobie w brodę jak w tym roku za nic by nie wypalilo bo kasa. Ale spędzimy ostatnie szalone panieńskie i kawalerskie lato

Moje wizje tez teraz królują ale u mnie w okolicy i tak przeważają princesski i motyw przewodni w dwóch kolorach.

Moj marudzi na plener ślubny a co dopiero sesja narzeczeńską zreszta sesja narzeczenska tez mnie nie kreci,podobnie jak tort

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:

mój też... już nawet zapowiedział, że on nie chce zdjęć z przygotowań

Ja tez nie chce dla mnie zupełnie zbędne,wole na to miejsce miec więcej z wesela.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 12:35   #2717
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość

Ja tez nie chce dla mnie zupełnie zbędne,wole na to miejsce miec więcej z wesela.
My też nie chcemy

Stary 2016-04-22, 12:35   #2718
luna_laula
catwoman

Cytat:
no pewnie, że się da ale u nas będą i tak, na 100%
mój TŻ jest taki, że on chciałby żeby nasze zaręczyny były jak z bajki... i nie chodzi o to, że to ja mu gadam że nie chcę byle jakich (chociaż..no każda baba chyba marzy o romantycznych zaręczynach), ale to on nie chce mi założyć pierścionka ot tak, w pokoju czy w łóżku podejrzewam, że mnie gdzieś zabierze... no taki już jest.
Kiedyś marzyłam o zaręczynach na plaży, nad morzem.. przy falach i o zachodzie słońca

o widzisz a jaką macie różnicę wieku z TŻ?

Mój też tak chciał i mu wyszło

Cytat:
No i co do jednego jesteśmy zgodni - odpadają zaręczyny np. na jakiejś rodzinnej imprezie
Druga sprawa jest taka, że u nas nikt nie wie o tym, że planujemy ślub. Podczas świąt BN chcemy rozdać już zaproszenia i to będzie też moment w ogóle oświadczenia rodzinom, że pobieramy się do grudnia to będzie nasza wielka tajemnica.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

u mnie zawsze jest na sucho, bo mam włosy do talii i chodzę tylko na podcięcie końcówek, które zawsze są obcinane maszynką
Ale fajnie Tylko ja bym zwariowała, moi rodzicie wszystko muszą wiedzieć na bieżąco, bo z tż o tym nie pogadam- mówi mi, żebym wybierała co chce

U mnie też tylko na sucho. Fryzjerka przed podcięciem myje mi włosy, suszy, prostuje i dopiero wtedy podcina

Stary 2016-04-22, 12:36   #2719
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie tez I ponury. To od razu po zimie,ja jeszcze nie mam naładowanych akumulatorów i co roku jestem przybita wiec bym nie mogla.

My chcieliśmy lato-wakacje. Az dziw ze byliśmy w tym zgodni Czyli w grę wchodził lipiec,sierpień. Spodobało mi sie ze nawet fajnie wypada dlugi weekend przy 15 sierpnia i dlatego wzięłam 12
Stary 2016-04-22, 12:36   #2720
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
Moj marudzi na plener ślubny a co dopiero sesja narzeczeńską zreszta sesja narzeczenska tez mnie nie kreci,podobnie jak tort
mnie też nie rajcuje sesja narzeczeńska
z plenerem pewnie poczekamy do lipca-sierpnia-września, bo chcemy plener na plaży nad morzem i pewnie połączymy to z jakimś weekendowym wyjazdem nad morze, bo po weselu pewnie szalony wakacyjny wyjazd odpadnie
Co do tortu, to my chcemy tort jakoś koło godz 18, po obiedzie - do kawy. Żeby każdy jeszcze w miarę na trzeźwo go zjadł I też bez wielkich ceregieli typu race itp
Stary 2016-04-22, 12:36   #2721
klauduska92
Rozeznanie

Cytat:

Ja niestety będę musiała sporo dopłacić we wrześniu do nich, ale co zrobić.. Podobno zwolnił się jeden termin w czerwcu w tej sali (teraz pewnie już zajęty), ale mam większość spraw już pozałatwiane i nie chciałam zmieniać
Stary 2016-04-22, 12:39   #2722
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym nawet nie chciała bez zaręczyn a jakbyśmy zaplanowali ślub bez zaręczyn to pierścionkiem mógłby sie wypchać
Stary 2016-04-22, 12:40   #2723
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:

Ale fajnie Tylko ja bym zwariowała, moi rodzicie wszystko muszą wiedzieć na bieżąco, bo z tż o tym nie pogadam- mówi mi, żebym wybierała co chce
nie no, mój TŻ jest bardzo zaangażowany i też go rajcuje to, że to wielka tajemnica. Dzięki temu ślub i wesele będą takie 'prawdziwie nasze', od początku do końca zorganizowane tylko przez nas nie chcemy słuchać porad rodzin itp, ja tylko zabiorę mamę i siostry na przymiarki sukni
Ostatnio, jak ja byłam w Krakowie, on sam był na urodzinach brata - była cała jego rodzina i ponoć podpytywali się, kiedy ślub itp
I TŻ mi powiedział, że wtedy tylko miał jedną myśl w głowie "ludzie... gdybyście wy wiedzieli, to co ja wiem
" słodkie to było
Stary 2016-04-22, 12:41   #2724
malgosiaw123
Zakorzenienie

Czerwiec rodzice Wasi wiedza o ślubie?
Stary 2016-04-22, 12:45   #2725
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
Czerwiec rodzice Wasi wiedza o ślubie?
nie wiedzą
ale oczywiście też czekają, to nie jest tak że my sobie wymyśliliśmy ślub, a oni jak się dowiedzą to zemdleją haha
prawdopodobnie powiemy im w Wigilię
Stary 2016-04-22, 12:46   #2726
luna_laula
catwoman

Cytat:
mnie też nie rajcuje sesja narzeczeńska
z plenerem pewnie poczekamy do lipca-sierpnia-września, bo chcemy plener na plaży nad morzem i pewnie połączymy to z jakimś weekendowym wyjazdem nad morze, bo po weselu pewnie szalony wakacyjny wyjazd odpadnie
Co do tortu, to my chcemy tort jakoś koło godz 18, po obiedzie - do kawy. Żeby każdy jeszcze w miarę na trzeźwo go zjadł I też bez wielkich ceregieli typu race itp
My mamy deser w ofercie, więc nie ma sensu pchać tortu po nim Chcę żeby wjechał o północy, przy zgaszonych światłach

Cytat:
nie no, mój TŻ jest bardzo zaangażowany i też go rajcuje to, że to wielka tajemnica. Dzięki temu ślub i wesele będą takie 'prawdziwie nasze', od początku do końca zorganizowane tylko przez nas nie chcemy słuchać porad rodzin itp, ja tylko zabiorę mamę i siostry na przymiarki sukni
Ostatnio, jak ja byłam w Krakowie, on sam był na urodzinach brata - była cała jego rodzina i ponoć podpytywali się, kiedy ślub itp
I TŻ mi powiedział, że wtedy tylko miał jedną myśl w głowie "ludzie... gdybyście wy wiedzieli, to co ja wiem
" słodkie to było
Też bym chciała takie prawdziwie nasze wesele, ale jakbyśmy mieli sami na to uzbierać to ślub by w 2020 albo później był. Nasi rodzice mają sfinansować jakieś 80% ale bardzo się z tego cieszą No i na razie wszyscy się zgadzają na moje wizje

Stary 2016-04-22, 12:50   #2727
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
My mamy deser w ofercie, więc nie ma sensu pchać tortu po nim Chcę żeby wjechał o północy, przy zgaszonych światłach

Też bym chciała takie prawdziwie nasze wesele, ale jakbyśmy mieli sami na to uzbierać to ślub by w 2020 albo później był. Nasi rodzice mają sfinansować jakieś 80% ale bardzo się z tego cieszą No i na razie wszyscy się zgadzają na moje wizje
my też mamy deser w cenie, ale dogadam się z nimi żeby np. w to wrzucili nam wiejski stół, ew. zniżkę na ten stół

a na wesele zbieramy sami, nie chcemy od rodziców ani grosza, nawet jeśli musielibyśmy wziąć z 3-4tys pożyczki (bo taka opcja wchodzi w grę) pewnie i tak nam dadzą, ale po prostu jako prezent ślubny - przed ślubem nie chcemy nic
Stary 2016-04-22, 12:53   #2728
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiedzą
ale oczywiście też czekają, to nie jest tak że my sobie wymyśliliśmy ślub, a oni jak się dowiedzą to zemdleją haha

A finansujecie sami czy oni?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Edit: Doczytalam aha to jasna sprawa,fajnie to kombinujecie

Bo juz myślałam ze powiecie pol roku przed,zenimy sie i kasa potrzebna u nas niespodzianki nie udaloby sie ukryć tak dlugo

My wszystkie decyzje podejmujemy sami,rodzice dowiadują sie po fakcie. W nic się nie wtrącają,nawet na sali z nami nie byli podpisywać,a widzieć juz ja widzieli bo nie raz byli tam na weselu
Stary 2016-04-22, 12:56   #2729
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Ale urocze

ja idę we wtorek na hybrydy
Ja też idę w środę w poniedziałek do fryzjera na farbę

Cytat:
Napisane przez Lisaveta Pokaż wiadomość
Takie paznokcie sobie wczoraj zrobiłam )
śliczne
butcher_girl-współczuję ci trzymaj się

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedzieliśmy, ze bardzo daleka znajoma która była w 7 msc ciąży z blizniakami straciła tą ciążę. Dwie dziewczynki, ma je urodzić naturalnie
Straszne to; (
Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Tz dostal awans
Gratulacje; ))
Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
hmm to co zrobisz z tymi zaproszeniami?
dziękuję za radę
Dam takie zobaczymy ile osób będzie na poprawinach mamy duży obiekt nie płacimy za osobe.

Cytat:
nie wiedzą
Uuu nie wiem czy umialabym nie wydać się rodzica czy siostrze.
Super nie jestem sama ze najpierw był termin ślubu a później zaręczyny
Stary 2016-04-22, 12:57   #2730
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
A finansujecie sami czy oni?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Edit: Doczytalam aha to jasna sprawa,fajnie to kombinujecie

Bo juz myślałam ze powiecie pol roku przed,zenimy sie i kasa potrzebna u nas niespodzianki nie udaloby sie ukryć tak dlugo

My wszystkie decyzje podejmujemy sami,rodzice dowiadują sie po fakcie. W nic się nie wtrącają,nawet na sali z nami nie byli podpisywać,a widzieć juz ja widzieli bo nie raz byli tam na weselu
ja podejrzewam, że jak się dowiedzą to będzie panika 'a bo to już za pół roku, ojej..." i będą chcieli dać kasę. Ale nie nie nie
Siostry TŻ na swój ślub dostały od rodziców po 6tys, także podejrzewamy że i my tyle dostaniemy - ale na nic nie liczymy. Będzie miło, bo wtedy nie będziemy musieli brać kredytu albo go spłacimy odrazu po. Ale czas pokaże Na razie skrupulatnie odkładamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości