|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Welon, smoczek, my - wariatki, przyszłe żony no i matki! PM 2017 cz. 17!
Cytat:
a specjalnie chcieli ślub w październiku, aby było chłodno
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
P & R
P: 95' , studentka kosmetologii, kocha to i usilnie walczy o pracę w zawodzie . Uśmiechnięta, niezdecydowana, wybuchowa - choć tylko na chwilę. Po 5 minutach zapomina, że coś ją wkurzyło![]() R: 90', pracuś jakich mało... nie usiedzi w miejscu - po pracy nie odpoczywa, tylko robi coś w ogrodzie/garażu Romantyk, dusza towarzystwa. Z nim każda impreza jest udana! P&R : Mieszkamy w tej samej miejscowości. To on mnie "wypatrzył" i zagadał na nk.pl Popisaliśmy trochę i wkońcu doszło do spotkania. Na pierwszej randce dostałam buziaka, taki szybki bill z niego razem: od 3 czerwca 2010 zaręczyny: jeszcze ich nie było ślub: 3 czerwca 2017 kolory przewodnie: fuksja i fiolet Suknia: chciałabym koronkową suknie o kroju syrenki, ze zdobionym paskiem w talii sala: namiot, przy hotelu "Brzoza", stoły okrągłe pierwszy taniec: walc fotograf i kamerzysta: jesteśmy w trakcie poszukiwań muzyka: DJ + akordeon, chcemy przyśpiewki weselne przy stołach Obrączki: prawdopodobnie proste z żółtego złota z grawerem od wewnątrz, choć ostatnio wypatrzyłam z liniami papilarnymi Kwiaty: kocham piwonie, więc one będą na pewno |
|
|
|
#2703 |
|
catwoman
|
Czerwiec2017 jak to nie bylo zareczyn?
tak po prostu zdecydowaliscie sie na slub?
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwieec to ty jesteś z mojego rocznika xd myślałam ze starsza jestes
pjoona
|
|
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
Czerwiec2017, też będę miała piwonie
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od jakiś 2 lat mówimy o ślubie, generalnie TŻ był pewien, że pół roku przed to idealnie by wszystko zarezerwować (sala, dj, foto itp), ale go uświadomiłam że te 1,5roku to takie minimum - jeśli chcemy sami wybrać, a nie wybierać spośród wolnych Oboje jesteśmy pewni siebie i uczucia Chociaż powtarzam mu co chwilę głupie gadki np. jak on chce umówić się na spotkanie z dj, to ja mu mówię "no ale po co? jakaś okazja się szykuje? " albo "no tak... salę mamy, dj prawie też.. a ja nie noszę najważniejszej rzeczy na palcu! " ale przeczuwam zaręczyny maks w te wakacje zaręczyny...bardziej potwierdzenie zaręczyn haha |
|
|
|
|
#2708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moi rodzice się nie zaręczali, a ślub tak po prostu wyszedł, bo stwierdzili, że są gotowi
|
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę proponować mamie mojego przyjaciela by dodatkowo robiła nam zdjęcia, jeśli byłaby zainteresowana. Bezpłatnie, ale do portfolio by miała, bo dopiero zaczyna z fotografią. Nie wiem czy byłaby zainteresowana akurat ślubną fotografią, ale będę pod koniec roku pytała. Przepraszam, nie chce mi się szukać teraz, ale wiem, że czyjś TŻ dostał awans. Także gratki.
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż był szybki z zaręczynami (a tak wielce mówił, że jemu się do slubu nie spieszy, a do zaręczyn wcale)
|
|
|
|
#2711 |
|
catwoman
|
Mój bez zaręczyn ślubu by nie chciał
a tak to rozeszło się po całej rodzinie, więc musi się wywiązać z zobowiązania |
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Złamałam paznokieć
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale u nas będą i tak, na 100% mój TŻ jest taki, że on chciałby żeby nasze zaręczyny były jak z bajki... i nie chodzi o to, że to ja mu gadam że nie chcę byle jakich (chociaż..no każda baba chyba marzy o romantycznych zaręczynach podejrzewam, że mnie gdzieś zabierze... no taki już jest. Kiedyś marzyłam o zaręczynach na plaży, nad morzem.. przy falach i o zachodzie słońca Cytat:
a jaką macie różnicę wieku z TŻ? najpiękniejsze są, i jeszcze w czerwcu nie ma problemu z dostaniem ich |
||
|
|
|
#2714 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro w 2017 żadna z tych dat nie wypada w sobotę to stwierdziłam: byle kwiecień. I do wyboru były wyłącznie: 22 i 29. I tak padło na 29 kwietnia, bo potem majówka, więc dla części gości będzie łatwiej przyjechać jak potem i tak mają wolne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
W Warszawie zawsze chodziłam do fryzjerów, gdzie mycie było w cenie. Tu w Hamburgu chyba nigdzie nie jest w cenie... Jak szukałam w miarę taniego fryzjera to mycie podwyższało cenę o jakieś 8-10€. A ja nie rozumiem, jak można ciąć włosy na sucho... Cytat:
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
No i co do jednego jesteśmy zgodni - odpadają zaręczyny np. na jakiejś rodzinnej imprezie
Druga sprawa jest taka, że u nas nikt nie wie o tym, że planujemy ślub. Podczas świąt BN chcemy rozdać już zaproszenia i to będzie też moment w ogóle oświadczenia rodzinom, że pobieramy się do grudnia to będzie nasza wielka tajemnica.---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- u mnie zawsze jest na sucho, bo mam włosy do talii i chodzę tylko na podcięcie końcówek, które zawsze są obcinane maszynką
|
|
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko o czym piszesz to piszesz o mnie? wszystko identycznie. Po co mam sie napalać i pluć sobie w brodę jak w tym roku za nic by nie wypalilo bo kasa. Ale spędzimy ostatnie szalone panieńskie i kawalerskie lato Moje wizje tez teraz królują ale u mnie w okolicy i tak przeważają princesski i motyw przewodni w dwóch kolorach.Moj marudzi na plener ślubny a co dopiero sesja narzeczeńską zreszta sesja narzeczenska tez mnie nie kreci,podobnie jak tort ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Ja tez nie chce dla mnie zupełnie zbędne,wole na to miejsce miec więcej z wesela.
|
||
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 | ||
|
catwoman
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ja bym zwariowała, moi rodzicie wszystko muszą wiedzieć na bieżąco, bo z tż o tym nie pogadam- mówi mi, żebym wybierała co chce ![]() U mnie też tylko na sucho. Fryzjerka przed podcięciem myje mi włosy, suszy, prostuje i dopiero wtedy podcina |
||
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie tez My chcieliśmy lato-wakacje. Az dziw ze byliśmy w tym zgodni Czyli w grę wchodził lipiec,sierpień. Spodobało mi sie ze nawet fajnie wypada dlugi weekend przy 15 sierpnia i dlatego wzięłam 12
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z plenerem pewnie poczekamy do lipca-sierpnia-września, bo chcemy plener na plaży nad morzem i pewnie połączymy to z jakimś weekendowym wyjazdem nad morze, bo po weselu pewnie szalony wakacyjny wyjazd odpadnie Co do tortu, to my chcemy tort jakoś koło godz 18, po obiedzie - do kawy. Żeby każdy jeszcze w miarę na trzeźwo go zjadł I też bez wielkich ceregieli typu race itp
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety będę musiała sporo dopłacić we wrześniu do nich, ale co zrobić.. Podobno zwolnił się jeden termin w czerwcu w tej sali (teraz pewnie już zajęty), ale mam większość spraw już pozałatwiane i nie chciałam zmieniać
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nawet nie chciała bez zaręczyn a jakbyśmy zaplanowali ślub bez zaręczyn to pierścionkiem mógłby sie wypchać
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chcemy słuchać porad rodzin itp, ja tylko zabiorę mamę i siostry na przymiarki sukni ![]() Ostatnio, jak ja byłam w Krakowie, on sam był na urodzinach brata - była cała jego rodzina i ponoć podpytywali się, kiedy ślub itp I TŻ mi powiedział, że wtedy tylko miał jedną myśl w głowie "ludzie... gdybyście wy wiedzieli, to co ja wiem " słodkie to było |
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwiec rodzice Wasi wiedza o ślubie?
|
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2726 | ||
|
catwoman
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i na razie wszyscy się zgadzają na moje wizje ![]() |
||
|
|
|
#2727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a na wesele zbieramy sami, nie chcemy od rodziców ani grosza, nawet jeśli musielibyśmy wziąć z 3-4tys pożyczki (bo taka opcja wchodzi w grę) pewnie i tak nam dadzą, ale po prostu jako prezent ślubny - przed ślubem nie chcemy nic |
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A finansujecie sami czy oni? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Edit: Doczytalam aha to jasna sprawa,fajnie to kombinujecie ![]() Bo juz myślałam ze powiecie pol roku przed,zenimy sie i kasa potrzebna u nas niespodzianki nie udaloby sie ukryć tak dlugo ![]() My wszystkie decyzje podejmujemy sami,rodzice dowiadują sie po fakcie. W nic się nie wtrącają,nawet na sali z nami nie byli podpisywać,a widzieć juz ja widzieli bo nie raz byli tam na weselu
|
|
|
|
|
#2729 | ||
|
Idealna Źona; )
|
Ja też idę w środę w poniedziałek do fryzjera na farbę
śliczne butcher_girl-współczuję ci trzymaj się Cytat:
Gratulacje; )) Dam takie zobaczymy ile osób będzie na poprawinach mamy duży obiekt nie płacimy za osobe. Cytat:
Super nie jestem sama ze najpierw był termin ślubu a później zaręczyny
|
||
|
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siostry TŻ na swój ślub dostały od rodziców po 6tys, także podejrzewamy że i my tyle dostaniemy - ale na nic nie liczymy. Będzie miło, bo wtedy nie będziemy musieli brać kredytu albo go spłacimy odrazu po. Ale czas pokaże Na razie skrupulatnie odkładamy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

20 na pewno nie będzie 
a specjalnie chcieli ślub w październiku, aby było chłodno 

i okresem gdzie jest najwięcej urlopow
" albo "no tak... salę mamy, dj prawie też.. a ja nie noszę najważniejszej rzeczy na palcu!
zaręczyny...bardziej potwierdzenie zaręczyn haha 

Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
a tak to rozeszło się po całej rodzinie, więc musi się wywiązać z zobowiązania