Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-22, 13:12   #3121
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Sliweczka nie strasz
Najpierw przeczytałam od pogrubionego o PikPik i myślałam że mi serce stanie a dopiero pozniej przeczytalam ze to Ci się śniło

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Jestem po ktg- wszystko ok
Kurczę- przepraszam, nie chciałam nikogo przestraszyć

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Mały zle zniosl szczepienia ide na 11 do pediatry
A co się mu dzieje? Gorączkuje? A czy jest taka możliwość, że po standardowych szczepionkach ( w sensie nie tych skojarzonych) byłoby lepiej?

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
witam sie z wieściami nie ciekawymi byłam na usg plenatarnym. Wiec tak waga małej 1352g jest za mała na swoj wiek płodowy łożysko tylne przodujące ułożone nisko przepływy nie są w porządku tak to mała zdrowa wszystko dobrze dalej jest Hania ale jakoś sie podlamalam. Na koniec lekarka powiedziała nam ze ma nadzieje ze sie szybko w szpitalu nie zobaczymy. Napisała informacje do lekarza ze mam kontrolować wagę płodu. Niby to z nadciśnienia problemy ale ja nie mam :/ miałam ekg holter i wszystko dobrze.
Spokojnie, skoro lekarka nie skierowała Cię do szpitala to nie może być tak źle jak myślisz.
Moja córka w III trymestrze też była wagowo mocno po tyłach. Przed chwilą sprawdzałam- prenatalne miałam w 33t1d i ważyła 1614 gram, co odpowiadało 30t2d. Urodziła się po terminie z wagą poniżej 3 kg.
Ważne żeby kontrolować te przepływy, bo jakby się okazało, że za mało substancji odżywczych do niej dociera to lepiej interweniować. Niebawem masz wizytę także wszystkiego się dowiesz. Trzymam kciuki żeby wszystko okazało się być w porządku

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Gardło mnie boli i promieniuje do ucha a cały dom rozkopany przez to malowanie muszę tą sypialnię jakoś ogarnąć a najchętniej bym z łóżka nie wstawała.
Gratuluję udanych KTG
Śliweczka też nie wiem skąd taka tendencja do straszenia starszego rodzeństwa czy przyszłych rodziców. U mnie moja siostra przoduje w mówieniu mi ileż to będzie ograniczeń - że już paznokci nie zrobię, że na aerobik nie wyjdę, i że ona miała to szczęście że ponieważ tego przed ciążą nie robiła, to teraz jej nie brakuje
Na pewno jak się Ignacy urodzi dzieci szybko zrozumieją, że jest inaczej ale na pewno lepiej

Ważne że jesteś pod dobra opieką i że masz jedynkę. Przynajmniej nikt ci nie chrapie i nie sprowadza tłumów odwiedzających
Głupie takie straszenie. Niby czemu miałabyś nie mieć możliwości wyjścia na paznokcie czy aerobik

Ja też bym się cieszyła z jedynki

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A tak wyglądają moje przygotowania:
Grubo!

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
OMG! I rodziła sn pomimo, że przewidywali 4800 gram
Ten noworodek wygląda jakby sumo trenował

U dentysty na fotelu zrobiło mi się słabo Byłam w pozycji półleżącej, lampa świeciła mi na twarz, dwie kobitki tuż przy mnie i nagle zimne poty, uszy mi zatkało, mroczki przed oczami... Masakra! Chyba już sobie daruję wizyty do porodu, tym bardziej, że pewnie będzie coraz cieplej.
No i przez to nie pojechałam po wizycie do sklepu kupić płynu do prania dzidziusiowego Pranie musi poczekać, bo u mnie na wsi nie ma takich rarytasów w sklepie

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Sliweczka- no tak, niektórzy czasami nie zdają sobie sprawy z konsekwencji swoich słów- przecież oni niczego złego nie mieli na myśli.
Dobrze, że porozmawiałaś z dziadkiem i że usłyszałaś swoją córkę jak płacze- dzięki czemu szybko zareagowałaś, bo jak mówisz, że to taka "twardzielka" to nie wiadomo czy by Ci o tym powiedziała, dusiła by to w sobie, a później jak mały by przyszedł na świat mógłby być problem.
Ja pamiętam jak dziadek zawsze mi mówił niby w żartach, że zabierze mnie do lasu, bo tam mieszka baba jaga!- i ja mówiłam mu, że się nie boję, ale do lasu z nim nie pójdę! on uważał to za świetny żart, a ja tak naprawdę się bałam..
No wygląda na to że dziadek nie brał w ogóle pod uwagę tego, że ona to weźmie do siebie i się będzie tym martwić.
No dobrze, że usłyszałam, bo na bank by mi nie powiedziała tylko zasnełaby, a gdzieś tam ją by to pewnie gryzło w środku.

Też byłaś twardzielką albo chociaż chciałaś być w oczach innych jak moja Iga.
Mój syn z kolei jak się boi czegoś to od razu mówi bez żadnego wstydu. A boi się wielu rzeczy

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59344771]Właśnie, bierzecie jeszcze witaminy? Ja wciąż biorę Pregna.[/QUOTE]

Ja biorę tylko witaminę C i D. Poza tym jeszcze żelazo i magnez.

Cytat:
Vibovit! Najlepszy na sucho
Smak dzieciństwa!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:14   #3122
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Witam ja pospałam do 10 i spałabym dalej, ale szkoda dnia
Idę ogarnąć trochę pokój, bo się lekki syf zrobił
Kciuki za wszystkie wizytujące dziś!
Zazdraszczam!

Cytat:
O Boże!

Cytat:
Napisane przez sliweczka85
U dentysty na fotelu zrobiło mi się słabo Byłam w pozycji półleżącej, lampa świeciła mi na twarz, dwie kobitki tuż przy mnie i nagle zimne poty, uszy mi zatkało, mroczki przed oczami... Masakra! Chyba już sobie daruję wizyty do porodu, tym bardziej, że pewnie będzie coraz cieplej.
No i przez to nie pojechałam po wizycie do sklepu kupić płynu do prania dzidziusiowego Pranie musi poczekać, bo u mnie na wsi nie ma takich rarytasów w sklepie
Ani nie mów, bo ja się wybieram w przyszłym tygodniu. Potem dopiero po porodzie, ale boję się, jak teraz zareaguje...

Weronia, głowa do góry, trzeba być dobrej myśli! Dobrze, że poza tym nic małej nie dolega!!

Witaminy dalej biorę + dha

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-04-22 o 13:15
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:19   #3123
Cierpliwosc
Zadomowienie

Co do tego dużego noworodka. Chyba matka chciała rodzic sn i dobrze to wspomina. Zdaje się że to bycie olbrzymem u nich rodzinne.
W szpitalu, w którym będę rodzić, 2 lata temu urodziło się dziecko z wagą 5900g i też sn. Tylko, ze matka do dziś chodzi po psychologach, bo ma taka traumę. I jeszcze w szpitalu wszyscy chodzili sobie tego giganta oglądać i szpitalu po kątach, no straszne przeżycie.

A tak w ogóle to witam się I zapewniam o trzymaniu kciuków, jestem z Wami dziewczyny! Oby wszystko się unormowało do czerwca i nie było przedwczesnych porodów!

My dziś jedziemy po fotelik (żeby tylko mieli czarny) i mam nadzieję zdążymy jeszcze komodę zamówić
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:20   #3124
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
No, masakra, ale przecież przy szacunkowej wadze 4,8 to powinna być cesarka? Ja jestem pełna podziwu, że ta kobieta tak normalnie sobie siedzi kilka godzin po porodzie

Ja biorę osobno jod, wit.d i magnez, wg zaleceń endokrynologa (miałam niskie tsh, teraz już niby ok, ale nadal mam to brać).

Vibovit! Najlepszy na sucho

Tez mam własnie niskie tsh, ale w normie. Z tym że po porodzie będe musiała kontrolowac je. Dobrze wiedzieć, że taki zestaw pomaga
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:21   #3125
Cierpliwosc
Zadomowienie

A co do brania witamin w ciąży i wagi dziecka, to tylko teoria i we wszystkich przypadkach, które znam się nie sprawdziła. Zresztą Anuszka to chyba wczoraj pisała.
Stary 2016-04-22, 13:22   #3126
Konto usunięte

Pierwsze przemeblowanie juz zrobilam Załącznik 6375736Załącznik 6375741

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:22   #3127
misia880
Zakorzenienie

Wczoraj mial goraczke. Jakies wysypki, taka zaogniona wysypke ma glowie. Ciagle plakal koszmar ;(

Dzis do pediatry pobieglam. Niby jest ok. Kazala temp zbijac itp jakby bylo gorzej to w pon go pokazac

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:22   #3128
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Źle,tzn jak, Misiu?

Siostra mi kupiła magnezin,ale taki 125 mg na tabletkę,czyli muszę lykac 4 na dawkę,heh.

Jak byłam w szpitalu to było fajnie dokąd nie dali nowej i się nie okazało,że chrapala w każdej możliwej pozycji:-/

Soffinka,znajoma mi mówiła,że skurcze się pojawiają jak dziecko jest aktywne,wtedy sie naturalnie trochę spina macica
No współczuję chrapania;D no i w sumie np mężowi zwrócisz uwagę, ale obcej kobiecie w sali to już nie bardzo..a im mniej chce się człowiek skupić na chrapaniu, tym bardziej to przeszkadza

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Właśnie leżałam z tego powodu 8 dni w szpitalu, wszystko zostało wykluczone, przyczyny nie znaleziono ;/ sporo badań porobili i po prostu nie wiadomo
Tak poczytałam i widzę, że w 50% można stwierdzić przyczynę.. Ty w takim przypadku należysz do drugich 50%, ze nie wiadomo.
Ważne, żeby wszystko było kontrolowane przez lekarza.

Cytat:
o jezusie...śmiało kobieta może powiedzieć, że urodziła niemowlę, pomijając noworodka! podziwiam i jeszcze właśnie sn.. masakra...

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59344771]Z łożyskiem przodującym to faktycznie raczej cc będzie. Dziwne że wczesniej nie zwrócili Ci na to uwagi, ale nie ważne. Wazne żebyś sie nie stresowała biedulko Hania może będzie po prostu mała. A może wagę jednak żle to USG określa, to tylko szacunkowe. poczekaj do wizyty u gin co ona Ci powie. Mnie tak nastraszyli po pierwszym badaniu prenatalnym (z boichemi wyszło mi podwyższone ryzyko zespołu Downa). Ile łez wypłakałam to moje. A gin moja mnie uspokoiła. Obowiązkiem takiego lekarza który robi badaie prenatalne jest poinformowac Cię o wszystkich konsekwencjach, dlatego może po prostu trochę Cię nastraszyli. Ważne że mała w ogóle przybiera Meliska, coś słodkiego na poprawe humoru i sio do wyra

Aleś ruszyła!
Matko ja ciągle z tym w plecy... Zacznę pranie może w przyszłym tyg, wczesniej nie ma szans. A jeszcze musze na pewno parę rzeczy kupić.

Dzięki dziewczyny. Kocham wiosnę, wszystko pieknie kwitnie. Nigdy wczesniej nie miałam takiej alergii Pisałam do gin żeby mi zaproponowała coś silniejszego od calcium bo nie moge funckjonować. Mogę wziąc cleratinę jedną rano. Już zleciłam zeby mi to ktoś kupić bo ja z domu nie wychodzę Bierze się to w ciązy tylko w szczególnych przypadkach, smutno mi, mam nadzieję że mojej Hani to nie zaszkodzi. Ale to ciągle kichanie i smarkanie tez jej pewnie przeszkadza...

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

I co, USG walnęło się o kilogram? Kolejny dowód na to, że te pomiary to pic na wodę... Na miejscu mamy tego dziecka zastrzeliłabym tych lekarzy 2kg cięższy od mojej Zosi!

Właśnie, bierzecie jeszcze witaminy? Ja wciąż biorę Pregna.[/QUOTE]

Pamiętam jak miałam mamę w żłobku, która przychodziła po dziecko bardzo załamana, i w końcu nam powiedziała, ze lekarz podejrzewa zespół downa właśnie- i to tak na 90%...
Urodziła zdrowe dziecko, bez żadnych chorób.
A alergii naprawdę współczuję,zamiast korzystać z pogody na dworze, to Ty się musisz kisić w domu prze to oby szybko odpuściło.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Kurczę- przepraszam, nie chciałam nikogo przestraszyć

A co się mu dzieje? Gorączkuje? A czy jest taka możliwość, że po standardowych szczepionkach ( w sensie nie tych skojarzonych) byłoby lepiej?

Spokojnie, skoro lekarka nie skierowała Cię do szpitala to nie może być tak źle jak myślisz.
Moja córka w III trymestrze też była wagowo mocno po tyłach. Przed chwilą sprawdzałam- prenatalne miałam w 33t1d i ważyła 1614 gram, co odpowiadało 30t2d. Urodziła się po terminie z wagą poniżej 3 kg.
Ważne żeby kontrolować te przepływy, bo jakby się okazało, że za mało substancji odżywczych do niej dociera to lepiej interweniować. Niebawem masz wizytę także wszystkiego się dowiesz. Trzymam kciuki żeby wszystko okazało się być w porządku

No wygląda na to że dziadek nie brał w ogóle pod uwagę tego, że ona to weźmie do siebie i się będzie tym martwić.
No dobrze, że usłyszałam, bo na bank by mi nie powiedziała tylko zasnełaby, a gdzieś tam ją by to pewnie gryzło w środku.

Też byłaś twardzielką albo chociaż chciałaś być w oczach innych jak moja Iga.
Mój syn z kolei jak się boi czegoś to od razu mówi bez żadnego wstydu. A boi się wielu rzeczy

Smak dzieciństwa!
Tak twardzielką przy kimś, sama to przeżywałam. Więc rozumiem Twoją córkę.
Oj, to faktycznie lepiej odpuścić tego denstystę, żeby to się nie powtórzyło

Co do witamin- nie biorę. Wyniki mam ok, więc stwierdziłam już dawno, ze to nie ma sensu. Szkoda kasy na (dla mnie) zbędne wiaminy.
Biorę ten magnez tylko no i resztę leków, więc witaminy juz odpuszczam- jedna tabletka na dzień mniej

Misia- z tego co wiem, i zaobserwowałam w pracy(żłobek) to po szczepieniach bardzo dużo dzieci tak reaguje.. gorączką i ogólnie gorszym samopoczuciem. Nie wiem jak u takich maluszków jak Igorek, ae szczepionka to chyba szczepionka. Oby szybko mu przeszło

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-04-22 o 13:28
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:24   #3129
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam zaginioną mamusie
A gdzie się podziała Ewka (powinna już dawno wrócić od rodziców) i LaLaRe? No i Miqesi, ale ona to jeszcze kilka dni temu pisała
Stary 2016-04-22, 13:27   #3130
kaska87
Zakorzenienie

Weronia ktory tydzien dokladnie u Ciebie? moj w 30tc wazyl ok 1400

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:28   #3131
Cierpliwosc
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59346676]Pierwsze przemeblowanie juz zrobilam Załącznik 6375736Załącznik 6375741

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Hehe decyzje podejmujesz jakbyś była w ciąży A w tym łóżeczku turystycznym córka śpi czy ma tylko tak dla zabawy?
Współczuję alergii
Stary 2016-04-22, 13:34   #3132
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Hehe decyzje podejmujesz jakbyś była w ciąży A w tym łóżeczku turystycznym córka śpi czy ma tylko tak dla zabawy?
Współczuję alergii
W nim spi tylko na wyjazdach, tutaj bardziej słuzy jako stojak na przewijak Chciałam miec poza sypialnia inne miejsca na zmiane pieluchy itp, bo jak jedna z dziewczyn będzie spała to nie chciałabym żeby druga ją budziła... Kombinuję, myślę, przestawiam, dostawiam, a wszystko wyjdzie w praniu
Stary 2016-04-22, 13:34   #3133
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
E, to faktycznie już sobie może tego dentystę do czerwca daruj Chyba, że masz coś mega extra pilnego do zrobienia

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59346676]Pierwsze przemeblowanie juz zrobilam Załącznik 6375736Załącznik 6375741

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Nie wiem czemu, ale strasznie mnie rozbawił ten koń/jednorożec? wyglądający z namiotu

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wczoraj mial goraczke. Jakies wysypki, taka zaogniona wysypke ma glowie. Ciagle plakal koszmar ;(

Dzis do pediatry pobieglam. Niby jest ok. Kazala temp zbijac itp jakby bylo gorzej to w pon go pokazac
Ojej, biedny. Oby mu szybko przeszło!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:35   #3134
Radena
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59344771]

Dzięki dziewczyny. Kocham wiosnę, wszystko pieknie kwitnie. Nigdy wczesniej nie miałam takiej alergii Pisałam do gin żeby mi zaproponowała coś silniejszego od calcium bo nie moge funckjonować. Mogę wziąc cleratinę jedną rano. Już zleciłam zeby mi to ktoś kupić bo ja z domu nie wychodzę Bierze się to w ciązy tylko w szczególnych przypadkach, smutno mi, mam nadzieję że mojej Hani to nie zaszkodzi. Ale to ciągle kichanie i smarkanie tez jej pewnie przeszkadza...

Właśnie, bierzecie jeszcze witaminy? Ja wciąż biorę Pregna.[/QUOTE]

Dzanet, mam nadzieję,że poczujesz się lepiej po lekach,ja nigdy nie miałam alergii,ale wyobrażam sobie jakie to musi być męczące:-(
Ja też biorę pregne,tylko jestem wkurzona,że tak mało tam dha:-/ chyba spróbuję jakiejś naturalnej suplementacji,chyba w pestkach dyni jest sporo i w nasionach chia
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:38   #3135
misia880
Zakorzenienie

Ja bralam pregne i do tego pregne dha

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:39   #3136
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ani nie mów, bo ja się wybieram w przyszłym tygodniu. Potem dopiero po porodzie, ale boję się, jak teraz zareaguje...
Nie sugeruj się mną Ja byłam tydzień i dwa tygodnie temu i wszystko było ok. Nie mam pojęcia dlaczego tak dzisiaj zareagowałam
Stary 2016-04-22, 13:53   #3137
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
A co do brania witamin w ciąży i wagi dziecka, to tylko teoria i we wszystkich przypadkach, które znam się nie sprawdziła. Zresztą Anuszka to chyba wczoraj pisała.
Ja w pierwszej ciąży brałam witaminy prawie całyczas, ooprócz okresu wakacyjnego gdzie mieliśmy swoje owoce i warzywa.
I co? I urodziłam drobne dziecko. Także to mit
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 13:55   #3138
Kociak85
Zadomowienie

Oj, trochę mnie nie było i miałam strasznie dużo nadrabiania

Widzę, że popłoch, bo majówki rodzą ja tam nie planuję rodzić w maju. W czerwcu już mogę. Nawet 1.06 mogłabym urodzić, to by było sprawiedliwie - córa w Mikołajki a synuś w Dzień Dziecka Tym bardziej, że za 2 tyg jadę jeszcze na te 4 dni urlopu
Zresztą wczoraj sprzedaliśmy nasze łóżko i teraz w majówkę planujemy dokupić meble do pokoju dziecięcego i dzieciom urządzić w końcu. Ciuszków jeszcze nie mam nawet w domu a co dopiero pranie ale za to do wyprawki to tylko mi brakuje chyba materaca i tego wiaderka do kąpania.

Asiek, jak tak u Ciebie? Dobrze, że pod opieką jesteś, ale trzymam kciuki żeby opanowali sytuację i wypuścili Cię jeszcze do domu!

Claudette, duże chłopak już z Twojego Kubusia, więc nawet jakby się urodził do tego 7 maja to już da radę sobie. Ale zaciskaj nogi.

australia, ja mam same miękkie do karmienia. Na noc bez fiszbin tylko taki całkiem bezszwowy (zamówiłam na allegro z Alles Mama za 57 zł). Po porodzie kupię jakiś z fiszbinami.

dzanet, ja dla młodej teraz kupiłam te kosmetyki Sylveco i dostałam kilka próbek z kremami dla mnie. Fajne są i słyszałam też od kilku osób dużo dobrych opinii o tych produktach

sliweczka, dobrze, że córunię usłyszałaś. Dziadek nie pomyślał. Ale to chyba u niektórych starszych już osób norma. Jakieś takie dziwne zwyczaje straszenia dzieci

Weronia, ja bym bardziej tymi przepływami się przejmowała, szkoda, że Ci lekarka nie wyjaśniła. U mnie lekarz wczoraj mi mówił na usg 3 trymestru, że jak są złe przepływy to czasami 2 dni i trzeba cc robić. Ale może to oznacza, że u Ciebie nie są jednak aż takie złe.
Stary 2016-04-22, 13:58   #3139
madzius90
Zakorzenienie

Kociak gdzie się podziewalas?
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:05   #3140
Konto usunięte

Cytat:

Nie wiem czemu, ale strasznie mnie rozbawił ten koń/jednorożec? wyglądający z namiotu
To smok wawelski Podusia-pamiątka z Krakowa
Stary 2016-04-22, 14:09   #3141
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie sugeruj się mną Ja byłam tydzień i dwa tygodnie temu i wszystko było ok. Nie mam pojęcia dlaczego tak dzisiaj zareagowałam
No właśnie ja byłam miesiąc temu i już nie czułam się najlepiej...

Stary 2016-04-22, 14:11   #3142
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59349346]To smok wawelski Podusia-pamiątka z Krakowa [/QUOTE]
W życiu bym nie powiedziała, że to smok wawelski Różowy smok wawelski... Świat się kończy!
Stary 2016-04-22, 14:14   #3143
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
W życiu bym nie powiedziała, że to smok wawelski Różowy smok wawelski... Świat się kończy!
Bo to jest smoczyca

Stary 2016-04-22, 14:17   #3144
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to jest smoczyca
Że też na to nie wpadłam

Madzius90, jak tam się dziś czujesz, kaszel przechodzi?
Stary 2016-04-22, 14:26   #3145
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Weronia ktory tydzien dokladnie u Ciebie? moj w 30tc wazyl ok 1400
Według wieku płodu 31t +0 dni
Według ostatnich 2 usg to za mało według niej i napisała na wyniku konsultacja u lekarza prowadzonego i trzestrze wykonywanie usg w celu kontroli czy przybiera prawidłowo czy nie oraz kontroli tych przepływów

Jak sie położyłam na łóżko to od razu jak fotela brzuch to powiedział co on jest taki twardy ale mój lekarz prowadzący nigdy nic na ten temat nie mówił zawsze ze wszystko prawidłowo ale od 3 dni czuje jak sie stawia i twardnieje
Stary 2016-04-22, 14:30   #3146
Weronia93
Rozeznanie

Kociak85. Jedynie powiedziała cos takiego ze to może wskazywać na nadciśnienie tętnicze. Ale nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam bo byłam trochę roztrzęsiona juz i nic do mnie nie dochodziło głupia ja teraz zła jestem na siebie ale wrzucę wam focie widziałam włoski(zabombon o zgadze powoli sie sprawdza )i jej cipeczke taka kreseczkę masakra ze ran można widzieć wszystko cos pięknego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (71,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2016-04-22, 14:38   #3147
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Bo to jest smoczyca
Padłam!

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

O, druga majóweczka już rozpakowana
Stary 2016-04-22, 14:41   #3148
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie
U nas dzisiaj piękne słońce tylko wieje jak by chciało głowę urwać. Ja w nocy poczułam moje gardło i teraz już mam katar i czerwone migdałki Jakis zmasowany atak na mnie bo i Bożena piecze i gardło drapie...
Cytat:
witam sie z wieściami nie ciekawymi byłam na usg plenatarnym. Wiec tak waga małej 1352g jest za mała na swoj wiek płodowy łożysko tylne przodujące ułożone nisko przepływy nie są w porządku tak to mała zdrowa wszystko dobrze dalej jest Hania ale jakoś sie podlamalam. Na koniec lekarka powiedziała nam ze ma nadzieje ze sie szybko w szpitalu nie zobaczymy. Napisała informacje do lekarza ze mam kontrolować wagę płodu. Niby to z nadciśnienia problemy ale ja nie mam :/ miałam ekg holter i wszystko dobrze.
Weronia ja pytałam mojego gina jaka jest norma i powiedział, że na 31tydz pomiędzy 1200 a 1600 więc jest w normie. Moja waży podobnie. Bardziej trzeba kontrolować te przepływy czy dzidzia dostaje wszystko czego potrzebuje. Nie stresuj się na zapas. Idź do swojego lekarza i na spokojnie niech Ci wyjaśni co i jak. Niech mama z Tobą zostanie w gabinecie.

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
O Boże i to jeszcze sn, jak lekarze wogóle nie bali się takiego porodu sn, przecież taka waga jest wskazaniem do cc, pewnie mama faszerowała się dużą ilością witaminek.
Mnie się wydaje, że lekarze robią sobie "szkolenie" na takich pacjentkach. Mojej siostrze powiedzieli, że ponad 4kg a było 5100... Nie wydaje mi się żeby USG pomyliło się aż tak bardzo.
I nie jest to kwestia suplementacji, dwoje dzieci siostra urodziła po3kg z czymś a ten ostatni taki gigant urósł mimo takich samych warunków

Coś jeszcze miałam pisać ale chyba zapomniałam

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 14:42   #3149
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie ja byłam miesiąc temu i już nie czułam się najlepiej...
Yhym... No to w takim razie pozostaje mieć nadzieję, że następnym razem będzie lepiej albo odpuścić już jeżeli to nic pilnego.
Ja już odpuszczam w każdym razie. Średnio tak wisieć w oknie nad głowną ulicą w mieście z drutem wystającym z gęby

Cytat:
Bo to jest smoczyca
Żona Smoka Wawelskiego, która zmarła z rozpaczy po tym jak z jej wybranka zostały tylko... no wiadomo co zostało....

Cytat:
Kociak85. Jedynie powiedziała cos takiego ze to może wskazywać na nadciśnienie tętnicze. Ale nie wiem czy ja dobrze zrozumiałam bo byłam trochę roztrzęsiona juz i nic do mnie nie dochodziło głupia ja teraz zła jestem na siebie ale wrzucę wam focie widziałam włoski(zabombon o zgadze powoli sie sprawdza )i jej cipeczke taka kreseczkę masakra ze ran można widzieć wszystko cos pięknego
Godula Hope- miałam tam konsultacje i usg u pani A. Włoch po tym jak stwierdzili arytmię u córki.
Stary 2016-04-22, 14:44   #3150
kaska87
Zakorzenienie

Weronia wg mnie lekarz powinien sie na tych przeplywach skupic bo to niebezpieczne moze byc a wagowo Twoja mloda ladnie sie miesci w siatkach centylowych wiec spokojnie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości