|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Witam ponownie po ciężkim tygodniu..
Moje dziecko w ciągu dnia się zrobiło bardzo absorbujące, jak nie jemy to marudzimy. A drzemki pomiędzy jakieś takie króciutkie, mało satysfakcjonujące dla mnie ![]() Całe szczęście, że przesypianie całej nocki (pobudki o 5 wprawdzie, no ale... ) jest już chyba standardem jupi ![]() We wtorek zaliczyłyśmy szczepienie, dzięki czemu wiem, że mamy już prawie 5 kg i 58 cm ale z tego co widzę to przy Waszych dzieciaczkach to moja nadal kruszynka. Powoli odkładamy 56... a na lato nakupiłam kiecek w rozmiarze 68 więc mam nadzieje ze takie będa ok
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
nabiera nowego znaczenia 😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#754 |
|
Raczkowanie
|
Marcia widziałaś na alle.... Jest kubek doidy cup.. Poczytaj o tym bo ja nie zgłębiałam się w temat... Ale może wart uwagi?
|
|
|
|
#755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że moje dziecko już wyszło na ten świat bo bym spać nie mogła ![]() Oooo, ciekawe to. Też poczytam |
|
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah Na moja mała cala rodzina mówi ze Kalisz jest Zrobiłam dzisiaj obiad ![]() Jestem dumna z siebie ![]() Pierwszy raz robiłam kotlety sojowe - takie kupione sucharki co się gotuje w rosole a potem smaży jak schabowe ![]() Fajne i dobre to - coś innego ![]() Chyba robole zmierzaja ku końcowi tego remontu - przygotowują nawierzchnie na położenie asfaltu W końcu będzie cisza i spokój ![]() Nie będzie mi nikt patrzył w okna - chociaż z cycami na wierzchu juz nie laze ![]() Aaaa dziewczyny ! Ma któraś może taka dodatkową osłonę na wózek od słońca? Taki daszek z materiały co się doczepia do budy i rozkłada jak roleta prawie. Widziałam na.mieście babę z wózkiem i takim czymś lepsze to niż te głupie parasolki co się kiwaja na wszystkie strony. A moja mała nie cierpi mieć słońca na buzi i ja musze chodzić z wózkiem tyłem
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja już po obiedzie i kawce mała dzisiaj pobiła sama siebie poszła spać o 22 wstała o 7 masakra potem tz wstał w my spalysmy razem do 10 😀 ale co się wydrze wieczorem to szok 😲 już nie wiem co jej robić to samo co u lami choćby nie wiem co się działo to kąpiel błogo uspakajała a teraz jeden wielki wrzask już czekam na opiekę społeczna z wizytą haha 😂 mam nadzieję że to serio ten skok bo inaczej zalamka niech wraca moja córeczka
Marcia zdrówka 😘 Paula brawa za obiadek lubię sojowe schabowe u nas dupiata pogoda ale chyba się przejdziemy bo marudna jest ale nie tak jak wieczorem...
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
Zuza obudziła się o 14.30. Spała od 8.40
teraz leży najedzona w bujaczku i znęca się nad pielucha tetrową. Humor poki co dopisuje ![]() Odebrałam zamówienie w Smyku. Te bodziaki na 74 wydaja sie takie gigantyczne :-o |
|
|
|
#759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zoska dzis lepszy dzieb.. Pospi nawet godzine :-D nawet posprzatalam i salatke skroilam :-D
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajowo bo trzeba naładować baterie na wieczór w razie co ale mam nadzieje ze nie będzie ryku ![]() Moja chociaż nie wiem jak bym się starała to i tak będzie ryk od 17-20. Codziennie czy tanczy szczęśliwego x nią czy kapie czy inne cuda wianki. Juz tak ma .Moja wstała po prawie 3 godzinach ! Szok !!!! ![]() Zjadła butle i leży na macie i oczy jak 5 zl na lusterko - chyba zobaczyła Kalisza
|
|
#761 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
brzmi jak kolki ale tak pozno????Tutaj socjalni przychodza dopiero ak sie tragedia wydarzy , dopiero czytalam artykul o dwoch lesbijkach co zakatowaly chlopca i matce 4 dzieci ktora zakatowala adoptowana corke. Krew mnie zalala jak to przeczytalam ![]() Cytat:
My zrobilysmy zakupy na tydzien zanim szarancza po wyplacie wpadla o sklepow. Mala wspolpracowala Chyba mamy ciemieniuche, juz sie zaczely takie zolte luski, kupilam szampon ![]() Figa dzieki za info, zaraz poczytam |
|||
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takiego wynalazku do wozka nie widziałam. Ale ja mam taką budę w gondoli, że jak ją na maksa opuszczę to nie ma szans na słońce w środku. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Moja dzisiaj zasnęła dopiero o 2.30 i pospała do 9.00. Później szybki jak na nią, bo tylko 15 minutowy cyc i znowu pospała do 12.00. I nie wiem co się z nią dzisiaj stało, bo właśnie zasnęła na przewijaku... strach ją ruszać, bo ona nigdy w dzień praktycznie nie śpi. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#763 |
|
Rozeznanie
|
Zuza śpi od 40 minut. I to w swoim łóżeczku. Co to będzie nocą jak ona mi w dzień tyle prześpi :-o
|
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Co za śpiący dzień u nas mimo lekkiego deszczu wzięłam mała na spacer bo taka marudna była przyszłam po h odpięłam gondole wniosłam do domu i dalej śpi zdążyłam wstawić drugie danie fileciki się grilują i ziemniaczki 😀 Paula Kalisz w lusterku rozbawił nas do łez... Sama się zastanawiam czy to nie kolki bo nie płacze tylko jak tz ja kładzie na samolot i nosi no to by chyba chore było... Skończyła 3 miesiące i co teraz dopiero?!?!?
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Lola na to wyglada :'( pewnie nie ma reguly :-\
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
No chyba chyba sobie w łeb strzele... Narazie tz ma zakaz nadgodzin bo ja z nią sama nie zostanę taka...
|
#767 |
|
MamaKarolci28
|
Teraz w faktach bedzie o dziecku urodZonym sn z waga uwaga !!! Ponad 5800 wow
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
No i do tego nazywa się Kalisz 😂
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedne te dzieci ze muszą tak cierpieć. A rodzice z nimi. Co do wagi to mojego tż siostra cioteczna w tamtym roku urodziła jako 18 stka chłopczyka z waga 5 500 kg i to sn.
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
No i nie mówili o niej w TVN 😂 haha mam jednak nadzieję że to nie kolki
U ciebie teoretycznie powinno już mijac.... Zobaczymy co będzie dzisiaj. Zapomniałam wam się pochwalić że zamówiłam wczoraj nosidełko ergonomiczne za 70 funtów co mocno nadszarpnęło mój budżet urlopowy 😁 jak tak dalej pójdzie to za rok pojadę a nie w sierpniu 😂
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Lola2828;59365171]No i nie mówili o niej w TVN 😂 haha mam jednak nadzieję że to nie kolki
U ciebie teoretycznie powinno już mijac.... Zobaczymy co będzie dzisiaj. Zapomniałam wam się pochwalić że zamówiłam wczoraj nosidełko ergonomiczne za 70 funtów co mocno nadszarpnęło mój budżet urlopowy 😁 jak tak dalej pójdzie to za rok pojadę a nie w sierpniu 😂[/QUOTE Haha ![]() Ja tez wszystko obliczam pod urlop w lipcu Mała zasnęła i week ☺Jeszcze odwołali mi jutro niemiecki i mam wolne całe dwa dni
|
#772 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż wczoraj wyszedł do pracy o 6.30 a wrócił o 20.30 Myślałam, że padnę wieczorem. Niby mi mama trochę pomogła z małym, ale to nie to samo jak tż wróci o normalnej porze i się trochę nim zajmie. Dzisiaj za to rano wyszli na spacer, to trochę chatę ogarnęłam. Niestety w nocy będziemy sami, bo tatuś znów do roboty. Dobrze, że weekend przed nami ![]() Dziewczyny, to jest normalne, że Przemo się dzisiaj kilka razy przekręcił z brzucha na plecy Jeszcze wczoraj ślicznie leżał na brzuchu z wysoko uniesioną główką, a dzisiaj ani chwili nie uleżał, za każdym razem od razu się przekręcał w jedną stronę. To chyba jeszcze za wcześnie na takie celowe przekręcanie?
|
||
|
|
|
#773 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Planujemy wakacje nad morzem we wrześniu, na oku mam Międzyzdroje, ale nie wiem czy w razie niepogody nie będziemy się tam nudzić. Ktoś jest w stanie doradzić? |
|||
|
|
|
#774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Piękna pogoda, woęc dzisiaj dużo siedziałyśmy na polku. Nie mogę się doczekać aż zrobimy Tusi w ogrodzie plac zabaw, będzie lato i koleżanki z dziećmi będą do nas przyjeżdzać I na basen![]() Dziewczyny, nie wiem która się zna na sprawie, miała styczność z rehabilitacją, może Lucy? Ale Zośka już przechodzi samą siebie, z brzucha obraca się od jakichś 2 tygodni, przy czym wydawało mi się,że na nieświadomce, głowa przeważa itp. Ale ona dzisiaj na macie 2 razy mi się obróciła z pleców na brzuch... i już się obraca wokół własnej osi. I naprawdę się zastanawiam czy ona nie ma jakiegoś mega wzmożonego napięcia. Wie coś któraś o tym?? Cytat:
Zośka od dwóch tygodni już 68 nosi, głównie pajace i spodenki, bodziaki 62 jeszcze dobre. Po prostu nogi ma długie, w pajacach górę miała dobrą, a nogawki za krótkie,że musiałaby nogi mieć ciągle podkurczone. A w sumie to był taki przeskok w kilka dni, bo jednego dnia miała pajaca, potem poszedł do prania i po jakichś 3/4 dniach już był za mały. Tak było z kilkoma ![]() Cytat:
|
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz znalazłam te zasłonę do wózka ☺22 euro kosztuje w sklepie . Może jutro ja kupie ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() To nie dzieci to orki
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kilka złotych
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje ze żyje...ale jestem wyje*ana. Pokosilam polowe podwórka, zgrabiłam, potem urząd skarbowy, zakupy i spacer z dzieciakami. Jutro znów koszenie-part2
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
ojeju tyle nowych mamuś,że nie ogarniam. Ale witam wszystkie
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w sklepie znalazłam za 22 euro. Jutro jadę kupić
|
|
#780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak powaznie to niestety ja kompletnie zielona jestem w tym temacie, chociaż wydaje mi się, że to strasznie szybko. Ale kto wie, może i tak można?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

Marcia zdrówka 😘 Paula brawa za obiadek 

Chyba mamy ciemieniuche, juz sie zaczely takie zolte luski, kupilam szampon 

Myślałam, że padnę wieczorem. Niby mi mama trochę pomogła z małym, ale to nie to samo jak tż wróci o normalnej porze i się trochę nim zajmie. Dzisiaj za to rano wyszli na spacer, to trochę chatę ogarnęłam. Niestety w nocy będziemy sami, bo tatuś znów do roboty. Dobrze, że weekend przed nami