|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Nie pytałam.
Próbowałam kiedyś i nie było złe. Zastanawiam sie nad słomka, zeby nie czuc smaku na języku. Ale pewnie w domu nie mam. |
|
|
|
#1323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z cytryną nie jest taka zła podobno! słomka to nie jest zły pomysł - ja smak czułam jeszcze przez kilka godzin, więc jakby dało się twgo uniknąć to miałabyś już z górki
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Poki co to bardziej wizja zgagi po takiej ilości cukru mnie przeraża
|
|
|
|
#1325 |
|
Rozeznanie
|
Obiad był zdrowy na parze a na kolację zamówiliśmy pizzę... To się nazywa umiarkowane podejście do zdrowego żywienia
|
|
|
|
#1326 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czekanie trwa czasem i miesiąc, ale mi to nie przeszkadza, czasem nawet mam tak, że cos przychodzi, a ja jestem zaskoczona, bo już zapomniałam, że zamówiłam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mieszkacie w pobliżu sklepu netto, to bardzo wam polecam ich chusteczki nawilżane. Jak wiecie, mój Synu jest mega alergikiem, przerobiliśmy tych chusteczek tyle, że nawet nie zliczę i te z netto są absolutnie najlepsze. Niektóre uczulały strasznie. Sroka tez te z netto bardzo chwaliła. My mamy netto po drugiej stronie Warszawy, jeździmy tam przy okazji wizyt w centrum zdrowia dziecka i robimy duże zapasy
Plus nie radzę robić przed porodem zapasów pieluch i chusteczek, bo jedne i drugie lubią uczulać. Paczka w domu, druga do szpitala wystarczy. Jak się sprawdzą, to dokupicie, jak nie, to bez żalu kupicie inne. A jakbyście chciały używać tych chusteczek jednorazowych bawełnianych, które się moczy w wodzie, to biedra wprowadziła nowe dady w dużych pudełkach, są dużo tańsze niż te z rossa. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
My spróbujemy chusteczek babydream i pieluszek dada. Chusteczek nie bralam dzis bo były tylko 4x80 sztuk lub 2x80. Sama używam, ale mi lepiej sprawdza sie paczka ok 30 sztuk. Nie uzywam ich tyle ile idzie przy dziecku.
|
|
|
|
#1333 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi ciśnie na ten dół pleców, masakra, coraz gorzej. :O Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pizza na obiad potem magnum i umieram
![]() Polecam stronę promobaby.pl są tam wszystkie aktualne promocje ![]() U ja nic nie mam nie wiem kiedy wezmę się za jakieś zakupy Idę nadrabiać cały dzień
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym razem kiedy się tak strasznie sforsowalam porzadkami świątecznymi, ale to moja głupota wyszła.
|
|
|
|
|
#1336 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lekarz mówi, że wszystko ok Do tego bardzo dobre wyniki z ostatniej morfologii także jestem zadowolona No ja nie znałam tego sensai-a ale jak nałożylam te podkład to się mi mega spodobał, świetna konsystencja ale zobaczymy jak się w codziennym używaniu sprawdzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
W tej chwili mam ich z 10 na twarzy ( na brwiach, policzku, poniżej uszu i na skroniach) Masakra !! Bolą nawet przy mimice twarzy i nie mam nic do złagodzenia ich :/ Już rozważam wizytę u dermatologa ale chyba nic mi w ciązy nie przepisze ...
|
|
#1337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja takie wulkany miałam na początku i pomagał mi olej z czarnuszki - dużo szybciej schodziły i przede wszystkim nie zostawiały śladów, więc polecam (kupiłam go w hebe) |
|
|
|
|
#1338 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ahhahaCytat:
https://www.douglas.pl/douglas/produ...id=85015521496 ale muszę sprawdzić czy na pewno dokładnie ten, jednak teraz już leżę w wyrze i zwyczajnie mi sie nie chce wstawac Cytat:
Cytat:
Też mam i dużą i małą i obie kocham
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
Ja zamówię sobie paczkę/dwie Naty pieluch na początek, bardzo tutaj polecane m.in dla alergików, eco friendly itp. Mam nadzieję, że będą ok. Pamiętam, że przy Oliwii ani pampersy ani huggisy nam nie pasowały a nie chcę już żadnych przygód z odparzeniami.
Dziś na FB mignął mi wątek o nieschodzącym napletku u chłopców i powiem Wam, że ja kompletnie nie wiem jak się z tym obchodzić Z dziewczynką jest łatwiej ![]() Czy tyko mnie tak znów bolą piersi? Sutki mnie swędzą.....a najprzyjemniejsza część dnia to ta w której ściągam biustonosz....
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
Tosia ma czkawkę <3
|
#1341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda tylko, że mój mąż niekoniecznie ![]() nie macie serca ale lody u mnie też były ![]() Cytat:
jakoś nie ufam kosmetykom stamtąd... z różnych grup wizażowych wiem, że ludzie kupują podróby na Alliexpress (wyglądają jak oryginał;/ laik nie rozpozna różnicy;/) a sprzedają jako oryginały;/ Zdecydowanie wolałabym poczekać na jakieś -20% w sephorze czy douglasie ![]() Mnie zawsze ciągnie do zakupów kosmetyków do makijażu, bo muszę uzupełniać braki nie tylko w toaletce, ale i kufrze, a tam jak wiadomo potrzebuję więcej kolorów i rodzajów kosmetyków... i to mnie gubi ![]() Chociaż ostatnio przechodzę z pielęgnacji selektywnej na pielęgnację naturalną i sporo czytam o kosmetykach do pielęgnacji twarzy i też ciągle mnie kusi, żeby coś zamówić
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, żeby młody nie był hipotrofikiem i wszystko było ok,Cytat:
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmmm... Czekają w zamrażarce
|
||
|
|
|
#1347 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
) i generalnie nic nie pomaga, ale rzeczywiście najlepsze są maści na receptę i w moim przypadku sterydy. Chociaż i tak ja dłonie leczyłam ponad miesiąc (!!!), a w tym czasie musiałam spać z zamrożonymi słoikami z wodą, bo inaczej swędzenie i ból nie dawały mi zasnąć. Koszmar.My na razie wybieramy się na jedynkę. Mam nadzieję, że przejdą Ci wszystkie nieprzyjemne dolegliwości, trzymam kciuki! Dzięki. Dziś zjadłam pizze 45 cm na pół, frytki, duże lody z bitą śmietaną, jabłko i mamine kopytka ze skwarkami 2x. Ogłaszam, iż zdjęcie z wczoraj jest nieaktualne (brzuch mi wysadziło tak, że strach patrzeć) ![]() Cytat:
Cytat:
I też mam nadzieję, że zobaczę i od razu będę wiedzieć, aczkolwiek historia znajomej, której dziecko przez tydzień po porodzie nadal było "dzidzią" nie napawa optymizmem ![]() Cytat:
Ja też już prawie 5, a ostatnie 2 kg przybrałam w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Także zaczyna mnie to stresować ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Wszystkie fajne, ale ostatni zestaw A gdzie zdjęcia kotów? Hm? Ja pamiętam! Cytat:
Lumene to skandynawska marka, w Polsce okrutnie ciężko dostępna, aczkolwiek szczęśliwie mam ją w dwóch drogeriach u siebie (razem z innymi niepopularnymi w PL markami). Kiedyś z dostępnością było lepiej, moja mama kochała ich pomadki kilkanaście lat temu, ale potem zniknęły z polskiego rynku. Bardzo porządne kosmetyki za rozsądną cenę-polecam! Dużo lepsze wg mnie niż Erisy, Loreale, Astory itp., a półka cenowa ta sama. Cytat:
![]() Mnie ta sukienka zjeżdża z cycków jednak i w związku z tym nie wiem, czy w ogóle kiedykolwiek ją założę ![]() Cytat:
A puder kupię ten: http://image.ceneo.pl/data/products/...acy.jpg?=62e6c Cytat:
Czytając o invitro Kasi i użyciu zamrożonych zarodków, które ileś tam lat mogą sobie czekać, dochodzę do wniosku, że medycyna to naprawdę magia Tinkerr-ja też bym chciała rodzić w tej pozycji, ale nie jestem pewna, czy ona chroni przed nacinaniem. Ja planowałam się rozciągać balonem, ale jakoś mi nie wychodzi... A ja wróciłam prawie dwie godziny temu. Było super, ale obsługa w restauracji fatalna- inny skład sałatki w karcie, a inny na talerzu, bo "oni tak podają, a karta będzie od maja zmieniona" (sałatka grecka bez sałaty, za to z dużą ilością papryki) Ja zamówiłam fryty z keczupem (bo przecież nie sałatkę sałatkę zamówiła koleżanka, która już urodziła ), to dostałam fryty, ale keczupu już nie, bo nie mają (to może wypadałoby wcześniej powiedzieć? Chociaż z tym już ciul, sałatka jednak przebiła wszystko). Ogólnie to nie chciało nam się już zmieniać miejsca, ale strasznie mnie wkurza takie coś i nigdy w takich sytuacjach nie zostawiam napiwku, a nawet 50 groszy więcej, tylko wyliczone co do grosza. Nie mam piórka w tyłku, ale bez przesady, kurde no...Idę spać, a popołudniu jadę do TŻ na dwa dni, potem wracam do mamy na czas dalszego remontu. Wpadnę do Was jeszcze jutro, a potem znikam na dwa dni Nie natłuczcie za dużo, bo wiecie, że u mnie nadrabianie dużej ilości stron rodzi niemoc i frustrację![]() PS Mój kocur uwielbia ugniatać poduszkę-gąsienicę. Gniecie z przymrużonymi oczami i mrrrruuuczy. Muszę kiedyś nagrać, hehe
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-23 o 01:33 |
|||||||||
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
I pomoim badaniu godzinna przerwa w spaniu nocą, teraz pobudka a labor od 8. Juz jestem głodna a gdzie tu czekac 2h. Nie ma sensu sie męczyć. Idę na śniadanie.
Zastanwialismy sie nad wyjazdem za tydzien1 nad morze. I mozemy pod warunkiem spaceru co 1-1.5. Nasza droga z 5h wydluza sie tym sposobem do ok 7. A to moze oznaczac ze więcej spedzę w aucie niż nad morzem. |
|
|
|
#1349 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
Fajne uczucie. Zapisałam to w kalendarzu na pamiątkę, bo pierwszy raz to czułam
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby nie ta przerwa w nocy to ok. Ale niestety...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

I ogólnie wyprawkę kosmetyków mam już skompletowaną.

dzięki za kciuki 

W tej chwili mam ich z 10 na twarzy ( na brwiach, policzku, poniżej uszu i na skroniach) Masakra !! Bolą nawet przy mimice twarzy i nie mam nic do złagodzenia ich :/ Już rozważam wizytę u dermatologa ale chyba nic mi w ciązy nie przepisze ...
<3

tylko, żeby młody nie był hipotrofikiem