Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-22, 19:36   #1321
warszawianka109
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Macica ogromna nie jest.ale narządy na "przedstawiała".

Jutro wybieram się na test z glukozą.

może jak się poprzestawiają jeszcze bardziej to i ten ból przejdzie

trzymam kciuki za badanie
mozesz wcisnąć cytryne?
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 19:38   #1322
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Nie wiem. Nie pytałam.
Próbowałam kiedyś i nie było złe. Zastanawiam sie nad słomka, zeby nie czuc smaku na języku. Ale pewnie w domu nie mam.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 19:44   #1323
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem. Nie pytałam.
Próbowałam kiedyś i nie było złe. Zastanawiam sie nad słomka, zeby nie czuc smaku na języku. Ale pewnie w domu nie mam.

z cytryną nie jest taka zła podobno!
słomka to nie jest zły pomysł - ja smak czułam jeszcze przez kilka godzin, więc jakby dało się twgo uniknąć to miałabyś już z górki
Stary 2016-04-22, 19:46   #1324
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Poki co to bardziej wizja zgagi po takiej ilości cukru mnie przeraża
Stary 2016-04-22, 20:12   #1325
Kasmina
Rozeznanie

Obiad był zdrowy na parze a na kolację zamówiliśmy pizzę... To się nazywa umiarkowane podejście do zdrowego żywienia
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 20:13   #1326
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
jasne pokaże Zdjęcia przed i po. Mieszkała tam moja babcia kiedyś, a teraz trzeba było zrobić totalną rozpierduche i mamy remont od podstaw od hudrauliki, gazu, przeróbek rur, aż po płytki i urządzanie. Jednym słowem generalka
Zazdroszczę trochę, bo u nas nie ma opcji na osobny pokój dla małej a urządzanie mieszkania i wymyslanie wszystkiego jest super

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Patrzcie na to:
http://www.tvn24.pl/swietochlowice-n...,637841,s.html
I to poród sn

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
O MÓJ BOŻE

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Dla mnie super! Mam podobny plan jak Ty, pokażę w załączniku co mi się podoba
Super aranżacja

Cytat:

Spóźnione lecz szczere, 100 lat i lekkiego porodu
Ja z aliexpress zamawiam wiele rzeczy, ale ubrań jakoś się boję. Można za grosze czasem coś wyrwać, tylko te czekanie około 3 tyg, często się dłuży
Dzięki za życzenia Czekanie trwa czasem i miesiąc, ale mi to nie przeszkadza, czasem nawet mam tak, że cos przychodzi, a ja jestem zaskoczona, bo już zapomniałam, że zamówiłam

Cytat:
A mnie te wszystkie medyczne sprawy nie przerażają. Bardziej się stresuje jak nie widzę jak mi pani iglę w zyłę wbija. Muszę widzieć wszystko.
Mnie mogą kłuć, nie przeszkadza mi to, ale ja nie patrzę

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Kupiłam na promocji w super-pharm delikatny żel do mycia ciała i włosów Nivea Baby 750 ml za 17,99 I ogólnie wyprawkę kosmetyków mam już skompletowaną.
Ja w kwestii wyprawki kosmetycznej jestem w lesie

Cytat:
Nie wiem. Nie pytałam.
Kurcze, też muszę zapytać, bo mnie to w przyszłym tyg. czeka
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 20:18   #1327
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ojoj to mnie aż tak nie wzrusza żadna reklama ;p ale pewnie temu, że żywcem na nic nie mam czasu tv włączyć bo całość wolnego czasu pochłania wizaż

Przerażające są takie chwile gdy otwierasz paczkę i nawet nie przypomninasz sobie kiedy to zamówiłaś ... zakupy online to zuoooo !!
Tzn cudowne ale jednak zuuuuo !!!

Szyjka ok, ale zapomniałam poprosić o skierowanie na szkołe rodzenia kalafior

Mąż ma słuszne podejście Musisz go częściej wprawiać w taki nastrój

A propos zakupów byłam dziś w douglasie .... dałam się namówić na podkład Sensai - pierwszy raz mam coś z tej firmy i lepiej żeby to był strzał w 10 bo moja cera jest ostatnio koszmarna
Syfy takie bolące, wielkie i kurna nie wiem jak je zakryć....
Miałam już nic nie kupować No i oczywiście nie wyszło

Skierowanie na glukozę dostałam ... mam iść za 2 tyg jak będzie po 24 skończonym tyg. Już się cieszę

Ja tak nie znoszę zastrzyków, że u dentysty wolę cierpieć bez znieczulenia nawet ....
Kanebo? Ubostwiam ten podklad, jest rewelacyjny, ale niezbyt kryjacy. Przy wiekszych niespodziankach nie obejdzie sie bez korektora. Gdybym stala teraz lepiej z kasa to tez bym bez wahania do niego wrocila
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 20:28   #1328
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja w kwestii wyprawki kosmetycznej jestem w lesie
:
Nam brakuje pieluch, chusteczek i płynu do mycia.
I czegos do pępka.
Stary 2016-04-22, 21:01   #1329
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Obiad był zdrowy na parze a na kolację zamówiliśmy pizzę... To się nazywa umiarkowane podejście do zdrowego żywienia
Heh u mnie podobnie. na obiadek kasza, pierś duszona. a na kolacja pizza 4 sery z gruszką... ale dałam dużo rukoli żeby nie było całkiem niezdrowo
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 21:10   #1330
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jak mieszkacie w pobliżu sklepu netto, to bardzo wam polecam ich chusteczki nawilżane. Jak wiecie, mój Synu jest mega alergikiem, przerobiliśmy tych chusteczek tyle, że nawet nie zliczę i te z netto są absolutnie najlepsze. Niektóre uczulały strasznie. Sroka tez te z netto bardzo chwaliła. My mamy netto po drugiej stronie Warszawy, jeździmy tam przy okazji wizyt w centrum zdrowia dziecka i robimy duże zapasy

Plus nie radzę robić przed porodem zapasów pieluch i chusteczek, bo jedne i drugie lubią uczulać. Paczka w domu, druga do szpitala wystarczy. Jak się sprawdzą, to dokupicie, jak nie, to bez żalu kupicie inne.

A jakbyście chciały używać tych chusteczek jednorazowych bawełnianych, które się moczy w wodzie, to biedra wprowadziła nowe dady w dużych pudełkach, są dużo tańsze niż te z rossa.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 21:13   #1331
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Nam brakuje pieluch, chusteczek i płynu do mycia.
I czegos do pępka.
ja kosmetyki już mam. Muszę dokupić jedynie do pępka spirytus salicylowy, chusteczki nawilżające, płyn do prania dzidziuś, sól fizjologiczna w ampułkach do przemywania oczu-buźki-noska i oczywiście pampersy ale to zostawiam na później

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 21:28   #1332
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My spróbujemy chusteczek babydream i pieluszek dada. Chusteczek nie bralam dzis bo były tylko 4x80 sztuk lub 2x80. Sama używam, ale mi lepiej sprawdza sie paczka ok 30 sztuk. Nie uzywam ich tyle ile idzie przy dziecku.
Stary 2016-04-22, 21:35   #1333
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
dzięki, uspokoiłyście mnie trochę

miałam do uzupełnienia 8kg, więc dość szybko mi to idzie, chyba muszę trochę przystopować

kurczę, jeśli macie rację to jestem przerażona tym co będzie dalej skoro już teraz ten ucisk może sprawiać mi ból
ale tak czy inaczej to wolę to niż jakieś problemy z wątrobą
miałam próby wątrobowe robione w lutym jak leżałam w szpitalu z tymi wymiotami i wyszły okej, mam nadzieję, że to się nie zmieniło dzięki za kciuki
Może się bardziej fortunnie dzieć będzie ustawiać i nie będzie źle.

Mi ciśnie na ten dół pleców, masakra, coraz gorzej. :O

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Dzieki zastanawiam sie tylko czy moge isc na to badanie, bo wlansie zjadlam talerz ryżu z sosem curry? a niby powinna byc lekka kolacja, ale nje mogłam sie powstrzymać :/
Dobrze ze juz sie lepiej czujesz
Taka pogoda jest teraz beznadziejna w Polsce ze trzymam kciuki żebyśmy sie wszytskie czuły dobrze i nie chorowały!
Przymuerzylam dzie krótkie dżinsowe spodenki z zeszłego roku i pasują! ale sie ucieszyłam
Ooo to fajnie, że pasują. Właśnie się zastanawiałam w czym będę chodzić w upały, na wyjście to sukienka, ale po domu przydałyby się spodenki jakieś.

Cytat:
Macica ogromna nie jest.ale narządy na "przedstawiała".

Jutro wybieram się na test z glukozą.
Powodzenia na glukozie.

Cytat:
U mnie jest tak baaardzo często.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 21:40   #1334
natalia_23
Zakorzenienie

U mnie pizza na obiad potem magnum i umieram

Polecam stronę promobaby.pl są tam wszystkie aktualne promocje

U ja nic nie mam nie wiem kiedy wezmę się za jakieś zakupy Idę nadrabiać cały dzień

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 21:51   #1335
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Może się bardziej fortunnie dzieć będzie ustawiać i nie będzie źle.

Mi ciśnie na ten dół pleców, masakra, coraz gorzej. :O

Ooo to fajnie, że pasują. Właśnie się zastanawiałam w czym będę chodzić w upały, na wyjście to sukienka, ale po domu przydałyby się spodenki jakieś.

Powodzenia na glukozie.

U mnie jest tak baaardzo często.
Polecam kupić nawet na allegro czy w jakimś decatlonie taką najzwyklejszą dużą piłkę do ćwiczeń. Już od samego siedzenia na niej puszcza ból dolnego odcinka kręgosłupa. Ja mam jeszcze do kompletu taką małą, którą podkłada się pod plecy leżąc. W poprzedniej ciąży umieralam na ból plecow dopóki ich nie odkryłam. W tej nie wiem, co to ból kręgosłupa poza tym razem kiedy się tak strasznie sforsowalam porzadkami świątecznymi, ale to moja głupota wyszła.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:12   #1336
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Dołączam do grona rozwalaczek kasy;p
Właśnie mi przyszło drugie już w tym miesiącu zamówienie z kosmetykami do makijażu po czym dostałam na maila rabat -25% plus darmowa wysyłka... i weź się tu człowieku powstrzymaj
Witamy !! Klub anonimowych zakupoholiczek

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

hehe widzę,ze znasz to uczucie..
brawo dla szyjki.. a Malca podglądałaś?
miałam kiedys fajna bazę z sensai..taka wodnistą..super była..
też nienawidzę kłucia..mi koleżanka mówiła ,że pierwsze pobranie miała z palca a potem dwa z żyły przy obciążeniu..robiła z miesiąc temu..a Wy dziewczyny gdzie byłyście kłute?
Ta maluch wierzga Lekarz mówi, że wszystko ok
Do tego bardzo dobre wyniki z ostatniej morfologii także jestem zadowolona

No ja nie znałam tego sensai-a ale jak nałożylam te podkład to się mi mega spodobał, świetna konsystencja ale zobaczymy jak się w codziennym używaniu sprawdzi

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Śliczna!!! i szczuplutka jesteś...moje piersi wyglądałby masakrycznie w takiej sukience...

Strasznie zasuwacie z tymi postami, ja staram się większość dnia spędzać na dworku, nie jest może za ciepło ale cały czas słonecznie...

Dzisiaj mam wizytę ,od ostatniej miesiąc temu przybył mi 1 kilogram... już mam łącznie 7 na plusie a to 22 tydzień, masakra, 81 kg w pierwszej ciąży ważyłam w 8 miesiącu na szczęście moja Zośka coraz częściej kopie czym rekompensuje mi nadprogramowe kilogramy, chyba że tż dotyka brzucha wtedy się uspokaja i nie miał szansy jeszcze poczuć...
Waga jak u mnie prawie. Ja na starcie 72 a obecnie na wadze niemal 80 ... Pomimo tego, że jestem dość wysoka to czuję, że - Oj nie jest dobrze

Cytat:
Super

W Douglasie zawsze będą polecać Sensai, bo to ich marka wyłącznościowa (mają większą marżę) ale trzymam kciuki, żebyś była zadowolona
Brałam jeszcze pod uwagę z clinique ale był dość ciężki i z chanell ale można go kupić za polowę ceny na allegro więc tylko zapamiętałam odcień a Sensai na allegro prawie tyle samo co w douglasie no ... no nic zobaczymy w praniu czy dobry wybór

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Jak mialam operację kolana, to pytali, czy mają tak ustawić monitor, żebym też widziała. Oczyeiście chciałam
Ja też oglądałam swoją operację kolana

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość

łączę się w bólu jeśli chodzi o słaby stan cery - mam całe czoło w małych krostkach, takiej 'kaszce'

super, że z szyjką jest wszystko ok i współczuję, że glukoza przed Tobą

wszystkie 3 razy byłam kłuta w żyłę

Pierniczku spodenki w pingwinki są prześwietne
Kaszkę miałam od 10-18tc teraz to prawdziwe bolesne wulkany W tej chwili mam ich z 10 na twarzy ( na brwiach, policzku, poniżej uszu i na skroniach) Masakra !! Bolą nawet przy mimice twarzy i nie mam nic do złagodzenia ich :/ Już rozważam wizytę u dermatologa ale chyba nic mi w ciązy nie przepisze ...
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:20   #1337
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Witamy !! Klub anonimowych zakupoholiczek

Ta maluch wierzga Lekarz mówi, że wszystko ok
Do tego bardzo dobre wyniki z ostatniej morfologii także jestem zadowolona

No ja nie znałam tego sensai-a ale jak nałożylam te podkład to się mi mega spodobał, świetna konsystencja ale zobaczymy jak się w codziennym używaniu sprawdzi

Waga jak u mnie prawie. Ja na starcie 72 a obecnie na wadze niemal 80 ... Pomimo tego, że jestem dość wysoka to czuję, że - Oj nie jest dobrze

Brałam jeszcze pod uwagę z clinique ale był dość ciężki i z chanell ale można go kupić za polowę ceny na allegro więc tylko zapamiętałam odcień a Sensai na allegro prawie tyle samo co w douglasie no ... no nic zobaczymy w praniu czy dobry wybór

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Ja też oglądałam swoją operację kolana

Kaszkę miałam od 10-18tc teraz to prawdziwe bolesne wulkany W tej chwili mam ich z 10 na twarzy ( na brwiach, policzku, poniżej uszu i na skroniach) Masakra !! Bolą nawet przy mimice twarzy i nie mam nic do złagodzenia ich :/ Już rozważam wizytę u dermatologa ale chyba nic mi w ciązy nie przepisze ...

ja takie wulkany miałam na początku i pomagał mi olej z czarnuszki - dużo szybciej schodziły i przede wszystkim nie zostawiały śladów, więc polecam (kupiłam go w hebe)
Stary 2016-04-22, 22:22   #1338
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
ahhaha

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Kanebo? Ubostwiam ten podklad, jest rewelacyjny, ale niezbyt kryjacy. Przy wiekszych niespodziankach nie obejdzie sie bez korektora. Gdybym stala teraz lepiej z kasa to tez bym bez wahania do niego wrocila
Chyba to nie ten o którym mówisz. Ja mam chyba ten:
https://www.douglas.pl/douglas/produ...id=85015521496 ale muszę sprawdzić czy na pewno dokładnie ten, jednak teraz już leżę w wyrze i zwyczajnie mi sie nie chce wstawac

Cytat:

A jakbyście chciały używać tych chusteczek jednorazowych bawełnianych, które się moczy w wodzie, to biedra wprowadziła nowe dady w dużych pudełkach, są dużo tańsze niż te z rossa.

O widzisz, dzieki za cynk. Lubie takie chusteczki

Cytat:
Polecam kupić nawet na allegro czy w jakimś decatlonie taką najzwyklejszą dużą piłkę do ćwiczeń. Już od samego siedzenia na niej puszcza ból dolnego odcinka kręgosłupa. Ja mam jeszcze do kompletu taką małą, którą podkłada się pod plecy leżąc. W poprzedniej ciąży umieralam na ból plecow dopóki ich nie odkryłam. W tej nie wiem, co to ból kręgosłupa poza tym razem kiedy się tak strasznie sforsowalam porzadkami świątecznymi, ale to moja głupota wyszła.
Potwierdzam, piłka to zbawienie Też mam i dużą i małą i obie kocham
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:24   #1339
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja zamówię sobie paczkę/dwie Naty pieluch na początek, bardzo tutaj polecane m.in dla alergików, eco friendly itp. Mam nadzieję, że będą ok. Pamiętam, że przy Oliwii ani pampersy ani huggisy nam nie pasowały a nie chcę już żadnych przygód z odparzeniami.

Dziś na FB mignął mi wątek o nieschodzącym napletku u chłopców i powiem Wam, że ja kompletnie nie wiem jak się z tym obchodzić
Z dziewczynką jest łatwiej

Czy tyko mnie tak znów bolą piersi? Sutki mnie swędzą.....a najprzyjemniejsza część dnia to ta w której ściągam biustonosz....
Stary 2016-04-22, 22:24   #1340
Babygirl1990
Raczkowanie

Tosia ma czkawkę <3
Stary 2016-04-22, 22:29   #1341
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, poszukam takiej piłki, bo chętnie bym wypróbowała.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja zamówię sobie paczkę/dwie Naty pieluch na początek, bardzo tutaj polecane m.in dla alergików, eco friendly itp. Mam nadzieję, że będą ok. Pamiętam, że przy Oliwii ani pampersy ani huggisy nam nie pasowały a nie chcę już żadnych przygód z odparzeniami.

Dziś na FB mignął mi wątek o nieschodzącym napletku u chłopców i powiem Wam, że ja kompletnie nie wiem jak się z tym obchodzić

Czy tyko mnie tak znów bolą piersi? Sutki mnie swędzą.....a najprzyjemniejsza część dnia to ta w której ściągam biustonosz....
Też mnie bolą i swędzą. ;/ Parę dni nie było żadnych dolegliwości i już się cieszyłam, ale wróciło.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 22:33   #1342
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
pizza dawno nie jadłam

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Heh u mnie podobnie. na obiadek kasza, pierś duszona. a na kolacja pizza 4 sery z gruszką... ale dałam dużo rukoli żeby nie było całkiem niezdrowo
kolejna z pizzą wyjeżdża a rukolę na pizzy uwielbiam szkoda tylko, że mój mąż niekoniecznie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
U mnie pizza na obiad potem magnum i umieram

nie macie serca ale lody u mnie też były

Cytat:

ojj na allegro bym nie kupiła jakoś nie ufam kosmetykom stamtąd... z różnych grup wizażowych wiem, że ludzie kupują podróby na Alliexpress (wyglądają jak oryginał;/ laik nie rozpozna różnicy;/) a sprzedają jako oryginały;/

Zdecydowanie wolałabym poczekać na jakieś -20% w sephorze czy douglasie

Mnie zawsze ciągnie do zakupów kosmetyków do makijażu, bo muszę uzupełniać braki nie tylko w toaletce, ale i kufrze, a tam jak wiadomo potrzebuję więcej kolorów i rodzajów kosmetyków... i to mnie gubi

Chociaż ostatnio przechodzę z pielęgnacji selektywnej na pielęgnację naturalną i sporo czytam o kosmetykach do pielęgnacji twarzy i też ciągle mnie kusi, żeby coś zamówić
Stary 2016-04-22, 22:38   #1343
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Tosia ma czkawkę <3
Bobo chyba miało rano. Pęknięcia były w bardzo regularnych odstępach
Stary 2016-04-22, 23:28   #1344
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

Co do jedzenia szpitalmego, to w mojej rodzinie mamy taki zwyczaj, że jak ktoś jest w szpitalu, to reszta dba o catering. Obiady dowożone gorące, świeze bułeczki, wędlinka. Jak urodziłam, to mama mi taki rosolek przywoziła, że na pół oddziału pachniało. Szpital ego jedzenia nie tykam. A lezałam już kilka razy niestety. Jedzenie zawsze syfiaste.

też mi mama po porodzie przywiozła rosołek , teraz liczę, że szybciej uda mi się wyjść ze szpitala tylko, żeby młody nie był hipotrofikiem i wszystko było ok,

Cytat:

U mnie też bolące piersi od kilku dni, a już miałam spokój kilka tygodni, do tego potwornie swędzą

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 23:29   #1345
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Tosia ma czkawkę <3

Zazdroszczę <3 tez chce zeby moj Maks miał
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 00:02   #1346
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Teściu mojego kuzyna ważył 7,5 kg

Cytat:
Chwilowo mam spokój, ale baaardzooo często mam takie dni, że zwariować idzie. Swędziły mnie strasznie na początku, łaziłam i się drapałam

Cytat:
nie macie serca ale lody u mnie też były
Hmmm... Czekają w zamrażarce

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 01:21   #1347
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:

Witam się, dzis ze mnie zwłoki ludzkie po turbo rzyganku porannym. Nie mam siły wstać.
Ale Cię męczy... Strasznie Ci współczuję, bo ja okropnie rzygałam i wiem, jak to potrafi dać w kość. Masz tu kwiatuszka na poprawę nastroju

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Widziałam, ale dwójkę, podobało mi się, a jedynka podobno lepsza.

Brzuch śliczny, bardzo ładnie wyglądasz.

Dziękuję, choróbsko na szczęście przechodzi.
Czytałam o tej kolce nerkowej i mam nadzieję, że to nie to, ból podobno straszny. Może jakiś ucisk, zobaczę czy się utrzyma, na razie cały czas to czuję.

Często mam takie bąble na dłoniach, które się przeradzają potem w swędzące rany, u mnie to jest taka egzema, nie wiem czy u Ciebie aż taki stan, ale na pewno nie zaszkodzi smarować po każdym myciu. Stosowałam mnóstwo maści i najlepiej mi się sprawdzały takie robione na receptę od dermatologa, ale mam jeden fajny gotowy krem - E45. Akurat jest dostępny w UK, ja go zamawiam na allegro. :P
Ja mam podobne objawy (tyle, że tylko po używaniu lakierów w pracy ) i generalnie nic nie pomaga, ale rzeczywiście najlepsze są maści na receptę i w moim przypadku sterydy. Chociaż i tak ja dłonie leczyłam ponad miesiąc (!!!), a w tym czasie musiałam spać z zamrożonymi słoikami z wodą, bo inaczej swędzenie i ból nie dawały mi zasnąć. Koszmar.

My na razie wybieramy się na jedynkę.

Mam nadzieję, że przejdą Ci wszystkie nieprzyjemne dolegliwości, trzymam kciuki!

Dzięki. Dziś zjadłam pizze 45 cm na pół, frytki, duże lody z bitą śmietaną, jabłko i mamine kopytka ze skwarkami 2x. Ogłaszam, iż zdjęcie z wczoraj jest nieaktualne (brzuch mi wysadziło tak, że strach patrzeć)

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość

Pare dni temu oglądalismy wózki w ToyRUs. W oko wpadł mi Silver Cross Wayfarer

http://www.silvercrossbaby.com/our-p...rer/raspberry/

Drogi powóz, ale wygląda obłędnie! Widziałam, ze popularny bo na ulicach tez często spotykany.
Piękny! I ten amarancik też mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Tez troszkę liczę, ze jak sie urodzi to spojrzę i będę wiedzieć oby

Mi by do głowy nawet nie przyszło żeby skład sprawdzić

Super wyglądasz

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Ja też pewnie nie sprawdziłabym składu
I też mam nadzieję, że zobaczę i od razu będę wiedzieć, aczkolwiek historia znajomej, której dziecko przez tydzień po porodzie nadal było "dzidzią" nie napawa optymizmem

Cytat:

Mam już +5kg, choć wcale nie jem więcej (a może mi się tylko wydaje?) a waga rośnie w oczach. Nigdy nie ograniczałam przyjmowanych kalorii, ale myślę o zrezygnowaniu ze słodyczy, bo jednak jeszcze niecałe 4 miesiące, w takim tempie będę wielorybkiem

Jestem z października (waga). Tak, ja wspominałam o Arbonne też miałam po taniości, cena klienta preferencyjnego. Ciężko mi stwierdzić czy jest matujący, bo mam matową cerę. Krycie jak dla mnie super, choć zawsze udaje mi się oblecieć całą twarz z użyciem jednej pompki podkładu. Moim zdaniem nie jest w ogóle ciężki, ale mimo wszystko omijam okolice oczu Wiadomo też każda cera jest inna i potrzebuje czego innego, więc fajnie by było gdybyś miała możliwość potestować go przed zakupem Wiem że mają w swojej gamie kolorystycznej 4 odcienie podkładu.
Ja mogę kupić za 99 zeta, ale zdecydowałam się na Lumene ze względu na właściwości matujące i bardzo dobre opinie w necie. Podobno Arbonne lubi się ścierać przy cerze mieszanej, a taką mam. Jeszcze dużo dobrego słyszałam o podkładach Mary Kay. Raz się wysmarowałam u teściowej i w sumie także byłam zadowolona, ale to taka jednorazowa próba, więc ciężko wyrokować.

Ja też już prawie 5, a ostatnie 2 kg przybrałam w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Także zaczyna mnie to stresować

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Moje zakupy
Wszystkie fajne, ale ostatni zestaw
A gdzie zdjęcia kotów? Hm? Ja pamiętam!

Cytat:
Super mamuśka i super kiecka

Nie słyszałam wcześniej o kosmetykach Lumene, muszę poczytać

Lumene to skandynawska marka, w Polsce okrutnie ciężko dostępna, aczkolwiek szczęśliwie mam ją w dwóch drogeriach u siebie (razem z innymi niepopularnymi w PL markami). Kiedyś z dostępnością było lepiej, moja mama kochała ich pomadki kilkanaście lat temu, ale potem zniknęły z polskiego rynku. Bardzo porządne kosmetyki za rozsądną cenę-polecam! Dużo lepsze wg mnie niż Erisy, Loreale, Astory itp., a półka cenowa ta sama.

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Śliczna!!! i szczuplutka jesteś...moje piersi wyglądałby masakrycznie w takiej sukience...

Dzisiaj mam wizytę ,od ostatniej miesiąc temu przybył mi 1 kilogram... już mam łącznie 7 na plusie a to 22 tydzień, masakra, 81 kg w pierwszej ciąży ważyłam w 8 miesiącu na szczęście moja Zośka coraz częściej kopie czym rekompensuje mi nadprogramowe kilogramy, chyba że tż dotyka brzucha wtedy się uspokaja i nie miał szansy jeszcze poczuć...
Droczy się z tatuśkiem
Mnie ta sukienka zjeżdża z cycków jednak i w związku z tym nie wiem, czy w ogóle kiedykolwiek ją założę

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja od dzieciństwa miała taki uraz do pobierania krwi,że poszłam dopiero sprawdzić morfologię gdzieś z dwa lata temu.. czyli gdzieś po 20latach..na szczęście wszytsko ok..
Witaj w klubie-ja nie byłam 13 lat na pobieraniu z żyły. Po 13 latach musiałam zrobić badania (tarczycę i żółtaczkę), ale poszłam na pobranie z palca. Dopiero teraz w ciąży poszłam na pobieranie z żyły, bo nie miałam wyjścia. Za uraz dziękuję pani pielęgniarce, która w dzieciństwie tak "delikatnie" pobrała mi krew, że do dziś mam traumę-od tamtej pory przestałam badać krew. Na szczęście, mimo tylu lat, wszystkie wyniki mam prawidłowe.

A puder kupię ten:
http://image.ceneo.pl/data/products/...acy.jpg?=62e6c

Cytat:
ahhaha

Chyba to nie ten o którym mówisz. Ja mam chyba ten:
https://www.douglas.pl/douglas/produ...id=85015521496 ale muszę sprawdzić czy na pewno dokładnie ten, jednak teraz już leżę w wyrze i zwyczajnie mi sie nie chce wstawac
To Kanebo-Sensai jest marką Kanebo. Świetny podkład, ja byłam mega zadowolona. Są dwa rodzaje-jeden bardziej kryjący, drugi mniej. Obydwa sobie chwaliłam Zresztą Kanebo w ogóle ma bardzo dobre kosmetyki.

Czytając o invitro Kasi i użyciu zamrożonych zarodków, które ileś tam lat mogą sobie czekać, dochodzę do wniosku, że medycyna to naprawdę magia Niesamowite to jest. Fajnie też, że tak gładko poszło-szczęście w nieszczęściu. Podziwiam i gratuluję!

Tinkerr-ja też bym chciała rodzić w tej pozycji, ale nie jestem pewna, czy ona chroni przed nacinaniem. Ja planowałam się rozciągać balonem, ale jakoś mi nie wychodzi...

A ja wróciłam prawie dwie godziny temu. Było super, ale obsługa w restauracji fatalna- inny skład sałatki w karcie, a inny na talerzu, bo "oni tak podają, a karta będzie od maja zmieniona" (sałatka grecka bez sałaty, za to z dużą ilością papryki) Ja zamówiłam fryty z keczupem (bo przecież nie sałatkę sałatkę zamówiła koleżanka, która już urodziła ), to dostałam fryty, ale keczupu już nie, bo nie mają (to może wypadałoby wcześniej powiedzieć? Chociaż z tym już ciul, sałatka jednak przebiła wszystko). Ogólnie to nie chciało nam się już zmieniać miejsca, ale strasznie mnie wkurza takie coś i nigdy w takich sytuacjach nie zostawiam napiwku, a nawet 50 groszy więcej, tylko wyliczone co do grosza. Nie mam piórka w tyłku, ale bez przesady, kurde no...

Idę spać, a popołudniu jadę do TŻ na dwa dni, potem wracam do mamy na czas dalszego remontu. Wpadnę do Was jeszcze jutro, a potem znikam na dwa dni Nie natłuczcie za dużo, bo wiecie, że u mnie nadrabianie dużej ilości stron rodzi niemoc i frustrację

PS Mój kocur uwielbia ugniatać poduszkę-gąsienicę. Gniecie z przymrużonymi oczami i mrrrruuuczy. Muszę kiedyś nagrać, hehe

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-23 o 01:33
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 06:14   #1348
zonamojegomeza
Zakorzenienie

I pomoim badaniu godzinna przerwa w spaniu nocą, teraz pobudka a labor od 8. Juz jestem głodna a gdzie tu czekac 2h. Nie ma sensu sie męczyć. Idę na śniadanie.

Zastanwialismy sie nad wyjazdem za tydzien1 nad morze. I mozemy pod warunkiem spaceru co 1-1.5. Nasza droga z 5h wydluza sie tym sposobem do ok 7. A to moze oznaczac ze więcej spedzę w aucie niż nad morzem.
Stary 2016-04-23, 06:47   #1349
Babygirl1990
Raczkowanie

Hej dziewczyny miłego weekendu
Cytat:
I pomoim badaniu godzinna przerwa w spaniu nocą, teraz pobudka a labor od 8. Juz jestem głodna a gdzie tu czekac 2h. Nie ma sensu sie męczyć. Idę na śniadanie.

Zastanwialismy sie nad wyjazdem za tydzien1 nad morze. I mozemy pod warunkiem spaceru co 1-1.5. Nasza droga z 5h wydluza sie tym sposobem do ok 7. A to moze oznaczac ze więcej spedzę w aucie niż nad morzem.
Nie znoszę kiedy mam zakaz jedzenia, wtedy chce się jeść podwójnie
Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Zazdroszczę <3 tez chce zeby moj Maks miał
Cytat:
Bobo chyba miało rano. Pęknięcia były w bardzo regularnych odstępach
Fajne uczucie. Zapisałam to w kalendarzu na pamiątkę, bo pierwszy raz to czułam
Stary 2016-04-23, 06:49   #1350
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Gdyby nie ta przerwa w nocy to ok. Ale niestety...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości