Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-23, 09:19   #811
joann_
Raczkowanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Lola, mój mąż czasami i po 18 h w pracy ale tak to jest jak sie prowadzi swój biznes i do tego kocha sie to, co sie robi. jakoś musimy dać radę

Ja też sporo czytałam na temat nosideł, leżaczków itp., podobnie jak Lucy pisze. Mój Przemo na pewno za dużo spędza czasu w leżaczku, ale ja mam z nim taki problem, że on na macie nie chce leżeć w ciągu dnia. Nie dziwię mu się, bo jak jest taki unieruchomiony, to żadna przyjemność. Tylko się wkurza, że nie może się ruszać. Co innego jak mu szelki zdejmuję godzinę przed kąpaniem. Wtedy to są wygibasy i dziecko szczęśliwe Może dlatego tak ładnie mi śpi w nocy, bo się wymęczy
I nie bardzo mam mu co zaproponować zamiast leżaczka, tak żeby mu się to podobało. Tak samo z noszeniem. Kiedyś lubił być noszony w pozycji kołyski, a teraz wszystko go wtedy uwiera. A w pionie też nie powinno się za długo takiego małego dziecka nosić. Czasami ma wrażenie ze na jedno staramy sie pomóc, a na inne szkodzimy
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 09:20   #812
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Lola, mój mąż czasami i po 18 h w pracy ale tak to jest jak sie prowadzi swój biznes i do tego kocha sie to, co sie robi. jakoś musimy dać radę

Ja też sporo czytałam na temat nosideł, leżaczków itp., podobnie jak Lucy pisze. Mój Przemo na pewno za dużo spędza czasu w leżaczku, ale ja mam z nim taki problem, że on na macie nie chce leżeć w ciągu dnia. Nie dziwię mu się, bo jak jest taki unieruchomiony, to żadna przyjemność. Tylko się wkurza, że nie może się ruszać. Co innego jak mu szelki zdejmuję godzinę przed kąpaniem. Wtedy to są wygibasy i dziecko szczęśliwe Może dlatego tak ładnie mi śpi w nocy, bo się wymęczy
I nie bardzo mam mu co zaproponować zamiast leżaczka, tak żeby mu się to podobało. Tak samo z noszeniem. Kiedyś lubił być noszony w pozycji kołyski, a teraz wszystko go wtedy uwiera. A w pionie też nie powinno się za długo takiego małego dziecka nosić. Czasami ma wrażenie ze na jedno staramy sie pomóc, a na inne szkodzimy
U mnie to samo :-( w lezaczku i godzine polezy a na macie max 10 min :-\
Stary 2016-04-23, 09:21   #813
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Witam
Padam na twarz tradycyjnie ale jeszcze.....5 dni i matka odpocznie a co nie zasłużyłam ? u nas dobrze wszystko synek sporo jakoś śpi i tak fajnie już gaworzy i te uśmiechy

Mamusie a jak wygląda ta zasłona na wózek ?
a pewnie, że zasłużyłaś
też chcę zobaczyć tą osłonę, chociaż ja mam swój patent, że tą mniejszą (30x25cm) pieluszkę bambusową przypinam do budki

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
:W ogóle to LinkedIn mnie dobiło dzisiaj. Co chwilę tam dostaję jakąś ofertę pracy z dużo większymi zarobkami niż mam teraz (niewiadomo, czy taką pracę bym otrzymała po rekrutacji, ale jednak mnóstwo tych ofert) to do tego dostałam ofertę w branży gier komputerowych, które tak uwielbiam i to zawsze było moje marzenie Ale raz, że teraz dupa z rekrutacją na macierzyńskim i dwa, że to praca w Gibraltarze .
może pojawi się fajna oferta po macierzyńskim
u mnie podobnie, bo w mojej firmie pojawiała się rekrutacja na stanowisku, na które chcę się dostać od kiedy tam pracuję czyli 4 lata i jeszcze nie było ani razu rekrutacji, aż do teraz

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Powiedziano mi, że dziecko napina mieśnie i ciężar ciała rzuca go na którąś stronę. U nas najcześciej na lewą, bo ma silną prawą i tak się wygina.
My akurat chodzimy z obniżonym napięciem w rączkach, więc o podwyżśzonym napięciu wiem niewiele Z tego co rozmawiałam to przy podwyższonym dziecko może wyginać się jak struna, robić się takie sztywne, naprezone. Rączki może zaciskać kurczowo w poiąstki (choć do 3go miesiąca ma prawo to robić). I często może robić tzw mostek. Że leży na plecach i wygina się, kark napreża i odchyla główkę do tyłu np.
Często może tez machac nóżkami jak oparzone, generalnie taka nerwówka w ruchach.

Jak nie macie nic takiego to może dobrze jest
no to mnie teraz nastraszyłaś, bo Janek tak robi
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 09:45   #814
Lola2828
Zadomowienie

Lucy chyba wszystkich nastraszyla bo ja od razu zaczęłam o tym czytać bo mała też tak robi jak jej zmieniam pieluche to nogi jak struny ma i nie mogę jej założyć ) ale puszcza po chwili jeszcze jakiś czas temu wszystkie dzieci były w leżaczkach i wisiadlach jak mój chrzesnik i nic mu nie jest zdrowy jak ryba także wszystko z umiarem , moja też lubi w leżaczku a na macie nie chce za długo i co jej zrobię każde dziecko inne łatwo powiedzieć komuś kto nie ma zbyt absorbujacego dziecka i zrobi wszystko w domu a drugi brzytwy się chwyta coby coś ogarnąć, ja kupiłam ergonomiczne nosiło i nie mam zamiaru jej w nim trzymać cały dzień tylko 15 min powiedzmy jak potrzebuje coś zrobić a jest darcioch
Stary 2016-04-23, 09:46   #815
Lucy31
Zakorzenienie

Ojej nie chciałam nikogo nastraszyć Te zaciśnięte piąstki itd to zanikają po 3 miechu powoli, a nawet dalej.Mój tez macha nogami jak opętany, ale to jeszcze ponoć norma
Myslę, że jakby Wasze dzieci miały wzmozone napięcia czy cus, to już by to jakiś dobry pediatra zauważył
Ciekawą rzecz też powiedziałała mi neurolog, która badała Barta w ośrodku rehabilitacyjnym. Że tak naprawdę jakby przebadać gruntownie dziecko, to u większoiści znalazłoby się COŚ.np większość rodzi się z asymetrią bo po prostu tak lezy w brzuchu. Ważne jest aby to się zacierało wraz z rozwojem, zwłaszcza do 3 miesiąca życia.

A co do leżaczków itd, to wszystko z głową i umiarem po prostu. Ja tam się posłucham
Stary 2016-04-23, 09:47   #816
Lola2828
Zadomowienie

Dokładnie
Stary 2016-04-23, 09:49   #817
NanaR
Zadomowienie

[QUOTE=Lucy31;59376166]Esorku, nie żebym sie wymądrzała ale..nie wkładaj do tego nosidła dziecka! Swojego czasu interesowałam się tym, robiłam głęboki research i wiem skąd inąd że 90% tego na rynku to są wisiadła. A że jest napisane, że można, to nabijanie ludzi w butelkę. Za 20zł uzywka niestety może być tylko wisiadłem. Za dobre ergonomiczne nosidełko zapłaciłabyś wielokrotność i to nawet za używkę.
I tak swoją droga rozmawiałam z 2 rehabilitantami i kategorycznie wszelkie nosidła, nawet te ergonomiczne dopiero jak dziecka SIADA.Wcześniej można zrobić niezłe kuku na kręgosłupie.
To samo tyczy się leżaczków. Tez pytałam i na razie pozwalają tylko na wersję całkiem na płasko. Powiedziano mi że 3 miesiące to za wcześnie na pozycję półleżącą.Do tego mówią, że rodzice wkładają w te leżaczki, ograniczają dziecku mozliwości ruchowe, wiercenie się na boki, odkrywanie nowych pozycji, a potem, bach, rehabilitacja potrzebna.Z tego powodu ograniczyłam nawet leżaczek TL na płasko, bo faktycznie nie ma sie w nim jak obracać. Ustaliłam z rehabilitantem że 30 minut, góra 1 godzina dziennie. A reszta na dużym, w miarę TWARDYM podlożu, co tez jest ponoć ważne.
Ale oczywiście każdy rodzic robi jak uważa. Ja posłucham sie profesjonalistów.

Motyl, no może masz takie silne dziecko Wiadomo, warto sprawdzić. Ale jak mój sie obraca na boki z plećów to usłyszałam, że wszelkie obroty na tym etapie są wynikiem nieświadomej pracy ciała. A my mamy już 3 miesiące.
Powiedziano mi, że dziecko napina mieśnie i ciężar ciała rzuca go na którąś stronę. U nas najcześciej na lewą, bo ma silną prawą i tak się wygina.
My akurat chodzimy z obniżonym napięciem w rączkach, więc o podwyżśzonym napięciu wiem niewiele Z tego co rozmawiałam to przy podwyższonym dziecko może wyginać się jak struna, robić się takie sztywne, naprezone. Rączki może zaciskać kurczowo w poiąstki (choć do 3go miesiąca ma prawo to robić). I często może robić tzw mostek. Że leży na plecach i wygina się, kark napreża i odchyla główkę do tyłu np.
Często może tez machac nóżkami jak oparzone, generalnie taka nerwówka w ruchach.
Jak nie macie nic takiego to może dobrze jest.

Mój niedawno jeszcze tak robił w sensie mostek jak go przewijalam odginał glowke do tylu i mocni zaciskal piastki ze kie dalo sie mu ich otworzyc i machal jak poparzony raczkami i nozkami ale pani dr zaleciła nam masaże karku i stópek po kąpieli polexila zawijac go w pieluche flanelowa i w tej pieluszce do wanienki wkladac polewac woda i dopiero odwinac i kapac no i głowkę słabo podnosil i jakby próbował raczkowac co mu podnoszenie główki utrudnialo i kazała nam dużo w dzień na brzuchu do spania kłaść a na podnoszenie główki to 2 razy dziennie ale jak się irytuje i przerwać na początku szybko się irytowal i sobie myślę na co takie korkiem ćwiczenia jak na 1min kładę ale podziałami teraz pięknie długo trzyma a i popatrzyłam na necie jak podnosić go na ręce czy do odbijanie kwestia samego podnoszenia z łóżka i przenoszę go bokiem do podłoża i to po miesiącu ustąpiło tzn mostka już nie robi tylko się nóżkami odpycha ale to naturalne w tym czasie piastki ma zacisniete ale nie mocno i nie zawsze bo jak np do zabawek je wyciąga ma rozłożone. Pozostało nam jeszcze walczyć z lekkim wycięciem w jego lewa strone jak na brzuszku lezy. A i miał do zeszłego miesiąca jeszcze silny odruch moro i to też objaw niby ale to wynikało z tego że nie jadłam jajek i miał silne niedobory wit b ileś tam. Przez miesiąc już jem po kilka dziennie w różnej postaci i zanika

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 09:52   #818
marciar7
Zakorzenienie

Nana a co daje te wkladanie do wanienki w piekuszce?? Bo moja boi sie strasznie wody..
Stary 2016-04-23, 09:56   #819
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Aż wstyd się przyznać ale odkopalam swoje materiały na kompie i tam wyraźnie miałam zaznaczone żeby dziecka.nie krepowac niczym do pół roku. Czyli wszelkie otula cze, nosidełka, kokony, leżaczki itp używać z umiarem

Miałam to na studiach jak byłam na specjalnej ped. Na zajęciach z rehabilitacji i rozwoju małych dzieci.

Wstyd i hańba mi

Bo ja prawie cały drugi miesiąc mała w lezaczku trzymałam i ja sama uposledzilam ze się tak nie rusza jak inne dzieci.... ale ona ciągle plakala i tylko tam jak ja bujałam miałam chwilkę spokoju....

Też gadałam z babka od rehabilitacji i mówiła żeby najlepiej dać dziecku poleżeć nawet na łóżku i niech macha rękami i nogami jak opazona ma się wymachac
Moja jak ma szelki to leży jak kloda - trochę nogami porusza. A jak ściągnę to jak by ją prądem popiescic. .. ręce nogi głową dupka wszystko chodzi w różne strony dzisiaj później nagram te ćwiczenia co mamy z mala robić to na fb na stronce naszej wrzuce to zobaczycie jak można ćwiczyć z maluszkiem mięśnie karku główki i tułowia

O ile chcecie ?

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 10:00   #820
NanaR
Zadomowienie

No nasz miał odruch moro czyli w sumie się bał Conrada w samej kąpieli się uspokajał ale ten moment przenoszenia i wkładania był stresujący i tak go zawijalam w pieluszke i powoli do wody wkladal am najpierw dupke i wtedy woda na brzuszek polewalam jeszcze w tej pieluszce i jak widziałam że już się nie stresuje odwijalam pieluszke i mylam a i najlepiej jak druga osoba z ręcznikiem na rekach koło wanienki stoi i odrazu dzidziusia na ręce tej osoby i zawinąć no ale to jak ktoś z kimś kapie ja akurat mam dobrze bo kapie z tż lub mama czasem z siostra zawsze ktoś jest (chociaż sama też dałabym spokojnie rade) i po miesiącu już przestałam z pieluszka kąpać bo on już kojarzy nie boi się i w wanienki się do mnie uśmiecha

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-23, 10:00   #821
Lola2828
Zadomowienie

ja chce ja chce! Nie martw się pauluś teraz się wszystko wyrowna i Mija szybko nadrobi 😘
Stary 2016-04-23, 10:05   #822
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Aż wstyd się przyznać ale odkopalam swoje materiały na kompie i tam wyraźnie miałam zaznaczone żeby dziecka.nie krepowac niczym do pół roku. Czyli wszelkie otula cze, nosidełka, kokony, leżaczki itp używać z umiarem

Miałam to na studiach jak byłam na specjalnej ped. Na zajęciach z rehabilitacji i rozwoju małych dzieci.

Wstyd i hańba mi

Bo ja prawie cały drugi miesiąc mała w lezaczku trzymałam i ja sama uposledzilam ze się tak nie rusza jak inne dzieci.... ale ona ciągle plakala i tylko tam jak ja bujałam miałam chwilkę spokoju....

Też gadałam z babka od rehabilitacji i mówiła żeby najlepiej dać dziecku poleżeć nawet na łóżku i niech macha rękami i nogami jak opazona ma się wymachac
Moja jak ma szelki to leży jak kloda - trochę nogami porusza. A jak ściągnę to jak by ją prądem popiescic. .. ręce nogi głową dupka wszystko chodzi w różne strony dzisiaj później nagram te ćwiczenia co mamy z mala robić to na fb na stronce naszej wrzuce to zobaczycie jak można ćwiczyć z maluszkiem mięśnie karku główki i tułowia

O ile chcecie ?
Ja też chcę tylko ja nfb nie mogę na naszą stronę wejść ten link co klubie podany mi nie działa więc jak którąś na fb by mi wysłała zaproszenie byłabym wdzięczna

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

A co do masażu po kąpieli to mogę opisać bo to proste i szybkie jest jakby którąś chciała robić trzeba dziecko na brzuszek położyć na golaska i mocno uciskajac masować stopy, a plecki 3 masaże najpierw masować uciskajac pod włos z góry do dołu ściągając skórę. Potem jakby szczypac tylko łapać grubsze fałdy skóry na koniec opukiwac palcami lekko i tyle. Widać jak napięcie uchodzi dziecko się rozluźnia bardziej

Dumna mama Dominika
07.02.2016

Edytowane przez NanaR
Czas edycji: 2016-04-23 o 10:06
Stary 2016-04-23, 10:08   #823
Lola2828
Zadomowienie

Nana wysłałam Ci zaproszenie 😀
Stary 2016-04-23, 10:09   #824
marciar7
Zakorzenienie

Paula ja chce

Ja caly czas w lezaczku trzymalam. I mam wurzyty sumienia teraz ::-(
Stary 2016-04-23, 10:10   #825
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Nana wysłałam Ci zaproszenie 😀
Tak właśnie widzę super dziękuję pooglądam sobie bo akurat moje dziecię machal o raczkami i nozkami jak poparzone i padło że zmęczenia i zasypia
Jak pośpi to później spacer

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-23, 10:11   #826
Lola2828
Zadomowienie

Marta daj spokój ja nie lepsza... Też mi teraz głupio ale trzeba to zmienić teraz a nie narzekać 😘
Stary 2016-04-23, 10:14   #827
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Paula ja chce

No coś Ty Marta ja też w łóżeczku mam większość czasu 2 razy głowkę ćwiczymy i mama mi go na ręce żze 2 wywlecze ale zawsze jej zasypia na rekach w tulony więc plus z tego jest u mnie na rekach zawsze kończy się szukaniem cyca ;p

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

A dziewczyny tym co nie mają polecam książeczki kontrastowe te czarno-białe można w smyku kupić za 10zl jedna i w rossku chyba też są słyszałam mój uwielbia ja oglądać a jak leży w łóżeczku to mu ją postawie przed nim i potrafi grzecznie leżeć i na nią patrzeć aż zasnie. Bardzo ją lubi. Dzieci bardzo dobrze widzą biały i czarny i taki kontrast jest dla nich super sprawa i pomaga w rozwoju

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-23, 10:17   #828
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Marta daj spokój ja nie lepsza... Też mi teraz głupio ale trzeba to zmienić teraz a nie narzekać 😘
Tylko ona nic inneg0 nie chce :-P
Stary 2016-04-23, 10:27   #829
Lola2828
Zadomowienie

Moja i czasem śpi w bujaczku.. A jak chce ją przenieść to ryk nie ma szans
Stary 2016-04-23, 10:29   #830
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Moja i czasem śpi w bujaczku.. A jak chce ją przenieść to ryk nie ma szans
Mojego wystarczy jak zasnie 5min pokolysac jak wejdzie w głębszy sen to spokojnie można go odłożyć nawet jak nie wyjdzie to delikatnie i tak śpi dalej

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-23, 10:30   #831
marciar7
Zakorzenienie

Rozklada mnie przeziębienie :-(
Stary 2016-04-23, 10:32   #832
Lola2828
Zadomowienie

No to miodek i soczek malinowy w ruch 😘 wracaj szybko do zdrówka
Stary 2016-04-23, 10:33   #833
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
No to miodek i soczek malinowy w ruch 😘 wracaj szybko do zdrówka
To samo chciałam napisać

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2016-04-23, 10:36   #834
Lola2828
Zadomowienie

U mnie zawsze działa soczek mam z podworkowych malinek teściowej
Stary 2016-04-23, 10:38   #835
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie zawsze działa soczek mam z podworkowych malinek teściowej
Do czegos sie przydala oo ja mam chuba od szwagierki
Stary 2016-04-23, 10:38   #836
wykalacka
Zadomowienie

Paula pewnie, że wrzucaj, tez jestem ciekawa

W rossku sa karty kontrastowe za 20zl
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 10:51   #837
Elena_22
Wtajemniczenie

Dziewczyny, pytanie z innej beczki, nie dzieciowe, ale może któras w temacie i odpowie - stosowała któraś z Was szampon Babuszki Agafy, ten rosyjski? mi wczoraj mąż kupił wzmacniajacy z propolisem cedrowym .Dzis umyłam włosy , pachnie cudnie, ale jest dobry?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Lucy, masz rację co do tych rehabilitantów i ich podejscia, ja jeszcze ze studium medycznego wyniosłam jedna zasadę, bo facet nam wałkowal non stop- żadnego sadzania dziecka na siłę, i podpierania poduszkami, dopóki ono nie jest stabilne i absolutnie żadnych chodzików. Reszty nie pamietam, bo ten przedmiot o rehabilitacji miałam tylko 1 semestr, a studium kończyłam wieki temu, potem studai w innym kierunku i się zapomniało .

Dziewczyny, nie miejcie żadnych wyrzutów sumienia, bez sensu, żadna nie chciała zaszkodzić dziecku.

Nana, dltaego mój bardzo lubi czarno-biały obraz , gapi sie w niego i gada z nim, a raczej do niego, bo obraz milczy .

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Maria, zdrówka
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 11:03   #838
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie z innej beczki, nie dzieciowe, ale może któras w temacie i odpowie - stosowała któraś z Was szampon Babuszki Agafy, ten rosyjski? mi wczoraj mąż kupił wzmacniajacy z propolisem cedrowym .Dzis umyłam włosy , pachnie cudnie, ale jest dobry?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Lucy, masz rację co do tych rehabilitantów i ich podejscia, ja jeszcze ze studium medycznego wyniosłam jedna zasadę, bo facet nam wałkowal non stop- żadnego sadzania dziecka na siłę, i podpierania poduszkami, dopóki ono nie jest stabilne i absolutnie żadnych chodzików. Reszty nie pamietam, bo ten przedmiot o rehabilitacji miałam tylko 1 semestr, a studium kończyłam wieki temu, potem studai w innym kierunku i się zapomniało .

Dziewczyny, nie miejcie żadnych wyrzutów sumienia, bez sensu, żadna nie chciała zaszkodzić dziecku.

Nana, dltaego mój bardzo lubi czarno-biały obraz , gapi sie w niego i gada z nim, a raczej do niego, bo obraz milczy .

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Maria, zdrówka
Te w dużych butlach nr 1 - 4? Ja miałam te w dużych butlach, na cedrowym i łopaniowym propolisie dla mnie najfajniesze. Tylko gdzieś mi się o uszy obiło, że je wycofują więc może masz nową wersję to daj znać
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 11:06   #839
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

Wstyd i hańba mi

O ile chcecie ?
Ja też bym chętnie zobaczyła

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Paula ja chce

Ja też za dużo. Już od jakiegoś staram się trochę mniej. Teraz go wymęczyłam 2 h i juz bardzo chciało mu się spać więc włożyłam go do leżaczka, pół minutki i śpi. I nawet udało mi się go przełożyć na kanapę

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
No coś Ty Marta ja też w łóżeczku mam większość czasu 2 razy głowkę ćwiczymy i mama mi go na ręce żze 2 wywlecze ale zawsze jej zasypia na rekach w tulony więc plus z tego jest u mnie na rekach zawsze kończy się szukaniem cyca ;p

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

A dziewczyny tym co nie mają polecam książeczki kontrastowe te czarno-białe można w smyku kupić za 10zl jedna i w rossku chyba też są słyszałam mój uwielbia ja oglądać a jak leży w łóżeczku to mu ją postawie przed nim i potrafi grzecznie leżeć i na nią patrzeć aż zasnie. Bardzo ją lubi. Dzieci bardzo dobrze widzą biały i czarny i taki kontrast jest dla nich super sprawa i pomaga w rozwoju
O, mój też lubi. Nie za często, bo jemu wszystko szybko się nudzi, ale od czasu do czasu ogląda
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 11:26   #840
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Tez Wam wypadaja tak strasznie włosy?
Wczoraj po wysuszenie wlosow wystawały mi kilka jakby dłuższych wlosow, pociagnelam za nie lekko a tu cały kłęb wyszedł znów bede miała zakola jak z córka zanim mi dorosły minęło dobre pol roku
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości