Rossmann cz. XXVIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-23, 00:12   #2371
Make4Up
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Galeria Katowicka, Supersam i Rozdzienskiego pod wzgledem Bourjois dobrze uzupełnione. Trio brak ;/ ;/ ;/
Ale nie w to co ja chcę :P Galeria ma codziennie dostawy, Supersam dwa razy w tygodniu, nie wiem ile Roździeń.

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Tyle że to straszna ciemna pomarańcza. Ja upolowałam WIOSNE i na lato dla siostry będzie OK. Ale ktoś tu pisał że bubel.

Tylko że go nigdzie nie mogę znaleźć w Łodzi. Pozostają zakupy online.
Mi Wiosna nie podeszła, chcę zużyć i zapomnieć

Trio z Wibo ciągle rozchwytywane

Cytat:
Napisane przez Tasienkaaa Pokaż wiadomość
Oj nie miałam ich zbyt wiele razy samych na twarzy, więc średnio doradzę. Mineral jest chyba bardziej treściwy, bardziej gęsty, ale nawet nieźle wygląda na twarzy, nie jest to taki super lekki podkład, ja osobiście bardzo lubię Astora skin match, tylko mogliby zrobić jaśniejszy odcień... osobiście lubię rozświetlające podkłady, takie, które fajnie wtapiają się w skórę, nie lubię matujących. A ten mineral ma dla mnie krycie średnie, nawet troszkę więcej niż średnie, ale to w sumie zależy od osoby

Edit: Zastanawiam się i zastanawiam i jednak mineral ma raczej krycie w kierunku do mocnego, więc nie wiem, czy tak na co dzień sam byłby idealny, może ktoś jeszcze się wypowie?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Niby tak, ale jak nałożę go samego to wydaje się za jasny, wydaje mi się, że po jakimś czasie się troszkę dopasowuje. Ale rzeczywiście udały się im te kolory, ciężko o jasne podkłady
Ja miałam Mineral Silk&Lift, ale znowu za ciemny kolor, więc solo też praktycznie u mnie na twarzy nie gościł, co mogę napisać, że jest bardzo zbity, gęsty, jakby tłustawy, zaliczyłabym go do cięższych.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 07:05   #2372
OrangeMonster
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pytanie, czy któryś z nich jest jasniejszy z tych Ingrid Ideal Face 10 Light Ivory, Ingrid Mineral Silk&Lift 280 Light Ivory? i czy któryś wpada w róż ?
Ingrid Ideal Face 10 jest jaśniejsza. Ponieważ ona nie ciemniejsze w przeciwności do Ingrid Mineral Silk & Lift.

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
A ten Ingrid Ideal Face to jakiś dobry podkład? Kryjący? Dziś widziałam na niego promocję w hebe.
Dla mnie on tylko wyrównuje kolory albo nawet nie.. Nakładany gąbka nie przykrył mi nawet małych zaczerwienień, które normalnie zakrywa mi nawet puder. Nakładając pędzlem.. powiedzmy ze ten koloryt jest juz minimalnie ujednolicony. Kolor 10 jest dość jasny i nie ciemnieje. Daje satynowe wykończenie. Bardziej rozswietlenie. Lubi się warzyć. Ogólnie go lubię za kolor. Ale to małe krycie go dyskwalifikuje. Jak dla mnie lepiej kryje krem bb z under twenty. Cena podobna, kolory podobne. Słyszałam różne opinie na temat Ingrida Ideal Face. Nie wiem czemu u mnie nie kryje a u innych efekt zbliżony jest do Revlona CS. Musisz sama wypróbować jak będzie spisywać się u cb.😊😉
OrangeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 07:49   #2373
magdalenaa
Zadomowienie

Dziewczyny, szukam korektora/ kamuflażu w odcieniu zielonym, który zakryje zaczerwienienia na twarzy, głównie policzki. Czy dostane takie w Rossmannie?
Stary 2016-04-23, 08:14   #2374
OrangeMonster
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukam korektora/ kamuflażu w odcieniu zielonym, który zakryje zaczerwienienia na twarzy, głównie policzki. Czy dostane takie w Rossmannie?
Jest taki np. Z wibo w okrągłym opakowaniu. Są w nim aż 4 odcienie. Wibo ma też korektor zielony w kredce. Kobo ma też kółko 4 korektorow, w tym zielony. I jak bym miała wybierać zdecydowałam bym się na ten. Szczególnie ze jest teraz na promocji -40% w naturze. 😊
OrangeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 08:55   #2375
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magdalenaa Pokaż wiadomość
Jeżeli obszar jest duży, to może lepiej byłoby sięgnąć po zieloną bazę, no chyba że to pojedyncze przebarwienia to wtedy korektor ok
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 09:09   #2376
Tasienkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Ale nie w to co ja chcę :P Galeria ma codziennie dostawy, Supersam dwa razy w tygodniu, nie wiem ile Roździeń.

Ja miałam Mineral Silk&Lift, ale znowu za ciemny kolor, więc solo też praktycznie u mnie na twarzy nie gościł, co mogę napisać, że jest bardzo zbity, gęsty, jakby tłustawy, zaliczyłabym go do cięższych.

Nałożyłam go dziś i tak, jest zbity, gęsty, rzeczywiście ciężkawy, wmasowałam go palcami a potem Beauty Blenderem wyrównałam. Podkreslił mi na nosie suche skórki :/ Ogólnie jakoś nie bardzo mi się widzi sam, ale do rozjaśniania jest w miarę.

Cytat:
Napisane przez OrangeMonster Pokaż wiadomość
Ingrid Ideal Face 10 jest jaśniejsza. Ponieważ ona nie ciemniejsze w przeciwności do Ingrid Mineral Silk & Lift.

Dla mnie on tylko wyrównuje kolory albo nawet nie.. Nakładany gąbka nie przykrył mi nawet małych zaczerwienień, które normalnie zakrywa mi nawet puder. Nakładając pędzlem.. powiedzmy ze ten koloryt jest juz minimalnie ujednolicony. Kolor 10 jest dość jasny i nie ciemnieje. Daje satynowe wykończenie. Bardziej rozswietlenie. Lubi się warzyć. Ogólnie go lubię za kolor. Ale to małe krycie go dyskwalifikuje. Jak dla mnie lepiej kryje krem bb z under twenty. Cena podobna, kolory podobne. Słyszałam różne opinie na temat Ingrida Ideal Face. Nie wiem czemu u mnie nie kryje a u innych efekt zbliżony jest do Revlona CS. Musisz sama wypróbować jak będzie spisywać się u cb.😊😉
Mineral po rozsmarowaniu rzeczywiście się trochę dopasowuje, jak go nakładałam to był bardzo, bardzo jasny, jak biały z domieszka żółci, a potem delikatnie sie dopasował, tylko przy mojej żółto-zielono-szaro-białej szyi wygląda tak o, chyba zbyt biało-różowo.
Tasienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 10:42   #2377
gornek
Zakorzenienie

Jak cos, byłam na Dzikiej w Wawie i dowieźli burżuja hm 51.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 10:53   #2378
karola200611
Raczkowanie

Ostatnio zauważyłam, że żel do brwi z loreal (chyba nazywał się brow artist plumper) zmienił opakowanie. Wiecie czy to jest ten sam produkt? Czy przy składzie też coś majstrowali?
karola200611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 10:58   #2379
nerveuse
Raczkowanie

Red face Dot.: Rossmann cz. XXVIII

Mam do Was prymitywne pytanie Jaka jest właściwie różnica między bezbarwnym żelem z Wibo do brwi, a żelami do włosów?

Edytowane przez nerveuse
Czas edycji: 2016-04-23 o 10:59
nerveuse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 11:04   #2380
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Kupiłam ten róż oh oh lovely, fajny kolor przetestuję później
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 11:31   #2381
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola200611 Pokaż wiadomość
Ostatnio zauważyłam, że żel do brwi z loreal (chyba nazywał się brow artist plumper) zmienił opakowanie. Wiecie czy to jest ten sam produkt? Czy przy składzie też coś majstrowali?
To są dwa różne produkty.

Cytat:
Napisane przez nerveuse Pokaż wiadomość
Mam do Was prymitywne pytanie Jaka jest właściwie różnica między bezbarwnym żelem z Wibo do brwi, a żelami do włosów?
Mam wrażenie że żadna Przez ten jego zapach właściwie mi się z żelem do włosów kojarzy Ale fajny jest mi włoski trzyma w ryzach
Stary 2016-04-23, 11:32   #2382
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Kupiłam ten róż oh oh lovely, fajny kolor przetestuję później
Ja go już dawno kupiłam i jakoś mi nie pasuje ;P Wolę zgaszone brudne róże jednak.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 11:40   #2383
eewelinaa92
Zakorzenienie

Uzywalyscie pudrow prasowanych z bell? (To skin pocket albo matujacy hypoallergenic) wpadłam na całkiem fajne opinie i zastanawiam sie czy warto ;-)

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 11:58   #2384
nerveuse
Raczkowanie

Cytat:
Mam wrażenie że żadna Przez ten jego zapach właściwie mi się z żelem do włosów kojarzy Ale fajny jest mi włoski trzyma w ryzach
Dziękuję bardzo, za odpowiedź, tak właśnie myślałam, tak więc dzisiaj będę testowała taki do włosów na brwiach
nerveuse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 12:04   #2385
White Demon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Uzywalyscie pudrow prasowanych z bell? (To skin pocket albo matujacy hypoallergenic) wpadłam na całkiem fajne opinie i zastanawiam sie czy warto ;-)

Mam Bell HA prasowany (czarna puderniczka z lusterkiem), ale używam go tylko doraźnie do poprawek w ciągu dnia więc za dużo o nim nie napiszę. Na pewno bardziej mi odpowiada niż Manhattan Clearface, który teraz kupiłam i żałuję

Dzisiaj kupiłam z Bell HA BB Powder (Hypoalergiczny puder modelujący) w odcieniu 01, ale jeszcze nie testowałam. Na ręce mi się spodobał, bo jest taki miękki, satynowy. Mam nadzieję, że będzie dobrym uzupełnieniem BB Cream z Bell HA

Punkt g u kobiety znajduje się na końcu wyrazu shopping.
White Demon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 12:07   #2386
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez White Demon Pokaż wiadomość
Mam Bell HA prasowany (czarna puderniczka z lusterkiem), ale używam go tylko doraźnie do poprawek w ciągu dnia więc za dużo o nim nie napiszę. Na pewno bardziej mi odpowiada niż Manhattan Clearface, który teraz kupiłam i żałuję

Dzisiaj kupiłam z Bell HA BB Powder (Hypoalergiczny puder modelujący) w odcieniu 01, ale jeszcze nie testowałam. Na ręce mi się spodobał, bo jest taki miękki, satynowy. Mam nadzieję, że będzie dobrym uzupełnieniem BB Cream z Bell HA
o właśnie, dziewczyny, z Bell HA lepiej kupic BB czy CC ???
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 12:25   #2387
White Demon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość
o właśnie, dziewczyny, z Bell HA lepiej kupic BB czy CC ???

Mam oba w najjaśniejszym odcieniu i BB jest jaśniejszy i mniej kryjący choć ma bardziej kremową konsystencję.
Nie wiem na czym Ci zależy - ja CC traktuję jako podkład na codzień, a BB bardziej jako krem wyrównujący koloryt gdy robię make-up no make-up.

Stary 2016-04-23, 12:39   #2388
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Fixery do makijażu też wchodzą na promocję?
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 12:55   #2389
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Mam oba w najjaśniejszym odcieniu i BB jest jaśniejszy i mniej kryjący choć ma bardziej kremową konsystencję.
Nie wiem na czym Ci zależy - ja CC traktuję jako podkład na codzień, a BB bardziej jako krem wyrównujący koloryt gdy robię make-up no make-up.
dziękuję, myślałam, że jest odwrotnie z kryciem
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 12:58   #2390
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Fixery do makijażu też wchodzą na promocję?
Bielenda na pewno.
Stary 2016-04-23, 13:16   #2391
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Oj nie miałam ich zbyt wiele razy samych na twarzy, więc średnio doradzę. Mineral jest chyba bardziej treściwy, bardziej gęsty, ale nawet nieźle wygląda na twarzy, nie jest to taki super lekki podkład, ja osobiście bardzo lubię Astora skin match, tylko mogliby zrobić jaśniejszy odcień... osobiście lubię rozświetlające podkłady, takie, które fajnie wtapiają się w skórę, nie lubię matujących. A ten mineral ma dla mnie krycie średnie, nawet troszkę więcej niż średnie, ale to w sumie zależy od osoby

Edit: Zastanawiam się i zastanawiam i jednak mineral ma raczej krycie w kierunku do mocnego, więc nie wiem, czy tak na co dzień sam byłby idealny, może ktoś jeszcze się wypowie?

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Niby tak, ale jak nałożę go samego to wydaje się za jasny, wydaje mi się, że po jakimś czasie się troszkę dopasowuje. Ale rzeczywiście udały się im te kolory, ciężko o jasne podkłady
Cytat:

Cytat:
[/B]Nałożyłam go dziś i tak, jest zbity, gęsty, rzeczywiście ciężkawy, wmasowałam go palcami a potem Beauty Blenderem wyrównałam. Podkreslił mi na nosie suche skórki :/ Ogólnie jakoś nie bardzo mi się widzi sam, ale do rozjaśniania jest w miarę.

Mineral po rozsmarowaniu rzeczywiście się trochę dopasowuje, jak go nakładałam to był bardzo, bardzo jasny, jak biały z domieszka żółci, a potem delikatnie sie dopasował, tylko przy mojej żółto-zielono-szaro-białej szyi wygląda tak o, chyba zbyt biało-różowo.
Dzięki dziewczyny za opinie.

Czyli nic ciekawego
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 13:24   #2392
karola200611
Raczkowanie

Cytat:
To są dwa różne produkty.

W takim razie mogłabyś powiedzieć coś więcej? Porównać je.
karola200611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 13:26   #2393
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Ja go już dawno kupiłam i jakoś mi nie pasuje ;P Wolę zgaszone brudne róże jednak.
Masz jakiegoś ulubionego różowego, zgaszonego brudasa?
I żeby trwały był.
Stary 2016-04-23, 13:35   #2394
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
I żeby trwały był.
Ideału jeszcze nie znalazłam Póki co myślę jeszcze o kupnie tego na -40% http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/R...zkow-/P2157013 (kolor 01)

Aktualnie używam pierre rene 01 soft rouge

i my secret 101(nie jest brudny ale daje fajny naturalny efekt.
Stary 2016-04-23, 13:37   #2395
White Demon
Raczkowanie

Cytat:

I żeby trwały był.

Zerknij sobie na Bell HA 01. Kupiłam go kilka dni temu i testuję, ale póki co jestem zadowolona. Moim zdaniem jest matowy, różowy, brudny i zgaszony

Po 5 latach używania wyłącznie minerałów przyszedł czas na zmiany i od ok. 2 mcy testuję różne rzeczy z Bell HA i z większości jestem zadowolona

Stary 2016-04-23, 13:41   #2396
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Ideału jeszcze nie znalazłam Póki co myślę jeszcze o kupnie tego na -40% http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/R...zkow-/P2157013 (kolor 01)

Aktualnie używam pierre rene 01 soft rouge

i my secret 101(nie jest brudny ale daje fajny naturalny efekt.
Ale numer, właśnie przeglądam stronę sephory i na nim zawiesiłam oko.

Cytat:
Zerknij sobie na Bell HA 01. Kupiłam go kilka dni temu i testuję, ale póki co jestem zadowolona. Moim zdaniem jest matowy, różowy, brudny i zgaszony

Po 5 latach używania wyłącznie minerałów przyszedł czas na zmiany i od ok. 2 mcy testuję różne rzeczy z Bell HA i z większości jestem zadowolona
Szukam czegoś z sephory, bo dostałam od dziewczyn bon do tegoż sklepu.
Stary 2016-04-23, 13:45   #2397
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Ale numer, właśnie przeglądam stronę sephory i na nim zawiesiłam oko.

Szukam czegoś z sephory, bo dostałam od dziewczyn bon do tegoż sklepu.

Hehe, no a teraz do 30 kwietnia masz -40% na kosmetyki marki własnej za oddanie starego kosmetyku dowolnej marki;p Kupiłam 2 pudry i pędzel, ale chcę jeszcze róż i chyba krem cc
Stary 2016-04-23, 13:57   #2398
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola200611 Pokaż wiadomość
W takim razie mogłabyś powiedzieć coś więcej? Porównać je.
Osobiście nie porównywałam i nie mam żadnego z nich ale ten nowy nazywa się Loreal Brow Artist Sculpt i na pewno ma inny aplikator tak wygląda http://madefrombeauty.co.uk/2016/04/...artist-sculpt/

a drugi to Brow Artist Plumper http://alicesbeautymadness.blogspot....r-another.html

Na stronie Loreala uk są oba.

Co do mgiełek to szkoda ze nie wprowadzili tej Lirene ( był na stronie R. ale go zdjęli) bo będzie bez alko w składzie i nie wiem czy czekać czy brać za 6 złociszy tego z Bielendy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lirene Fix Up.jpg (33,8 KB, 9 załadowań)
Stary 2016-04-23, 14:00   #2399
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Hehe, no a teraz do 30 kwietnia masz -40% na kosmetyki marki własnej za oddanie starego kosmetyku dowolnej marki;p Kupiłam 2 pudry i pędzel, ale chcę jeszcze róż i chyba krem cc
No właśnie wiem.
To tylko na jeden kosmetyk? Czy jak kupię dwa produkty to na oba mam 40%?
Stary 2016-04-23, 14:00   #2400
emka144
Przyczajenie

A te wspominane kulki z KOBO, dostępne są tylko w Naturze ? Bo wszyscy mówią o nich w samych superlatywach a do natury niestety daleko.

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości