|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Ja będę chrzcic normalnie. Księdza nie informuje o in vitro, bo nie widzę potrzeby
chociaż mamy tak super proboszcza, że wiem, że nie byłoby problemu. Po udanym transferze wyspowiadalam się i trafiłam na super księdza. Dopytywal się o Dzieciątko był bardzo uprzejmy, powiedział ze będzie modlił się o zdrówko wiec po spowiedzi nie widzę powodu by na każdym kroku: chrzest, komunia informować, że dziecko "z in vitro". :-P
|
|
#1382 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo to naprawde nie jest nic strasznego chociaż wiaodmo ze dla każdego moze byc inaczej starałam sie pozytywnie do tego podejść i dla mnie to taka woda z cukrem, bez szału. Wiaodmo ze wolałabym zjeść ciastko jakies zamiast pic taki ulepek....ciekawe ile to miało kalorii?! Cytat:
Tez bym nie miała problemu z kochaniem dziecka adoptowanego (tak mi sie przynamniej wydaje) i podziwiam ludzi którzy adoptują bo jest duzo biednych dzieci, niekochanych... wiec dlaczego by im nie pomoc, jak mozna ![]() Moi rodzice sa po rozwodzie i moj ojczym tez mnie pokochał jak swoje dziecko i zawsze mowi do mnie córko chociaż moj tata tez jest w moim zyciu, wiec mam dwóch tatusiów i nikt mi nie wmówi ze ojczym traktuje mnie inaczej niż biologicznego syna bo czasem mam wrażenie ze jednak mnie traktuje lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
To super ksiądz dobrze ze sa tacy, troche bardziej postępowi którzy nie wykluczają wiernych tylko dlatego ze ktos zdecydował sie np na "in vitro" bo wiaodmo ze to z wielkiej potrzeby posiadania dziecka i potrzeby dzielenia sie miłością
|
|||
|
|
|
#1383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak,początek był taki chyba też po części dlatego że rzuciłam papierochy a paliłam 9 lat i dobrą pake dziennie... a swoja drogą to mi się ostatnio dwa razy śniło że pale, aż się obudziłam przestraszona że po takim czasie nie palenia coś zrobię dziecku tym świństwem...
|
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
Ja również się nie wyspałam. Oglądaliśmy wczoraj horrory i mnie męczyły przez całą noc. Później zwierzęta ulokowały się standardowo między moimi nogami a ja nie mogłam się ułożyć. Nie mam na tyle odwagi cywilnej by kazać im spać na podłodze
:brzydal :Mój TŻ się śmieje, że ja prędzej pójdę spać na kanapę do salonu niż je wyrzucę z łóżka. Najgorsze jest to, że one poszłyby za mną.... Mój psiur spi pod moimi nogami bez względu gdzie jestem. A wieczorem tylko czeka obok łóżka aż się położę. Kota też od razu przybiega jak tylko owinę się kołdrą. Dziś idę na imprezę No dobra, tak naprawdę to do pubu posiedzieć ze znajomymi Ale postanowiłam wykorzystać te ostatnie tygodnie wolności, bo tak zawsze byłam gdzieś co weekend a teraz siedzę w domu i się tylko zapuszczam. Muszę sobie jeszcze coś zaplanować na jutro bo mnie właśnie TŻ oświecił, że zabiera Oliwię na ryby - to nie będzie ich cały dzień. Szwagierka wychodzi dziś na randkę to pewnie wróci w poniedziałek.... Ciekawe czy ktoś ze znajomych nie ma jeszcze planów
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie Oliwia ma takie zmartwienie, że TŻ teraz już jej nie będzie kochał, bo będzie mieć "swoje" dziecko. A ona ma tylko jego, bo jej biologiczny już dawno postanowił nie uczestniczyć w jej życiu. Ja jestem pewna, że się nic nie zmieni to ona to jest jego oczko w głowie. I kocha ją jak córkę. Czasami mam wrażenie, że ona jest ważniejsza ode mnie ![]() Zresztą kiedy, nasze plany na życie stały się poważne, to mi powiedział, że albo bierze mnie z całym ekwipunkiem - w tym decydowanie o wychowaniu dziecka i wpływem na rozwój albo wcale. Bo nie chce stać z boku jak duża część "tatusiów". Ciężko mi było się podzielić:P Ale jest ok Najgorzej było np nie podważać jego zdania - kiedy się z czymś nie zgadzałam. Zwłaszcza w obecności dziecka.
|
|
|
#1386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mysle ze skoro tak mowi i tak ja kocha to na prwno nic sie nie zmieni ![]() Dobrze ze sa tacy prawdziwi mężczyźni na świecie bo dla mnie to wlasnie świadczy o męskości, ze facet kocha rodzine i chce sie nia zajmować i wychowywać dzieci, swoje czy nie swoje ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ja juz po glukozie m, na czczo miałam 70, pozostałe wyniki dopiero w poniedziałek
|
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po egzaminach, dostałam 2 piątki
|
#1388 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że kulki się trafiły.Cytat:
![]() Cytat:
Mąż twierdził, że miał tak całe życie i nie wiedział, że można inaczej. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Gratulacje.
|
|||||
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje
ja już Was nadrobiłam chociaż było ciężko bo musiałam nadrobić aż 2 dni,. Nie było mnie bo załatwialiśmy ostatnie ślubne rzeczy, ślub już za tydzień więc już ostatnie szlify. Gratuluję Wam wszystkich skończonych tygodni u nas dzis 22+0 ![]() czytałam o inhalatorach/nebulizatorach i nawilżaczach powietrza. One sprawdzają się Wam tylko w stanach chorobowych czy tak na co dzień też czasem używacie? Mój tż twierdzi, że to zbędne wydatki a ja chciałabym go przekonać że konieczne :P Piękne te ciuszki kupujecie !! ja już po ślubie (czyli po majówce) będę miała głowę wolną od spraw ślubnych i też już na pewno zacznę kompletować co nie co
|
#1390 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój tż dziś podrasowuje altankę na ogródku będę miała gdzie z maleństwem posiedzieć ![]()
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brawa za 22+0! ![]() Co do nawilżaczy, ja nie planuję, nie wydaje mi się żeby u mnie było jakoś szczególnie suche powietrze, ale nie zgłębiłam jeszcze dokładnie tematu, może błądzę. |
|
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
To obowiazuje, ale dotyczy tylko dawstwa gamet (komórka dawczyni, sperma dawcy) i to tylko par w związkach nieformalnych. I nie chodzi o podanie sposobu poczęcia, a o uznanie dziecka nienarodzonego z nieswoich genów. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Nawilżacz codziennie u nas jest w użyciu, inhalator w czasie choroby. Moim zdaniem warto kupić jedno i drugie, nawilżacz pomaga już noworodkom przy sapce. U nas jest to sprzęt pierwszego użytku. A inhalator niech będzie i leży, czeka w razie W. Lepiej mieć niż w razie choroby biegać i szukać, no i przepłacac. Takie jest moje zdanie. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- TinkerBell, ja powiedzialam księdzu o in vitro, znając zdanie kościoła na ten temat czulabym się nie w porządku, gdybym to zataiła. Pisałam wam o tym, wyglądało to tak, że weszłam do kancelarii mówię "chcę ochrzcić dziecko z in vitro i nie mam ślubu kościelnego" na co ksiądz "świetnie, zapraszam" co do samego chrztu, miałam trochę wątpliwości, ale zrobiłam to dla moich rodziców. Wszystko przebiegło bez żadnych zgrzytow. Też rozwazaliśmy adopcję, mieliśmy plan jednej procedury in vitro, a potem ośrodek. Nasza pierwsza procedura jest jednak na tyle obfita w dzieci, że pomysł odszedł w dal. Co nie oznacza, że nie będziemy mieć w rodzinie adoptusia, bo ktoś z najbliższej rodziny czeka właśnie na dziecko. Niestety w związku z 500+ dzieci do adopcji mało, bo "rodzice" nagle sobie o nich przypominają... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2016-04-23 o 12:49 |
||
|
|
|
#1394 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do biustonosza, ja w domu noszę sportowy, jest o wiele wygodniej bo fiszbiny nie gniotą. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My powoli kompletujemy wyprawkę, z ubranek mam już spory zapas w rozmiarach 56-68. Komody złożone, łóżeczka zamówione, w przyszłym tygodniu poustawiamy wszystko w pokoju i można będzie zacząć dalsze zakupy ![]() Ja niestety coraz bardziej nie domagam, więc nie ma na co czekać. W następnym tygodniu chyba zrobię glukozę, chcę to miec już za sobą. Wklejam zdjęcia ubranek które ostatnio kupiłam - to nie wszystko ale ładuje się tylko 10 zdjęć
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny doradźcie mi, bo jestem zapisana na Makijaż przed swoim ślubem, ale zaczynam miec watpliwości czy nie lepiej jak sie sama umaluje jednak? Umiem to robic i mysle ze umalowalabym sie dobrze. Tyle ze ten profesjonalny makijaż pewnie jest dostosowany do zdjec? Każda z Was miała robiony makijaż ślubem?
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja już po mału też rozglądam się za łóżeczkiem, po malowaniu za 2-3 tyg. będę mogła już ustawiać i dekorować wszystko już się nie mogę doczekać ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ale jeśli umiesz się pomalować, tak by być zadowoloną i by wytrzymało to do samego końca to rób sama
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chyba wolała iść, byłabym pewniejsza że makijaż jest dostoswany do zdjęć, dobrze utrwalony itd. ![]() Ja byłam tylko że ja w ogóle nie umiem się malować więc nie bardzo miałam wyjście
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-04-23 o 14:47 |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Włosy. Makijaż, paznokcie
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje, jednak co 2 mózgi to nie jeden
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc znalazłam inną panią, znowu poszłam na próbny i już byłam zadowolona.
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
dziś byłam na zakupach wyprawkowych.
Napisze wam to co już mam: - ciuszki w rozmiarach od 56 do 74 - kołyskę - kołderkę - ochraniacze do łóżeczka - komplety dwóch poscieli - jeden kocyck (dokupie jeszcze z dwa) - łańcuszek do smoczka - fotelik do auta (od koleżanki dostanę) - termometr do wody - 3 szt. smoczków z warsztatów - 3 szt. butelek do karmienia z warsztatów dla mnie: - podkłady poporodowe - podpaski poporodowe - jeden biustonosz do karmienia (muszę dokupić jeszcze jeden) - wkładki laktacyjne- paczka - majtki jednorazowe i wielorazowe - po paczce - jedna koszula do karmienia ( jeszcze jedną potrzebuję i jedną do porodu ale ją dostane od mamy starą) - próbki płynów do higieny intymnej (z warsztatów, do szpitala jak znalazł) kosmetyki: - krem na każdą pogodę Nivea Baby - krem na odparzenia Dzidziuś 3 szt. (zostałam wylosowana na warsztatach więc mam gratis- jedną szt. dam siostrze) - Oliwka bambino - delikatny zel do mycia ciała i włosów nivea Baby - gaziki jałowe 15 szt. - patyczki do uszu dla niemowląt - nożyczki dla niemowląt pepco - szczotka do włosów dla dziecka - jedną pieluchę tetrową w sowy (muszę dokupić jeszcze ok 7 szt) - jedną pieluchę tetrową (dokupie jeszcze dwie) Muszę dokupić: - Wózek - materac do kołyski 110x60 (nietypowy) - wanienka ze stelażem - gąbka do kąpieli - 1 ręcznik z kapturkiem - ceratka na materac - beciki - prześcieradła z gumką ok. 2 szt, - termometr elektroniczny - styropianowy termos na spacerki - laktator ręczny Lansinoh - aspirator do noska ręczny - aspirator do noska elktroniczny - do szpitala środki higieniczne - spirytus salicylowy 70% ( do pępka) i octanistept? - krem na brodawki - sól fizjologiczna ok. 10 ampułek - płyn do prania dzidziuś - pampersy - chusteczki nawilżające dla niemowląt - herbatka z kopru włoskiego na zaparcia dla niemowląt (w późniejszym czasie) Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-04-23 o 15:08 |
|
|
|
#1402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak zdecydujesz się na taką opcję, to pamiętaj że makijaż ślubny powinien być mocniejszy jeśli chodzi np. o cieniowanie twarzy - głównie chodzi o to jak się później wygląda na zdjęciach ![]() Eh miałam odpoczywać a tymczasem, 2 prania zrobione, chleb upieczony, obiad ugotowany i zjedzony i tyle z leżenia justynkie piękne te Twoje zakupy! aż mnie zmotywowałaś żeby na allegro zajrzeć patrzy któraś z Was też na takie paki ciuszków używanych?
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
i nawiązując do Twojej kolejnej odpowiedzi- faktycznie co dwie głowy to nie jedna ![]() Cytat:
śluby w okolicach maja są piękne życzę Wam cudnej pogody ![]() Cytat:
współczuję dolegliwości oby chłopcy byli łaskawi dla mamy i kręgosłup przestał dokuczać...Cytat:
Przede wszystkim- czy zrobiłaś makijaż próbny? Jest on bardzo ważny nie tylko dla Ciebie (musisz wiedzieć czy Ci się w ogóle spodoba ), ale również dla makijażystki. Wtedy jest czas, żeby się dogadać pod względem oczekiwań, wykonać np 2 różne makijaże i coś wybrać.Natomiast jeśli potrafisz się pomalować sama i będziesz od drugiej osoby oczekiwać tego, że pomaluje Cię w sumie podobnie jak zrobisz to Ty sama to nie widzę przeciwwskazań, żeby tego nie robić Pytanie tylko czy zawartość Twojej kosmetyczki będzie wystarczająca czy będziesz musiała coś dokupować? Pamiętaj, że do makijażu ślubnego nie używa się kosmetyków z SPF (najlepiej, żeby go nie było lub był bardzo niski) i tak jak już ktoś pisał- makijaż ten musi być nieco bardziej wyrazisty niż robisz na codzień, ponieważ aparat troszkę zjada kolory.
1.09.2012 (...) i ślubuję Ci... Edytowane przez DobraDusza88 Czas edycji: 2016-04-23 o 15:29 |
|||
|
|
|
#1405 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fiu fiu..ale mądra córcia rośnie ![]() Cytat:
fajny termin na ślub..my mamy rocznicę ślubu tydzień po Waszej uroczystości.. jak braliśmy ślub to była przepiekna pogoda..a teraz już 8 lat minęło od tego dnia..Cytat:
jajkiem nieschodzącym się nie martw na zapas.. to nie wpływa w żaden sposób na pielęgnację, jedynie trzeba byc pod kontrolą lekarską, najczęsciej jest tak jak u szwagra..schodzi nieco później..nie wiem czy lekarz nie mógłby teraz w ciązy tego sprawdzić..ale chyba jądra schodzą do moszny w życiu płodowym.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja kiedyś zerkałam na te paki, ale ta, duzo zupełnie niepotrzebnych dla mnie rzeczy ..ja kupowałam takie mniejsze zestawy po 3 szt, czasem po 5szt.. Cytat:
dzięki za polecenie CC z lumene..testuję drugi dzień i jestem zadowolna..kolor mi mega podpasował,mimo,że zakup przez neta.. lekki..ładnie wygląda... Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-04-23 o 15:57 |
|||||||||
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyprawkę przygotowałam wspólnie z siostrą co ma 7 miesięczne dziecko
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki za rady dziewczyny ![]() Liczyłam na to ze DobraDusza mi podpowie ![]() Wlansie chodzi o to ze ja oczekuje konkretnego makijażu, takiego jaki mam na codzień, bo nie chce wyglądać na przemalowana :/ musze sie dobrze czuć, wiec makijaż musi byc stonowany a taki umiem zrobic.Mam dość dobre kosmetyki i bazy pod makijaż, utrwalacz tez mam. Zreszta na mnie sie makijaż dobrze teraz trzyma, no cera mi sie poprawiła w ciąży. Mam podkład spf 15, za wysoki? Mam tez próbkę estee lauder double wear, on jet chyba bez spf? To go przetestuje na dniach teraz bazy mam bez spf, pudry tez wiec spoko
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam wózkowy dylemat.
Oglądałam dziś dwa wózki: Roan Bass - http://www.tomi.pl/?subcats=Y&status...roducts.search Wg mnie lepszy materiał, w środku kokosowy materacyk, wydaje się głębszy, choć jeden ze sprzedawców powiedział, że to wrażenie optyczne. I baby design lupo comfort - http://www.tomi.pl/baby-design-lupo-comfort.html Ten ma jakąś niby lepszą amortyzację, bo 3-punktowe podparcie, czy coś (Roan ma dwa), ale wydaje mi się, ze zrobiony z takich szmatek. Mąż z kolei obstawia przy baby design. Roan ma gondolę na dole taką plastikową (pan powiedział, ze biorąc pod uwagę, że będziemy kiedys trzymac dla drugiego dziecka, to przynajmniej to nie zawilgotnieje), a baby design mniej sztywną, ale materiałową gondolę - tak przynajmniej jakby się obtarła, to by nie było przetarcia, co najwyżej trzeba by uprać. Generalnie wszystkie parametry takie same, sami sprzedawcy powiedzieli, ze to wszystko jedno i to co, wybór to kwestia gustu ![]() I już nic nie wiem. Ja jestem za Roanem, mąż za BD (jeszcze mnie przekonuje, że ma więcej opinii, że produkt roku 2015, tsaaa ).Jutro chcę jeszcze obejrzeć Expander Mondo, Jedo Fyn i Riko Nano. M A S A K R A
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o wózki mam na oku 7 modeli i muszę poczytać opinie by po kolei eliminować niektóre
Póki co sugerowałam się wyglądem i forami. Zastanawiam się nad:- Adamex Pajero - Adamec Galactic - Adamex Bartetta - Bebelto Holland - Bebelto Murano - Anex SPORT - Quinny Moodd macie jakieś opinie na któreś z tych wózków? albo same się na któreś z nich zdecydowałyście? Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-04-23 o 17:39 |
|
|
|
#1410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajny ten roan bass
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

chociaż mamy tak super proboszcza, że wiem, że nie byłoby problemu.

Dlatego się "wstydzi".
:brzydal :

śluby w okolicach maja są piękne
1.09.2012