Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-23, 18:20   #3271
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

W Ikei jest wyprzedaż przescieradel 120x60 różowe lub niebieskie za 19zł bawełna 100% także skusiłam się bo żal było w końcu nie kupić tym sposobem mam 5przescieradel dla Hani. Jak to mówią od przybytku głowa nie boli

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 18:23   #3272
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Oj, ja też bym wolała urodzić ciut przed terminem niż ciut po
No to musisz mu to powiedzieć, bo chłopy to niedomyślne są

Ojej, to by było zabawnie jakby Hania chciała się z narodzinami wcisnąć na maj Imprezowy miesiąc

Ja uciekłam z zajęć i wróciłam niedawno do domu
Jak parkowałam pod uczelnią, to minął mnie motocyklista i pukał się palcem w czoło, na początku nie wiedziałam o co mu chodzi, a potem uświadomiłam sobie, że dałam kierunkowskaz w lewo, a skręciłam w prawo, brawo ja
Nie ukrywam, że chciałam, żeby się urodziła w maju i pod koniec by mogła- termin mam na około 12 czerwca, więc pod koniec może się rodzić- byle nie wcześniej

Oj dlatego ja nie jeżdżę już samochodem- koncentracja siedzi nisko...

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Wczesniej też nie miałam, jakoś nie był potrzebny.
Ale jeśli masz okazję kupić za 15 zł to czemu nie. Nawet jak nie użyjesz to nie będzie szkoda

OO no to faktycznie same imprezy

Mój mąż planowo miał się urodzić pod koniec czerwca (tak jak ja terqaz mam TP), ale moja teściowa trafiła wcześniej do szpitala chyba z powodu anemii i przetaczali jej krew. I jak jej podali krew w kroplówce to zaraz poród się zaczął. I tak mój mąz urodził się 1 maja , w 32 tyg. - mam nadzieję, że nasza Córka nie powtórzy po tatusiu i poczeka grzecznie chociaż do tego 10 czerwca

O jacie to u Was też imprezowy maj
Oby nie na porodówce
?
Termos też fajna sprawa

Cytat:
Niestety nie Tzn. wczoraj po apapie prawie już mi przeszło, w nocy wstawałam do łazienki i było ok, a rano trochę pochodziłam i znowu to samo... Muszę wygooglować czy można sobie z tym jakoś poradzić, czy muszę się z tym po prostu pogodzić :P
Współczuję, oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
mozliwe, ze beda mnie tu trzymac dopoki nie skoncze 33tc a dzisiaj mam 30t2d

My jeszcxe wozka nie mamy w domu nic nie gotowe jestem zalamana ;(
Nawet jak potrzymają Cię do 33 tygodnia to jeszcze sporo Ci zostaje na skompletowanie wszystkiego

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Ja ogarnęłam kuchnię, zrobiłam szarlotkę sypaną i spadam leżeć bo przeziębienie nie odpuszcza..
Miłego popołudnia dziewczyny i dzieciny

Spokojnie Najważniejsze zdrowie Twoje i Maluszka
Wózek to kwestia jednego dnia i gotówki w ręku a w domu jak będzie trzeba to na pewno Tż ogarnie temat, pod Twoim telefonicznym nadzorem oczywiście
Przeziębiona i jeszcze ciasto ma siłę robić!;D podziwiam

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja tez sie cały czas waham miedzy barletta albo bebetto torino lub murano
Wózek kupie po porodzie tzn babcia stawia

Załącznik 6377581 takie różyczki zrobiłam ale chyba w srodku surowe sa niech chociaż spełnia funkcje ozdoby :p
Ładnie wyglądają chyba są surowe czy na pewno??

Cytat:
Już kiedyś o tym myślałam, ale potem wyleciało mi to z głowy :P Jak coś, to ja mogę zrobić taką tabelkę i Anuszka tylko to wklei jako obrazek w pierwszym poście, żeby jej gitary nie zawracać

O super, tydzień mówisz... A w przyszłym tygodniu mieliśmy jeździć po sklepach, żeby zamówić wózek, pojechać do Ikei...
Myślę, że możesz tak zrobić, bo z tego co pisała Anuszka ma mniej czasu teraz

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 18:30   #3273
agusiia69
Zakorzenienie

Ale dziś się namordowałam

Zrobiłam 5 prań (ręczniki, kocyki, pieluchy tetrowe, pościel, prześcieradła itp)- wszystko mam już poprane Jutro prasowanie tego wszystkiego i pakowanie torby, którą dziś też wyprałam.. Wyparzyłam butelki i smoczki.

Ponadto z mężem bawiliśmy się w mechanika i drzwi w aucie wymienialiśmy Ktoś nam stuknął, na szczęście sprawca się znalazł. Dostaliśmy fajne odszkodowanie a używane drzwi w super stanie kupiliśmy dziś za 100 zł Teraz odpoczywam

Cytat:
Załącznik 6377581 takie różyczki zrobiłam ale chyba w srodku surowe sa niech chociaż spełnia funkcje ozdoby :p
Uwierz mi ja w tym momencie zjadłabym nawet surowe
Stary 2016-04-23, 18:36   #3274
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ale dziś się namordowałam

Zrobiłam 5 prań (ręczniki, kocyki, pieluchy tetrowe, pościel, prześcieradła itp)- wszystko mam już poprane Jutro prasowanie tego wszystkiego i pakowanie torby, którą dziś też wyprałam.. Wyparzyłam butelki i smoczki.

Ponadto z mężem bawiliśmy się w mechanika i drzwi w aucie wymienialiśmy Ktoś nam stuknął, na szczęście sprawca się znalazł. Dostaliśmy fajne odszkodowanie a używane drzwi w super stanie kupiliśmy dziś za 100 zł Teraz odpoczywam

Uwierz mi ja w tym momencie zjadłabym nawet surowe
Już pranie masz z głowy u mnie to jeszcze przed :P
Kupiłam wczoraj puchaty kocyk w Pepco i dwa takie polarowe w Ikei cena zawrotna 9'99 zl z kartą Ikea family, ale nawet do położenia na kanapę pod dziecko a drugi do auta żeby na szybko latem na piknik mieć

Sophia Loren
Stary 2016-04-23, 18:36   #3275
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy mogę coś zaproponowac? Na pozostałych wątkach dziewczyny mają powypisywane jaki wózek która ma. Ja jednak chyba nie kupię tego anex sport,poczytałam jeszcze i wychodzi ze w spacerowce jest do kitu podnozek i już 2 letnie dziecko nie ma co z nóżkami zrobić. Więc bardzo chętnie bym poczytala jakie Wy wybralyscie wózki,które najpopularniejsze itd. Ja teraz jak szukam to się już kompletnie gubię w tym który ok a ktory nie. Co myslicie? Oczywiście to luźna propozycja o ile Anuszka znalazlaby trochę czasu
Wydaje mi się, że my dostaliśmy Maked Speed Ecoline. Jakbyśmy mieli sami wybrać to nawet nie wiem na co byśmy się zdecydowali.

Dokładnie taki kolor jak na zdjęciu. Wolałabym inny, bo różowo-szary,ale przecież to tylko wózek i do tego za darmo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (86,0 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-04-23 o 18:40
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 18:42   #3276
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że my dostaliśmy Maked Speed Ecoline. Jakbyśmy mieli sami wybrać to nawet nie wiem na co byśmy się zdecydowali.

Dokładnie taki kolor jak na zdjęciu. Wolałabym inny, bo różowo-szary,ale przecież to tylko wózek i do tego za darmo
Ja baaaardzo długo dumalam jaki chcę wózek

Sophia Loren
Stary 2016-04-23, 18:43   #3277
201711281320
Konto usunięte

Ja dzisiaj wyszłam z łóżka o 9:30 i pomyślałam sobie że skoczę szybko do miasta do Rossmanna po te płyny do prania. Zabrałam też tragarzy (dzieciaki). Kupiłam do prania bobini i jeszcze lovelę do płukania. Kilka drobiazgów też jeszcze wpadło. Weszliśmy jeszcze do Pepco, kupiłam 2 półśpioszków i kilka par skarpetek+ jeszcze parę pierdółek do kuchni. Potem dzieci naciągnęły mnie na lody, więc się zgodziłam, bo w sumie nosili zakupy i nie narzekali Później zebraliśmy się do domu. Nie było nas niecałe 2 godziny, ja nic nie nosiłam, chodziłam jak żółw, a byłam wykończona Brzuch mnie trochę bolał, pachwiny... Masakra jakaś. Poleżałam trochę, potem się wzięłam za obiad i znowu leżałam. Jeszcze pranie pierwsze dzidziusiowe białe zrobiłam. Wciąż jest w pralce i czeka na rozwieszenie...

Podgrzewacz do butelek- ja karmiłam 4 m-ce potem jechaliśmy na mm i nie miałam podgrzewacza. Nalewałam po prostu przegotowanej wody do butelki i wkładałam do mikrofalówki na kilkanaście sekund- miałam to obcykane co do sekundy- i było ok. i szybko i oszczędniej chyba.

Sterylizatora też nie miałam ale może gdybym karmiła mm od początku to bym to rozważała, chociaż nie wiem

Wózek- my kupiliśmy Tako baby heaven alu exclusive. Zbytnio nie rozkminiałam tego tematu. Chciałam tylko kupić w miarę porządną używkę z pompowanymi, skrętnymi kołami, w miarę lekką i tyle. Trafił się ten, obejrzeliśmy i kupiliśmy.
Dla mnie wózek nie jest jakiś mega ważny, bo mam ogród i chcąc wziąć dziecko na powietrze wcale nie muszę nigdzie spacerować No rozumiem że inaczej jak ktoś mieszka w bloku i nie ma ogródka...

Asiu, przykro mi bardzo że nie chcą Cię wypuścić... Może jednak po tych wszystkich lekach brzuch przestanie się stawiać i zmienią zdanie... Nie mówili nic o założeniu krążka? Wtedy nie trzeba by było się martwić, że szyjka się będzie skracała....

soffinka, różyczki wyglądają smakowicie Nawet jakby było lekko niedopieczone w środku nie wzgardziłabym
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 18:46   #3278
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
W Ikei jest wyprzedaż przescieradel 120x60 różowe lub niebieskie za 19zł bawełna 100% także skusiłam się bo żal było w końcu nie kupić tym sposobem mam 5przescieradel dla Hani. Jak to mówią od przybytku głowa nie boli

Dokładnie

Ja właśnie policzyłam i mam 19 czapeczek i 26 par skarpetek- sorki czapeczek też mam 26

Dodam, że sama kupiłam jedną czapeczkę i 4 pary skarpetek- reszta w spadku

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-04-23 o 18:55
Stary 2016-04-23, 18:53   #3279
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dokładnie

Ja właśnie policzyłam i mam 19 czapeczek i 26 par skarpetek

Eee to jak w spadku to rewelacja!

Sophia Loren
Stary 2016-04-23, 18:57   #3280
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Haneczko niezły zapas. Ja mam 6 czapeczek, 2zwykle białe takie po kąpieli wiazen i4 kolorowe na spacer. Jak was czytam co i w jakiej ilości macie to mam wrażenie że ja mam naprawdę niewiele...
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 19:03   #3281
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie

Ja właśnie policzyłam i mam 19 czapeczek i 26 par skarpetek- sorki czapeczek też mam 26

Ja nie kupiłam ani jednej czapeczki, skarpetek i rajstopek:P Wszystko dostałam jako gratisy jak kupowałam od kogoś ubranka i nawet nie wiem ile tego mam, ale mnóstwo:P Jeszcze koleżanka mi dała
Stary 2016-04-23, 19:31   #3282
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Haneczko niezły zapas. Ja mam 6 czapeczek, 2zwykle białe takie po kąpieli wiazen i4 kolorowe na spacer. Jak was czytam co i w jakiej ilości macie to mam wrażenie że ja mam naprawdę niewiele...
Spokojnie Ja czapeczki mam aż 2
Stary 2016-04-23, 19:45   #3283
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek kupie po porodzie tzn babcia stawia

Dopiero ujrzałam różyczki, bo odpaliłam komputer! Pięknie wyglądają! Podzielam zdanie, że nawet surowe bym zjadła

Cytat:
Ooo, ciekawe czy w mojej Ikei też taka promocja

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj wyszłam z łóżka o 9:30 i pomyślałam sobie że skoczę szybko do miasta do Rossmanna po te płyny do prania. Zabrałam też tragarzy (dzieciaki). Kupiłam do prania bobini i jeszcze lovelę do płukania. Kilka drobiazgów też jeszcze wpadło. Weszliśmy jeszcze do Pepco, kupiłam 2 półśpioszków i kilka par skarpetek+ jeszcze parę pierdółek do kuchni. Potem dzieci naciągnęły mnie na lody, więc się zgodziłam, bo w sumie nosili zakupy i nie narzekali Później zebraliśmy się do domu. Nie było nas niecałe 2 godziny, ja nic nie nosiłam, chodziłam jak żółw, a byłam wykończona Brzuch mnie trochę bolał, pachwiny... Masakra jakaś. Poleżałam trochę, potem się wzięłam za obiad i znowu leżałam. Jeszcze pranie pierwsze dzidziusiowe białe zrobiłam. Wciąż jest w pralce i czeka na rozwieszenie...
Trochę się jednak nachodziłaś, więc nie dziwię się, że czułaś się zmęczona. Ja już prawie wczoraj kupiłam płyn Bobini, bo była ostatnia sztuka w Lidlu za 5zł z groszami, ale zapach mi nie przypadł do gustu

Cytat:
Dokładnie

O matko! Ile Ty Hań tam w brzuchu nosisz, przyznaj się!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 20:07   #3284
haneczkab92
Ania

Cytat:
Dopiero ujrzałam różyczki, bo odpaliłam komputer! Pięknie wyglądają! Podzielam zdanie, że nawet surowe bym zjadła

Trochę się jednak nachodziłaś, więc nie dziwię się, że czułaś się zmęczona. Ja już prawie wczoraj kupiłam płyn Bobini, bo była ostatnia sztuka w Lidlu za 5zł z groszami, ale zapach mi nie przypadł do gustu

O matko! Ile Ty Hań tam w brzuchu nosisz, przyznaj się!
Ja wiem o jednej, ale kto to wie?
Normalnie kilka razy dziennie chyba będę jej zmieniać czapeczkę- a kurcze, przecież lato będzie, to nie wiem, czy zdążę założyć...ha ha

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-23, 20:21   #3285
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
mozliwe, ze beda mnie tu trzymac dopoki nie skoncze 33tc a dzisiaj mam 30t2d

My jeszcxe wozka nie mamy w domu nic nie gotowe jestem zalamana ;(
Spokoijnie, ja jak trafiłam do szpitala nie miałam kompletnie nic i nie chciało mi się kompletować wyprawki, ale że sytuacja była niepewna wszystko szybko ogarnęliśmy. Ty posprawdzasz na necie, a Twój facet ogarnie w realu, a z resztą jeśli dobrze kojarzę to coś jednak z wyprawki masz.

soffinka bardzo ładne te róże, ale z czego zrobione, bo nie wiem.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 20:47   #3286
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Ja mam chyba 3cienkie czapeczki i póki co więcej nie kupuję. Wszystkie 3mają wiązania. Nie wiem jak rozróżnić te po kapieli a jak te spacerowe
:p

Cytat:
Ty jako doświadczona mama wiesz najlepiej co i w jakiej ilości jest potrzebne

Sophia Loren
Stary 2016-04-23, 21:10   #3287
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam chyba 3cienkie czapeczki i póki co więcej nie kupuję. Wszystkie 3mają wiązania. Nie wiem jak rozróżnić te po kapieli a jak te spacerowe
a ja nie wiem po co komu czapka po kąpieli :p
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 21:20   #3288
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ja po kapieli tez ubieram.

My juz po basenie z małym super bylo

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 21:21   #3289
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, ostatnio jak byłam u koleżanki i jej kilkumiesięcznego szkraba, to ona to praktykowała, ale też się zastanawiam po co :P

Dobra dziewczyny, jak nie ma sprzeciwu, to JEŚLI KTÓRAŚ MA JUŻ WYBRANY/ZAKUPIONY WÓZEK, TO PROSZĘ O INFORMACJĘ W WĄTKU (ALBO NA PM DO MNIE, JAK KTÓRAŚ WOLI )
Jak się uzbiera większa ilość (na razie wyhaczyłam tylko info od Agusi i Śliweczki), to wyślę Anuszce i ona to wtedy zamieści w pierwszym poście (mam nadzieję ). Potem najwyżej będziemy to aktualizować

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-04-23 o 21:23
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 21:39   #3290
Cierpliwosc
Zadomowienie

Mamy wózek: Baby design Lupo (model z 2012)

Używaliśmy ponad 2lata i nie widać tego po nim, jesteśmy bardzo z niego zadowoleni. Duża gondola, pompowane koła (przednie skrętne), lekko się prowadzi (na każdym terenie), duży zapinany kosz, spora spacerówka.
W pewnym momencie popsuł nam się mechanizm wpinania gondoli, dzień po zgłoszeniu tego był u nas kurier, a za 2dni wrócił z naprawionym, więc serwis działa bez zarzutu.

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-04-23 o 21:42
Stary 2016-04-23, 21:47   #3291
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Spokoijnie, ja jak trafiłam do szpitala nie miałam kompletnie nic i nie chciało mi się kompletować wyprawki, ale że sytuacja była niepewna wszystko szybko ogarnęliśmy. Ty posprawdzasz na necie, a Twój facet ogarnie w realu, a z resztą jeśli dobrze kojarzę to coś jednak z wyprawki masz.

soffinka bardzo ładne te róże, ale z czego zrobione, bo nie wiem.

Ciasto francuskie i plasterki jabłka
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 21:48   #3292
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ja też nigdy nie używałam pomimo, że wcześniej rodziłam zimą. Dla mnie czapka w domu zupełnie zbędna. Myślę, że latem nawet przy lekkim wietrze też nie trzeba używać gdy dziecko leży w gondoli.
Stary 2016-04-23, 21:57   #3293
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja po kapieli tez ubieram.

My juz po basenie z małym super bylo
o! miałam pytać, jak się Igorkowi na basenie podobało, fajnie, że wszyscy zadowoleni.
A z tą czapką to po co? Bo nie kumam
Cytat:
Ja też nigdy nie używałam pomimo, że wcześniej rodziłam zimą. Dla mnie czapka w domu zupełnie zbędna. Myślę, że latem nawet przy lekkim wietrze też nie trzeba używać gdy dziecko leży w gondoli.
No ja też nie. Na zewnątrz owszem, wręcz jak się raz założy to potem trudno wyczuć moment kiedy przestać hehe szczególnie, gdy na placu zabaw wszystkie dzieciaki w czapkach (przy +15), a Twoje bez..i czujesz się jak ta zła matka

Na sr babka na pytanie o czapkę po kąpieli odpowiedziała: "jak sobie państwo zakładają, to dziecku też trzeba" Prawie 3 lata temu to było a pamiętam
Stary 2016-04-23, 22:02   #3294
haneczkab92
Ania

Cytat:

Ty jako doświadczona mama wiesz najlepiej co i w jakiej ilości jest potrzebne
Ale ja bym nie kupowała dużo dostałam i tak policzyłam i tyle wyszło
Po kąpieli nie mam zamiaru zakładać, bo sama nie wiem po co??
A jedyna sytuacja- to wiem, że koleżanka tak robiła- smarowała oliwka mocno głowę i zakładała czapkę na chwilę bo dziecko miała ciemieniuchę.

Ale się najadłam na kolację tortilla zawijana z serkiem i szynką(miał być łosoś- wyszła szynka) plus keczup i sos czosnkowy mniam
Idę oglądać Twoja twarz brzmi znajomo! dobrej nocki

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-23, 22:03   #3295
misia880
Zakorzenienie

Ja zakladam na 10 min zeby mu wloski wyschly bo nie lubi jak mu wycieram. Wsiaka w czapke i sciagam.

Stary 2016-04-23, 22:17   #3296
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Ja zakladam na 10 min zeby mu wloski wyschly bo nie lubi jak mu wycieram. Wsiaka w czapke i sciagam.
Aha, dzięki za oświecenie.
Do tego akurat mam ręcznik z kapturkiem, więc luz.
Stary 2016-04-23, 22:26   #3297
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, dzięki za oświecenie.
Do tego akurat mam ręcznik z kapturkiem, więc luz.
Tez mam recznik z kapturkiem

Stary 2016-04-23, 22:35   #3298
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ja miałam łysolki, więc nie znam tego problemu

misia, Igorek nie płakał jak go włożyliście do zimnej wody?
Stary 2016-04-23, 22:45   #3299
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Wózek kupie po porodzie tzn babcia
A orientowałaś się ile będziesz musiała czekać na wózek? Na niektóre można i 3-4 tyg i jak wtedy będziesz wychodziła z maluchiem na spacery?
Cytat:
Ja nie wiem ile mam bo jeszcze nie mam ciuszków w donu ale tyle używałam z córką więc teraz będzie pewnie podobnie
Stary 2016-04-23, 22:52   #3300
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Też to rozkminiam i chyba nie będę po kapieli czapki używać :p

Cytat:

Cenna rada Dziecko w gondoli jest właśnie przez nią otoczone i chronione zwłaszcza latem

Cytat:
o! miałam pytać, jak się Igorkowi na basenie podobało, fajnie, że wszyscy zadowoleni.
A z tą czapką to po co? Bo nie kumam

No ja też nie. Na zewnątrz owszem, wręcz jak się raz założy to potem trudno wyczuć moment kiedy przestać hehe szczególnie, gdy na placu zabaw wszystkie dzieciaki w czapkach (przy +15), a Twoje bez..i czujesz się jak ta zła matka

Na sr babka na pytanie o czapkę po kąpieli odpowiedziała: "jak sobie państwo zakładają, to dziecku też trzeba" Prawie 3 lata temu to było a pamiętam
Dobra odp babki ze szkoły rodzenia

Sophia Loren
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości