|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
My raczej na 90 % weźmiemy Anexa, podoba mi sie wygląd no i waga jest ok
![]() Tylko jeszcze na kolor sie nie zdecydowaliśmy, ale coś czuje że to tż zdecyduje jak pojedzie kupić, tatuś sie wykaze :P Odłączyli mi kroplówki, więc mam troche swobody. Zrobiłam router z telefonu, żeby mieć neta na kompie ale wgl sie nie orientuje ile mi to będzie żarło z pakietu ![]() ![]() weekend to tu spokojny jeden lekarz, troche brzuch sie dalej stawia, ale jutro ma być mój lekarz prowadzący to postaram sie coś wypytać |
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się teraz skłaniam ku bebetto luca s-line, chociaż poczytałam o poprzedniej wersji ze łamał się stelaż,mam nadzieję,że w nowej już to poprawili |
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
ale trochę jestem zła, że mi nie załozyli tego pessara ani szwu..
zapytalam lekarza to powiedział, że niby już jest za krótka na to
|
|
|
|
#3334 |
|
Ania
|
Asiek- a ile ma ta Twoja szyjka?? wiesz?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam sie niedzielnie. Co do wózka to my chyba zdecydujemy sie Roan Bass ale kolor jeszcze nie wybrany. Strasznie nam sie spodobal jak bylismy ostatnio na malym rekonansie wozkowym i zdecydowaliśmy się ze w koncu to bedzie ten.
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Podgrzewacza nie miałam.używaliśmy termos. u mnie wyprawka też do przodu. Wczoraj kupilam ostatnie rzeczy do szpitala. W tym tyg zacznę rozdzielać na torby. Co do wózka to nie pamiętam marki i nazwy. Mamy po synku. |
|
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
Asia passer się zakłada do któregoś tygodnia ciąży, nie wiem czy nie do do 26, a szew to nie za dobry pomysł, bo gdybyś skurczy dostała wcześniej, to szew pęknie i zakażenie gotowe. Jaką sytuacje miała moja znajoma, która leżała ze mną w szpitalu, mieli jej krążek założyć, ale w wymazie jej bakterie wyszły, zanim wyleczyli to już było za późno, żeby założyć krążek, chcieli szew zrobić, zadzwoniła do mojego gina, ten powiedział, żeby absolutnie się nie godziła na to, bo skurcze będą i szew pęknie i wtedy zakażenie gotowe. Wypisała się ze szpitala na własne życzenie, moj gin ją przyjął do swojego, dał leki, skurcze wyciszył i puki co jest wszystko ok, szyjka się dalej nie skraca /a skróciła się przez skurcze/, a minęło już 5 tyg, oczywiście oszczędny tryb życia i leżakowanie, ale jest ok.
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jeżeli przed Wami jest jeszcze pranie wszystkich rzeczy + prasowanie to Wam współczuję Ja już mam to wszystko za sobą i mam dość:P Do odświeżenia został nam tylko wózek i dwa foteliki do auta.I uwaga uwaga! Mam torbę do połowy spakowaną ![]() ![]() Wczoraj pisałam Wam o tym podgrzewaczu i się na niego zdecydowałam Jest nowy, oryginalnie zapakowany a kosztuje tylko 15 zł W tym tygodniu po niego podjedziemy
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-04-24 o 14:49 |
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczka teraz trwaja zapisy na kurs wrzesniowy. Zapisuj sie
|
|
|
|
#3342 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() U nas pogoda dzisiaj fatalna, zimno i cały czas pada. Byliśmy na małych zakupach ogrodniczych. Kupiliśmy krzaczki borówki amerykańskiej i nasionka marchewek i innych takich do posiania na grządkach ![]() Wózek mamy Jedo Bartatina Alu Plus w kolorze brązowo- kremowym. Asiu odpoczywaj od kroplówek i leż jak najwięcej skoro jesteś w tym szpitalu Agusia zazdroszczę, że już masz za sobą pranie i prasowanie. Ja nadal czekam na komodę żeby się zabrać za cokolwiek ![]() Misia fajnie, że Igorek już uczy się pływać U mnie na końcu świata nawet porządnego basenu nie ma a co dopiero takie kursy dla Maluszków![]() No i czekam na 10-tego żeby zamówić resztę rzeczy dla mnie i dla Malutkiej ![]() Spokojnego popołudnia życzę
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lez spokojnie, odpoczywaj musi być dobrze! ![]() Cytat:
|
|
#3346 |
|
Rozeznanie
|
Miszkaa, moja kolezanka teraz rodzila 15 kwietnia przez CC. Jak byla na wizycue w 36 tc w szpitalu to powiedzieli ze dzuecko lezy w miednicy brzuchem w dol i tam tez byla pepowina. Kazali jej za tydzien zniwu przyjsc i naszykowac sobie torbe bo moze ja od razu zostawia w szpitalu. Bali sie ze jak jej wody odejda to wyleci jej pepowina. Poszla po tygodniu obadali, dziecko sie nie obrocilo, nie wychodzily zadne skurcze, stwierdzili ze wszystko jeszcze daleko i miala wrocic za dwa tygodnie, od razu ustalili dzien na CC. Chyba ze jej wody odejda to od razu w taxi i do szpitala bo maja wtety tylko 15 min na wyciagniecue dziecka. Dotrwala do terminu cesarki, pojechala na 7 rano, przed 13 urodzila.
Nie masz jeszcze jakis wizyt w szpitalu? Ja teraz ide na wizyte na 32 tc i zobacze co mi ciekawego powiedza, bo mam wrazenie ze Gabrys nadal jest w mojej miednicy.
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wiecie jak to jest z tym obroceniem się dziecka tzn do kiedy ma czas żeby się przekręcić?
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy od moich rodziców. I dostaliśmy zaproszenie na komunię- 22 maja. 100 km od nas. I nie wiem co robić- jechać, nie jechać. Niby mamy 3 tyg na podjęcie decyzji. Z jednej strony chciałabym pojechać, ale z drugiej nie wiem co będzie za ten miesiąc, jak się będę czuła itd. ![]() Mąż się boi, że mu jeszcze urodzę po drodze ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Ale tak naprawdę dzieci czasem przekręcają się w ostatniej chwili ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Ja też nie używałam czapeczek po kąpieli. w ogóle w domu czapek nie nakładałam, po co ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- My mamy Implast Ecoline Bolder SD Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-04-24 o 17:27 |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z tz właśnie wracamy od moich rodziców 1/3 trasy za nami. Całe szczęście trochę mamy ekspresowki i autostrady. Póki co krajową drogą jedziemy i nierówności, że co parę min mogłabym siku robić :P ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Czyli może być tak, że na usg w 36tyg będzie ułożone dziecko pośladkowo i dostane skierowanie na CC, potem się sprawdza przed samym CC czy lekarze po prostu robią CC i nie weryfkuja tego po raz kolejny?
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
termin mam na 28.06. droga tak pół na pół- niby krajowa, ale to Mazury ![]() Do połowy jest kiepska, trzęsie, a pózniej dopiero zaczyna się normalna droga, po której można elegancko jechać ![]() Z tym siku co chwilę najgorzej ![]() Cytat:
Ja np. przy pierwszym porodzie miałam skierowanie do szpitala, bo mi się poród zaczął w dniu wizyty u ginekologa i dostałam skierowanie do szpitala do porodu i już mi usg nie robili ![]() nop ale wtedy Bartek był ułożony główkowo juz od 22 tyg. Teraz sama się zastanawiam jak to będzie, bo moja Mała też zle ułożona i jeśli tak zostanie to CC, ale z tym USG to naprawdę nie mam pojęcia. Czy to zależy od szpitala, czy od ginekologa który na dyżurze
|
||
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic pozostaje mi spokojnie czekać do usg i zobaczymy wtedy jak mała jest ułożona. Moje myślenie a już nie daj Bóg stres na pewnno na to pozytywnie nie wpłynął. Tylko spokój!
|
|
#3352 | |
|
Ania
|
Cytat:
Wiem, że czasami dziecko z ostatniej chwili się przekręca- i to czasami z prawidłowej pozycji na złą. Moja Hania też źle ułożona.. ale ostatnio lekarka w szpitalu mówiła, że ma jeszcze czas ![]() U mnie w szpitalu jest tak, że nawet jak wizyta była tego samego dnia u lekarza i było usg, to robią mimo wszystko żeby sprawdzić ułożenie. I mam już prawie wszystkie ciuszki poprasowane mama się za to wzięła i nie chce przestać.. tylko jeszcze raz muszę posegregować i do szafki![]() Do prania mam tylko pieluszki, kocyki, ręczniczki, prześcieradła więc całkiem nieźle
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-04-24 o 18:18 |
|
|
|
|
#3353 |
|
Przyczajenie
|
Msmusie trzymajcie za mnie i moją córeczkę kciuki. Wstałam sobie dzisiaj na spokojnie, poszłam na ostatni dzień katechez przedmałżeńskich które były od piątku po 4 h dziennie i wysiedziałam zadowolona że już koniec, pojechałam z Tz do przyszłych teściów. Zaraz jak się pojawiliśmy poszłam się załatwić i nagle szok, na prawie całej wkładce krew brązowego koloru, dziwnej gęstej konsystencji a ja od razu szok bo jeszcze godzinę wcześniej byłam w WC i było okej i nie bolał mnie brzuch ani nic. Pojechalismy szybko na izbe przyjęć, nawet nie wzięłam żadnych rzeczy do szpitala wrazie w bo tak się wystraszyłam o malutką że chciałam zobaczyć co z Nią jak najszybciej. Zostawili mnie na obserwacji, z dzidzią w porządku, szyjka się nie skraca, łożysko się nie odkleja, wód płodowych ilość w porządku ale ciężko stwierdzić skąd wzięła się ta krew dlatego wolą dmuchać na zimne. Dostałam zastrzyk ze sterydami na rozwój płuc dzieciątka ale mam nadzieję że dotrwamy do 9 czerwca
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3mam kciuki! Wszystko bedzie dobrze! |
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musi być dobrze Niech dzidzia siedzi spokojnie do czerwca i grzecznie czeka. Trzymam za Was mocno kciuki.
|
|
#3357 | |
|
Ania
|
Cytat:
bedzie dobrze A to nie czop?? On moze dużo wczesniej wypasc, niekoniecznie przed porodem.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3358 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za wsparcie
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Właśnie nie, z tego co zapamiętałam to lekarze mówili że to może być krew która się jeszcze kiedyś nagromadziła i nie wypłynęła, w sumie swego czasu miałam łożysko przodujące które się później podniosło Edytowane przez Madlis Czas edycji: 2016-04-24 o 20:52 |
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Madlis, trzymajcie się dziewczyny, będzie dobrze!
![]() Ja dziś wysiedziałam na zajęciach z podyplomówki od 8 do 17, jestem hardkorem Całe szczęście jeszcze tylko 3 dni zajęć w maju i daję se siana. Są jeszcze dwa zjazdy w czerwcu, ale już zagadywałam do wykładowców i będę miała zaliczenie bez problemu
|
|
|
|
#3360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko trzeba koła dopompować. Wszystkie elementy materialowe zdjęłam i wyprałam i zobaczymy jak sie bedzie sprawował. Bierzemy pod uwagę taką opcję, że jak będzie slaby to po porodzie kupimy własny, a juz na pewno spacerówkę chcemy kupic własną. o wlaśnie to chyba ten model dostaliśmy !!! W ogole chyba nie znalazlam opinii żadnych o tym wózku, co o nim myslisz? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Ja już mam to wszystko za sobą i mam dość:P Do odświeżenia został nam tylko wózek i dwa foteliki do auta.
Jest nowy, oryginalnie zapakowany a kosztuje tylko 15 zł