Rossmann cz. XXVIII - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-24, 10:39   #2431
gornek
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVIII

W R towar można zwracać tylko i wyłącznie w tym sklepie w którym sie kupiło w ciagu 7 dni. Na dodatek kosmetyki kolorowej raczej nie przyjmują na zwroty, a powód jest chyba oczywisty jedynie z marka własna nie ma problemu.
Ja bym np nie chciała kupić po kimś tuszu itp rzeczy.

Wysłane z iPad
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 10:50   #2432
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mckwadrat Pokaż wiadomość
ku przestrodze, rozmowy z kierownikami zawsze nagrywajcie!
pomyliłam kolor podkładu, chciałam go wymienić w innym sklepie (w przypadku hebe nie było z tym problemu). pani kierownik powiedziała najpierw ze nie ma problemu, później, gdy okazało się, że ceny różnią się od siebie kazała zwrócić towar w sklepie, w którym kupiłam. powiedziała, że jest to możliwe do 7 dni. wtórował jej ochroniarz i pani kasjerka.
na drugi dzień pojechałam do rossmanna, w którym kupiłam pomylony podkład a panie w szoku, że ktoś udzielił mi takiej informacji. po telefonicznej rozmowie obie panie kierowniczki doszły do wniosku, że ja nie rozmawiałam dzień wcześniej z nią, nikt mi nic nie mówił o zwrocie fabrycznie zapakowanego towaru i ona ma nawet na to świadków- swoich pracowników.
na pytanie czy mogłabym wymienić kolor -oczywiście że NIE. dlaczego? bo NIE. kierownik może, ale nie musi przyjmować zwrotów i wymian.
i tym sposobem po kłótni i nie otrzymaniu pisemnego uzasadnienia dlaczego moje prawo nie jest respektowane zostałam odesłana do specjalisty ds. reklamacji z którym nie jestem w stanie się skontaktować
Bo to prawda, zwroty i wymiany to dobra wola sklepu.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 11:14   #2433
Finlora
Zakorzenienie

W tym roku na "twarzowej" promocji kupiłam tylko róż Lovely OH!OH i na wypróbowanie podkład Miss Sporty Instant Matte Finish 01 light.
Na "ocznej" chyba nic nie kupię, mam kilka tuszy kupionych w ostatnim czasie (mam nadzieję, że nie wyschnięte), kredki też mam. Chyba, że jakiś eyeliner.
A na "ustnej" to już w ogóle chyba do Rossmanna nie wejdę, bo mam mnóstwo pomadek, które leżą nieużywane a ciągle kupuję nowe Chyba, że jakąś ochronną kupię i nic więcej
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 11:25   #2434
mckwadrat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
W R towar można zwracać tylko i wyłącznie w tym sklepie w którym sie kupiło w ciagu 7 dni. Na dodatek kosmetyki kolorowej raczej nie przyjmują na zwroty, a powód jest chyba oczywisty jedynie z marka własna nie ma problemu.
Ja bym np nie chciała kupić po kimś tuszu itp rzeczy.

Wysłane z iPad
ale jeśli produkt jest w folii, zapakowany fabrycznie to nie rozumiem problemu.A jak kupujesz w sklepie to niby masz pewność, że tusz nie był otwierany, alba już używany? same sprzedające tak robią a uwagami się nie przejmują. na szczęście nie mam obowiązku tam kupować, jakoś inne sieciówki drogeryjne nie mają problemu.
mckwadrat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 11:31   #2435
gornek
Zakorzenienie

A który podkład jest w folii? Ja takiego nie znam. Nie ważne w sumie, sklep nie ma obowiązku przyjmować zwrotów, jak juz wyżej napisała Make4Up jest to dobra wola sklepu.
A tusz kupuje zazwyczaj u kuzynki, która daje mi świeży z szuflady z opakowania zbiorczego, staram sie nie kupować nic z szaf.

Wysłane z iPad
Stary 2016-04-24, 11:34   #2436
mckwadrat
Wtajemniczenie

Cytat:
A który podkład jest w folii? Ja takiego nie znam. Nie ważne w sumie, sklep nie ma obowiązku przyjmować zwrotów, jak juz wyżej napisała Make4Up jest to dobra wola sklepu.
A tusz kupuje zazwyczaj u kuzynki, która daje mi świeży z szuflady z opakowania zbiorczego, staram sie nie kupować nic z szaf.

Wysłane z iPad

maxfactor skin ma folię i naklejkę nawet, że jest rozświetlający
mckwadrat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 11:52   #2437
gornek
Zakorzenienie

Ah no tak zwracam honor
W sumie muszę pogadać z kunyzka czy bedzie w pracy kiedy bedzie promo na tusze. Jak nie to pora zamówić z jakiegoś sklepu internetowego, bo tych zmacanych nawet nie mam ochoty kupować.

Wysłane z iPad

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 12:11   #2438
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
maxfactor skin ma folię i naklejkę nawet, że jest rozświetlający

Max Factor, Facefinity All Day Flawless też ma folię zgrzewającą
Chociaż jedna a porządna firma

Wróciłam niedawno z małych zakupów
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 12:15   #2439
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Myślicie, że mogę poprosić sprzedawczynię o wyciągnięcie produktu z szuflady? Co jak co, ale tusz wolę mieć nieużywany. Głupio mi trochę, że przecież 10 produktów w szafie a ja księżniczkuję i chce z szuflady.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 12:23   #2440
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Myślicie, że mogę poprosić sprzedawczynię o wyciągnięcie produktu z szuflady? Co jak co, ale tusz wolę mieć nieużywany. Głupio mi trochę, że przecież 10 produktów w szafie a ja księżniczkuję i chce z szuflady.
Pewnie, że poprosić zawsze możesz ale czy dostaniesz produkt ze szuflady to tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawczyni
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 12:25   #2441
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
A dlaczego nie? Zwykle panie same wiedzą, o co chodzi i nawet nie dopytują .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 12:25   #2442
gornek
Zakorzenienie

Zależy na kogo trafisz, ja czasem dostaje czasem nie. Od humoru chyba sprzedawczyni zależy wiec dość często zamawiam po prostu z internetu, muszę i tak paletki cieni zamówić, bo w R sa same brokatowe i słabo napigmentowane.
Kupuje zazwyczaj z Mur, macie cos innego godnego polecenia ale nie kosmicznie drogiego ? Obojętnie z jakiej firmy i gdzie można kupić.

Wysłane z iPad
Stary 2016-04-24, 12:30   #2443
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy na kogo trafisz, ja czasem dostaje czasem nie. Od humoru chyba sprzedawczyni zależy wiec dość często zamawiam po prostu z internetu, muszę i tak paletki cieni zamówić, bo w R sa same brokatowe i słabo napigmentowane.
Kupuje zazwyczaj z Mur, macie cos innego godnego polecenia ale nie kosmicznie drogiego ? Obojętnie z jakiej firmy i gdzie można kupić.

Wysłane z iPad
Inglot.? Zoeva.? Kobo tez wypuscilo nowe paletki.
Stary 2016-04-24, 12:43   #2444
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz prosiłam i wyciągnięcie z szuflady kulek Wibo (nie było w szafie) i BB (były, ale otworzone i upaćkane). Nie było problemów.

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 13:03   #2445
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kobo, Hean, Zoeva niestety podrożała ostatnio, ale nadal tańsza od Inglota.

Jeśli lubisz dużo kolorów w palecie to Makeup Revolution i Freedom makeup są bezkonkurencyjne.

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-04-24 o 13:05

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 13:12   #2446
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

Wysłane z iPad
Make up academy mua i freedom make up . Kupić można na cocolicie np.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 13:14   #2447
gornek
Zakorzenienie

Super dziękuje bardzo. Muszę kupić sobie bardziej żywe kolory i mamie, ona woli staroście, grafitu i złoto :P pewnie cos wybiorę.

Wysłane z iPad
Stary 2016-04-24, 13:30   #2448
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
W R. nie widziałam, ale w SP są z L'biotici. W promocji były po 10 zł, nie wiem, jaka jest cena regularna. W ibnej aptece kupowałam je dla mamy za 12 zł, więc pewnie nie będą dużo droższe
Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
Ja polecam właśnie lbiotice, teraz jest promocja chyba za 12 zł. Jutro właśnie idę kupić
Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
przyszła nowość z bielendy teraz chyba za 7.99
Dzięki dziewczyny.
Kupiłam w SP te skarpetki z L'biotiki. I jeszcze Bazę Loreal Lumi Magique- wyszła po obniżce po 25zł.
Cytat:
Napisane przez Radzka Pokaż wiadomość
Teraz w hebe sa za 12zl. Sa fajne. Polecam

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Znacie jakis korektor, ktory bedzie dobry na niedoskonalosci i bedzie naprawde jasny (jak 10 z wycofanego lasting finish w sloiczku)
Dzięki.
A korektor Rimmel lasting fnish w słoiczku widziałaa w drogerii internetowej (ezebra lub kosmetyki z ameryki, nie pamiętam)
Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
W tym roku na "twarzowej" promocji kupiłam tylko róż Lovely OH!OH i na wypróbowanie podkład Miss Sporty Instant Matte Finish 01 light.
Na "ocznej" chyba nic nie kupię, mam kilka tuszy kupionych w ostatnim czasie (mam nadzieję, że nie wyschnięte), kredki też mam. Chyba, że jakiś eyeliner.
A na "ustnej" to już w ogóle chyba do Rossmanna nie wejdę, bo mam mnóstwo pomadek, które leżą nieużywane a ciągle kupuję nowe Chyba, że jakąś ochronną kupię i nic więcej
Ja też mam parę tuszy w zapasie, a pomadek mam sporo a i tak kupuję nowe.
Pomadki ochronne zawsze się przydadzą. Tylko patrzę na datę ważności. Jak długa to może poleżeć u mnie- a nie w sklepie.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Ja teraz prosiłam i wyciągnięcie z szuflady kulek Wibo (nie było w szafie) i BB (były, ale otworzone i upaćkane). Nie było problemów.
Wiele razy prosiłam o coś czego nie było na półce lub było wyraźnie upaćkane.
Co do tuszy to dawno nie kupowałam w Rossie. I tylko Eveline. Jak by była zeschnięta to nie wkurzyłabym się tak jak np. przy Lorealu.
Jak muszę to kupuję tylko w SP (mają zabezpieczone) lub w ostateczności w Hebe ( tu proszę o wyciągnięcie z szuflady jak nie widzę zabezpieczenia)
A tak to w necie, parę rzeczy na raz i wychodzi naprawdę tanio, jak na -40% czy -50%.

Edytowane przez bigosowadama
Czas edycji: 2016-04-24 o 13:32
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 13:31   #2449
ama09
Zakorzenienie

Dziewczyny z Katowic - widzialyscie dzisiaj gdzieś paletki do konturowania z Wibo lub z Rimmela? Albo wiecie że jutro będą?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-24, 13:45   #2450
margaretka91
Przyczajenie

Hej Czy promocja na pudry będzie obowiązywała jeszcze w dniu jutrzejszym?
margaretka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 13:48   #2451
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaretka91 Pokaż wiadomość
Hej Czy promocja na pudry będzie obowiązywała jeszcze w dniu jutrzejszym?
tak
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 14:03   #2452
Radzka
Zadomowienie

Ostatnio bylam w nowootwartym rossmannie (Warszawa, na Karczunkowskiej). Jest wieeelki, są wszystkie szafy (w tym np Bell Hyppoalergenic) i prawie nikt tam nie chodzi, więc spokojnie można sobie wszystko powybierać, bez denerwowania się na macaczki. Plus - nowość jaką zauważyłam było to, że wiele produktów było fabrycznie zaklejonych, np. korektor z True Matcha lub podkłady Maybelline.

Woodstock 2013
Woodstock 2014
Woodstock 2015

Woodstock 2016

03.08.2013 <3
Radzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 14:13   #2453
daydreaming_
Zakorzenienie

Nie wiem czy już wcześniej tak było, ale dzisiaj w Rossmannie zauważyłam, że tusze z Max Factora, Astora i Rimmela mają testery

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 14:19   #2454
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
ku przestrodze, rozmowy z kierownikami zawsze nagrywajcie!
pomyliłam kolor podkładu, chciałam go wymienić w innym sklepie (w przypadku hebe nie było z tym problemu). pani kierownik powiedziała najpierw ze nie ma problemu, później, gdy okazało się, że ceny różnią się od siebie kazała zwrócić towar w sklepie, w którym kupiłam. powiedziała, że jest to możliwe do 7 dni. wtórował jej ochroniarz i pani kasjerka.
na drugi dzień pojechałam do rossmanna, w którym kupiłam pomylony podkład a panie w szoku, że ktoś udzielił mi takiej informacji. po telefonicznej rozmowie obie panie kierowniczki doszły do wniosku, że ja nie rozmawiałam dzień wcześniej z nią, nikt mi nic nie mówił o zwrocie fabrycznie zapakowanego towaru i ona ma nawet na to świadków- swoich pracowników.
na pytanie czy mogłabym wymienić kolor -oczywiście że NIE. dlaczego? bo NIE. kierownik może, ale nie musi przyjmować zwrotów i wymian.
i tym sposobem po kłótni i nie otrzymaniu pisemnego uzasadnienia dlaczego moje prawo nie jest respektowane zostałam odesłana do specjalisty ds. reklamacji z którym nie jestem w stanie się skontaktować
Dokładnie tak jest
Cytat:
Na jakiej podstawie? Jest to gdzieś zapisane w regulaminie sklepu? Czy na słowo ktoś Ci tak powiedział?
Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Katowic - widzialyscie dzisiaj gdzieś paletki do konturowania z Wibo lub z Rimmela? Albo wiecie że jutro będą?
A sprawdzałaś tego Rossmanna na Chorzowskiej 11. Nie jest duża ale dość mało uczęszczana jak kiedyś szukałam lakierów Lovely z limitki, tylko tam były wszystkie kolory, które chciałam

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 14:23   #2455
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Nie wiem czy już wcześniej tak było, ale dzisiaj w Rossmannie zauważyłam, że tusze z Max Factora, Astora i Rimmela mają testery
Testery to widziałam tylko z Rimmela i to w Hebe kiedyś.
Tak to nie za specjalnie z testerami tuszów.

Swoją drogą wczoraj widziałam w Hebe te nowe maskary Maybelline
Lash sensational lucious i różową (nie pamiętam nazwy)
Stary 2016-04-24, 14:29   #2456
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Testery to widziałam tylko z Rimmela i to w Hebe kiedyś.
Tak to nie za specjalnie z testerami tuszów.

Swoją drogą wczoraj widziałam w Hebe te nowe maskary Maybelline
Lash sensational lucious i różową (nie pamiętam nazwy)
Ja je widziałam i w Hebe i w SP Luscious za 33 a Falsies push up drama za 35 zł.
Stary 2016-04-24, 14:51   #2457
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio bylam w nowootwartym rossmannie (Warszawa, na Karczunkowskiej). Jest wieeelki, są wszystkie szafy (w tym np Bell Hyppoalergenic) i prawie nikt tam nie chodzi, więc spokojnie można sobie wszystko powybierać, bez denerwowania się na macaczki. Plus - nowość jaką zauważyłam było to, że wiele produktów było fabrycznie zaklejonych, np. korektor z True Matcha lub podkłady Maybelline.
szkoda, ze to taki koniec swiata przynajmniej dla mnie. Na tej promocji nawet nie dotarłam do roska z bell, moze i dobrze, bo by mnie kusił CC na przykład
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-24, 15:09   #2458
Cos_
Zakorzenienie

Ja ubolewam ze nie ma u mnie ani Natury ani Hebe
Stary 2016-04-24, 15:10   #2459
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Ja je widziałam i w Hebe i w SP Luscious za 33 a Falsies push up drama za 35 zł.
Na cenę nie spojrzałam Było ich parę sztuk. Może i bym kupiła Maybelline Luscious, ale nie były w żaden sposób zabezpieczone.
I oczywiście testera brak

W moim SP jak na razie ich nie widziałam.
Stary 2016-04-24, 15:12   #2460
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Co z tego że ten korektor jest zaklejony jak i tak kobiety otwierają. U mnie tak w jednym Rossie leżał ostatni z interesującego mnie koloru - oczywiście otwarty. Nie wiem kto to potem kupi.

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości