|
|
#2821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Przyznam, że ja nie potrafię w facecie oddzielić ciała od umysłu/charakteru. Dlatego też nie potrafię iść do łóżka z kimś o kim myślę, że jest zły, głupi, niemoralny czy ma beznadziejny charakter. Jakoś to mnie obrzydza. Mogłaby nas łączyć nawet kosmiczna chemia, ale jak palnie coś głupiego/obrzydliwego, to to jest tak jakbym go przyłapała na tym jak dłubie sobie w nosie i zjada smarki. Wstręt już nie do przełamania.
|
|
|
|
#2822 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
) To juz suuper---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
wtf??A ja nie chciałabym być posiadaczem klucza ktory wszystko otwiera bo mi sie zgubi i ktos mnie okradnie jak go znajdzie. Poza tym taki klucz to i bardziej zużyty jest. A po co mi taki wysłużony.
Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-04-24 o 20:47 |
|||
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogólnym temacie - na sympatii nuuuuuda. Nawet szaleńców, którzy by mnie chociaż rozbawili nie ma. Cytat:
Ale nie kojarzę abym poczuła kiedyś do kogoś wstręt za palnięcie czegoś głupiego czy za bycie niemoralnym. Nie jest to "mój target", ale wstrętu też nie ma. Chociaż chwilę, wróć. Spojrzałam jeszcze raz na posty aidam11 i jednak poczułam wstręt. Tylko to nie jest "palnięcie" tylko chory światopogląd ogółem. I podwójne standardy i chore stereotypy. Ech, aż mnie dreszcz obrzydzenia przeszedł. I jeszcze - dobre kilkanaście postów wcześniej ktoś pisał o tym, że faceci w necie tylko seksu szukają. No litości. Jak można tak uogólniać? I jak można mierzyć tak wszystkich swoją własną miarą? Okropieństwo. |
||
|
|
|
#2825 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie moje zdjęcie, znalazłam je w internecie i również przypadło mi do gustu ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Nie potrafię dzielić mężczyzn na tych, którzy nadają się na partnerów i na tych, którzy coś z głową mają nie tak, ale seks bez zobowiązań można. Nie potrafię oddzielić wyglądu od całości. Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-04-24 o 21:26 |
||
|
|
|
#2826 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Pewnie przypadkowy czlowiek, w przypadkowym miejscu, nie do końca przekonany do tego miejsca. Taki w każdej sekundzie może zmienić zdanie. Dla mnie, poznawanie kogoś przez net, zawsze było czymś niemalże abstrakcyjnym. No a to oznacza, że do momentu realnego spotkania, w każdym momencie mogę ot tak, pod wpływem impulsu, "wypisać" się z tej zabawy bo nie jestem do niej kompletnie przekonany. Hmm ja jako facet po prostu w pewnym stopniu chyba nie umiem umawiać się "w ciemno". Zawsze wiedziałem, że portale to nie moja bajka bo zdjęcia praktycznie nigdy nie oddają rzeczywistości, często jest to jedno zdjęcie - twarzy, a co za tym idzie nie widać proporcji. Rozmowa na jakimś czacie, z obcą osobą, jest dla mnie właściwie czymś na zasadzie "gry logicznej" - zero więzi. No okej, ma jakieś znaczenie, bo widzę czy ktoś potrafi poprawnie dwa zdania sklecić ALE i tak kolejność tego jest ... nie po kolei. W rzeczywistości, w pierwszych kilka sekund już wiem co jest grane (wygląd) i POTEM jest rozmowa. No a na portalach, wszystko jest NIE PO KOLEI Najpierw gadka-szmatka, która dla mnie jest czymś hmm no jakby ktoś chciał, abym przez obręcz przeskakiwał po obiedzie Spoko, mogę to zrobić, ale musze wiedzieć, że warto. Musi być za tą obręczą jakaś marchewka. Jako facet, generalnie nie potrzebuję rozmawiać na czacie z obcą osobą. Aby to robić to coś musi mnie do tego skłonić. Nie, nie jej inteligencja ![]() Dlatego moja "kariera" na portalach to mix ciekawości, nudzenia się i braku przekonania do zawierania znajomości w ten sposób. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() Ja całe życie w TO gram, z przerwami na wyjątki - związki Właściwie to śmieję się z tego, że jak mi pod nos postawisz 10 dziewczyn. 9 będzie wzdychać, a jedna będzie mnie miała w d***, to na pewno wybiorę tą jedną ![]() Moje "ulubione" gry to: - ona pierwsza zaczyna - jest okrutnie miła, komplementuje mnie, zawiesza się przy mnie, słodzi mi, a ja się ... "zbieram w sobie". W końcu ja proponuje coś wprost, a ona się rozmyśla. Trochę jakby otworzyć bombonierkę, ja patrzę, oglądam, no i gdy wyciągam łapę to ciach, zamknięte pudełeczko :P Stopień frustracji w skali 1 - 100. 1000 ! ![]() - koleżanka nagle jak gdyby nigdy nic wyjeżdża z zaproszeniem wprost. Gdy odmawiam to z reguły zapada się pod ziemię. Chyba lepiej znoszę standardowe gry i zabawy czyli ja pierwszy zapraszam i dostaję kosza
Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-04-24 o 21:40 |
||
|
|
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo jak większość z was. Z przystojnym ale nieciekawym facetem też bym do łóżka nie poszła. Musi być chemia.
Tez po paru selundach od spotkania już wiem czy facet mi się podoba czy też nie. Chyba jeszcze nigdy nie zdażyło mi się że chemia przyszła z czasem. A u mnie zawsze albo charakter nie taki albo wyglad nie taki a jak już się trafi taki, ktory mnie kręci to ka mu się nie podobam. Co za los. Aidam11 - twoje poglady sa żenujace. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
U mnie też ![]() Nawet obecnie mam 3 adoratorów ale żaden mi się nie podoba
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
#2829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet niedawno jeden facet na prawdę świetnie mnie oszukał, stworzył mega historie. A ja mu uwierzyłam. Aż mi się teraz chce śmiac ze tak mu się to udało, chyba najlepszy klamca jakiego znam. Od pierwszej rozmowy sobie wszystko zaplanował. Do dzisiejszego dnia myślę sobie ze może jednak nie była to gra, ale jak teraz patrzę na wszystko po czasie to widzę że wymyślił sobie to nieźle. Nie wiem jak ludzie mają sumienie robić takie rzeczy. Po co? Żeby kogoś zranić? Żeby sobie podbudowac ego? Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#2830 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po prostu pierwszych kilka sekund to jest weryfikacja wyglądu. Jak jest na TAK, albo na TAK , tak na 75 % (czyli tak jakby do końca nie dostrzegł) no to potem ta chemia jak najbardziej może przyjść. Zależy od tego co dziewczyna robi w tym kierunku (czyli jak się odnosi w stosunku do mnie), co ja robię, jak ona odbiera moje działania, no i tego czy sam postrzegam ją jako hmm ciekawą osobę.Jasne, czasem jest tak, że "chemia" jest od pierwszych sekund (czyli nie tylko moje oczy będą miały ekstazę, ale także łeb się podekscytuje Bóg wie czym ), ale jak najbardziej jestem zdania, że przy sprzyjających okolicznościach ona może się samoczynnie pojawić.Powiedziałbym, że u mnie jako faceta ta chemia jest trochę taka bardziej mechaniczna. Wystarczy trochę "węgla" wrzucić i się pojawi Czy jest mniej wartościowa od "chemii instant" ? Nie stwierdziłem tego. Natomiast bez wyglądu fizycznego, czyli bez tych pierwszych kilku sekund, które decydują o tym czy jest TAK cz NIE, nic nigdy nie przyjdzie. W sumie to chyba nigdy tak nie miałem sytuacji w stylu: a) dziewczyna mi się podoba bardzo b) postrzegam ją jako inteligentną, ciekawą, "w moim" typie dziewczynę c) ona pozytywnie na mnie reaguje a ja mówię sobie: "kurczę, nie ma chemii". ![]() Z tymi co "nie ma chemii" to tak naprawdę; - nie wystarczająco mi się podobały - były mdłe i nijakie (uproszczając), mało ekscytujące
Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-04-24 o 22:15 |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE był jeden przypadek, że poznałam bruneta (jakieś 180cm) i wtedy nie po kilku sekundach, ale dopiero jak go dokładniej obejrzałam i zaczęłam z nim rozmawiać, to okazało się, że facet działa na mnie nieziemsko. Do tej pory na jego wspomnienie miękną mi kolana ![]() Więc już sama nie wiem czy mogę tak uogólniać, że mi te kilka sekund wystarczy
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Też mi się zdarzały takie dziewczyny, że jak na początku ich prawie nie zauważałem (choć ogólnie no były w moim "wyglądowym typie"), to potem jak je "dłużej oglądałem", przyjrzałem się im bardziej, poprzebywałem dłużej, zauważyłem zainteresowanie to potrafiłem dokonać korekty i nagle "wystrzeliwało" moje zainteresowanie ![]() Albo np. no mam słabośc do tych delikatnych rysów twarzy , no i trafiła sie taka jedna, ruda do tego (gdzie zawsze jak już mam się określić to racze blond albo brunetka, nie rudzielce ), która nic wspólnego nie miała z delikatnymi rysami, no i do dziś jak o niej pomyślę to ... mrauu. Nie wiem co takiego miała w sobie. Szkoda, że była zajęta W sumie lubię jak czasem pojawia się taka dziewczyna co przełamuje pewne "stereotypy".Wydaje mi się, że wbrew pozorom nie do końca panujemy nad wyborami. Jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, że gdzieś tam podjara mnie strasznie jakaś łysa laska (gdzie ja uwielbiam długie włosy), z ostrymi rysami twarzy i innymi atrybutami, które bardziej będą się nadawały do tego, aby powiedzieć, że to mój "antytyp"
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zawsze łakoma.
|
Ja mam zaś tak, że fizycznie mało który facet mi się podoba. Ale daję szansę każdemu na wykazanie się. I ostatnio miałam tak, że charakter i usposobienie bardzo na TAK i zaczynała się robić się chemia. Cechy fizyczne, które mi się podobały to bardzo wysoki wzrost i piękne oczy. Niestety reszta nie powalała, ale ogółem mi się podobał, no i resztą bardzo nadrabiał
|
#2835 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2837 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Wiem, że jeden przypadek to słaba próba ale szperając profile znalazłem kilka profili mężatek/w związku(szukałem przez google grafika). Mogły to być fejkowe profile. Tego nie wiem. Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-04-24 o 22:52 |
||
|
|
|
#2838 | |
|
Zawsze łakoma.
|
Cytat:
Palce nie nadążyły nad myślami i zjadłam kilka słówek. Ostatnie zdanie miało brzmieć tak:Niestety reszta cech fizycznych nie powalała, ale ogółem mi się podobał, no i resztą (charakterem, usposobieniem) bardzo nadrabiał
|
|
#2839 |
|
Rozeznanie
|
Ja z kolei nigdy nie poczułam chemii do obcego faceta. Muszę kogoś lepiej poznać, żeby zacząć coś czuć. Nigdy nie 'zakochałam się' od pierwszego wejrzenia ani po jednym spotkaniu.
|
|
|
|
#2840 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam też swój typ faceta ale czasami spodoba mi się ktoś kto wygląda całkiem inaczej.
Uwielbiam wysokich mężczyzn, takich nawet 2m, a sama mam 167cm wzrostu. Do tego ładny uśmiech, no i lubię tych z Karaibów, z jasna skóra, bardzo czarni mi się w ogóle nie podobają. Lubię też tatuaże, pewnie dlatego że sama mam kilka. Ale nauczyłam się żeby ich nie pokazywać od razu (mam na obydwu przedramionach, czy przedramieniach?? Ale ja się czasami czuje głupia, moja polszczyzna na prawdę się pogorszyła, wstyd mi). Nie pokazuje od razu bo większość facetów uznaje że ja to jestem jakas hardkorowa bo mam tatuaże więc i pewnie lubię takich bardziej macho facetów. Co za durny stereotyp to nie wiem!! Mówię ze mam tatuaże dopiero jak ktoś zapyta, inaczej nie widzę potrzeby. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#2843 |
|
BAN stały
|
Dlatego dodałem cudzysłowie. Piszę o zakochaniu od pierwszego spojrzenia, które nie może być wzbudzone inaczej niż przez sam wygląd. Wiesz o co chodzi
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Wszyscy piszą o preferencjach to i ja napiszę. A co mi tam. Zdrowe włosy koloru blond, czarnego bądź rudego. Cera zadbana, śniada lub blada. Wzrost 155-175. Zadbana cera, proste zęby, szczupła, zgrabna sylwetka, duże oczy, wysokie czoło. |
|
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, znajdą się tacy, ale po co robić z tego zasadę? Cytat:
|
||
|
|
|
#2845 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2846 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() U mnie to jest raczej jak ... jakiś teleturniej. Każda ma jakieś 5 sek na zaprezentowanie się I potem się podnosi kartka TAK / NIE i kandydatka np. spada w dół 50 metrów W ogóle czasami mam wrażenie, że dziewczyny mają ... ciężko Sam jestem wybredny, ale raz, że wynika to z mojego wygodnictwa (lubię swoje życie, swoje towarzystwo), a i cechy przeze mnie pożądane mimo wszystko nie są czymś na granicy błędu statystycznego.No a jak np. kobieta lubi baaardzo wysokich facetów z tatuażami to sama siebie ogranicza do jakiegoś hmm 1 % populacji męskiej. Do tego odsiejmy zajętych, gejów i wyjdzie , że na milion to po świecie 5 sztuk chodzi ![]() Mediana wzrostu mężczyzn, wg któregoś tam uniwerka (chyba śląski i wrocławski) to 175 - 177 cm. Nie udało mi się dotrzeć do całego rozkładu, byłoby wiadomo jaki np. odsetek społeczeństwa stanowią dajmy na to 2-metrowcy. Fakt, że jakoś zaciekle nie szukałem ![]() Niby faceci restrykcyjni bo np. lubią szczupłe, no ale to jest tak 50 na 50, zwłaszcza obecnie w kulcie bycia fit, blablabla. Długie włosy też raczej ma większość niż mniejszość kobiet. Zmierzam do tego, że niby generalnie mówi się, że faceci bardziej bazują na wyglądzie w swoich wyborach, ale to z kolei kobiety mają bardziej "odjechane" wymagania, jeśli już o ten wygląd zapytać. |
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj nie, ja też nie pójdę do łóżka z facetem, który tylko mi się podoba. Ta chemia, atrakcyjność, przyciąganie, pojawia się w całokształcie człowieka.
Ja czuję, że nic więcej nie będzie z tym facetem z którym aktualnie się spotykam, gdyż nie wiem, jakie on ma zamiary wobec mnie, ciężko mi go wyczuć, i jednak z każdym kolejnym spotkaniem z nim wydaje mi się, że jest typem właśnie takiego lekkoducha, nie potrafiącego stworzyć coś stałego. I asekuracyjnie wylądował u mnie do szufladki "nic z tego nie będzie". Ale wiecie, całusy już były i oj..długo tak nie pociągnę już..
|
|
#2849 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zauważyłem, że kobiety 30+ są bardziej otwarte od swoich młodszych koleżanek i chętniej flirtują. Może robią to dla sportu? Sam nie wiem. Na sympatii sporo oczek miałem od kobiet 30+ mimo, że sam wtedy miałem 25 lat. Wiem, że to nadal nie jest żadnym potwierdzeniem mojej tezy ale coś może być na rzeczy. Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-04-25 o 00:13 |
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony, te młodsze mogą być bardziej "na siłę" wyzwolone, mogą bardziej próbować udowodnić, że mogą uprawiać seks z kim chcą jak faceci (bo w końcu to mężczyźni mają społeczne przyzwolenie na to), etc. Więc ciągle poruszasz się po "może być". |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

) To juz suuper