Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-25, 08:35   #3391
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Ja powinnam pod prysznic wskoczyć.. Ale jeszcze leżę.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:39   #3392
Radena
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny,
Powoli zbieram się do wyjścia z łóżka. Mąż pojechał na tygodniową delegację i na ten czas siostra się wprowadza;-) mamy już niezłe plany obiadowe, już ze 100 lat razem nie gotowalysmy;-)
Prócz tego myślę,że w końcu zacznę pranie i pakowanie.
Miałam po założeniu krążka iść na sprawdzenie za 2 tyg ale skończył mi się Tardyferon i pójdę w środę do gina. Mam nadzieję,że będzie dobrze. Btw nie wiem co kupić dla malutkiego tej mojej znajomej co miała cesarke,macie jakieś pomysły? Ja myślałam,że może właśnie ta pieluszke bambusowa większa.
Dziewczynki,trzymam kciuki za walkę z Zusem,obyscie jak najszybciej miały to z glowy i mogły spokojnie czekać na Dzieciaczki:-*
Motylek,Cierpliwość,Caryc aKatharina, trzymam kciuki za wizyty:-*

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

MamaNiny a z wagą na pewno nie będzie aż tak źle;-)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:40   #3393
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
o wlaśnie to chyba ten model dostaliśmy !!! W ogole chyba nie znalazlam opinii żadnych o tym wózku, co o nim myslisz?
Jakieś tam opinie są o nim na necie- i jak że wszystkim bywa- różne
Mnie się on wizualnie bardzo podoba
ogólnie ja do wózka nie mam jakichś szczególnych wymagań- mieszkamy w domu wiec odpada u mnie tachanie go po schodach, wiec waga nie ma znaczenia.
Najbardziej zależało mi na pompowanych kołach co by bez problemu jechał po naszej wioskowej drodze i po śniegu.
No i długo z wózka korzystać nie będziemy pewnie, tak jak i przy Bartku jak juz zaczął chodzić to mało wózka używaliśmy bo chodziliśmy na spacery po naszym ogrodzie , ewentualnie brałam nosidlo.
A do miasta na jakieś krótkie zakupy czy spacery mieliśmy spacerowke- parasolke kktóra mi się bez problemu mieściła w bagażniku.

Jak jeździłam nim na pusto po domu to fajnie się prowadził. A zobaczymy jak się będzie sprawował z użytkownikiem
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:49   #3394
__Veronique
Wtajemniczenie

Hej
Nic mi się dzisiaj nie chce, brzuch i krzyż mnie bolą tak mocno, że zastanawiałam się zaraz po przebudzeniu czy już nie rodzę
Weekend u mnie intensywny, w sobotę byłam u kumpeli na urodzinach, wczoraj na obiedzie u rodziców, a dzisiaj czekam na kuriera, inaczej bym chyba z łóżka nie wyszła a już na pewno z piżamy!

Madlis, jak przeczytałam o twojej sytuacji to zaraz pomyślałam o czopie, ale skoro lekarze mówią co innego, to trzeba im zaufać. zaciśnięte!

I za wizytujące dzisiaj!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:50   #3395
madzius90
Zakorzenienie

za dzisiejsze wizyty!

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Madlis i dla Was
proszę się trzymać w dwupaku do 9 czerwca
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:53   #3396
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że będzie dobrze. Btw nie wiem co kupić dla malutkiego tej mojej znajomej co miała cesarke,macie jakieś pomysły?
Jak szłam do takiego maleństwa w odwiedziny, to pytałam się koleżanki co by się przydało, bo nie chciałam kupować n-tej grzechotki czy coś i zazwyczaj kończyło się na 3paku chusteczek nawilżanych albo pampersach

Veronique, no nie wygłupiaj się, jeszcze nie czas na rodzenie
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 08:59   #3397
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizytach!

Kurczę, zjadłabym owsiankę, ale nie chce mi się podnieść z wyrka
Ja właśnie swoją wciągnęłam zapraszam bo trochę zostało
Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Hej
Nic mi się dzisiaj nie chce, brzuch i krzyż mnie bolą tak mocno, że zastanawiałam się zaraz po przebudzeniu czy już nie rodzę
Weekend u mnie intensywny, w sobotę byłam u kumpeli na urodzinach, wczoraj na obiedzie u rodziców, a dzisiaj czekam na kuriera, inaczej bym chyba z łóżka nie wyszła a już na pewno z piżamy!

Madlis, jak przeczytałam o twojej sytuacji to zaraz pomyślałam o czopie, ale skoro lekarze mówią co innego, to trzeba im zaufać. zaciśnięte!

I za wizytujące dzisiaj!
mnie tam zaraz po przebudzeniu biodro prawie zawsze boli. Widocznie na tym etapie, jak nic nie boli to jest źle Najgorzej że już mi wiecznie nie wygodnie - ani siedzieć ani leżeć

Kciuki za wszystkie wizytujące .

PS jak u was z ogarnianiem Bożeny (czy też Grażyny)? ja już się poddałam i zapisałam się na cukrowanie - minus taki, że teraz muszę zapuścić ....

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-04-25 o 09:05
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 09:03   #3398
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

mnie tam zaraz po przebudzeniu biodro prawie zawsze boli. Widocznie na tym etapie, jak nic nie boli to jest źle Najgorzej że już mi wiecznie nie wygodnie - ani siedzieć ani leżeć

Dzięki, pędzę!

Jezu, no dokładnie, mam to samo. A przewrócenie się w łóżku z boku na bok to już w ogóle jakaś masakra Że o wstaniu z łóżka nie wspomnę. Jakiś dźwig by mi się przydał
Stary 2016-04-25, 09:10   #3399
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:

PS jak u was z ogarnianiem Bożeny (czy też Grażyny)? ja już się poddałam i zapisałam się na cukrowanie - minus taki, że teraz muszę zapuścić ....
No to jakbym o sobie czytała, nie pamiętam kiedy mnie coś ostatnio nie bolało a co do Bożeny, to na ostatnią wizytę już miałam ciężko się przygotować, teraz wizytę mam w przyszłym tygodniu i nie wiem jak ja ją ogarnę...

Stary 2016-04-25, 09:11   #3400
CarycaKatharina
Zadomowienie

O to to. Dzwig z lozka albo chocuaz te takie jak maja w szpitalach nad lozkami wiszace uchwyty.

Sasiedzi wymieniaja drzwi i halas niemiłosierny z rana :/

Ja dzis podwojna wizyta: o 10 usg a popołudniu gin.
Stary 2016-04-25, 09:20   #3401
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki, pędzę!

Jezu, no dokładnie, mam to samo. A przewrócenie się w łóżku z boku na bok to już w ogóle jakaś masakra Że o wstaniu z łóżka nie wspomnę. Jakiś dźwig by mi się przydał
Noce to mam straszne żadna pozycja nie jest dobra- jak się przekręcam na boki za każdym razem brzuch mi sztywnieje.
Dni wcale nie lepsze tak jak piszecie - ni leżeć ni siedzieć.

Moja kumpela wreszcie urodziła!! Numer szalony po prostu- termin miała na 10.04 Urodziła 22.04! Leżała w szpitalu ale nic się nie działo. Dostała cewnik potem kroplówkę 0 nic jej nie ruszało. Potem zrobili dzień przerwy i znów w piatek była kroplówka w końcu coś poszło no i urodził się zdrowy dzidziuś choc już większy 3700g i 60 cm - no cóż powinien od dobrego tyg rosnąc już na zewnątrz. Ale poszło dobrze, nacięli zeszyli i od wczoraj w domu.
I tak sobie myślę, że to dobrze że rodzimy na wakacje- jej syn teraz do przedszkola chodzi-weź to ogarniaj a my z tym akurat lajt będziemy miały
Ja miałam wczoraj zle popołudnie, zachciało mi się rurek z kremem. zaryzykowalam i zrobiłam w swoim piekarniku a nie u mamy. No i du*a!!! Szlag mnie trafił po prostu!!! Ciasto się spaliło i pokruszyło,micha kremu poszła w las, nie było czego napełniać. Ależ byłam wściekla!!!!!! i poryczałam się jak nigdy, ale już siły nie miałam na ten badziew. Kilka się uchowało rurek i zjadłam, a w nocy wymiotowałam bo mi zrobiły nadkwasotę, ani leżeć ani siedzieć. koszmar!! Łaziłam pół nocy i dzis czuję się beznadziejnie. Nadal mam te nadkwasote-piję miętę i coś przegryzłam ale ogólnie mi nie dobrze...blee

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
No to jakbym o sobie czytała, nie pamiętam kiedy mnie coś ostatnio nie bolało a co do Bożeny, to na ostatnią wizytę już miałam ciężko się przygotować, teraz wizytę mam w przyszłym tygodniu i nie wiem jak ja ją ogarnę...
Ja kupiłam sobie lusterko stojące takie dwustronne. Nie mam szans żeby zobaczyć bożenę bez niego tez wizytuje za tydz i czeka mnie ta terapia golenia. Butów swoich tez nie widzę.
Stary 2016-04-25, 09:59   #3402
Evelinke
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki

Wiem, wiem, trochę mnie nie było, ale czasami podczytywałam

Dla wszystkich potrzebujących bardzo mocne kciuki
Żeby dzieciaczki grzecznie siedziały w brzuszkach do czerwca i żeby problemy szyjkowe już się nie zdarzały

Co, do wózka. Powiem wam, że nie ma idealnego, w każdym coś znajdziemy
My zdecydowaliśmy się na x-landera, ale taki pomieszany, bo rama i spacerówka to model z tamtego roku x -pulse http://sklep.dzieciecemarzenia.pl/pr...pacerowy-black
I do tego wzięliśmy gondole model z tego roku x-pram light, ze względu na wagę, bo tylko 4 kg
http://x-lander.com/akcesoria/gondola/

Gondola, w modelu ze spacerówki to niby 4,2 kg, ale to jakieś oszukane, bo czuć było znaczną różnicę przy podnoszeniu i sprzedawczyni zgodziła się z nami, że w opisie chyba jakaś pomyłka się wkradła.

Oglądaliśmy na żywo wózki i powiem wam, że te wózki które mi się podobały, to w rzeczywistości to strasznie duże landary i ja przy nich wyglądałam jak dziecko
X-lander, jest zgrabny i bardzo dobrze się prowadził w sklepie, w porównaniu np z Roan to mogłam go jedną ręką prowadzić, czuć było różnicę.
Fakt, te przednie koła nie są pompowane, ale stwierdziłam że ma więcej rzeczy na których mi zależy a ten minus, no cóż, nie ma ideału.
Poza tym, do gondoli i tak położę pewnie jakąś kołderkę i chcę poduszkę motylka, więc jeśli będzie bardziej nierówny teren to przynajmniej zminimalizuje się wstrząsy.
No i nie popadajmy też w skrajność z tymi wstrząsami

Zamówiliśmy też już łóżeczko i małą komodę, czas oczekiwania 3-5 tygodni.

Więc, z gabarytowo dużych i kosztownych rzeczy to mamy już wszystko

Została mi do ogarnięcia Nasza wyprawka do szpitala i kosmetyki dla córci. Pewnie jeszcze jakieś pieluszki i kocyki dokupię no i jeszcze jeden ręcznik.

No i mam ambitne plany, żeby w tym tygodniu ogarnąć pranie ciuszków i ich segregacje, które mniejsze zostawić a te większe spakować, żeby nie zajmowały miejsca.

Motylku ty chyba pytałaś o sterylizator, ja mam od Sis, taki do mikrofalówki. Powiedziała, że jest to bardzo wygodna rzecz
Wyparzała w nim butelki, smoczki i laktator. Wkładasz wszystko do pojemnika nastawiasz i masz z głowy.
Ma jeszcze taki do prądu.

My byliśmy ostatnio na wizycie i dostałam żelazo, bo cosik mi hemoglobina spadła, fakt nie dużo, ale gin powiedział, ze teraz sukcesywnie będzie spadać a że zrobiłam też poziom żelaza i też mam go poniżej minimum to mam łykać tabletki. I tak jestem zadowolona z wyników, bo dopiero teraz coś się posypało.

Miłego dnia wszystkim

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 10:01   #3403
agusiia69
Zakorzenienie

Dzień dobry Kciuki za dzisiejsze wizyty

Sama mam dzisiaj wizytę z tym, że w przychodni. Ale nawet nie wpisywałam się na pierwszą stronę, bo jak wiecie chodzę tam tylko po skierowania na badania. Tym bardziej, że ta pani ginekolog olała moje wyniki na cukrzyce, powiedziała a wręcz krzyknęła na mnie, że cukrzycy nie mam Olewa moje dolegliwości.. Chciałam jej dziś rzucić na biurko tymi drugimi wynikami i skierowaniem od diabetologa, ale chyba to sobie oleje. Jak myślicie co mam z tym zrobić?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59441201]Hej! Meldujemy sie po weselu, było suuuuper! Choć ja się oszczedzałam, za to mąz tanczył z mała, oboje sie wybawili.

Na weselu podchodzi o mnie czterolatek który bawił się z córą i sie mnie p-yta: Prosze Pani, czy nie wie Pani gdzie sa rodzice Zosi? Mówię mu, że ja jestem jej mamą. A on do mnie: Dobrze, ja jestem jej partnerem
Wziął ją za rekę i zniknęli
[/QUOTE]

Chyba szykuje Ci się drugie wesele

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
W Lidlu jakos na poczatku maja będą te termometry elektryczne i ciuchy ciążowe ale to juz raczej nie ma sensu kupowac tych ciuchow
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Te termometry z lidla sa o kat dupy rozwalic
Właśnie miałam się pytać czy ktoś miał te termometry i czy są dobre, ale chyba zrezygnuje z zakupu

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
A my sie witamy w 35 tyg dzień dobry
wow wow jeszcze trochę i zaczniesz 9 miesiąc

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Anuszka- czy ciągle chudniesz? Ja juz nie wiem co jesc żeby przytyć

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
Ciekawe ile ja schudłam.. Tydzień temu byłam na minusie 1 kg. Mam nadzieję, że waga stoi w miejscu lub rośnie.

Cytat:
witam się w 32tc aż mi się wierzyć nie chcę,że to już 8 miesiąc i jeszcze chwila i już będziemy razem z Wojtkiem
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się w 8 miesiącu
Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Cześć. Mam dzisiaj doła. Zaczynam 8 miesiąc a nic nie gotowe. Mąż robi sypialnię 4 tygodnie i jest w lesie a ci dopiero pokój Mikiego :-(

Dziewczyny gratuluję tc

mamaNiny nie przejmuj się masz jeszcze trochę czasu

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Spokojnie jeszcze jest dużo czasu - jak sie zapniesz to w tydzien wszystko bedzie ready
Stres nie pomaga! Szkodzi dziecku - powtarzajcie to sobie
Ja w tym tyg dostanę znow pismo z Zusu i działamy z moim radca. Poza tym odliczam nadal godziny do wizyty zostało 48h i 46 minut :p
Trzymam kciuki, aby w końcu Twoja przygoda z Zusem się skończyła..

Cytat:

Ja wczoraj goliłam się z lusterkiem

Madlis kciuki za Was

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-04-25 o 10:04
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 10:10   #3404
__Veronique
Wtajemniczenie

Pikpik, po pierwsze gratulacje ciociu!!!
A po drugie, to czasem są gorsze dni, ale musi być lepiej

Stary 2016-04-25, 10:13   #3405
Evelinke
Zakorzenienie

No ja swoją Grażynkę ogarniam na czuja
Buty i skarpetki oj ciężko już ubrać. A z mniej przyjemnych dolegliwości to zgaga migdały nie pomagają, lepiej działa zimne mleko, ale to też chwilowo. Czasami mam taką zgagę, że cały przełyk mi wypala.

Agusia ja bym grzecznie jej powiedziała o wynikach i skierowaniu. Nie powinna bagatelizować swoich pacjentów. Lekarz od 7 boleści

Stary 2016-04-25, 10:23   #3406
Radena
Zadomowienie

Ja też na czuja.
Jejku,nie wyjdę dziś z tego łóżka,jakoś nie mam weny na nic. Jak coś niby robić w domu,jak co chwila trzeba odpoczywać?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 10:24   #3407
__Veronique
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj maruda jestem, nie dość, że brzuch i krzyż dokuczają to jeszcze głowa boli i mdłości mam. A w nocy mi się takie jakieś głupoty śniły, kompletnie nie pamiętam co, ale wstałam taka smutna i przykro mi jakoś było i płakać mi się chciało. Tylko nie wiem z jakiego powodu

Stary 2016-04-25, 10:28   #3408
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie z rana jakoś nie miałam czasu nawet was podczytywać ale mam nadzieje ze u Was u maluszków wszystko jak w najlepszym porządku

Ja z nerwów nie mogłam wytrzymać i pojechałam odwiedzić szwagierkę do szpitala gdzie rodziła i mam ja rodzic ale na szczęście była na porodówce moja polozna z szkoły rodzenia i wypytałam ja o wszystko co i jak w środę idę na usg i jeżeli urosła a przepływy i łożysko w normie to będę skakać z radości a gorsza opcja której nie przyjmuje kłada mnie do szpitala i obserwują co z mała jaki powód niskiej wagi i wtedy gdzieś około 36tyg 38tyg rozwiazanie ciąży wiec cieszy mnie tylko to ze bezpieczny juz tydzień bedzie

Pokojki wymalowany nawet nie musiałam prosić męża o to tak sie wystraszył ze to na dniach może być poród to nawet wczoraj zamówił łóżeczko materac aż jestem w szkoły wiec jak przyjdzie łóżeczko i całe zamowienie oraz teściowa skończy szyć pościel i dekoracje to od razu wrzucę foteczki
Stary 2016-04-25, 10:35   #3409
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ja również rozważam anex sport, ale nie umiem wybrać między nim, bebetto Holland, Barletta adamex i baby design Husky. A jeszcze sąsiadka swój maxi cosi zaproponowała.
a nie chcesz pożyczyc od sąsiadki??? ja bym pożyczyła, moze akurat super wózek (maxi cosi to raczej porządna firma) a podobno jak sie już ma dziecko to o wiele łatwiej wózk kupić, przymierzyc dziecko do spacerowki itp mialabys problem z glowy na kilka miesięcy
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 10:36   #3410
Evelinke
Zakorzenienie

Weronia bo ja to tak troszkę nie w temacie co u Ciebie możesz napisać coś więcej o co chodzi z wagą ? Bo rozumiem, że dziecko nie przybiera, a wymiary są ok ?

Stary 2016-04-25, 10:38   #3411
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Noce to mam straszne żadna pozycja nie jest dobra- jak się przekręcam na boki za każdym razem brzuch mi sztywnieje.
Dni wcale nie lepsze tak jak piszecie - ni leżeć ni siedzieć.

Moja kumpela wreszcie urodziła!! Numer szalony po prostu- termin miała na 10.04 Urodziła 22.04! Leżała w szpitalu ale nic się nie działo. Dostała cewnik potem kroplówkę 0 nic jej nie ruszało. Potem zrobili dzień przerwy i znów w piatek była kroplówka w końcu coś poszło no i urodził się zdrowy dzidziuś choc już większy 3700g i 60 cm - no cóż powinien od dobrego tyg rosnąc już na zewnątrz. Ale poszło dobrze, nacięli zeszyli i od wczoraj w domu.
I tak sobie myślę, że to dobrze że rodzimy na wakacje- jej syn teraz do przedszkola chodzi-weź to ogarniaj a my z tym akurat lajt będziemy miały
Ja miałam wczoraj zle popołudnie, zachciało mi się rurek z kremem. zaryzykowalam i zrobiłam w swoim piekarniku a nie u mamy. No i du*a!!! Szlag mnie trafił po prostu!!! Ciasto się spaliło i pokruszyło,micha kremu poszła w las, nie było czego napełniać. Ależ byłam wściekla!!!!!! i poryczałam się jak nigdy, ale już siły nie miałam na ten badziew. Kilka się uchowało rurek i zjadłam, a w nocy wymiotowałam bo mi zrobiły nadkwasotę, ani leżeć ani siedzieć. koszmar!! Łaziłam pół nocy i dzis czuję się beznadziejnie. Nadal mam te nadkwasote-piję miętę i coś przegryzłam ale ogólnie mi nie dobrze...blee

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Ja kupiłam sobie lusterko stojące takie dwustronne. Nie mam szans żeby zobaczyć bożenę bez niego tez wizytuje za tydz i czeka mnie ta terapia golenia. Butów swoich tez nie widzę.
Brawa dla koleżanki jejku jakie długie dziecko - i co teraz z ciuszkami na 56cm??
Ja też ostatnio ryczliwa strasznie jestem i wredna do tego. Aż mi samej głupio, zwłaszcza że wszystko wyładowuje na TŻ, bo na tych co się wkur... t po prostu się obrażam i nie odzywama wczoraj dostałam od siostry sukienkę ciążową i w cyckach nie weszłam - to się popłakałam, potem weszłam w spodenki ciążowe rozmiar L (miałam przedtem S) i też się poryczałam ...

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kciuki za dzisiejsze wizyty

Sama mam dzisiaj wizytę z tym, że w przychodni. Ale nawet nie wpisywałam się na pierwszą stronę, bo jak wiecie chodzę tam tylko po skierowania na badania. Tym bardziej, że ta pani ginekolog olała moje wyniki na cukrzyce, powiedziała a wręcz krzyknęła na mnie, że cukrzycy nie mam Olewa moje dolegliwości.. Chciałam jej dziś rzucić na biurko tymi drugimi wynikami i skierowaniem od diabetologa, ale chyba to sobie oleje. Jak myślicie co mam z tym zrobić?
Ja bym pokazała ten drugi wynik - niech wie i się nad sobą zastanowi. Ty przynajmniej powtórzyłaś a kilka kolejnych dziewczyn - jej pacjentek tego nie zrobi
Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
No ja swoją Grażynkę ogarniam na czuja
Buty i skarpetki oj ciężko już ubrać. A z mniej przyjemnych dolegliwości to zgaga migdały nie pomagają, lepiej działa zimne mleko, ale to też chwilowo. Czasami mam taką zgagę, że cały przełyk mi wypala.

Agusia ja bym grzecznie jej powiedziała o wynikach i skierowaniu. Nie powinna bagatelizować swoich pacjentów. Lekarz od 7 boleści
Co do Bożeny to ja, że prawie ślepa jestem bez szkieł kontaktowych, zawsze na wyczucie obrabiałam, ale teraz to brzuch mi manewry ręką utrudnia..więc teraz trzy tyg zapuszczania(chyba się zadrapie) i rwiemy
Co do butów i skarpetek - to masakra. Spodnie mi mąż pomaga już ściągać - ciągnie za nogawki i jakoś idzie

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-04-25 o 10:42
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 10:42   #3412
motylek1984
Zadomowienie

Weronia, trzymam kciuki, napewno wszystko będzie dobrze. Co do grażyny, to ja już dawno na czuja ją ogarniam :-( u mnie śnieg zaczął sypać, to chyba jakieś żarty są.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 10:43   #3413
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Ja też się męczę ze zgagą, zwłaszcza wieczorem, ostatnio codziennie lub prawie codziennie W krytycznych sytuacjach biorę Rennie, bo inaczej chyba przełyk by mi spłonął

Chudziaszek, ja Cię podziwiam, że chcesz iść na tą depilację, ja bym chyba nie wyrobiła z bólu Chociaż, poród przede mną, więc co ja tam wiem o bólu...
Stary 2016-04-25, 10:54   #3414
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana jakoś nie miałam czasu nawet was podczytywać ale mam nadzieje ze u Was u maluszków wszystko jak w najlepszym porządku

Ja z nerwów nie mogłam wytrzymać i pojechałam odwiedzić szwagierkę do szpitala gdzie rodziła i mam ja rodzic ale na szczęście była na porodówce moja polozna z szkoły rodzenia i wypytałam ja o wszystko co i jak w środę idę na usg i jeżeli urosła a przepływy i łożysko w normie to będę skakać z radości a gorsza opcja której nie przyjmuje kłada mnie do szpitala i obserwują co z mała jaki powód niskiej wagi i wtedy gdzieś około 36tyg 38tyg rozwiazanie ciąży wiec cieszy mnie tylko to ze bezpieczny juz tydzień bedzie

Pokojki wymalowany nawet nie musiałam prosić męża o to tak sie wystraszył ze to na dniach może być poród to nawet wczoraj zamówił łóżeczko materac aż jestem w szkoły wiec jak przyjdzie łóżeczko i całe zamowienie oraz teściowa skończy szyć pościel i dekoracje to od razu wrzucę foteczki
Weronia ja też tej opcji, ze szpitalem u Ciebie nie przyjmuje. Waga ma rosnąć przepływy mają być dobre - tego będziemy się trzymać. Najważniejsze, żeby to monitorować - moja koleżanka też miała problem z przybieraniem dziecka - nie wiem czemu, ale kazali jej jeść dużo bananów pewnie Ci nie zaszkodzi a spróbować zawsze można
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Weronia, trzymam kciuki, napewno wszystko będzie dobrze. Co do grażyny, to ja już dawno na czuja ją ogarniam :-( u mnie śnieg zaczął sypać, to chyba jakieś żarty są.
Ja melduje z Krakowa brak śniegu i 15 st. Niech się już ta pogoda ogarnie bo już nie mam żadnej kurtki - w swetrach chodzę i mi trochę zimno

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Ja też się męczę ze zgagą, zwłaszcza wieczorem, ostatnio codziennie lub prawie codziennie W krytycznych sytuacjach biorę Rennie, bo inaczej chyba przełyk by mi spłonął

Chudziaszek, ja Cię podziwiam, że chcesz iść na tą depilację, ja bym chyba nie wyrobiła z bólu Chociaż, poród przede mną, więc co ja tam wiem o bólu...
Ja mam nadzieję że brzuch mi uniemożliwi ucieczkę i siłą rzeczy dotrwam do końca.
Przed ślubem robiłam mezoterapie igłową - ból jak sâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠..., ale już wtedy miałam złamana nogę, więc nie miałam jak uciec i dzięki temu miałam śliczną gładką buzie na ślubie
Stary 2016-04-25, 10:58   #3415
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
a nie chcesz pożyczyc od sąsiadki??? ja bym pożyczyła, moze akurat super wózek (maxi cosi to raczej porządna firma) a podobno jak sie już ma dziecko to o wiele łatwiej wózk kupić, przymierzyc dziecko do spacerowki itp mialabys problem z glowy na kilka miesięcy
Nie chcę. Ten wózek ma 4 lata i zjechany jest jak nie wiem co. Poza tym niezbyt lubię tę sąsiadkę

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:07   #3416
motylek1984
Zadomowienie

Chudziaszek, ja od krakowa 30km i dość, że snieg to jeszcze tylko 5 stopni.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:15   #3417
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam nadzieję że brzuch mi uniemożliwi ucieczkę i siłą rzeczy dotrwam do końca.
Przed ślubem robiłam mezoterapie igłową - ból jak sâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠..., ale już wtedy miałam złamana nogę, więc nie miałam jak uciec i dzięki temu miałam śliczną gładką buzie na ślubie
Ja przed ślubem miałam manualne oczyszczanie twarzy i myślałam, że tam zejdę Nigdy więcej!
Stary 2016-04-25, 11:17   #3418
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Te termometry z lidla sa o kat dupy rozwalic
potwierdzam. Miałam i do niczego się nie nadawał.

motylek, zależy do czego chcesz używać te pieluszki bambusowe. Te 120x120 to raczej jako kocyk. Te 75x75to na początek do przykrycia, ale też pod główkę i w ogóle do wszystkiego wydaje mi się, że te 75 bardziej uniwersalne.

Radena, moja koleżanka urodziła jakoś tydzień temu i już dla niej mam właśnie taki zestaw ładny tych pieluszek bambusowych. Także myślę, że to dobry pomysł. Można też zawsze kupić pieluchy, ale to takie oklepane.

agusiia, a ja bym sobie dała spokój z tymi wynikami u lekarki. Myślę, że raczej nie przejmie się ona za bardzo, a skoro zależy Ci tylko na tych skierowaniach to po co Ci nerwy...

Dziewczyny potrzebuję porady
Będę robić w końcu pokój dziecięcy. I tak - jedna duża ściana będzie turkusowa, a reszta białych. Mam białe meble. I planuję na drugiej dużej ścianie (tej na przeciwko tej turkusowej) zrobić taką kompozycję z naklejek typu OCEAN. Myślicie że to będzie dobrze wyglądać? Nie chcę całego pokoju malować na turkus, ale czy te naklejki na białej ścianie nie będą wyglądać dziwnie? Z drugiej strony ta biała ściana taka smutna, jeśli tam nic nie dam...
Stary 2016-04-25, 11:27   #3419
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

U mnie dzisiaj pogoda znów pod psem... Nic się nie chce przez to. Ja do tego kolejną noc mam zarwaną przez katar uniemożliwiający oddychanie A wczoraj wieczorem jeszcze uczulenie mi na piersiach i brzuchu wyskoczyło Taka pokrzywko- wysypka. Nie bardzo wiem od czego

Madlis Trzymam kciuki a Ciebie i Malenstwo do terminu nie pozostało tak daleko i na pewno wytrzymasz w dwupaku
PikPik współczuję zarwanej nocki Czasem tak jest, ze jak na coś za bardzo ma się ochotę to zaszkodzi cholerka
Chudziaszek ja bym chętnie poszła na cukrowanie ale nie mam sprawdzonego salonu u siebie Do tej pory dawałam radę sama z plastrami ale od kiedy twardnieje mi brzuch trochę się boję i lecę maszynką do lustra...
Weronia trzymam kciuki za wagę Dzidziusia Na pewno będzie dobrze

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:33   #3420
haneczkab92
Ania

Dzień dobry tak mi sie dobrze spało, ze znowu wstałam po 10 a tylko dlatego, ze musiałam siusiu, a jak już wstałam to się głodna zrobiłam

Od kilku dni boli mnie język(mam jakieś krostki), jest bardziej biały niż zwykle... zastanawiam się co to? a dziś do tego boli mnie gardło...mam nadzieję,ze to nie jakaś angina(ale gorączki nie mam).. jak mi do jutra nie przejdzie, to wybiorę się do lekarza, niech coś poradzi...

Gratulacje kolejnych tygodni! te tygodnie już tak poważnie brzmią.
Trzymam kciuki za wizytujące

Chudziaszek- fajnie, że sypialnia prawie gotowa, że macie nowe auto
Współczuję tego bólu biodra. Pewnie dzidzia jakoś uciska i stąd ten ból..

MamaNiny- Ty już od dłuższego czasu taka "zdołowana" jesteś, mam rację?
Spokojnie, zdążysz wszystko przygotować głowa do góry!

Veronique- spokojnie, z rodzeniem to jeszcze poczekaj do czerwca!

Motylek- nie miało co padać tylko śnieg?
Ja chce już prawdziwą wiosnę, a nie zimo-wiosnę

Co do ogarniania Bożenki- ja robię to na czuja, i jakoś wychodzi zobaczymy jak będzie dalej

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości