|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Kładzenia na brzuszku ma same zalety ![]() Paula, super wieści
|
|
#992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Zuza z drzemkami ma różnie. Rano od godziny do nawet 3. Popołudniu podobnie. Za to wieczorem okolo godzinki. Chyba ze nie spi caly dzien to zdarza się ze padnie o 17-18 i juz do rana ciągnie, z przerwami na cyca. W nocy z reguły 2 pobudki tylko na jedzenie... Najdłuższe drzemki oczywiście w wózku, pod warunkiem że jest w ruchu
Marcia super że chrzciny udane Długa impreza była, dobrze że Zosia trzymała fason ![]() Z alkoholem na chrzcinach to co kto lubi. Ja uważam że imprezy dla dzieci i z udziałem dzieci powinny być bezalkoholowe. Za to rodzina mojego Tż odwrotnie. Na chrzcinach Michała bylo tylko wino do obiadu. Awantura byla z teściową o to straszna, bo jak to chrzciny i nie opić dziecka. Na co ja miałam argument że od opijania było pępkowe, a ja nie wyobrażam sobie gromady podpitych krewnych przy 5 miesięcznym dziecku, kiedy każdych chce ponosić, potrzymać. Zwłaszcza że w rodzinie mojego M nie pije się symbolicznie i poźniej mają durne pomysły. Napatrzyłam sie na to przez prawie 14 lat i podziękuję ![]() Paula super że Mia taka dzielna :klaski: Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-25 o 11:02 |
|
|
|
#993 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć mamusie
Kolejna noc zarąbista, może już tak zostanie...? Hania zasnęła o 22, Pierwsza pobudka o 5, druga o 8 i następna, zaczynająca dzień o 10. Brzuch nie boli już Marta super, że jesteś po Chrzcinach i się udały, ale też jestem zaskoczona, że taka długa impreza ![]() Cytat:
Ja z czego wynika, że tak bardzo świętujecie chrzciny?---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Paula ogroooooooomne gratulacje
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcia, super, ze chrzciny się udały , Zosia to mały aniołek
Paula, brawa dla Mii , dzielna kochana dziewczynka |
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba tylko nie na stypie hehe. A alko na chrzcinach jest i nie to ze sie upija ale sporo wypija zawsze. Przybajmniej niektorzy. Ale tylko tak zeby wesolo bylo Figa wrzuce link jal na konpie bede
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez alkohol, ale bez patoli, hehe
![]() Paula, super ze Mia robi postepy ![]() Moj duzo lezy na brzuchu w ciagu dnia i unosi glowke, ale na brzuchu nie spal nigdy....powinien? Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja jestem przeciwna, ale użerać sie nie mam ani siły ani ochoty .U nas też zimno, cały poprzedni tydzień zero spacerów, tylko co w sobotę, a ten tydzień ma nie być inny
|
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Figa 35 Song Rotary Baby Mobile Crib Bed Toy Clockwork Movement Music Box Newborn Bell Crib Toys High Quality
http://s.aliexpress.com/BJfau222 (from AliExpress Android) sprawdz czy dziala bo probuje z tel.
|
#999 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
zresztą nam kazali żeby spała na brzuszku że względu na bioderka, wyszło na usg że są super więc pierdziele. Ale w ciągu dnia warto kłaść żeby Artus ćwiczył mięśnie
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Spanie na brzuszku niesie wiele korzyści
nasz śpi odp ponad miesiąca na brzuszku na początku nie lubił strasznie a później tylko tak spał spokojnie teraz trochę ciężej bo jak go położę na brzuch ten zaraz głową w górę i się rozglada nawet jak się obudzi śpiączki na brzuchu zaraz zastanawiam główka w górę Wogole zaczęłam go wczoraj nosić w pozycji na fasolke plecami do mojego brzuszka z podgietmymi nogami bo to bezpieczniejsze niż w pionie a mały świat może oglądać. Tylko w tym problem ze teraz z tej perspektywy chce świat oglądać cały czas i leżenie to złooo
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia w ciagu dnia na brzuxu jak pokezy to cud. Ostatnio na mnie pospala na brzuchu z 5 min.
Esor fajnie ze bioderka ok. Ja zakupilam nawwt specjalna pieluche do szerokiego pieluchowania ale jak to ja. Czasem zapominalam założyć. I w pt jedziemy na kontrole i cieka we...
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Marta to teraz masz małego aniołka w domu 😘 super ze impreza się udała i Zosia była grzeczna 😀 Kciuki dla Przemusia za dzisiejszą wizytę
Paula Mijka pokazała klasę, dzielna dziewczynka 😘 poprosimy o dalsze filmiki 😀 u nas już mała śmiga na piłce i podoba jej się 😀 Mnie ciężko mała na brzuchu położyć żeby spała bo się budzi zaraz i tyle z tego 😂
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Marta super ze udana impreza
Zosia już jest aniołki może teraz zmieni się na lepsze Paula dzielna masz córeczkę tak się martwilas a zobacz jak jej pomogła i szybko postępy zrobiła :klaski:
|
#1004 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja na początku bie spała. Spi tak gdzies od miesiaca. Jak spi to przekręca głowe raz w lewo raz w prawo wiec nie boje sie ze cos jej sie stanie acz kładę ja tak tylko w dzien, w nocy jednak sie troche boje a w dzien zaglądam do niej no i moja tak tez nie zasnie, dopiero jak sobie usnie to ja przekręcan jak nie spi to zadziera głowe i mowy nie ma o spaniu Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Niestety taka lipna pogoda ma byc cały maj ;/ Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Moja tez tak wlasnie i tez lubi bardziej nie ma mowy zeby miała dłuższa niz godzinę drzemkę chyba ze w wózku albo na brzuchu (w dzien) Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Wspaniale wiesci ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
U nas im dalej w ciagu dnia tym trudniej jej zasnac. Wieczorna drzemka i usypianie na noc cieżko jej idzie. Schodzi nam i pol godziny a czasem i wiecej. Wydaje mi sie ze to dlatego ze juz ma za duzo wrażeń i bodźców po całym dniu i cieżko jej sie wyciszyć Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- U nas na brzuszek jeszcze ta drzemka jest super. Zawsze nak sie budzi z brzuszka po 3h snu to sadzi baki i nierzadko kupe i od razu weselsza ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||||
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joann powodzenia 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1006 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tak, jak wózek stanie to koniec spania. Radar jakis normalnie maja te dzieci ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Esor nie mam pojecia jakoś tak sie przyjęło, radość z nowego życia czy cos. Nie ma pepkowego u nas to moze dlatego?Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Nie powinien jak kto lubi. Moja lubi po prostu i dlatego spi. Pola potrafiła na plecach tak długo spac, nigdy nie spała na brzuchu Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Cały maj ma byc nie inny ;/ Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta pozycja do noszenia tez jest fajna tylko kurka mnie rece odpadaja po chwili! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma szans na spanie na brzuszku, bo moja w ciągu dnia śpi tylko wtedy jak jedzie gdzieś samochodem 😂 nawet w wózku na spacerze już mało śpi tylko się gapi.
Za to od kilku dni fajnie śpi w nocy i mam nadzieję, że tak zostanie. Śpi tak mniej więcej od 23 do 11 z 2 pobudkami na cyca. Ale kąpiel to nadal hardcore... mały brudas i tyle. 😞 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Figa lepiej nie patrz przez okno... śnieg pada 😲 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Cały maj ma tak być? Nie straszcie
|
#1012 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A głowy zadzierac nie chce skubaniec jeden , tylko ssie łapki i lize matę, dopiero jak się wkurzy leżeniem na brzuchu, to główka w górze i ryk .Oj, nie , ale to dobrze, że w zestawie ubranka na chrzest jest kurteczka , a wydawałą mi sie niepotrzebna ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
, przodem tylko albo na przedramieniu(taki samolocik, dziecko leży na brzuszku)- z bioderkami jest wszystko u nas dobrze, następna kontrola jak bedzie miał dopiero pół roku .I my nie nosimy tak .Nana, dzięki za podpowiedź odnosnie kremu oillatum baby |
|||
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
a nam ortopeda kazał nosić tylko tyłem do sobie, zeby ćwiczył trzymanie główki. Co lekarz to inne zdanie.
U mnie tez przed chwila śnieg padał :O |
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ja bede tego naszego pediatre calowac po nogach za to skierowanie na rehabilitacje małej...
na poczatku byłam załamana ze znowu cos itp ale teraz... nie dosc ze widze duze postepy małej to jeszcze dziecko zaczeło mi spac w dzien teraz zjadła butle, cwiczylam z nia 40 min az sie zanosila od smiechu i padla mi na reku sama spi sobie w łóżeczku juz - i tak jest od piatku jak ja wymecze to i spac pójdzie ![]() ![]() aaa i powiem wam ze moja mala ma przyjaciela ![]() nauczyła sie mówić : EŁŁŁŁŁ... i tak fajnie ciagnie to ł i np, jak ja przebieram i widze kupe i mowie do niej: Mijka a ktozrobił taka kupe wielkaaaa?? a ona : EŁŁŁŁ..... potem : Mijka idziemy fikołki robic : EŁŁŁŁŁ..... Mijka kto puscil bąka ?! ; ĘŁŁŁŁŁ.... wszystko robi ĘŁŁŁŁ a moje dziecko jest niewinne nagram to jutro rano jak sie uda to wam pokaze na fb to sie posikacie ze smiechu ![]()
|
#1015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1016 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas raczej spanie na brzuchu nie przejdzie, bo maly ma bardzo czuly sen i sie zaraz przebudzi jak obracam.Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Paula fajnie, że Mijka robi takie postępy
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wcześniej próbowaliśmy krem specjalny emolium ale był tłusty i się nie sprawdził za to oilatum działa u nas cuda
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Elena, ja tak nosze czasem pleckami do siebie, ale tak, ze ciezar ciala malego nie spoczywa na jego bioderkach. Kurcze, mam nadz ze nie robie tym synkowi.krzywdy :/ Bede w Polsce to skontroluje bioderka, tu wszystko jest normal dla Norwegow.---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- No wlasnie, juz nie wiadomo kogo.sluchac!
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Wreszcie dwa maluchy śpią to mam szansę cokolwiek popisać ![]() marcia- super, że chrzciny siię udały !!! paula- cieszę się z postępów Mijki !!! i kciukam za kolejne zamówienia ![]() esor- mnie też od czasu do czasu mdli...może nie tak silnie ale jednak ![]() U nas weekend bardzo aktywny. Wczoraj byliśmy na chrzcinach i dla mnie to było męczące. Niuniek chciał wisieć cały dzień na cycyku- w dzień bardzo mało miałam pokarmu a na noc przeciekało mi przez wkładki Wreszcie zjadłam cos innego poza kurczakiem i marchewką, a nawet ciasto z tortem i mimo, że jeszcze kupon od wczoraj nie wyszedł to nie było tragedii w nocy. Aczkolwiek coś go brzuszek męczył. I teraz po tej imprezie w ogóle odechiało mi się robić chrzcin...Ja nie wsadzam jeszcze Małego do bujaczka- dopiero po 3 miesiącu to zrobię. Ja nawet go nie noszę w pion więcej jak 10 min na cały dzień. Generalnie tak jak u którejś najlepiej jak sama do niego gadam i coś pokazuję przed oczami ![]() U mnie Krzyś tylko raz na brzuszku spał. Teraz drzemie tylko na moich rękach bo jak go odkładam to znów się rozbudza. Nie mamy jakiegoś ustalonego rytmu dnia ale dla mnie najważniejsze jest to, że on o 22 chodzi spać i już jestem szczęśliwa.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

Hania zasnęła o 22, Pierwsza pobudka o 5, druga o 8 i następna, zaczynająca dzień o 10. 
, dzielna kochana dziewczynka 

Nie mogę napisać, że pije się symbolicznie, bo na każdej imprezie rodzinnej schodzi sporo alkoholu, natomiast wszyscy trzymają fason, wiec przynajmniej wygląda jakby pili symbolicznie

rosi:.