|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
bo kolejny tydzień zaczynam a postępu w przygotowaniach brak. A tu już po prawdzie tylko miesiąc został. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bozene to tez juz na czuja ogarniam
![]() Poodkurzalam, przelecialam mopem podłogi i teraz tak mnie brzuch boli o krzyżu nie wspomnę ![]() Bartka zawiozlam dziś do przedszkola po chorobie i jaka cisza w domu, aż dziwnie
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a może rosnąć wolniej niż normalne dzieci albo zła wersja cos ziemna i zle odżywiam moja Hanię![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
#3424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wino? Kto Ci takie zalecenia dał? Masakra jakaś... Dziewczyny tu już pisały, że z tą wagą to niekoniecznie jest tak źle. Bardziej się o te przepływy podpytaj lekarza
|
|||
|
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Ja te bambusowe pieluszki chciałabym używać do wózka na lato, żeby okryć maluchy, zasłonić przed słońcem,albo otulić, więc chyba skuszę się na na te większe :-D
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3427 |
|
Konto usunięte
|
Weekend się skończył i już od razu tempo pojawiania się nowych postów się zwiększyło ![]() Powodzenia na wizytach! MamaNiny nie denerwuj się, ze wszystkim zdążycie! Dzanet ale Zosi się trafił partner. Full kulturka! Chudziaszek gratuluję zakupu nowego samochodu! Niech się dobrze sprawuje! Myślę, że ja z takiej depilacji uciekłabym nawet w 9. miesiącu i z obiema nogami w gipsie ![]() Australia fajnie że wykładowcy wyrozumiali Kociak, a nie myślałaś żeby pozostałe ściany zamiast białe zrobić np. jasnoszare? Z turkusem ładnie by się komponowały i byłyby fajnym tłem do białych mebli. haneczka ja gdzieś czytałam że biały język to pierwszy objaw odwodnienia. Madlis ![]() soffinka gratuluję 35. tygodnia Za tydzień możesz już rodzić ![]() Ja bożenę ogarniam na czuja. A ostatnio też użyłam kremu do depilacji i fajnie zadziałał ale niestety mnie podrażnił... Może za długo trzymałam, bo nie kontrolowałam z zegarkiem w ręku. Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-04-25 o 12:40 |
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
Agusia ja bym diete trzymala.
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3429 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny!
U mnie przygotowania na dzisiejsze urodziny Ciasta udało mi sie opanować między jednym a drugim dniem wesela, sałatki już dzisiaj porobiłam, lyty gotowe, pozostało nakryć stół, ogarnąć bajzel który zostawiła Zosia i se legnąć na chwilę ![]() Jutro wizyta. Ciekawa jestem co gin mi powie tym razem Mam nadzieję, że po infekcji już ani śladu a szyjka jeszcze trzyma Jak da rade to zrobię sobie KTG przed wizytą (jak sie wyrobię bo to trzeba byc pol godz wczesniej:P)Co do Bożeny to ogarniam na czuja, już w sumie od jakiegoś czasu ![]() Kociak pokaż jakie naklejki masz na myśli? Mnie się naklejki podobaja, białe ściany również Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Jeszcze co do sterylizatora to mamy pożyczony ale nie użyłam ani razu. Podgrzewacz przy kp chyba bardziej przydatny
|
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Kociak, albo np ten turkusik z pudrowym różem połączyć, mnie się te dwa kolorki mega dobrze komponują :-D
|
|
|
|
#3431 | |||||
|
Ania
|
Cytat:
trzeba w takim razie odpuścić! i odpoczywać![]() Cytat:
spokojnie zdążysz ze wszystkim, pogoń tż![]() Cytat:
Stosujesz się do nich??! Cytat:
![]() Naczytałam się o grzybicy i innych chorobach, więc jak nie przejdzie(sam nalot bym zignorowała, ale dochodzi ból) to pójde to skontrolować ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59465971]Hej dziewczyny! U mnie przygotowania na dzisiejsze urodziny Ciasta udało mi sie opanować między jednym a drugim dniem wesela, sałatki już dzisiaj porobiłam, lyty gotowe, pozostało nakryć stół, ogarnąć bajzel który zostawiła Zosia i se legnąć na chwilę ![]() Jutro wizyta. Ciekawa jestem co gin mi powie tym razem Mam nadzieję, że po infekcji już ani śladu a szyjka jeszcze trzyma Jak da rade to zrobię sobie KTG przed wizytą (jak sie wyrobię bo to trzeba byc pol godz wczesniej:P)Co do Bożeny to ogarniam na czuja, już w sumie od jakiegoś czasu ![]() Kociak pokaż jakie naklejki masz na myśli? Mnie się naklejki podobaja, białe ściany również Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Jeszcze co do sterylizatora to mamy pożyczony ale nie użyłam ani razu. Podgrzewacz przy kp chyba bardziej przydatny [/QUOTE]Intensywny czas u Ciebie! tylko nie przeginaj
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nic nowego z kosmetyków nie używałam... Tak sobie myślę, że mogłam jedynie przesadzić z ilością witaminy C na to moje przeziębienie, bo i połam rozpuszczalną i sok z cytryny sobie wyciskałam...
![]() Dostałam właśnie mój wylicytowany za zawrotne 86 zł laktator działa mimo iż jestem jego 3 właścicielką a paragon widzę z 2011 roku...![]() Musze sobie lejek nowy i membranki zamówić
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziele, napisałam długaśnego posta i mi się skasował
Spróbuję ostatni raz w szybkim skrócie: - kciuki za dzisiejsze wizyty, czekam na tylko dobre wieści ![]() - gratuluję nowych tc, coraz bliżej nasze maluszki - gratuluję zakupów i remontów ![]() Dziewczyny szpitalne, szybko wracajcie do domu Weronia93 mam nadzieję, że w środę okaże się, że jest wszystko ok i lekarz tylko tak postraszył. Głowa do góry zebrah koniecznie jedź i jeszcze we dwójke ![]() dzanet2108 fajnie, że weselicho się udało, szykuj teraz kasiorę na wesele dla córci ![]() australia87 fajnie, że masz na uczelni ludzkich profesorów ![]() Temat: -czapeczki- przy synku zimowym używałam w tym samym celu co misia przy córce nie używaliśmy nawet na dworze, dopiero poniżej 15C. Sąsiadki o mało z okien nie powypadały i kobiety na ulicy zaczepiały dlaczego taki maluch nie ma czapki (z resztą ostatnio kobieta w parku zwróciła mi uwagę, czy mojej córce nie jest zimno ). W gondoli leżała bez niczego, a jak np. tzeba było nakarmić w plenerze, a wiało to zakładałam kapturek lub przykrywałam pieluchą. Czapeczek mam aż 3 szt![]() - wózek, mój nr 1 to bubmleride indie ), ale tylko dlatego. że potrzebowałam wózka, który można używać też jako pojedyńczy. Inne fajniesze miałam na oku![]() - podgrzewacz, mam tt i w cale na m się nie przydał, ale jeśli się trafi za grosze, to żal nie brać - sterylizator mam elektryczny tt, przy córce kp się nie przydał, ale syna u synka po 6 miesiącu mega wygoda, laktator, buteli, smoczek wyparzałam tam wszystko - bożenkę też ogarniam na czuja ![]() Lecę nas pakować. Mieliśmy być od wczoraj w górach, ale w piątek okazało się, że musimy przełożyć wyjazd i jedziemy dopiero jutro Przez weekend nic nie zrobiłam, a teraz nie wiem w co ręce włożyć, a niedługo trzeba jechać po dzieciaki do przedszkola.No nic, buziaki przesyłam |
|
|
|
#3434 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mi nic nie musi być tylko może mała wolniej rosnąć taki jej urok mam nadzieje ze tak jest ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna z moich sióstr podobno słabo rosła i lekarz zalecił mamie jeść więcej sera i nabiału żeby dziecko lepiej przybierało... Taki był tylko zonk, że mieszkamy na wsi i wtedy była krowa na stanie i ser mama jadła 2 razy dziennie na zmianę z jajami Sauma summarum siostra urodziła się na 2900 a teraz jest z nas "największa"![]() Nic się nie martw na pewno dowiesz się, że już jest ok Mam pytanie do doświadczonych mam: Jak dobierać lejek do laktatora? Na taki rozmiar brodawek ja k mam teraz?? To się później chyba zmienia?
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-04-25 o 13:42 |
|
|
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po wizycie
![]() Zgodnie z obietnicą przynoszę same dobre wieści (dzięki za kciuki Szyjka się nie skraca ani nie rozwiera. Dzidzia waży 2500g, ale tu trochę niedowierzam, bo 3tyg temu -na nowszym sprzęcie- miala 1300g, leży nadal miednicowo... Z tym, ze pani doktor ( moja ginekolog ze stażu wróciła wróciła) mnie pocieszyła, że takie położenie przy kolejnym porodzie nie kwalifikuje od razu do cesarki Ja też czego jak czego, ale cc bym nie chciała (oczywiście życie i zdrowie dziecka najważniejsze), więc słowa ginekolog sprawiły, że będę sobie pozytywnie myśleć, sobie czekać na przekręcenie, ale bez stresu jakby się nie udało. Ale szczęśliwa jestem po tej wizycie
|
|
#3437 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() A powiedz mi lejek masz osobno z uchwytem? Bo ja miałam jakiś starszy model i to było wszystko razem, że osobno lejka nie mogłam dokupić.. musiałam kupować lejek i szukać tego uchwytu. Cytat:
![]() No i miłego wyjazdu życzę! zazdroszczę pozytywnie!! ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Super
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#3438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z ta waga to rożnie bywa jest jakiś współczynnik tolerancji błędu pomaru chyba 200g lub 300g a nawet więcej
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Majkela, udanego wyjazdu!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cierpliwość gratuluję wieści z wizyty BTW Waga Twojego dziecięcia najlepszym dowodem, ze nie ma co za bardzo do siebie brać tych ich pomiarów
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Tą dyskusją o laktatorach mnie natchnęłyście żebym swój obczaiła, bo nawet nie wiem co do czego, leży w pudełku rozłożony na części i o
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No świetne wiesci!! Cieszę sie ze wszystko w porzadku |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3444 | |
|
Ania
|
Cytat:
A NO TO fajnie ja kupiłam i dopiero zobaczyłam że to wszystko razem połączone..Na szczęście kupiłam wszystkie części więc tak naprawdę używany będzie tylko ten akumulatorek, cała reszta nowa
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() jestescie laskawe nie musze duzo nadrabiac ![]() Cytat:
no i dzieki za odmlodzenie o 2 lata hihi ale nie pociesza mnie to, boje sie rodzic dziecko ulozone dupskiem w dol ludze sie ze ma jesczcze 3tygodnie na wywrotkeja poczatkiem maja zamawiam rzeczy do szpitala, laktator i wsio gotowe
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Już myślałam, że nici z mojej wizyty.. Kluczy od domu nie mogłam znaleźć :-( są na szczęście
no zbieram się powoli. Może korka nie będzie. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Konto usunięte
|
Majkela udanego urlopu!
Honcia, ja nawet nie wiedziałam, że są różne rozmiary tych lejków ![]() Cytat:
![]() To jak się dziecko nie obróci to lekarze mogą zadecydować o porodzie sn przy położeniu miednicowym? Hmm. nie wiem czy bym chciała- trochę to dla mnie przerażające
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jakoś na mnie uspokajająco podziałało![]() Dzięki dziewczyny Kaska87 polecam się na przyszłość ![]() Sprawdziłam wagę w siatce centylowej na I stronie i kurczę nawet to możliwe. Mam teraz 32tc4d to poprostu wskoczyłaby z 50centyla na gdzieś 80 Starsza miała tydzień później 2200g a urodziła się z waga 3350g. Także myliło się to usg czy nie, gigantem chyba nie jest ![]() MamaNint ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Ktoś tam pytał o dopasowanie laktatora. Są takie miarki specjalne przynajmniej do Medeli, można je też samemu zrobić (dziurki w tekturce) i zmierzyć brodawki. Kiedy najlepiej to zrobić Nie wiem, ale chyba wszystko jedno.weronia oby Twój lekarz stwierdził że wszystko w porządku i żebyś nie musiała używać tych alkoholowych metod na utuczenie malutkiej czy tam przepływy haneczko zdrówka! I pamiętaj doktor Google to nie jest dobry diagnosta Jedno mi się dziś nie udało :/ Byłam w przychodni, gdzie przyjmuje polecany mi pediatra i okazało się, że od maja zostaje sam i nie przyjmują nowych dzieci (chyba, ze ktoś jest z osiedla). No i muszę szukać dalej, bo do tej, która leczy córkę, nie chcę chodzić:/ ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Bożenkę wczoraj na czuja plus duże lustro ogarnęłam i bardzo jestem z siebie zadowolona ![]() A czekając na swoją kolej w przychodni szydełkowałam Machnęłam 1,5 kwadracika i zainteresowałam wszystkich wokół hihi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

tak mi sie dobrze spało, ze znowu wstałam po 10
głowa do góry!

o krzyżu nie wspomnę 
możesz napisać coś więcej o co chodzi z wagą ? Bo rozumiem, że dziecko nie przybiera, a wymiary są ok ?
pewnie Ci nie zaszkodzi a spróbować zawsze można
A wczoraj wieczorem jeszcze uczulenie mi na piersiach i brzuchu wyskoczyło

Za tydzień możesz już rodzić 

Jak da rade to zrobię sobie KTG przed wizytą (jak sie wyrobię bo to trzeba byc pol godz wczesniej:P)
trzeba w takim razie odpuścić! i odpoczywać

Przez weekend nic nie zrobiłam, a teraz nie wiem w co ręce włożyć, a niedługo trzeba jechać po dzieciaki do przedszkola.