Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-25, 11:37   #3421
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry tak mi sie dobrze spało, ze znowu wstałam po 10 a tylko dlatego, ze musiałam siusiu, a jak już wstałam to się głodna zrobiłam

Od kilku dni boli mnie język(mam jakieś krostki), jest bardziej biały niż zwykle... zastanawiam się co to? a dziś do tego boli mnie gardło...mam nadzieję,ze to nie jakaś angina(ale gorączki nie mam).. jak mi do jutra nie przejdzie, to wybiorę się do lekarza, niech coś poradzi...

Gratulacje kolejnych tygodni! te tygodnie już tak poważnie brzmią.
Trzymam kciuki za wizytujące

Chudziaszek- fajnie, że sypialnia prawie gotowa, że macie nowe auto
Współczuję tego bólu biodra. Pewnie dzidzia jakoś uciska i stąd ten ból..

MamaNiny- Ty już od dłuższego czasu taka "zdołowana" jesteś, mam rację?
Spokojnie, zdążysz wszystko przygotować głowa do góry!

Veronique- spokojnie, z rodzeniem to jeszcze poczekaj do czerwca!

Motylek- nie miało co padać tylko śnieg?
Ja chce już prawdziwą wiosnę, a nie zimo-wiosnę

Co do ogarniania Bożenki- ja robię to na czuja, i jakoś wychodzi zobaczymy jak będzie dalej
Tzn doluje mnie tylko opieszałość TŻ w sprawach remontowych. Poza tym ok. Tyle, że Ci pon mam kryzys.. bo kolejny tydzień zaczynam a postępu w przygotowaniach brak. A tu już po prawdzie tylko miesiąc został.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:38   #3422
madzius90
Zakorzenienie

Ja bozene to tez juz na czuja ogarniam

Poodkurzalam, przelecialam mopem podłogi i teraz tak mnie brzuch boli o krzyżu nie wspomnę

Bartka zawiozlam dziś do przedszkola po chorobie i jaka cisza w domu, aż dziwnie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:43   #3423
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Weronia bo ja to tak troszkę nie w temacie co u Ciebie możesz napisać coś więcej o co chodzi z wagą ? Bo rozumiem, że dziecko nie przybiera, a wymiary są ok ?
Hania za mało przybrała na wadze od ostatniego usg i jest mniejsza niż wiek ciąży dodatkowo mam nisko ułożone łożysko oraz cos z przepływami w środę idę na kolejne usg o sie dowiem czegoś więcej prawdopodobnie może być to wina nadciśnienia którego nie mam bo sie kontroluje a może rosnąć wolniej niż normalne dzieci albo zła wersja cos ziemna i zle odżywiam moja Hanię

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Weronia ja też tej opcji, ze szpitalem u Ciebie nie przyjmuje. Waga ma rosnąć przepływy mają być dobre - tego będziemy się trzymać. Najważniejsze, żeby to monitorować - moja koleżanka też miała problem z przybieraniem dziecka - nie wiem czemu, ale kazali jej jeść dużo bananów pewnie Ci nie zaszkodzi a spróbować zawsze można

Ja melduje z Krakowa brak śniegu i 15 st. Niech się już ta pogoda ogarnie bo już nie mam żadnej kurtki - w swetrach chodzę i mi trochę zimno

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Ja mam nadzieję że brzuch mi uniemożliwi ucieczkę i siłą rzeczy dotrwam do końca.
Przed ślubem robiłam mezoterapie igłową - ból jak sâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠..., ale już wtedy miałam złamana nogę, więc nie miałam jak uciec i dzięki temu miałam śliczną gładką buzie na ślubie
Spróbuje spróbuje na pewno nie zaszkodzi a może powódź każą mi pic piwo ciemne wodę z miodem leżeć na prawym lub lewym boju co 15 min sie obracać dodatkowo kąpiel długa w letniej wodzie ale w wannie wypoczywać dużo nawet wina sie napić aby poprawić krążenie krwi co mnie zadziwiło
Stary 2016-04-25, 11:54   #3424
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

U mnie dzisiaj pogoda znów pod psem... Nic się nie chce przez to. Ja do tego kolejną noc mam zarwaną przez katar uniemożliwiający oddychanie A wczoraj wieczorem jeszcze uczulenie mi na piersiach i brzuchu wyskoczyło Taka pokrzywko- wysypka. Nie bardzo wiem od czego
A nie używałaś jakiegoś nowego żelu pod prysznic/balsamu czy coś?

Cytat:
Od kilku dni boli mnie język(mam jakieś krostki), jest bardziej biały niż zwykle... zastanawiam się co to? a dziś do tego boli mnie gardło...mam nadzieję,ze to nie jakaś angina(ale gorączki nie mam).. jak mi do jutra nie przejdzie, to wybiorę się do lekarza, niech coś poradzi...
Jak Cię boli, to może faktycznie warto pójść do lekarza. Bo z tego co się orientuję, to biały nalot na języku niekoniecznie musi oznaczać, że coś się dzieje niedobrego

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Spróbuje spróbuje na pewno nie zaszkodzi a może powódź każą mi pic piwo ciemne wodę z miodem leżeć na prawym lub lewym boju co 15 min sie obracać dodatkowo kąpiel długa w letniej wodzie ale w wannie wypoczywać dużo nawet wina sie napić aby poprawić krążenie krwi co mnie zadziwiło
Piwo? Wino? Kto Ci takie zalecenia dał? Masakra jakaś...
Dziewczyny tu już pisały, że z tą wagą to niekoniecznie jest tak źle. Bardziej się o te przepływy podpytaj lekarza
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:00   #3425
motylek1984
Zadomowienie

Ja te bambusowe pieluszki chciałabym używać do wózka na lato, żeby okryć maluchy, zasłonić przed słońcem,albo otulić, więc chyba skuszę się na na te większe :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:20   #3426
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja te bambusowe pieluszki chciałabym używać do wózka na lato, żeby okryć maluchy, zasłonić przed słońcem,albo otulić, więc chyba skuszę się na na te większe :-D
Ja właśnie myślałam o nich pod kątem otulenia na lato
Stary 2016-04-25, 12:39   #3427
201711281320
Konto usunięte

Weekend się skończył i już od razu tempo pojawiania się nowych postów się zwiększyło

Powodzenia na wizytach!

MamaNiny nie denerwuj się, ze wszystkim zdążycie!

Dzanet ale Zosi się trafił partner. Full kulturka!

Chudziaszek gratuluję zakupu nowego samochodu! Niech się dobrze sprawuje!
Myślę, że ja z takiej depilacji uciekłabym nawet w 9. miesiącu i z obiema nogami w gipsie

Australia fajnie że wykładowcy wyrozumiali

Kociak, a nie myślałaś żeby pozostałe ściany zamiast białe zrobić np. jasnoszare? Z turkusem ładnie by się komponowały i byłyby fajnym tłem do białych mebli.

haneczka ja gdzieś czytałam że biały język to pierwszy objaw odwodnienia.

Madlis

soffinka gratuluję 35. tygodnia Za tydzień możesz już rodzić

Ja bożenę ogarniam na czuja. A ostatnio też użyłam kremu do depilacji i fajnie zadziałał ale niestety mnie podrażnił... Może za długo trzymałam, bo nie kontrolowałam z zegarkiem w ręku.

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2016-04-25 o 12:40
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:48   #3428
olinka012
Zadomowienie

Agusia ja bym diete trzymala.

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:51   #3429
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Hej dziewczyny!
U mnie przygotowania na dzisiejsze urodziny Ciasta udało mi sie opanować między jednym a drugim dniem wesela, sałatki już dzisiaj porobiłam, lyty gotowe, pozostało nakryć stół, ogarnąć bajzel który zostawiła Zosia i se legnąć na chwilę

Jutro wizyta. Ciekawa jestem co gin mi powie tym razem Mam nadzieję, że po infekcji już ani śladu a szyjka jeszcze trzyma Jak da rade to zrobię sobie KTG przed wizytą (jak sie wyrobię bo to trzeba byc pol godz wczesniej:P)

Co do Bożeny to ogarniam na czuja, już w sumie od jakiegoś czasu

Kociak pokaż jakie naklejki masz na myśli? Mnie się naklejki podobaja, białe ściany również Może jeszcze jakieś fotki? Fajne fotoobrazy można zrobić za grosze np u uwolnijkolory

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Jeszcze co do sterylizatora to mamy pożyczony ale nie użyłam ani razu. Podgrzewacz przy kp chyba bardziej przydatny Odkąd Zosia jest na mm już go mam schowany, niewiem gdzie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:01   #3430
motylek1984
Zadomowienie

Kociak, albo np ten turkusik z pudrowym różem połączyć, mnie się te dwa kolorki mega dobrze komponują :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:19   #3431
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja bozene to tez juz na czuja ogarniam

Poodkurzalam, przelecialam mopem podłogi i teraz tak mnie brzuch boli o krzyżu nie wspomnę

Bartka zawiozlam dziś do przedszkola po chorobie i jaka cisza w domu, aż dziwnie
trzeba w takim razie odpuścić! i odpoczywać

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Tzn doluje mnie tylko opieszałość TŻ w sprawach remontowych. Poza tym ok. Tyle, że Ci pon mam kryzys.. bo kolejny tydzień zaczynam a postępu w przygotowaniach brak. A tu już po prawdzie tylko miesiąc został.

Rozumiem spokojnie zdążysz ze wszystkim, pogoń tż

Cytat:
Hania za mało przybrała na wadze od ostatniego usg i jest mniejsza niż wiek ciąży dodatkowo mam nisko ułożone łożysko oraz cos z przepływami w środę idę na kolejne usg o sie dowiem czegoś więcej prawdopodobnie może być to wina nadciśnienia którego nie mam bo sie kontroluje a może rosnąć wolniej niż normalne dzieci albo zła wersja cos ziemna i zle odżywiam moja Hanię

Piwo i wino?? myślałam, że to przestarzałe "metody"...
Stosujesz się do nich??!

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Jak Cię boli, to może faktycznie warto pójść do lekarza. Bo z tego co się orientuję, to biały nalot na języku niekoniecznie musi oznaczać, że coś się dzieje niedobrego

Dziewczyny tu już pisały, że z tą wagą to niekoniecznie jest tak źle. Bardziej się o te przepływy podpytaj lekarza
No wiem, że nie musi, dlatego czekam do jutra
Naczytałam się o grzybicy i innych chorobach, więc jak nie przejdzie(sam nalot bym zignorowała, ale dochodzi ból) to pójde to skontrolować

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Weekend się skończył i już od razu tempo pojawiania się nowych postów się zwiększyło

Powodzenia na wizytach!

MamaNiny nie denerwuj się, ze wszystkim zdążycie!

Dzanet ale Zosi się trafił partner. Full kulturka!

Chudziaszek gratuluję zakupu nowego samochodu! Niech się dobrze sprawuje!
Myślę, że ja z takiej depilacji uciekłabym nawet w 9. miesiącu i z obiema nogami w gipsie

Australia fajnie że wykładowcy wyrozumiali

Kociak, a nie myślałaś żeby pozostałe ściany zamiast białe zrobić np. jasnoszare? Z turkusem ładnie by się komponowały i byłyby fajnym tłem do białych mebli.

haneczka ja gdzieś czytałam że biały język to pierwszy objaw odwodnienia.

Madlis

soffinka gratuluję 35. tygodnia Za tydzień możesz już rodzić

Ja bożenę ogarniam na czuja. A ostatnio też użyłam kremu do depilacji i fajnie zadziałał ale niestety mnie podrażnił... Może za długo trzymałam, bo nie kontrolowałam z zegarkiem w ręku.
No właśnie jak zaczęłam czytać o tym to wyłączyłam, bo choroby wypisane wszystkie(jak taki objaw). Poczekam do jutra i ewentualnie pójdę do lekarza

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59465971]Hej dziewczyny!
U mnie przygotowania na dzisiejsze urodziny Ciasta udało mi sie opanować między jednym a drugim dniem wesela, sałatki już dzisiaj porobiłam, lyty gotowe, pozostało nakryć stół, ogarnąć bajzel który zostawiła Zosia i se legnąć na chwilę

Jutro wizyta. Ciekawa jestem co gin mi powie tym razem Mam nadzieję, że po infekcji już ani śladu a szyjka jeszcze trzyma Jak da rade to zrobię sobie KTG przed wizytą (jak sie wyrobię bo to trzeba byc pol godz wczesniej:P)

Co do Bożeny to ogarniam na czuja, już w sumie od jakiegoś czasu

Kociak pokaż jakie naklejki masz na myśli? Mnie się naklejki podobaja, białe ściany również Może jeszcze jakieś fotki? Fajne fotoobrazy można zrobić za grosze np u uwolnijkolory

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Jeszcze co do sterylizatora to mamy pożyczony ale nie użyłam ani razu. Podgrzewacz przy kp chyba bardziej przydatny Odkąd Zosia jest na mm już go mam schowany, niewiem gdzie[/QUOTE]

Intensywny czas u Ciebie! tylko nie przeginaj

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:22   #3432
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nic nowego z kosmetyków nie używałam... Tak sobie myślę, że mogłam jedynie przesadzić z ilością witaminy C na to moje przeziębienie, bo i połam rozpuszczalną i sok z cytryny sobie wyciskałam...

Dostałam właśnie mój wylicytowany za zawrotne 86 zł laktator działa mimo iż jestem jego 3 właścicielką a paragon widzę z 2011 roku...
Musze sobie lejek nowy i membranki zamówić

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:27   #3433
majkela12
Zadomowienie

Ja pierdziele, napisałam długaśnego posta i mi się skasował

Spróbuję ostatni raz w szybkim skrócie:
- kciuki za dzisiejsze wizyty, czekam na tylko dobre wieści
- gratuluję nowych tc, coraz bliżej nasze maluszki
- gratuluję zakupów i remontów
Dziewczyny szpitalne, szybko wracajcie do domu i czekamy na Wasze maluszki w czerwcu
Weronia93 mam nadzieję, że w środę okaże się, że jest wszystko ok i lekarz tylko tak postraszył. Głowa do góry
zebrah koniecznie jedź i jeszcze we dwójke my jutro jedziemy 450km w jedną stronę, a kończę 34tc
dzanet2108 fajnie, że weselicho się udało, szykuj teraz kasiorę na wesele dla córci
australia87 fajnie, że masz na uczelni ludzkich profesorów

Temat:
-czapeczki- przy synku zimowym używałam w tym samym celu co misia przy córce nie używaliśmy nawet na dworze, dopiero poniżej 15C. Sąsiadki o mało z okien nie powypadały i kobiety na ulicy zaczepiały dlaczego taki maluch nie ma czapki (z resztą ostatnio kobieta w parku zwróciła mi uwagę, czy mojej córce nie jest zimno). W gondoli leżała bez niczego, a jak np. tzeba było nakarmić w plenerze, a wiało to zakładałam kapturek lub przykrywałam pieluchą. Czapeczek mam aż 3 szt
- wózek, mój nr 1 to bubmleride indie wózek prawie idealny. Ostatnio go sprzedałam z bólem serca, ale potrzebowałam podwójnego (ale jak już podwójny nie będzie potrzebny to na bank go znowu upoluję). Lekki, bo 9kg, zgrabny, dużo miejsca dla dziecka-spacerówka mega. zwinny. Podwójny kupiliśmy baby jogger select (dobra firma miałam bj gt), ale tylko dlatego. że potrzebowałam wózka, który można używać też jako pojedyńczy. Inne fajniesze miałam na oku
- podgrzewacz, mam tt i w cale na m się nie przydał, ale jeśli się trafi za grosze, to żal nie brać
- sterylizator mam elektryczny tt, przy córce kp się nie przydał, ale syna u synka po 6 miesiącu mega wygoda, laktator, buteli, smoczek wyparzałam tam wszystko
- bożenkę też ogarniam na czuja

Lecę nas pakować. Mieliśmy być od wczoraj w górach, ale w piątek okazało się, że musimy przełożyć wyjazd i jedziemy dopiero jutro Przez weekend nic nie zrobiłam, a teraz nie wiem w co ręce włożyć, a niedługo trzeba jechać po dzieciaki do przedszkola.

No nic, buziaki przesyłam postaram się Was podczytywać jak będę miała dostęp do neta, a Wy grzecznie trzymajcie dzieciaczki w brzuszkach, dbajcie o szyjki i do zobaczyska, a raczej do napisania po majówce
Stary 2016-04-25, 13:33   #3434
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:

Tak łyk wina na krążenie krwi jakieś Zbyszek krwi czy cos a z piwem to bez alkoholowe nie wiem nie pije tego 3 położne każda inaczej mówi ja juz głupia z tego jestem w środę idę do lekarza swojego na usg i wizytę i ma mi zbadać te przepływy oraz łożysko oni sie martwią ze może mieć ta chorobę hipotroffie czy jakoś tak
Ale mi nic nie musi być tylko może mała wolniej rosnąć taki jej urok mam nadzieje ze tak jest

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
trzeba w takim razie odpuścić! i odpoczywać

Rozumiem spokojnie zdążysz ze wszystkim, pogoń tż

Piwo i wino?? myślałam, że to przestarzałe "metody"...
Stosujesz się do nich??!

No wiem, że nie musi, dlatego czekam do jutra
Naczytałam się o grzybicy i innych chorobach, więc jak nie przejdzie(sam nalot bym zignorowała, ale dochodzi ból) to pójde to skontrolować:

No właśnie jak zaczęłam czytać o tym to wyłączyłam, bo choroby wypisane wszystkie(jak taki objaw). Poczekam do jutra i ewentualnie pójdę do lekarza

Intensywny czas u Ciebie! tylko nie przeginaj
Właśnie nie stosuje, ale podobno kiedyś za dawnych czasów takie metody działały nie wiem co mam robic narazie czekam do środy co lekarz mi powie nie słucham położnych ani pielęgniarek bo bym zwariowała chyba
Stary 2016-04-25, 13:41   #3435
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak łyk wina na krążenie krwi jakieś Zbyszek krwi czy cos a z piwem to bez alkoholowe nie wiem nie pije tego 3 położne każda inaczej mówi ja juz głupia z tego jestem w środę idę do lekarza swojego na usg i wizytę i ma mi zbadać te przepływy oraz łożysko oni sie martwią ze może mieć ta chorobę hipotroffie czy jakoś tak
Ale mi nic nie musi być tylko może mała wolniej rosnąć taki jej urok mam nadzieje ze tak jest

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Właśnie nie stosuje, ale podobno kiedyś za dawnych czasów takie metody działały nie wiem co mam robic narazie czekam do środy co lekarz mi powie nie słucham położnych ani pielęgniarek bo bym zwariowała chyba
Te babcine sposoby
Jedna z moich sióstr podobno słabo rosła i lekarz zalecił mamie jeść więcej sera i nabiału żeby dziecko lepiej przybierało... Taki był tylko zonk, że mieszkamy na wsi i wtedy była krowa na stanie i ser mama jadła 2 razy dziennie na zmianę z jajami Sauma summarum siostra urodziła się na 2900 a teraz jest z nas "największa"

Nic się nie martw na pewno dowiesz się, że już jest ok

Mam pytanie do doświadczonych mam: Jak dobierać lejek do laktatora? Na taki rozmiar brodawek ja k mam teraz?? To się później chyba zmienia?

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-04-25 o 13:42
Stary 2016-04-25, 13:51   #3436
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam się po wizycie
Zgodnie z obietnicą przynoszę same dobre wieści (dzięki za kciuki )
Szyjka się nie skraca ani nie rozwiera. Dzidzia waży 2500g, ale tu trochę niedowierzam, bo 3tyg temu -na nowszym sprzęcie- miala 1300g, leży nadal miednicowo... Z tym, ze pani doktor ( moja ginekolog ze stażu wróciła wróciła) mnie pocieszyła, że takie położenie przy kolejnym porodzie nie kwalifikuje od razu do cesarki Także Kaska89 nie stresaj tak!
Ja też czego jak czego, ale cc bym nie chciała (oczywiście życie i zdrowie dziecka najważniejsze), więc słowa ginekolog sprawiły, że będę sobie pozytywnie myśleć, sobie czekać na przekręcenie, ale bez stresu jakby się nie udało.
Ale szczęśliwa jestem po tej wizycie
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:54   #3437
haneczkab92
Ania

Cytat:
No właśnie nic nowego z kosmetyków nie używałam... Tak sobie myślę, że mogłam jedynie przesadzić z ilością witaminy C na to moje przeziębienie, bo i połam rozpuszczalną i sok z cytryny sobie wyciskałam...

Dostałam właśnie mój wylicytowany za zawrotne 86 zł laktator działa mimo iż jestem jego 3 właścicielką a paragon widzę z 2011 roku...
Musze sobie lejek nowy i membranki zamówić
Brawo
A powiedz mi lejek masz osobno z uchwytem?
Bo ja miałam jakiś starszy model i to było wszystko razem, że osobno lejka nie mogłam dokupić.. musiałam kupować lejek i szukać tego uchwytu.

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ja pierdziele, napisałam długaśnego posta i mi się skasował

Spróbuję ostatni raz w szybkim skrócie:
- kciuki za dzisiejsze wizyty, czekam na tylko dobre wieści
- gratuluję nowych tc, coraz bliżej nasze maluszki
- gratuluję zakupów i remontów
Dziewczyny szpitalne, szybko wracajcie do domu i czekamy na Wasze maluszki w czerwcu
Weronia93 mam nadzieję, że w środę okaże się, że jest wszystko ok i lekarz tylko tak postraszył. Głowa do góry
zebrah koniecznie jedź i jeszcze we dwójke my jutro jedziemy 450km w jedną stronę, a kończę 34tc
dzanet2108 fajnie, że weselicho się udało, szykuj teraz kasiorę na wesele dla córci
australia87 fajnie, że masz na uczelni ludzkich profesorów

Temat:
-czapeczki- przy synku zimowym używałam w tym samym celu co misia przy córce nie używaliśmy nawet na dworze, dopiero poniżej 15C. Sąsiadki o mało z okien nie powypadały i kobiety na ulicy zaczepiały dlaczego taki maluch nie ma czapki (z resztą ostatnio kobieta w parku zwróciła mi uwagę, czy mojej córce nie jest zimno). W gondoli leżała bez niczego, a jak np. tzeba było nakarmić w plenerze, a wiało to zakładałam kapturek lub przykrywałam pieluchą. Czapeczek mam aż 3 szt
- wózek, mój nr 1 to bubmleride indie wózek prawie idealny. Ostatnio go sprzedałam z bólem serca, ale potrzebowałam podwójnego (ale jak już podwójny nie będzie potrzebny to na bank go znowu upoluję). Lekki, bo 9kg, zgrabny, dużo miejsca dla dziecka-spacerówka mega. zwinny. Podwójny kupiliśmy baby jogger select (dobra firma miałam bj gt), ale tylko dlatego. że potrzebowałam wózka, który można używać też jako pojedyńczy. Inne fajniesze miałam na oku
- podgrzewacz, mam tt i w cale na m się nie przydał, ale jeśli się trafi za grosze, to żal nie brać
- sterylizator mam elektryczny tt, przy córce kp się nie przydał, ale syna u synka po 6 miesiącu mega wygoda, laktator, buteli, smoczek wyparzałam tam wszystko
- bożenkę też ogarniam na czuja

Lecę nas pakować. Mieliśmy być od wczoraj w górach, ale w piątek okazało się, że musimy przełożyć wyjazd i jedziemy dopiero jutro Przez weekend nic nie zrobiłam, a teraz nie wiem w co ręce włożyć, a niedługo trzeba jechać po dzieciaki do przedszkola.

No nic, buziaki przesyłam postaram się Was podczytywać jak będę miała dostęp do neta, a Wy grzecznie trzymajcie dzieciaczki w brzuszkach, dbajcie o szyjki i do zobaczyska, a raczej do napisania po majówce
Kopiuj sobie zawsze wiadomość, przed wysłaniem
No i miłego wyjazdu życzę! zazdroszczę pozytywnie!!

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie
Szyjka się nie skraca ani nie rozwiera. Dzidzia waży 2500g, ale tu trochę niedowierzam, bo 3tyg temu -na nowszym sprzęcie- miala 1300g, leży nadal miednicowo... Z tym, ze pani doktor ( moja ginekolog ze stażu wróciła wróciła) mnie pocieszyła, że takie położenie przy kolejnym porodzie nie kwalifikuje od razu do cesarki Także Kaska89 nie stresaj tak!
Ja też czego jak czego, ale cc bym nie chciała (oczywiście życie i zdrowie dziecka najważniejsze), więc słowa ginekolog sprawiły, że będę sobie pozytywnie myśleć, sobie czekać na przekręcenie, ale bez stresu jakby się nie udało.
I takie wieści lubimy najbardziej!
Super

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-25, 13:55   #3438
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Witam się po wizycie
Super za wszystko dobrze oby takie same nowiny były z ta waga to rożnie bywa jest jakiś współczynnik tolerancji błędu pomaru chyba 200g lub 300g a nawet więcej
Stary 2016-04-25, 13:55   #3439
australia87
Zakorzenienie

Majkela, udanego wyjazdu!

Cytat:
Witam się po wizycie
Różnica w wadze kolosalna, jednak widać, że te szacunkowe wagi można sobie w d wsadzić, kwestia sprzętu... Ale najważniejsze, że wszystko w porządku
Stary 2016-04-25, 13:56   #3440
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo
A powiedz mi lejek masz osobno z uchwytem?
Bo ja miałam jakiś starszy model i to było wszystko razem, że osobno lejka nie mogłam dokupić.. musiałam kupować lejek i szukać tego uchwytu.

Kopiuj sobie zawsze wiadomość, przed wysłaniem
No i miłego wyjazdu życzę! zazdroszczę pozytywnie!!
Lejek ma osobno

Cierpliwość gratuluję wieści z wizyty
BTW Waga Twojego dziecięcia najlepszym dowodem, ze nie ma co za bardzo do siebie brać tych ich pomiarów

Stary 2016-04-25, 13:58   #3441
australia87
Zakorzenienie

Tą dyskusją o laktatorach mnie natchnęłyście żebym swój obczaiła, bo nawet nie wiem co do czego, leży w pudełku rozłożony na części i o
Stary 2016-04-25, 14:08   #3442
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Witam się po wizycie

No świetne wiesci!! 2500 do sporo :p
Cieszę sie ze wszystko w porzadku
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 14:14   #3443
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Tą dyskusją o laktatorach mnie natchnęłyście żebym swój obczaiła, bo nawet nie wiem co do czego, leży w pudełku rozłożony na części i o
Ja od razu poskładałam swój i do cyca przykładałam (wyłączony oczywiście)

Stary 2016-04-25, 14:16   #3444
haneczkab92
Ania

Cytat:
Lejek ma osobno

Cierpliwość gratuluję wieści z wizyty
BTW Waga Twojego dziecięcia najlepszym dowodem, ze nie ma co za bardzo do siebie brać tych ich pomiarów

A NO TO fajnie ja kupiłam i dopiero zobaczyłam że to wszystko razem połączone..
Na szczęście kupiłam wszystkie części więc tak naprawdę używany będzie tylko ten akumulatorek, cała reszta nowa

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-25, 14:26   #3445
kaska87
Zakorzenienie

hej ho
jestescie laskawe nie musze duzo nadrabiac
Cytat:
Witam się po wizycie
brawo za wizyte
no i dzieki za odmlodzenie o 2 lata hihi ale nie pociesza mnie to, boje sie rodzic dziecko ulozone dupskiem w dol ludze sie ze ma jesczcze 3tygodnie na wywrotke

ja poczatkiem maja zamawiam rzeczy do szpitala, laktator i wsio gotowe

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 14:29   #3446
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
A NO TO fajnie ja kupiłam i dopiero zobaczyłam że to wszystko razem połączone..
Na szczęście kupiłam wszystkie części więc tak naprawdę używany będzie tylko ten akumulatorek, cała reszta nowa
Ja chce na razie wymienić lejek i zaworek z membraną. Mam nadzieję, że użyję go tylko kilka razy przy nawale

Stary 2016-04-25, 14:42   #3447
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Już myślałam, że nici z mojej wizyty.. Kluczy od domu nie mogłam znaleźć :-( są na szczęście no zbieram się powoli. Może korka nie będzie.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 14:53   #3448
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Już myślałam, że nici z mojej wizyty.. Kluczy od domu nie mogłam znaleźć :-( są na szczęście no zbieram się powoli. Może korka nie będzie.

Kciukasy!
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 14:53   #3449
201711281320
Konto usunięte

Majkela udanego urlopu!

Honcia, ja nawet nie wiedziałam, że są różne rozmiary tych lejków

Cytat:
Witam się po wizycie

To jak się dziecko nie obróci to lekarze mogą zadecydować o porodzie sn przy położeniu miednicowym? Hmm. nie wiem czy bym chciała- trochę to dla mnie przerażające
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 15:36   #3450
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Majkela udanego urlopu!

Honcia, ja nawet nie wiedziałam, że są różne rozmiary tych lejków

To jak się dziecko nie obróci to lekarze mogą zadecydować o porodzie sn przy położeniu miednicowym? Hmm. nie wiem czy bym chciała- trochę to dla mnie przerażające
Hehe powiedzmy ze to dość ęxtrawagancki poród ale jakoś na mnie uspokajająco podziałało

Dzięki dziewczyny

Kaska87 polecam się na przyszłość Ty się boisz takiego porodu? Pójdzie pewnie równie szybko jak zMikim główkowo

Sprawdziłam wagę w siatce centylowej na I stronie i kurczę nawet to możliwe. Mam teraz 32tc4d to poprostu wskoczyłaby z 50centyla na gdzieś 80 Starsza miała tydzień później 2200g a urodziła się z waga 3350g. Także myliło się to usg czy nie, gigantem chyba nie jest

MamaNint

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Ktoś tam pytał o dopasowanie laktatora. Są takie miarki specjalne przynajmniej do Medeli, można je też samemu zrobić (dziurki w tekturce) i zmierzyć brodawki. Kiedy najlepiej to zrobić Nie wiem, ale chyba wszystko jedno.

weronia oby Twój lekarz stwierdził że wszystko w porządku i żebyś nie musiała używać tych alkoholowych metod na utuczenie malutkiej czy tam przepływy

haneczko zdrówka! I pamiętaj doktor Google to nie jest dobry diagnosta

Jedno mi się dziś nie udało :/ Byłam w przychodni, gdzie przyjmuje polecany mi pediatra i okazało się, że od maja zostaje sam i nie przyjmują nowych dzieci (chyba, ze ktoś jest z osiedla).
No i muszę szukać dalej, bo do tej, która leczy córkę, nie chcę chodzić:/

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Bożenkę wczoraj na czuja plus duże lustro ogarnęłam i bardzo jestem z siebie zadowolona

A czekając na swoją kolej w przychodni szydełkowałam Machnęłam 1,5 kwadracika i zainteresowałam wszystkich wokół hihi
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości