|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() A, ten temat juz był parę razy poruszany, ale lekarz mi powiedział, ze najlepiej jak będą 2-dniowe plemniki. Witamy ![]() Cytat:
zrezygnuje w międzyczasie miałam nieregularność od 23 dni do 34... Nic nie zrobiliście źle, nie możesz tak myśleć! Niech TŻ się bada, to nic strasznego, mój się z tego śmiał, może tak trzeba do tego podejść ![]() Trzymaj się jakoś... ![]() Cytat:
No niebardzo, niestety, uspokoiłam się po tym, co napisała Vrenth - faktycznie do zagnieżdżenia spokojnie antybiotyk się wypłucze, chyba nie ma co się martwić na zapas. |
|||
|
|
|
#902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ta moja gin coś tam mi z jajnikami badała, twierdzila ze niby bardzo dobrze pracują.. juz ja sama nie wiem co oba mi tam badała, w kazdym razie twierdzi ze nibt wszystko jak najbardziej okWlasnie idę najpierw do nowej gin prywatnie w kolejny poniedziałek, a we wtorek po wizycie u nuej mam kontrolną u tej "swojej" na nfz... będę tamtą namawiala na skierowanie ostatecznie pojde sama do laboratorium jak kazda mnie oleje![]() Cytat:
Cava, cos robiny źle jestem niestety pewna.. Milego dnia kochane
|
||
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zrobiłam dziś betę, lekarz mnie wysłał boję się, że za wcześnie plamienia ustały, piersi dalej bolą, niemniej jednak - nie nastawiam się
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Tabletek anty? Mi ginek mówił, że 2-3 cykle poczekać i potem można działać.
|
|
#905 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki
|
||
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jeszcze nic straconego?---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Kciuki! |
|
|
|
|
#907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej, miesiąc czasu w moim przypadku. A ty jak dlugo chcesz czekać? ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- [QUOTE=zUa_tysica;59449291]Ja wczoraj jadłam najpyszniejszego loda na świecie If you know what I mean /[QUOTE]Hahaha
|
|
|
#908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że następny będzie szczęśliwy, przecież w końcu musi być! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu plamię
zabarwienie nie zmienia się w świeżą krew, boję się jednak, że do jutra okaże się, że to jednak była @
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
Witam was dziewczynki :-* ja już na oddziale. Przebadana i zaklasyfikowana z nieplodnoscia pierwotna na jutrzejszą laparoskopie na 8 rano. Ponoć operacja 2-3h :-/
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#913 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj dziewczyny u mnie @ dalej nie ma, temp. dalej w miarę wysoko. Wczoraj kuł mnie lewy jajnik prawie cały dzień, a dziś lekko mnie ciągnie. Objawy hmm.. trochę trądziku, ale już mniej i pojawiły się lekko widoczne żyłki na piersiach, ale delikatnie. Czuję, że to może być dzidzia, ale boję się testować. Wiem głupia jestem! Może jutro spróbuje. Dziś bardzo stresująco w pracy, wkurzyłam się i poszłam do szefa zapytać dlaczego wykonuję nie swoje obowiązki i że ma coś z tym zrobić, powiedział, że po przerwie obiadowej porozmawia z dziewuchą, która to powinna robić. Aż się boję jak to będzie! Mąż mnie trochę zbuntował i w końcu się postawiłam. Jestem z siebie dumna! 5 maja mam już zarezerwowaną wizytę u ginekologa, a 10 u endokrynologa. Mam nadzieję, że jak coś ta moja najmniejsza dawka Eutyroxu na razie wystarczy. Boję się strasznie! Byle jakoś dokulać się soboty
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dobrze ze poszlas do szefa i dla meza,z jakiej racji masz wykonywac czyjas prace za ktora nikt ci dodatkowo nie zaplaci?!super ze u Ciebie bez zmian w kwestii @ a kiedy miala przyjsc?choc mysle ze jak dostrzeglas ten cien to cos a dokladnie KTOŚ jest na rzeczy oby tak dalej i nie denerwuj sie bo raczej nie jestes juz sama
|
|
|
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu mówisz na laparoskopię operacja? To przecież zabieg chyba, że zdarzył się cud Cytat:
oczwiscie zrobisz jak uważasz
|
|
|
#917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musi być dobrze!Ja za to mam prze.... weekend majowy... Spędze go w pracy, mąż zły, ja sie popłakałam, no ale cóż....
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba walczyć o swoje!Nie bój się i testuj dalej ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Dziewczyny ja mam takiego strasznego lenia! W pracy już wiedzą o ciąży więc mam na co zwalić Mdłości się rozkręciły, na biurku mam krakersy, migdały, jogurt i przegryzam. Czuje się jak królik
|
|
|
|
|
#919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś byłam na wizycie, bąbel ma 47 mm i strasznie się kokosi w brzuchu 😀 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#920 | |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
Który teraz tydzień? I od kiedy masz mdłości? Kiedy na L4? :-DU mnie od piątku przyrost bety z 54 do 125 wiec chyba dobrze. Z symptomów to nadal lekkie bóle w podbrzuszu - chyba macica przygotowuje się Piersi w ogóle nie czuje.A do gina umówiłam się na 12 maja - będę wtedy w trakcie 8 tyg. Myślicie ze puls juz będzie? Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-04-25 o 15:24 |
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mdłości mi się zaczęły konkretnie od wczoraj. A wcześniej to takie niewiadomo co było. W pracy chyba do końca maja. Chociaż jak teraz słucham na telekonferencji w pracy to coś kąbinuje aby jeszcze wcześniej Nie chce mi się myśleć O czym oni do mnie mówią???? ![]() Przyrost masz idealny ![]() 8 tygodnia już ładnie wszystko będzie widać Ból w podbrzuszu mam jeszcze co jakiś czas. Kłuje mnie czasem nawet dość mocno. |
|
|
|
|
#922 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę
Poproszę o wpisanie mnie na testowanie 14 maja Dawno tego nie robiłam, ale nadzieja wróciła, więc niech będzie na piśmie
|
|
|
|
#923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podoba mi się twój plan z L4 od końca maja :-D Razem z tobą chyba czekałyśmy na koniec korpo życia :-P Ja wole dotrwać do końca 1go trymestra w pracy żeby juz może mieć jakieś badania genetyczne za soba i wejść do bezpieczniejszego okresu ciąży. To by chyba był początek lipca |
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=rybka20;59458106]Hej, miesiąc czasu w moim przypadku. A ty jak dlugo chcesz czekać?
Ja chciałam czekać 3 miesiące. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- [QUOTE=zUa_tysica;59449291]Ja wczoraj jadłam najpyszniejszego loda na świecie If you know what I mean /Cytat:
jest tu jakaś Warszawianka i mogłaby polecić ginekologa ?
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem co czujesz - sama tak miałam do niedawna!! Ale wpisanie się na listę testujących to juz poważny krok |
|
|
|
|
#926 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na kłucie i rozciąganie macicy brać magnez - na pewno wam nie zaszkodzi a gwarantuje że pomoże. Z resztą przez całą ciążę magnez trzeba brać, żeby skurczy nie było i żeby brzuch nie twardniał
|
|
#927 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
który to dc?Cytat:
![]() Cytat:
myślę że w 8 tygodniu już tak
|
||||
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak mam dość tego korpo-chrzanienia
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz najważniejsze ze juz wiem ze to tylko kwestia określonego czasu a nie wielka niewiadoma ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- |
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

boję się, że za wcześnie 
If you know what I mean 

zabarwienie nie zmienia się w świeżą krew, boję się jednak, że do jutra okaże się, że to jednak była @
bardzo dobrze ze poszlas do szefa i
Nie chce mi się myśleć