|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Dziękujemy
![]() Wiem, że mamy tu kilka maniaczek aplikacji itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiam. Pewnie na raty będzie
![]() Dotka ja próbuje pomóc. Wsadzam smoczek/bujam i zasnie na 2 min, za chwilę znowu to samo i tak milion razy, że w końcu pasuje, bo ile tak można ![]() Mojaren moja też się krztusi slina czasem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
Szymus wszystkiego najlepszego!
![]() Z tym krztuszeniem to chyba ok. Dzieciaki po prostu trenują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego dla Szymka
![]() Ja sobie wakacji nie chcę odmawiać, nawet z tą marudą, ale u nas może być problem z urlopem męża, więc zobaczymy. Może się uda nad nasze morze, bo mamy blisko. Pierwotnie były trochę dalsze plany. A wyobraźcie sobie, że jak lecieliśmy na Dominikanę (10-11h) to leciały rodziny z dziećmi tak na oko 4 miesięcznymi. To dopiero hardcore. Tego już bym się bała. Pomijam sam lot, ale bardzo duża zmiana klimatu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja 4 miesiące temu właśnie się zbierałam do szpitala ![]() Cytat:
![]() Można sobie ustawić przypomnienie na komórce i na maila, można udostępnić wydarzenia komuś (ja np mam udostępnione dla TZa), ogólnie jak dla mnie spoko ![]() Cytat:
![]() Ja bym tak max 3 chciała, a najlepiej 2 ![]() U mnie zimno jak w lutym ale spacer udany, moje zimowe dziecko jak jest zimno to śpi ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | ||
Rozeznanie
|
Jeju mam dylemat..
Cytat:
Cytat:
Najbardziej mnie irytuje to że każdy mi od początku mówił, że jeszcze chwila i mi będzie pyskować. No nie wiem czy każde dziecko jest takie niewdzięczne? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Raczkowanie
|
Kinga, wszystkiego dobrego dla Szymka! A co będzie w czerwcu że tak na to czekasz?
![]() Koktajlowa, a czemu "pyskujące" dzieci są niewdzięczne? Po prostu mają swoje zdanie ![]() A my dziś zaliczyliśmy zoo! I karmienie na ławce przy żyrafach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Raczkowanie
|
Kinga sto lat dla dzidziusia
![]() Koktajlowa moze mozemy pomoc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a z tym nampiotem.....padłam u nas noc też inna niz zwykle, nie bede pisać że kiepska zeby nie denerwować innych ![]() ale zawsze budziła sie o 6 dopiero ![]() byłam dzis na pobraniu krwi bo w srode wizyta u endo, zbadałam jeszcze morfologie i ferrytyne bo znow mi sie włosy łamią, nie wiem o co chodzi, nie chce być łysa ![]() dzis jakis dzien marudo- spiocha mamy, najlepiej spiocha na matce, odłozyłam do łózeczka zobaczymy jak długo pospi... my chcemy jechac nad morze, od nas z krk to kawał drogi ale nie nastawiamy sie raczej pojedziemy na żywioł chce zobaczyc jak Karink asie bedzie rozwijała i czy taki wyjazd ma w ogóle sens, bo jeśli mi nie wytrzyma na kocyku na plazy dłużej niz 30 min no to nie widzę sensu ![]() wiec plan jest taki ze jak sie zdecydujemy to bedziemy szukac jakis ofert last-minute ale jestem zła ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
To moje dziecko powinnam po piętach całować, bo jak zje ok 21:30 to potem ok 4:00 dopiero i potem ok 7:00. No i potem już co 2h. Ale pierwszą przerwę ma ok 6-7h.
#2081 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Kinga, najlepszego dla Szymka!
My dzisiaj 16 tyg. Zaliczyliśmy już sklep z zabawkami, kupiłam dla swojej jakąś wisząca małpę, żeby miała na fotelik. Plus prezenty dla dzieci koleżanki. Ewusia, mówi się że tylko 2-3h lotu... ale jak miałam dojechać do w-wy na lotnisko 3h, potem odprawa też że 2h, lot, i transfer do hotelu, to wychodzi cały dzień w podróży. Męczący nawet dla dorosłego.... Ja wiem, że ludzie jeżdżą po świecie z takimi maluszkami, ale ja nie muszę - zresztą zobaczę jaka panna będzie za te kilka miesięcy. Pierwsza podróż będzie w Polsce. Czy wam też się dzieci popsuły samochodowo? Bo moja w ogóle nie płakała w samochodzie a teraz niestety owszem :-( Koktajlowa, mnie też powtarzają, że teraz mam się cieszyć, bo potem będzie mi pyskować i biegać. No cóż, takie uroki. A może wcale nie będzie pyskować? ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Casaa, a dzisiaj obudziła się ok 2:30, a ja udałam, że nie słyszę, i zasneła jeszcze i spala do 4 ![]()
#2083 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kolejne życzenia
![]() ![]() Mój syn wraz z dorastaniem postanowił, jednak dać matce trochę czasu wolnego i w dniu dzisiejszym już ma drugą drzemkę. W szoku jestem ![]() Ewusia spróbuje na Google może i mi podpasuje. Dawaj, pomożemy ![]() Kolejny termin, w którym mamy jechać do Polski mam nadzieje, że się uda |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Ruda, pieknie Malutka spi
![]() Co do podrozy autem to moj z reguly spi, czasem gapi sie w okno i troche kweka jak auto sie zatrzymuje ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Najlepszego dla Kornelki ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
A można na przednim siedzeniu fotelik zapinac?
Śpi na mnie od 30 min, szkoda, że tak daleko książę położyłam, ale tel w zasięgu :P
#2086 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak jeździmy w trójkę to młody tez jest sam z tyłu Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Rozeznanie
|
A bo zaczynam praktyki od 9 maja przez 19 dni po 8 godzin dziennie i się tak zastanawiam czy zawracać im głowę o karmienie czy mogłabym wyskoczyć na godzinę czy sobie darować i po prostu przejść całkowicie na mm. Niby wspominałam kierowniczce ale ona taka średnio zadowolona była i w dodatku się okazało, że takim moim opiekunem będzie właściciel, a to facet, a on raczej ma niezbyt pojęcie o karmieniu ;p Po za tym aktualnie odciągam i daje też mm bo nie starcza i się zastanawiam czy jest sens tam zamieszanie robić. Ech..
Cytat:
Można ale jeżeli nie ma poduszki po stronie pasażera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
U nas zawsze ktoś jedzie z tyłu z małym
![]() Jak jadę sama to przeprowadzam z nim rozmowę "masz smoka i nie wypluwaj, bo mamusia jedzie z tobą sama i nie zatrzyma się aż w domu nawet jak będziesz plakal więc nie wypluwaj" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Od 2 maja w lidlu spodenie i body 2 szt po 20 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() meldujemy się z domu ale klopotkow ciag dalszy... walczymy z oczkami bo przywiezlismy ze szpitala w ramach pamiatki paskudna bakterie... my to sciagamy na siebie wszystko jak piorunochron ... życzymy wszystkim najlepszego i przesylamy marudne buziaki magda zobacz do prywatnych bo sie mijamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
![]() Gdzie dostane worek cierpliwosci, chociaz nie, mnie to by sie przydala cysterna. Moja matka mnie wykonczy, jeszcze nie wiem kiedy, ale na pewno to zrobi. Aaa i chyba @ mnie nawiedzila ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Raczkowanie
|
Koktajlowa ja bym jeszcze podawala z piersi jakby az takiego problemu wielkiego nie robili. Sprobowac mozesz, a zakonczyc karmienie piersia zawsze mozesz ale nie zawsze da sie powrocic. To tylko moje zdanie oczywiscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuję @. U mnie płomienie trwało 5 dni więc pewnie @ tylko taka żeby mnie przygotować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
A jeszcze, koktajlowa probowalas moze femaltiker albo karmi pic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
Koktajlowa ja bym wychodziłam na karmienie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- W ogóle w niedzielę ja byłam na uczelni i podczas przerwy obiadowej tz przyjechał z małym. Wzięłam go na ręce a ten wyplul smoka i z otwartą buzia zaczął szukać cyca mi po bluzce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Dotka, jak mechanicznie? Mam w schowku jakiś taki zamek na kluczyk i to teoretycznie wyłącza poduszkę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | |
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/mega-puzzle-pianko...698094272.html
wziełam 4 szt różowe i 4 szt niebieskie juz odebrałam bo kurier zawiózł do punktu odbioru, młoda zdziwiona ze na twardym lezy ale jakie to super bo na brzuchu jej sie zawsze ulewa, wystarczy przetrzeć i czysto ![]() Cytat:
![]() u nas młoda zawsze jeździ z przodu - a ja sie gniote z tyłu ale ona mnie wtedy widzi i nie marudzi ![]() w wydarzeniach mają mówić o trujących podróbkach z Chin! aha Kinga pytałaś o tego konia Lamaze ja nie mam, mam osła, motyla i spiralkę ale mam ze sklepu nie z alli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
Russian, chorobska Was nie chca opuscic
![]() ![]() Kupilismy osiolka z lamaze i jest mega wypas ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Wtajemniczenie
|
Rzuć fotę Casaa
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Russ ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.