Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-25, 10:02   #2851
pechowianka
Zadomowienie

Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość

A u mnie zawsze albo charakter nie taki albo wyglad nie taki a jak już się trafi taki, ktory mnie kręci to ka mu się nie podobam. Co za los.
Hahah , SIOSTRO , u mnie ten sam problem )
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 10:22   #2852
Maja102
Zakorzenienie

U mnie odwrotny problem - im bardziej nie mam czasu i ochoty na randki i nowe znajomości poza koleżeństwem, tym więcej chętnych

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-04-25 o 10:24
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 11:06   #2853
sensitiveskin
Raczkowanie

Bez przesady co do tych wymagan odnosnie wygladu. Wiadomo, ze kazdy ma jakies okreslone preferencje, ale w konfrontacji z rzeczywistoscia mozna to o kant pupy potluc.

Mnie sie podobaja faceci w typie Xabiego Alonso, ale w tramwaju czy na ulicy wpadaja mi w oko niscy, wysocy, blondyn, rudzi. Nie analizuje tego w ogole, po prostu ktos mi sie podoba albo nie i tyle.

Zreszta i tak powierzchownosc ma drugorzedne znaczenie, przynajmniej dla mnie. Inaczej, mam gdzies czy ktos jest obiektywnie przystojny, wazne zeby mi sie podobal, a ja chyba gustuje w sredniakach, ktorzy maja w sobie to cos, co mnie przyciaga, zwykle podejscie do zycia, umiejetnosc sluchania i takie tam.
sensitiveskin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:00   #2854
Chrobry1989
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sensitiveskin Pokaż wiadomość
Mnie sie podobaja faceci w typie Xabiego Alonso, ale w tramwaju czy na ulicy wpadaja mi w oko niscy, wysocy, blondyn, rudzi. Nie analizuje tego w ogole, po prostu ktos mi sie podoba albo nie i tyle.
Nie jestem homoseksualistą ale potrafię docenić męską urodę. Też podoba mi się Xabi Alonso Wygląda teraz dużo lepiej niż wtedy gdy grał w FC Liverpool. Podobają mi się też Nikolaj Coster-Waldau oraz Bradley Cooper. Z Polaków Mateusz Janicki.

Może nie ma to za wiele wspólnego z tematem ale chciałem to napisać.

PS Nie jestem gejem.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sensitiveskin Pokaż wiadomość
Zreszta i tak powierzchownosc ma drugorzedne znaczenie, przynajmniej dla mnie. Inaczej, mam gdzies czy ktos jest obiektywnie przystojny, wazne zeby mi sie podobal, a ja chyba gustuje w sredniakach, ktorzy maja w sobie to cos, co mnie przyciaga, zwykle podejscie do zycia, umiejetnosc sluchania i takie tam.
Ja gustuję w ładnych kobietach ale dla mnie takich kobiet jest wiele.

Edytowane przez Chrobry1989
Czas edycji: 2016-04-25 o 12:01
Chrobry1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:17   #2855
Maja102
Zakorzenienie

Ja gustuje w inteligencji, wiedzy, charakterze.

Cała reszta, z wyglądem włącznie, to rzecz zmienna, zależna od charyzmy danego typa czy mojego aktualnego widzimisię

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-04-25 o 13:21
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:18   #2856
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chrobry1989 Pokaż wiadomość
Nie jestem homoseksualistą ale potrafię docenić męską urodę. Też podoba mi się Xabi Alonso Wygląda teraz dużo lepiej niż wtedy gdy grał w FC Liverpool. Podobają mi się też Nikolaj Coster-Waldau oraz Bradley Cooper. Z Polaków Mateusz Janicki.

Może nie ma to za wiele wspólnego z tematem ale chciałem to napisać.

PS Nie jestem gejem.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Ja gustuję w ładnych kobietach ale dla mnie takich kobiet jest wiele.
Po co się tłumaczysz, nikt tu nie napisał że jesteś gejem.
Tym bardziej że bycie innej orientacji niż hetero to nic złego wręcz normalna rzecz.
Także wyluzuj :p
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 12:31   #2857
_Jinx_
Rozeznanie

Szczerze mówiąc mi się dużo, dużo, dużo więcej dziewczyn niż facetów z wyglądu podoba. Aż czasem żałuję, że nie jestem lesbijką
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 13:05   #2858
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
To ja bym tak nie umiał
Mi się bardzo specyficzny typ urody podoba. Powyżej 188cm, sylwetka szczupła lub lekko umięśniona, ale jakby miał mały brzuszek to też przygarnę. Brunet z zarostem, najlepiej z brodą. I owłosienie na ciele I za takimi mężczyznami zawsze wzrok kieruje.

Ale ostatnio spotykałam się z mężczyzną, który miał ciemne blond włosy i był mega chudy, aż klatkę miał zapadniętą, zero włosów na ciele. Jedynie to wzrost się zgadzał Dałam szansę na zapoznanie się i zaczynało między nami iskrzeć, ale znajomość się zakończyła, ale nie z powodu wyglądu :P
Stary 2016-04-25, 13:17   #2859
Zorzoli
Zakorzenienie

Ja tam nie mam specjalnie określonego tupu faceta. Ważne aby by był wyższy odemnie (sama wysoka nie jestem wiec sprawa ułatwiona) no i by nie był za chudy z wystajacymi żebrami ani za gruby a i tak nie żadko kiedy ktoś mi wpada w oko.

https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 14:02   #2860
aleks_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc mi się dużo, dużo, dużo więcej dziewczyn niż facetów z wyglądu podoba. Aż czasem żałuję, że nie jestem lesbijką
Kurcze musze sie zgodzić aż sie obawiałam o moją orientacje. Faceci albo zapuszczeni albo wystylizowani na geja albo po prostu nie w moim typie.Rzadko jakis faktycznie mi sie spodoba.
aleks_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 15:23   #2861
December12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleks_90 Pokaż wiadomość
Kurcze musze sie zgodzić aż sie obawiałam o moją orientacje. Faceci albo zapuszczeni albo wystylizowani na geja albo po prostu nie w moim typie.Rzadko jakis faktycznie mi sie spodoba.
To prawda. Jak mieszkałam w Danii to nie wiedziałam co zrobić z oczami, tylu było atrakcyjnych facetów, a w Polsce częściej patrzę na kobiety z myślą ,,ale ładna", niż na facetów, mimo że jestem hetero
December12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 15:38   #2862
aleks_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez December12 Pokaż wiadomość
To prawda. Jak mieszkałam w Danii to nie wiedziałam co zrobić z oczami, tylu było atrakcyjnych facetów, a w Polsce częściej patrzę na kobiety z myślą ,,ale ładna", niż na facetów, mimo że jestem hetero
No niestety. Ja to nawet ostatnio odwracałam sie w autobusie za...dziewczyną Oczywiscie starałam sie konspiracyjnie. Fajnie była ubrana, ładny makijaż ale rysy twarz i oczy też.
A faceci albo za chudzi ( same kosci), za grubi, zapuszczeni, ze stylem na geja w rurkach i grzywka a'la Bieber, albo wymuskani, z totalnym brakiem stylu/gustu.

Edytowane przez aleks_90
Czas edycji: 2016-04-25 o 15:39
Stary 2016-04-25, 18:26   #2863
Zorzoli
Zakorzenienie

Albo dresiarze Sebole.
Ostatnio nawet słysalam takich dwoch dresiarzy, ktorzy wymieniali zdanie na temat jakiejś ich wspòlnej znajomej i określali ja jako " dobra sucz" ehhh

Stary 2016-04-25, 19:57   #2864
aleks_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
Albo dresiarze Sebole.
Ostatnio nawet słyszalam takich dwoch dresiarzy, ktorzy wymieniali zdanie na temat jakiejś ich wspòlnej znajomej i określali ja jako " dobra sucz" ehhh
Jednak dresiarz to dresiarz.
Stary 2016-04-25, 21:04   #2865
Cappuccino
Zakorzenienie

znacie akas pare ktora poznala sie na portalach typu badoo lub sympatia i wyszlo cos z tego?

sama nei wiem co myslec o takie formie poznawania ludzi. osttanio doszloam do wniosku ze nawet nie mam gdzie poznac akiegos faceta, wiele kontaktow mi sie pourywalo, osoby z ktorymi chodzilam na imprezy powyjezdzaly, jesli spotykam sie z kolezankai to zazwyczaj na kawce w knajpce albo w domu - tam raczej nie znade faceta, boje sie ze juz nigdy nie wyde za maz, wlaciwie codzinnie mam takie mysli. nabardzie przeraza mnie to, ze stracilam mozliwosc poznannia kogos i nie mma pomyslu jak to naprawic. sama na impreze nie pojde, prace mam taka ze nie poznam tam nikogo, studia prawie skonczone z reszta same baby na roku.

tez macie czasem takie mysli?
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 21:21   #2866
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
znacie akas pare ktora poznala sie na portalach typu badoo lub sympatia i wyszlo cos z tego?
Tak, znam. Są już narzeczeństwem. Ona same baby miała na roku, on mega zapracowany, ze nie miał czasu na imprezy i poznawaniu kobiet. Ja się zastanawiam czy nie założyć konta i co raz bardziej jestem do tego skłonna, aby mieć profil na którymś portalu. Od razu zdj widać, opis, zainteresowania. Można wtedy się dopasować tak wizualnie.
Stary 2016-04-25, 21:29   #2867
Zorzoli
Zakorzenienie

Cytat:

sama nei wiem co myslec o takie formie poznawania ludzi. osttanio doszloam do wniosku ze nawet nie mam gdzie poznac akiegos faceta, wiele kontaktow mi sie pourywalo, osoby z ktorymi chodzilam na imprezy powyjezdzaly, jesli spotykam sie z kolezankai to zazwyczaj na kawce w knajpce albo w domu - tam raczej nie znade faceta, boje sie ze juz nigdy nie wyde za maz, wlaciwie codzinnie mam takie mysli. nabardzie przeraza mnie to, ze stracilam mozliwosc poznannia kogos i nie mma pomyslu jak to naprawic. sama na impreze nie pojde, prace mam taka ze nie poznam tam nikogo, studia prawie skonczone z reszta same baby na roku.

moja kolezanka byla 4 lata z kolesiem poznaanym na badoo i w pracy mam dwoch kolegow co spotykaja sie z dziewczynami poznanymi na tinderze.

Ja jakis czas temu mialam parcie by poznac kogos w real wiec chodzilam na kurs tanca (same ary a wolni faceci byli albo starzy albo bardzo brzydcy i dziwni). Chodzilam duzo na imprezy (tylko raz poznalam teo chlopaka co z nim sie spotykalam ze 3 miechy ale mnie olal).
Nie chce szukac zwiazku w pracy bo mam kontakt tylko z ludzmi z mojego teamu wiec jakby nie wyszlo to raczej kiepsko by bylo.
Tak wiec zostal mi internet. Narazie bylam na dwoch spotkaniach: 1 Super fajny koles ale po spotkaniu juz sie nie odezwal a drugi koles mi sie jakos specjalnie nie spodobal pod wzgledem fizycznym ale wydaje sie bardzo mily, inteligentny i ogarniety. Wiem ze ja mu sie bardzo spodobalam wiec raczej sie jeszcze spotkamy.

Stary 2016-04-25, 22:39   #2868
69love69
Zakorzenienie

Co do kwestii wizualnych to ja zawsze patrzę na stylówkę i buty. Jak facet jest dobrze ubrany to od razu ma u mnie +100 do urody

A moda na drwala z brodą jest kompletnie nie dla mnie. Chłopięce gładkie buzie rządzą ;d
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-25, 23:49   #2869
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Też jak byłem w Danii to dużo dziewczyn mi się podobało. Chyba dlatego, że praktyczne każda jeździ rowerem i tym samym są znacznie zgrabniejsze.

Ja ogólnie myślę, że ta uroda w Polsce to trochę taki mit. Może i nasze matki były piękne, ale to było ... 30-40 lat temu. Teraz wystarczy pojechać do jakiegoś dużego zagranicznego miasta, gdzie króluje komunikacja miejsca, piesze poruszanie się, rowery, aby stwierdzić, że kobiety są znacznie zgrabniejsze, a i faceci lepiej ubrani, bardziej foremni

Poza tym, w takich wielokulturowych stolicach to ilość typów urody po prostu miażdży i aż szyja boli Polska wypada niestety dość blado. Jak jadę do jakiegoś fajnego, europejskiego miasta to wiem, że się "naoglądam".

Więcej McDonaldsów nastawiajmy (w takiej Hiszpanii to tam chyba tylko turyści jadają, a i tak mało) to niedługo już kompletnie nie będzie można powiedzieć, o naszym społeczeństwie, że atrakcyjne. No i oczywiście dorzućmy przeświadczenie facetów, że ubierać się nie należy sensownie

Ogólnie uważam, że jesteśmy sporo w tyle. Że ta sławna uroda to już dawno nieprawda.
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 00:18   #2870
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Też jak byłem w Danii to dużo dziewczyn mi się podobało. Chyba dlatego, że praktyczne każda jeździ rowerem i tym samym są znacznie zgrabniejsze.

Ja ogólnie myślę, że ta uroda w Polsce to trochę taki mit. Może i nasze matki były piękne, ale to było ... 30-40 lat temu. Teraz wystarczy pojechać do jakiegoś dużego zagranicznego miasta, gdzie króluje komunikacja miejsca, piesze poruszanie się, rowery, aby stwierdzić, że kobiety są znacznie zgrabniejsze, a i faceci lepiej ubrani, bardziej foremni

Poza tym, w takich wielokulturowych stolicach to ilość typów urody po prostu miażdży i aż szyja boli Polska wypada niestety dość blado. Jak jadę do jakiegoś fajnego, europejskiego miasta to wiem, że się "naoglądam".

Więcej McDonaldsów nastawiajmy (w takiej Hiszpanii to tam chyba tylko turyści jadają, a i tak mało) to niedługo już kompletnie nie będzie można powiedzieć, o naszym społeczeństwie, że atrakcyjne. No i oczywiście dorzućmy przeświadczenie facetów, że ubierać się nie należy sensownie

Ogólnie uważam, że jesteśmy sporo w tyle. Że ta sławna uroda to już dawno nieprawda.
Z większością się bardzo mocno zgadzam. Bo niestety faceci jeszcze w sporej części nie potrafią się sensownie ubrać, a u wielu kobiet nadal solara i sztuczne paznokcie są w cenie. Plus dochodzi to, ze mimo mody na bycie fit, to wizytę na siłowni zajada się albo makiem albo schabowym z górą ziemniaów.
O ile w pracy mnie to w miarę omija (korpo niejako zmusza do pewnego ubioru i wygladu), to na ulicy już tego widzę sporo. Jasne - zdarzają się ciekawie wyglądający, atrakcyjni ludzie, ale nadal jest to mniejszość i jest to głównie w centrum. Ale może jest to też trochę wina mojego miasta meneli

P.S. Na Sympatii pojawiają się pierwsze propozycje seksu i pierwsi dziwacy. Fun, fun, fun

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 00:25   #2871
Chrobry1989
BAN stały

Cytat:
Pewnie masz rację. Ja nigdy w Danii czy Szwecji nie byłem. Podobno kobiety tam są ładne ale wszystkie do siebie podobne. To prawda? Byłem natomiast w Norwegii i czułem się tam dość wyjątkowo. Kobiety stawiały nam drinki w klubach. Co prawda nie jestem klubowiczem i nie wiem jak sytuacja mają się u nas, ale w Polsce chyba takich rzeczy bym nie doświadczył. Wydaję mi się, że to kwestia ubioru. Przyszliśmy do klubu z kolegami schludnie ubrani i pachnący. Norwegowie raczej nie przykładają większej uwagi do ubioru. Pewnie w Danii czy Szwecji jest inaczej. Słyszałem, że bardziej o siebie dbają niż kobiety. To prawda?
Stary 2016-04-26, 00:27   #2872
December12
Rozeznanie

Cytat:
Wiele Dunek jest szczupłych, to fakt, ale moda na koki na czubku głowy, adidasy do spódnic i płaszczy, czarny kolor zawsze i wszędzie przez cały rok.. Sama nie wiem, jakoś faceci wydają mi się być tam bardziej atrakcyjni od kobiet. Często bardziej o siebie dbają i ich ostre, germańskie rysy jednak bardziej pasują do ich płci.
December12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 00:41   #2873
Chrobry1989
BAN stały

Cytat:
Piękne Polki to może mit ale nie można też powiedzieć, że są brzydkie. Mi się podobają delikatne rysy słowiańskie. Co kto lubi. Nie podoba mi się natomiast uroda południowa. Przeciętna Włoszka czy Hiszpanka nie jest ładna. Co prawda jak się trafi piękna to jest zjawiskowa ponad miarę ale te przeciętne nie podobają mi się.

Jest teraz wysyp Ukrainek w większych miastach i trzeba przyznać, że te to są niezłe krasawice. To chyba jedyny pozytywny aspekt wojny na Ukrainie.

O facetach nie będę się wypowiadał bo będę nieobiektywny.
Stary 2016-04-26, 00:47   #2874
aidam11
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie masz rację. Ja nigdy w Danii czy Szwecji nie byłem. Podobno kobiety tam są ładne ale wszystkie do siebie podobne. To prawda? Byłem natomiast w Norwegii i czułem się tam dość wyjątkowo. Kobiety stawiały nam drinki w klubach. Co prawda nie jestem klubowiczem i nie wiem jak sytuacja mają się u nas, ale w Polsce chyba takich rzeczy bym nie doświadczył. Wydaję mi się, że to kwestia ubioru. Przyszliśmy do klubu z kolegami schludnie ubrani i pachnący. Norwegowie raczej nie przykładają większej uwagi do ubioru.
Prawdą jest że Skandynawki mają inne podejście do związków niż to co znasz z Polski. Tam zawsze było większe kulturalne 'równouprawnienie' obu płci w związku z warunkami naturalnymi (kobiety musiały wskakiwać w rolę mężczyzn kiedy ci byli daleko poza domem) i stąd ta różnica. Tak więc rzeczy typu rozpoczynanie rozmowy przez dziewczynę której nie znasz jest tam zupełnie naturalne w przeciwieństwie do Polski gdzie model polski 'chłopak musi zacząć' czy robić podchody jest zupełnie normalne w tamtych rejonach i w ogólnie pojętej 'Europie Zachodniej'.
aidam11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 08:13   #2875
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, znam bardzo dużo par które poznały się online. Większość już po zareczynach, mieszkają razem, niektóre koleżanki już nawet mają dzieci.
Na pewno się da ale według mnie trzeba mieć cierpliwość, dobre podejście i trochę szczęścia.
Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
Co do kwestii wizualnych to ja zawsze patrzę na stylówkę i buty. Jak facet jest dobrze ubrany to od razu ma u mnie +100 do urody

A moda na drwala z brodą jest kompletnie nie dla mnie. Chłopięce gładkie buzie rządzą ;d
Zgadzam się
Facet który nie potrafi się ubrać albo ma brudne buty odpada na starcie.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Stary 2016-04-26, 09:35   #2876
pechowianka
Zadomowienie

Cytat:

Witaj w klubie !! U mnie towarzystwo też się rozsypało , albo w związkach i mają swoje sprawy, małżenstwa z dziecmi - brak czasu, albo single którzy się rozjechali po Polsce lub po świecie ... Jestem po trzydziestce i czuje że za 5 lat to już bedę totalnie sama . I też nie widzę szans na poznanie kogoś... sama do klubu,knajpy też nie pojde, w pracy nie ma szans- towarzystwo preferuje jednorazowe skoki , a na portalach na ktorych jestem (tinder i sympatia) nie mogę znależc nikogo fajnego żeby chociażby stał się fajnym znajomym a co dopiero mówić o tym żeby znależć partnera
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 17:19   #2877
Cappuccino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pechowianka Pokaż wiadomość
Witaj w klubie !! U mnie towarzystwo też się rozsypało , albo w związkach i mają swoje sprawy, małżenstwa z dziecmi - brak czasu, albo single którzy się rozjechali po Polsce lub po świecie ... Jestem po trzydziestce i czuje że za 5 lat to już bedę totalnie sama . I też nie widzę szans na poznanie kogoś... sama do klubu,knajpy też nie pojde, w pracy nie ma szans- towarzystwo preferuje jednorazowe skoki , a na portalach na ktorych jestem (tinder i sympatia) nie mogę znależc nikogo fajnego żeby chociażby stał się fajnym znajomym a co dopiero mówić o tym żeby znależć partnera
dokładnie, nawet miałabym ochote pojsc na impreze to zwyczajnie nie mam z kim. na badoo zalozylam konto, zazwyczaj zagaduja osoby ktore wizualnie niestety mi nie podobaja się, a jesli zagda ktos kto mi się podoba to zazwyczaj rozmowa się nie klei.
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 19:50   #2878
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, nawet miałabym ochote pojsc na impreze to zwyczajnie nie mam z kim. na badoo zalozylam konto, zazwyczaj zagaduja osoby ktore wizualnie niestety mi nie podobaja się, a jesli zagda ktos kto mi się podoba to zazwyczaj rozmowa się nie klei.
Padaka. Wśród moich znajomych też w zasadzie same pary, spotykamy się, chodzimy na jakieś koncerty czy imprezy, ale zdarza się, że idę jako ta trzecia i wtedy czuję się mocno średnio

Nie wspominam już o wakacjach, wyjazd z samymi parami? No fuckin way

Na jeden urlop jadę z mamuśką, a potem planuję ucieczkę z kraju na zimę Trzeba podjąć jakieś kroki, nic mnie tu nie trzyma. Raz się żyje
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 19:51   #2879
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Piękne Polki to może mit ale nie można też powiedzieć, że są brzydkie.
Słowiański typ urody na pewno może się podobać, mi się też podoba, ale to tylko typ urody.

Jest jeszcze no ogólna zgrabność, sylwetka. W Polsce to tak trochę widzę dwa typy, jeśli chodzi o sylwetkę - szczupłe, no i nie-szczupłe Z tych szczupłych, młodych dziewczyn to tak z 70-80 % to taka "uroda z instagrama" - szczupła deska na diecie, bez tyłka, bez piersi. (pozostałe 20 % to powiedzmy, że no naturalnie jest dziewczyna szczupła, drobna.)

Ja takie lubię ALE ... gdy zacząłem jeździć to zauważyłem inne opcje. Np. szczupłe, drobne dziewczyny, które jednocześnie nie są deskami. Mają krągłości - tyłki, piersi. Pewnie częściowo jakieś tam geny, często pomieszane, ale z drugiej strony jak widzę ile w europejskich miastach ludzie chodzą, jeżdżą rowerami, ile jest różnych miejsc do tego, aby pojeździć na rolkach, czy nawet deskorolkach, hulajnogach, ile ludzie przesiadują na powietrzu, no to nie dziwi mnie to, że te dziewczyny mają tak wyrzeźbione nogi i tyłki, że mózg staje

No a u nas to mamy taki "kanapowy" tryb - praca, dom, kanapa. Szczyt aktywności to wyjść na fitness. I potem widać posty na fejsie gdzie jedna z drugą z dumą pokazuje ile to nie przebiegła
Niby okej, ale śmiem twierdzić, że jak ktoś zasuwa pieszo , rowerem 7 dni w tygodniu na uczelnie, do pracy, to odnosi to 10x lepszy efekt niż fitness, a potem ... różnorakie żarcie.

Po prostu ... polski sposób egzystencji mało sprzyja sylwetce.

To trochę jak z uśmiechem Południowcy, wiadomo, cieszą się, śmieją, bo słońce, bo południowcy, tylko, że jak się pojedzie do Skandynawii to tam też w takiej Kopenhadze okazuje się, że ludzie wyluzowani, spokój na twarzach (a nie zawziętość), uśmiech. Koniec końców człowiek się łapie na tym, że jakoś tak i na północy się śmieją, i na południu. Wszędzie tylko nie u nas U nas to albo zacietrzewione twarze, agresja, albo mumie

Ze zgrabnością coraz częściej jest podobnie. Jak byłem w Kopenhadze czy innej Barcelonie to miałem autentyczny problem, aby np. znaleźć osobę tam chorobliwie otyłą. Generalnie no po prostu zgrabne dziewczyny. U nas, wystarczy w weekend wyskoczyć na tygodniowe zakupy do marketu...

Zmierzam do tego, że wg mnie jesteśmy coraz bardziej społeczeństwem otyłym. Dopiero to zaobserwowałem gdy zacząłem jeździć. I będzie jeszcze gorzej, bo nasze 10, czy 13-latki biją rekordy europejskie i światowe, jeśli chodzi o otyłość.

Dlatego tak, jak jadę do jakiegoś europejskiego miasta to mogę się naoglądać . Raz, że różnych "mieszanek", a dwa no to zgrabnością biją na głowę naszą "słowiańskość". Nasze mamy miały i słowiańską urodę i były zgrabne (pewnie dlatego, że PRL, inne jedzenie, albo nie było co jeść ).

Faceci, także zgodzę się, że w takiej Kopenhadze to i postura nordycka jest z reguły no hmm odpowiednia do faceta, a i ubrania jakie mają na sobie są fajną, klasyczną elegancją, w moim odczuciu bardzo męską (bo też prawda taka, że facet 190 cm założy niebieską koszulę, spodnie i już wygląda fajnie). Różne mieszanki typu czarnoskórzy mniej lub bardziej, no też raczej bardziej mogą się podobać, od przeciętnego Polaka.

Wg mnie już dawno nie jesteśmy społeczeństwem "ładnym". Okej, dobra, jak popatrzy się na przeciętną Szkotkę, czy Niemca no to może i tak , ale mierzmy wyżej

Ja się wychowałem na tym, że "słowianki najpiękniejsze" - no ale potem miałem okazję to skonfrontować z rzeczywistością i jak dla mnie to jest to już dawno nieaktualne.

No a może to bardziej chodzi o ... uśmiech, serdeczność. Tego u nas najbardziej na ulicach brakuje. Strach do kogoś podejść bo każdy ma wk.... na twarzy wymalowany. Nic dziwnego, że to co gdzie indziej jest normalne (czyli chłopak poprosi w metrze dziewczynę o FB / nr tel, albo dziewczyna potrafi odwzajemniać "wzrok" , uśmiechać się) u nas urasta do rangi nie wiadomo czego.

No cóż, wypowiedziałem się szerzej bo akurat kilka dni byłem "na wyjeździe" - każdy wyjazd to te same obserwacje.
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-26, 20:07   #2880
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Akurat Hiszpania jest wg WHO na tym samym poziomie otyłości co Polska. A Hiszpanie jedzą najwięcej fast foodów w Europie (McDonalds ma u nich 40% udziałów rynku spożywczego). Plus u nich fala otyłości rośnie duuużo szybciej niż u nas. Także Polki wcale nie są grubsze, nie ma co koleżanek z tematu wpędzać w kompleksy.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości