|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Dzień dobry
![]() Miłego dnia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1652 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Pięknego!
|
#1653 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tam nie spotkałam się z dziwnymi żartami ze strony gina..ale mój jest specyficzny ![]() Nina jest ślicznym imieniem ja kiedyś upiekłam wielką zieloną plastykową miskę wraz z kg mąki, ziarnami itp..miałam przygotowane do wyrobu chleba na drugi dzień i rozgrzałam piekarnik na 220stop nie patrząc do środka..dość późno się zorientowałam co tak wali ![]() ja mam meteoryty.. miałam kiedyś kolo2, teraz wziełam 1..dwójka chyba bardziej mi się podobała..to taki przyjemny kosmetyk -pachnie, wygląda bosko i niewiele więcej.. super zakupy...mam ten korektor pod oczy-dla mnie ma dziwny kolor..krem do twarzy-super.. Daniel mi się marzy ![]() Cytat:
![]() zakupy i prezent skomentowałam wyżej.. Cytat:
ale i śliczne.. no i widzę,że jakieś emocje to wywołało..choćby zdziwienie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ucieło mi jeszcze kasie_rudą - fajnie,że coś się dzieje w kierunku kp..u mnie sytuacja podobna, ale czytała,że to nie jest wyznacznikiem sukcesu.. i krefetkę - ale ja zastanawiałam się ile ma glukoza kcal, a nie wyliczam innej ciężarnej..toż to sadyzm.. no i hej Wam |
|||||||||
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Co do aventu, to ja bardzo polecam tę firmę, butelki, smoczki, sterylizator, wszystko miałam aventowe i uwazam, że są warte swojej ceny, smoczków do butelek synek nie przegryzał nawet, kiedy miał już kompletne frontowe uzębienie, wymieniałam je zgodnie z zaleceniami producenta, ale spokojnie pociągnęłyby dużo dłuzej. Butelki mialam rok, każdorazowo sterylizowane, zero śladów uszkodzeń, smoczki do ssania też świetne, synek bardzo długo ssał smoka wg mnie (odstawiony gdzieś w 14 m-cu) i też tylko aventy, wymienialiśmy, kiedy w smoku zaczynała się zbierać woda, ale wiem, że niektórzy nie traktują tego jako powodu wymiany. Wiadomo, że ceny w rossmanie czy w ogóle drogeriach są wysokie, ale warto na allegro kupować, rożnice w cenie duże. Ja avent bardzo polecam. W szpitalu dostałam ich jedną butelkę i potem przy nich zostałam, w domu mialam jakieś baby ono kupione w razie W, ale to była porażka. Z aventu od początku kupuję serię natural.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj kupilam dwa smoczki za ponad 6 €, wiec dosyc drogo. Kolezanka dala mi swoje butelki avent i sterylizator- tylko smoczki na butelki musze dokupic. I tak sie zastanawiam w czym sa lepsze te produkty Avent od reszty? Dobry Marketing? Czy rzeczywiscie sa lepsze. W rossmannie tez pelno jest z NUK i wygladaja calkiem profesjonalnie i cena tez nizsza... Jesli ktos ma obeznanie, to napiszcie prosze ![]() No i dzien dobry ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Kasia- dzieki za wstepne opinie, jesli ktoras z was cos jeszcze wie to napiszcie, prosze Aha i kolezanka dala mi jeszcze laktato, tez z avent.A co z zestawem pielegnacyjnym? Widzialam Takie gotowe sety z nozyczkami, termometrem i innymi dodatakami. kupujecie jako zestaw czy raczej osbno? np. cos takiego: http://www.amazon.de/Philips-SCH400-...4WH61HTKKSFXKK |
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjaciółka też poleca avent. Zreszta bratanica tez ją miała i była zadowolona.
Jedno czego nie polecila to szczotki do butelek z aventu. ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Ja nożyczki, termometr, aspirator mam osobno. Nigdy nie obcinalam dziecku paznokci cazkami ani nie uzywalam pilniczka dlatego dla mnie to zbedne w tym zestawie. Ze szczotką i grzebieniem mogę poczekać. Choc myślę, ze miękką szczotke kupimy przed porodem. |
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej kupiłabym to oddzielnie, bo z tych rzeczy połowy nie używałam. Gruszka to relikt przeszłosci, strasznie gromadzi syfy w środku, lepsza jest frida. Cążek tez nie uzywałam, tylko nożyczki, a co do termometru, to takiemu nie zaufałabym. Ja mam ten microlife bezdotykowy i przy moim niezatrzymującym się na sekundę dziecku to jedyna opcja ta szczoteczka na palec to fajna, ja używałam jej od pierwszego zęba, wcześniej gazikami przecieralam dziąsła.---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Szczotkę do włosów/ głowy warto mieć, przyda się, kiedy wyjdzie ciemieniucha, ale to mega ważne, żeby była z naturalnego włosia, a nie plastikowa. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
Ja również będę kupować wszystko osobno. Z tego zestawu używałabym tylko nożyczki i może szczotkę - ale jeśli tylko jak już wspomniała Kasia byłaby z naturalnego włosia.
Ta szczoteczka na palec u nas też była dość szybko wprowadzona może dzięki temu młoda nie ma problemów z myciem zębów nawet nie muszę jej o tym przypominać.
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Szczotke kupimy ale grzebień już/ na razie nie.
Od 10 min dumam jak sie sprawdza pilniczek u malucha. U starszego ok, ale na początek? Ten zestaw jest na dluuugo, ale jak dla mnie i tak na wyrost. Edytowane przez zonamojegomeza Czas edycji: 2016-04-26 o 08:32 |
|
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
No i do pracy rodacy:/ Młoda jeszcze została w domu. Wolę ja przytrzymać trochę i wylezec wirusa niż tak jak w zeszłym roku zbagatelizowalam i wypuściłam z krztuscem do Polski na wakacje....
Mój Tż wczoraj pytał się jakie decyzję podejmujemy w sprawie szczepień. Również co do Oliwii - zbliża się termin na Hpv. To są chyba Najgorsze decyzję do pojęcia w życiu...Bo jakąkolwiek nie podejmiesz i coś się wydarzy będziemy siebie obwiniac:/
|
|
#1661 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Chyba Młoda miała wczoraj czkawkę wieczorem Za tydzień studniówka Prześliczne! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za koleżankę!Cytat:
Ja kupuję osobno (szczotka, obcinaczki, aspirator do noska).Cytat:
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Oboje mieliśmy dziś sen, że Bobo to dziewczynka.
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
ok, dzieki za Info. Ja taka niedoswiadczona i pewnie bym kupila Taki zestaw- czyli lepiej kupic osobno i tylko to co jest naprawde potrzebne-
Aha te szczoteczki na palec widzialam w Rossmannie - do wyboru do koloru
|
|
|
|
#1664 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Piękne ![]() Wczoraj martwiłam się, że waga spadła a dziś +2 kg. To chyba po tym obiedzie tż był zachwycony, najbardziej ptysiami był w szoku, bo nigdy nie robiłam a wyszły pyyyyyyszne ![]() Rozmawiałam z nim o promocji w lidlu i powiedział że jak mam jechać specjalnie prawie 30 km i nie wiadomo czy je w ogóle kupie to mam sobie zamówić przez neta jakieś... I zamówilam oczywiście w cocodrilo
|
||
|
|
|
#1665 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I co fajnego zamówiłaś?
|
|||
|
|
|
#1666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo to nie może być "tylko" uważne czytanie Zdziwienie się pojawiło, to na pewno zrobiłam Wam zdjęcia i schowałam do szafki Wgl miałam Wam jeszcze powiedzieć, że w smyku dalej jest sporo z tych rzeczy co były w promocji przecenionych, tylko teraz na -30% a nie -40%, no i tylko letnie wiec np. body z długim rękawem jest w pełnej cenie. No i cocodrilo mówicie.... ?
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy czujecie dzieci cały czas? w sensie nie macie w tym żadnych przerw? bo ja od dwóch dni baaaardzo delikatnie czuję ruchy małej, nawet jak zjem coś słodkiego to jest jeden delikatny kop i tyle, a wcześniej dostawałam takie, że aż mi ręka podskakiwała.
myślę, czy pojechać na IP, bo ważyłam się dwa dni temu i schudłam 2,5kg. i czy jak powiem, że czuję ruchy słabiej czy mnie nie wyśmieją swiruje już
|
|
|
|
#1668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokaże jak kurier mi przywiezie
|
|
|
|
|
#1669 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się w tym tygodniu
Cytat:
Cytat:
Ale chyba mu powiem że ma sobie sam kupować bo nie chcę żeby na mnie krzywo patrzyli Mnie jeszcze nikt nie przepuścił w kolejce ze względu na ciążę. Nawet wczoraj u fryzjera kobieta chciała się przede mnie wepchać w kolejkę (tak, mam dziwnego fryzjera u którego jest kolejka a nie zapisy na godziny) chamstwo normalnie! W niedziele pojechaliśmy do dużego sklepu dziecięcego (przynajmniej tak nam się wydawało) zobaczyć jakieś wózki. A tam taka lipa, strasznie się rozczarowałam bo nie było nic co chciałam zobaczyć, ani naszego wózka, ani przewijaka z wanienką ani leżaczka tinylove A ja odkąd mierzę cukier teraz sama w domu w moją rzekomą cukrzycę już w ogóle nie wierzę JA CHCĘ MAGNUMA |
||
|
|
|
#1670 |
|
Rozeznanie
|
W dd TVN będzie o pakowaniu torby do szpitala
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już kiedyś miałam pytac czy macie jakieś przeczucia odnośnie płci.. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
zaraz biorę się za sprzątanie a potem muszę do przychodni, zgubiłam receptę Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1674 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1675 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kusi ale nie wiem czy na codzień to się sprawdzi ... Meow kosmetics powiadasz ... muszę to obczaić bo nie znam ![]() Gdzie się to kupuje? Cytat:
![]() Cytat:
Też myślę o tym bezdotykowym z lidla i nie wiem czy się skusić czy też wziąc ten z microlife bo sprawdzony ![]() Cytat:
![]() Kurde z tym łapaniem za brzuch to masakra koleżanka z pracy mówiła, że jak urodziła to miała doła bo ten brzuch został taki pusty wtedy wydawało mi się to głupie a teraz hmm ![]() Cytat:
Rano zmartwychwstaje a nie wstaje ... ale potem się już rozkręcę i jest okJejku tyle trudnych decyzji zaczynając od wózka przez milion rzeczy kończąc na smoczkach itd, że już jestem zmęczona na samą myśl ....
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-04-26 o 09:15 |
|||||
|
|
|
#1676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mi takar z zatok dalej schodzi tonami, czy ja się wyleczę w tej ciąży czy będzie tak do sierpnia Cytat:
Miałam przy córce (ale użyte może raz-max dwa bo moja była anty-butelkowa, anty-mm, tylko smoka ssała )Cytat:
Cytat:
To ja padłam wczoraj przed 23, córa obudziła mnie 6.40 Co do butelek, ja kupię jedną, chyba Avent znowu, może Medela, bo jak będzie jak przy starszej to i tak nie skorzystamy. |
|||
|
|
|
#1677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
he..moje zakupy leżą w szafce również i nie chodzę ich podziwać czy komponować zestawy czy wąchać itp.. to naturalna reakcja.. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1679 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam wózek, kupiłam wózek, jupi !!
Używany od sąsiadki taki: http://www.entliczekpentliczeksklep..../1047-3739.jpg Cena : 750zł z pełnym wyposażeniem Zapewne nie jest idealny bo inne mają to czy tamto lepsze ale najważniejsze, że jest i mogę odpuścić temat wózków
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-04-26 o 09:19 |
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś sie tłucze od rana, ale mam papierkowa robotę i jak siedzę to chyba mu ciasno. Jak chodzę bie czuję, ze 2 razy sie zdarzyło, ze poczułam jak stoję. Tak to tylko leżąc i to na dodatek w ciszy. Bobo chyba nie lubi hałasu. Mamy. Tzn nie tyle przeczucie ile założenie, że będzie. Ja nie mam żadnych przeczuc. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Mamy małe mieszkanie więc dodatkowy "mebel" (nawet taki sliczny jak wózek), musi na razie poczekac w ukryciu 

za koleżankę!

swiruje już

<3