![]() |
#2131 | |
*sportaddict*
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. IV
Cytat:
![]() a w ogóle to super ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Wtajemniczenie
|
Ja orbitrek kocham. Na siłowni przed ślubem 3 razy w tygodniu po godzince. Później wakacje w Polsce, to już nie miałam inicjatywy, i tak mi przeszło. No ale wkrótce powinno się to zmienić.
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. buduje sie caly czas. zaczal 2,5 roku temu 2. i owszem dzialke juz mial (druga tez, sprzedal ja za 40 tys)- my mamy te sama sytuacje: 2 dzialki do wyboru z tym ze chcemy druga zostawic bo TZ mysli o zalozeniu firmy. 4. murarze tylko postawili mury, a tak wszystko robia wlasnymi rekami, czasem kogos o rade zapytaja. w weekendy bo w tygodniu praca. taniej ale dluzej. i tu tez mamy podobna sytuacje. mysle ze skoro TZ poswieca duzo czasu pomagajac bratu w remoncie to i na niego kiedys bedziemy mogli liczyc. moj TZ wlasny dom z bracmi stawial, wylewali fundamenty sami, pomagali murarzom, dach sami zrobili, wykonczeniowke tez. wiec mysle ze i teraz damy sobie rade. budowa trwala ok 10 lat ale warto sie poswiecic a co do wykonczeniowki, wystarczy zebysmy mieli pokoj, kuchnie i lazienke. reszte z czasem zrobimy a co do materialow-moja mama ostatnio robila u pewnego faceta. wiecie jak sobie radzi- jezdzi po budowach i odkupuje od ludzi materialy ktorych nie wykorzystali. to jest system gospodarczy pelna geba. polowa ceny go wychodzi
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Wymarzony pierścionek - cz. IV
oto odnosnie teog faceta? tez by mi sie nie chcialo tak jezdzic ale faktem jest ze wychodzi sporo tanije (doliczyc benzyne trzeba)
ale co od budowania wlasnymi rekami to inaczej sie nie da. tez tak bedziemy robic. przynajmniej koszty robocizny ograniczymy ile sie da. piasek sie zalatwi za friko ![]() a tak serio: podobno pustaki maja isc w dol a w gore idzie blacha Cytat:
![]()
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-12-04 o 16:49 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ci, którzy kradną np. paczki są zadowoleni dopóki ktoś nie zrobi tego samego im... Cytat:
Cytat:
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
dziekuję bardzo
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to się z tego smieje ale generalnie to jest tragiczne zeby 30 letni koles był na utrzymaniu bogatego tatusia ![]()
![]() |
#2139 |
Zakorzenienie
|
Madzia : pewnie przez to co pisałaś ostatnio, jakaś burza była i nawet o rozstaniu myśleliście..i najpierw dramat a dwa posty dalej sielanka i ja też nie bardzo rozumiem..
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Wtajemniczenie
|
Z kombinowaniem to jest różnie. Oczywiście całego domu zbudować z "resztek" się nie da. Ale jeśli można coś taniej, to czemu nie. Trzeba być głupim, żeby przepłacać, skoro można taniej. Jednak moi znajomi, kiedy urządzali swoje mieszkania w WWa, i kupili na przykład za dużo płytek do łazienki, to mogli nadmiar zwrócić do sklepu w tej samej cenie.
Ja za to cieszę się że nie zainwestowałam w żadne mieszkanie. Nie mamy żadnych kredytów, przeprowadzaliśmy się już z 6 razy w różne zakątki świata, i jesteśmy po prostu wolni. Fakt, skończyliśmy już studia i zaczniemy juz sie zakorzeniać powoli w jednym miejscu, ale ja nie czuję potrzeby posiadania swojego mieszkania. Kiedyś pewnie zainwestujemy w jedno, ale nie sądzę że będzie to wcześniej niż za 4-5 lat. Mój dobry kolega zawsze powtarzał, że nigdy mnie nie zrozumie pod tym względem. Lata mijają, a ja wciąż nie zmieniłam zdania...
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
hmm... potem było dobrze i była silenaka. a burza była dzien wczesniej 9ale ja napisałam dzien wczesniej rano)... TZ nie powiedział mi nic na temat zerwania ja tez nie.. (zrestza napisałam wtedy ze nikt tego nie chce) - ale ze czuje jakby to wisialo nad nami. potem dzieki rozmowie z Anitką zrozumiałam wiele rzeczy, pogadalam z TZ i znowu sielanka. to była taka chwilowa burza hehe. ale czy to powód by pisac ze "niby nie jestesmy pewni ze ze soba chcemy byc??" TZ podczas tego specia mi pwoeidział"kochanie ja chce byc z toba,o niczym innym nie mysle itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście też to są wnioski na podstawie krótkich postów - wycinków z twojego życia, może przejaskrawionych.
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze przykład, mama z racji zawodu sie orientuje.
była na jednej wsi, lokalizacja: taka średnia.niby tam teraz duzo sie buduje, osiedla jak grzyby po deszczu powstają. gorzej z dojazdem, autobusy dość często jeżdżą ale lepiej mieć samochód. robiła u ludzi którzy właśnie sie rozwiedli, robili podzial. pobudowali dom w stanie surowym zamkniętym a teraz go sprzedają za 70 tys. to chyba nie tak drogo ![]() ogólnie to ja tez nie trawie kradzieży i nie wyobrażam sobie takiego życia. a ze TZ kupił koszulkę z niewiadomego pochodzenia- no cóż oberwało mu sie ode mnie i już więcej nie kupi. na szczęście nie ma z nikim takim kontaktu. ale ja go np. nie przekreśliłam jak już sie przyznał ze ma wyrok za kradzież
#2145 |
*sportaddict*
|
Madziu, a co ze zdjeciami?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
Madlen, Rav ale miedzy nami jest teraz wspaniale i to juz od dłużeszgo czasu. wtedy pojawił sie problem (który razem rozwiazalismy) jak juz napisałam - nikt nie powiedział otwarcie o rozstaniu (wiec nie [poszcie ze raz rozsatanie a potem zareczyny).
Ja jestem go pewna jak nigdy - tak samo jak on mnie. a przeciez specia czasami zdarzaja się nawet w najlepszycg związkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
A no to dobrze, najważniejsze są Twoje odczucia, my piszemy tylko na podstawie neta.
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Gość
|
A ja dostalam wlasnie wiadomosc o cudownym spadku jaki moj dziadek zostawił ... kilkadziesiąt tys. złotych długów...
|
![]() |
![]() |
#2152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z budowaniem domu to prawda, że włansymi rekami to taniej, ale jęsli nawet to światło musi byc elektryk, gaz podobnie, ogólnie całe media to musi być tez wydana zgoda ![]() ![]() Wąpie, że ceny spadną, bo jest boom na materiały budowlane, nie tylko z powodu rozwoju budownictwa, ale firmom aktualnie opłaca się wysyłaśc za nasza wchodnia granice, gdzie im płaca więcej W niejednym z hipermarketów na pustaki się czeka tygodniami ![]() ![]() Kolejny powód, że ceny nie spadną - rosnąca inflacja, poparta tez, że zarobki w tym już rosku wzrośły o 10% . Jest to najwyższy wskaźnik od prawie 10 lat. No ja więcej zarabiamy to kto nam pustaka za grosze sprzeda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. to była niespodzanka wiec skąd miałam wiedziec ze on przyjedzie?? 2. spęcie było w sobote wieczorem, a pierscionkiem(i to moim a nie zareczynowym) bawił się w niedziele wieczorem. a juz w niedziele rano pogadalismy i doslzismy do porozumienia. wiec nie pisz ze to było 5 minut. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To była przenośna owe 5 minut. Mi tez się wydaje, że do slubu trzeba jednak spowazniec, to że Wam jest pieknie przez dwa dni jak jest u Ciebie, to czy będzie tak pieknie na codzień? Nie, nie jest. Wiem to z własnego doświadczenia. TZ przyjęzdzal na kilka dni, nie bylismy sami, obiad na stole, nie robilismy prawie NIC. teraz TZ przyjędza i mamy mnóstwo roboty u mnie w domu i pojawiaja się spięcia-np. czemu nie dałes psu wody? etc Niby jestesmy zakochani, ale jak momus sie mówi 20 razy o czyms o owa osoba o tym zapomina to się nóz w kieszeni otwiera. Zycie codzienne od pieknego weekendu wiele się rózni, ale sa tez i dobre chwile ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jestem gotowa na zaręczyny i na slub. nie wiem dlaczego miałabym jeszcze bardziej spoważniec?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit: Podejdźcie do tego na spokojnie. Ja się nie znam na kredytach, ale wiem, że odpowiedzialność za mój kredyt studencki spadała tylko na osoby które mi "żerowały" i na mnie. Gdybym umarła, to kredyt byłby umożony... Ale co kredyt to kredyt. Może byc jeszcze tak, że to był dług zaciągnięty nie w banku... Ech. Niemiła wiadomość.
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Przez 6 lat zapewne wiele przeżyliście ![]() ![]() Ale zapewne będzie dobrze. Buzką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
lemoorko wiem ze takie pomieszkiwanie to nie to samo. dlatego przed slubem chcemy juz razem zamieszkac ze soba (rok przed slubem)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sie wszytsko wyjasniło ![]() Zrouzm tez troszke nas, że czasami nie wiemy o co biega ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.