|
|
#1711 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Witam się w 24+td
Czy u Was tez po wczorajszym paskudnym dniu wyszło słoneczko? ![]() Cytat:
![]() Co do zestawu, to ja dostalam taki z nozyczkami, szczoteczką i czyms jeszcze (juz nie pamietam), ale jakbym sama miała kupowac to tez osobno i tylko to, co się wydaje faktycznie potrzebne. Ciekawe, czy sie sprawdzi ![]() Napisz potem, czy mówili cos ciekawego. Nie mam w pracy TV ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę kotu ![]() Co do ruchów, to ja każdego dnia czuje inaczej i nie potrafie jakiejś klasyfikacji/systematyzacji wprowadzić choc najmocniej chyba wieczorem jak leżę przed snem i tuz po przebudzeniu. W pracy od czasu do czasu coś sie porusza, ale ze wstydem przyznaję, że się na tym nie skupiam, chyba że cos mocniejszego się dzieje po czekoladzie A propos czekolady, to rano na biurku czekały na mnie trzy Studenckie malinowe ![]()
|
|||
|
|
|
#1712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja się zorientowałam dziś że u mnie w pracy w restauracji są lody magnum!!!! jeszcze nie wiem za ile, ale są. No to chyba zacznę nadrabiać te kilogramy teraz
|
|
#1713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za tydzień ciąży i studenckieCytat:
|
|||
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wcześniej miałam też transparentne ale teraz moja twarz wymaga dodatkowych zabiegów bo szału nie ma ...
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
W ramach niewielkiego off topu: zastanawiałyście się kiedyś nad tym, która półkulę mózgu macie dominującą wy, a którą wasz Tż? Jeśli np. oboje macie prawą lub lewą, wasze dziecko będzie miało prawie na pewno tak samo, ale jeśli znacznie się różnicie to wielka niewiadomoa
W każdym przypadku mozna próbowac dodatkowo wspomagać/inspirować/stymulować rozwoj dziecka dobierając odpowiednie zabawy/ćwiczenia, a czasem nawet kolory ![]() Jesli jesteście ciekawe, jak to z Wami i Tżami jest, rozwiążcie króciutki test (ok. 5-6 min. trwa): http://www.arealme.com/left-right-brain/pl/ U mnie: Dominacja lewej półkuli CYFROWY RACJONALNY PORZĄDEK OBIEKTYWNY SYMBOLICZNY ANALITYCZNY MATEMATYKA Lewa półkula 73% 27% Prawa półkula EMOCJE WYOBRAŹNIA MUZYKA KREATYWNOŚĆ PAMIĘĆ SZTUKA INSTYNKT |
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Mam dziś wolne i mam lenia a przede mną tyle spraw do załatwienia: - wniosek o przyjęcie do żłobka córki - wniosek o 500 - wniosek o dofinansowanie do czynszu (pewnie nic z tego nie będzie ale próbować można) plus jeszcze chciałabym skoczyć na basen, do biblioteki. Ale póki co ciężko mi się zabrać za cokolwiek
|
#1718 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie ze jedz! Najgorsze co moze byc to zamartwianie sie a tak to sie upewnisz ze wszystko ok na pewno Cie nie wyśmieją a jak tylko spróbują to im powiedz zeby spadali na drzewo i robili usg!Cytat:
Niestety tylko przez internet i to z USA z tego co pamietam ale warto sobie popatrzeć bo maja fajne mineralne kosmeciory i nie sa bardzo drogie
|
||
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekka przewaga lewej półkuli · SYMBOLICZNY Lewa półkula 66% SYMBOLICZNY CYFROWY RACJONALNY PORZĄDEK MATEMATYKA OBIEKTYWNY ANALITYCZNY Prawa półkula 34% KREATYWNOŚĆ EMOCJE INSTYNKT PAMIĘĆ MUZYKA SZTUKA WYOBRAŹNIA Jak nie zapomnę dam TŻtowi później
|
|
#1720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam takiego czegoś, ale czytałam w jednej książce dla ciężarnych "it's really 10 months....", tam jedna z babek miała żylaki w tych miejscach i lekarz jej powiedział ze sie zdarzają i zeby soe nie przejmować, ale zrobic z tym tez chyba nic nie mogła, miała zniknąć po porodzie
|
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie napewno jest dominacja lewej półkuli,ale ten test to tak z prymrużeniem oka bym potraktowała.. Cytat:
|
||
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Czytam was ciągle i czytam, ale jakos wbic sie w temat nie mogę. Mam za duzo na głowie. ![]() TZ przedstawił nam nasz budzet i wyszło, ze kasy nie ma, a trzeba kupić tak wiele Nieco sie załamałam. Niby mamy 1 tys na wydanie na dziecko, ale i tak najlepiej jak wydamy jak najmniej. Czyli szalenstwa zakupowe odpadają Muszę się poskromić do zupełnych podstaw i kupowania z drugiej ręki. Dzisiaj idę do szpitala do endo i połoznych. Ciekawa jestem czy trafie na kogos rozsądnego. Juz sie stresuje. Cytat:
|
|
|
|
|
#1724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W DDtvn już noworodkowi się przydaje ![]() Cytat:
Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-04-26 o 11:46 |
||
|
|
|
#1725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie prawie równowaga wg testu: Prawa: (57%) MUZYKA SZTUKA INSTYNKT PAMIĘĆ WYOBRAŹNIA EMOCJE KREATYWNOŚĆ Lewa: (43%) SYMBOLICZNY ANALITYCZNY OBIEKTYWNY RACJONALNY PORZĄDEK MATEMATYKA CYFROWY Ehh miałam pracować a rozwiązuje testy
|
|
#1726 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja siostra do zeszłego tygodnia była zdeterminowana do szczepienia hpv Dopóki nie podesłałam jej filmu dokumentalnego nakręconego w Danii gdzie to szczepienie jest obowiązkowe. Film do obejrzenia na YouTube zaszczepione dziewczęta. Teraz znowu sie zastanawia. Cytat:
Dobrze ze sie odezwałas. Co u Ciebie? Ja czuje ruchy dosyć nieregularnie i lekarz mówił że do 28tyg mam sie tym bardzo nie stresować. Teraz np od dwóch dni nie czuje kopania tylko takie dziwne wsysanie lub wypychanie i jeszcze żeby to poczuć muszę sie skoncentrować. Inna sprawa ze jak nie czuje to mam detektor, który mnie uspokaja inaczej pewnie nie odchodzilabym z IP. Może Twoje dziecko odwróciło sie tak ze te ruchy są tak słabo wyczuwalne? Uważam ze jeśli Cie to martwi i niepokoi podjedzie na IP. Lepiej sprawdzić i przestać sie martwić niż sie zadręczać. A jeszcze jedno u mnie w przychodni jak jest położna tez może sprawdzić czy tętno dziecka jest prawidłowe. Daj znać jaka drogę wybrałaś. Cytat:
Przygotowania idą juz pełna para ![]() Mówił cos ciekawego? Bo niestety przegapiłam ;( |
|||
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Nic odkrywczego
Że wygodne ubranka dla dziecka, że koszule dla mamy, że kosmetyki. Zachwalali szumisia, żyrafkę i koszulo-sukienkę do porodu.
|
#1728 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja własnie wciągnęłam podwójnego Snickersa ![]() a potem strach na wagę wejść, wczoraj cały dzień miałam chęć na jedzenie, non stop bym coś jadła ![]() Cytat:
![]() Szumisia mam na liście zakupów, ale chyba poczekam do porodu, a potem szybko zamówię ![]() Cytat:
![]() Moja miała smoczki NUK, tylko te uważała, butelki miałyśmy chyba wszystkie z możliwych i żadnej moja córka nie zaakceptowała Już nawet nie chodzi o mm (tego nawet tknąć nie chciała-bo próbowałam) ale jak ściągałam pokarm, to z butelką nie wiedziała co ma zrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam tak samo, zaczynam być szczęśliwa, że nadrobiłam, a tu kolejna strona do nadrabiania ![]() ja sobie wymyśliłam, że kupie ten z lidla i sprawdzę czy dobrze wskazuje temperaturę. Jeślli tak bedzie zostaje, jeśli nie, kupię ten, co polecały dziewczyny. żylaków nie mam ale nie wiem pamietam to sex w gondoli też powinny być pasy więc kot moze testować oba rodzaje
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Co do smoczków itd tez chyba bede kupowała avent. Szczególnie jak TZ zauwarzył, ze są robione w UK. Takze tym bardziej na plus dla nas. Teraz jest sporo przecen, ale czekam z zakupami po 15 maja jak wróce z tego baby event. Moze dostane jakies fajne darmowe próbki.
Pytałam tez znajomej która ma małego synka, czy nie bedzie miala jakis ubranek do odkupienia. Powiedziała, ze zobaczy. |
|
|
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1732 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie słońce jest ale ciepła nie daje. Cytat:
![]() powodzenia. od zeszłego tygodnia próbuję się zmusić do wyjścia do fryzjera jakoś mi się nie udaje ![]() Cytat:
Szumisia mam na sławetnej liście ale jakoś nie pomyślałam, żeby go ciągnąć do szpitala. Chyba bym sie wqrzyla gdyby na sali jakaś Pani włączyła to swojemu dziecku..
|
|||
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
Ja też kupiłam butelkę avent, póki co jedna, jak się spodoba Bartusiowi to kupie kolejne
![]() Swoją drogą fajna ta koszulka z dd TVN ciekawe gdzie można ją kupić i za ile
|
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam!!!!!
Czy Wasi meżowie/TŻ też mają napady ciążowego mózgu/ myślenia? Wczoraj swojego poprosiłam o kupno orzechów laskowych. Przyniósł zakupy, szukam orzechów a on do mnie: Kupiłem princessę orzechową, to tam masz orzechy |
|
|
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Mnie tez znów zaczęły bolec piersi a sutki mnie swędzą od dłuższego czasu. W dodatku zauwazylam ze cos mi leci :P i mega zyly mi sie pojawiły. Florencee jak sie czujesz? Bo juz nie mam siły nadrabiać... Nie było mnie kilka dni bo moj stan sie znacznie pogorszył i niestety w sobote wieczorem musieliśmy pojechac na pogotowie-dostałam antybiotyk. Leżę w łożku mam zwolnienie do 2. Majówka odwołana. Najgorsze jest to ze nic nie jest mi lepiej strasznie sie martwiłam i chciałam sie bronić jak najdłużej przed antybiotykiem ale choroba mnie pokonała. Płakałam juz z bólu i było mi wszystko jedno..W dodatku musiałam przełożyć wizyte bo jak zrobie wyniki krwi jak jestem na antybiotyku? Musze odczekać conajmniej 3-4 dni a w tym terminie co chciałam przełożyć gina nie ma i znów mi sie wydłuża a kazał mi byc szybciej niz 4 tygodnie!! Wrrrr!! Wczoraj strasznie mi sie tez brzuch napiął zauwazylam ze jak leżę na wznak to sie nasila ile takich napięć jest bezpiecznych bo juz sie zastanawiam... Mała sie rusza coraz bardziej intensywnie czasami jest to mega bolesne ale kocham to i jak siedze z TZ to sie wzruszam jak głupia. Ostatnio w końcu poczuł pod ręka Pogoda jest fatalna! Pozdrawiam z łóżka..... Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-04-26 o 12:24 |
|
|
|
|
#1736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie pamiętam jaka to firma. Wiem tylko, że droga ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super podejście, ja własnie w szpitalu dostałam od położnej aventa i synek super z tego pił, zero krztuszenia itp, dziecko obok dostawało z medeli calma i tak się przykrztuszało, że szok, ja dostawałam gęsiej skóry, nie wiem, jak jego matka to znosiła. Mi strasznie ten avent podpasował i taki też mężowi zleciłam kupić. Co prawda w tesco 24 srogo przepłacił, no ale sprawdziłam przed zakupem większej ilości. Pisałyście, że wózki baby design są krytykowane, ja mam dla synka spacerówkę z tej firmy i ją uwielbiam. Jest zwrotna, lekka, miejsca zajmuje tyle, co nic. Mam ją już od stycxnia/ lutego 2015, codziennie używana, zero problemów, a często daję jej nieźle w kość, wielkie torby zakupów w wózku, albo na rączce, a wózek daje radę, nic nie skrzypi, nie trzeszczy, nie łamie się polecam tę spacerówkę każdemu.
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś pięknie, słońce i gorąco, wróciłam z synem z dwugodzinnego spaceru i leżę, bo kręgosłup booooli, mama mi robi omleta, więc już się lenię
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygrzewaj się. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Może po naszych porodach bedziesz nam wypożyczać swoją mamę? Chciałabym zeby ktoś sie mną tak opiekował (maz sie stara ale jednak nie dorówna mamusi )
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

<3

swiruje już