|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Całusy dla Oliwki
![]() Zaraz lecimy do miasta.
#362 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Barbórek !!
Buziaczki dla Oliwci od cioci i kolegi Kacpra (w policzek) U mnie plan dnia od kilku dni wyglada nastepujaco: 1-2 mleczko (cyc) 6-7 mleczko (cyc) ok 8 spanko 9 pobudka 10 deserek 11 spacer 12 pobudka (od wczoraj) 13 obiadek 14 spanko 15 mleczko (cyc) 16 spanko 17 mleczko (cyc) ok 18 drzemka 20 kapiel, kaszka i spanko nie wiem jak bedzie dzisiaj od 13 bo mu sie pozmienialo i nie chce mu sie juz tyle spac co kiedys. ale noc byla super, ale nic wiecej na ten temat nie powiem zeby niezapeszac. Kancia - fajnego masz reniferka w domu Anula - Kladia cudnie podnosi pupcie. Xantia - trzymaj sie. znam takie budzenie z autopsji. Kacper zjadl caly sloiczek marchewki z ziemniakami i teraz siedzi na lezaczku i dostal czkawki. W sobote dostal pierwszy prezent na mikolaja. Jak zrobie zdjecia to wam pokarze. Aha i Kacper sie juz fajnie przewraca na boczki, ale na brzuch jeszcze mu sie nie udalo. Ide bo mnie wzywa |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Kto ma jeszcze konto na naszej klasie i mnie jeszcze nie ma , a chce mieć to proszę o PW
![]()
#364 |
Zakorzenienie
|
Katia to twój Kacper sporo sypia. Klaudia jak przez cały dzień prześpi ze 2 godziny to jest dobrze. Kiedyś mi to przeszkadzało, bo nic nie mogłam zrobić, ale teraz jak śmiga po podłodze to potrafi tak bawic się przez godzinę. Póżniej trochę się poprzytula i znowu na podłogę.
Jutro mamy kolejne szczepienie wzw. A potem jak nie będzie padać to jadę poszukać firan do salonu. Na razie nie znalazłam takich jak chciałam. Dziś dałam Klaudii deserek z Gerbera z jogurtem. Mam nadzieję że nie będzie żadnych sensacji.
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja tylko na chwileczkę, podziekowac za zyczenia. Oliwka dziekuje wszystkim ciociom za życzenia ![]() Dawałam dziśiaj Oliwce zupkę dynia+ ziemniak , no i zjadła pól słoiczka i potem już zaczeła plucć na odległość. Ostatnio tez dawałam małej soczek jablko+ winogrona i nie smakowało jej. Więc zostanę przy herbatkach rozpuszczalnych. Zmykam, spodziewam się gości. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Dawno nie pisałam, ale czytam regularnie. Cosik nie mam natchnienia... Zaległe całuski dla Igorka, Olafka, Oskarka i slicznej Poluni ![]() Bieżące całuski dla Oliwki i dla naszych wizażowych Barbórek ![]() U nas wszystko OK, tylko dzisiaj w nocy Emcia ucięła sobie 2- godzinn gadkę z żyrandolem ![]() ![]()
#367 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
ja jedna z wizażowych Basiek baaardzo dziękuję za życzenia i składam gorące życzenia mojej imienniczce Barwie ![]() ![]() Ja mam bardzo imprezowy weekend ![]() ![]() ![]() Dzisiaj nasza niania zaskoczyła mnie z rana... pszyszła do mnie z kwiatami i zrobiło mi się naprawdę miło ![]() Moje kochane gaduły gdy zaczynam nadrabiać zaległości w czytaniu i kończę już czytać to zapominam co było na początku ![]() Wiem, że pisałyście o glutenie, Barwa ja nie spieszę się z jego podawaniem tylko stosuję się do zaleceń pediatry, uważam, że jest bardzo konkrety i w pełni mu ufam jeżeli chodzi o zdrowie mojego dziecka. Minisiu ja glutem podaję w kaszce. Kaszki z glutenem są w sklepach od 9 mies więc zapytałam lekarza co zrobić i powiedział mi żeby do zwykłej kaszki zetrzeć sucharka lub kupić kaszkę z glutenem od 9 mies. Więc ja kupuję kaszkę z glutenam i bez glutenu mieszm je i taką mieszankę podaję Olivce.
#368 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do naszej pielęgniarki środowiskowej. No i mnie babka nie pocieszyła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#369 |
Zadomowienie
|
Xantia a jak tak dalej pójdzie to pomyśl jakiego będziesz miała tłuścioszka do przytulania
![]() ![]()
#370 |
Zakorzenienie
|
Przed chwilą ważyłam Alę - 8290 g.
#371 |
Zakorzenienie
|
Miniu
![]() ![]() ![]() Lea jesli moj mlody to maly sadysta to napewno nie po mni ![]() ![]() Iwka nie pospalismy do 4:30 bo byla jeszcze pobudka o polnocy, 2:30 i 3:30 coz taki ten moj mondziolek jest ![]() nie wiem czy ktoras z was oglada wlatcow moch.. ja lubie a do Adriana mowie czasem jak nauczycielka z tego serialu ![]() ale wczoraj cos wlasnie takpowiedzialam przy ortopedzie a ona do mnie skad ja pochodze a ja ze zza buga i ta mi uwierzyla ![]() czerwcowa gdzies ty?? ![]() Xantia ladnie ![]() ![]()
#372 |
Raczkowanie
|
Cześć dziwczyny,
czytam Was już od bardzo dawna, chyba jakoś w marcu znalazłam Wasz wątek na odchowalni, kiedyś nawet napisałam jakiegoś posta, z jakiś pytaniem, ale dopiero dziś psotanowiłam się ujawnić:d. Jestem mamą sierpniową. Moja córeczka Amelka urodziła się 28 sierpnia o godzinie 21:38. Miała 57 cm długości i ważyła 4120 g. Teraz ma 3 miesiące i waży około 6,5 kg. Karmię ją narazie tylko piersią, ale zamierzam wkrótce, tzn za jakiś tydzień podać jabłko, tak mi moja pediatra poradziła. Podobnie jak Minia w 5 miesiącu zacznę podawać gluten. Też z polecenia pediatry. Amelka ładnie przesypia całe noce, z tym że zasypia dość późno bo ok 22, ale za to śpi bez przerwy do ok 7 rano, więc nie jest źle ![]() ![]() ![]() To teraz ja się przedstawię ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że przyjmecie mnie do swojego grona ![]() ![]() ![]() ![]() www.picasaweb.google.com/anetagawrych/Amelka |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Julia, to mnie teraz zażyłaś
![]() ![]() ![]() Witaj w odchowalni, w styczniu jak przyjedziesz - proponuję spotkanie ![]() EDIT: W Poznaniu byłam tydzień temu. Z Alusią oczywiście ![]()
#374 |
Zakorzenienie
|
czesc mamuśki
byłam dzisiajz Wiktorią na badanie bioderek będzie nosiła ta poduszkę szeroką jeju my to mamy pecha jutro jedziemy do szczepienia w czwartek maja jej zalożyć tą "poduszkę ![]() Wikusia juz je jabłko i kaszki ![]() nie kupilam jej hustawki chyba kupimy krzesło do karmienia ![]() ![]() http://allegro.pl/item272683112_krze..._baby_ono.html to mi sie podoba moze macie takie to napiszcie czy jest fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
witam, długo się nie odzywałam, bo mieliśmy awarię netu. dziękuję w imieniu chłopców za życzenia
![]() ![]() chłopcy, jak wiecie mają już pół roku, ważą ok. 6,5 kg. TŻ był z nimi w czwartek u rejonowego i ten stwierdził, że wszystko ok ![]() dziś podałam chłopcom nowe danie - brokuły, ale im nie smakowało - spróbuję jeszcze raz jutro, bo wg mnie było pyszne ![]() ![]() coraz więcej i świadomiej bawią się ze sobą, co jest super. jedyne na co narzekam to to, że b. późno chodzą spać - dziś np. o 1 w nocy. a my chcielibyśmy mieć trochę czasu tylko dla siebie. w związku z tym dziś obudziłam ich o 8:30 i zobaczymy co będzie ![]() ![]()
#376 |
Zakorzenienie
|
Witaj Julia
Moja Klaudia ma właśnie drzemkę. Do tej pory zwiedzała zakamarki w pokoju naszym i Sylwii. A ja spokojnie mogłam pogadać przez telefon z moją mamą. Dawno się nie widziałyśmy ale może wybiorę się do niej w niedzielę. Zostawiam dzieciaczki z mężem i jadę do Warszawy po prezenty.
![]() |
#377 |
Rozeznanie
|
Julia - witaj !
Xantia - Ala ma prawie pol roku, a Kacper ma prawie 4 m-ce i sadze ze bedzie mial ok 8 kg. 11.12 idziemy na szczepienie wiec sie dowiem dokladnie. Joanna - pomysl sobie ze jak za mlodu ma takie problemy to potem juz nie bedzie zadnych. a mnie niepokoi caly czas katar od Kacpra. chyba poprosze o skierowanie do alergologa. tylko czy w takim wieku mozna cos wykryc?? Kacper sle zalegle podziekowania za komplementy. |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiktorcia jak byłyśmy w szpitalu wazyła 7,5kg ciekawe ile teraz wazy a ma 4 miesiące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Julia a ja Cie zawsze widziałam jak czytalaś wątki
![]() ![]() ![]() ![]() my po wizycie u rehabilitanta ![]() ![]() ![]() ![]() JOANNA ponosi troszkę ta poduchę i szybko sie naprawia bioderka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Chyba "słyszę" zachwyt w Waszych postach nt wagi Waszych dzieci. A raczej nadwagi
![]() ![]() EDIT: Kancia - no to gratuluję postępów!! Wycałuj tego Twojego garbatego aniołka ![]() ![]()
#381 |
Zakorzenienie
|
Xantia Ala za tydzień skończy pół roku. Jej waga znajduje się w 75 centylu. To jest normalne. Poza tym czytałam że maluszki w pierwszym roku życia zbierają tłuszczyk na drugi rok, bo wtedy mają więcej ruchu i mniejszy apetyt
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
Xantia - ja tez sie martwi nadwaga u Kacpra, ale on tak duzo przybieral jak byl tylko na cycu (2 kg w 6 tyg) a przeciec cyca daje sie na zadanie. teraz dostaje sloiczki i wcale tak duzo ich nie zjada (jak zje deserka pol to na obiad caly i na odwrot), a z cycka tez az tak duzo nie je bo ok 5 razy po ok 150 ml (nie umiem tego zmierzyc).
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja poniekąd jestem załamana waga Poli fakt jest długa wszyscy sie tym zachwycają ze tak ładnie tyje ale spróbuj podnieść ja w nocy z łóżeczka
![]() ![]() Basiu - barburko sto lat w zdrowiu Do tego stopnia ze Pola spała w chuście nawet ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Anula, ja jak patrzę na siatkę to widzę 90 centyl
![]()
#385 |
Zakorzenienie
|
![]()
no Polka też w 90 maskara ale nie jest aż tak gruba fakt ze apetyt ma wielkiiii
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Patrilla, ale Pola jest naprawdę śliczna, cukiereczek!!!!
![]()
#387 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja myślę że waga się unormuje. Dzieciaczki zaczną się więcej ruszać i nie będą tyle przybierać. Sylwia jak zaczęła raczkować to miesięcznie przybierała 100 gram.
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
pisałam posta i go wcieło
![]() Xantiu o nadwadze u maluszków podobno mówi sie po ukończeniu roku ![]() ![]() ![]() Anula zgadzam się z Toba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
Hmm.. Mnie chyba też miałyście na myśli, mówiąc o tych, co podczytują, a nic nie piszą
![]() No więc owszem, czytam Was od bardzo dawna, a nie piszę z bardzo prostego powodu, mianowicie nie mam dziecka ![]() ![]() ![]() Poza tym to wygląda na pewnego rodzaju uzależnienie, czytam ten wątek jak bloga i nie mogę się doczekać kolejnych odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Aelitka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wieczorem oczywiście zabawialismy Puśka żeby dotrwał do kapieli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.