|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
Dziękuję isa666
Muszę poniuchać ten żel - niedługo ma być na nie promocja w Rossmannie!
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi czerwony Garnier też jakoś nie spodobał się za bardzo, głownie rozczarowałam się zapachem, myślałam, że będzie słodszy, może ten różowy ładniej pachnie? Z różowej serii Garniera miałam krem do rąk i pachniał ślicznie, nie wiem tylko jak pachnie balsam właśnie.
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Psycha, dobrze, ze jestes - chce porady
![]() Zakupilam Xerialine Fluide ale mnie nie zachwycil i znow sie sklaniam ku Emolium, widze jednak, ze ty porzucilas wszelkie moczniki na rzecz Oeparolu. Rzeczywsicie wiesiolek rzadzi? Chcialam troche od niego odpoczac ale nie kosztem gorszego kosmetyku. Probowac Emolium czy wracac potulnie do wiesiolka?
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odkrylam ostatnio cos fantastycznego Znalazlam go na LU - Squamax Lefrosch. To emulsja do ciała z 20% mocznika i kwasem salicylowym. Smarujesz się nią ( ma grudki, delikatnie peelinguje), zostawiasz na 4-5h na ciele i zmywasz. Swietnie wygładza skóre i wzmaga dzialanie wszelakich kosmetyków nalizająco odzywczych. Uzywam od 2 tygodniw ramach kuracji.. nawet zel do pielegnacji biustu po takim zabiegu lepiej działa Skóra jest fajnie wygładzona i nawilzona.. kwas salicylowy delikatnie złuszcza. Tydzien po, dokupilam Pilarix tego samego producenta... znowu mocznik + kwas salicylowy... cudo na wrastające włoski po depilacji.. działa lepiej niz xerial 30, no i tanszy, bo 100ml kosztuje ok 17 zł.http://laboratoriumurody.pl/forum/viewtopic.php?t=10573 |
|
|
|
|
#3426 |
|
po prostu Em :)
|
isa666, jak pachnie ta zimowa seria Avonu?
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm...ciężko trochę opisać ten zapach, coś na kształt cynamonowo-korzenny z kwaskowatą nutką cytrusów
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Mam, miałam żel Celebrate, ale on pachniał bardziej tak szampańsko jakby, wg. mnie tegoroczna seria bardziej pachnie cytrusami właśnie
|
#3431 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
A mialo byc tak pięknie
Obiecalam sobie ograniczyc się do minimum...tylko tego co naprawde potrzebuje. Było kilka wymian, cos kupilo sie na zapas... i oto endefekt ![]() Spirytus..do byle czego się przyda, a kupilam go, by ulatwic sobie zdrapywanie kleju po cenach na opakowaniach Spray na komary.. na wypady na ryby O kilku rzeczach zapomnialam..pasta, zel.. i dwie dodatkowe ktore do mnie wlasnie lecą z drugiego konca polski ..krem dermiki na noc planowany.1. Filtry 2. Losowo : juvit, ktory planuje rozcienczyc Rozany hauschki, pod oczy soraya, oxeril i lirene aqua izuwany na szyje i dekolt3. Twarz: Wody termalne, Sensibio, redermic w miniaturkach, skrobia i hauschki jedwabny, w pudełku po pudrze clinique ( podziekowania dla ElaG) mieszanka tych dwóch, weleda irysowa, zel oeparol, acnederm, tormentiol, diroseal. 4. Wlosy: Moja ulubiona farba do wlosow: henna kasztanowa Venita, L'oreal do prostowania włosów, revalid odzywka, seboradin niger, lakiery l'oreal w wersji mini, szampon suchy pokrzywowy klorane, serum zero frizz, biosilk i serum na koncowki z apteczki babuni. 5. Ciało: wiesiołki w tym 2 w uzytku, emolium emulsja, squamax, pilarix, podologics do stop i o koszmarnym zapachu lirene body colour do stóp... 6. Dokladka: krem do rąk Avene, Off, spirytus do walki z klejem po cenach
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecie z drobiazgami, lakierami :
ROC - deo w kulce Folisan - na wrastajace wloski po depilacji Sally Hansen Quick Dry i Color Wear lakiery - Astor, joko i Killys dla palaczy... kolorowych lakierów nie uzywam ![]() sloiczek to balsam do ust, waniliowy z YR - kolekcja na tą zime pomadka - oeparol bez filtra niebieska buteleczka - genialny zel na skorki SH |
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Psycha
Rozlozylas mnie zapasem wiesiolka Ja, jednorazowo mialam na stanie "tylko" 3 sztuki![]() Nie kryguj sie, bardzo konkretna kolekcja. Widze, ze zapas miniatur drastycznie sie zmniejszyl. Polowe Twojego zbioru mam i moglabym przygarnac rowniez pozostala czesc Ja sie w tym roku wklejalam, duzo sie nie zmienilo, moze cos wrzuce w 2008 jak zalozycie nowa edycje watku, bo ten obecny rozrosl sie mega-aktywnie Akurat bedzie odpowiednio, bo ten chyba w styczniu byl zalozony - alez zlecialo
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuję uszczuplić (taa
) kolekcję i wkleić w 2008 właśnie Może wkleję również swoje zbiory kosmetyczne do drugiego wątku - tam się nie ujawniałam, ale też w tej kwestii zbiory póki co mniej pokaźne ![]() psycha mam dwa pytania - czy jestes zadowolona z kremu Podologics i czy Folisan na wrastające włoski pomaga? Które to w ogóle jest na fotce? Gdzie to można kupić? Mi dość często włoski wrastają
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja też posłucham chętnie o Podologics, bo właśnie dołączyłam go do mojej listy must have.
Snow, nie wklejałaś jeszcze kolorówki? To na co czekasz?
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Folisan pomaga To ten malutki z rozowymi napisami obok Keopsa z zielona nakrętka
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
A sama nie wiem, tak jakoś wyszło
Może mi wpadnie jeszcze coś ciekawego do końca roku i się zmobilizuję Cytat:
A gdzie można kupić Folisan? Skoro pomaga, to może się rozejrzę, czasami bardzo boleśnie mi wrastają, zwłaszcza jeśli chodzi o łydki i bikini
|
|
|
|
|
#3439 |
|
BAN stały
|
Psycha jesteś zadowolona z balsamu emolium? I jeszcze powiedz mi jak to jest z odcieniem svr filtru tonującego? Jakoś nie mam odwagi go kupić właśnie z obawy o odcień a nigdzie nie mogę dostać próbki
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alternatywa dla folisanu jest maseczka aspirynowa z jakims dodatkiem, dziala na tej samej zasadzie co folisan, na biochemii dziewczyny podawaly przepis. Podologics daje szybkie efekty, zmieczka skóre stóp na dosc dlugo, rozjasnia, odzywia Jak dotąd lepszego kremu do stop nie znalazlam... ale szukam, z powyzej wymienionych powodow wlasnie: ja rowniez sobie "zycze" i lubie smarowac grubą warstwą Odradzam zielone lirene, on po prostu smierdzi Zuzywam go z trudem....
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SVR 50B jest dosc jasny. Wklejam jedna fotke z wizazu ( zapomnialam od kogo ) ( tyle ze sądzie iz jest na odwrot, SVR 50 ma taki kolor jak na fotce SVR 100 ... i jedna ja staralam sie zrobic ale nie wyszlo.. lewa: SVR, prawa Colorstay natural beige ( sand beige w nowej wersji)...robione w zoltym swietle. Jesli znasz kolor colorstay natural beige, to SVR jest podobny, tyle ze bez tej szarosci. Dobry dla osob, ktore uzywają podkladow maybelline w odcieniu Cameo.Gdybym miala jakies pojemniczki, wyslalabym Ci probke, ale nie mam.. nie wiem do czego by ... masz moze pomysl?
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam próbki Podologics - bardzo fajnie nawilża, stopy sa miękkie i gładkie. Ale kupiłam tańszą piankę do stóp Scholla i też nieźle nawilża - dłonie po posmarowaniu stóp też są przez bardzo długi czas nawilzone.
|
|
#3443 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za zdjęci ![]() W takim razie może się skuszę bo rzeczywiście kolor niczego sobie I dziękuję za opinię dt emolium- dołącząm do mojej listy zakupów |
|
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wyschnieciu na kartce, lekko wpada jednak w pomarancz... Najchetniej bym Ci probke wysłała...
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
Psycha co sadzisz o balsamie revalidu? Masz moze porownania do wersji butelkowej (mleczka)?
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
wow jestem w mega szoku i pod ogromnym wrażeniem Waszych kolekcji... na prawdę Dziewczęta należą sie Wam wielkie brawa za umiejętność doboru kosmetyków i pielęgnacji ja tak nie potrafię, choć staram się jak mogę... niestety z większości moich eksperymentów skóra wychodzi z jakimś podrażnieniem na szczęście odkryłam to forum i może już niedługo się to zmieni szczerze przyznam, że studiowałam ten wątek przez kilka dni wnikliwie czytając wszytsko co napisałayście i kilka kosmetyków wpadło mi w oko, może nawet się na nie skuszę swoją drogą może po świętach zarzucę tutaj swoją kolekcję...
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
1501ania wyrazy uznania za przebrniecie przez ponad 100-stronicowy watek
Witaj na Wizazu, czekamy na twoj zbior pielegnacjiJezeli rowniez interesujesz sie kolorowka, to proponuje ten watek - http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=201675 Tutaj oczywiscie tez zachecam do wklejenia swojej kolekcji
|
|
|
|
#3449 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie chciałabym nadużywać Twojej życzliwości. Myślę że zaryzykuję i poprostu kupię ten filtr- jeżeli oczywiście wpadnie mi gdzieś w łapki, bo zima to jednak okres kiedy wybór filtrów nie jest za duży
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najtaniej w necie Ja bym Ci chetnie wysłała, ale nie mam odpowiedniego pudełeczka, nie wiem do czego by to wlać...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

Muszę poniuchać ten żel - niedługo ma być na nie promocja w Rossmannie!

Z różowej serii Garniera miałam krem do rąk i pachniał ślicznie, nie wiem tylko jak pachnie balsam właśnie.
Chcialam troche od niego odpoczac ale nie kosztem gorszego kosmetyku. Probowac Emolium czy wracac potulnie do wiesiolka?

Obiecalam sobie ograniczyc się do minimum...tylko tego co naprawde potrzebuje. Było kilka wymian, cos kupilo sie na zapas... i oto endefekt
Spray na komary.. na wypady na ryby
Rozlozylas mnie zapasem wiesiolka

ja tak nie potrafię, choć staram się jak mogę... niestety z większości moich eksperymentów skóra wychodzi z jakimś podrażnieniem
swoją drogą może po świętach zarzucę tutaj swoją kolekcję...