|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
BAN stały
|
![]()
Witam
![]() Jakie kremy, masci, żele stosowac na brzydkie głębokie blizny potrądzikowe. Używałam już kwasów, peelingów, laseroterapii i niestety nieskutecznie ![]() Znacie jakies preparaty na blizny? Prosze o pomoc. ![]() Pozdrawiam serdecznie Emilia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie kremy, żele na blizny ?
Tu na forum duzo jest o tym poszukaj dobrze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
BAN stały
|
Dzieki. Przeszukalam juz forum. sporo osob poleca VERADERM żel na blizny.
Na allegro widzialam ten żel z apteki i go kupie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Przyczajenie
|
Najlepszym środkiem na blizny każdego rodzaju jest krem " No-Scar " wcześniej znany jako " Perła Inków " , jest poprostu rewelacyjny , potrafi spłycić bądź całkowicie zlikwidować nawet stare blizny , oprócz tego bardzo dobrze radzi sobie z trżdzikiem i rozstępami , ja używam go co jakiś czas jako krem pielęgnacyjny , bo choć ma silne działanie jeste bardzo delikatny , dobrze nawilża , kupisz go w aptece , jego cena to
35,00 Zł za małe opakowanie i 65,00 Zł za duże , naprawdę polecam , inną dobrą rzeczą jest " Contratubex " żel na blizny , w aptece zapłacisz za niego około 35,00 Zł za małe opakowanie , jest też bardzo delikatny krem " Tointex " ale działa dobrze tylko na bardzo świeże blizny . pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
BAN stały
|
![]()
Sosowalam No Scar niestety bezskutecznie. Contratubex ez stosowałam ale był za bardzo drazniacy bo byl na bazie cebuli. Tointex za slaby. Dermatolog radzila mi żel na bazie silikonu w tym własnie Venoderm. Podobno wart jest swojej ceny i warto w niego zainwestowac bo jest skuteczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
zgadzam sie z Roxaną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat stosuję No-Scar i troszkę pomaga.
A chodziłaś na zabiegi mikrodermabrazji? Może tego spróbuj. Ja byłam dopiero na 1 zabiegu. We wtorek idę na kolejny. Myślę, że po 4 zabiegach powinnam zauważyć znaczną różnicę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja akurat nie polecam kremu No-scar.Uzywałam go i oddałam poniewaz nigdy w zyciu nie miałam takiego wysypu pryszczy!!! Nie przekonalo mnie nawet to ze mogłby zlikwidowac blizny po tradziku bo mialam takie syfy ze masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Przyczajenie
|
Nie można spodziewać się efektów odrazu , potrzeba troszkę cierpliwości , nigdy nie ma tak ,że blizna czy trądzik znikną ot tak po kilku dniach stosowania jakiegoś kremu ,po kilku dniach można zobczyć jedynie pierwsze efekty....
Contratubex na bazie cebuli ? chyba Cepan jest na bazie cebuli .... Chciałam dodać jedną rzecz , jeśli blizna jest głęboka czy też stara można robić na noc opatrunki z Contratubexu czy No-Scar , to znaczy , nałożyć grubszą warstwę kremu pod folię spożywczą i zakleić polastrem (najlepiej bez opatrunku ) to przyspiesza gojenie. Julita , może poprostu masz uczulenie na jakiś składnik ,który zawiera No-Scar , on moim zdaniem na trądzik i na blizny jest rewelacyjny ,ale jak widać nie dla każdego ,pozatym jak uzywa się długo jakiegoś kremu ,to skóra przyzwyczaja się do niego i po jakimś czasie jego skuteczność nie jest już taka sama ,lub skóra ma poprostu go dość i reaguje .... uczuleniam lub nowymi pryszczami ,co za dużo to nie zdrowo ;-) buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
BAN stały
|
Zalezy mi na specyfiku ktory nie bedzie sie scieral gdyz blizne mam w takim miejscu ze te wszystkie NO-SCARy, Contratubexy sie scieraly. Probowalam okladow ale ciezko bylo.
![]() Z tego do mowil mi dermatolog to ten VERADERM sie ne sciera bo tworzy jakgdyby taki silikonowy opatrunek, ktory przylega do ciala i ne sciera w kontakcie z ubraniami czy tez dotykiem. Blizne mam na brzuchu w miejscu gdzie ciagle zgina sie cialo i skora jest podrzniona pod wplywem ruchu, potu i jest pod ubraniami dlatego scieralne kremy i masci odpadaja. Ten VERADERM mozna podobno stosowac na twarz pod makijaz i nic nie widac i sie nie sciera bo jest to przylegajacy silikon. ![]() Pozdrawiam i dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Perfumoholik z wyboru
|
Rozumiem, ze No-scar i inne redukuja rownierz przebarwienia?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1152 |
Rozeznanie
|
Dot.: komu udalo sie SKUTECZNIE USUNAC przebarwienia(potradzikow e) ?
Podbijam wątek
![]() Troche się w tym wszystkim pogubiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Rozeznanie
|
Wszelkie, przynajmniej te ktore dotad mialam... stwierdzialm w koncu, ze szkoda kasy wydawac bo i tak po jednym uzyciu ladowaly w szufladzie. A moze warto znowu sprobowac? Kasiek87 piszesz ze tez jestes wrazliwcem wiec moze znasz cos odpowiedniego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Kokon pro
|
Cytat:
moja cera okazala sie wcale nie tlusta tylko sucha przetluszczajaca sie z problemami do tego bardzo wrazliwa i uczulona na wiekszosc chemicznych srodkow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Perfumoholik z wyboru
|
mnie tez zalezy na usunieciu plam! A PLAM MAM STRAAASZNIE DUZO = praktycznie wszedzie
![]() ![]()
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Dot.: BLIZNY PO TRĄDZIKU
Od 6 miesięcy stosuję Acne-Derm i działa na mnie super
![]() ![]() Bardzo Was proszę o odpowiedź ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
Ja używałam kremu ze ślimaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Perfumoholik z wyboru
|
Na allegro znajdziecie krem ze slimaka ;] swoja droga - moze by tak rozgniesc kilka slimaczkow i nalozyc na twarz?? za free
![]() |
#1162 | |
jak promyczek słońca....
|
Cytat:
Dość drastyczny pomysł ![]() Nie trzeba ich rozgniatać, wystarczy takie bez domków położyć po prostu na twarzy, ze strachu będą wydzielać dużo tego śluzu. Może podziała. ![]() Jednak ja dziękuję, mam jakiś wstręt do ślimaków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Przyczajenie
|
![]()
No scar - Perła Inków
Hmm.. Szczerze to zastanawiam sie nad rzekomym działaniem tego specyfiku. Używam go od lipca czyli raptem 4 miesiące, ale wielkich efektów nie widze.. Owszem działa dobrze na przebarwienia, ale małe dziurki i blizny po krostach zasadniczo sie nie zmniejszyły. (choć moze to ja nie zawuazam różnicy) Nie mam ich duzo, ani tez nie sa jakies glebokie. Aczkolwiek jestem perfekcjonistka i wszystko musi byc idealne.. Dobry puder i korektor idealnie maskuje - ale nie o to w tych chodzi. Wyznaczyłam sobie cel - pozbyć się tego do lata.. ![]() Choc moze potrzeba jeszcze czasu i cierpliowsci... ? Za jakiś czas dam znać.. ![]() 3majcie sie dziewczeta! I nie załamujcie - wszystko minie.. ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Przyczajenie
|
Witam!
Dziewczyny pomóżcie!!! Od kilku miesięcy mam straszny problem z trądzikiem i bliznami po nim. Na początku goście pojawili się na policzkach, najpierw z jednej potem z drugiej strony, potem przeszli na brodę. I żeby nie było nudno jak jeden zagoił się pozostawiając po sobie fantastyczną bliznę pojawiał się kolejny okrutnie bolący pryszcz. Tak więc oprócz czerwonych latarni (syfków) są ślady po nich również w znienawidzonym przeze mnie kolorze. W strefie T mam cerę tłustą obsypaną zaskórnikami. Tak więc nawet makijaż niezbyt pomaga. Poradźcie mi jak się z tym uporać nie rujnując przy tym portfela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
![]()
Na blizny potrądzikowe polecam Duac, niestety trzeba się zgłowić do termatologa po ten lek, ponieważ ma dosyć silne działanie- antybiotyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
Na blizny potrądzikowe polecam Duac, niestety trzeba się zgłowić do termatologa po ten lek, ponieważ ma dosyć silne działanie- antybiotyk Używałam już różnych rzeczy:skinoren, kwasy AHA, algi. Ale właściwie najbardziej pomógł mi Duac...kosztuje ok 40zł. Ale działanie jest świetne. Skinoren też nie najgorszy acz kolwiek bardzo przesusza skóre (tworzy taką jakby skorupe), w moim przypadku wywoływał uczulenie, dlatego przeżuciłam się na Duac. I w sumie zauważyłam lepsze działanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Zadomowienie
|
Ehhh....też mam blizny i przebarwienia po trądziku, tyle, że na plecach
![]() ![]() No i coś czego nie mogę sobie wybaczyć to to, że sama się tak załatwiłam przez wyciskanie, drapanie i zupełny brak pielegnacji, a teraz wstyd bluzeczkę na ramiączkach założyć ![]()
![]() |
#1169 |
Przyczajenie
|
Mam trądzik od jakis 8 lat, blizny, zaskórniki itp itd, poszłam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Rybniku tam pani doktor zaproponowała mi niezwykła kuracje:
3 x Peeling Easy TCA, w sumie 750 zł ( jeden peel=250zł) powtarzany w co tygodniowym odstępie (jutro mam ostatni zabieg) do tego musze używać kremu Skin Tech - Blending Bleaching, a po tej kuracji przepisze mi jakieś silne tabletki na 3 miesiące (nie pamietam nazwy) podobno efekt niezwykły. Jeśli chodzi o te peelingi to fakt skóra schodzi takimi płatami że pierwszy dzień cały przepłajałam wyglądałam jak ze Star Treka lub horroru, wiec 3 tygdonie siedzenia w domu, ale jak narazie opłaca się, cała kuracja wyjdzie mnie prawie 2 tys zł !! ale trudno, wczesnij uwaliłam dużo wiecej u dermatologów (wszystkie dostępne maści, kremy, antybiotyki i NIC! ) endokrynologów i ginekologów (Diane 35 znacznie pogłebiło trądzik tak samo jak Yasmin) stosowałam też No scar i efektów nie był, skóra się przetłuszczała więc i pryszczów było znów wiecej a co za tym idzie i nowych bliz. Sama jestem ciekawa czy to pomoze, narazie skóra jest niesamowicie wygładzona, ale ile to trzeba było wycierpieć a to dopiero początek, może kiedys napisze czy to naprawde działa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy któraś z Was była na mikrodermabrazji?
I możecie mi powiedzieć czy jest jakaś granica wiekowa od kiedy można ją wykonywać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.