|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Welon, smoczek, my - wariatki, przyszłe żony no i matki! PM 2017 cz. 17!
Cytat:
Ale tylko jego z żoną |
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3813 | ||
|
catwoman
|
Cytat:
Ja jestem zdania, że ludzie powinni rozróżniać duże wesela, gdzie prosi się całe rodziny i te malutkie, ściśle rodzinne imprezy, na które niekoniecznie trzeba ciągać kogoś z zewnątrz. Szczególnie jak się nie ma świetnych relacji.Cytat:
Mojego chrzestnego nie widziałam od komunii i od tamtej pory się nie kontaktowaliśmy, ale uznałam, że zaprosimy go na ślub. Mama ma do niego niedługo zadzwonić i poinformować o dacie. Najwyżej nie przyjedzie ![]() |
||
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi. Mój z kolei jest awanturnikiem, widziałam jego zachowania po alko, ale na szczęście ma mądrą rodzinę, która w porę reaguje i po prostu wracają do domu
mój chrzestny już skrytykował dj salę weselną pochwalił, ale znalazł ALE. Kuchnia za mała ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Mżonka
|
a tak z innej beczki, macie wybrany utwór na pierwszą piosenkę??
![]() u mnie gust muzyczny wskazuje co jakiś czas super mega ekstra piosenkę, a muszę wybrać jedną. Wybrałam. Na tę chwilę jest to The Calling - Wherever You Will Go
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dowiem się przez rodzinę o jego adres) jak będzie będzie chciał to Przyjedzie, jak nie to nie. Jechać, umawiac się trochę mi bezsensu skoro go tylko nie widziałam. 2 osoby oczywiście nie zrobią mi różnicy, tym Bardziej ze mam bardzo mała rodzinę i mało gości z mojej strony. A nóż by się odnowilo kontakt.
|
|
|
#3819 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Jedli chodzi o sytuacje Anulki to na formę zaproszenia też bym się lekko zdenerwował przez tel mozna na urodziany zaprosić a nie ślub jaki by nie był.ale to tylko moje zdanie Pozatym jak się kogoś nie zna nie lubi to się nie zaprasza |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przegadam to jeszcze z rodzicami, chociaż oni mi nie narzucają ze kogoś mam zaprosić a kogoś nie, ale doradzą
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dzień dzisiejszy chciałabym Ed'a Sheran'a-Give me love,albo Johna Legenda-All of me, albo Whitney-I have nothing ![]() A dla TŻ na weselu zadedykuję Jolkę,bo to nasza ukochana piosenka ![]() A tą,którą Ty wybrałaś bardzo lubię i mam do niej sentyment |
|
|
|
|
#3822 | ||
|
catwoman
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że jak jest mała impreza dla najbliższych to można bez dzieci, bo wszystko jest ograniczone do minimum. Nigdy za to nie zrozumiem jak ktoś organizuje wesele na 100-200 osób i z góry zastrzega, że dzieci ma absolutnie nie być. Nie wszyscy mają je z kim zostawić, poza tym dla nich to świetna frajda. W tamtej sytuacji z kuzynem ojca było tak, że z nikim z nas nie utrzymywał kontaktu- ani z rodzicami, ani z babcią ani ze mną, więc mógł sobie w ogóle nas darować. Cytat:
chociaż poważnie zastanawiam się nad rezygnacją z niego, bo dla mnie to będzie koszmar Edytowane przez luna_laula Czas edycji: 2016-04-26 o 21:59 |
||
|
|
|
#3823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wy robicie w Zielonym? [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;59546466]Opinia innych ludzi na ten temat mnie nie interesuje więc myśl co chcesz :ksiądz: [/QUOTE]Napiszę wam o tym ale nie obchodzi mnie co myślicie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I przede wszystkim, nie rozumiem sensu zapraszania kogoś, kogo się nie chce zapraszać. Eot
|
|||
|
|
|
#3824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam w liceum to namawiał mnie bym wyjechała na wakacje do Anglii do pracy, że może sobie nałapię znajomości czy coś i po liceum wyjadę na stałe. Potem poszedł temat, że może bym chciała do Niemiec. Sama nie chciałam, z partnerem mogłabym, ale byłam wtedy sama. A potem właśnie wyszła sytuacja, że w Hamburgu siedzi jego dwóch kumpli z podstawówki i podłapał temat. Tak zrodził się obecny wyjazd. A druga sprawa to zawsze też poruszany aspekt: lepsze zarobki, tańsze życie. Jeśli nie przeliczamy na złotówki to rzeczywiście uważam, że życie jest tańsze. Jeśli przeliczamy na złotówki to można powiedzieć, że zarobki są lepsze. Ale my nie przeliczamy, poza pieniążkami weselnymi, które przeliczać nam się opłaca. ![]() Cytat:
Był on zakochany w mojej mamie po uszy. Jak usłyszał, że moja mama bierze ślub nie dowierzał i ciągle sądził, że mama zostawi mojego tatę, a będzie z nim. Jak dowiedział się o ciąży, podłamał się. A moja mama, dobra dusza, poprosiła go o bycie moim chrzestnym. Mój chrzestny pojawił się w moim życiu chyba 3 razy. 1. Na moich chrzcinach. 2. Gdy prosiłam go na komunię. Powiedział moim rodzicom od razu, że nie przyjdzie, dał po prostu pieniądze. 3. Zadzwoniłam do niego jak miałam 18 lat, bo stwierdziłam, że chcę mieć kontakt z chrzestnym i zaproponowałam spotkanie, ale wymigał się mówiąc, że ma dużo spraw do załatwienia przed Bożym Narodzeniem i odezwie się po nowym roku. Minęły 3 lata, ale nadal się nie odezwał... Ale zamierzam pojechać i zaprosić go na wesele (o ile pod tym samym adresem nadal mieszka). Będzie to moja ostatnia próba kontaktu, ale wiem, że raczej nie mam co liczyć, że się pojawi. W ogóle zaproszenie dla niego będzie brzmiało: P.B. z żoną i dziećmi. Ponieważ jak miałam komunię to nie miał jeszcze żony, jak dzwoniłam po 18stce to powiedział coś o żonie i dzieciach. Ale nikt w rodzinie nie ma z nim kontaktu, na FB go nie odnalazłam, także nie mam pojęcia nic na temat imienia żony ani ilości dzieci. Więc wszystko zależy rzeczywiście od Twojego podejścia. Ja mam mu za złe, że nie chciał mieć ze mną kontaktu, ale z drugiej strony go rozumiem, bo moja mama przegięła. Ale chciałam świadomie kontakt odnowić i chcę spróbować jeszcze raz, chociaż mocno liczę się z porażką, będę jednak miała czyste sumienie, że próbowałam. [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;59545971]Napisałam już wszystko na ten temat, jeszcze trochę i wyjdzie ksiażka Przy zapraszaniu na ślub kościelny na pewno forma będzie bardziej oficjalna a teraz z racji tego, że robimy to na szybko nie na wszystko mam czas i ochotę. Chyba tyle mam do dodania na koniec [/QUOTE]Ja się nie dziwię, że bez OT zaprosiłaś. Skoro to tylko małe przyjęcie, sami najbliżsi to nie powinna się burzyć. Jeśli chodzi o formę zaproszenia, to przez telefon... no okay, jeśli nie było za bardzo innego wyjścia (czyt. podjechać) to w porządku. Jednak jeśli innych prosiliście osobiście to jednak mogły poczuć się urażone. Bo brak zaproszeń papierowych jest oczywisty. Ale ja się nie będę niczego czepiać, bo nie jestem w Twojej skórze, a poza tym swoje zaproszenia najchętniej bym wszystkim bez wyjątku wysłała, ale no nie przejdzie. W ogóle ostatnio było poruszone, że któraś z Was zaprasza osoby, które widuje przynajmniej te 5 razy w roku... U mnie by nie przeszło, bo w sumie ciocię (moja chrzesna), z którą mam niezły kontakt i ją lubię, w dzieciństwie spędzałam u niej na wsi od cholery czasu, to widuję naprawdę rzadko, od kiedy ukończyłam 18 lat. Po prostu przyszedł moment, w którym nie musiałam wreszcie jeździć zawsze z rodzicami, a wolałam ten czas poświęcić na przyjaciółki, partnera, i wyszło tak, że ja ciocię widziałam jednego roku chyba 3 razy: Wielkanoc, Boże Narodzenie i z raz jak wpadła do mamy na obiad. Bo akurat u TŻ'a mieszkałam tego roku i mi nie po drodze tym bardziej było. A nie wyobrażam sobie wesela bez jej obecności. I ja tak mam z dość dużą ilością rodziny. Ja lubię z nimi spędzać czas, jak już się spotkam to buzia mi się nie zamyka, ale często jak mam do wyboru: jechać i spędzić kilka/kilkanaście godzin u cioci, a spędzić ten czas na leniuchowaniu czy spotkaniu ze znajomymi to niestety często zwycięża to drugie. Teraz to nie mam w ogóle co porównywać, bo teraz mieszkając za granicą to w ogóle nie będzie zbyt częstych spotkać (i to mnie trochę pobolewa, że przez te 4 lata te spotkania mocno ograniczyłam świadomie, a teraz nie bardzo jest jak nadrobić, bo zostają rzeczywiście urlopy jeśli do Polski się pojedzie, a nie zawsze będzie się to robiło.)
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chciałabym jakaś wolna, taka do pobujania się bo jesteśmy oboje kiepskimi tancerzami :-D
|
|
|
#3826 | |
|
Mżonka
|
Cytat:
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście zapraszam dzieci i nie wyobrażam sobie inaczej,ale trzeba uszanować jeśli ktoś nie chce. Często za dzieci płaci się dużą cenę za talerzyk,a jak ktoś chce przyoszczędzić to co w tym złego? |
|
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to ja ![]() Mykam spać . Dobranoc |
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My z kolei nie wiem czy zaprosimy ojca TŻ. Jest alkoholikiem, nie interesuje się Nim, nawet nie rozmawiają. Chyba, że jak jest podpity. Powiedział mu kiedyś, że nie ma syna. Ogólnie dramat. Nemm wyślę Ci zdjęcie zaproszenia na pw
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mówię,że to "nasza" piosenka i w ogóle. Tylko obydwoje ją kochamy za piękny tekst, muzykę i emocje Zawsze się przy niej wzruszam jak oglądam koncertową jej wersję,dlatego chcę ją zadedykować TŻ
|
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój utwór przesłucham później, bo TŻ na kompie ogląda YT i nie chcę mu zagłuszać teraz. ![]()
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Mżonka
|
Cytat:
Taniec to raczej słabość mojego TŻ. Co teraz...
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaszczurka już kiedyś miałam Cię zapytać-po jakim liceum jestem? Czyżby po humanie?
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, witam sie po urlopie
lądowanie mieliśmy okropne, jedno z gorszych ktore przeżyłam A teraz życzę dobrej nocy
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie wolne tańce są najfajniejsze My potrafimy tańczyć więc chciałabym to wykorzystać,ale nie po drodze Nam na kurs tańca
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Mżonka
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę jeszcze nad Hyżym 'na chwilę' i Goo Goo Dolls 'iris'
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Mżonka
|
Chcemy, żeby to jakoś konkretnie wyszło. Pewnie intensywne ćwiczenia we dwoje przyniosą efekt. Spróbować zawsze warto.
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Na dzień dzisiejszy chciałabym Ed'a Sheran'a-Give me love,albo Johna Legenda-All of me, albo Whitney-I have nothing