|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Ja tam akurat widze mase zgrabnych kobiet
![]() ![]() Jest pełno i ładnych i zadbanych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ludziom wydaje się jak zjedzą na śniadanie jogurt -posłodzony- i zapiją - posłodzonym- sokiem pomarańczowym to się zdrowo odżywiają. Na szczęście zwiększa się świadomość ludzi w tym temacie. Patrząc na facetów też można zauważyć skrajności ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Rozeznanie
|
Jedna nacja o której mogę powiedzieć, że jest szczupła to Francuzi. Oczywiście są też tacy z nadwagą i otyli, ale serio jest ich bardzo mało i dużo jest osób bardzo szczupłych. Jeśli chodzi o inne narodowości to nie zaobserwowałam aż takich różnic w porównaniu z Polakami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chodzę po Madrycie, chodzę po Barcelonie, chodzę po Poznaniu, Warszawie, czy innym Szczecinie no i widzę, a akurat na punkcie zgrabności jestem wyczulony bo po prostu takie mam preferencje. U nas McDonalds w każdej galerii i full ludzi. W Madrycie czy Barcelonie to McDonaldsy są generalnie puste. Jeśli juz ktokolwiek je zapełnia to fale turystów przyjeżdżających, np. na mecz. Nie wiedzą gdzie wejść więc jedzą w McD, bo znają. Lokalsi jedzą swoje żarcie no bo trudno, aby nie jedli skoro w takiej Barcelonie masz pewnie z kilkanaście tys knajp, bistro, fast foodów, slow foodów. Każda kamienica to kilka knajp na parterze, a kamienic z 1000 albo i więcej w centrum. No a u nas to sama pewnie wiesz jak to wygląda - McD święcą triumfy w każdym mieście. Kfc, McD w każdej "galerii" są wypełniane po brzegi, albo kebaby. Okej, w Madrycie, Barcelonie tez są, ale wokoło jest kilka tys (!!!!) innych obiektów gastronomicznych, więc jest większa szansa, że no ktoś po prostu wybiera inne żarcie. Ja tej otyłości w Madrycie, Barcelonie nie widzę. Za to widzę w Poznaniu, Warszawie, Szczecinie. Niestety. Ja wracam to przez pierwsze kilka dni jest zderzenie z rzeczywistością i wtedy myślisz sobie, że coś nie do końca poszło w naszym kraju dobrze. Jasne, pewnie w sporym stopniu się rozchodzi o różnorodność. W takiej Barcelonie spotkasz dużo Francuzek, Hiszpanek, Rosjanek, do tego wszelkie mieszanki rasowe, czort wie skąd ![]() ![]() Jak gdzieś jadę to mam frajdę nie tylko z możliwości oglądania architektury, kosztowania lokalnej kuchni, ale także ... oglądania kobiet. Nie mamy kultury poruszania się pieszo, rowerem, nie mamy kultury jedzenia lekkiego żarcia bo mamy inny klimat, nie mamy kultury wychodzenia z domu. Wg mnie to wszystko ma wpływ na to, że "ładni" jako społeczeństwo nie jesteśmy. Ani wewnątrz, ani z zewnątrz. Jak w Barcelonie idzie Polka to ... szybko ją rozpoznaję. Po zaciśniętej twarzy królowej lodu ![]() Co zmienić ? Nie wiem. Mentalność. I pozamykać McD i otworzyć pełno knajp lokalnych. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-04-26 o 23:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Zaklinanie rzeczywistości przez WHO i ścisłe dane? Mogę Ci podać odnośniki do tych artykułów skoro na słowo nie wierzysz. No i nie Ty jeden "bywasz" na swiecie, ja spedzilam rok w Valladolid, znam masę Hiszpanek i tych miażdzących różnic nie widzę. Nie muszę być facetem żeby stwierdzić, ze jakąś kobieta jest szczupła czy nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zawsze łakoma.
|
Ostatnio byłam na weselu, złapałam podwiązkę! Może to będzie znak
![]()
#2887 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli uważacie, że w Polsce jest dużo otyłych i że śmieciowo się odżywiają to polecam w USA zajechać do mniejszego miasta i iść na zakupy do Walmart. Ja byłam w szoku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Ja sama należę do większych kobiet i czasami na prawdę się cieszę że mieszkam w Londynie bo tutaj nie ma aż takiej nietolerancji jak w Polsce. A wręcz przeciwnie, kobiety w rozmiarze 40/42 bardzo się facetom podobają. Oczywiście szczupłe dziewczyny także mają branie i na szczęście takie duże jak ja też się podobają
![]() Wiadomo że kwestia zdrowia to inna sprawa, spora nadwaga przyniesie dużo problemów, jeśli nie teraz to na pewno w przyszłości. A metabolizm się tylko pogarsza z wiekiem więc ludzie którzy w młodym wieku mają nadwagę i nie zmienia swoich nawyków żywieniowych będą tylko grubsi. Ogólnie dużo osób tutaj żyje w biegu i nie chce im się gotować. Wszystko kupują gotowe. Ja sama przez to przytylam na prawdę dużo i teraz ciężko mi nabyć dobre nawyki, niestety. Ale staram sie. ![]() Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie największe oblężenie jest w knajpach ze zdrowym żarciem ![]() ![]() Masa ludzi chodzi pieszo, rowerów miejskich wręcz brakuje, siłownie i fitnessy przepełnione... Zbyt chude i grube dziewczyny to skrajności i nie ma ich wiele, najwięcej jest tych "normalnie", zgrabnie szczupłych ![]() Czasem aż żałuje, że nie lubie kobiet ![]() Natomiast w kwestii facetów no to jest trochę jak piszesz, albo całkiem chudzi, albo w drugą strone. Są jeszcze pakerzy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
Zdrowy tryb życia to jedno, ale trochę w złą stronę to idzie u nas często ![]() Na szczęście u mnie nie widze jakiegoś oblężenia zbyt chudych osób, ale czasem człowiek słyszy właśnie od takiej normalnej dziewczyny, ze ona jest za gruba ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Wtajemniczenie
|
Możliwe,że u nas rośnie otyłość w społeczeństwie,ale ciężko mi w to uwierzyć.
Owszem jest od uja niezdrowego żarcia, i trybu życia dom-praca-kanapa-telewizja. Ale to się zmienia, w zastraszającym w mojej ocenie tempie. Kiedyś gdy wychodziłam na spacer długi, to spotykalam ludzi ale nie to co teraz. Co chwila ktoś mnie mija na rowerze/rolkach/wrotkach/desce/ na kijkach oraz po prostu chodząc. Wiele starszych osób widzę, aktywnych fizycznie. W moim towarzystwie NIE ma żadnej osoby,która by NIE ćwiczyła, nie była aktywna fizycznie. Siłownie? Ludzi od groma. Na deptaku w moim mieście, od groma ludzi jak tylko słońce zajrzy albo jest po prostu ciepło. W restauracjach - full ludzi. W mojej ocenie, nie być aktywnym fizycznie obecnie, to trochę wstyd. Przynajmniej w moim towarzystwie jeśli ktoś ma nadwagę - dajmy na to- i NIE ćwiczy,nie aktywizuje się fizycznie oraz nie jest na diecie,która by mu pomogła unormowac wagę,a narzeka jaki jest "gruby/gruba" jest śmieszne. Bo siedząc na kanapie nic się nie zrobi. Co do facetów- powoli,powooli widać zmiany. Na lepsze. Dbałość o wygląd itd. Wcześniej mąż,mający dzieci i żonę, oraz brzuchola jak kobieta 9 miesiącu ciąży, to norma. Teraz ? Nie e. Teraz zaczyna się pro- zdrowotne odzywianie i aktywność fizyczna. Ale to proces,żmudny proces. Kobietki z racji swej płci, załapały "bakcyla" szybciej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zadomowienie
|
Ja uważam że osoby otyłe nie wyglądają atrakcyjnie . Może mam jakieś skrzywienie bo sama mam kilka kg za dużo i aktualnie z nimi walcze ale naprawdę nawet świetnie ubrana kobieta , umalowana i zadbana ale otyła nigdy nie bedzie przeze mnie uważana jako atrakcyjna. Podobnie mam z mężczyznami .Nie lubię też chudzielców , wypośrodkowany mniej więcej współczynnik BMI wskazujący normę uważam za ideał
![]() Ps . wczoraj dowiedziałam się że jestem Prostaczką gdyż nie odpisałam na wiadomość (30 z kolei ) jakiegoś ćwoka . Wysłałam aż maila do adminów na co on mi odpisał że jest prawnikiem i że nie wypada sie nie odzywać do Niego . Chciałam go zablokować ale portal zrobił to za mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwiekszym problemem jest po prostu brak swiadomosci ale tez i dbalosci o siebie. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Rzeczywiceie kilkalat wstecz, ejszcze na studiach, pamietam jak dizewczyny odchudzaly sie ostro redukujac jedzenie. Byly bardzoooo szczuple i wygladly niezdrowo. Za to teraz coraz czesciej po prostu widze wysportowane, szczuple albo proporcjonalne zbudowane dziewczyny. Tych typowych wychudzonych dziewczyn po glodowkach juz bardzo rzadko.
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Gregorius ja nie wiem gdzie ty chodzisz ale nie widze wielkiej nadwagi u polakow.
Nawet sobie statystyk poszukalam by sie upewnic. Tak samo kobiet po solarium i szpile 24h tez widac bardzo sporadycznie. Fakt, ze polacy moze ubieraja sie troche gorzej bo jednak zarabiajac w zlotowkach nasze mozliwosci zmieny garderoby co sezon sa bardziej ograniczone ale i tak widze wiele fajnie ubranych osob. Cytat:
Powiem wam, ze wkrza mnei ten tinder. Duzo facetow zagaduje ale wszyscy pisza o wszystkim i o niczym ale zadko ktory proponuje spotkanie w realu. Ja sama nie lubie pisac z obcymi osobami tylko wolalabym sie spotkac szybko a tu jakos wszyscy sie wykrecaja.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Ja widzę w swoim mieście zdecydowanie więcej ładnych, świeżych, zgrabnych, zadbanych dziewczyn niż sensownych facetów. I to znacznie więcej, wręcz przerażająco więcej. Konkurencja jest, a prawdziwych mężczyzn jak na lekarstwo
![]() ![]() Tracę już cierpliwość do Sympatii. Im więcej czasu tam spędzam tym gorzej. Myślę nad rezygnacją z tego portalu... Na przykład zaczyna ktoś ze mną rozmowę, a potem odpisuje raz na kilka dni bo nie ma konta premium. W takim tempie to raczej z nikim się nie poznam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mnie też irytuję to afiszowanie się byciem "fit". Zdjęcia na treningu. Zdjęcia jedzenia po treningu. Wrzucanie tego na fejsa. Tylko kogo to obchodzi? Sam jestem szczurem treningowym ale na siłowni ćwiczę a nie robię sobie samoââ☠ââ☠ââ☠ki. Fakt wiele osób ćwiczy ale niewielu z nich wie jak ćwiczyć. Mało kto wykonuje ćwiczenia poprawnie technicznie. Wiele osób wykonuje też ćwiczenia, które nic nie dają ale jakiś pseudo-fachowiec im powiedział, że są dobre. Jest wysyp trenerów personalnych z zerowym pojęciem ale za to z papierkiem kursu zrobionego w jeden tydzień. Sporo hejtu w jednym poście ale piszę jak jest. Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-04-27 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
BAN stały
|
Jeżeli idzie o nasz naród to nie jest tak źle w wyglądem.
Widzę mnóstwo młodych kobiet, nastolatek, studentek, które świetnie wyglądają. Zauważyłem że nieco gorzej z kobietami 35+ i 50-60 latkami, ale nie ma tragedii. Uważam, że młode Polki są jednymi z najlepiej ubranych kobiet, podziwiam ich styl. Jeśli idzie o panów to jest gorzej bo nadal przeważa klasyczne adidasy, dżinsy, koszula, kurtka, prosta krótka fryzura. Ale są też faceci ubrani elegancko, mający gust i pewną zasobność portfela ![]() Kiedyś widziałem chłopaka liżącego się z dziewczyną (dosłownie) w tramwaju a miał on ubłocone i stare buty oraz wymięty wyblakły szary dres ortalionowy. Więc nie zawsze ten wygląd taki najważniejszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
To jest tylko moda. Za kilka lat przejdzie, teraz ludzie są zewsząd tym atakowani i na pewno nie powstanie w Polsce jakaś 'ruchowa' kultura jak to ma miejsce np. w Skandynawii. Na serio ćwiczy tyle samo osób co 10 lat temu i jeśli ktoś ma jakąkolwiek inną motywację do tego niż 'dla siebie' to kariery nie wróżę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
on tired little feet
|
Dziewczyny dajcie spokój, gregorius się wyrwał z komuny, barcelony zwiedza, pijmy mu z dziobka
![]() ![]()
#2901 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Również uważam, że brak świadomości to największy problem. Bo znam sporo dziewczyn (korpo dziołchy ![]() Cytat:
Cytat:
I i tak się nie zgodzę z tym, że to jedno z najzdrowszych. Chyba, że mi pokażesz coś, co będzie o tym świadczyło lepiej niż "bo ja tak mówię". (I nie, nie twierdzę, że jest złe, ale nie uważam aby było "jednym z najzdrowszych"). Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
BAN stały
|
Cytat:
Żadnego papierka na to nie mam. Wiem to z doświadczenia. Przez gimnazjum i liceum uprawiałem lekkoatletykę. Przysiady to była podstawa naszych treningów. Na studiach byłem w sekcji trójboju siłowego. Nigdy nie nabawiłem się kontuzji kolana. Byłem i jestem natomiast bardzo skoczny, silny i szybki. Wiem, że przysiady miały na to wpływ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Blood and fire
|
Atavish, akurat tutaj gość ma rację. Przysiady nie mają niczego wspólnego z problemami z kolanami, a wręcz je wzmacniają poprzez wzmocnienie mięśnia czworogłowego i tym samym stabilizację kolana. Problem może pojawić się tylko w momencie, gdy robi się przysiad z dużym obciążeniem. Jeśli mięśnie nie są w stanie tego utrzymać, obciążenie idzie na staw i ścięgna. Dlatego najlepiej robić przysiady bez obciążenia, stopniowo zwiększając stopień trudności i docelowo dochodząc do przysiadu na jednej nodze. Generalnie na problemy z kolanami zaleca się właśnie wzmacnianie czworogłowców, w tym wykonywanie przysiadów.
Jednoznacznego dowodu na ten temat nigdzie nie znajdziesz, bo nikt nie prowadzi takich badań. Ich wykonanie w praktyce byłoby zresztą niemożliwe.
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Konto usunięte
|
Ci to chyba prawie nic nie jedzą, bo pamiętam w jakim ciężkim szoku byłam podczas pierwszych dni na uczelni. Sama jestem bardzo szczupła (zawsze ok. 50 kg/172) i chciałabym przytyć, a tam moi rówieśnicy jeszcze chudsi o.O Woda zamiast obiadu czy jak? Mieć tyle dobrego jedzenia i z tego nie korzystać, nie rozumiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak miarka zdrowia ćwiczenia więc nie podam Ci takiego źródła. Za zdrowe ćwiczenie uważam takie, które nie powoduje kontuzji i do tego daje nam wymierne efekty w postaci przyrostu siły czy szybkiego spalania kalorii. Lepszego ćwiczenia na dolne partie mięśni od przysiadów nie znam. Jeśli takie znasz to napisz. Którzy trenerzy tak Ci mówili? Dla mnie to jest dosyć dziwne. Albo się goście nie znają albo wyjęłaś ich zdanie z kontekstu. Może mówili o przysiadach na suwnicy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Wtajemniczenie
|
To ja też dorzucę się do tego, że przysiad jest jednym z lepszych i zdrowszych ćwiczeń. I tak, złe wykonywanie może doprowadzić do katastrofy, natomiast prawidłowe: samo zdrowie, bo prawidłowo wykonane przysiady oprócz tego że wspomagają zrobienie fajnej pupy, to też mają wpływ na brzuch - znaczy wyrobienie go, rozkręcają też matabolizm, pomagają trzymać plecy w dobrej pozycji (podobnie jak mc). Poniżej 2 artykuły pisane raczej przez znawców
KLIK i KLIK
Lubię czytać Edytowane przez Farisss Czas edycji: 2016-04-28 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
No serio - już nie chce mi się wszystkiego cytować. Więc powtórzę ostatni raz: dobrze wykonywane przysiady to rewelacyjne ćwiczenie (ale pojęcie "jedno z najlepszych" nadal uważam za wyjęte spomiędzy pośladów, bo nie ma do czego tego odnieść, jak porównać etc), ale wykonywane niepoprawnie (co często niestety robią laski, które uważają, że jedyna droga do fajnego tyłka to 200 przysiadów dziennie) to katastrofa dla kolan. Bo chyba kilka osób tu miało spory problem z przeczytaniem tego co napisałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czy znasz ćwiczenie, które źle wykonywane nie mają wpływu na nasze ciało? Jeśli nie, to dlaczego właśnie przytaczasz przysiady jako te szkodliwe? Jeśli teraz uważasz to ćwiczenie za rewelacyjne to czy nie mogą one być uważane jako te jedne z najlepszych? Jeśli znasz lepsze ćwiczenia na pośladki to napisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.