|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
|
|
|
|
#3692 | |||
|
Ania
|
Dzień dobry
![]() Wstałam dziś z łóżka po 11... No ale mam odpoczywać i dużo leżeć, więc co innego robić, tylko spać ![]() Pogoda kiepska, słońca nie ma... Oczywiście śniły mi się głupoty- miałam rozbić namiot, złożony z koca- tylko koca. Miałam dużo pieluszek tetrowych w plecaku, które miałam chronić przed deszczem. Rozbiłam "namiot" i poszłam na łąkę bo widziałam piękne czereśnie! podchodząc bliżej okazało się, że rosną na tym drzewie śliwki, a finalnie zerwałam z tego drzewa pomidory... Cytat:
Moja koleżanka całą ciążę nie wymiotowała, a 9 miesiąc był dla niej z tego powodu koszmarem..i nie było to zatrucie. Cytat:
![]() Cytat:
I kolejne dobre wieści! super! Tak trzymać dziewczyny ![]() Powodzenia na wizytach, kciuki zaciśnięte!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-04-27 o 11:54 |
|||
|
|
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam do Miqesi, ale na razie cisza
|
|
|
#3694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza problemmami z lozyskiem Ignas ma rewelacyjne warunki! ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59571196]Dziewczyny jak działa ta drogeria internetowa z Rosmana? Nie wiedziałam że jest cos takiego! Promocje tam tez obowiązują (te -49%)? Dostawa do domu czy jak? Jaki koszt dostawy? [/QUOTE]Zamawiasz on-line i w wybranym Rossmanie odbierasz ![]() Cytat:
![]() U mnie dzis rewelacja, nerka tylko lekko kula ale nie boli także trochę z prac porzadkowo domowych nadrabiam
|
|
#3695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Nie wiem co prawda co to BPD... Szczerze mówiąc, to nie dowiadywałam się o NFZ, pojechałam tam gdzie mi było najbliżej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak szukałam jakichś innych, to były dla mnie za mało pojemne...[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59571196]Dziewczyny jak działa ta drogeria internetowa z Rosmana? Nie wiedziałam że jest cos takiego! Promocje tam tez obowiązują (te -49%)? Dostawa do domu czy jak? Jaki koszt dostawy? [/QUOTE]Z tego co widziałam, to możesz zamówić do wybranej drogerii (i chyba się wtedy nie płaci za przesyłkę i jest do odebrania nawet po 3 godzinach) albo kurierem czy pocztą. Promocje obowiązują Cytat:
![]() Fajny sen Jezu czereśnie! Nie mogę się doczekać aż się pojawią
|
||||
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
To super, że lepiej, a z tymi porządkami to proszę nie przesadzać, to odgórny nakaz :-D
|
|
|
|
#3697 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Malutka urośnie, zobaczysz A co do wymiotowania to też wczoraj zwróciłam kolację Cytat:
Ciekawe czy mój maluszek się przekręcił Za tydzień wizyta i wszystko będzie jasne ale kilka dni temu miałam wrażenie że ciągle w poprzek leżał a wczoraj wieczorem u góry brzucha taka mała górka mi wyszła jakby nóżka więc wydaje mi się że to było właśnie jego przekręcanie Miałam dzisiaj jechać na zakupy ale tak mnie odstraszyła ta pogoda że siedzę w domu i czekam aż przynajmniej przestanie tak bardzo lać deszcz ale chyba się nie doczekam...
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59571196]Dziewczyny jak działa ta drogeria internetowa z Rosmana? Nie wiedziałam że jest cos takiego! Promocje tam tez obowiązują (te -49%)? Dostawa do domu czy jak? Jaki koszt dostawy?
[/QUOTE]wczoraj zamawiałam bo jak pomyślałam, ze mam wysłać tam tż to mi sie go szkoda zrobiło ![]() wybierasz wszystko na necie, robisz przelew i wybierasz sklep. Jak jest gotowe do odebrania to dostajesz sms, przeważnie w ciągu 3h jest i masz 72h na odbiór fajna opcja |
|
|
|
#3699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak pingwin hm... chyba Miqesi kiedyś to rysowała ale ja cały czas powtarzam, że miałam ciężki poród, dodatni gbs i byłam tam zmasakrowana, także takie chodzenie bez majtek to była dla mnie najlepsza opcja. Potem jak w miarę doszłam do siebie (już w domu) to nosiłam te majtki wielorazowe. Jednorazowe tylko z szpitalu jak byli goście, strasznie się z nich męczyłam.
|
|
|
#3700 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
i kase wydawać
|
||
|
|
|
#3701 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Śliweczko,mam nadzieję,że będzie ok Cytat:
Super info z wizyty, Soffinko Łożysko na pewno da radę:-*Cytat:
Cytat:
chociaż co się strachu najadlas to Twoje:-/Kurcze,mam mieć w sobotę babyshower, a koleżanki jakby mi łaskę robiły, że przyjdą... już pytaly czy grill będzie, a w sobotę ma być kijowa pogoda i wygląda na to,że zwykła domowka bez alko się szykuje i to jest dla nich chyba mało kusząca propozycja:-/ Ale na piwo 2 razy w tygodniu wyjść to wszystkie chętne |
||||
|
|
|
#3702 | |
|
Rozeznanie
|
BPD to wymiar dwuciemieniowy główki
Na pierwszej stronie są wypisane oznaczenia Nie mam pojęcia czy to dobrze czy to zle pewnie jest jakość współczynnik błędu wiec nie zamartwiam sie tym Dzisiaj szkoła rodzenia i może zachacze z mężem o MacDonalda mam smaka na maka hehe ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|
#3703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie u diabetologa
Cukry mam w porządku, parę powyżej normy, ale tym się mam nie przejmować. Lekarka była zadowolona Łącznie już jakieś 2 kilo.. Zaczynałam z wagą 54 kg i obecnie ważę 61,5. Lekarka spytała się o wagę maluszka, mówiłam jej, że waży 1900. Powiedziała, że maluszek waży prawidłowo i też się nie przejmować, że chudnę. Gorzej jakby mała nie rosła. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.Cytat:
Wcześniej kupiłam brązowy a wczoraj ten różowy I są na prawdę superCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59571196]Dziewczyny jak działa ta drogeria internetowa z Rosmana? Nie wiedziałam że jest cos takiego! Promocje tam tez obowiązują (te -49%)? Dostawa do domu czy jak? Jaki koszt dostawy? [/QUOTE]Tylko pamiętaj, aby sprawdzić kosmetyki zanim odejdziesz od sprzedawcy. Czytałam, że zdarzają się przypadki, gdzie klienci dostawali "zmacane" kosmetyki..
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek - jak Twoje dzieci ważyły po 1.600 g to w którym tygodniu ciąży byłaś? Pytam, bo jutro mam badanie, może razem z wagą i chciałabym mieć porównanie. Z góry dzięki za odpowiedź.
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam sie w ta brzydka pogode. Ja tez dzis wizytkuje więc peosze o kciuki. Gratuluje wszystkich udanych wizyt i oby tak dalej
. Co do wymiotow to do tej pory mam ale u mnie wystepuja one wtedy kiedy dostaje ataku mojego woreczka. A po tym jestem tak zlochana ze szok bo ataku sa na prawde wyczerpujace. Co do chudniecia to nie ma sie co przejmowac bo jesli dzidzius rosnie prawidlowo tzn ze wszystko jest ok. Tak mi mowi moj lekarz poza tym wszystko co mu potrzebne czerpie z naszego organizmu. Ja tez bylam na poczatku przerazona jak chudlam ale skoro z Antkiem wszystko ok i waga tez tzn ze nie ma co sie martwic. A plus taki ze nie bede musiala nic zrzucac po ciazy bo do tej pory mam juz -8kg. Ale startowalam z dosyc dobra waga i dobrym zapasem |
|
|
|
#3706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także nie przesadź z ilością, tak jak ja ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytęNiezły masz bilans wagi Ja na dzień dzisiejszy +11 i mam nadzieję, że więcej jak 15 nie będzie
|
|||
|
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
Monini to ja zazdroszcze, bo mimo duzej wagi przed ciaza, to w ciazy duzo przybralam.
Trzymam kciuki za wizytujace dzis, no i gratuluje swietnych wiesci z wizyt. ![]() Juz nieduzo nam zostalo. Ja tak mysle ze 4 tygodnie i bym mogla rodzic ![]() Dzis od rana slucham Iry. Nie moge uwierzyc ze to juz takie dziadki ![]() Ja mam przyplyw energii, wiec posciel sie wietrzy, ptanie schnie juz, wysprzatane. Mialam isc do parku, ale strasznie wieje, wiec moze tylko dzis shopping, posxukam reszty rzeczy co mi brakuje do wyprawki. Ogolnie to nie mam humoru. Wszystko mnie wkurza i w sumie od soboty praktycznie lezalam w domu i nie chcialo mi nigdzie wychodzic.
... Piękność jest dla kobiety ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyźnie łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie... Edytowane przez justynan01 Czas edycji: 2016-04-27 o 19:14 |
|
|
|
#3708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gosh moja też;PPP Cytat:
lecę dofarować resztę włosów i zaraz dalej was czytam.
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, a Ty się wykurowałaś w końcu?
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra mnie trochę nastraszyła że mam brzuszek jak do porodu i obniżył mi się. I zastanawiam się czy nie będzie tak że urodzę pierwsza z Was
i będzie wcześniak.
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
jak się wyprostuje i włożę dłoń to pół dłoni mam na brzuszku.
|
#3713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słucham się Was tutaj jak wyroczni ![]() Cytat:
Kochana nie boisz się teraz bardziej porodu po przeżyciach z pierwszym porodem? Cytat:
Aby dziecko rosło i ładnie przybierało.Cytat:
Na pocieszenie chociaż nie wiem czy Cie to pocieszy, też z TŻ jesteśmy sami tu gdzie mieszkamy i jak słucham, ze mama odgrzewa mojej 2 lata mlodszej pracującej siostrze obiad przed jej powrotem z pracy (a ona czasem łaskawie zje)to mi szkoda mamy ale tak to już jest.Może jak będziesz w PL to spróbuj delikatnie z bratem pogadać, może to coś zmieni
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja oczywiście, jak ktoś przychodził to zakładałam majtki, ale jak nie było nikogo to bez biegałam, ale dzięki temu szybko mi się wszystko zagoiło ania, spokojnie, ten obniżający się brzuch to może być tylko takie wrażenie. Jeszcze nie będziesz rodzić przecież zaczynamy dopiero po 20 maja
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3718 | ||||||
|
Ania
|
Cytat:
Kochana, tylko nie przesadzaj z tymi porządkami! ![]() Cytat:
Pamiętam, jak byłam dzieckiem, to pół dnia przesiedziałam na drzewie jedząc czereśnie![]() Cytat:
![]() ... Cytat:
![]() A wagą się nie przejmuj, najważniejsze, że maluszek czerpie tyle, ile powinien ![]() Cytat:
Właśnie miałam pytać, wykurowałaś się w końcu?? A co do sytuacji o której piszesz... rozumiem Cię doskonale, ale wydaje mi się, że nic nie poradzić. Tak naprawdę zmienić może coś tylko Twoja mama. Cytat:
Ania, spokojnie, myślę, że z tym opadającym brzuchem to nic takiego ![]() Ja sprawdziłam teraz aż z ciekawości i włożę dłoń pomiędzy, choć nie tak całkiem całkiem...więc teoretycznie powinnam się martwić...ale nie zwracałam uwagi jak było wcześniej także no
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-04-27 o 14:48 |
||||||
|
|
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Misia, bo Ty ciążowej nie zrobiłaś,a noworodkową??? Bo z tego co pamiętam miałaś w pakiecie robić, ale wcześniej urodziłaś
|
|
|
#3720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MAM TAK SAMO. Więc może nie będziesz pierwsza a druga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

A w ciąży nie przyjmują bez kolejki na NFZ?
Nie mogę się doczekać aż się pojawią
Malutka urośnie, zobaczysz
Za tydzień wizyta i wszystko będzie jasne ale kilka dni temu miałam wrażenie że ciągle w poprzek leżał a wczoraj wieczorem u góry brzucha taka mała górka mi wyszła jakby nóżka więc wydaje mi się że to było właśnie jego przekręcanie 

jak pingwin

Łącznie już jakieś 2 kilo.. Zaczynałam z wagą 54 kg i obecnie ważę 61,5. Lekarka spytała się o wagę maluszka, mówiłam jej, że waży 1900. Powiedziała, że maluszek waży prawidłowo i też się nie przejmować, że chudnę. Gorzej jakby mała nie rosła. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Także nie przesadź z ilością, tak jak ja
za wizytę