|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Rozeznanie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Mnie akurat to obchodzi, bo używam głównie Iwostinu 40 (mam też otwartą Avenkę 50 i nieotwarte mleczko Klorane, ale pomijając to)
Ja również pamiętam, ze w pewnym momencie na biochemii była mowa o relacji iwostin-talk, najpierw, że nie można, potem, że można. I od dłuższego czasu jednak funkcjonowało to ostatnie... ![]() A zresztą - produkuję tego posta od 20 minut i już w ogóle wyglądam tak: ![]() ![]() A więc dobranoc, dziewczynki
#3722 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Również zmagałam się z tym samym problemem co Ty i doskonale Cię rozumiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Zakorzenienie
|
Co do iwostinu- to owszem, JEST taki iwostinu, ale KREM NAWILZAJACY SOPF15 i on nie jma parsolu. Wszytskie inne mają.
A z tą destabilizacja.. Cóż, sama Hexana sie przyznawaą, o ile sie nie mylę ze nie zawsze tego przestrzega bo by zwariowała ![]()
#3724 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() a właśnie gdzie się podziała ta lista zanalizowanych kosmetyków nie gryzących się z filtrami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zakorzenienie
|
Kompendium filtromaniaczki -> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193351 i dalej ->
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115134 |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3728 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Proszę bardzo Kaledonia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Raczkowanie
|
Tyle, że wydaje mi się, że był podawany skład i avon zwiera talk a na liście dalej figuruje
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
BAN stały
|
Ale chyba zalezy który avon. Ja nie używam kosmetyków tej firmy ale może rzeczywiście jakiś jest który nadaje się na filtry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Raczkowanie
|
obydwa podane na liście zawierają talk, sprawdzałam to jakieś 6 miesięcy temu na opakowaniu u konsultantki Avonu; myslę, że nic się nie zmieniło; moze ktoś kto ma dostęp do tych kosmetyków poda bieżące składy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z pudrem to jest gorzej – dotąd używałam mieszaniny której 5/7 stanowiła skrobia – tyle ze skrobia zaczęła mnie bardzo wysuszać i już już przymierzałam się do poszukania innego pudru, który by jako-tako matowił filtr, kiedy wyszła ta sprawa z Iwostinem kontra kolorówką i całe poszukiwania wzięły w łeb. No można się wściec ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3734 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie do dziewczyn matujących filtry jedwabnikiem hauschki: czy wam też puder zbiera się w załamaniach wokół ust? ja tak mam juz ok 3h po pudrowaniu... a poza tym nie mogę pokryć pudrem skóry wokół ust, bo po jakimś czasie filtr zaczyna być tam strasznie widoczny, nie wiem czy to wina mimiki twarzy, ale robią się tam takie jakby białe linie z filtra. teraz mam krem biodermy i jest trochą mniej widoczny , ale z antheliosem to był koszmar. na początku ta część twarzy trochę się świeci, jak to fitr. moja mama mówi mi wtedy, że wyglądam jakbym jadła coś tłustego i upaćkała się tym wokół ust...czy ktoś z was ma podobny problem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Wtajemniczenie
|
Ja też tak mam, jakbym zjadła pączka i został mi lukier. Staram sie dobrze rozetrzeć krem i puder na linii ust.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3736 |
Zakorzenienie
|
Hmmm a moze to kwestia uzywanego pedzla/uzywanego kremu z filtrem/aplikacji? nie mam takich niespodzianek po pudrze jedwabnym Hauschki,w sumie to moj ulubiony puder,ktory lubie tez mieszac z innymi sypancami.
#3737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-121430 używam od roku, raz zadowolona raz nie, odkad mam pędzelek do korektora i nauczyłam się go precyzyjnie nakładać, zadowolonam baaardzo ![]()
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie z kategorii "dziwnych" - dzisiaj zamiast spraju LRP nałożyłam mleczko Avene i... ono mnie łaskotało w twarz - czy łaskotał was jakiś filtr? Bo Avenka mi sie ładnie wchłania (mleczko) swietnie się wchłania, makijaż na nim leży ładniej niż na Antku, do tego przyjemnie pachnie, ale to łaskotanie sprawia, że nie mogę używać, bo mam ochotę trzeć buzię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Dziewczyny, mieszała któraś z Was jedwabny Hauschki z Lucidity? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Zakorzenienie
|
Mieszalam Lucidity z jedwabnym ale glownie dlatego,by zmienic kolor LU poniewaz ani 01 ani 02 nie pasowal mi
![]() ![]() Hauschke lubie mieszac z rozswietlajacym,lub dawac solo i wtedy tez jest OK. Ostatnio tez testowalam puder Kryolanu ale nie rozumiem zachwytow nad nim ![]()
#3742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OBecnie uzywam filtrów LRP więc z jakimś dozwolonym pudrem dla koloru chcę mieszać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Zakorzenienie
|
Hmmm....nie wiem,co Ci poradzic na to "łaskotanie"
![]()
![]() |
#3744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do łaskotania, to zastanawiało mnie po prostu skąd to się bierze?? P.S. Ten puder guerlaina to jakiś konkretny? Ile kosztuje? Bo z pudrów guerlaina to mam tylko meteory, a ogólnie firme lubię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zakorzenienie
|
To jest ten
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3337 moj ulubiony puder ![]() ![]()
#3746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słuchaj, przepraszam, że pytam, bo na pewnoe szybko bym znalazła - jaka masz cere? ![]() EDIT: Widze, że mieszana, alergiczna, wrażliwa! Tak jak moja! ![]() Jak ten puder matuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem chlodnym typem urody i na mnie najlepiej wygladaja wszelkie chlodne/mrozne odcienie a WR sa strzalem w 10-tke ![]() ![]() ![]() Mam cere mieszana ale bardziej w strone suchej,strefa T malo sie uaktywnia.Puder Guerlaina nie daje absolutnego matu,jest to na zasadzie aksamitnego wygladzenia. Wydaje mi sie,ze przy Twojej karnacji odcien 03 bedzie w sam raz-w kazdym razie polecam obejrzec,jak bedziesz miala okazje ![]() Ogolnie nie szukam w pudrach matu bo lubie delikatny efekt glow ![]()
![]() |
#3748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do absolutnego matu, to takiego nie lubię - ważne, by puder w twarzy nie spływał, a twarz wyglądała naturalnie ![]() Dziś znowu zaaplikowałam mleczko AVENE - łaskotało juz mniej ![]() ![]() A puder sprawdzę na pewno - ale dopiero ok. 14 grudnia, kiedy będę w okolicy Sephory. Dziękuję bardzo za odp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanko: jesli nałoze filtr LRP a na to podkład LRP z SPF chyba 20 to zdestabilizuje filtry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.