|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Ja miałam torbiel na jajniku ale 5 cm rok ja leczyłam ale nie znikała wiec wycięłam.
|
#4922 |
|
Rozeznanie
|
Alutka tutaj nawet nie o to chodzi jakie ciążę, ale o zwykłą życzliwość. Niestety u nas staraczek też jest różnie. Ja kiedyś przed moją wizytą puscilam jedną dziewczynę, ale już drugiej miałam średnio chęci przepuszczac. W końcu skończyło się tak, że weszła ta co przyszła później, a ta co czekała od 7 weszła po mojej wizycie - taka decyzja doktora.
Alutka a co z histeroskopia? Jaka w końcu decyzja? Ja się zastanawiam czy podejść do Doktora, zobaczyć, czy coś rośnie na naturalnym i czy ewentualnie @ sam przyjdzie czy po lekach. Dodatkowo zapisałam się do tego programu na Stary Szpital. Jeszcze termin taki średni, bo 18 maja, więc nie wiem czy nie przesune, bo to taki na styk. |
|
|
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
A poropos życzliwości ludzkiej, o której mówiła Migotka, wczoraj dzwoniłam do CDK umówić się na wizyte po laparo, którą mam 2 maja, to z łaskami i ledwo uprosiłam pania na 30 maja....bo nie ma terminów. Dziś 2 próba- odebrał ten chłopak i co? 9 maj
![]() Dzwońcie dziś, jak któraś ma się umówić Edytowane przez mimi181 Czas edycji: 2016-04-27 o 10:59 |
|
|
|
#4924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4925 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj. Niestety trzeba ściągnąć. Ja miałam u rąk i musiałam piłować, dobrze, że miałam pilnik przy sobie. Spiłowałam lakier z 1 paznokcia - kciuka, resztę zostawiłam.. Laparo to już nie zabieg jak histero to jest operacja, tylko łagodniej sie przechodzi bo teraz mają do tego sprzęt i robią 3 dziurki, a nie nacinają brzucha, ale to normalna operacja, tak mi powiedziano, że żartów nie ma bo to znieczulenie jest ogólne, całkowita narkoza i anestezjolog musi obserwować, czy nie sinieje paznokieć. Na histero miałam wymalowane, bo to tylko uśpienie 5 minutowe. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do drugiej części posta- rozumie Cie doskonale i też tak robię. Moja siostra ma 3 miesięczną córeczkę, kocham ją i uwielbiam, tęsknie do niej, noszę, całuje a potem w domu płaczę, że ja nie mam takiego słodkiego maleństwa. Edytowane przez mimi181 Czas edycji: 2016-04-27 o 12:00 |
|
|
|
|
#4927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
alutka ja też mam dość jak słyszę: "wyluzuj"albo, że niepłodność siedzi w głowie i muszę się odblokować, a będę mieć dziecko. Takie osoby nawet nie mają pojęcia jakie choroby nas dotykają, z czym się zmagamy i to wcale nie wina zablokowanej psychiki albo brania tabletek antykoncepcyjnych przez 5 lat. Jeden jest zdrowy i wpada sobie, a drugi nosi w sobie choroby o których ja też nigdy nawet nie słyszałam ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Ten chłopaczek jest w porządku, mnie tez tak raz umówił po laparo szybko, zaraz znalazł mi miejsce W porządku jest. Migotka Wszędzie tak jest teraz, każdy nerwowy, brak życzliwości coraz częściej się zdarza. Ja raz byłam na monitoringu czekałam 2 godz i nic sięnie zmniejszała kolejka (ciągle ktoś na wizyty jeszcze dochodził), a miałam pilny wyjazd jeszcze, a dodam, że mam godzinę drogi. Zawsze siedzę cierpliwie, mój rekord ponad 5 godzin w kolejce, ale wtedy tak pilnie musiałam być wieczorem w 1 miejscu i przeliczyłam to plus godzinna droga, no nie ma szans nie zdążę, ale nie śmiałam spytać, bo widziałam, że dziewczyny przede mną nerwowe, bo one jeszcze dłużej czekały niż ja przez te opóźnione wizyty, odwołałam moja pilną sprawę, bo aż bałam się spytać, choć ja chciałam tylko zastrzyk dostać. Wiadomo każdemu się spieszy i każdy ma pilne sprawy, nie śmiałam, a nawet obawiałam sie spytać, taki ze mnie cykor |
|
|
|
|
#4928 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,melduje,ze Dr juz jest,wesoly,wypoczęty i uśmiechnięty
Dzis bylam u niego rano na wizycie,bo do mnie pani z recepcji dzwonila,chyba przyjmuje tylko pacjentki do zabiegów,bo oficjalnie do 30.04 go nie ma,taka jest kartka.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#4929 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mimi181;59572391]Teraz to mnie zastrzeliłaś
![]() Tak w Dębicy u dr Gawlika. Najpierw przyjmowały mnie pielęgniarki, wszystko przedstawiły, pobrały krew, różne ankiety i zauważyły moje paznokcie wymalowane i mi mówią, że mają być zmazane, a ja mówię, że się nie da zmyć bo to takie lakier niezmazywalny, a ja nie wiedziałam, że to takie ważne, nigdy w szpitalu nawet nie leżałam, więc mówią, żebym chociaż z 1 ściągnęła. Tak zrobiłam, ale wieczorem jak miałam spotkanie z anestezjologiem (który tez przeprowadza ankietę) to chowałam paznokcie jak się da, żeby mnie nie opieprzył. I nie wiem czy coś fiksował podczas operacji bo spałam jak suseł. Kciuka zmazałam, a u stóp w ogóle nie miałam wymalowanych. |
|
|
|
#4930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez mimi181 Czas edycji: 2016-04-27 o 12:41 |
|
|
|
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli do 30 na zwykły monitoring nie ma co się wybierać?
|
|
|
|
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia w niedzielę
Edytowane przez Nowa_1987 Czas edycji: 2016-04-27 o 13:01 |
|
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
Alutka rozumiem. Trzymamy kciuki. Trzeba było odpocząć, dac się ponieść
Wiem, że to słowo jest nielubiane, ale ja dałam sobie czas, oczywiście w pewnym momencie. Było tak, że były łzy, bo ciąża w otoczeniu, nieudany cykl itp. Teraz miało być tak na luzie, a wcale nie było... a wydawało by się, że powinno być lepiej, bo mam juz dziecko, które też się pojawiło mimo problemów z nieplodnoscia. Za to porażkę db znioslam
|
|
|
|
#4936 |
|
Rozeznanie
|
Ja sobie wyrobiłam kartę z grupa krwi taka jak dowód osobisty odkad chodzę do dr P bo ciagle mi była potrzebna. Jak nie poronienie, operacje przy ciazy pozamacicznej to potem laparo i stwierdziłam ze zrobie sobie taka i bedzie przydatna teraz i do końca życia juz. Nosze w portfelu ze wszystkimi dokumentami takze zawsze mam przy sobie. Potem do in vitro była tez potrzeba i pewnie jeszcze nieraz sie przyda ale to prawda ze na słowo nie uwierzą, musza miec papierek jako dowód. Ja tez miło wspominam pobyt w Dębicy, pielęgniarki bardzo miłe.
|
|
|
|
#4937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Asiorek gdzie się wyrabia taką kartę? Edytowane przez mimi181 Czas edycji: 2016-04-27 o 13:20 |
|
|
|
|
#4938 |
|
Wtajemniczenie
|
Może zadzwońcie do CDK,powiedzą co z monitoringiem ale na gabinecie jest kartka,ze nieobecny do 30.04,wiec chyba jeszcze go nie będzie,tylko do in vitro bierze osoby.Mial wrocic pozniej o dwa dni ale linie cos namieszały z biletami to teraz ma chwile wolnego od tych nocnych monitoringow
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#4939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Wtajemniczenie
|
Jols,no,jakoś nie zapytalam,bo ja i tak mam wizyte za tydzień,mam byc,wcześniej nie mam po co,moglam zapytac dla Was,przepraszam:-(
|
|
|
#4941 |
|
Raczkowanie
|
hej kamilamila a o ktorej bylas u doktora bo ja mialam wiyte na 9,i u mnie jak zwykle same problemy juz nie mam sil do tego wszystkiego
Edytowane przez INDILA1 Czas edycji: 2016-04-27 o 14:13 |
|
|
|
#4942 |
|
Konto usunięte
|
ja się na razie nie wybieram ale jakby chciał dr wrócic wcześniej to by to jakoś w rozmowę wtrącił albo by powiedział w rejestracji żeby zapisywali na wcześniejsze terminy
|
|
|
|
#4943 |
|
Wtajemniczenie
|
Indila1,no.to ja chyba wchodzilam po Tobie,mijalysmy sie,usmiechnelas sie do mnie
Ja mialam na 9.30,weszlam chyba o 9.40,to Ty bylas czy jeszcze jedna między nami?
|
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
mialam wlosy spiente w kucyk i jasna bluske,szczeze to po wyjsciu z gabinetu niewiele pamietam:prosi; u ciebie jak tam kiedy zaczynasz stymulacje i mowil ci dr o pakiecie skuteczne ivf czy etapami bedziesz placic bo ty chyba tez podchodzisz prywatnie w maciezyństwie
Edytowane przez INDILA1 Czas edycji: 2016-04-27 o 15:17 |
|
|
|
#4945 |
|
Rozeznanie
|
Mimi normalnie pobierają Ci krew w diagnostyce, tylko powiedz ze chcesz miec grypę krwi na takim blankiecie jak dowód osobisty. Jest to droższe od zwykłej karteczki ale trwalsze i chyba dwa razy sie oddaje krew w dwa rożne dni ale to Ci powiedzą na miejscu.
|
|
|
|
#4946 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Dlaczego mówisz, że same problemy? Co się stało? Mnie też dr nastraszył na początku i dziś bo mam niskie amh i mniej komórek może być. Edytowane przez Ani_ka3 Czas edycji: 2016-04-27 o 15:43 |
||
|
|
|
#4947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez mimi181 Czas edycji: 2016-04-27 o 15:49 |
|
|
|
|
#4948 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
INDILA, mnie też dr mówił o tym pakiecie skuteczne ivf za 9800. Dlaczego mówisz, że same problemy? Co się stało? Mnie też dr nastraszył na początku i dziś bo mam niskie amh i mniej komórek może być.[/QUOTE] witaj Ani_ka3 no i co bedziesz sie decydowac na ten pakiet?bo ja juz sama nie wiem co mam robic za pierwszym razem jak podchodzilam w programie do ivf doktor robil mi usg guz na tarczycy dzis robil zmniejszyl sie ten guz dalej w lewej piersi mialam usunietego guza nic groznego dzis w prawej okazalo sie ze mam 2 guzy do tego po lewej spronie mam 2 torbiele ktore wczesniej fajnie po marwelonie mi schodzily i byla jedna teraz sa 2 do tego jeszcze biore od psychologa leki uspokajajace bo juz bylo kiepsko .teraz mam powtórzyć badania bo wiekszosci minelo juz 6 mies 8 maja mam zaczac gonapeptyl a pozniej mam menopur . Edytowane przez INDILA1 Czas edycji: 2016-04-27 o 15:51 |
|
|
|
#4949 |
|
Raczkowanie
|
Mimi, do zabiegu wystarczy mieć jeden paznokieć wskazujący lubkciuk u lewej ręki czysty.ja do dwóch zabiegów tak miałam bo taka informacje otrzymałam i było ok.zakladaja na ten palec spinacz przewodzacy.Oczywiscie każdy w szpitalu będzie mówił Ci innego, np ze u nóg można mieć zmyte, ale ja rozmawiałam z 2 anestozjologami o tym i jak słusznie któraś dziewczyna wcześniej napisała to jest mimo wszystko operacja, i lepiej dla własnego bezpieczeństwa być przygotowanym.
Edytowane przez Mia_2016 Czas edycji: 2016-04-27 o 15:59 |
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze,mi nikt nie mówil o tym pakiecie,nie wiedzialam,ze jest,a to się opłaca,liczylyscie?Ja mam dzis 16 dc,od wczoraj biore Gonapeptyl,za tydzień mniej więcej okres,u Dr m,byc za tydzień,4 maja,zresztą tak mialam akurat wizyte. Dziewczyny,jeśli któraś ma refundowane leki i Wam zostanie to ja jestem chętna,nazbierałam trochę Gonapeptylu juz,od kilku osób,jeszcze mi potrzeba,także jeśli Wam cos zostanie,proszę bardzo Was o pomoc,oczywiście te,które będą po mnie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Powiedzcie czy do zabiegu można mieć hybrydy czy trzeba ściągnąć?

W porządku jest. 

Wiem, że to słowo jest nielubiane, ale ja dałam sobie czas, oczywiście w pewnym momencie. Było tak, że były łzy, bo ciąża w otoczeniu, nieudany cykl itp. Teraz miało być tak na luzie, a wcale nie było... a wydawało by się, że powinno być lepiej, bo mam juz dziecko, które też się pojawiło mimo problemów z nieplodnoscia. Za to porażkę db znioslam