|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Dziewczyny jest zlw.... moj maz odebral wyniki ma 0%prawidłowych plemnikow
lekarz mu powiedzial ze zajscie w ciaze = jak wygrana w totolotka u nas...Czyli to by bylo na tyle
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Madd tak mi przykro... Nie wiem czy są jakieś słowa, które chciałabyś teraz usłyszeć... Schowaj się pod koc, wyrycz porządnie, a potem ze świeżą głową ustal nowy plan, bo mamą mimo wszystko na pewno będziesz. Trzymaj się!
|
|
|
|
#1053 |
|
Wtajemniczenie
|
Madd nie wiem co powiedzieć, musicie ustalić nowy plan z lekarzami. Na pewno uda się jakimiś sposobami, na pewno coś da się zrobić. Trzymaj się, jesteśmy z Tobą
|
|
|
|
#1054 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro ale jednak cuda się zdarzają więc mimo wszystko trzymam za Was mooocne kciuki
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życie pokazuje, że nie zawsze wyrok lekarza jest końcowy. Pamiętaj! Nadzieja umiera ostatnia! 😘
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Na pewno da się jakoś polepszyć wyniki! A nie był przeziębiony ostatnimi czasy? |
|
|
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
Przykro mi. Może powtórzcie badanie nasienia za jakiś czas, czasami coś przy badaniu pójdzie nie tak i potem wyniki są lepsze. Albo do innego laboratorium idźcie. No i koniecznie ustalcie Nowy plan działania z lekarzami. Na pewno nie wyczerpaliscie Wszystkich środków.
|
|
#1059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odzywam się głównie z twojego powodu - wiem, że to nic miłego zobaczyć takie badanie, ale pamiętaj jeden wynik o niczym nie świadczy. Żeby mówic o problemie to 3 wyniki muszą być złe. Na nasienie wpływa masa czynników, wystarczy choroba, antybiotyk i juz parametry lecą. Pytanie czy oddał nasienie na miejscu? Przerabiamy ten temat więc wiem, co mówię. U nas wyszło ponad normę, bo norma o 4%, a my mamy 7%, ale to też nie powala, mamy obniżoną ruchliwość i żywotność. Polecam zrobić mężowi posiew. U nas wyszły bakterie i TŻ dostał antybiotyk. Lekarz powiedział, że mężczyżni często przechodzą infekcje bezobjawowo, a po wyleczeniu parametry idą w górę. Na pewno warto wdrożyć też suplementy. Jak masz chwile wklej całe wyniki. My konsultowaliśmy się póki co u 3 osób. Głowa do góry, jak coś to pytaj, bo u nas też ten temat na tapecie. Tym, które przegapiłam - gratulacje ciąż! Mam nadzieję, że i ja i te, które mają już dłuższy staranowiy staż w końcu do was dołączymy! kryształek wpisz mnie na testowanie 5 maja
Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-04-27 o 14:59 |
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja piję trzeci miesiąc, ale że nie mam pcos, to podobno efektów mam się nie spodziewać. Kwasu foliowego jest tam mało, chodzi o ten drugi składnik. Najkorzystniej cenowo wyszło mi w Ziko.
|
|
|
#1061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana koniecznie poszukajcie dobrego lekarza, leki i suplementy powinny pomóc, już kup androvit dla męża, mocno trzymam kciuki Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-04-27 o 15:08 |
|
|
|
|
#1062 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie najgorsze jest to ze to ja tylko staram się nas rozkręcić.. tz uważa że jest normalnie.. a ja wręcz przeciwnie.. brakuje mi wyjścia na spacer czy do restauracji.. tych wszystkich małych przyjemnych rzeczy.. boje się ze przez to wszystko i ja się wypale.. jest kochany owszem ale to wszystko chyba jest za rzadko Cytat:
no właśnie.. tz wieczory spędza głównie przy laptopie ostatnio.. a jak kończy to ja idę spać. . Cytat:
|
|||
|
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam wszystkim za mile slowa i za wsparcie ktore tu dajecie...
Nie dam rady nawet Was cytować, dlatego odpisze Wan jednym postem.. Maz zrobil badania na miejsvu. Tam mu pobrali i jak odbieral wynik to polozna kazala mu koniecznie skontaktować się z ich lekarzem Lekarz powiedział mu ze mu współczuje i ze nawet inseminacja nic tu nie pomoze....tylko in vitro naturalne zajście w ciążę to będzie jak wygrana 6 w totka. To sa jego slowa.. Maz zle to przyjął jest zalanany. Zadzwoniil do mnie żebym wyskoczyla z pracy,wszystko mi powiedział i pojechal do swojej... Najgorsze jest to ze musialam byc silna,uśmiechnięta, i go pocieszalam nie moge mu pokazac ze jest mi przykro!! Bo sie w ogóle zalamie wiem ze pragnie miec dziecko i wiem ze przezywa to teraz jeszcze bardziej odemnie![]() Teraz wracam do domu i zobaczymy sie dxis jyz poznym wieczorem.. Mala Mi nue wiedziałam ze u Ciebie tez taka sytuacja jak będę muec juz wyniki to Ci napisze... narazie Maz je ma![]() Lidka, on ma siedzącą prace, przy komputerze, bardzo duzo pracuje ![]() Ale do cholery,odzywia sie zdrowo, nie pali, pije od święta, Androvit przyjmuje juz 3miesiace nie wiem o co chodzi, co sie stało i co jest nie tak;( Bede musiala się wziąć w garsc i nue pokazywać mu za bardzo smutku, nue wiem jeszcze jak to zrobię ... Dziewczyny nie umiem nawet Wam opisać co teraz czuje najbardziej chyba mi szkoda Męża![]() Przepraszam za literowki ale pisze z komórki i naprawde ledwo pisze... |
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
no to postanowione!
![]() haha kochana widzę, że Ciebie humorek nie opuszcza chyba nigdy ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wciągająca i bardzo w naszym temacie---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- madddprzykro mi
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zadomowienie
|
Sama nie wiem... Ogólnie dobrze, tylko te mdłości i zgaga...
Cytat:
Teraz dajcie sobie czas, potem powtórzcie badania i na pewno znajdziecie nowy plan działania. Życzę Wam dużo zdrowia i wytrwałości.
|
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś u lekarza rodzinnego bo po przeziebieniu nie mogę wyleczyć gardła. Na szczęście obeszło się bez antybiotyku, ale dostałam kurację przeciwzapalna na 10 dni :/ pewnie będzie kolejny cykl na straty jak znam mój organizm i jego reakcje na infekcje i ich leczenie. W sumie już mi w rutynę wchodzą cykle w których coś nie gra.
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Witam się z wami ;-) już po laparoskopi. Trwało od 7;30 do 10:10 mam 5 nacięc - narazie nie wiem jak one wyglądają bo mam zaklejony cały brzuch
Po narkozie o 15 zaczęłam wymiotywac myślałam że umrę tak mną szarpalo a tu świeże rany. Wycieli mi torbiel 3cm - niepekniety pęcherzyk. Droznosc zrobiona było ok No i były ogniska endometriozy które mój gin również usunął Także być może to blokowalo pękanie pęcherzyków. Jutro wychodzę. Za bardzo się nie czuje boli cały brzuch wstać nie idzie siedzieć tylko chwilkę. Najgorsze ze nie wyszedł cały tem dwutlenek z laparo. I kluje mnie w zebrach i ramieniu Do 2 tygodni ponoć zejdzie :-/ |
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam o tym wątku juz
ja jestem juz prawie gotowa do rozpoczęcia starań, wczoraj wyrwałam ósemki i wyleczylam wszystkie zęby, za tydzień jeszcze zrobię odkamienianie, które według mojego dentysty to podstawa przed rozpoczęciem starań 2 maja powinnam mieć okres, jeśli wszystko pójdzie według planu to polecę na monitoring. Jeśli owu będzie z prawego jajnika to wracam do starań, jeśli nie to jeszcze trochę sobie poczekam i będę się cieszyć beztroską póki mogę hehe
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zawiechaczarny zdrówka!!! natlem dobrze, że już po! Czyli co w następnym cyklu będzie fasolka ???
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
Może wiecie na ile jest możliwe by w 9 dc cyklu już odczuwać wzmożoną pracę jajników na ... Hm owulke ?
Bo zdretwiala jestem tam cała a jajniki ciągną dalej...o.O szczególnie prawy ale owu z prawego miałam w tym miesiącu dokładnie 5-6 kwiecień więc jak dobrze rozumuje to z lewego powinno iść teraz chyba ze u mnie to inaczej działa 😕 ja już sama nie wiem a cykle mam długie z tad te moje wątpliwości ze tak wcześnie..
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju dziewczyny, strasznie przykre informacje dzisiaj... 😞 szkoda że testy negatywne, i Maddd, aż ciężko mi coś napisać bo nie byłam w takiej sytuacji, ale _malaMi _ mądrze pisze, kurczę trzymajcie się, i wiesz, że medycyna coś na pewno dla Was wymyśli i będziecie rodzicami 😙
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wracaj do sił i do pracy ![]() |
|
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wam wszystkim :-* mam zamiar zapisać się do lutowych mam B-)
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, ale mam nadzieję, że się Wam i tak uda, na przekór wszystkiemu!!! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

lekarz mu powiedzial ze zajscie w ciaze = jak wygrana w totolotka u nas...

Kochana koniecznie poszukajcie dobrego lekarza, leki i suplementy powinny pomóc, już kup androvit dla męża, mocno trzymam kciuki