|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Hej
![]() Jestem już po obronie i wracam do Was Nie dam rady wszystkiego nadrobić, ale podczytywałam Was i gratuluję wszystkich wizyt i pięknych wag maluszków ![]() My byliśmy tydzień temu na wizycie i maluch ważył 1800 gramów. Dostałam już skierowanie na gbs, hbs, hiv, hcv. Poza tym muszę w najbliższym czasie odwiedzić kardiologa i pulmonologa, by sprawdzić czy nadal mogę rodzić sn. Ginekolog ze swojej strony powiedziała, że jeśli dziecko przekroczy 4 kg to wypisze mi skierowanie na cc, bo przy mojej drobnej budowie to już za dużo. Od 34 tygodnia mam powoli zacząć odstawiać leki, najpierw duphaston, potem luteinę i magnez. Z wyprawką też powoli zbliżamy się ku końcowi. W poniedziałek zamówiłam: łóżeczko, półko-przewijak, materac, ochraniacz do łóżeczka i pokrowce na przewijak. Zostało nam jeszcze zamówić wózek ( któryś bebetto), kupić laktator i wygodny fotel do karmienia. Jak będę się dobrze czuła, to w piątek pojedziemy do rodziców i zostanę tam przez cały następny tydzień, bo później przy odstawianiu leków już pewnie nie będę mogła sobie pozwolić na takie wyjazdy, a po powrocie musimy ogarnąć małe przemeblowanko w sypialni, pranie i prasowanie ![]() Przyznam, że wystraszyłyście mnie dziewczyny z tym mierzeniem dłonią odległości między biustem, a brzuszkiem, bo mi spokojnie mieści się cała dłoń Ale poczytałam i wychodzi na to, że zdarza się, że brzuch opada na 2 miesiące przed tp, a ja dzisiaj mam właśnie równe dwa miesiące
|
|
|
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W piątek za tydzień wizyta to zapytam się lekarki jak tam u mnie jest ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() za wagę jejciu ale teraz te nasze dzieciaczki rosną A z tym opadającym brzuszkiem super że coś udało się doczytać - dobra wiadomość dla mnie
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak jeszcze apropo wczorajszej rozmowy czy pomadki ochronne będą się wliczały w promocję -49%:
"Rossmann Polska: Angelika, w trakcie promocji obowiązującej w naszych sklepach od 4 maja pomadki ochronne również będzie można kupić w ramach promocji -49% Emotikon smile" Informacja z fanpejdza Rossmanowskiego
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam to tyko 13 kg Idę mierzyć majtki ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Miałam dzisiaj się udać do rossmana ale jutro muszę odwiedzić pocztę więc jutro zaglądnę i koniecznie kupie sobie jakieś fajne cienie do powiek
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiara piąteczka z obrony?
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-04-27 o 16:46 |
||
|
|
|
#3757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za obronę Super, że u Was wszystko w porządku!Cytat:
To się obkupimy |
|||
|
|
|
#3758 | |||||
|
Ania
|
Cytat:
Takie zdjęcie, to naprawdę pamiątka ![]() Cytat:
Nie nauczysz..albo bardzo ciężko z tym.. U nas jest odwrotnie..mąż umie gospodarować, ale ja Chociaż w sumie nie kupuję rzeczy niepotrzebnych, zawsze coś, co się przydaje.. ![]() Cytat:
![]() A kuzynka może po prostu będzie miała duże dzidzi ![]() Cytat:
![]() dobre wieści ![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak
Planuję kupić 3-4 carmexy (chyba, że się skuszę na jeden produkt z Nivei ) i może 2 pomadki z Lovely
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama dużo rzeczy zaczęłam zauważać i jestem w szoku...że jednak miałam poświadczenie że jest większość dobrych, szanujących ludzi aaa prawda jest inna. Powtarzam sobie że zło jak i dobro powraca z zdwojoną siła ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Tż chce wanienkę ze stojakiem ... a już mamy wanienkę aa nie opłaca się dokupić samego stojaka. I właśnie przeglądam olx i znałam dwie ciekawe oferty. Napiszę i zobaczę czy są dalej aktualne.
|
|
#3761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pojęcie "reszty" nie funkcjonuje ale swoje to chowa jak u d... pod ogonem.wszystko co potrzebuje robię sama albo jak wiem ze nie bede szla to wypłacam odliczoną kwotę i dostaje do ręki, ale to rzadkosc. po porodzie wyjmę więcej naraz zeby nie musiec z pinem mu wyskakiwac. nie po to tyle sie nawalczylam o "rozdzielnosc" zeby oddac walkowerem. wybaczcie, byc moze jestem surowa, nie ma nic gorszego niz byc zalezna od chlopa finansowo. mloda bylam i ufna to mu wierzylam a teraz sam mnie nauczyl jak mam postepowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- bardzo ładnie wygladasz! i na buźce gładziutka! ja mam 110cm w pępku
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziekuje za miłe słowa i za te mocne kciukasy, które odegrały świetnie swoją rolę
Elaine piękny brzuszek ![]() Pochwale się i swoim i moimi 18 kilosami na plusie A co do moich paluszków to doktorek powiedział że to normalne na tym etapie w ciązy, że bedzie sie teraz zbierac woda i pewnie chce mi sie ciagle pić ( oj tak) ... wiec unikac slodkich gazowanych napoji i czekać na rozwiązanie
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3766 | ||
|
Raczkowanie
|
Elaine piękny brzuszek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Soffinka super wyglądasz
![]() 6 czerwca 2016 Tymek Edytowane przez Paula_ck Czas edycji: 2016-04-27 o 17:21 |
||
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wyglądasz, w ogóle nie widać tych kg
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze? Ja tez nie wiem gdzie sie to wszystko upchnęlo :p Aa i tez mam duża okrągła buzie :p az sie mnie ostatnio ciocia pytała czy to czasem dziewczynka nie bedzie bo dziecko urodę mi zabrało
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostawić na koncie tyle kasy ile jest potrzebne na zakupy robisz listę wyliczasz ile mniej więcej może wszystko kosztować dajesz 10 zl więcej i koniec ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
bo mi wszyscy mówią że Maja dodaje mi urody i wyglądam świetnie na twarzy.... a ja sobie mówię no jak się uczeszę i wymaluję haha
|
|
#3771 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tż chowa skrycie swoje zaskórniaczki. Kasę najczęściej daje odliczoną, ale wiadomo jak to czasem jest, potrzebuje dosłownie 2 czy 3 rzeczy, a w portfelu 5 dych. Niby kupi zawsze to co potrzebne i to co prędzej czy później się zużyje, NO ALE...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3772 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszam sie pysznym kwaśnym domowym kompotem z mirabelek ![]() Cytat:
Poza tym spędzasz z Igim czas na basenie, ruch też więc idzie zrzucic.Cytat:
![]() Cytat:
Ja boję się oglądać filmów o porodach, chyba jak sierota wole być nie świadoma lub mieć wyklepaną swoją wizję ![]() Cytat:
Ja mojemu też tłukę o oszczędzaniu i podatku do zapłacenia do US. W tym tygodniu za wozek musimy zapłacić bo już jest do odbioru. I tak moj TŻ dziś dostal pensję i pierwsze co zrobił to faktycznie zaplacil raty i czynsz a drugie kupił buty Nike Jordany Nosz kurde a co z oszczędzaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Serio bardzo ładny zgrabny brzuszek. Wydaje mi się, że nie jest duży. Wielkościowo chyba podobne brzuszki mamy ![]() U mnie jakieś 12kg na plusie. Tyję tylko w brzuch i cycki ![]() Cytat:
|
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
Elani i Soffinka, slicznie wygladacie, takie chudzinki
Ja nie mierze sie w pasie nie chce siebie i Was zalamac ![]() Kiara, jak obrona, mam nadzieje ze piatka w indeksie )Ja dobrze sie czuje, ale nadal nie odzyskalam glosu :/ chrypie strasznie. Jutro jade do szpitala na wizyte. Powiem, ze maja cis z tym zrobic bo moj lekarz pierwszego kontaktu karze czekac, a nic sie nie zmienia. Dziekuje dziewczyny za dobre slowa.
... Piękność jest dla kobiety ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyźnie łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie... Edytowane przez justynan01 Czas edycji: 2016-04-27 o 19:10 |
|
|
|
#3774 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się tą dłonią, ja jak się wyprostuję to też mi cała wchodzi ale rodzić jeszcze wcale nie zamierzam soffinka świetnie wyglądasz! Też nie widzę gdzie te 18 kg ![]() Elaine Ty również pięknie wyglądasz, nie powiedziałabym że to prawie 9. miesiąc
|
||
|
|
|
#3775 | |
|
Ania
|
Cytat:
pięknie i zgrabnie!!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka szczupła i ten śliczny jak piłeczka brzusiu
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żarcik Najważniejsze że opłaty zrobione !
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję wizyt i ślicznych brzuszków. Ja mam dzisiaj słaby dzień nic mi się nie chce. Poza tym umyłam blaty w kuchni ajaxem i teraz mu wszystko w domu śmierdzi. A wcześniej lubiłam ten zapach...
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

Ale poczytałam i wychodzi na to, że zdarza się, że brzuch opada na 2 miesiące przed tp, a ja dzisiaj mam właśnie równe dwa miesiące

za wagę 

tyle mu tłukę do głowy o oszczędzaniu, ale bez skutku... Nie wiem jak go tego nauczyć 

strasznie uzala sie nad swoja synowa z ktora mieszka, bo ona w ciazy z terminem na sierpien, a zachowuje sie jak tuz przed porodem, ciagle zmeczona, ciagle cos ja boli, starsze dziecko do babci podrzuca, a sama codziennie 'sprzata' u siebie po pare godzin, i z wyrzutem ze babcia nie chodzi z wnuczka na dlugie spacery. Tylko ze mama jeszcze im gotuje i dba o zakupy, o smieci zeby wystawic o rachunki itd. A jak ja do prawie 8 mc pracowalam, musze sobie sama radzic ze wszystkim, to nikt sie nade mna nie uzalal. Przykro mi bo brat i bratowa maja tak duza pomoc od mamy a oni nawet nie maja czasu zabrac ka na zakupy zeby wybrala sobie zerandol do pokoju, tylko 2 lata meczy sie z sxumiacym starym. Ehhh moze to hormony ale ta sytuacja tam mnie wkurza.