Kwitną bzy, idzie maj, a my panieństwu mówimy baj baj! PM2016, cz.49 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 09:12   #871
marta901
Rozeznanie

Dot.: Kwitną bzy, idzie maj, a my panieństwu mówimy baj baj! PM2016, cz.49

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
zambeza z Harry'ego Pottera??? A jaki? Też jestem ciekawa.

A tu cudna kiecka. Jakby któraś jeszcze nie miała na poprawiny lub dla świadkowej czy druhen
Mam podobną do cywilnego, tylko że białą w całości :P
Własnie, a macie druhny w tych samych sukienkach?

Edytowane przez marta901
Czas edycji: 2016-04-28 o 09:14
marta901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:14   #872
*piękna
Zakorzenienie

Dzień dobry

My też nic nie grawerowaliśmy na obrączkach

Wczoraj szukaliśmy garnituru dla Tż, było kilka fajnych, ale nie udało się znaleźć idealnie rozmiarowo dopasowanego (byliśmy w outlecie) w dwóch sklepach mają sprowadzić odpowiedni rozmiar i zobaczymy Tylko mam dylemat bo Tz mierzył głównie ciemne granaty, jeden czarny i jeden niebieski, ale taki inny niż wszystkie, dość jasny jednak i to wzbudzało wątpliwości. Nie wiem czemu mnie najbardziej Tż podobał się w tym niebieskim trochę odważnie taki jasny, ale jakoś tak fajnie wyglądał Tz najbardziej podobał sie taki ciemny granat, dla mnie taki zwykły, nie wyglądał jakoś wyjątkowo w nim, ale był podobno wygodny jak na garnitur. Jeszcze jeden ciemny granat mi się podobał, ale miał taką fajną delikatną fakturę i to sprawiało, że wyglądał inaczej, nie tak "zwyczajnie" ale w ogóle nie było rozmiaru No i w czarnym mi się podobał, ale jakoś tak ostatnio się od tego pomysłu odsuwamy, bo jednak czarny to czarny i wiadomo jakie są zasady Ja bym chciała żeby tego dnia Tż się wyróżniał jakoś, a te granaty przeważnie tak nijak na nim leżały może to tylko moje jakieś upośledzone spojrzenie?

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:15   #873
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Świetna jak większość sukienek z tego sklepu. Moja siostra się w takich nie widzi, zresztą ja jej też nie widzę:P Musi mieć coś trochę bardziej seksi, coś dopasowanego:P W sumie jestem bardzo ciekawa w czym się pojawi:P Próbowałam jej pomóc i coś znaleźć ale w żadnej kiecy jej nie widzę. Także ten problem zostawiam jej
A moja siostra wręcz przeciwnie, ta ze zdjęcia też by jej pewnie nie odpowiadała, ona pewnie bardziej luźną, już trochę latek ma więc lepiej się czuje jak nie jest mocno dopasowana, może nie jakieś worki ale obcisłe to odpadają. Szczerze mówiąc nie wiem w co się ubierze, ona chyba też jeszcze nie wie. Muszę ją podpytać.

A ze spraw ś-w dziś widzimy się z foto-kam i mam nadzieję, że fotografka coś nam podpowie co do tego filmu z podziękowaniami, bo kompletnie nie mamy pomysłu... Jutro Tż jedzie do Wawy na zdjęcie miary na mundur a wieczorem idziemy do poradni. A w ndz idziemy na chrzciny. A dziś może przyjdzie sztaluga, podobrazie (do usadzenia gości ) i podstawka do księgi gości, Ciekawe jak to się będzie prezentować

Edytowane przez sensualna
Czas edycji: 2016-04-28 o 09:16
sensualna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:17   #874
iixi
Zakorzenienie

To ja może odpowiem na temat cytatu z HP Przynajmniej my taki chcemy i jeśli dobrze pamiętam to właśnie zambeza o nim pisała choć mamy jeszcze jeden inny na oku też

After all this time?
Always.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:17   #875
Iskra14
Zakorzenienie

Właśnie muszę spytać na sali czy mają sztalugę, bo podobno często na wyposażeniu jest
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:22   #876
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
To ja może odpowiem na temat cytatu z HP Przynajmniej my taki chcemy i jeśli dobrze pamiętam to właśnie zambeza o nim pisała choć mamy jeszcze jeden inny na oku też

After all this time?
Always.

Z jakiego to momentu jest? Bo jakoś nie kojarzę... Jakoś mam wrażenie że to Harry odpowiada "always" ale nie wiem do kogo.
Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Właśnie muszę spytać na sali czy mają sztalugę, bo podobno często na wyposażeniu jest
My tą zamówiliśmy
http://allegro.pl/sztaluga-profesjon...054489780.html
Tzowi przyda się potem w pracy
Stary 2016-04-28, 09:23   #877
asdii
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Jutro wyjeżdżamy do Niemiec zapraszać rodzinę TŻta, a przy okazji zrobić sobie majówkę Miałam dziś skończyć pisać mgr żeby mieć święty spokój na weekend i oczywiście wczoraj cały wieczór siedziałam ze współlokatorkami na plotach i oczywiście nie zdążę

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Zaproszenia wydrukowane, teraz tylko gilotyna i wstążki

Krysilla, grejfrutowa - szeleństwo! Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystko Wam się pięknie udało, żeby wyszło tak jak sobie zaplanowałyście i żeby były to jedna z najpiękniejszych dni w waszym życiu!

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
28.04 wiązanie kokardek na zawieszkach na alko. Sprzątanie i pranie bo TŻ zrobił na naszym piętrze balagan. Potem hybrydka i chyba piwo.

29.04 kończenie sprzatania. Zawiezienie części Rzeczy do hotelu. Spowiedź. Sprawdzenie efektów pracy dekoratorki. Rozłożenie winietek. Wieczorem kąpiel w melisie, herbata z melisy, aromaterapia melisą.

A sobotę mam rozpisana co do minuty(choć liczę się z obsuwami).

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Tż ma miec za pol godziny ta operacje na kolano a przrd chwila napisal mi smsa, ze przyszedl do niego leekarz i zapytal czy nie wolalby zrobic tej rekonstrukcji w prywatnym osrodku (podal nazwe), ze mialby tam lepsze warunki. Tż zdziwiony, pyta ile to kosztuje. No i sie okazalo, ze 12 tys.wiec podziekowal.

Ale nie rozumiem... po co go teraz o to pytal??? :/
Tak jak dziewczyny pisały - prywatnie dostałby więcej kasy. Ale nie martw się, z funduszu też nie mogą specjalnie tego zepsuć, muszą zrobić jak najlepiej, więc będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez marta901 Pokaż wiadomość
Ooooooo, właśnie, dziewczyny, co grawerujecie wewnątrz obrączek?
My mamy tylko datę. Pani proponowała też imiona, ale stwierdziliśmy, że chyba będziemy pamiętać jak się nazywamy:brzyda:

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Spoczko, da się zrobić Ale to tak w lipcu bo chyba lipowy miód najfajniejszy, tyle że nie wiem czy w ogóle będzie, zależy od pogody. Chyba 2 lata temu było tak, że jak zakwitły lipy to akurat się zrobiło zimno, deszcze i nici z lipowego miodu. Wtedy zostaje tylko wielokwiat.
Będę się odzywać już na priv jak coś ustalimy z TŻtem

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
my mamy cytat z HP wygrawerowany
Oooo, a jaki?

Cytat:
Napisane przez Kotowe Pokaż wiadomość
Hej 100 dni do ślubu

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-28, 09:29   #878
Iskra14
Zakorzenienie

Sensualna - rozmowa Snape'a z Dumbeldore'm
Stary 2016-04-28, 09:30   #879
sensualna
Zadomowienie

ach już wiem czyje to słowa, musiałam sprawdzić bo jakoś nie kojarzyłam. No tak, to rozumiem już wybór tego cytatatu

Mój Tz by się nie zgodził na taki cytat, ale też nie ma co się dziwić, fanem HP nie jest, w przeciwieństwie do mnie
Ale uważam się nasz pomysł na grawer jest oryginalny

Edytowane przez sensualna
Czas edycji: 2016-04-28 o 09:33
sensualna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:31   #880
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My też nic nie grawerowaliśmy na obrączkach

Wczoraj szukaliśmy garnituru dla Tż, było kilka fajnych, ale nie udało się znaleźć idealnie rozmiarowo dopasowanego (byliśmy w outlecie) w dwóch sklepach mają sprowadzić odpowiedni rozmiar i zobaczymy Tylko mam dylemat bo Tz mierzył głównie ciemne granaty, jeden czarny i jeden niebieski, ale taki inny niż wszystkie, dość jasny jednak i to wzbudzało wątpliwości. Nie wiem czemu mnie najbardziej Tż podobał się w tym niebieskim trochę odważnie taki jasny, ale jakoś tak fajnie wyglądał Tz najbardziej podobał sie taki ciemny granat, dla mnie taki zwykły, nie wyglądał jakoś wyjątkowo w nim, ale był podobno wygodny jak na garnitur. Jeszcze jeden ciemny granat mi się podobał, ale miał taką fajną delikatną fakturę i to sprawiało, że wyglądał inaczej, nie tak "zwyczajnie" ale w ogóle nie było rozmiaru No i w czarnym mi się podobał, ale jakoś tak ostatnio się od tego pomysłu odsuwamy, bo jednak czarny to czarny i wiadomo jakie są zasady Ja bym chciała żeby tego dnia Tż się wyróżniał jakoś, a te granaty przeważnie tak nijak na nim leżały może to tylko moje jakieś upośledzone spojrzenie?
W kupowaniu tych zwykłych garniturów jest plus, że są one ponadczasowe i zawsze wpasuje się w standardy.
Zostaw decyzję TŻtowi bo wiadomo, że to on w tym będzie chodzić i musi z chęcią go założyć W razie czego wyróżnić możesz go dodatkami
Jak to któraś ostatnio napisała - dobrze jakby się sam przekonał do wersji, którą Ty chcesz Może i tak się stanie

Cytat:
A moja siostra wręcz przeciwnie, ta ze zdjęcia też by jej pewnie nie odpowiadała, ona pewnie bardziej luźną, już trochę latek ma więc lepiej się czuje jak nie jest mocno dopasowana, może nie jakieś worki ale obcisłe to odpadają. Szczerze mówiąc nie wiem w co się ubierze, ona chyba też jeszcze nie wie. Muszę ją podpytać.

A ze spraw ś-w dziś widzimy się z foto-kam i mam nadzieję, że fotografka coś nam podpowie co do tego filmu z podziękowaniami, bo kompletnie nie mamy pomysłu... Jutro Tż jedzie do Wawy na zdjęcie miary na mundur a wieczorem idziemy do poradni. A w ndz idziemy na chrzciny. A dziś może przyjdzie sztaluga, podobrazie (do usadzenia gości ) i podstawka do księgi gości, Ciekawe jak to się będzie prezentować
Moja siostra zawsze zakłada coś z pazurem, no ale ona to jeszcze młoda upa:P

Źle mi z tym, że każda coś załatwia a u nas przestój póki te rozjazdy się nie skończą:P Teraz zajmę się suknią i poszukam butów. No ale mamy jeszcze takie niedociągnięte sprawy i one mnie strasznie irytują a sama nic nie zrobię.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:37   #881
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
W kupowaniu tych zwykłych garniturów jest plus, że są one ponadczasowe i zawsze wpasuje się w standardy.
Zostaw decyzję TŻtowi bo wiadomo, że to on w tym będzie chodzić i musi z chęcią go założyć W razie czego wyróżnić możesz go dodatkami
Jak to któraś ostatnio napisała - dobrze jakby się sam przekonał do wersji, którą Ty chcesz Może i tak się stanie

Moja siostra zawsze zakłada coś z pazurem, no ale ona to jeszcze młoda upa:P

Źle mi z tym, że każda coś załatwia a u nas przestój póki te rozjazdy się nie skończą:P Teraz zajmę się suknią i poszukam butów. No ale mamy jeszcze takie niedociągnięte sprawy i one mnie strasznie irytują a sama nic nie zrobię.
Sęk w tym, że ja nie wiem sama jaką wersję chcę Ogólnie i tak rozglądaliśmy się tylko w klasycznych garniturach, żeby można było go wykorzystać jeszcze, żadne tam ślubne smokingi Ale nie było zbyt duzego wyboru, większość garniturów jest jednak z domieszkami, niewiele typowo wełnianych

Stary 2016-04-28, 09:38   #882
fioleciasto
Zakorzenienie

wrzuciłam zdjęcia naszej papeterii do klubu jak coś

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:39   #883
LadyI
Zakorzenienie

Nic nie mówcie o przestoju, bo ja boję się o niektórych sprawach nawet myśleć..najbardziej denerwuje mnie brak planu na podróż poślubną i butów - o dziwo tych tanecznych , bo szpile do koscioła na pewno znajdę
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:39   #884
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
My mamy cytat z piosenki

TŻ: Co połączył górski wiatr...
Ja: ... tego już nic nie może zmienić

Hej

Krysilla i Grejpfutowa, powodzenia w załatwianiu

Edytowane przez morsmordre
Czas edycji: 2016-04-28 o 10:00
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:40   #885
fioleciasto
Zakorzenienie

Piękna mój tż bardzo chciał jasny niebieski garnitur, ale mi jednak bardziej podobał się w ciemnym granacie i taki znaleźliśmy dobrze na nim leżący.
Ale ogólnie ja jestem jak najbardziej na tak za właśnie jasnymi, niebieskimi też.

Stary 2016-04-28, 09:40   #886
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Na dniach będziemy mieć nowe żony i relacje

Ja też już powoli zaczynam czuć, że zbliża się mój sądny dzień i chyba zaczyna mnie łapać lekki stres. No i w końcu zaczęło do mnie docierać, że to naprawdę się dzieje!

A dzisiaj muszę pisać pracę i mam nadzieję, że jakoś skończę rozdział. Nie mogę już na to patrzeć

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:40   #887
fioleciasto
Zakorzenienie

A co do graweru na obrączkach to u nas standard: zdrobnienie imienia i data.

Stary 2016-04-28, 09:40   #888
morsmordre
sajkolidżist

Tak patrzę na kalendarz i pomijając 7. maj od tego weekendu aż po końcówkę września będą co tydzień śluby
Stary 2016-04-28, 09:41   #889
Iskra14
Zakorzenienie

U nas też przestój, że względu na Ukrainę. Nie wiem jak się mamy spakować (a uwierzcie, że to jest masa rzeczy) skoro jutro jesteśmy do 22 w pracy, a wyjazd w sobotę o 8
Stary 2016-04-28, 09:41   #890
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Tak patrzę na kalendarz i pomijając 7. maj od tego weekendu aż po końcówkę września będą co tydzień śluby
Ale będzie ekstra!

Stary 2016-04-28, 09:41   #891
taedio
MerDer 4ever

My mamy 2 pomysły na grawer chyba będziemy losować w końcu bo nie potrafimy się zdecydować
Stary 2016-04-28, 09:41   #892
morsmordre
sajkolidżist

Fiole, widziałam zdjęcie na insta. Co fajnego pozamawialiście jeszcze z papetrii? Nie umiałam wszystkiego rozkminić
Stary 2016-04-28, 09:43   #893
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Sensualna - rozmowa Snape'a z Dumbeldore'm
dokładnie

Cytat:
ach już wiem czyje to słowa, musiałam sprawdzić bo jakoś nie kojarzyłam. No tak, to rozumiem już wybór tego cytatatu

Mój Tz by się nie zgodził na taki cytat, ale też nie ma co się dziwić, fanem HP nie jest, w przeciwieństwie do mnie
Ale uważam się nasz pomysł na grawer jest oryginalny
Mojemu się bardzo spodobało Zresztą oboje byliśmy kiedyś wielkimi fanami HP

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-28, 09:43   #894
pannamima
Zakorzenienie

hej, siedzę w pracy jak na szpilkach....

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ustalilismy menu w zeszłym tygodniu wiec juz mamy wypisane.
Aaa, to już wszystko jasne

O 18 mam przymiarkę a wcześniej mam doradzić świadkowej sukienkę. Trzymajcie kciuki by wszystko było fajnie dopasowane

Krysilla i grejpfrutowa, czekam na wasze relacje, choć ja pewnie poczytam po 3 maja.

Co do graweru mamy imiona i znak nieskończoności.
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:46   #895
asdii
Wtajemniczenie

Cytat:
Sęk w tym, że ja nie wiem sama jaką wersję chcę Ogólnie i tak rozglądaliśmy się tylko w klasycznych garniturach, żeby można było go wykorzystać jeszcze, żadne tam ślubne smokingi Ale nie było zbyt duzego wyboru, większość garniturów jest jednak z domieszkami, niewiele typowo wełnianych
Hmm, a gdzie oglądaliście? Bo w zeszły weekend byliśmy na garniturowych łowach i szukaliśmy granatowego (ale takiego w niebieski granat, a nie z szarymi tonami) i w Bytomiu nam babeczka ze 4 wyciągnęła, w Vistuli też chyba z 5, w Pierre Cardin były (ale już drogie) w Giacomo Conti ze 3... i mówię właśnie o garniakach 100% wełna i 100% wizskoza na podszewce A te granatowe z niebieskimi tonami są świetne Ale trochę mało uniwersalne - to raczej moda sezonowa

Czytamy w 2015: 29
Czytamy w 2016: 4
asdii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:47   #896
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
w maju watek juz chyba bedzie mozna nazwac zony i pmki 16

morsik strasznie podoba mi sie Wasz grawer i tak mi do Was pasuje
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:48   #897
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, ja pozwalam decydować M. ale kontrola zachowana
Ja przeleciałam wszystkie salony w galerii ostatnio to tylko Vistula miał wełniane w normalnej cenie. Reszta to jakaś tragedia.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:52   #898
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Bo plomby będą za ciemne po wybieleniu zębów, ich wybielanie nie ruszy
Tak myslalam

Ja mam plombe w przedmin chyba, nie wiem. Ale jest biala. I jest z tylu zeba, w ogole jej nie widac.
Mam tez ciemne plomby jakies, ale nie bede ich teraz na biale wymieniac wszystkich, bo one i tak sa daleko i ich nie widac jak mowie czy jak sie usmiecham. Tym sie zajme po slubie. Nie w glowie mi teraz lazenie co tydzien do dentysty. Tymbardziej, ze jak bylam w lutym to wszystko bylo ok z moim zebiskami

I w ogole zmiana kogu na 7 z przodu

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 09:52   #899
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asdii Pokaż wiadomość
Hmm, a gdzie oglądaliście? Bo w zeszły weekend byliśmy na garniturowych łowach i szukaliśmy granatowego (ale takiego w niebieski granat, a nie z szarymi tonami) i w Bytomiu nam babeczka ze 4 wyciągnęła, w Vistuli też chyba z 5, w Pierre Cardin były (ale już drogie) w Giacomo Conti ze 3... i mówię właśnie o garniakach 100% wełna i 100% wizskoza na podszewce A te granatowe z niebieskimi tonami są świetne Ale trochę mało uniwersalne - to raczej moda sezonowa
W outlecie byliśmy I najwiecej było chyba w paco lorente i pierre cardain, z tym, że właśnie problem jest taki, że ja nie jestem do tego granatu przekonana Przeważnie te granaty wpadały w taki fiolet i to totalnie nie pasuje do Tż, jemu pasują właśnie takie niebieskie, a nawet szare czy grafitowe odcienie, bo takie chabrowe czy fioletowe zupełnie mu nie leżą no i w czarnym mu ładnie bardzo

jutro może jeszcze pojedziemy do fashion house, tam moze będzie większy wybór

Edytowane przez *piękna
Czas edycji: 2016-04-28 o 09:54
Stary 2016-04-28, 10:00   #900
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
date chciałam znak nieskończoności ale nie umieli zrobić akurat

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości