![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak Cię widzą...
Rachelko
![]() A OI to wiadomo... ![]()
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zakorzenienie
|
O Ishtar
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak niestety nie umiem ![]() ale to sobie zapisze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Nebraskę widzę jak rozśmiesza królową podczas popołudniowej herbatki i ma chochliki w oczach. I biżuterię z turkusów. I wymyśliła fantastyczny wątek
![]() Rachela tańczy na wulkanie i skupia w sobie wszystkie możliwe kolory. Opal homyczek w oprawie lat 20. - foyer opery albo koktajl w ambasadzie. Wyrafinowane toalety, szyk i rozmowy o sztuce i polityce przy musującym szampanie. Tymena - siedzi w małym bistro na Montmartre i popija gorącą czekoladę w towarzystwie Amélie Poulain. Radosna. Perły pasują do niej zawsze. Kota - to pasja odkrywcy. Widzę Kotę jak zdobywa biegun albo wyrusza w samotny rejs łodzią po Amazonce. Bazalt Córka D`artagnana - może być kobietą-pilotem w bitwie o Anglię, rewolucjonistką albo femme fatale, która zwodzi facetów na manowce. Może być kim chce. I jest. Diamenty rzecz jasna ![]() mariolasl - wakacje na Riwierze. Późne popołudnie na jachcie, bellini i promienie słońca we włosach. Jednym słowem - dolce vita. Z Mariolą kojarzy mi się najbardziej świetlistość. kokakola - kola mieszka w bajkach. Naprawdę ![]() joasiak - połączenie intensywnej zieleni traw z fioletem i błękitem nieba. Joasiu przylgnęła mi do Ciebie ta Bjork ![]() taka taka - biega po jesiennym parku pełnym słońca i uśmiecha się do mijanych ludzi. Zresztą - co ja piszę - ona się uśmiecha do całego świata. Bursztyn Kattarina - to posągowo piękna bogini jakiegoś pogańskiego kultu, opiekunka żywych istot. Wszystko to na tle surowych fiordów. SpanishMyszka - tańczy flamenco na placu przed katedrą w Sewilii. Ole! Nosi rubiny w kolorze soku z dojrzałych granatów. kijanka - to bywała w świecie erudytka, kobieta renesansu XXI wieku. Widzę ją jak niesie kaganek oświaty wśród pustynnych ludów Maroka albo Algierii. Kojarzy mi się z zielenią malachitu. pieńkową damę spotykam na przeglądzie filmów Lyncha w jakimś małym, zadymionym kinie studyjnym. Nosi biżuterię z koralowca i jest zamyślona, jakby nieobecna. Angel poznaję z miejsca po promiennym uśmiechu , kiedy przechodzę przypadkiem obok bliskiego memu sercu budynku przy ulicy Bielańskiej w G. ![]() tulipanka - tafla jeziora o przejrzystej jak kryształ wodzie. Chłodny poranek w tonacji jasnej szarości. Spokój kropka - konkret i rzeczowość idą u niej w parze z ogromnym poczuciem humoru i dystansem do siebie i rzeczywistości. Jest jak szlachetny len. Poza tym kropka to kropka. I kropka Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2007-12-05 o 01:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja Cię kojarzę zwłaszcza po podpytywaniu, czym mogła pachnieć kobieta pachnąca szarlotką - Homyczek chyba podpowiadał, że to Ambre Narguille?
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Cd.
Margot - czerwone wino i pyszny deser (może krem karmelowy?) Anuschka - giwiazda kina niemego. Córka D'Artagnana - francuska femme fatal: nosi szpilki, męską koszulę, pali drogie papierosy, ma figlarno-kpiący uśmiech. Joasiak - mała, niepozorna, ale pięknie pachnąca roślinka (maciejka, lawenda, lewkonia) Secco - koniak najlepszego gatunku, w cieple rozwija cały swój bukiet. Aggie - ogromny bukiet polnych kwiatów. Piękny i bezpretensjonalny, wywołuje uśmiech na twarzy. Tymena - egipska bogini. Piękna, kapryśna, o złotej, lśniącej od wonnych olejków skórze. Mężczyźni ja wachlują i oddają jej pokłony. Neonka - kolorowa wesoła papuga z tropikalnego lasu. Demonik - książka - pokrzepiająca historia o życiu, raz smutna, raz wesoła. Można ją czytac wciąż i wciąż bez znudzenia. Kasiulka - pucharek lodów owocowych z bitą śmietaną. Burn - kaszmirowy sweterek w żywym kolorze. Miękki i bardzo ciepły. Kota - kamienny, zdobiony zegar słoneczny. Maja 79 - czarne koronkowe pończoszki, które ogląda z zachwytem tylko ukochany. Angel - pryzmat rozszczepiający słoneczny promień na wszystkie kolory tęczy Homyk -japońska milcząca piękność z bladą twarzą i czerwonymi ustami. Nie można oderwać od niej oczu. Gryx - mężczyzna, którego grał w Chicago Richard Gere. Uroczy uwodziciel, troszkę oszust, kobiety za nim szaleją. Uroczy łobuz. Kropka - paletka cieni do powiek, w której jest kolor na każdą okazję i każdy nastrój. I jeszcze takie zółtozielone kocie spojrzenie spod półprzymkniętych powiek. Bjeata - jasne koronki, róża pustyni, stara broszka o wielkiej wartości sentymentalnej. Strachulec - czerwono-różowa pomadka, w której każdej kobiecie jest pięknie. Kijanka - dobry duch starego zamku nad Loarą. Eenax - talizman na szczęście. Tata taka - tajemnicze miejse w środku lasu: słoneczna polana pełna kwiatów i trzmieli. Favkes - radość życia i PJ Harvey (to wszystko przez poprzedni avatar, na którym była podobna do niej). Szara Róża - jesień ze wszystkimi jej nastrojami. Złote liście, słoneczny park, a potem ulewa i wiatr. Papuga - podróż z plecakiem i namiotem w góry. Contax - surowy jedwab, naturalny blask, czystość. Mieniący się opal. Kattarina - nastrój bożonarodzeniowy. Zimowy krajobraz oglądany przez szybkę wiejskiego domku, gdy na zewnątrz mróz, a w domu ciepło kominka. Rozgrzewająca herbata po powrocie z kuligu. Hecate - ulubione dżinsy na każdą okazję. Mała czarna. Mariola - bursztyn znaleziony na plaży i przechowywany w szkatułce jako największy skarb. Noseknosek - śliczne małe puchate zwierzątko. Pieńkowa dama - przez avatar z panią o groźnym spojrzeniu nie kojarzy mi się z niczym innym, jak tylko z nią ![]() Kate30 - fajne przyjęcie w rodzinnym gronie przy wielkim owalnym stole. Wszyscy miło rozmawiają i jest kupę śmiechu. Psycha - gips krystaliczny. Piękny jest. Mam nadzieję, że nie przesadziłam i nikt nie poczuje się urażony ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2007-12-05 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anuschko kochana ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Teraz postaci - bajki, książki, filmy - historia
Aggie125 - Arwena Agnyska - Anuschka - Trudno tu wybrać postać, ale przedewszystkim z czarnobiałym filmem. Aragonte - Contax - Yennefer Córka D'artagnana - d'ou vient le vent - Doridee - dreamer4 - Bard E - Eol Eenax - Cirilla eiri - herbaciane róże i ten cudny piesek z avatara! evee - Míriel Favkes - sama sobie kojarzę się z Aaricią homyk - przyczajony tygrys - ukryty smok - why ? ![]() ishtar4 - kapłanka wicca Kattarina - Złota Jagódka - Toma Bombadila Margot45 - Kot Filemon mariolasl - Cleopatra mulier - znów za sprawą nika - Mulier z " Chojraka " Pomadka - klasyczna aktorka - lata 20 psycha - Pandora Różowy Strachulec - Smoczyca ![]() Sabbath - Geralt - wizualnie Yenna SpanishMyszka - Szara Róża - Królik z Alicji z Krainie Czarów szugarbejb - taka taka - Wróżka z Pinokia tornado - Eragon tulipanka - kwiatowy elf - Calineczka your Angel - Hermiona tymena - Rita Heyword ( nie wiem czy dobrze napisałam ) Rachela - kojarzy mi siętak jak by pewnie chciała - z Rachelę z Wesela - ale to dzięki temu, ze opisała pochodzenie swojego nicka na genezie. Te nicki przy których nic nie napisałam uzupełnię jeszcze - po protu mam tyle skojarzeń,z ę musze wyłonić te najtrafniejsze ![]() Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2007-12-05 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnysko, ja na pewno nie poczułam się urażona, wręcz przeciwnie jest mi gromnie miło, że akurat tak Ci się kojarzę ![]() ![]() Favkes, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z racji wykształcenia nie mogę nie zacząć zastanawiać się, co też może tkwić jako drugie dno pod tymi skojarzeniami ![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo Yenna kojarzy mi się wizualnie bardziej jak Sabbath - ale osobowościowo - tutaj znowu pasuje mi Geralt |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cd moich skojarzeń: Szara róża - wysmukła i wiotka, mogłaby być muzą Modiglianiego. psycha - tajemnica. Widzę ją w zimowym ogrodzie na tle szarości przełamanych czerwienią małych, rajskich jabłek. Basia39 - mieszkanka krainy łagodności, którą zaludniają same dobre wróżki. Kojarzy mi się z ciepłym kaszmirem. Z kolei Sabbath kojarzy mi się tak pluszowo. Widzę ją w otoczeniu zachwyconych dzieciaków, którym opowiada bajki. O smokach też. Onyks Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2007-12-05 o 22:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Moje skojarzenie literackie:
Martwa Papuga - mie udało mi się uciec : skecz, ale nie o papudze lecz o rycerzach Ni Rachela - powieść o piratach i poszukiwaczach skarbów - dużo okrętów i rozbójników. Eenax - Dzieci z Bullerbyn Sabbath - wielowątkowa powieść historyczna, aale taka, któą czyta się z wypiekami na twarzy, nie żadne tam "ku pokrzepieniu serc" Aggie - Wichrowe Wzgórza Kota -manuskrypt pisany na pergaminie Tulipanka - Baśnie Andersena Pieńkowa Dama - Nieznośna Lekkość Bytu Favkes - księga pełna wróżb, zaklęć i czarów Anuschka - Opowiadania Cortazara hecate - Norwegian Wood Murakamiego |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
- bukiet polnych kwiatów
- Arwena - Wichrowe Wzgórza ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
dziewczyny
![]() ![]() Agnysko - słuchasz PJ Harvey? ![]() Kriss-de-Valnor - karmin, kocanki, nieśmiertelniki / 7 / kraje Maghrebu Agnyska - żółty, szczodrzeńce / 2 / Chorwacja Nebaska - niebieski, bukiet miniaturowych róż / 4 / Paryżanka Martwa Papuga - zielony, rumianek / 7 / Czechy Taka taka - brąz, gerbery / 6 / Łotwa Dreamer4 - wiśniowy, wiśnie / 4 / Mediolan E - metaliczny niebieski, frezje / 3 / USA
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdziwiły mnie zegary , ale rozumiem intencję.Ksiażki jak najbardziej.Im wiecej tym lepiej, tym jestemm szczęśliwsza. Co prawda rysuje z tego taka pustelnica w dosyć ciekawej oprawie , ale jest w tym sporo racji. Aggie125 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Lepsze niż przykurzony i nadgryziony zębem czasu mól książkowy...?
![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Jak miło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek
![]() Ja muszę się trochę zastanowić, bo ostatnimi czasy całkiem wypadłam z obiegu ![]() Cytat:
![]() Czyżbym tu huragany wywoływała jakoweś? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
E, nie wiem, po prostu
![]() Częściowo przez Twoje avatary, a częściowo przez posty, poczucie humoru, styl pisania i zapachy.
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuję za miłe skojarzenia związane ze mną, miło się je czyta
![]() Nebrasko, jeszcze raz gratuluję fajnego pomysłu na wątek ![]() Anuschka – leniwa niedziela z podwieczorkiem w ogrodzie, miętowa herbata, fiołki, bazylia
Agnyska- krajobraz widziany z lotu ptaka, słoneczniki, pola rzepaku Aggie 125- lekkość, skrzydełka, lot w chmurach, mgła _Bjeata_ - czyste, proste kształty, sklepy, kawiarnie Burn - wata cukrowa, miękkie pluszowe zwierzaki, pył z topoli, pyłek kwiatowy, ptasie mleczko Aragonte – kot, szklana kula, przepowiadanie przyszłości Contax -kawa, koniak, idealny porządek, mruczenie kota Córka D'artagnana – pończochy, jedwabne długie rękawiczkirękawiczki, ale też czapla pilotka (raczej nie jednocześnie) , i Haloween w łóżku, dzika truskawka - truskawka z ogonkiem, arbuz z czarnymi pestkami, noc i bimbanie sobie na wszystko d'ou vient – bawełniana pościel, kawa i praca w łóżku, stosy filiżanek po kawie butelek po wodzie i zmiętych kartek wokół łóżka demonik – ciepły, brązowy sweter, budyń waniliowy, ciepły wiatr dreamer4 – laboratorium, maleńkie buteleczki E – duża paczka owinięta szarym papierem z tajemniczą zawartością Eenax – wyścigi na żużlu, zapach palonej gumy, rozsypane na ulicy cytryny i pomarańcze, pościgi samochodowe wąskimi uliczkami starego miasteczka Evee – wycieczka do Francji, katedra, wysokie sklepienia Favkes – stara piękna, czarna koronka , tak delikatna , że rozsypuje się w dłoni hecate- bluszcz na cmentarzu, odurzający zapach homyk - fiolet, czerń; półnaga tancerka, diadem, tajemnica Gryx- kawa, papierosy, alkohol, nocny klub, fałszerze obrazów ishtar4 – wachlarz, koniczyna, piknik na trawniku w centrum miasta, wianek z polnych kwiatów i różowe słomki do napojów Joasiak-malartstwo Van Goga, spacer po świeżym śniegu, grecka świątynia, czyste dźwięki harfy Kasiulka22 – szklana kula z choinką, aniołkiem i sypiącym śniegiem Kate-13 – równe rzędy tulipanów, Holandia, sklep z herbatą i tytoniem Kattarina – na rusztowaniu, pod sufitem w wiejskim zabytkowym kościółku, odkrywa stare malowidła, czarna jedwabna tunika kijanka – podróz do wnętrza ziemi, przyszłość, minerały, odkrycia Khy - lata dwudzieste, mała dziewczynka bogato ubrana stoi przed cukiernią z przylepionym nosem do szyby, wpatrzona w stosy ciastek Kola – kameralny koncert w małej sali, na stołku dziewczyna z gitarą , wyłaniająca się z ciemności w kręgu światła z reflektora Kota – afryka,, safari, tajemnicze morderstwo, pomaga okdkryć sprawcę zbrodni kropka75 – zoo, opiekuje się lwami, neon w centrum wielkiego miasta Margot45 – odziedziczony zamek z ogromną biblioteką,, chłodny wieczór, szal, gazowana woda mineralna Maja- góry, krystaliczne powietrze, potok, ptaki Martwa papuga - paierowe wycinanki, bibułki, dziecięce nożyczki, jojo, własnoręcznie robione ozdoby na choinkę Mariolasl – mur, zatoka, zbierane na brzegu morza kamienie, muszle, ogień na plaży mulier – lodowa tafla, taniec na lodzie, oklaski nebraska – złote anioły, kino – specyficzna atmosfera i szum przed rozpoczęciem seansu Neonka - zmieniające się kolory, wnikliwe spojrzenie, szukanie drugiego dna Noseknosek - trawa, rosa, łąka i bosa dziewczynka z kromką chleba z miodem psycha – pajęczyna, cisza przerywana szumem wiatru, koniec jesien, nagie drzewai Pieńkowa dama – Marlena Dietrich Błękitny Anioł, czarno-biały film, bardzo mocna herbata, dym Rachela wielki, opustoszały teatr, rekwizyty teatralne, kostiumy, zdjęcia aktorów na ścianach Różowy Strachulec – ciemny pokój, stół przygotowany do kolacji na 12 osób, nastrojowa muzyka, świece i ... Maciej Dowbor Sabbath – wehikuł czasu, fosa, sznurowa drabinka, gorset i zapach mokrej ziemi Secco - pociąg intercity relacji Paryż Rzym, białe pokrowce na fotelach, książka, białe wełniane skarpety, srebrna biżuteria SpanishMyszka – flamenco, Carmen, szara peleryna Szara Róża – maszyna do mieszania farby, próbki kolorów, guziki, włóczki, koraliki Tharon platforma wiertnicza gdzieś na północy, długie listy, radio Tornado - plaża, burza i zagubienie Tulipanka – śliwkowy zamsz, szarotki, filc, mech your Angel – poezja, kolorowe czasopisma, papiloty, kakao, landrynki Tymena – czarno- czerwono-złote korale, obrazy, kawa i pierniczki wyjmowane ze starej orzechowej szafki Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2007-12-06 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie mi się miło zrobiło
![]() taka taka - leniwa niedziela w ogrodzie to zdecydowanie mój klimat ![]() Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2007-12-05 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, rany... Naprawdę? Lubisz? To mnie jest miło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Yyy?
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.