|
|
#3571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
oj, głowa do góry, tak chyba mówiła każda z nas. pomyśl, że ja miałam usuwane 3 ósemki ( 2 siedziały w kości), to dopiero był nieziemski ból, ale mimo to dzielnie dałam radę, i na fotelu i po usunięciu zębów wmawiałam sobie, że ból fizyczny nie istnieje i to chyba pomogło. jesteś dzielną i silną dziewczyną, pamiętaj o tym
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie martw sie, mnie po ok 4 dniach przestalo bolec, choc gryzc bylo ciezko do konca, ale przezylam
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja wyrywałam 4 zeby, okazalo sie po drodze ze 2 do leczenia;] separacja, góra dól i tez mam czasami doc ale ogolnie jest ok
i mojdol nawet odrobink sie ruszył spodziewam sie ze po 2 tyg juz bedzie naprawde superpoodzenia jutro! ![]() Buziaki aparaciory!
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
smv ja tez planuje załozyc dół ,ale gdzies za jakies pół roku bo najpierw musze się oswoic z górą.Pozdrawiam
|
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma to jak założyć oba na raz, przecierpisz to za jednym razem i spokoj
|
|
#3576 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
popieram znow mam szczekoscisk i nie wiem czemu ;]
|
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziś teściowa szefa powiedziała,że bardzo schudłam
na co ja,że aparaty niestety tak działają no i wywód o bólu i wizytach(była naprawdę zainteresowana-a propos-kobieta ma koło 60 i wszystkie swoje zęby!!!więc niech mi nikt nie mówi-''i tak ci wypadną!",bo jak się dba to można je mieć i mieć).No i znowu,że źle wyglądam ale że ząbki mam ładne jak kupię kabelek do komórki to wkleję wam zdjęcia stanu obecnego i modelu zębów PRZED aaa ktoś zachwycał się płynem oralB advanced-ja nie polecam nie było mojego elmexa pomarańczowego i kupiłam ten,ale to nie dla mnie
|
|
|
|
#3578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A moja druga babcia ma prawie 75 lat i tez ma wszystkie zeby swoje i ostatnio mówiła, ze w tych zebach to ja na pewno pochowamy ma babcia poczucie humoru.Oral B Advaced jest rzeczywiscie silny, ale juz sie przyzwyczailam do niego i mi nie wypala paszczy
|
|
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz to nawet jak mam podkrecany czy łuk zmieniany to mnie tam nic nie boli )
|
|
#3580 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze dwa kilo więcej by się przydało teraz tak marznę niemiłosiernie,jak nigdy wcześniej lekko się uderzę np w palec,a boli jak cholera,bo od razu w kość no i stawy mnie napierniczają jak zmarznę![]() MrUfKa87 ile ważysz??????42 kg????? a ile Ty masz wzrostu????i zastanawia mnie dlaczego innym pomagają tabletki przeciwbólowe a mnie nie brałam już różne i nic!!!nic a nic!!!od pewnego czasu już nawet nie próbuję nic łykać,bo różnych próbowałam ,ale nic mi na ten ból nie pomogły a idę znów za dwa tygodnie i planuję górę turkusową,dół taki jak jest czyli malinowy,albo oba łuki turkusowe |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
mnie jak mocno bolaly ząbki po załozeniu to kupilam sobie w aptece taka masc dla dzieci jak ząbkują
może to smieszne ale naprawde mi pomoglo :P
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie bałam ,ze schudne przez aparat.Całe szczescie jeść nie mogłam tylko przez jakies 4 dni,bo tak bolało,że wolałam jeść jogurty itd,ale po tym czasie zeby przestały boleć no i nadrabiałam pizza i innymi smakołykami ;P
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
hehe aja bym tam mogla schudnac
nie obrazilabym sie to co ze mi spodnie spadaja z tyłka;PBOZE JADE NA ZAJęCIA;/;( PA
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam u orto i wczoraj odgiął mi się drut
jak myślicie - karze mi płacić za naprawę?? w sumie to nie z mojej winy no i jakiej racji ma jeszcze więcej na mnie zarobić??
|
|
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a jeszcze pytanko znaczy w sumie jeden kosztuje cie 1500 zł - płacisz 3 razy po 500 zł za aparacik )hehe papryka ale ty chudziutka jesteś, kurcze mnie ani jeden kilogram nie zleciał przez noszenie aparatu, mam 10 cm mniej wzrostu od ciebie a ważę 50 kg. ehhh fajnie było by mieć jakieś 48
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Smv a jak Ty spłacałas te raty?? porzez banki czy umówiłas sie z ortho ze spiszecie umowę i do reki bedziesz jej dawać?? bo mi bank nie chce przyznać rat...
|
|
|
|
#3588 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny
sledze wasze wypowiedzi dosyc juz dlugo... i pewnie bede ![]() ja umowilam sie na pierwsza wizyte 19.12 kiedys kiedys bylam juz to ortodontka powiedziala mi ze bede musiala wyrwac kla ale moja dentystka sie na to nie zgodzila i jakos zapomnialam o aparacie ale teraz juz jestem zdecydowana na 100! zobaczymy co powie mi ta ortodontka Pozdrawiam
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
adaa trochę się dziwię, że kazała ci usunać kła, bo moja orto powiedziała, że trójek czyli kłów się nie usuwa. Ja bym na twoim miejscu skonsultowała się jeszcze z innym orto.
|
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
yyork teraz zapisalam sie do innej i zobacze co ona mi powie... Dentystka tez byla zdziwiona.
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
Dzwonilam wlasnie do orto zapytać czy muszę przyjeżdzac zakładac na nowo separacje, bo jedna gumka wypadla mi 2 godz. po zalozeniu, ale powiedziala ze jakos sobie bez niej poradzimy
|
|
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm dziwnie z tym kłem... z tego co wiem korzenie kłów są połączone z nerwami ocznymi, więc raczej się ich nie rusza (no ale 100% pewności nie mam
). a czemu akurat kła chciała wyrwać?
|
|
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Emeczka to mnie zaskoczyłaś tymi korzeniami
A wiecie co dziś myślałam że padnę jak mi koleżanka powiedziała że za miesiąc ma godzinną wizytę u orto bo...ma jej zmieniać położenie zamków w sensie odkleić i przykleić inaczej. Ja nie wiem, nie jestem specjalistą ale kurde, naczytałam się sporo i NIE SŁYSZAŁAM o czymś takim żeby odklejać i przyklejać zamki !! Czy to jest normalne? Poza tym kumpela sie ucieszyła ze orto "na mikołaja" dała jej umyć zęby jak jej zdjęła łuk...a u mnie to jest standard, na każdej wizycie myję po zdjęciu druta. Naprawdę musi chyba zmienić lekarza bo coraz bardziej mnie zaskakuje pomysłami swojej orto (to ta co kazała jej czekac 2 tygodnie na naprawę). Ech, a ja mam jakąś krostę ja języku i mnie wpienia ona jak diabli
|
#3594 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
Cytat:
ja slyszalam o przeklejaniu zamkow nic strasznego czasem trzeba gdy nie mozna inaczej zeba wsadzic porzadnie w luk chyba nawet ktos tu na forum mial przeklejany zamek
|
||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
klamaju ja place 1000 zł, 2 raty po 500 zł
to jets moja znajoma wiec zadnej umowy nie spisywałam po prpstu sie z nia tak umowilam i juz, mam zamair jej zaplacic za dwa tygodnie tzn w zasadzie za ponad tydzien w poniedziałek![]() a moj dół juz mnie prawie ze nie boli, jem juz normalnie obiady i w ogole gryzc ciezko ale jest ok
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wizyty
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
ale wizyty sa takie same dla wszystkich
czasem obnizy o 20 zł ale mysle z eteraz bedzie koniec tego dobrego hiehiehie
|
#3598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzeba tylko delikatnie zeby nie uszkodzic zamka![]() pozdrawiam Wszystkie Mikolajki :P |
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
No to jestm po wizycie
.Na moją wadę jst specjalny aparat, taki bez gumeczek, z zamkami na klamry co się przesuwa będzie mnie kosztować ponad 4 tys. Ale dzięki temu nie będę musiała wyrywać zębów jak można wyrwać zdrowe zęby brrr, nie dam sobie. Miałam robione wyciski - obrzydliwa sprawa:P i niechcący ugryzłam Panią ...- i zdjęcia, głupio się czułam . Następna wizyta dopiero 20.12 . Kurcze chciiałabym mieć przed świętami aparat. A i najpierw będę miała na górze, a dopiero po jakimś czasie na dół, bo inaczej nie można. I w sumie dobrze, zdążę się przyzwyczaić do tej góry i później będzie mi lepiej niż od razu góra i dół. Mam do Was dziewcyzny pytanie, ile najkrócej się nosi separację? Bo jak by mi założyła orto 20, to np. 24 mogłaby już zakładać aprat? 4 dni starczą?
|
#3600 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
ja mialam separacje w czw a w pt mialam juz aparat przyklejony ale wiesz watpie by orto pracowala w wigilie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

Boli jak cholera, nie wiem jak wytrzymam do wtorku...Juz mi sie odechcialo prostych zebow!
wmawiałam sobie, że ból fizyczny nie istnieje i to chyba pomogło. 

i mojdol nawet odrobink sie ruszył
3/3/6-22/7/8
nie było mojego elmexa pomarańczowego i kupiłam ten,ale to nie dla mnie

a ile Ty masz wzrostu????
brałam już różne i nic!!!nic a nic!!!od pewnego czasu już nawet nie próbuję nic łykać,bo różnych próbowałam ,ale nic mi na ten ból nie pomogły

,
)