Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-12-05, 19:43   #3571
ojp
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez yyork Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam zakladana separacje, a dzis umieram Boli jak cholera, nie wiem jak wytrzymam do wtorku...Juz mi sie odechcialo prostych zebow!

oj, głowa do góry, tak chyba mówiła każda z nas. pomyśl, że ja miałam usuwane 3 ósemki ( 2 siedziały w kości), to dopiero był nieziemski ból, ale mimo to dzielnie dałam radę, i na fotelu i po usunięciu zębów wmawiałam sobie, że ból fizyczny nie istnieje i to chyba pomogło.

jesteś dzielną i silną dziewczyną, pamiętaj o tym

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 19:50   #3572
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Cytat:
Wczoraj mialam zakladana separacje, a dzis umieram Boli jak cholera, nie wiem jak wytrzymam do wtorku...Juz mi sie odechcialo prostych zebow!
Jakbym czytala swoja wypowiedz po zalozeniu separacji
Nie martw sie, mnie po ok 4 dniach przestalo bolec, choc gryzc bylo ciezko do konca, ale przezylam
Stary 2007-12-05, 20:47   #3573
smv
Zakorzenienie

hehe ja wyrywałam 4 zeby, okazalo sie po drodze ze 2 do leczenia;] separacja, góra dól i tez mam czasami doc ale ogolnie jest ok i mojdol nawet odrobink sie ruszył spodziewam sie ze po 2 tyg juz bedzie naprawde super

poodzenia jutro!
Buziaki aparaciory!
Stary 2007-12-05, 21:14   #3574
marcia_71
Raczkowanie

smv ja tez planuje załozyc dół ,ale gdzies za jakies pół roku bo najpierw musze się oswoic z górą.Pozdrawiam
marcia_71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 21:19   #3575
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Nie ma to jak założyć oba na raz, przecierpisz to za jednym razem i spokoj
Stary 2007-12-05, 21:36   #3576
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez MrUfKa87 Pokaż wiadomość

popieram znow mam szczekoscisk i nie wiem czemu ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 21:46   #3577
papryka85
Zakorzenienie

A mnie dziś teściowa szefa powiedziała,że bardzo schudłam na co ja,że aparaty niestety tak działają no i wywód o bólu i wizytach(była naprawdę zainteresowana-a propos-kobieta ma koło 60 i wszystkie swoje zęby!!!więc niech mi nikt nie mówi-''i tak ci wypadną!",bo jak się dba to można je mieć i mieć).No i znowu,że źle wyglądam ale że ząbki mam ładne i na tym drugim komentarzu postanowiłam się skoncentrować jak kupię kabelek do komórki to wkleję wam zdjęcia stanu obecnego i modelu zębów PRZED mnie się też podobają i właśnie zamierzam udać się na szorowanie aaa ktoś zachwycał się płynem oralB advanced-ja nie polecam może skuteczny nie wiem,ale wypala mi paszczę okropnie nie było mojego elmexa pomarańczowego i kupiłam ten,ale to nie dla mnie
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 21:54   #3578
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
A mnie dziś teściowa szefa powiedziała,że bardzo schudłam na co ja,że aparaty niestety tak działają no i wywód o bólu i wizytach(była naprawdę zainteresowana-a propos-kobieta ma koło 60 i wszystkie swoje zęby!!!więc niech mi nikt nie mówi-''i tak ci wypadną!",bo jak się dba to można je mieć i mieć).No i znowu,że źle wyglądam ale że ząbki mam ładne i na tym drugim komentarzu postanowiłam się skoncentrować jak kupię kabelek do komórki to wkleję wam zdjęcia stanu obecnego i modelu zębów PRZED mnie się też podobają i właśnie zamierzam udać się na szorowanie aaa ktoś zachwycał się płynem oralB advanced-ja nie polecam może skuteczny nie wiem,ale wypala mi paszczę okropnie nie było mojego elmexa pomarańczowego i kupiłam ten,ale to nie dla mnie
Ja już waże 42 kg i babcia na mnie wrzeszczy, ze nic nie jem przez ten aparat i ze w koncu musze sie nauczyc z tym jesc, ona nie rozumie ze jak sie gryzie to boli
A moja druga babcia ma prawie 75 lat i tez ma wszystkie zeby swoje i ostatnio mówiła, ze w tych zebach to ja na pewno pochowamy ma babcia poczucie humoru.
Oral B Advaced jest rzeczywiscie silny, ale juz sie przyzwyczailam do niego i mi nie wypala paszczy
Stary 2007-12-05, 22:41   #3579
poldzia89
Zadomowienie

Cool Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez MrUfKa87 Pokaż wiadomość
dokładnie zgadzam sie z toba!! ja miałam obydwa na raz i bolało mnie praktycznie przez tydzien a potem juz sie oswoiłam

a teraz to nawet jak mam podkrecany czy łuk zmieniany to mnie tam nic nie boli )

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 22:43   #3580
yyork
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy Jest troche lepiej, bo wzielam tabletke. Co do utraty wagi, to wlasnie tego boje sie najbardziej. Jestem dosyc chuda (172 cm, 50 kg) i strasznie trudno mi przytyc. Jak schudne przez aparat jeszcze bardziej to bedzie tragedia
yyork jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 22:59   #3581
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy Jest troche lepiej, bo wzielam tabletke. Co do utraty wagi, to wlasnie tego boje sie najbardziej. Jestem dosyc chuda (172 cm, 50 kg) i strasznie trudno mi przytyc. Jak schudne przez aparat jeszcze bardziej to bedzie tragedia
No to faktycznie chuda jesteś,ja mam 165 cm wzrostu a jak ważyłam 50 to i tak byłam chuda,a teraz ważę ok 46,47kg ze dwa kilo więcej by się przydało teraz tak marznę niemiłosiernie,jak nigdy wcześniej lekko się uderzę np w palec,a boli jak cholera,bo od razu w kość no i stawy mnie napierniczają jak zmarznę a potem mi puchną i pieką parę dni(w palcach) no generalnie samopoczucie mi się jednak pogorszyło

MrUfKa87 ile ważysz??????42 kg????? a ile Ty masz wzrostu????

i zastanawia mnie dlaczego innym pomagają tabletki przeciwbólowe a mnie nie brałam już różne i nic!!!nic a nic!!!od pewnego czasu już nawet nie próbuję nic łykać,bo różnych próbowałam ,ale nic mi na ten ból nie pomogły a idę znów za dwa tygodnie i planuję górę turkusową,dół taki jak jest czyli malinowy,albo oba łuki turkusowe
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 23:06   #3582
poldzia89
Zadomowienie

mnie jak mocno bolaly ząbki po załozeniu to kupilam sobie w aptece taka masc dla dzieci jak ząbkują może to smieszne ale naprawde mi pomoglo :P

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-05, 23:07   #3583
marcia_71
Raczkowanie

Ja tez sie bałam ,ze schudne przez aparat.Całe szczescie jeść nie mogłam tylko przez jakies 4 dni,bo tak bolało,że wolałam jeść jogurty itd,ale po tym czasie zeby przestały boleć no i nadrabiałam pizza i innymi smakołykami ;P
marcia_71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 06:37   #3584
smv
Zakorzenienie

hehe aja bym tam mogla schudnac nie obrazilabym sie to co ze mi spodnie spadaja z tyłka;P

BOZE JADE NA ZAJęCIA;/;( PA
Stary 2007-12-06, 06:49   #3585
alufa
Zakorzenienie

wczoraj byłam u orto i wczoraj odgiął mi się drut jak myślicie - karze mi płacić za naprawę?? w sumie to nie z mojej winy no i jakiej racji ma jeszcze więcej na mnie zarobić??
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 10:36   #3586
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
klamaju kochana za same ligatury place 30-40 zł
za wymiane driuta + ligatury 60-80 zł
za aparat placilam w ratach po 500 zł
piescienie mnie nie obcierają, ale za to drut który wylazi z niego okropelnie;/
serdecznie dziękuje smv za odpowiedz ,
a jeszcze pytanko znaczy w sumie jeden kosztuje cie 1500 zł - płacisz 3 razy po 500 zł za aparacik )

hehe papryka ale ty chudziutka jesteś, kurcze mnie ani jeden kilogram nie zleciał przez noszenie aparatu, mam 10 cm mniej wzrostu od ciebie a ważę 50 kg. ehhh fajnie było by mieć jakieś 48
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 11:29   #3587
szkrobol
Raczkowanie

Smv a jak Ty spłacałas te raty?? porzez banki czy umówiłas sie z ortho ze spiszecie umowę i do reki bedziesz jej dawać?? bo mi bank nie chce przyznać rat...
szkrobol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 13:45   #3588
adaa
Raczkowanie

hej Dziewczyny sledze wasze wypowiedzi dosyc juz dlugo... i pewnie bede
ja umowilam sie na pierwsza wizyte 19.12 kiedys kiedys bylam juz to ortodontka powiedziala mi ze bede musiala wyrwac kla ale moja dentystka sie na to nie zgodzila i jakos zapomnialam o aparacie ale teraz juz jestem zdecydowana na 100! zobaczymy co powie mi ta ortodontka
Pozdrawiam

11.12.2007 - 195 dni do wakacji...
adaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 14:07   #3589
yyork
Raczkowanie

adaa trochę się dziwię, że kazała ci usunać kła, bo moja orto powiedziała, że trójek czyli kłów się nie usuwa. Ja bym na twoim miejscu skonsultowała się jeszcze z innym orto.
Stary 2007-12-06, 14:40   #3590
adaa
Raczkowanie

yyork teraz zapisalam sie do innej i zobacze co ona mi powie... Dentystka tez byla zdziwiona.

11.12.2007 - 195 dni do wakacji...
adaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 15:20   #3591
yyork
Raczkowanie

Dzwonilam wlasnie do orto zapytać czy muszę przyjeżdzac zakładac na nowo separacje, bo jedna gumka wypadla mi 2 godz. po zalozeniu, ale powiedziala ze jakos sobie bez niej poradzimy
Stary 2007-12-06, 15:34   #3592
emeczka
Wtajemniczenie

hmm dziwnie z tym kłem... z tego co wiem korzenie kłów są połączone z nerwami ocznymi, więc raczej się ich nie rusza (no ale 100% pewności nie mam ). a czemu akurat kła chciała wyrwać?

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 16:44   #3593
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Emeczka to mnie zaskoczyłaś tymi korzeniami A wiecie co dziś myślałam że padnę jak mi koleżanka powiedziała że za miesiąc ma godzinną wizytę u orto bo...ma jej zmieniać położenie zamków w sensie odkleić i przykleić inaczej. Ja nie wiem, nie jestem specjalistą ale kurde, naczytałam się sporo i NIE SŁYSZAŁAM o czymś takim żeby odklejać i przyklejać zamki !! Czy to jest normalne? Poza tym kumpela sie ucieszyła ze orto "na mikołaja" dała jej umyć zęby jak jej zdjęła łuk...a u mnie to jest standard, na każdej wizycie myję po zdjęciu druta. Naprawdę musi chyba zmienić lekarza bo coraz bardziej mnie zaskakuje pomysłami swojej orto (to ta co kazała jej czekac 2 tygodnie na naprawę). Ech, a ja mam jakąś krostę ja języku i mnie wpienia ona jak diabli
Stary 2007-12-06, 17:48   #3594
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez adaa Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny sledze wasze wypowiedzi dosyc juz dlugo... i pewnie bede
ja umowilam sie na pierwsza wizyte 19.12 kiedys kiedys bylam juz to ortodontka powiedziala mi ze bede musiala wyrwac kla ale moja dentystka sie na to nie zgodzila i jakos zapomnialam o aparacie ale teraz juz jestem zdecydowana na 100! zobaczymy co powie mi ta ortodontka
Pozdrawiam
klow sie nie wyrywa bo mamy tylko jedne takie zeby, jesli orto stwierdzi ze trzeba go wyrwac to uciekaj

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Emeczka to mnie zaskoczyłaś tymi korzeniami A wiecie co dziś myślałam że padnę jak mi koleżanka powiedziała że za miesiąc ma godzinną wizytę u orto bo...ma jej zmieniać położenie zamków w sensie odkleić i przykleić inaczej. Ja nie wiem, nie jestem specjalistą ale kurde, naczytałam się sporo i NIE SŁYSZAŁAM o czymś takim żeby odklejać i przyklejać zamki !! Czy to jest normalne? Poza tym kumpela sie ucieszyła ze orto "na mikołaja" dała jej umyć zęby jak jej zdjęła łuk...a u mnie to jest standard, na każdej wizycie myję po zdjęciu druta. Naprawdę musi chyba zmienić lekarza bo coraz bardziej mnie zaskakuje pomysłami swojej orto (to ta co kazała jej czekac 2 tygodnie na naprawę). Ech, a ja mam jakąś krostę ja języku i mnie wpienia ona jak diabli

ja slyszalam o przeklejaniu zamkow nic strasznego czasem trzeba gdy nie mozna inaczej zeba wsadzic porzadnie w luk chyba nawet ktos tu na forum mial przeklejany zamek

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-12-06, 18:11   #3595
smv
Zakorzenienie

klamaju ja place 1000 zł, 2 raty po 500 zł
to jets moja znajoma wiec zadnej umowy nie spisywałam po prpstu sie z nia tak umowilam i juz, mam zamair jej zaplacic za dwa tygodnie tzn w zasadzie za ponad tydzien w poniedziałek

a moj dół juz mnie prawie ze nie boli, jem juz normalnie obiady i w ogole gryzc ciezko ale jest ok
Stary 2007-12-06, 19:00   #3596
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
klamaju ja place 1000 zł, 2 raty po 500 zł
to jets moja znajoma wiec zadnej umowy nie spisywałam po prpstu sie z nia tak umowilam i juz, mam zamair jej zaplacic za dwa tygodnie tzn w zasadzie za ponad tydzien w poniedziałek

a moj dół juz mnie prawie ze nie boli, jem juz normalnie obiady i w ogole gryzc ciezko ale jest ok
ach tak, nom bo sie zastanawiałam, bo masz dosyć tanio wizyty
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 19:18   #3597
smv
Zakorzenienie

ale wizyty sa takie same dla wszystkich czasem obnizy o 20 zł ale mysle z eteraz bedzie koniec tego dobrego hiehiehie
Stary 2007-12-06, 20:37   #3598
rutka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzozka Pokaż wiadomość
Po zwykłej wymianie ligatur też tak bolą zęby..?

A słyszałyście coś o samodzielnej wymianie ligaturek? Czy można sobie w ten sposób jakoś zaszkodzić? Nie mówię o uszkodzeniu aparatu, odklejeniu zamka itp. tylko czy częstotliwość wymiany ligaturek ma wpływ na działanie aparatu?
ja zmieniam co jakies dwa tygodnie i nic sie nie dzieje skoro orto pozwala od czasu do czasu :0 to chyba znaczy ze mozna trzeba tylko delikatnie zeby nie uszkodzic zamka
pozdrawiam Wszystkie Mikolajki :P
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 20:42   #3599
dziuniaaa
Zakorzenienie

No to jestm po wizycie.
Na moją wadę jst specjalny aparat, taki bez gumeczek, z zamkami na klamry co się przesuwa będzie mnie kosztować ponad 4 tys. Ale dzięki temu nie będę musiała wyrywać zębów jak można wyrwać zdrowe zęby brrr, nie dam sobie.
Miałam robione wyciski - obrzydliwa sprawa:P i niechcący ugryzłam Panią...- i zdjęcia, głupio się czułam. Następna wizyta dopiero 20.12. Kurcze chciiałabym mieć przed świętami aparat. A i najpierw będę miała na górze, a dopiero po jakimś czasie na dół, bo inaczej nie można. I w sumie dobrze, zdążę się przyzwyczaić do tej góry i później będzie mi lepiej niż od razu góra i dół.
Mam do Was dziewcyzny pytanie, ile najkrócej się nosi separację? Bo jak by mi założyła orto 20, to np. 24 mogłaby już zakładać aprat? 4 dni starczą?

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-06, 20:56   #3600
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
No to jestm po wizycie.
Na moją wadę jst specjalny aparat, taki bez gumeczek, z zamkami na klamry co się przesuwa będzie mnie kosztować ponad 4 tys. Ale dzięki temu nie będę musiała wyrywać zębów jak można wyrwać zdrowe zęby brrr, nie dam sobie.
Miałam robione wyciski - obrzydliwa sprawa:P i niechcący ugryzłam Panią...- i zdjęcia, głupio się czułam. Następna wizyta dopiero 20.12. Kurcze chciiałabym mieć przed świętami aparat. A i najpierw będę miała na górze, a dopiero po jakimś czasie na dół, bo inaczej nie można. I w sumie dobrze, zdążę się przyzwyczaić do tej góry i później będzie mi lepiej niż od razu góra i dół.
Mam do Was dziewcyzny pytanie, ile najkrócej się nosi separację? Bo jak by mi założyła orto 20, to np. 24 mogłaby już zakładać aprat? 4 dni starczą?
hm z opisu wychodzi ze to aparat damon :P tylko, ze przewznie do damonow daja rurki a nie pierscienie ja mialam separacje w czw a w pt mialam juz aparat przyklejony ale wiesz watpie by orto pracowala w wigilie

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości