|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje -49%, 1+1 - Część II
to chyba jest druga strona, na której można sprawdzić ważność kosmetyków
http://checkcosmetic.net/ nie chce mi się otworzyć
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;59638001]właśnie ta konsystencja mi się podoba. na ustach będą takie śmieszne, przezroczyste - niby kolor, a jednak nie
[/QUOTE]No chyba, że tego oczekujesz ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4773 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a zapach tych szminek wam nie przeszkadza? Testowałam je kiedyś, ale to tak jakbym cały czas przebywała w świeżo malowanym pokoju. Taka totalna chemia. Te souffle też taki mają, co mnie skutecznie od nich odciąga.
|
|
|
|
#4774 |
|
Kawoholiczka
|
Upolowałam dzisiaj tusz Max Factor 2000 Calorie i jestem zachwycona tym, jak wygląda na rzęsach
|
#4775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-04-28 o 16:20 |
||
|
|
|
#4776 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Oprócz szminek długie terminy mają pudry, róże, cienie (te prasowane i sypkie). Chyba nawet dłuższe niż szminki. Podkłady i tusze to chyba 2 lata lub mniej. Oczywiście jeśli nie były wcześniej otwierane. Koleżanka chwaliła się, że kupiła fajną bazę. Pokazała mi kartonik. A na nim brak daty ważności. ![]() Z ciekawości sprawdziłam sobie numer seryjny. Data produkcji- 2004r Data ważności-2007 r. Jak jej o tym powiedziałam to wpadła w panikę, że czymś porośnie. To chamstwo sprzedawać takie przeterminowane produkty. |
||
|
|
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdziłam bourjois hm mamy kupiony w zeszłym tygodniu i też 2012
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zwracałam tak uwagi, ale jak piszecie te przykłady to trzeba się przyjrzeć. Bo może u nas w Pl opychają starocie
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj u siebie w Rossie w końcu zobaczyć na oczy. Oczywiście połowa produktów wymieciona, a 1/4 otwierana i wymacana. Udało mi się upolować tylko 2 rzeczy i może to i dobrze:
- Maybelline color tattoo - połyskujący brązowy - kredkę Manhattan Khol Kajal Eyeliner Nude Couture 51D (te inne co mi polecałyście m.in. chyba z Rimmela były zmacane i w końcu zgarnęłam tą) |
|
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam daty produkcji podkładu Max Factora kupionego w kwietniu zeszłego roku i Bourjois kupionego w listopadzie i oba zjechały z taśmy maks 4 miesiące przed promocją, więc chyba moje Rossmanny są dobrze zaopatrzone.
![]() + panie pilnują by używać testerów I służą radą, szczególnie jedna pani naprawdę zna się na kosmetykach
Edytowane przez Fabryczna23 Czas edycji: 2016-04-28 o 17:34 |
|
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
Ooo nie, te starocie to gwóźdź do trumny R. Juz nic tam nie kupię. NIC. Nie dość, że sie w tym tyg. naoglądałam jak baby i ekspedientki (!) otwieraja tusze na sprzedaż to teraz jeszcze te daty. Już sie nie będę malować.
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Posprawdzałam swoje kosmetyki i mam chyba szczęście bo wszystko z 2015
ale dzięki za oświecenie bo nie miałam pojęcia że można tak sprawdzać, patrzyłam tylko ile mam czasu od otwarcia mniej więcej na zużycie, teraz będę wybierać same świeżynki ![]() Na aktualnej promocji kupiłam tylko pare rzeczy Lovelly, żółty tusz bo kiedyś trzeba spróbować w końcu i rzeczywiście jest super, tusze do kresek czarny i granat ale to już miałam sprawdzone pewniaki i z tej letniej limitki kredki do oczu różową i turkusową, są piękne, mocno napigmentowane i trwałe. Teraz czekam na szminki a będzie ostro
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Souffle mają kiepskie recenzje. Gorsze ma chyba tylko wersja Aqua Laque. One wszystkie jadą na opinii serii Velvet Matte. I chyba tylko te są warte uwagi, o ile ktoś znajdzie tam kolor dla siebie.
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucajcie fotki swoich zakupów, bo ja lubię pooglądać Wasze łupy
|
|
|
|
#4787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także należę do tych nielicznych na nie. A Souffle- hm kolory, konsystencja, faktura,zapach- nie, nie nie.! Co do Aqua Laque- to mogę sobie kupić błyszczyk w niższej cenie i z tym samym efektem. ![]() W ogóle jakoś nic z Bourjois mnie nie ciągnie. Patrzyłam na ten korektor Radiance Reveal i najjaśniejszy odcień jest ciemniejszy od Loreal TM n1. I w dodatku ciemnieje w brudny odcień różu. Nic beżowego, neutralno-żółtego. |
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nic do ust tej firmy nie kupię |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Make4Up, dziękuję jeszcze raz.
Byłam w SP i dorwałam balsam Evree Instant Help (strasznie zakurzona butelka, ale poza tym ok. Jakbyście chciały to polecam zabrać ze sobą nawilżane chusteczki do rąk i przetrzeć butlę przed zakupem bo naprawdę tak zakurzone, chyba z dna magazynu,że strach brać do ręki) Dorwałam też 2 kremy do rąk Evree- Instant Help i Serum do rąk. Jedne z ostatnich. No i tańszy różowy micel Garnier na zapas. Także wielkie dzięki za informację. Mam zapas moich niezbędników za połowę ceny i to tylko dzięki temu, że jest ten wątek. Ktoś szukał Long4Lashes- chyba SP ma na nie jakąś zniżkę po w kasie przede mną dziewczyna brała 2 opakowania z promocyjną metką i chyba tylko po to przyszła. Kolorówka typu pudry, róże w SP w Krakowie w Galerii Krakowskiej przebrana bardzo, ale podkładów w płynie jeszcze sporo było, choć kolejki do kasy straszne. Zajrzałam do Hebe z myślą o kolejnych zniżkach z nowej gazetki (tego na Floriańskiej) i o ile nie będzie dostawy no to bida z nędzą, nie bardzo będzie w czym wybierać. Kolorówka strasznie przebrana. No i dużo rzeczy zmacane, niczym w rossmanach. Ale gdyby ktoś polował na farby do włosów Garnier to warto się przejść, niezłe są też promocje na dermokosmetyki dla cery alergicznej, naczynkowej, atopowej.
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do korektora ja testowałam pod względem zastygania, czy będzie taki matowy i suchy jak niektóre i wydawało mi się że skóra w miejscu nałożenia jest gładka i taka delikatna, a chce coś co nie robi sahary pod oczami. Nie wiem, muszę jeszcze potestować i zobaczyć w świetle dziennym, na razie i tak go nigdzie nie ma. |
|
|
|
|
#4791 |
|
Rozeznanie
|
Specjalnie dla Ciebie
szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia z promocji na twarz, bo było tego dużo więcej, a teraz nie chce mi się kompletować.
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
MissChievousTess Nie ma sprawy
![]() Ja bez chusteczek nawilżanych to bym nie dała rady, zawsze czymś muszę się pomazać a suchymi nie zawsze chce zejść
|
|
|
|
#4793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kremy po obniżce z kartą : essential-15zł, rose17,5, olejek perilla- 18zł Balsamy jeśli dobrze pamiętam po 11zł. Poza tym peeling Perfecty. Ten tropikal mango pięknie pachnie Zastanawiam się czy nie dokupić melby. Z Eveline nie mieli w ofercie peelingów spa. A chciałam ten kawowy. Ale może się pocieszę balsamem kawowym Jak go kupię.Swoją drogą widziałam testery masełek do ciała Perfecty. Szok. Podkłady przebrane, Bourjois brak najjaśniejszych odcieni. Pudry Affinimat i Affinitone- dużo. Kolejek brak, pusto, parę osób się kręciło. Aha jak ktoś poluje na filtry do twarzy to widziałam w SP Vichy emulsję matującą 44,9 (jeszcze od tego - 10% z kartą ok 40zł) Pharmaceris krem do twarzy hydrolipidowy 50+ 29zł (-10% z kartą- ok 26zł) LRP żel-krem po 59,9 (53zł z kartą) U mnie też w Hebe pustki na półkach, a to co zostało- zmacane niestety. |
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i można oko nacieszyć ![]() Ta kredka to na linię wodną? Dobra jest? Tzn czy w miarę trwała i czy łatwo się maluje ? |
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też widziałam testerki tych masełek, a i Bielanda ma testery coraz częściej swoich serów, maseł, kremów tych do ciała algowych widziałam całą dość sporą butlę testera. Loreala kremów też spotkałam. U mnie były poprzebierane w SP z kolorówki, jakby nie zrobili dostawy, Bourjois szczególnie. A zrobili pormo pewnie specjalnie dla tych co się spóźnili na R. :P Może też tak zrobią z oczami i resztą ![]() W jednym Hebe też nie było co wybrać, ale w drugim mniej uczęszczanym już zdecydowanie lepiej. |
|
|
|
|
#4796 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4797 |
|
Zadomowienie
|
Natomiast ja dzisiaj nakupowałam eyelinerów (nie czarnych):
L'Oreal Super Liner Perfect Slim - ciemnozielony, Eveline Celebrities - fioletowy i Lovely Eye Liner Matte - granatowy. Nigdy nie miałam żadnego kolorowego, dlatego jestem ciekawa efektu
|
|
|
|
#4798 | |
|
Raczkowanie
|
Promocje -49%, 1+1 - Część II
Cytat:
MissChievousTess - widzę, że chodzimy tym samym szlakiem ![]() Też się wybiorę do SP po wodę termalną Uriage, bo mam na nią kupon, a jestem od niej uzależniona (szczególnie latem). Z Evree mam jeszcze zapas po ostatniej promocji w Rossmannie, ale może Instant Help wezmę w takiej cenie, bo u mnie zużywają go dzieci i mąż - nawet syn atopik bardzo dobrze na niego reaguje ![]() Ktoś wyżej pisał o peelingu kawowym Eveline - niestety nie ma go ani w SP ani w H. Tylko w Ross jest.
Punkt g u kobiety znajduje się na końcu wyrazu shopping. Edytowane przez White Demon Czas edycji: 2016-04-28 o 22:22 |
|
|
|
|
#4799 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale jak poszłam obejrzeć kolory do drogerii to zrezygnowałam. Nie było koloru dla mnie, żaden z nich, że tak powiem - nie urywał ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
to dzięki wizażowemu forum dowiedziałam się o promocji na Evree. Kupiłam oczywiście ich krem do rąk (które uwielbiam
|
||
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ross: - podkład AA Lumi 101 Ivory - baza pod cienie Dax Cashmere - tusz Lovely Lash Extension - kredka do brwi Maybelline Brow Satin Medium Brown Hebe: - pomadka Maybelline Vivid Rose 904 - pomadka płynna Maybelline Vivid Matte Liquid 05 Nude Flush - eyeliner Master Ink Satin Natura: - pomadka WetnWild Will You Be with me? Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-04-29 o 11:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

[/QUOTE]

Jak ktoś to czyta to dobrze by było coś z tym zrobić
Nie łudzę się, że to świeżynki z taśmy produkcyjnej