|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
Hmmm, to ja chyba przestane już teraz niedługo pic miętę... tak sobie ostatnio myślałam czy mi cycki za mało jak na ciążę nie urosły, może to przez miętę. Może nie piję jakichś hurtowych ilości, ale przez całą ciąże co dwa dni a czasem trzy a czesem codziennie pije taki wielki kubek baaardzo mocnej mięty (z ogródka rodziców, suszona w domu, pyszna, taka z torebki to bym musiała chyba ze 3 torebki wrzucić). Dobrze wiedziec o tej mięcie! ale smutek bardzo, bo uwielbiam! Cytat:
fajowe to jest ![]() Cytat:
![]() wstałam dziś jak TŻ wychodził, około 7:00, zebrałam się pojechałam do laboratorium (jakieś 2-3 przystanki). Fajna pogoda była, więc wróciłam piechotą. Taaaka zmęczona, więc sie położyłam "tylko polezeć" i spałam chyba 4 godziny!!! wstałam o 14 Cytat:
haneczkab92 - tez mam 20 tetrowych pieluch i tylko jedna bambusowąi rzeczywiscie jest milutka, więc muszę koniecznie dokupić!a jak pierzecie te bambusowe? bo na mojej było napisane, ze nie wirować (i chyba nie umiem nastawic pralki tak, zeby nie wirować) i wyprałam tylko ręcznie. a w ogóle jak rano jechałam do laboratorium te 2 przystanki tramwajem: wchodzę, sporo ludzi, wszystkie siedzące zajęte, kilka osób stało. Stanęłam z tym brzucholem koło jakichś mlodych babeczek zaczytanych w gazecie. I tak słyszę jak ludzie, którzy tez stoją szepczą, jacy to inni bywają bezczelni, aż w końcu jeden pan, taki w srednim wieku, tak bardzo głośno powiedział "przepraszam panie, może któraś ustąpi tej oto pani miejsce" wskazujac na mnie i nagle miałam kilka do wyboru strasznie sie cieszę, pierwszy raz taka sytuacja i zrobilo mi się mega, mega miło
|
||||
|
|
|
#3902 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Heloł!
Ja mam dzisiaj drugi dzień lenia. Nic nie zrobiłam Spać mi się zachciało, więc poszłam na drzemkę o 13:00 i wstałam jak syn wrócił ze szkoły przed 15:00 I jeszcze do tego mam taką zgagę, że zaraz mi przełyk wypali ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja właśnie pierwszego porodu się nie bałam. W ogóle nie brałam pod uwagę takiej opcji że coś mogłoby pójść nie tak. Im jestem starsza tym bardziej się przejmuję. Zresztą przez tych kilka lat od moich porodów miały miejsce różne nieciekawe historie w moim otoczeniu i jakoś ciężko o tym zapomnieć... Chyba stąd ten strach. Cytat:
Może załatw sobie druty albo szydełko i stwórz coś da córeczki wyjątkowego Cytat:
Cytat:
Ładne Jednak jak już kiedyś pisałam ja w tej ciąży jestem kompletnie niepodatna na tego typu gadżety Cytat:
Cytat:
![]() Strasznie dużo tych pieluch macie dziewczyny! Ja kupiłam 20 tetrowych i wydaje mi się że to sporo Mam też 4 flanelowe. Bambusowych chyba nie będę kupować, bo po głębszym zastanowieniu się stwierdziłam, że wcześniej takich cudów nie miałam i nie sądzę aby były mi niezbędne Ale wiecie- ja jak facet myślę |
|||||||
|
|
|
#3903 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczyny!
Obrona na 5 i studia zakończone też z taką oceną ![]() Wczoraj mieliśmy gości i jak padłam, tak wstałam o 11. Przyszedł kurier z łóżeczkiem i materacem, później wybrałam się do biedronki i lidla, zrobiłam 2 prania, a teraz gotuję obiad. Tak bym chciała rozłożyć już łóżeczko, ale najpierw musimy pozbyć się sofy z sypialni i zrobić przemeblowanie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jej, dobrze, że to jednak tylko 40, nie 60 tygodni ![]() Cytat:
Dobrze, że ktg ok
|
|||||
|
|
|
#3904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie szalej tak !!!(Heh,teraz będę chyba wszystkich upominać po tym moim pobycie w szpitalu) |
|
|
|
|
#3905 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Ja tam gratisów nie dostaje..;D Cytat:
![]() A no właśnie nie wiem, jak wyprać te bambusowe, i narazie ich nie prałam ![]() Cytat:
Należy CI się odpoczynek! ![]() No tak, bo Ty już inaczej myślisz, w końcu to trzecie dziecko, a wiadomo jak to jest ![]() U mnie pierwsze, ale też jakoś z gadżetami nie świruję ![]() Większość rzeczy mam po siostrzeńcach, więc kupowanie sprawia mi większą przyjemność, bo nie wydaje nie wiadomo ile kasy ![]() A ja tych pieluch tyle bym nakupowała bo mi się bardzo podobają, teraz mam każdą inną w zasadzie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
co To Jest ten lejek
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Konto usunięte
|
Kiara brawa za oobronę
![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Asia trzymaj się, wiem że taki pobyt sie dłuży, ale jak mus to mus, przynajmniej mam świetną opiekę:-D. Mariafrancesca klaski, że wszystko dobrze, ty wśród nas to weteranka szpitalna jesteś, ale m takich warunkach to tak bardzo się nie krzywduje.
Kiara gratki za zdane egzaminy, z taką oceną na dodatek :-D |
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dwie flanelowe z ceratką na przewijak, jeśli je też liczyć Stwierdziłam, że domówię, jak się taka ilość okaże za mała, a teraz po co mam sobie dokładać prasowania ![]() Dziewczyny, a te gratisy z Rossnę z Rossmanna to się dostaje powyżej jakiejś kwoty? Bo wczoraj wydałam niecałe 70zł i nic nie dostałam
|
|
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Ja wydałam dzisiaj ponad 80, ale kartę rossne dawałam.
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Ania
|
Cytat:
Jasne jasne! Ja tak sobie ogólnie to napisałam, ale rozumiem doskonale o co Ci chodzi ![]() śmieję się tylko, ze gratis a i tak źle ![]() No pewnie tak zrobili, że niby tacy dobrzy, bo gratisy dają, a w rzeczywistości to nic nie warte jest.. ![]() Moja mama ostatnio złapała się na promocje płynu do naczyń pur... a był tak wodnisty, że masakra. I właśnie podejrzane było to, że w każdym sklepie nagle był na promocji(zazwyczaj jest w jednym, w dwóch)..pewnie felerna partia to puścili taniej ![]() Pewnie od sklepu. U mnie też nic nie ma, albo mówią, że powinien być gratis, ale już się skończyły.. I coś mnie rozbiera przeziębienie jakieś..gardło mnie od rana boli i jeszcze doszła chrypka. Syropek z cebuli się robi, herbatka z cytrynką gotowa..oby przeszło
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie
![]() Z wizyty jestem bardzo zadowolona, bo trwała mega długo, bo prawie 45 minut a samo usg z 25 Z mężem mogliśmy poobserwować tak długo nasze maleństwo , bo jak nie to wyśle mnie do szpitala Łożysko między 1 a 2 stopniem, przepływy też ok. Trochę brzuch mi twardnieje, więc muszę brać no-spę, magnez i jeszcze jakieś inne witaminki. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, aby właśnie ocenić poziom wód płodowych- 12.05.Mała waży 1850 gr. W pon byłam na wizycie w przychodni i tam lekarka podała mi wagę 1900 gr, ale wiem, że nie każde usg jest dokładnie i jest pewna granica błędu. Na szczęście mała dobrze waży Nie urodzi się wielka, bo sami z mężem jesteśmy chudzi:P Ale ponad 3 kg powinna mieć
|
#3918 | |
|
Ania
|
Cytat:
No to dobre wieści! ![]() I proszę w takim razie pić tyle, ile trzeba!!
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super wiesci Tak sie cieszę ze same dobre informacje sa od jakiegoś czasu i mam nadzieje ze tak juz zostanieJa z nudy rozpakowałem swoją torbę szpitalna i sprawdzam czy napewno wszystko mam i co musze dołożyć :p wiecie co tak jak sie bałam wcześniejszego rozwiązania tak teraz twierdze ze przenoszę
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam karte rossne i z gratisow dostalam wlasnie te chusteczki nawilzane velvet a ostatnio jak bralam pampersy to dostalam plyn do higieny intymnej z AA dla kobiet w ciąży. I tez nie wiem od czego to zalezy.
A co do pieluch to tez nie szaleje mam 10 tetrowych 2 flanelowe dokupie jedna babbusowa i wystarczy. A powiedzcie mi apropo kocykow ile jest muec najlepiej |
|
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Rozeznanie
|
Odebrałam wyniki podwyższone mam WBC oraz GRAN a ponizej normy HGB oraz HCT :/
|
#3923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
A właśnie, jak wyparzacie smoczki/butelki? Jak ktoś nie ma sterylizatora, to wystarczy zalać wrzątkiem czy jak?
|
||||
|
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie. Sprawdzałam dzisiaj gondolę, którą mam i jest na niej napisane, żeby nie używać jeśli jest starsza niż 5 lat od daty produkcji. Rozumiem, bezpieczeństwo itd. Jak chciałam znaleźć więcej informacji dlaczego tak jest, głównie znajdywało mi tematy z datą produkcji ale dla fotelików samochodowych. To by miało sens w przypadku mojej gondoli, bo można ją wypiąć ze stelaża wózka i używać jako "fotelika" do przewozu dziecia w aucie. No i tu mam zagwozdkę, bo wiem że nie będę jej tak używać, bo brakuje jej szelek do zapięcia niemowlaka i zaczepów do pasów bezpieczeństwa. Jako najzwyklejsza gondola chyba będzie zdatna do użytku? Jak myślicie?
|
#3925 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59604931]O tej amień chemię na jedzenie słyszałam że super! Dobrze że przypomniałas, miałam ją pozyczyć od koleżanki[/QUOTE]
A prosze ![]() Cytat:
tez uwielbiam ten brzuszek i lokatora!Cytat:
tez tak robiłam z Igim ![]() Cytat:
kciuki caly czas ![]() Przytulam
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaleje wrzątkiem i niech sobie z minutkę popływa
|
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie mają dwójkę, trójkę dzieci, użytkują wózek kilka lat i chyba się nic nie dzieje Może to rzeczywiście chodzi bardziej o tą funkcję fotelika.No ja tak właśnie też myślałam, ale natknęłam się na jakieś teorie o gotowaniu w garnku, dlatego pytam na wszelki wypadek
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie sobie uświadomiłam, ze od wtorku jestem juz w 9 MIESIĄCU!
![]() MISZKA dzięki )MADZIA tez mam wizytę i usg 4.05. Teraz co dwa tygodnie.. ASIEK nie wydaje mi się. Zeby LALARE przestala sie udzielać po tym, jak stwierdziła coś o ciąży (moja dobra koleżanka sie wprawdzie na mnie obrazila jak tak powiedxialam). Ona rzadko.sie odzywa i tylko zeby właściwie wrzucic info jak jest po wizycie... wiec pewnie niedlugo coś napiszeCo do miety i szalwii to faktycznie zwalniaja laktacje, wiec lepiej unikac przy kp (u mnie jeden kubek.szalwi w 3-4dni zamknął laktacje). Ale listek.miety do dzbanka nikomu nie zaszkodzi
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech... Bardzo chcę karmić piersią, ale jak się okaże, że serio trzeba być przy tym o chlebie i wodzie, to kiepsko to widzę
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Nie trzeba. Ja jem wszystko i pije.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

budzi sie rano i usmiecha sie :d a najbardziej jak z golym tylkiem na przewijaku lezy
i tylko jedna bambusowąi rzeczywiscie jest milutka, więc muszę koniecznie dokupić!
Spać mi się zachciało, więc poszłam na drzemkę o 13:00 i wstałam jak syn wrócił ze szkoły przed 15:00
I jeszcze do tego mam taką zgagę, że zaraz mi przełyk wypali 

, bo jak nie to wyśle mnie do szpitala