|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
dlaczego czerwcowa się nie odzywa !!
![]() Juleczko zapomniałam Ci napisać ze super, że Mati zdrowieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
jeju jak sie martwię
kupilismy dzisiaj ta poduszke frejki 24 jaka powinna miec ta poduszka szerokosc dla dziecka 4 miesiecznego??? |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
LEa29 jeśli chodzi o kąpiel to ja polecam gąbkę do wanienki, takiego misia, na którą kładzie się dziecko. Nasz Amelka przez pierwsze dni też płakała w kąpieli, ale szybko zakupiliśmy ten gadżet i jest ok. Teraz uwielbia kąpiele, do tego stopnia, że raz nam nawet w wannie zasnęła
![]() Xantia współczuję ospy, ale właśnie też słyszałam, że małe dzieci o wiele lepiej znoszą takie choroby. Ja jeszcze nie miałam ospy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zadomowienie
|
Xantia wyściskaj od nas biedną Alunię
![]() ![]() Jak ja lubię grudzień ![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze chyba mnie łapie jakieś przeziębienie, z nosa zaczyna mi kapać ![]() Buziaki izuniak a w jakim wieku są dzieci, które mają się bawić razem??
#485 |
Zadomowienie
|
Jak mój brat był właśnie w wieku naszych dzieciaczków to mój starszy brat zniósł ze szkoły ospę no i nas pozarażał
![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniej napisałam posta, ale serwer padł i wcięło go, a ja nie lubię pisać tego samego 2 razy. Więc to będzie dla was wielką tajemnicą ![]()
#486 |
Rozeznanie
|
Miniu - od 5 do 9 lat, z przewagą 6-latków
![]()
#487 |
Zakorzenienie
|
Hejka z rana!!
Moje dziecko tak ja miało 3 krostki, tak nadal ma. Do lekarza z nią nie poszłam, bo nie mogłam sie dodzwonić na rejestrację ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
cześć w Mikołaja
![]() Mikołajkowi naszemu oczywiście zyczonka wysyłamy ![]() ![]() Oskarek sto lat!! |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Xantia oby więcej takich dobrych nocy. U nas trochę gorzej. Strasznie marudziła przez sen. O 3.30 ją nakarmiłam i dopiero usnęła tak porządnie. A jak mi zadzwonił budzik o7 to byłam nieprzytomna. Ja dwie paczki dostałam w szpitalu, a potem pocztą 3. Z Hippa, Nutricia a miesiąc później z Nestle. Moja Sylwia dostała dziś od Mikołaja drugi tom przygód Mikołajka. Właśnie kończą z mężem czytać pierwszą i marzyła o drugiej. Aja chyba byłam niegrzeczna bo nic nie dostałam ![]() DZIŚ WSZYSTKIEGO NAJ DLA OSKARA Z OKAZJI UKOŃCZENIA PIĄTEGO MIESIĄCA I DLA MIKOŁAJA Z OKAZJI IMIENIN ![]()
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Xantia a skad ty wiesz, ze to ospa
![]() ![]() izuniak kurcze jak mi sie przypomna jakies zabawy: może taniec na gazecie w parach i co kawałek składanie jej na mniejszą, takiec z balonami najpierw między głową, potem broda, klata, brzuch uda, łydki, kalambury ![]() ![]() Ja mialam ospe w wieku 17 lat, mialam 1080 kropek ![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla naszych małych solenizantów ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie o ten kleik ryżowy. Wczoraj kupiłam i można go też robić na wodzie ![]() ![]() ![]()
#491 |
Zadomowienie
|
Xantia to chyba mi oddałaś te pobudki dzisiaj. Krzyś zasnął o 19.30, obudził mnie o 2 więc stwierdziłam, że na jedzenie za wcześnie. Dałam smoka i nic, więc pociągał cyca i go odłożyłam, ale widocznie się nie najadł, bo obudził się o 4. Dałam mu butlę wypił z 80 ml i już nie chciał spać
![]() Buziaki dla chłopaków, a szczególnie gorący dla Mikołaja ![]() ![]() minisiu ten kleik na wodzie to będzie chyba jeszcze gorszy niż na tym Nutramigenie. Ja mam podobny problem z Bebilonem pepti. Oprócz kleiku z owocami podaję jeszcze pół słoiczka deserku dziennie, bo Krzysiek i tak kupska ma konsystencji starego chłopa, albo baby ![]()
#492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja ospe wietrzna ialam w wieku 3 tygodni i sprzedala mi ja mama ktora w szpitalu zarazila sie polpascem ![]() mam jedna blizne kolo brwi bo sie jakos drapnelam ![]() Cytat:
![]() a co do tego wytluszczonego to ![]() Mikolaju wszystkiego najlepszego z okazji imienin. duszo usmiechu i pociechy z mamusi i tatusia ![]() Oskarku z okazji ukonczenia przez ciebie 5 miesiaca zycia przyjmij najszczersze i najserdeczniejsze zyczenia ![]()
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
1. Krostki są ewidentnie ospowe, pamiętam swoje ![]() 2. Około dwa tygodnie temu mieliśmy kontakt z osobą, która następnego dnia miała pierwsze objawy ospy ![]() Kasia - nie ma sprawy, oddam gratis te nocne pobudki ![]() ![]()
#494 |
Zakorzenienie
|
kropka no 29 grudnia będzie 10 lat jak się znamy z Robertem, a 22 sierpnia było 9 lat jak jesteśmy razem i 5 lat od zaręczyn, a 22 lipca był rok po slubie
![]() kasiu no to spróbuje ten kleik porobić na różne sposoby i zobaczymy ![]() ![]()
#495 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam juz serdecznie dosyć mojego dziecka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Kanciu jak Hania była mniej więcej w wieku Apusia było dokładnie to samo - napewno pamiętasz jak pisałam o tym. Miałam tak dość, ze nawet na wizażu się nie odzywałam
![]() ![]() Idę na spacer i na zakupy ![]() Napewno jak wrócę to będzie mega dużo postów ![]()
#497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() haha, a wiecie co przypomniało się ostatnio mojej mamie... Nie wiem czy u Was są takie zwyczaje, ale u mnie w rodzinie w Wigilię, jak dzielimy się opłatkiem, zwraca się dużą uwagę na to, z jakim obrazkiem wyciągnie się opłatek z koszyczka z siankiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
minisia ale to jakiś skok czy co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie !!!
Wszystkiego najlepszego dla Mikołaja i dla Oskara z okazji 5 miesięcznicy ![]() Sóźnione życzenia dla Mini wszystkiego najlepszego z okazji imienin , dla Kacperka i Klaudi- dużo buziaków ![]() Bo wczoraj tylko zaglądałam ale nie mialam siły nic napisać, mialam potworny ból głowy. a u nas rok tenu tescik pokazał 2 kreseczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Dzieki! W ramach prezentu kupiłam małemu dywan w ulice na Allegro.
![]() No i chciałąm wam pokazać fajna stronkę, która znalazłam przez przypadek. ![]() http://www.zrobie.to/ strasznie mi sie podoba i sie juz zarejestrowałam! ![]()
#501 |
Zakorzenienie
|
Kanciu to Adriany moga sobie rece podac bo moj tez doprowadza mnie dzis do szewskiej pasji.. staram sie byc spokojna ale jutro dostane okres (lub moze nawet dzis wieczor) wiec cierpliwosc nie jest moja mocna strona..
chce mi sie plakac i mam dosc wszystkich facetow.. Minisiu trafilas na fajnego faceta 10 lat temu.. kurcze ja to mialam burzliwy zwiazek przed tz
#502 |
Zadomowienie
|
Minisiu ja gotuję wieczorem ryż na papkę, a rano go przegotowuję z owocami jeśli to nie są ze słoiczka, np. jabłko tarte (te ze słoiczka to trzeba dodać po, żeby nie straciły witaminek). On jest tylko na wodzie i całkiem dobrze smakuje, znacznie lepiej niż kleik. Ale jeśli nie ugotuję tego ryżu to robię mu już kleik kukurydziany na mleku z dodatkiem owoców. Podaję to na śniadanie ok. 10, bo nie ma mowy, żeby wyspany Krzyś pociągnął Bebilon pepti. No i jest to zamiast jednego posiłku, następny jest ok. 14 i jest to już obiadek. Dziecię moje zjada tego ok. 150 ml, dzisiaj było więcej. Dodam jeszcze, że ryżu zjada więcej niż kleiku kukurydzianego zazwyczaj.
Martwi mnie tylko, że Krzyś mało mleczka pije, ale przecież nie będę go głodzić, żeby wypił te paskudztwo. Podobno jego chrzestny, a mój brat to pił mleko tylko do roczku, później było ble. A ja za to uwielbiałam kaszę manną i ciągnęłam ją przez smoka do 6 roku życia ![]() ![]() ![]() Xantia dziękuję za dary, ale raczej ich nie przyjmę ![]() Co do związków to my z Karolem poznaliśmy się pierwszego dnia na studiach, tzn. ja go ujrzałam na biegach (wychwytywali do kadry sportowej), śmiesznie się zachował wtedy, a później na dobre to już na angielskim. I tak znamy się już od 1999 roku, ale z przebojami. Eve może coś na ten temat powiedzieć, ale to już byłaby telenowela brazylijska ![]()
#503 |
Raczkowanie
|
Wszytskiego co najlepsze dla Mikołaja i oczywiscie Oskarka od cioci Madzi i Mateuszka
Wczoraj mielismy wieczór prezentowy. Mikołaj chodził mimo, że Mati wcale nie bz grzeczny, ale jak go postraszyłam, że juz dzis penwie nie przyjdzie bo Mati tylko ryczy, to spi mi już prawie 1,5 h ![]() ![]() ![]() U Nas znów kolejny atak zębów, nie bedę sie rozpisywać, ale wyglada to tak jak u Kanci, tylko że Mati mnie straszecznie gryzie... nie daje sie ale jak złapie to normalnie sie wżera tymi swoimi dziąsełkami... Ja szukam własnie prezentów na necie ![]() pokaże Wam jesycye ydjecia nsyego yaskocyonego Mateuszka ![]() 1) Mati z Mikołajem we własnej osobie ![]() 2) siedze sobie na prezencie 3) my z naszym Mikołajkiem 4) nowe zabawki 5) zdjecie jeszcze z kkiedyś z ulubiona zabawka
#504 |
Konto usunięte
|
Najlepszości dla Oskara i Mikołaja.
![]() ![]() ![]() izuniak, na kiderbalach mojej siostry dzieci bawią się m.in. w głuchy telefon, czasem dorośli nawet biorą w tym udział, bo śmiechu przy tym mnóstwo. Poza tym karaoke, i ... jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, to dam znać. Ospa.. paskudztwo. ![]() Kanciu, ![]() Ja z moim TŻ znam się od 1996 roku, razem jesteśmy od 10 maja 1997, narzeczeństwem od 14 lutego 2004, a małżeństwem od 28 maja 2005. ![]() Madziu, Mati fajnisty, a ten Mikołaj jakoś nie-mikołajowo ubrany. ![]() Do mnie Mikołaj nie przyjdzie, podobno byłam niegrzeczna. ![]() Byłam na godzinnym spacerku, kumpela niestety mnie nie odwiedziła, bo sama miała niezapowiedzianych gości. Teraz Maks śpi. Dziś zajadał się gruszkami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Adi poza kierownica dostal szczepionke na mikolaja
![]() wazy juz 6950 i pani doktor powiedziala ze przy jego wadze urodzeniowej to powinien miec 6 kg jak bedzie mial 5 miesiecy ![]() mozemy mu dawac winogrona i banany a do zupy buraki i co mnie zaskoczylo pomidory ![]() bandziorek byl bardzo grzeczny na szczepieniu i prawie ze nie plakal.. gorzej bylo jak go ubieralam.. jestem bardzo dumna z mojego dzieciecia ![]()
#506 |
Zakorzenienie
|
lea na razie nic mu nie daje przez to marudzenie
![]() dziewczyny jak wygląda przewracanie sie z brzuszka na plecki ?? chodzi mi o to co idzie pierwsze ? pupa, głowa, raczka ![]() sory, że Was męcze ale kurka musze kontrolowac to moje dziecię a najłatwiej jak się ma opis od dobrze rozwijających się dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Kanciu moj podwija raczke pod siebie i dopiero wtedy jakos tak calym cialem, tzn z nogi bierze zamach
#508 |
Konto usunięte
|
Kanciu, Maksymilian nie odwraca się jeszcze z brzuszka na plecki, tylko z plecków na brzuszek. Robi tak sięgając po jakąś zabawkę, wpierw na boczek, a potem taki zamach rączki, nóżki i już jest na brzuszku.
![]() kropka, dzielny maluszek z Adiego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Wtajemniczenie
|
Mikołaj i Oskar - wszystkiego dobrego
![]() moja Weronika też dostała nowego "mikołajka" na mikołajki ![]() Patrilla: jeszcze przepisu nie wypróbowałam - kurczę, czy ona aby nie został na starym wątku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#510 |
Zadomowienie
|
Pojechałam z mikołajem do siostrzenic męża. Wracam, bo bałam się, że Krzyś głodny, a tu cisza. Wchodzę, rozglądam się, a moi mężczyźni śpią
![]() kropka fajnie wiedzieć o tych burakach, jutro Krzysiowi zmienię menu. Dzisiaj miał sklepowe.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.