Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 20:08   #2281
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Z Twoim brzuszkiem jest wszystko ok Po prostu każdy człowiek ma inne oko i inaczej ocenia
Wiem. Jest cudny. Mi sie bardzo podoba
Ale tak patrząc z boku to nie wiem czy duzy czy mały, nie mam porównania. Chyba jest spory, a bedzie jeszcze większy.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
Mam 25 lat i jest to moja 1 ciąża. Staraliśmy się z mężem 2 miesiące Z dzieciątkiem było wszystko ok do pierwszych badań prenatalnych. Wyszła Nam powiększona przezierność karkowa i fatalne wyniki krwi. Nie wiem co miało na to taki wpływ. Oboje z mężem jesteśmy młodzi, w rodzinie brak chorób genetycznych, dobrze sie odżywiamy, zero używek. Po badaniach prenatalnych wyszło nam, że nasze maleństwo będzie chore 1:27. Zdecydowałam się na amniopunkcję-pobranie wód płodowych. To był chyba najgorszy miesiąc w moim życiu. Czekanie na te wyniki... Na szczęście wynik prawidłowy, ale stresu co nie miara.
Współczuję stresu. Na szczęście wynik prawidłowy.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:09   #2282
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Z Twoim brzuszkiem jest wszystko ok Po prostu każdy człowiek ma inne oko i inaczej ocenia Mnie póki co nikt nie przepuścił w kolejce, ale mnie to nie dziwi

Tak a'propo wielkości. Przyjmowałam na oddział kobietę chyba w 3 ciąży, która nie wiedziała w którym jest tygodniu (nieregularne miesiączki i jak dobrze pamiętam dopiero co się o ciąży dowiedziała). Z brzucha mi wyglądało na połowę ciąży Nie tylko mi, bo starszym koleżankom też Był to coś koło 11 tygodnia
Haha, tż mnie odwiedzał na oddziale i szła dziewczyna z takim wielkim brzuchem, on odrazu do mnie "ojacie, ale wielki brzuch, też będziesz mieć taki? " okazało się, że dziewczna o 4 dni w starszej ciąży niż ja. No ale po mnie też w sumie za bardzo nie widać no może jak założę jakoś mega obcisła bluzkę to tak, ale to też nie każdy by się pewnie połapał.

W ogóle Lilka waży już 590g! a 13.04 wyszło 370 w tak krótkim czasie tyle urosła?!
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:09   #2283
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Jestem już w domu, rano dostałam ostatni magnez do żyły, zbadali mnie i mam odpoczywać. Mam kontynuować luteine dopochwowo i brać magnez, jutro idę jeszcze po recepte i wypis. Co do tej luteiny to czy was też tak szczypie od niej bożenka? Normalnie mam ochotę ją wydrapać. Jest jakiś sposób, żeby to chociaż trochę zneutralizować? Myślałam, żeby jakimś olejkiem smarować czy cuś, ale pomysłu nie mam
No i czy seks jest przy niej niewskazany? Bo obawiam się, że tak, ale zapomniałam spytać.
Byliśmy na pizzy i tak się naszamałam, że zaraz mi brzuch eksploduje, tym bardziej po tej szpitalnej głodówce :/ ale nie żałuję. Jeszcze młoda kopie mnie w kręgosłup i po żołądku, tż do niej pogadał i się odwróciła ale wyszedł i znów to samo
Mam zamiar wyciągnąć wyciągnąć wszystkie ciuszki, które dla niej mam i może coś tam obfoce jak chcecie ale nie ma tego dużo, wszystkie łowy lumpeksowe, głównie body. No i chce rozpisać wyprawkę i zacząć coś kompetować bo w sobotę zaczynamy 25t więc przydałoby się, tym bardziej, że nadal twardnieje mi brzuch i nie najlepiej się czuję
Fajnie, że już jesteś w domku. Odpoczywaj sobie! Jak pójdziesz po receptę możesz dopytać o seksy i luteinę.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.
Dostałam Rovamycyne, antybiotyk na 5 dni + Sinupret 3 x dziennie tabletka
Konsultowałam to z ginekologiem, mam brać.
Ehh....
Jak masz pozwolenie brania to lepiej wziąć niż się dłużej męczyć, trzeba się wyleczyć porządnie, życzę zdrówka.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
witam
byłam dziś w rossmanie i pani z kasy zawołała mnie bez kolejki. Jako pierwsza stała taka lalunia w szpilkach i nie pozostawiła na mnie suchej nitki, że chyba sobie żartuje że będę bez kolejki skoro mam mały brzuch. Ja jej pokazałam plakietkę że w rossmanie są zasady, że ciężarne bez kolejki. Ta zaczęła komentować, że to są głupie zasady i ona ich nie akceptuje. Zaczęła się ze mną w ogóle przepychać, że ona była pierwsza i koniec. Ale pani z kasy i tak mnie pierwsza obsłużyła. Nie czaje takich ludzi. Jakbym wiedziała, że to taką burze wywoła to bym stałą potulnie w kilometrowej kolejce

uuu współczuje. Ale w sumie już niedługo. Dacie rade

ja tak samo. Uwielbiam też z ćwikłą
Okropne zachowanie, ciekawe co z zrobiłaby z tymi zaoszczędzonymi 3 minutami gdyby była obsłużona przed Tobą.

Cytat:
Czesc Czy mogę się do Was przyłączyć? Termin mam na 23 sierpnia i będe miała córeczkę. Czy może macie jakiś sposób na liczenie który to tydzień ciąży? Ewentualnie jakiś kalkulator na internecie, bo ciągle się w tym gubie jak to jest z tym liczeniem...
Witaj. Gratuluję córeczki!
Ja nie korzystam z kalkulatora, policzyłam sobie sama skończone tygodnie w kalendarzu i zapamiętałam, że co czwartek zmienia mi się tydzień.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko bo się dowiedziałam, że jutro mam kontrolę na kursach w jednostce, siedzę drukuję konspekty itp....

Bidulka

Nie wiem skąd Ty jesteś ale u nas większość ludzi zarabia minimalną płacę, w ogóle z samą pracą też nie jest kolorowo to i ceny dostosowane do miasta.... Poza tym podałam kwoty w obecnym żłobku a on ma dofinansowanie, nie w każdym są takie opłaty...
Co do reszty - pewnie masz rację ale chyba lepiej, że dali cokolwiek, nawet te 500, poprzedni rząd nic nie dał. Lepszy rydz niż nic, takie moje zdanie.

A wiesz, czasem mam wrażenie, że on po pracy to tylko TV itp. Choć prawda jest taka, że oboje dużo pracujemy, mamy mało czasu, często jesteśmy przemęczeni, a ja zmęczeni to i drażliwi itd....

Do nas przyszła już paczka od cioci z USA. Są ciuszki dla Natalki i dla kolejnej córci .
Wracam do konspektów...
No tak, jak człowiek zmęczony to się zdarzają sprzeczki, mam nadzieję że już lepiej.
Powodzenia z konspektami!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:21   #2284
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle Lilka waży już 590g! a 13.04 wyszło 370 w tak krótkim czasie tyle urosła?!
Jesli dobrze kojarzę to 170g na tydzień. A potem nawet po 250.
Stary 2016-04-28, 20:29   #2285
warszawianka109
Raczkowanie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Mam 25 lat i jest to moja 1 ciąża. Staraliśmy się z mężem 2 miesiące Z dzieciątkiem było wszystko ok do pierwszych badań prenatalnych. Wyszła Nam powiększona przezierność karkowa i fatalne wyniki krwi. Nie wiem co miało na to taki wpływ. Oboje z mężem jesteśmy młodzi, w rodzinie brak chorób genetycznych, dobrze sie odżywiamy, zero używek. Po badaniach prenatalnych wyszło nam, że nasze maleństwo będzie chore 1:27. Zdecydowałam się na amniopunkcję-pobranie wód płodowych. To był chyba najgorszy miesiąc w moim życiu. Czekanie na te wyniki... Na szczęście wynik prawidłowy, ale stresu co nie miara.

całe szczęście, że maluch tylko napędził Wam strachu, a tak naprawdę jest zdrowy

chłopiec czy dziewczynka?

ech... ten kalafior pisałaś, że coreczka przeciez

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Haha, tż mnie odwiedzał na oddziale i szła dziewczyna z takim wielkim brzuchem, on odrazu do mnie "ojacie, ale wielki brzuch, też będziesz mieć taki? " okazało się, że dziewczna o 4 dni w starszej ciąży niż ja. No ale po mnie też w sumie za bardzo nie widać no może jak założę jakoś mega obcisła bluzkę to tak, ale to też nie każdy by się pewnie połapał.

ja dziś byłam na USG żeby potwierdzic czy Lilka to napewno Lilka i mała waży już 801g, strasznie szybko rosną te maluchy
nie mam żadnego ładnego zdjęcia bo odwróciła się do głowicy przodem buźką i tylko kopała nóżkami żeby jej nie przeszkadzać

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Jesli dobrze kojarzę to 170g na tydzień. A potem nawet po 250.

aż tyle?!
hmm...
mi wychodzi że mała od 19 do 25tyg tyła mniej więcej 70g/tydzien, ale lekarz powiedzial, ze wazy akurat, reszta wymiarow też odpoiada 25tygodniowi
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:31   #2286
likap
Zadomowienie

Pokażę Wam naszą Lenkę Myślicie, że 'to' czarne na głowie to włosy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lenka 2.jpg (78,7 KB, 35 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=694057[/CENTER]

Edytowane przez likap
Czas edycji: 2016-04-28 o 20:34
likap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:33   #2287
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:43   #2288
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Hej! jak Ci przebiega ciąża? Ja mam kilka apek na telefonie ale chyba najbardziej lubię Ovia pregnancy bo ma fajny kalendarz z oznaczeniem tygodni

Masakra ja wgl stwierdzam że społeczna świadomość dot. ciąży jest właściwie nieobecna... ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, że np. możesz nie dać rady wystać w tej kolejce, że może być Ci słabo, że możesz potrzebować pomocy - nawet, a może szczególnie, jeszcze wtedy kiedy nie widać tego brzucha... ja wszystkich edukuję dookoła, może uratuje to jakąś ciężarną kiedyś przed taką akcją
i brawa Ci się należą

Cytat:
Tak a'propo wielkości. Przyjmowałam na oddział kobietę chyba w 3 ciąży, która nie wiedziała w którym jest tygodniu (nieregularne miesiączki i jak dobrze pamiętam dopiero co się o ciąży dowiedziała). Z brzucha mi wyglądało na połowę ciąży Nie tylko mi, bo starszym koleżankom też Był to coś koło 11 tygodnia
o kurcze.. ja jak ubiorę coś luźniejszego to kamufluje brzuch w zupełności..

Cytat:
nie potrafię sobie wyobrazić przez co przeszliście.. mnie czekanie na pappa już wiele stresu kosztowało.. ehh..

Cytat:

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
ja dziś byłam na USG żeby potwierdzic czy Lilka to napewno Lilka i mała waży już 801g, strasznie szybko rosną te maluchy
nie mam żadnego ładnego zdjęcia bo odwróciła się do głowicy przodem buźką i tylko kopała nóżkami żeby jej nie przeszkadzać

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Lilusia już nie jest malutką dziewczynką

Cytat:
na tym etapie włosy sa chyba jasne/przezroczyste, podobnie jak rzęsy i brwi..ale Lenka i tak jest sliczniutką dziewuszką
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:48   #2289
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
całe szczęście, że maluch tylko napędził Wam strachu, a tak naprawdę jest zdrowy

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

aż tyle?!
hmm...
mi wychodzi że mała od 19 do 25tyg tyła mniej więcej 70g/tydzien, ale lekarz powiedzial, ze wazy akurat, reszta wymiarow też odpoiada 25tygodniowi
Wg W oczekiwaniu na dziecko:
w 24 tyg 170g/tydz
Stary 2016-04-28, 20:50   #2290
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:53   #2291
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
rzuć klientów, pisz o tej polisie bo mnie zainteresowałaś..

Cytat:
Też myślałam o jakiejś polisie dla dzieci
Muszę porozmawiać ze znajomym doradcą finansowym.

Twój fundusz obraca Twoimi środkami, jest szansa że wyjmiesz więcej ?
Koleżanka odkładała na polisę dla syna przez 15 lat i to co wyjęła po 15 latach to była jakaś masakra, ledwo ciut więcej niż wpłaciła.
Dziewczyny wybaczcie ale dopiero w weekend napiszę na temat polisy. Mój mąż będzie w pracy więc bedę miała trochę czasu na to. Dziś niestetymialam dziewczyny z pracy na szkoleniach a co za tym idzie dużo pracy spadło na mnie i niestety nie mam czasu na nic. Dopiero co wróciłam dziś z biura
Jutro czeka mnie podobny dzień ale obiecałam sobie, że wyjdę przed 17 bo jadę na fitness dla ciężarnych. Wszystko w związku z tym, że pracownice chcą weekendy majowe więc biorą urlopy a ja zostaje na warcie
Idą mi na rękę z urlopami w lecie (wybierają w czerwcu i lipcu) żebym na sierpień mogła już spokojnie iść rodzić
Także w sobote postaram się Wa opisać jakie są możliwości oszczędzania i na jakich warunkach.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
wiadomo, że jak obraca firma tymi pieniędzmi, to ryzyko jest duże utraty.
ja wychodze z założenia, że lepiej wyplacic tyce co się wplaciło niż na tym stracić
Co do koleżanki Słoneczka- wszystko zależy jak jest zbudowana polisa. Jaki jest stopień możliwości straty na polisie, ile idzie na ochronę w razie w-u itd. Przeważnie na polisach posagowych nie ma dużego ryzyka co za tym idzie wielkich zysków też nie ma bo nie o to na nich chodzi.
Ja np mam podzielone środki. Wpłacam 200zł na m-c. Z czego połowa jest na portfelu akcyjnym (z dużymi zyskami i stratami) i połowa na lokacie tj (mały zysk ale ryzyko straty praktycznie żadne)

Cytat:
Ja się ważę rano i jest + 7kg , wieczorem dochodzę do +8
także biorę pod uwagę poranne pomiary

Ja rano dziś +8 ....

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Żeby tylko nie padało to będę spacerować całymi dniami

Pocieszę Cię... Ja mam już 81 kg i 7 na plusie.... i słuchajmy własnych potrzeb mając nadzieję że w dniu porodu będzie góra 90... a później zaczniemy karmić, założy się wątek o powrocie do wagi sprzed ciąży i będziemy tracić nabyte kilogramy...
Daj Boże !! Byle się udało po ciązy wrócić do normalności
Też liczę, że 90 to będzie max ....

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Nic mi nie mów , ja zaczynałam z wagą 98-9... , w pierwszym trymestrze zeszlam do 92 i teraz już można powiedzieć wróciłam do wagi wyjściowej ;( u mnie 100 na wadze to tylko kwestia dni nawet nie tygodni bo nieraz z dnia na dzień potrafie skoczyć dużo modle sie tylko , żeby skończyć poniżej 105 ehhh włąśnie mi sie smutno zrobiło.
Co do polisy jak bedziesz miała troszke wolnego a przede wszystkim checi to coś napisz ja jestem ciekawa co i jak.
Ja miałam wagę szczytową 99kg. 5 lat temu, nie wspominam tego najlepiej, głownie przez to, że kolana mnie bolały, uda się obcierały i inne rzeczy, życie z nadwagą nie jest proste. Życzę, żeby udało Ci się po porodzie z tym poradzić. Nie jestem jakąs fanką bycia wychudzoną ale wiem o ile łatwiej jest bez dużej nadwagi. Marzę by wrócić do swoich 72kg (które dla wielu z Was na pewno już są dużą wagą )

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Mój mąż ma taką poliso - lokatę - w razie jakichś grubszych wypadków, śmierci itd. ja mam zabezpieczenie finansowe. A to co wpłaca (płaci 110zł/mc) odkłada na później - nie wiem czy to będzie emerytura, czy dla dzieci. Za 25 lat chyba jakoś sporo ponad 100 000zł będzie do wypłaty, jak wcześniej, to jakoś to się zmniejsza. Nie pamiętam dokładnie, musiałabym w papiery zajrzeć. To jest z Compensy, nazywa się ATUT.

Ja chcę to samo, ewentualnie jak Orange zasugeruję coś podobnego Na razie sobie nic takiego nie brałam, bo wykupiliśmy sobie przed ciążą ubezpieczenia, po porodzie z niego zrezygnuję. W zamian za to też chcę coś, co łączy ubezpieczenie z taką niby lokatą.

A lokaty teraz, to faktycznie - śmiech na sali.

A jeszcze co do emerytury - nie wiem jak się do tego zabrać, boję się chyba inwestować w coś, co jest nazwane ''emerytalne'' - jakoś się boję, że za jakiś czas nasze cudowne rządy znajdą sposób, żeby dobrać się do III filaru, tak jak dobierają się do OFE Ale też wiem, że trzeba będzie... Wiadomo, że ''owoc żywota Twojego je ZUS''
Tak jak wyżej pisałam, ogarnę temat w weekend Postaram się opisać możliwości
A compensa ma niezłe produkty.

Cytat:
Jestem już w domu, rano dostałam ostatni magnez do żyły, zbadali mnie i mam odpoczywać. Mam kontynuować luteine dopochwowo i brać magnez, jutro idę jeszcze po recepte i wypis. Co do tej luteiny to czy was też tak szczypie od niej bożenka? Normalnie mam ochotę ją wydrapać. Jest jakiś sposób, żeby to chociaż trochę zneutralizować? Myślałam, żeby jakimś olejkiem smarować czy cuś, ale pomysłu nie mam
No i czy seks jest przy niej niewskazany? Bo obawiam się, że tak, ale zapomniałam spytać.
Byliśmy na pizzy i tak się naszamałam, że zaraz mi brzuch eksploduje, tym bardziej po tej szpitalnej głodówce :/ ale nie żałuję. Jeszcze młoda kopie mnie w kręgosłup i po żołądku, tż do niej pogadał i się odwróciła ale wyszedł i znów to samo
Mam zamiar wyciągnąć wyciągnąć wszystkie ciuszki, które dla niej mam i może coś tam obfoce jak chcecie ale nie ma tego dużo, wszystkie łowy lumpeksowe, głównie body. No i chce rozpisać wyprawkę i zacząć coś kompetować bo w sobotę zaczynamy 25t więc przydałoby się, tym bardziej, że nadal twardnieje mi brzuch i nie najlepiej się czuję

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

dasz radę, u mnie na sali też była dziewczyna z cukrzycą i przychodziła do niej jakaś dziewczyna i układała jej plan jedzenia na cały tydzień, może u Ciebie by się też to sprawdziło?

Mnie też swędziało i piekła bożena po luteinie, a sex z mężem uprawialiśmy z gumką bo jakoś bałam się, że mu się te babskie hormony przez penisa wchłoną
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 20:56   #2292
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Powoli odnoszę wrażenie, że kończy się mój miodowy II trymestr... Jakoś tak ciężej się robi. Też macie takie wrażenie?

Nooo i fakt jest taki że dziś 26+6, więc jutro rzeczywiście zaczynam ostatni trymestr chciałabym już tulić i całować moja Kruszynke, ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku te 3 miesiące

Tiaaaaaa....wczoraj wieczorem zwykłe oporządzenie się przed spaniem a do łóżka wpadłam z zadyszką jakbym maraton przebiegła...
Jak już jestem na chodzie jest ok - dopóki nie trafię na schody;/
Stary 2016-04-28, 21:01   #2293
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

dasz radę, u mnie na sali też była dziewczyna z cukrzycą i przychodziła do niej jakaś dziewczyna i układała jej plan jedzenia na cały tydzień, może u Ciebie by się też to sprawdziło?
Jesteś z Poznania? w jakim szpitalu byłaś- tak z ciekawości pytam, bo nie wiem gdzie będę rodzić... co podejmę decyzję to ktoś mnie zniechęca do tego szpitala

Witam nową sierpnióweczkę

Byłam u koleżanki i za każdą godzinę nieobecności musiałam nadrobić jedną stronę wątku

Przyszło zamówienie z cocodrillo- jutro pokaże foty jestem zakochana:lov e:
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:02   #2294
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
rzuć klientów, pisz o tej polisie bo mnie zainteresowałaś..
Mnie też :-D
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:04   #2295
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Czesc Czy mogę się do Was przyłączyć? Termin mam na 23 sierpnia i będe miała córeczkę. Czy może macie jakiś sposób na liczenie który to tydzień ciąży? Ewentualnie jakiś kalkulator na internecie, bo ciągle się w tym gubie jak to jest z tym liczeniem...
Termin bardzo podobny do mnie
Witamy

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Wiem. Jest cudny. Mi sie bardzo podoba
Ale tak patrząc z boku to nie wiem czy duzy czy mały, nie mam porównania. Chyba jest spory, a bedzie jeszcze większy.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Współczuję stresu. Na szczęście wynik prawidłowy.
Mi już mówią w pracy: pierwsze wchodzi brzuch potem Marta
No i uda mam wieksze
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-28, 21:08   #2296
pati0090
Zakorzenienie

dziewczyny od 2 maja w lidlu będą termometry na podczerwień 6 w 1 dla maluszka i zastanawiam się nad nim. A wy jakie planujecie kupić?

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:09   #2297
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Tiaaaaaa....wczoraj wieczorem zwykłe oporządzenie się przed spaniem a do łóżka wpadłam z zadyszką jakbym maraton przebiegła...
Jak już jestem na chodzie jest ok - dopóki nie trafię na schody;/
Ja mam w biurze schody i kursuję z 50x dziennie i idę jak pingwin, tak z boku na bok, a na obcasach to juz w ogóle jak wyjście na K2

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Mnie też :-D
O rany ale mam branie
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-28, 21:23   #2298
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja mam wyniki, nie za bardzo kumam ten cukier, bo mam tak:
Na czczo 95 (norma do 99)
Po godzinie 137
Po dwóch: 130 (norma do 140)
Wg tego w normie, ale wy tu inne normy podawałyście.
Mam jeszcze w innych jednostkach:
Na czczo 5,32 (norma do 5,49)
Po godzinie 7,64
Po dwóch 7,26 (norma do 7,77)

Do tego jakieś dziwne wyniki moczu, wyślę chyba ginowi to mailem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Kasiu masz dobre wyniki :-*
Ja po godzinie ponad 10 a po dwóch 8,8

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Kasiu masz dobre wyniki :-*
Ja po godzinie ponad 10 a po dwóch 8,8
Mnie dr powiedział, że po godzinie powinno maks 10 a po dwóch maks 8.
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:24   #2299
Fantasmagori
Zakorzenienie

Kurczę wiecie co mnie wkurza
znajomi na facebooku którzy wrzucają takie drastyczne zdjęcia skatowanych zwierząt i chorych dzieci ja wiem że świat nie jest różowy ale kurczę co wchodzę to coś takiego że mi się teraz w ciąży słabo robi... teraz np. jakieś zdjęcia dzieci po Czarnobylu
Wyłączam obserwację tych osób bo już mam dość

No, wyżaliłam się od razu lepiej

Stary 2016-04-28, 21:28   #2300
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Jest śliczna!

Bardzo współczuję stresu jaki przeżyłaś, nie wyobrażam sobie tego...

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie ale dopiero w weekend napiszę na temat polisy. Mój mąż będzie w pracy więc bedę miała trochę czasu na to. Dziś niestetymialam dziewczyny z pracy na szkoleniach a co za tym idzie dużo pracy spadło na mnie i niestety nie mam czasu na nic. Dopiero co wróciłam dziś z biura
Jutro czeka mnie podobny dzień ale obiecałam sobie, że wyjdę przed 17 bo jadę na fitness dla ciężarnych. Wszystko w związku z tym, że pracownice chcą weekendy majowe więc biorą urlopy a ja zostaje na warcie
Idą mi na rękę z urlopami w lecie (wybierają w czerwcu i lipcu) żebym na sierpień mogła już spokojnie iść rodzić
Także w sobote postaram się Wa opisać jakie są możliwości oszczędzania i na jakich warunkach.

Co do koleżanki Słoneczka- wszystko zależy jak jest zbudowana polisa. Jaki jest stopień możliwości straty na polisie, ile idzie na ochronę w razie w-u itd. Przeważnie na polisach posagowych nie ma dużego ryzyka co za tym idzie wielkich zysków też nie ma bo nie o to na nich chodzi.
Ja np mam podzielone środki. Wpłacam 200zł na m-c. Z czego połowa jest na portfelu akcyjnym (z dużymi zyskami i stratami) i połowa na lokacie tj (mały zysk ale ryzyko straty praktycznie żadne)

Ja rano dziś +8 ....

Daj Boże !! Byle się udało po ciązy wrócić do normalności
Też liczę, że 90 to będzie max ....

Ja miałam wagę szczytową 99kg. 5 lat temu, nie wspominam tego najlepiej, głownie przez to, że kolana mnie bolały, uda się obcierały i inne rzeczy, życie z nadwagą nie jest proste. Życzę, żeby udało Ci się po porodzie z tym poradzić. Nie jestem jakąs fanką bycia wychudzoną ale wiem o ile łatwiej jest bez dużej nadwagi. Marzę by wrócić do swoich 72kg (które dla wielu z Was na pewno już są dużą wagą )

Tak jak wyżej pisałam, ogarnę temat w weekend Postaram się opisać możliwości
A compensa ma niezłe produkty.

Mnie też swędziało i piekła bożena po luteinie, a sex z mężem uprawialiśmy z gumką bo jakoś bałam się, że mu się te babskie hormony przez penisa wchłoną

To fajnie że napiszesz jakie są możliwości, dzięki.
Miło że z urlopami pójdą Ci na rękę.

Cytat:
dziewczyny od 2 maja w lidlu będą termometry na podczerwień 6 w 1 dla maluszka i zastanawiam się nad nim. A wy jakie planujecie kupić?

Ja bym chciała ten termometr z Lidla. Hmm ciekawe czy u mnie one będą od 2 czy 5 maja, bo już dwie wersje widziałam. Jutro jadę do Lidla to może się dowiem.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
znajomi na facebooku którzy wrzucają takie drastyczne zdjęcia skatowanych zwierząt i chorych dzieci ja wiem że świat nie jest różowy ale kurczę co wchodzę to coś takiego że mi się teraz w ciąży słabo robi... teraz np. jakieś zdjęcia dzieci po Czarnobylu

Też nie jestem w stanie "obserwować" takich wpisów na facebooku, straszne rzeczy, okrutne traktowanie się zdarzają i nie zamierzam udawać że tak nie jest, ale mnie to okropnie rozwala. :/
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:30   #2301
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Również miałam amnio. Nam wyszło 1:51. Na szczęście pierwszy wynik był po niecałym tygodniu a ostateczny po 4 tygodniach.

Tak samo jak u Was wszystko wyszło, ok. Także wiem, jaki kamień z serca Wam spadł

Plusem u nas jest teraz, że nam dzieciaki nie zrobią niespodzianki przy porodzie
Stary 2016-04-28, 21:31   #2302
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Też nie jestem w stanie "obserwować" takich wpisów na facebooku, straszne rzeczy, okrutne traktowanie się zdarzają i nie zamierzam udawać że tak nie jest, ale mnie to okropnie rozwala. :/
Właśnie o to chodzi

Stary 2016-04-28, 21:33   #2303
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

U mnie to zależy w co się ubiorę. W pracy mam luźniejszą koszulkę, więc ludzie mogą się zastanawiać jeszcze czy to ciążą czy fasolka po bretońsku
Ale zaczynają się pytać czy to ciąża, więc chyba ta duża koszulka zaczyna robić się mała
Stary 2016-04-28, 21:38   #2304
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

U mnie też na okrągło chore dzieci albo koty skatowane
A ja zaraz w bek jak coś takiego zobaczę, a w ciąży już w ogóle

Cytat:

To fajnie że napiszesz jakie są możliwości, dzięki.
Miło że z urlopami pójdą Ci na rękę.

Ja bym chciała ten termometr z Lidla. Hmm ciekawe czy u mnie one będą od 2 czy 5 maja, bo już dwie wersje widziałam. Jutro jadę do Lidla to może się dowiem.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Staram się nie robić pracownikom problemów i dziewczyny odwdzięczają się tym samym. Także fajny układ mamy - wiadomo, czasem cos zgrzytnie ale generalnie nie jest źle

Nad tym lidlowskim też się zastanawiam cały czas
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-28, 21:39   #2305
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Jest śliczna!

Gazetka wchodzi od 2 maja, ale niektóre widoczne w niej produkty- czyli ubranka i termometr od 5 maja
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:40   #2306
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że nie masz cukrzycy Ile masz hemoglobiny?
10,7

Cytat:

Super, że dobre wyniki krzywej.
Co do żelaza to chyba czasami ciężko jest to samą dietą załatwić, w ciąży tak bardzo wzrasta zapotrzebowanie. Polecam Biofer, u mnie ładnie podnosi hemoglobinkę.
dzięki, zapamiętam

Cytat:

dobrze, że już w domu. Ja przez długi czas brałam lutkę dopochwową i nic mnie nie szczypało, ani nie swędziało
Cytat:
Ja już po wizycie.
Dostałam Rovamycyne, antybiotyk na 5 dni + Sinupret 3 x dziennie tabletka
Konsultowałam to z ginekologiem, mam brać.
Ehh....
oby szybko pomogło

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
Aniula, po pierwsze czy masz depresję to chyba powinien stwierdzić specjalista? to,że czujesz się gorzej/martwisz się o dziecko/obawiasz się jak stan zdrowia wpłynie na synka to jeszcze nie depresja.. ja rozumiem,że wcześniej, przed ciążą, miałaś trudne chwile i korzystałas z pomocy, ale nie pomoże Ci każdy spadek nastroju/gorszy humor/strach/obawę nazwiesz depresją.. jesteś pod opieką lekarzy, stosuj się do ich zaleceń i wszytsko dobrze się skonczy..

ostatnie zdanie

super,żeś zdrowa..
mi też morfologia się pogorszyła..jeszcze w normie, ale co badania to hemoglobina,hematokryt i krwinki ciut niżej..obok mnie stoi sok z buraka..ale jest tak obleśny,że brrr..
jakieś koktajle będę spijać chyba z jarmużu,pietruszki,żeby trochę polepszyć stan..

ja też już wszystkim się ratowałam ale widać nie przyswajam za bardzo żelaza

Cytat:
witam
byłam dziś w rossmanie i pani z kasy zawołała mnie bez kolejki. Jako pierwsza stała taka lalunia w szpilkach i nie pozostawiła na mnie suchej nitki, że chyba sobie żartuje że będę bez kolejki skoro mam mały brzuch. Ja jej pokazałam plakietkę że w rossmanie są zasady, że ciężarne bez kolejki. Ta zaczęła komentować, że to są głupie zasady i ona ich nie akceptuje. Zaczęła się ze mną w ogóle przepychać, że ona była pierwsza i koniec. Ale pani z kasy i tak mnie pierwsza obsłużyła. Nie czaje takich ludzi. Jakbym wiedziała, że to taką burze wywoła to bym stałą potulnie w kilometrowej kolejce

uuu współczuje. Ale w sumie już niedługo. Dacie rade

ja tak samo. Uwielbiam też z ćwikłą
masakra, czy ludzie wstydu nie mają

Cytat:
witaj

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko bo się dowiedziałam, że jutro mam kontrolę na kursach w jednostce, siedzę drukuję konspekty itp....

Bidulka

Nie wiem skąd Ty jesteś ale u nas większość ludzi zarabia minimalną płacę, w ogóle z samą pracą też nie jest kolorowo to i ceny dostosowane do miasta.... Poza tym podałam kwoty w obecnym żłobku a on ma dofinansowanie, nie w każdym są takie opłaty...
Co do reszty - pewnie masz rację ale chyba lepiej, że dali cokolwiek, nawet te 500, poprzedni rząd nic nie dał. Lepszy rydz niż nic, takie moje zdanie.

A wiesz, czasem mam wrażenie, że on po pracy to tylko TV itp. Choć prawda jest taka, że oboje dużo pracujemy, mamy mało czasu, często jesteśmy przemęczeni, a ja zmęczeni to i drażliwi itd....

Do nas przyszła już paczka od cioci z USA. Są ciuszki dla Natalki i dla kolejnej córci .
Wracam do konspektów...
pochwal się ciuszkami

Cytat:

aż tyle?!
hmm...
super, że mała ma się dobrze

Ja mam jutro rano wizytę u dentysty, potem zakupy, sprzątanie i gotowanie a po przedszkolu wyruszamy do Krakowa do koleżanki, wrócę w niedzielę także proszę o oszczędność w postach

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:42   #2307
TinkerrBell
Zadomowienie

Miałam dziś zwariowany dzień w pracy. W sumie byłam tylko pół dnia, a zmęczyłam się jak po całym;/

Rano u okulisty wydałam kupę kasy, aż mi żal. Ale mus to mus. Zmieniłam soczewki na jakieś jeszcze cieńsze i mniej wysuszające gałki. Nowe oprawki, plus szkła z fotochromami.
Będzie śmiesznie, jak znajdę swoje stare okulary Będą na zmianę:p
Dlatego teraz na wszelki wypadek wzięłam sobie inne Do odbioru będą we wtorek.
Wzrok nic się nie zmienił, stoi w miejscu - co jest na plus, bo przy cukrzycy potrafi płatać figle.

Jeszcze jutro dzień pracujący i w sobotę mam zamiar dalej się rozpieszczać
Stary 2016-04-28, 21:43   #2308
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:

u mnie było praktycznie tak samo na usg połówkowym 373 g a 12 dni później na normalnej wizycie u gina 590 g
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-28, 21:44   #2309
Fantasmagori
Zakorzenienie

może zaraz wygram 20 milionów więc się podzielę

Stary 2016-04-28, 21:44   #2310
TinkerrBell
Zadomowienie

BTW

Znowuzapomnialamhasla - Twój patent na podanie koty antybolu się sprawdził Nawet jednego draśnięcia! Niestety nie mogę sprawdzić tych drapnięć na psychice kota:P Ale jestem pewna, że coś mi obsikała za karę:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości