|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Ja okres dostałam w dniu wizyty u gina..6 tyg i 2 dni po porodzie..
Paula ja Mijke biorę 😊 bez wyposażenia i doplacania 😉 a co tam...3 czy 4...ja w bojach zaprawiona 😉 |
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Oni nie wiedzą jakie wariatkowo może zrobić samara
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Nana nie ma czego podziwiać. Rok temu byłam co prawda z dwójką w miasteczku kolo moich rodziców załatwić pieczątkę na skierowaniu dla M. Kilometr pieszo na przystanek, z wózkiem wgramolic się do busa, potem przesiadka na drugi...i prawdę mówiąc gdybym miała u rodziców wszystko dla dzieci to nieraz bym pojechała busem na kilka dni...
|
|
|
|
#1354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty jesteś robót a nie kobieta. ... ja bym się. Osrala za przeproszeniem z 3
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
heheh a jak Ty możesz odwlekac naturę
Zachce to przyjdzie ![]() ja swoją ściągnęłam chyba siłą mysli, bo bardzo się bałam ze mi się teraz cykle zesr..ją na np rok, a my tu działać będziemy chcieli no ale dobra, jeszcze się nie ciesze bo nie wiem kiedy nastepnej dostanę, może za kolejne 3 miesiące
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio 8 miesięcy nie było, więc tyle spokoju Tylko ja więcej nie planuje się rozmnażać
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może teraz będą jak w zegarku co do minuty ![]() Ja tez jeszcze nie.mam a już prawie miesiąc nie karmie cyckiem. Ciekawe kiedy dostane
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po ciąży z Lilka miałam równo co 6 tyg...w niedzielę wracal M do domu a ja w poniedziałek okres...i wyobraźcie sobie ze raz zmiana M byla 4 tyg w robocie a 3 w domu to i tak okres dostałam po powrocie M 😉
Paula kwestia przyzwyczajenia. Jutro minie rok jak tak sobie sama radze 😊 |
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-D Mam taka sama nadzieje :-P
|
|
#1361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś wielka dla mnie i juz. Ja się czuje jak histeryczka bo z jednym sobie nie mogę poradzić. A gdzie z trójka. ... Dobrze ze niedługo tż będzie bo mi już ręce i nogi odpadają od noszenia malej. U mnie tak leje ze ciemno jak w dupie jest.
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa...to by ten okres musial 20 dni trwać żeby był antykoncepcja 😉 ja 2 tyg temu w poniedziałek wzięłam zastrzyk anty bo bym się ciągle cykała ze w ciąży będę... ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Paula myślę ze jak by tak było moje pierwsze dziecko to tez bym bardziej sie przejmowała tym ze sama jestem..a tak to jestem zaprawiona w bojach to się niczego nie boję...no może poza jednym...ze mi sie ktores pochoruje i będę musiała mksem cala trójkę do miasta ciągać... |
|
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Paula ja też biorę Mijke w ciemno a co tam ty odpoczniesz a może się dogadaja z Ninką 😉 dziękujemy za kciuki nie obyło się bez płaczu ale nie tak jak ostatnio byłyśmy dzielne obie mama nie płakała nawet sprzedała jeden uśmiech jak jej podawała rota 😝 teraz śpi... Ciekawe co w nocy będzie eh.. Za bardzo ją ostatnio chwaliłam więc już nie będzie tak miło zapewne 😉
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Bez szafy ubrań biorę mała bo sama mam na czworo dzieci chętnie się podzielę bo to wszystko dary losu sama mało kupiłam 😂
|
#1365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór,
ja tylko melduję, ze wszystko ok, chwalić M. nie bedę, zeby nie przechwalić .Od wczoraj jest u nas ciepło i chodzimy na spacerki, dzisiaj bylismy pół dnia całą czwórka, aż mi nogi włazą tam gdzie słońce nie dochodzi .Poza tym szaleję w kuchni i dogadzam moim głodomorom .Aha ale moja córcie muszę pochwalić, nie dosć, ze jest kochanym dzieckiem i zakochana w bracie na zabój, to jeszcze wczoraj przyniosłam ze szkoły pochwałę od jej wychowawczyni na piśmie .
|
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Lucy, strasznie szybko dostalas ten okres! Ja mam nadz, ze jeszcze pare miechow bede bez..
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Esorku, ty pytałas o zabkowanie? to zależy od dziecka, nie wiem, jak będzie u M., ale K. przeszła bezboleśnie, szły jej nie wiadomo kiedy. mielismy na wszelki wypadek jakiś żel rumiankowy taki łagodzący, bo nie spodziewalismy sie takiego lajtu. Ale ona nie śliniła sie za bardzo i łapek nie gryzła, wiec mozna było sie spodziewac, ze pójdzie jakos inaczej.
|
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Agaczilla, Ty tez tak predko z tym okresem? Rety, az zaczynam sie bac
Trza sie w tampony profilaktycznie zaopatrzyc ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój gin mówił, ze szybko nie dostane, bo mam cienkie endometrium, ale kto ich tam wie , juz mi on mówił, ze urodze za godzinę, a musieli wywoływac po kilku dnaich |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Moja koleżanka co urodziła po mnie 5 dni już drugi okres ma... A karmi piersią cały czas i nie dokarmia więc chyba wszystko zależy od organizmu ja się nie obrazę jak się wstrzyma chociaż do 6 miesiąca 😂
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie, bo widzę, ze większość z Was ćwiczy z dziećmi, m.in. podnoszenie główki- jak t u Was było? same zauważyłyscie problem i poszłyscie do pediatry a on dał skierowanie czy coś na rehabilitację?
![]() czy ćwiczycie same z siebie? Nasz uparciuch nie chce trzymać i nie wiem, jak sie ugryźć .Filmików Pauli nie widziałam, bo nie ma fb a nie chcę sama nic na własną rękę robić, zeby biedy nie narobić
|
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
To chyba musisz założyć fb 😂 u nas mała raz chciała raz nie chciała a jak już chciała to krótko bardzo a po ćwiczeniach z Paula 😀 dużo się zmieniło na + mały żółwik się zrobił 😁 i bardzo ją to męczy i lepiej śpi 😊
|
#1374 |
|
Rozeznanie
|
Agaczilla a nie myślałaś żeby sobie znaleźć kogoś zaufanego do dzieci dorywczo? Choćby opiekunkę? Bo tak tak chociażby przykład który podałaś, zdrowe dzieci ciągać z jednym chorym do lekarza, gdzie pewnie cała poczekalnie chorych dzieci, to średnio ciekawie, a i Tobie musi być wtedy ciężko.
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to mówią"w razie bidy" to mam taka sąsiadkę która chętnie z dziećmi zostanie i ktora dzieci lubią...tylko jej tez czasem może cos wypaść... |
|
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
Co za dzień, padam po prostu.
Przeczytałam co tam popisałyście, ale nie pamiętam co miałam odpisać wybaczcie ![]() Byliśmy dziś u tej pediatry i to była bardzo mądra decyzja. Bardzo mnie uspokoiła co do rozwoju ruchowego Przemka, powiedziała, że mały jest super silny i nic mu nie może zarzucić Co do tego, że kładzie główkę na prawą stronę to ona twierdzi, że szelki nie mają nic do rzeczy i możemy iść po skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, żeby to skontrolować, bo rehabilitacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a może pomóc. Na razie poradnię odpuszczamy, ale umawiamy się ze znajomym rehabilitantem, żeby spojrzał fachowym okiem na Przemusia. Oprócz tego mam zacząć wprowadzać nabiał do diety, bo jej zdaniem mały raczej nie ma skazy białkowej, co sugerowała położna. Wcześniejsza wysypka i sucha skóra raczej jej wyglądają na łojotokowe zapalenie skóry. Mamy pokąpać trochę w emolientach i zobaczyć czy się poprawi. Jeśli znów zacznie się coś dziać, to do alergologa. I Przemuś waży już 6400 i mierzy 62 cm. Mój pulpecik
|
|
|
|
#1378 | |||||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
... Cytat:
No dokladnie, ja też niby nie chce @, ale ze względu na to, że chcemy działać za jakiś czas to dobrze by było mieć regularne cykle z powrotem. Bo przed ciąża takie były. Póki co mierze temperaturę rano i guzik z tego wynika. Albo źle mierze albo nie ma cyklu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Szkoda, że nie ma tabletek na to :d ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
dziękuję za odpowiedź. Oby wszystkie nasze wątkowe dzieciaczki tak zniosły ząbkowanie jak Twoja K. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
My tylko kładziemy nasze maluchy na brzuszku i same próbują zadzierać główki do góry Mi pediatra dała skierowanie na rehabilitację, bo zauważyła, że Hania daje głowę na jedną stronę tylko.Aaaa właśnie babka się pochorowała i rehabilitacja za 2 tyg ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
moja przy tym wzroście ostatnio miała 5 kg ![]() A co do suchej skóry - Hania się urodziła z taką właśnie wyjątkowo sucha, wymagającą skórą i właśnie wysypka. Nawet jak na jednodniowe dziecko w porównaniu z innymi noworodkami ta skóra była, że to ujmę "gorsza" i kazali kąpać w emolientach. Do tego za radą położnej co drugie mycie kąpałam ją w siemieniu lnianym (myliśmy ją w ogóle co 2 dzień), a te najgorsze suche, łuszczące się miejsca czyli w przypadku Hani dłonie i stopy dodatkowo smarowałam kilka razy dziennie Alantanem maść. Pomogło
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Esorku zastrzyk Depo provera. Podaje sie raz na trzy miesiące. Działa podobnie jak tabletki jednoskladnikowe.
Joann Twój Przemus tylko centymetr dluzszy niz mój Patryś przy urodzeniu. 3 tyg temu miał 63,5 i niecale 6 kg. Ciekawe ile będzie na kolejnym szczepieniu... |
|
|
|
#1380 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- A Patryś to duuuuuzy chłopak
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

kusi mnie szczególnie że cały zestaw dorzucasz. Najwyżej by mnie w wariatkowie zamknęli 
no ale dobra, jeszcze się nie ciesze bo nie wiem kiedy nastepnej dostanę, może za kolejne 3 miesiące 

a nie chcę sama nic na własną rękę robić, zeby biedy nie narobić