![]() |
#31 | |
sissy that walk
|
Dot.: zdradziłam po wielu latach związku
Jeśli po pięciu latach związku nie wiesz, czy go kochasz, to znaczy że nie kochasz. I to wcale nie jest takie dziwne, bo jak zaczynaliście być ze sobą to byliście jeszcze parą dzieciaków. Średnio wyobrażam sobie - a jestem w Twoim wieku - być z kimś od osiemnastki do teraz... wiele się zmieniło od tego czasu. Wy też się na pewno zmieniliście.
Zrobiłaś źle, żałujesz - spoko, ale coś za tym idzie, tj. z jakiegoś powodu zdrada się wydarzyła i powinnaś wypić piwo, którego nawarzyłaś. Powiedziałaś A - pod wpływem chwili, ale mimo wszystko - to musisz powiedzieć B i podjąć jakąś decyzję. W tej sytuacji najsensowniejsze wydaje się odejście, bo do swojego chłopaka uczuć nie masz żadnych i to widać. Jedyne co Cię męczy, to Twoje własne, prywatne wyrzuty sumienia i powinnaś z nich zrobić użytek, ale jednocześnie zakończyć związek, który przestał mieć sens.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Haha, i może powiesz, że po tej akcji dalej sypiasz z obecnym chłopakiem?
Uczciwość nakazywałaby wyjawienie mu prawdy i zakończenie tej śmiesznej relacji. Ale jak tu wymagać uczciwości od tak "porządnej dziewczyny". A na pocieszenie możesz nastraszyć trochę tamtego playera ciążą. "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie zajrzałem do internetu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie tak łagodne wiadomości w kierunku autorki. No ale nic, przyzwyczaiłem się na Wizażu.
Autorko, kiedy wzięłaś tabletkę po?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli wzięła tabletkę po po 24 godzinach, to powinna dla bezpieczeństwa zrobić sobie test ciążowy.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale weź nie bądź świnią i zostaw swojego faceta. Przecież należy mu się chociaż gram uczciwości po tych paru wspólnych latach? nie oszukuj go więcej. Jak będziesz znowu singielką, to możesz robić co i z kim ci się tylko podoba.
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Założyłem po prostu, ze skoro jesteś tak nieodpowiedzialna, by spić się do poziomu braku pamięci, uprawiania seksu bez zabezpieczenia, to mogłaś też wziąć nieco później tabletkę. Tyle dobrego w całej sytuacji, że tu postąpiłaś rozsądnie. Teraz czeka Cię jeszcze jedna odpowiedzialna decyzja - rozstać się z facetem, albo z nim zostać. Chociaż to drugie byłoby obrzydliwe, patrząc po tym, że zauroczyłaś się w jakimś gościu, z którym się po prostu przespałaś. Nie wiem jakie macie ustalenia co do zdrady, ale lepiej, żebyś mu nie mówiła o całej sytuacji. A na pewno z nim nie sypiała, zwłaszcza, że nie wiesz nic o tym, czy Twój kochanek nie jest przypadkiem na coś chory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Abstrahując od chorób wenerycznych, zdrady, nie potrafię zrozumieć JAKIM CUDEM chcesz mieć cokolwiek wspólnego z facetem, który wykorzystał Cię, kiedy tak na dobrą sprawę byłaś bezbronna + nie użył prezerwatywy, do czego na początku nawet się nie przyznał. Nie baw się w żadne grożenie ciążą, on i tak będzie miał to głęboko gdzieś, po prostu nie rozmawiaj z nim więcej. Dziwię się, że chcesz tracić czas na takiego "faceta". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Wedlug mnie lepiej "spuść go w toalecie" bo to atrapa faceta chyba że Ci to odpowiada to zanim lataj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-29 o 11:05 Powód: Słownictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
on tired little feet
|
Czy tylko dla mnie to brzmi jak troll?
![]()
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Skoro miałaś odwagę iść na imprezę sama, napić się dużo do tego stopnia, że nie pamiętasz sexu to teraz miej odwagę powiedzieć o tym swojemu chłopakowi. Nie wiesz czy kochasz swojego partnera i nie wiesz jaką decyzję podjąć to niech twój chłopak podejmie ją za ciebie
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Oj uwierz, że są takie dziewczyny. Grzeczne, poukładane, nigdzie nie wychodzą, a potem chwila okazji i jakby je ze smyczy spuścić.... a po wszystkim mówią, że przecież to nie one, bo coś dziwnego się stało, szatan opętał, a przecież one są grzeczne i z dobrego domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Czytając w tytule "po wielu latach związku" oczekiwałam kogoś z przynajmniej 20-letnim stażem. A tu 22-latka z 5-letnim stażem... Przecież Wy zaczęliście być ze sobą jako nastolatkowie. Przyznaj się, odpuść ranienie swojego faceta i zacznij dorastać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Obrzydliwe. Współczuję twojemu biednemu chłopakowi.
Zostaw go, wyświadczysz mu przysługę. Tylko powiedz, żeby się przebadał.
![]() |
#49 |
BAN stały
|
słabo że skłamał z tą gumką ale w sumie mógł jak ona powoływać się, że nie pamięta
![]() czemu się burzycie, że ją ''wykorzystał'', to, że ona za wiele nie pamięta nie oznacza, że w tamtej sytuacji, z boku patrząc, nie szalała z namiętności ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Autorko, rozstań się z tym chłopakiem. Nie dorosłaś do poważnego związku, nie mydl mu więc oczu. Wyszalej się, wybaw, pobzykaj z losowymi facetami - tego widocznie potrzebujesz ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez herbata_to_zycie Czas edycji: 2016-04-29 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Jesteś pewna, że nie dosypano Ci czegoś do alko? Twój opis przypomina relacje ofiar gwałtów po słynnej tabletce gwałtu: impreza, luki w pamięci, bezwolność jeśli chodzi o seks, pobudka w domu nieznajomego, obrzydzenie do samej siebie itd. Lepiej zrób badania, bo nie wiadomo co ten facet i z kim robił wcześniej.
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O bezwolności nie pisała, tylko, że nic nie pamiętała, a potem, że później jednak jej się trochę przypomniało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Widzę, że wyrok już zapadł. A Ty myślisz, że jeśli ktoś jest w stanie, że tak powiem, agonalnym, to jest w stanie świadomie podjąć decyzję o uprawianiu seksu, a skoro nie odmawia/nie broni się, to znaczy że się zgadza biorąc pod uwagę wszelkie konsekwencje? Poza tym byłaś tam z nimi w pokoju? Widziałaś jak sytuacja wyglądała? Moim zdaniem to był gwałt, a dziewczyna jest po prostu tak naiwna, że nawet nie zdaje sobie z tego sprawy.
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, alkohol wystarczy, ale wspominałaś że Autorka nie pisała o bezwolności (znaczy się, ktoś pod wpływem nie ważne jakich środków odurzających ma pełnię możliwości samostanowienia? Chyba tylko w tym wątku, bo na pewno nie w sądzie), a w domyśle - skoro nie pisała, znaczy chciała. Generalnie odnoszę się do tonu większości odpowiedzi w tym wątku, z których wynika, że wykorzystanie zalanej w trupa laski jest jest a) normalne, b) laska jest dz****. A potem lament, że ofiary gwałtów są piętnowane a sprawcom się pobłaża.
wątek wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278509 Edytowane przez gidran Czas edycji: 2016-04-29 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja absolutnie nie zgadzam się ani z pkt a), ani z b). Tylko że kiedy w grę wchodzi alkohol czy tam inne środki, trudno mi jednoznacznie ocenić sytuację. No bo dla mnie to jest mniej więcej tak: jeżeli facet zabiera się za pijaną dziewczynę, która leży nieprzytomna i nie kontaktuje - jasne, to gwałt i nie ma usprawiedliwienia. Jeśli pijana dziewczyna kontaktuje i wykazuje chęci, jak wspomniała Hultaj, a facet jest trzeźwy, i jest w stanie ocenić, że niekoniecznie te chęci są takie "z głębi serca", a mimo to nie przejmuje się tym i wykorzystuje sytuację - podobnie. Czarne zaczyna za to robić się szare, kiedy facet także jest pijany, więc również średnio kontaktuje, a tu widzi, że dziewczyna przecież też pełna entuzjazmu. I w ogóle również wtedy, kiedy po prostu wydaje mu się, że dziewczyna naprawdę chce - po niektórych osobach nie widać, jak bardzo są pijane. Dlatego pisałam wcześniej, że dla mnie rozbija się to w dużej mierze o to, czy on też był pijany i jak bardzo. Zresztą - po alkoholu samej nieraz nie wiadomo, czy w danym momencie może rzeczywiście chciało się tego, co się zrobiło, czy nie (przynajmniej ja tak mam). A co dopiero ma to wiedzieć druga osoba. Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2016-04-29 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Zakladanie tu watku to masochizm w czystej postaci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Po 1 nic mu nie mów. Po 2 to nie tak ze go nie kochasz po prostu próbujesz sobie usprawiedliwić zdradę, to co zrobiłaś jest zle i nie szukaj usprawiedliwien ani żadnych okoliczności łagodzących. Jeżeli jesteście razem tyle lat to napewno super się dogadujecie,pozatym zakładam że to taka Twoja 1 miłość. Jeśli go zostawisz będziesz żałować do końca życia bo możesz już nie spotkać osoby z którą będziesz tak dopasowana.
A znając życie pewnie karma by Cie dopadła i Twój następny facet byłby taki jak Ty i stukal się za Twoimi plecami. Docen co masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.