|
|
#991 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
ostatnie zakupy: Cień Waitru Zafona, Gottland Szczygła i Tohmana nowa książka mmmmerlin ;-)
a z tym odbiorem za 3.20 to tylko jak zakupy są zrobione na mniej niż 50 zł. A to przecież zwykle przekraczasz jak zamawiasz dwie książki. Ja zamawiam rzadziej a więcej... |
|
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIÂĄÂŻKI? ;)
Wreszcie dotarla do mnie przesylka z ksiazka "Ogrod Afrodyty" (i jeszcze jakas)
juz nie moge sie doczekac kiedy przeczytam "Ogrod..."
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podziwiam; ja bym się od razu na miejscu poryczała w panice, złości i bezradności ![]() Jestem ciekawa, dlaczego Kavan Ci się nie podobała. Czekam na recenzję ![]() A mój nowy nabytek to "Obcy" by Taichi Yamada ![]()
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja może zaktualizuję dane: Cytat:
Dorzuciłam parę słów na ten temat w wątku o lit. chińskiej.
|
|
#995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekam tylko na jakiś przypływ finansowy, bo chciałabym od razu kupić wszystkie 3 tomy. |
|
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj dostałam 2 nowe książki
-Lisa See- Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz -Lisa See- Miłość Peonii Na tę drugą muszę poczekać do Wigilii, bo to mój prezent gwiazdkowy . Już się nie mogę doczekać...Zapomniałam! W niedzielę dostałam (na imieniny ) Oskarżony Pluszowy M.- Clifford Chase
Edytowane przez kate1991 Czas edycji: 2007-11-27 o 15:46 Powód: dopisek |
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Podreptałam dzisiaj wreszcie do ŚK (myśl o zakupach trzymała mnie dzisiaj przy życiu i dodawała energii, bo poprzedniej nocy nie spałam ani przez sekundę
) i nabyłam "Na Złotej Górze" Lisy See oraz "Secretum" i "Veritas" Monaldi & Sorti. Dobrze mi z tym
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
ojj... ja w ogóle nie kupuję książek.
w swoim życiu nie kupiłam jeszcze ani jednej książki dla siebie
|
#999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czytałaś już je? Bo moje leżą na półce i czekają Ale... to tak przy okazji, żebym nie zapomniała - prawie kończę serię Lemur. Recenzje będą jak trochę mi się życie uspokoi, ale...'Lód' Anny Kavan - miała to być powieść oniryczna, fantastyczna, zmuszająca do przemyśleń. Jak dla mnie jest chaotyczna i niespójna. Irytuje mnie sposób pisania autorki, zero konkretów (imion, nazw), tylko: dziewczyna, mężczyzna, ten kraj, ten namiestnik... Czasem nachodziły mnie myśli, że skoro była ona heroinistką, ja nie powinnam czegoś zażyć, żeby to zrozumieć Generalnie, zero przyjemności z czytania, porównanie do Kafki jest absolutnym nadużyciem i jestem na nie (w ogóle w powieści też pojawia się motyw procesu, ale... ehh, porażka ![]() 'Arthur & George' Julian Barnes - genialna! Jedna z najlepszych powieści jakie czytałam ostatnimi czasy. Niesamowicie wciągająca, nie byłam się w stanie od niej oderwać. 600 stron, w których się zaczytałam i które nie wiem kiedy mi się skończyły Ni to biografia, ni to książka psychologiczna, ni to kryminał. Jednak fenomenalnie napisana i myślę, że nie znajdzie się osoba, której się nie spodoba ![]() 'Panowie z dzielnicy' Goncalo M. Tavares - majstersztyk Trochę poważniejszy 'Mikołajek' napisany przez portugalskiego filozofa. Przypomina mi troszkę 'Historię Pana Sommera' Suskinda (który to pan Sommer, nota bene, i tu się pojawia). Miniatury, powiastki filozoficzne, które obalają wszelkie prawa logiki i rozsądku. Jeszcze nie skończyłam czytać, ale póki co Pan Valery jest moim niekwestionowanym faworytem ![]() Pan Valery był malutki, ale często skakał do góry. Wyjaśnił: - Jestem taki sam jak wszyscy wysocy ludzie, tyle, że przez krótszy czas. ... Cytat:
![]() Czyli 'Imprimatur' przypadł Ci do gustu? Bardzo, ale to bardzo się cieszę ![]() Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2008-01-02 o 10:35 |
||||
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki anah za te recenzję |
||
|
|
|
#1001 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1002 |
|
po prostu Em :)
|
Ojj, są jeszcze biblioteki.
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio na all zakupiłam:
"Żywoty pań swowolnych" Brantome z 1957r 3,25zł + koszt wysyłki (mogłaby ta wysyłka być wreszcie tańsza ).Zdęcie zapożyczone z all. Edytowane przez gasta18 Czas edycji: 2007-11-29 o 08:49 Powód: korekta |
|
|
|
#1004 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybór 'Co widziały wrony' oraz 'Ojca chrzestnego' zawdzięczam biblionetce, gdzie obie pozycje znajdują się u mnie w pierwszej dziesiątce polecanych ksiązek. ![]() Nie wiedziałam, że już przeczytałaś 'Uratuj mnie'. 'Potem' mnie urzekło więc mam nadzieję, że podobnie będzie w przypadku tej drugiej. Cytat:
W takim razie ja także wpisuję ją na listę do kupienia niebawem. ![]() |
||
|
|
|
#1005 |
|
Przyczajenie
|
A czytal ktos "Amerykańscy Bogowie" Neila Gaimana?
Bo chcę kupic bratu na prezent i zastanawiam się czy mu się spodoba. |
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś wzbogaciłam się o 3 książki
byłam w TESCO i kupiłam:1) "Demony dobrego Dextera" Jeff lindsay - 6.99zł 2) "Lodowata burza" Giles Blunt 6.99zł 3) "Emil ze Smalandii. Lotta z ulicy Awanturników" Astrid Lindgren 4.50zł (jako gratis do Polityki) |
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kupilam Cejrowskiego "Gringo wśród dzikich plemion"
niestety na ksiazki mnie nie stac ale jestem stalym gosciem biblioteki. czytanie to juz uzaleznienie
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie dotarło do mnie zamówienie z Allegro
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
No no no Niv widzę, że zakupy się udały
Przyznam się, że żadnej z tych książek nie czytałam, ale posiadam "Mroczne sekrety" i zamierzam się niebawem za nią zabrać
|
|
|
|
#1012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc pewnie z bólem serca, ale będę nadal kupować w Empiku, bo zerkałam na Amazon, ale koszty przesyłki robią swoje i w efekcie cena przestaje być atrakcyjna. Całe szczęście, że Fforde wydaje rocznie tylko jedną książkę... ![]() Cytat:
Jeśli czytałaś 'Potem' to zauważysz tu parę podobnych sytuacji i zbliżony schemat powieści... Ale w żaden sposób nie przeszkodzi Ci to w lekturze. Główna bohaterka mogłaby być mniej infantylna, ale... Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma Cytat:
|
|||
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj nabyłam wraz z Polityką Emila ze Smalandii i Lottę z ulicy Awanturników. Zapłaciłam całe 4,5 zł
.
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Praktycznie w ogóle nie kupuje książek. Ostatnimi "książkami" jakie kupiłam był słownik polsko-hiszpański i idiomy hiszpańskie. Jeśli chcę poczytać to wybieram tańsze rozwiązanie - idę do biblioteki.
|
|
|
|
#1015 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
I to ostatnio mój jedyny zakup książkowy, bo i tak nie mam czasu czytać.. W oóle to jestem zdruzgotana, chciałam na klasowego mikołajka zażyczyć sobie jakąś książkę, ale mamy prezenty do 25 zł, a wszystkie które mnie interesują zaczynają się od 29,90 zł. A, jako że do mojej księgarni przyszła wczoraj wyjątkowo fajna dostawa, na pewno w najbliższym czasie kupię sobie którąś z książek. Najbardziej zainteresowała mnie ta: "Ocalona by mówić" Fabułę książki stanowią osobiste wspomnienia autorki jako naocznego świadka i dawnej ofiary krwawej masakry ludności plemienia Tutsi przez członków plemienia Hutu w 1994r. Wówczas to w trwającej trzy miesiące międzyplemiennej rzezi zginęło 800 tys. - 1 mln członków plemienia Tutsi, w większości w okrutny sposób zabitych maczetami. Ona sama uniknęła śmierci, chroniąc się u znajomego pastora z plemienia Hutu, który ukrył ją wraz z sześcioma kobietami w malutkiej łazience. Przez trzy miesiące drzwi do łazienki były przesłonięte meblem. Raz na dobę, w godzinach nocnych, pastor otwierał drzwi do łazienki, aby dostarczyć im pożywienie. W tym samym czasie należący do plemienia Hutu oprawcy, przy pomocy maczet wymordowali rodzinę autorki: jej rodziców, brata i siostrę.
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
emememsik - kupiłam tą ksiazkę mamie na urodziny
|
|
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
a ja kupilam oststnio nowa ksiazke historyczna "Goci' kokowskiego. Niedawno wyszla i wszedzie jej szukalam. Byla tylko w empiku, zamowilam prze znat bo taniej niz w salonie bylo. Heee
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
to jest mój tydzień książkowej obfitości (kolejny
) dostałam wczesnego mikołaja od przyjaciółki -"święte gry", odebrałam paczkę z allegro - "dead witch walking" i paczkę z empiku z moimi ulubionymi lekkimi kryminałami anne george.dla wszystkich zainteresowanych, na empik.com przed świętami nie płacimy za przesyłkę jeśli za zakupy zapłacimy kartą lub przelewem, dostawa gratis pocztą albo kurierem, promocja trwa do 23.12. aha i zapomniałam dodać o wydatku nie dla siebie, krzewię czytelnictwo wśród młodzieży i kupiłam na mikołaja krześniakowi "tygryski" joanny papuzińskiej
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się pochwalę swoim Mikołajem, bo wprawił mnie w całkowite osłupienie
Zgubił 'Równoumagicznienie', ale... za taki prezent mogę mu wybaczyć to niedopatrzenie
|
|
|
|
#1020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

juz nie moge sie doczekac kiedy przeczytam "Ogrod..."

ale podziwiam; ja bym się od razu na miejscu poryczała w panice, złości i bezradności 

. Już się nie mogę doczekać...
) i nabyłam "Na Złotej Górze" Lisy See oraz "Secretum" i "Veritas" Monaldi & Sorti. Dobrze mi z tym 

).