|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Kasiu no ja sie tez ucieszylam. To Krzysiu blondasek bedzie jadl buraczki
![]() ![]() kierownice pozniej wkleje bo dzis nie chce mi sie nic i wszystko mnie albo smuci albo denerwuje albo przytlacza
#512 |
Zadomowienie
|
kropka oby tylko sikać
![]()
#513 |
Zakorzenienie
|
no blondi
![]() jesli chodzi o plamy to najbardzoej mnie denerwuja plamy z dyni i marchewki jak moj syn zdecyduje sie kichnac z buzka pelna zupki.. czym wy to usuwacie bo mi nawet vanish nie pomaga.. pieluchy tetrowe mam cale w plamki ![]()
#514 |
Zakorzenienie
|
No to u nas ten Mikołaj jest i będzie wyjątkowy, bo Hania ma pierwszy ząbek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kropka ja odrazu zapieram plamki, a potem piorę w 40stopniach w pralce i przeważnie plamy schodzą, a jak nie to piorę parę razy i schodza wkońcu ![]() Buraczki powiadacie... Chyba też spróbujemy ![]() U nas po Mikołaju. Hania dostała duzo prezentów. Mnóstwo słoiczków, zupek, obiadków, deserków, śliniak ze swoim zdjęciem, pieluszki, wiszącą maskotke do lóżeczka z pozytywką, maskotki, kulki sensoryczne, ubranka, grzechotki, książeczki do kąpieli... jeszcze przyjdzie mój tata, ale w późniejszym terminie, bo jest chory od tygodnia, ma gorączkę ![]()
#515 |
Konto usunięte
|
kropka, jak Maks zajadał marchewkę, to cały śliniaczek był upaprany, ale wyprałam go pod bieżącą wodą z mydłem, od razu po jedzeniu, tak że plamy jeszcze nie zdążyły zaschnąć , i wszystko puściło.
A jak dopiorę zasuszone pieluchy to też nie wiem. ![]() minisiu gratulujemy pierwszego ząbka!! |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Minisiu zazdroszcze tego zabka!! naprawde!! my tez chcemy
jesli chodzi o zapieranie to nie chce mi sie leciec z tetrowka i jej zapierac.. przed praniem namaczam wlasnie w wybielaczu i dodaje troche do prania ale niestety ![]() duzo tych prezencikow dostala Hania.. Kazdy ja bardzo mocno kocha ale to nie dziwne bo jest przeurocza.. my do rodziny jedziemy dopiero 19go grudnia. a zapomnialam wam wspomniec.. przechodzilismy kolo bazaru a tam byl Mikolaj.. Adi dostal czekolade od tego mikolaja.. oczywiscie my z tz zesmy ja juz zjedli.. niezla.. arachidowa ![]() ![]()
#517 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Mikołąjka i Oskarka!!!
mnie nadal męczy choróbsko, ale jest mała poprawa. niestety złapałam doła, wrócił z Anglii (nie było go rok) koleś, który mieszka nad nami. a ma taką przypadłość, że jak słucha muzy - np. w tej chwili - to trzęsą mi się od basów szyby w oknach i podłoga przenosi drgania. u kolegi, który mieszka nad nim, szklanki jeżdżą na stole. do 22 nic mu nikt nie zrobi, a Tymuś zasypia o 20.00. włączyłam mu bajkę, ale nie słychać jej, nie muszę pisać co ją zagłusza. czuję się, jakbym mieszkała w klubie nocnym, tylko dymu tu brakuje. jak tak dalej pójdzie to go podkabluję, bo raz po raz zalatuje z góry zapaszek ziela... masakra dnia a w ogole to było jak w filmie, po siódmej mówiłam do męża, że ktoś się wprowadzał na górę, bo widziałąm, jak nosił szafki, ale to chyba nie ten koleś, który mieszkał wcześniej, bo fryz inny i w ogole. siedzimy i mąż "wiesz, to chyba nie ten, bo jest za cicho, tak szybko nie zmienia się przyzyczajeń" zdążył przełknąć ślinę, by poczuć w swym przełyku, płucach i innych wnętrznościach dudnienie basów. ![]()
#518 |
Zakorzenienie
|
barwa jesli ilosc decybeli przekracza normy oczywiscie ze mozna to zgloscic do strazy miejskiej lub policji i nie ma tu nic do rzeczy czy to 22 czy 17sta
![]() buziaki dla Tymka
#519 |
Zadomowienie
|
Krzyś miał przesikaną pieluszkę, a że do kąpieli było blisko to założyłam mu tetrówkę i tylko body zapięłam. Wsadziłam do leżaczka i jadłam zamówioną pizzę, patrzę a tam coś wyłazi bokiem u Krzyśka
![]() ![]()
#520 |
Zakorzenienie
|
kropka dajesz Adiemu takie normalne winogrono???
Dziękujemy za gratulacje ![]() No Hania dużo prezencików dostała moja kochana. Ale płakała przed kąpielą, w trakcie i po, biedna moja, napewno przez ten ząbek ![]() ![]() ![]() A dziś podałam też kleik ryżowy na Nutramigenie z dodatkiem deserku marchewnka-jabłko i zjadła z 10 łyżeczek i potem już nie chciała. jutro znów spróbujemy ![]()
#521 |
Zakorzenienie
|
Kasiu moze w tetre mu sie lepiej robi
![]() ![]() ![]() mmm... pizza.. jaka ja jestem mega glodna dzis.. wszystko bym pochlonela przed tym okresem ![]() Minisiu dalam mu normalne winogrono bez pestki i skorki pokrojone w maluska kosteczke ![]()
![]() |
#522 |
Konto usunięte
|
barwa, powinnaś to zgłosić chociażby do administracji budynku. Być może na początek łagodne upomnienie poskutkuje i muzyka jak w klubie nocnym skończy się.
A ja jestem sama. ![]() ![]() Więc idę spać. Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia dla Oskara i Mikołaja
![]() U nas też Mikołaj udany. Jagoda dostała tyle rzeczy, że nie wiedziała czym sie bawić. A jeszcze pojedziemy wkrótce do drugiej babci, bo już dzwoniła, że Mikołaj tez coś u nich zostawił ![]() ![]() Kasia - Krzyś ma wyczucie czasu ![]() Minisiu - gratulacje z okazji udanego ząbkowania ![]() Barwa - współczuję sąsiada, ale Kropka ma rację ![]() Ja namaczam śliniaki i inne "marchewkowe" rzeczy. Najpierw pryskam na nie Vanishem (wlałam go do spryskiwacza, wtey jest bardziej wydajny), zostawiam na troszkę i moczę w proszku Vizir lub Bryza. Potem do praleczki na 40 stopni. Ładnie się dopiera ![]()
#524 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() barwa tak jak dziewczyny piszą, zawsze od czegoś trzeba zacząć - administracja, straż miejska. Zresztą napewno nie tylko Wam to przeszkadza, ale innym też ![]() ajanna ja Ci powiem, ze jak też kiedyś w kuchni mogłam siedzieć i eksperymentować. Teraz też się zdażają takie dni, ale żadko ![]() ![]() kasiu no to łądnie miałaś wszystko "zasrane". U nas też tak kiedyś było i tez akurat siedziała w leżaczku i miała tam maskotki, więc wyobrażasz sobie co to było jak była usrana od pięt po pachy ![]() ![]()
#525 |
Zadomowienie
|
izuniak z tym spryskiwaczem niezły patent. Ale jak już zaschnie to i vanish nie pomoże. my już mamy sporo ubranek z plamkami. A ostatnio prałam ciemne ubranka Krzysia i wrzuciłam jasne których nie piorę na 60 stopni no i stały się bure
![]() Minisiu naprawdę super prezent na mikołajki. Jak Hania zapyta się o pierwszy ząbek to bez namysłu odpowiesz kiedy jej wyrósł ![]()
#526 |
Zakorzenienie
|
Mikołaj dziękuje wszystkim za życzenia
![]() ![]() Buziaki dla Oskara ![]() Izuniak - Emilka słodka Madzia - Mati fajowo wygląda w czapie i widać, że zadowolony z prezentów Minisia - pierwszy ząbek - to dobiero wydarzenie ![]() Barwa - współczucia, podkabluj go Kasia - ale przygoda ![]() Nooo, przeczytałam wszystko. To teraz ja ![]() Rano u lekarza - jeśli po stosowaniu maści te suche placki nie zejdą, to w przyszłym tyg. mamy iść do dermatologa. Pewnie tak właśnie się skończy. Po południu zeszli się goście do Mikołaja. Chłopak nieźle się obłowił ![]() ![]()
#527 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() ja tak z wieczora, bo w pracy byłam i wróciłam o 19.00 ,pościskałam Wercię ,wykapalismy ja ,nakarmiłam-diabelec niezasnął od razu, musiało byc drugie karmienie za 30 minut i dopiero zasnęła /od razu jak poczuła cycucha ![]() witam nową Mamusię i Siostrzyczkę minisiu- wycałuj Hanusię na okolicznośc ząbka, oby takie kąpiele jak dzisiaj były rzadkością Kasiu- PAMIETAJ,ŻE do trzech razy sztuka ![]() lea juz pewnie słodko spi, do rana tak będzie miała-szczęściara barwa- moja sąsiadka z góry/brrrrrrrrrrr/ cwiczy jakiś aerobik czy co i tak tupie,ze mnie szlag trafia, w ogóle taka niegramotna jest-wiecznie coś jej spadnie, stuknie itp.,czekam tylko do pierwszego obudzenia przez nią Werci i nie popuszczę!!!! Ewcia- to wspaniałą imprezę mieliście, a torcik palce lizac MIKOŁAJKU I OSKARKU KOLOROWYCH SNÓW SŁONECZKA
![]()
#528 |
Zakorzenienie
|
ewa no to Mikuś się rzeczywiście obłowił
![]() ![]()
#529 |
Rozeznanie
|
Kasia - ja tak traktuję te zaschnięte rzeczy, bo od razu po poplamieniu, to mi sie po prostu nie chce
![]() ![]()
#530 |
Zadomowienie
|
Fajny z Mikołaja Mikołaj
![]() Izuniak mi właśnie też się nie chce ich zapierać, chyba, że naprawdę coś fajnego i mi szkoda. Ale co tam to tylko ubranka, a dzieci jak to dzieci każdy wie. A co do kupala mojego syna, to chociaż wiem, że chłopak będzie spokojnie spał, bez żadnych nacisków w dole ![]() Teraz do sklepów są nowe dostawy kaszek z Nestle właśnie z gadżetami typu miseczka, łyżeczka, śliniaczek. Mi brakuje tego ostatniego, a i miseczka jeszcze by się przydała.
#531 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Tort był dobry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ooo, to muszę popatrzeć czy na półkach nie ma takich. Mi by się miseczka przydała. Jutro muszę kupić taką podzieloną przez pół.
![]() |
#532 |
Rozeznanie
|
Witam późnym wieczorkiem
Klaudia, Kacper, Oskarek, Mikołaj WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() ![]() ![]() ![]() Ale się zmachalam tym czytaniem ![]() Izuniak ale Emillka jest fotogeniczna, mala modelka ![]() Ewa.nea, Madzia: fajni pomocnicy św. Mikołaja ![]() Miniasiu gratulacje z okazji pojawienia się pierwszego ząbka ![]() Xantia wycałuj tą swoją Biedronkę ![]() Barwa wiem, że jeżeli hałas jest szczególnie uciązliwy to zakaz obowiązuje od 20 ![]() No dobra chyba wszystko: nie pisałam bo się z Oliwcią po lekarzach włóczę ![]() ![]() ![]() ![]() Po za tym moje dziecko rwie się do siadania i strasznie się rozgadało ![]() Jeżeli chodzi o staż to my poznaliśmy się z Łukaszem w 1996 wiosną (ja miała 16 a Łukasz 17 lat) i zaraz zaczęliśmy się spotykać (takie szczeniackie trzyma nie się za łapki ![]() ![]() Ok koniec przechwalanek, miłej nocki papa
#533 |
Zakorzenienie
|
minisiu gratuluję ząbka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
minisia - gratuluję ząbka!! U nas jest taki zwyczaj, że jeśli mama maluszka pierwsza zauważy pierwszy ząbek to tatuś kupuje jej sukienkę
![]() Jak już się skarżymy na sąsiadów to ja też ![]() ![]() ![]() Wiecie co, ja nie wiem ![]() ![]()
#535 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
U nas znowu noc kiepska. Od 23.30 marudzenie i płacz. Zasypiała na rękach ale jak tylko chciałam ją położyć to od razu płacz. Usnęła w końcu o 3. Nie wiem co się dzieje. Minisiu gratuluję ząbka Ewa Mikołaj super, torcik apetyczny Kasiu to miałaś co robić A to moja wczorajsza niunia
![]() |
#536 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczny Mikolaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dzis idziemy na lunch do naszej ulubionej knajpki w sukiennicach ![]() ![]() Cytat:
![]() taka sliczna a taka marudna ![]()
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Anula boskie to zdjątko w wannie!!
![]() i to jedna zaleta mieszkania na 4 ostatnim piętrze ![]() u mnie jest super dziecko tfu tfu jak stosuje super dietę ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
kropka fajnie tak wciskać dla TŻta kit? Ja też tak chcę
![]() Xantia ja nie chciałam darów od ciebie, ale mój syn wziął pobudkę o 4 od Ali ![]() Minisiu dałam dzisiaj Krzysiowi ten gotowany na wodzie ryż z połową deserku Gerbera (jabłko, marchewka, winogrona) i bardzo ładnie jadł, widocznie mu smakowało. Ten ryż jest lepszy od kleiku moim zdaniem.
#539 |
Konto usunięte
|
Można powiedzieć, że Hania dostała ząbek od Mikołaja.
![]() ewa.nea. ja poproszę, żeby do mnie co roku taki uroczy Mikołaj przychodził. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy on może zjadać jednorazowo więcej niż słoiczek deserku? Bo mu to bardzo smakuje, zajada tak szybko, słoik jest opróżniony w kilka minutek... i on chce jeszcze. Ale boję się, żeby nie było za dużo. Co myślicie? kasiu_mw, dzięki za cynk, muszę gdzieś taki produkt nestle z gratisem upolować. O ile takie cuda na wsi się zdarzają. ![]() Xantia, a macie więcej takich fajnych zwyczajów?? Dawaj. Anula, fajna panna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
Na wstępie najlepsze życzonka dla uroczego Mikołajka ![]() ![]() ![]() I oczywiście buziaczki dla Oskarka ![]() Minisiu, gratulacje z okazji pojawienia się ząbka ![]() Anula, Klaudia śliczna ![]() Ja tez mam wszystkie pieluchy tetrowe i śliniaki upaprane od marchewki. Swoje bluzki zresztą też ![]() ![]() Dziewczyny, o co chodzi z tymi kulkami sensorycznymi? Co w tym jest takiego fajnego?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.