|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK
Hosenko czekam na fotki, bo fajnie się zapowiada
![]() Snow, ja przypadkowo znalazłam ten zestaw, mam nadzieje, że jeszcze go gdzieś trafię. YSL ma jeszcze jeden odcień błyszczyka, któy bardzo mi sie podoba. Zobaczymy narazie zużywam szminkę Avonu, błyszczyk Fresh Gloss Sephory i resztkę Glam Shine'a L'oreala. Clinique jest śliczny - zwłaszcza kolor Lilac. Snow
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co wykańczam GS Natural Glow i smackersa Berry Jelly Donut. Następny pójdzie Effet 3D Les Nudes, chociaż jego póki co zużyłam niewiele A potem będę kontynuować wykończanie dalszych 33 mazidełek do ust...Ale Lilac muszę sprawdzić Fakt, odwyk przymusowy, nawet mi się myśleć o kosmetykach nie chce - przez choróbsko i kaloryfery skórę mam suchą jak wiór i podrażnioną, wszystkie kremy szczypią, nie maluję się... Za to mam więcej czasu ma przyglądanie się moim zbiorom i to też powoduje, że o nowych kosmetykach nawet nie myślę, bo tyle tego jest |
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie że jestem całkowicie spełniona kolorówkowo
![]() Posiedziałam wczoraj w mojej kosmetycznej szafce, pomacałam, i doszłam wasnie do takiego wniosku (nie uwierzycie, ale CV poza srednim efektem najprawdopodobniej mnie uczula )Uroczo prawda?
|
|
|
|
#1624 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
a ja z kolei w ramach odwyku przytargałam dziś do domu nowy krem do twarzy, tonik, żel pod prysznic, dezodorant.. kusiły mnie jeszcze masła i wiele rzeczy Neutrogeny (chyba znowu wrócę do tej firmy) ale jakimś cudem uległam pokusie
![]() MagJa, dobrze kojarzę, że kupiłaś niedawno krem do twarzy Neutrogeny? Jak się spisuje? i który to dokładnie jest?
|
|
|
|
#1625 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kuszą mnie teraz 2 błyszczydła strasznie, kolejne przyfrunie do mnie z YR... Jak nie cienie to błyszczyki, ze skrajności w skrajność... ![]() Cytat:
Próbowałam zrobić w końcu miejsce moim 3 nowym cieniom Burżujkom tak, żeby leżały z innymi cieniami, a nie poniewierały sie w kufrze z podkładami, pudrami itp. No i nie dość, że nie zmieściłam ich w pudełkach z cieniami, to w kufrze ledwie upchnęłam Muszę w końcu się zebrać i naprawdę przetrzebić te moje przepastne zbiory, bo niektórych kosmetyków to dosłownie raz na rok używam, więc muszę się zdecydować albo zostaje i używam albo out! Koniec z chomikowaniem Cytat:
![]() Ale z tym tuszem, to sobie wmówiłaś Chyba dziś złamię moje postanowienie i kupię żel pod prysznic. Skończyłam pomarańczowy YR, skończyłam posiadaną długo odlewkę Isany, wczoraj się wypeelingowałam, a dziś już naprawdę nie mam się czym myć, bo paczka z YR z 5 żelami ciągle nie przychodzi W ogóle to sama się dziwię, że tak mnie od niego odpycha, skoro jeszcze niedawno byłam tym zapachem zachwycona ![]() No i w związku z tym zamierzam iść do Carrefoura i kupić zestaw Nivea, który już rok temu mnie korcił. Taki w niebieskiej kosmetyczce: żel Creme Soft + roll-on Dry + miniaturka balsamu wygładzającego. Zestaw jest w cenie żelu i roll-ona razem wziętych, żel mi potrzebny, a na roll-on od dawna się czaję, a teraz tym bardziej mam na niego ochotę, bo coś mnie zaczął Oriflame w kremie zawodzić A na domiar złego właśnie 2 dni temu odebrałam kolejny ![]() Co prawda stoi jeszcze połowa kulki Lady Speed Stick Invisible Dry, ale ta jest jeszcze bardziej zawodna i jak dla mnie za bardzo visible ![]() To jak, dostanę rozgrzeszenie ![]() Cytat:
Kupiłam ten nowy, specjalnie na zimę http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21784 Na razie użyłam tylko raz i wydaje się w porządku. Taki treściwy, ale nie tłusty, ładnie się wchłania. Coś więcej mogę powiedzieć za kilka dni. A sama też ostatnio wracam do Neutrogeny, bo zwłaszcza w zimie służy mi doskonale. Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2007-12-07 o 11:54 Powód: dopisek |
||||
|
|
|
#1626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak serio - to efekt podoba mi się coraz bardziej, mam tak duuużo rzęs Natomiast coś mi urodziło zapalenie spojówek, a wydaje mi się że to nie korektor HR
|
||
|
|
|
#1627 | ||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
[quote=Hosenka*;5970114]Chyba nie zasługuję na miano kosmetykoholiczki
[/quote] Jasne. ![]() Cytat:
Strasznie mnie gardło boli, a im więcej leków na nie ssam/popijam/łykam, tym bardziej boli.![]() Cytat:
Wczoraj teżetowy Mikołaj obdarował mnie błyszczykiem i w związku z tym mam już dwa i nie wiem, czy jest to ilość, którą potrafię zużyć do czasu, kiedy zrobi się ciepło i przestanę mieć ochotę na błyszczykowanie.![]() No i w sumie teoretycznie mam jeszcze też Effet 3D Les Nudes, ale on sobie siedzi uwięziony w zepsutej kieszonce w torebce. I tak go nie lubiłam i nie używałam, a torebki nie mam kiedy naprawić. ![]() Cytat:
Brawo.Cytat:
) i ciężko mi się rozstać np. z cieniem, który dała mi siostra, cieniem, który uwielbiałam rok temu, a teraz już nie używam i innymi takimi.Cytat:
Chyba tylko jeżeli dezodoranty są autentycznie nieskuteczne.![]() A z żelami, to jest tak, że zawsze są potrzebne, ale nie wiem, czy jak bedziesz mieć 7 butelek, to będzie to ilość możliwa do zużycia zanim pani konsultantka trafi na kolejna okazje. ![]() Ja za to chyba sobie kupię jeszcze jednego piernikowego YR na zapas, bo podoba mi się ten zapach. Za to ten mandarynkowo-migdałowy wcale. Cytat:
|
|
|
#1628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zużywam już 2 opakowanie i mi smutno bo nie moge znaleźć kolejnego... Uzywałaś takiego podobnego serum Lierac? Szukam kogoś kto mi skuteczność porówna
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ... Wszystko jest na jak najlepszej drodze i prawdopoodbnie rzeczywiście polecę do TZ po świętach, a to oznacza ....
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-12-07 o 13:05 |
|
|
|
|
#1630 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1631 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale z tą panią konsultantką to coś nie zrozumiałam... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co to za cudo dokładniej i co robi
|
|||||
|
|
|
#1632 |
|
Przyjaciółka KWC
|
No bo z tego co mi wiadomo, to jesteś konsultantką Oriflame i YR, a konsultantki mają przeróżne bonusy? Czy się mylę?
![]() To to: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6899 i nie wiem, jak innych, ale mnie nawilża, ożywia, poprawia koloryt i rozwesela. i ślicznie pachnie.
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wrzuciłam do Mojej Torebki do zakładki Do kupienia (w bliżej nieokreślonej przyszłości)
|
||
|
|
|
#1634 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
Tak więc, jeżeli nie dowieźli do GC, to na razie chyba nie masz szans na zakup, chyba że znasz jeszcze jakieś miejsce, gdzie w Krakowie jest pielęgnacja Lumene - jak znasz to się podziel wiedzą.![]() W ogóle, to jakiś czas temu przeglądałam sobie pielęgnacje Lumene w GC i całkiem fajne rzeczy tam widziałam (ale ceny już nie takie fajne), szkoda, że tak mało ocen w KWC. Podobał mi się np. krem na noc z witaminą C i roll-on pod oczy z witaminą C.
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawie to serum wyglada - ale u siebie w saczu raczej nie znajde go.
W Europejskiej jest wyprzedaż Lumene - niektórych kosmetyków. Nie pamiętam czy to serum było czy nie, napewno była maseczka nawilżająca za 18 zł (zastanawiałam sie nad nią, ale zrezygnowałam bo mam już spory zapas maseczek)
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu się skusiłam na cienie
![]() I kupiłam sobie kolczyki. tego akurat nie żałuję, bo miałam mało wiszących, więc się przydadzą
|
|
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego ja w łodzi nigdy trafic nie moge na Lumene w dobrych cenach |
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mi się paletka do brwi marzy i puder matujący prasowany(wynalazłam właśnie opinie na KWC)
|
|
#1640 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Musiałaś?
Cytat:
To może ja sobie kupię coś. Maseczki nie mam żadnej, może by mi się przydała. Chociaż nie przepadam za tego typu kosmetykami, raz że nie chce mi się używać, dwa że boję się podrażnień.Gdzie te przecenione Lumenki stały? Na półce razem ze wszystkim, czy jakoś wyeksponowane?
|
|
|
#1641 |
|
Wtajemniczenie
|
Ice - ale roll-on jest specyficzny - rozjaśnia i napina skórę ale też sciąga i wysusza, przez go się go pozbyłam. Natomist jeśli chciałoby Ci się kłaść go razem z baaardzo mocnym nawilżaczem, to czemu nie
![]() Uzywałam go tylko 2 tygodnie więc nie moge ocenić na KWC, ale znajoma zachwycona. |
|
|
|
#1642 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A to jak ściąga i wysusza to niezbyt dobra rekomendacja dla mnie.
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1644 |
|
Przyjaciółka KWC
|
|
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
niestety dzisiaj poległam;-)
zakupiono:- - lakier do paznokci czerwień nr 149 Golden Rose - lakier do paznokci śliwka nr 149 Classics -lakier do paznokci pistacja nr 275 Golden Rose - paletka cieni do powiek Essence nr 02 zielenie - mineralny puder Essence nr 02 - błyszczyk Essence nr 15 -odżywkę do włosów Joanna Naturia miód z cytryną - Lip Smackers Berry Heavenly ( smak taki sobie ale na ustach wygląda super) - pomadka Nivea miód i mleko - 2 kuleczki do kąpieli z Sephory -balsam do ciała mleko i mięta z Colours & Beauty narozrabialam co?
|
|
#1646 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Les Nudes też posiadam i też powinien się skończyć za jakiś czas, na razie poszedł w odstawkę, bo chcę zużyć to czego mam najmniej. Jelly Donut fajny? Jaka ma konsystencję? Żelkowatą czy bardzo zwartą jak reszta Smackersów? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
powędrowały do paczki pod choinkę.
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie dzis oparlam kuracji parafinowej bielendy ale jutro po nia wroce - dlonie mam suche jak wior
za to przed chwila kupilam na all maske liss extreme ale to dlatego, ze umowilam sie na wizyte do fryzjera i uznalam, ze musze zainwestowac w kosmetyki do wlosow koncze tez mojego plej bol bicza i bede musiala zakupic nastepnego [na all, bo w salonach cena tego cuda zabija ] bo bez neigo juz zyc nie umiem [to znaczy umiem ale nie lubie a juz na miejscu kupilam dzis balsam po goleniu dla TZa, ktorego to balsamu sama uzywam sobie na nogi - swietnie chlodzi i wydelikaca moja skore
|
#1648 |
|
Przyjaciółka KWC
|
To powiedz, jak się Liss Extreme spisze, bo sama mam na nią ochotę.
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i już składam sobie kolejny zestawik do wystawienia na allegro ![]() oj, nieładnie
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
okej
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

narazie zużywam szminkę Avonu, błyszczyk Fresh Gloss Sephory i resztkę Glam Shine'a L'oreala.

Póki co wykańczam GS Natural Glow i smackersa Berry Jelly Donut. Następny pójdzie Effet 3D Les Nudes, chociaż jego póki co zużyłam niewiele
A potem będę kontynuować wykończanie dalszych 33 mazidełek do ust...
A kuszą mnie teraz 2 błyszczydła strasznie, kolejne przyfrunie do mnie z YR...
Próbowałam zrobić w końcu miejsce moim 3 nowym cieniom Burżujkom tak, żeby leżały z innymi cieniami, a nie poniewierały sie w kufrze z podkładami, pudrami itp. No i nie dość, że nie zmieściłam ich w pudełkach z cieniami, to w kufrze ledwie upchnęłam 

Maniaaa wizazowaniaaa