|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
A prześcieradła mam frotte, one się nie gniotą
|
|
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Hej ho majówko
![]() Tż maluje sypialnię, a ja piorę tzn. 6 pralek dzidziusiowych rzeczy uprana na razie tylko pieluszki wyschły zupełnie, ale zaraz chyba muszę sprawdzić resztę.Żeby nie było, jeszcze dwa prania czekają na poniedziałek (oby pogoda dopisała) oraz i inne takie do kołyski, ale to kiedyś tam (jak zamówię). Uprałabym wszystko dziś, ale idziemy na urodziny do teściów i by nie wyschło. aniu ja będę prasować takie rzeczy jak prześcieradło weronia bardzo mi się te Twoje kropki na ścianie podobają i są równiusieńkie A pisałam ze czegoś tam nie dowidziałam, bo spodziewałem się jakiś kwiatów czy tym podobnych, kropki zdecydowanie lepsze
|
|
#4173 |
|
Ania
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59731651]28?
A prześcieradła mam frotte, one się nie gniotą [/QUOTE]Tak tak 28 ![]() Ale pisałam ostatnio praktycznie wszystkie w spadku, to trochę się ich uzbierało- to z jednego worka kilka, z drugiego worka.. A jeszcze czekają pudła ubranek u cioci- więc pewnie czapeczki też tam znajdę ![]() A no tak, to prawda ![]() Ja kupiłam jedno frotte, i trzy jakieś inne, sprawdzę jakie pasują
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
No dobra,nie do końca to jest to co chciałam,ale ogólnie jestem zadowolona;-) Aaa i nie mam patery,więc jest w naczyniu na tartę xD
|
|
|
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59731651]28?
A prześcieradła mam frotte, one się nie gniotą [/QUOTE]tez mam frote więc teraz przeprasuje a czy później będzie czas na to to się okaże ![]() przedpokój ogarnięty sporo rzeczy jest do wyniesie do piwnicy ale to już dla Tż zostawię. Teraz chwila odpoczynku i przemyje podłogi i prasowanie. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
czapeczek tez mam troszeczkę może z 10 już nie liczę... w domu czeka na mnie wielka torba z kolejnymi ubrankami dla Mai i dwie koszule nocne dla mnie.---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
będzie zabawa , będzie się działo i nocy będzie mało
|
|
#4176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko bez szaleństw i przemeczania się ![]() Cytat:
To ja kupiłam wrzucę Ci jutro wieczorem bo jestem poza domem.[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59731356]Ja prześcieradeł, ochraniaczy, kocyków nie prasowałam i teraz tez nie zamierzam [/QUOTE]Ja też nie zamierzan pracować prześcieradła,kocykow Cytat:
![]() Zebrah z tym bólem jest tak, że są dni kiedy po nospie przechodzi a co dwa-trzy dni mam wieczory kiedy kombinacja nospy, paracetamolu, ciepłej kąpieli i termoforu nie działa
|
|
#4177 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
oczywiście co jakiś czas robię przerwę
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Radena, piękny, ale robisz smaka.
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
motylku kwiatki dzisiaj tatko posadził
![]() moje firaneczki u Mai w pokoju będę białe w motylki
|
#4181 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja wyprasowałam, bo w sumie główka będzie leżała bezpośrednio na prześcieradle. Prasowałam też kocyki i w ogóle co się dało
Jak dzidzia skończy 3 miesiące to przestanę prasować ubranka. Cytat:
Radena śliczny ten tort! Jak ja bym chciała takie umieć robić... Cytat:
Ja słyszałam tylko, że na nerki pomaga wywar z łupin ziemniaka- ale na co dokładnie to nie powiem. |
||
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę się zmęczyłam. Zrobię teraz muffiny dla Tż a potem poprasuje te ciuszki tyle na ile będę miała siły Mam 4 prześcieradła więc szybciutko mi to pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- chciałam nad łóżeczkiem Mai powiesić takie pluszowe literki z Jej imieniem tylko się zastanawiam gdzie ja je kupię
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
Hej
My wybyliśmy do moich rodziców i odpoczywamy. Nadrabiam zaległości rodzinne z 2,5 miesięcy My z pampersów mamy tylko 1 paczkę jedynek z pampers premium care. Stwierdziłam, że nie robię zapasów, żeby w razie czego się nie zmarnowały, a jak będą ok to mąż pójdzie do rossmanna i kupi więcej, jeśli nie to jakieś inne. Z podkładów mam 1 paczkę bella i 2 z canpola, ale chyba dokupię więcej tych bella. Z butelek na razie 1 lovi. Planuje kupić jeszcze canpol haberman i pewnie do laktatora jakaś będzie dołączona. W ogóle to mam wrażenie, że im bliżej końca wyprawki jestem tym więcej nowych niekoniecznie niezbędnych rzeczy przychodzi mi do głowy Nie wiem, ale chyba jakiś tryb wicia gniazda mi się załączył |
|
|
|
#4184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A pluszowe to zerknij na fb czy u Ciebie w okolicy któraś nie robi ręcznie
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Ania
|
Cytat:
A jaki jest? w sensie smak? masa, bita śmietana?![]() Mi mamusia na jutro robi torta! ![]() Cytat:
![]() Ja go nie mam..jestem w czarnej d... ze wszystkim, takie mam wrażenie:/ No nic, jakoś trzeba będzie ogarnąć wszystko. Też chciałam literki ale nie wiem jakie kompletnie i pewnie nie będzie ich w ogóle ale jakąś naklejkę nad łóżeczko by się przydało mieć, ale to nie musi być na już
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tych co się dzieje podłamana i to bardzo...
|
#4188 |
|
Konto usunięte
|
Kiara kupuj póki kasa jest!
![]() Ja muszę czekać do 10tego na wypłatę, bo już za bardzo poszalałam w tym miesiącu ![]() A chce jeszcze kupić fotel dla starszej i pufę Sako ta ogromną do pokoju, zawsze mi sie marzyła, a teraz przy okazji remontu znajdzie się dla niej miejsce ![]() No i ciuszki dla młodszej... niby parę sztuk ale się pewnie ponad stówka uzbiera |
|
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Konto usunięte
|
A i literki tez kupie, albo poprosze o uszycie, ale dopiero jak sie młodsza urodzi
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też lubię kolorowe...
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Ania na allegro jest dużo ofert z takimi literkami, ja też planuję takie kupić, ale dopiero jak na 100 procent zdecydujemy się na imię synusia. U mnie dzidziusiowe rzeczy prasowała mama i wszystko ręczniki, kocyki, prześcieradełka przeciągła żelazkiem.
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Smutne jest to wszystko co się teraz ze mną dzieje... odbija się na Tż
|
#4194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój rozsądek też podpowiada mi, że to niekonieczne i że można później to równie dobrze ogarnąć, ale po chwili zostaje zakrzyczany przez wewnętrzny głos, że to mus A z malowaniem to aż się sama sobie dziwię, bo pomyślałam o tym i mówię mężowi. On taki zdziwiony, bo przecież dopiero co malowaliśmy, a jednak rozsądna ze mnie babka zwykle. Nie zdążył, że jeszcze nic powiedzieć, bo się rozryczałam, że w ogóle się nie przejmuje, że za chwilę przyjdzie na świat nasze dziecko i będzie musiało w brudzie żyć |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kiara- no tekst z przeglądaniem kropelek na necie boski Oj kocha Cię na pewno bo to męka dla faceta
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór Mamusie
![]() Mój dzień spędzony został pod znakiem mopa i garów... Czyli tradycyjna sobota ![]() Co do podkładów poporodowych to mam zamiar kupić 2 paczki chociaż to i tak na zapas bardziej bo szpital zapewnia podkłady i te nał óżko tez więc będę miała do domu. Musze jeszcze jakeś podpachy zakupić ale tak jak kilka dziewczyn wcześniej po pierwsze ich nienawidzę po drugie w ogóle się nie znam![]() Z rzeczy do kupienia to mam wrażenie, że wszystko już jest w domu albo w koszyku na allegro do zapłaty (po 10-tym ). W poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję, ze mnie do szpitala nie położą a już kilka razy mi pan doktor tym groził Mam wrażenie, że on mnie straszy szpitalem żebym za bardzo w domu nie szalała![]() Życzę udanego wieczorku i pozostałej części weekendu Postaram się odezwać po wizycie chociaż mam już tyle planów na poniedziałek, ze chyba braknie mi dnia
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Kicha odłączyli mi fenoterol i znowu sie skurcze pojawily
czułam, ze mi ciagle,twardnieje brzuch i zrobili ktg to wyszly jakies 4 :/ a nie mogą juz mi tego fenoterolu podłączyc bo to tylko raz mozna na 48h a ja i tak mialam 2 x ... ![]() narazie podlaczyli mi magnez w kroplowce, dostaje nospe i duphaston i relanium Cos czuje, ze nie wyjde szybko |
|
|
|
#4198 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
Ale pomyśl, że niedługo Maja się urodzi, hormony przestaną buzować a i sprawa z pracą się rozwiąże ![]() Poza tym trzeba myśleć, że zawsze mogłoby gorzej.. Zrelaksuj się i nie myśl tak o negatywnych rzeczach ![]() Mój tż prawie codziennie poznaje moje nowe zachowani związane z hormonami...;D Nagle na niego krzyczę, później płaczę, przepraszam, znowu jestem zła- i to wszystko w ułamkach sekund... skąd to wszystko się bierze?? masakra jakaś... ![]() Cytat:
Cytat:
czekamy na wieści![]() Cytat:
Pamiętaj, że wszystko dla dobra dzidzi ![]() Lepiej w szpitalu, niż w domu miałabyś urodzić przez te skurcze. A tak jesteś pod opieką, więc hamują to wszystko ![]() Dalej jesteś sama, czy poprosiłaś o przeniesienie?
||||
|
|
|
#4199 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ciąży masz prawo do humorków, jego obowiązkiem jest to godnie znosić! Cytat:
|
||
|
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiełbaski z grilla piekarnikowego - pycha! Jestem skłonna stwierdzić, że tak samo pyszne jak z takiego działkowego grilla
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

A pisałam ze czegoś tam nie dowidziałam, bo spodziewałem się jakiś kwiatów czy tym podobnych, kropki zdecydowanie lepsze 

wzięłam się za sprzątanie. Kuchnie już ogarnęłam, pranie ciuszków stawiłam, posadziłam kwiatki. Posadziłam sobie w doniczce mieczyki 

[COLOR="Silver"]
Radena śliczny ten tort! Jak ja bym chciała takie umieć robić...