|
|
#2701 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Zakochałam sie
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy kupujecie sterylizator i podgrzewacz? Jesli tak to jaki.. Zaczynam powoli się za tym rozglądać ale nie wiem jaki i wgl co i jak heheh
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sterylizator do tej jednej butelki nie będzie potrzebny No chyba, że moje plany nie wyjdą i będzie MM. Ale mam zamiar zrobić wszystko by to jednak był cycek.
|
|
|
#2704 |
|
Raczkowanie
|
Też będę walczyć o kp ale coś czuję ze tymi moimi maluszkami nie wykarmie dziecka hehe.. Od początku moje piersi nawet nie drgneły jedyne co to od 17tc leci mi siara.. Hmm.. Więc może sterylizator tez odpuszczę narazie a kupię sam podgrzewacz.
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Echhhh:P Zrobiłam rachunki i dzień skończony z wyszczuplonym kontem:P Zdecydowanie nie lubię ![]() Mam ochotę jeszcze coś kupić małemu:P Ale ja już nie wiem co Syndrom wicia gniazda mi się chyba załączył
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny , zapisałam sobie te wasze wyprawki , ale tablet ześwirował i musiałam przywrócić ustawienia fabryczne , co za tym idzie utraciłam te rzeczy . Czy mogły byście powstawiać proszę jeszcze raz wasze listy, albo macie zapisane te co tu kursowały?? Wiem , że gdzieś tu są ale zanim je znajde to chyba zdołam sama napisac nową
Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-05-01 o 00:51 |
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zrobię zakupy w 5-10-15.
Nie mamy nic ciepłego, sama bawełna.a widziałam tam sweterki i bluzy dresowe. Ciekawe czy w stacjonarnym tez jest promocja? |
|
|
|
#2708 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Cytat:
![]() bułka z dżemem też brzmi smacznie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie kupuję..nastawiam się na kp..w razie czego do kupię podgrzewacz później |
||||||
|
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
26 tydzien rozpoczynam
wczoraj kupiłam fajny ręcznik dla malucha z takim kapturem - ale to jest milusie Na amazon wypatrzyalam tez ładne rożki i w koncu je zamowie. Aha i zdecydowaliśmy sie na łóżeczko-kołyske miłej niedzieli
|
|
|
|
#2711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coraz bliżej finał
|
|
|
#2712 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bob Marley był wymyślony spontanicznie. Jak 4 lata temu wprowadziliśmy sie do tego mieszkania i malowaliśmy ściany, to wymyśliłam że w sypialni i w tym pokoju będą szablony na ścianie. Kazałam TŻowi przejrzeć wzory i coś wybrać, więc jak zobaczył Boba to nie było zmiłuj, Bob miał być. A że ten pokój był używany sporadycznie i w zasadzie tylko jak korzystaliśmy z drugiego komputera, to stwierdziłam że niech sobie na jakiś czas TŻ zrobi w nim twierdzę i niech ma tu Boba "Będą dzieci to się przemaluje" - taaaaa, tylko teraz TZ nie pozwala tego tknąć i nie wiem czy za 3 lata się zgodzi ![]() Cytat:
A co do ręczników, to u nas historia dość zabawna. Jak braliśmy slub to nie pisaliśmy nic że zamiast kwiatów chcemy coś tam. Nie chcieliśmy wymuszać na gościach dodatkowego kosztu, bo nie kazdy przynosi kwiaty a tak to każdy by coś dokupił bo głupio. Jak ktoś nas pytał, to wtedy dopiero mówiliśmy że może wino lub czekoladki. Za to teściowa sama z siebie swojej rodzinie przekazała, żeby zamiast kwiatów kupili nam np. ręcznik... "Bo to zawsze się przyda w domu". A że mieszkamy 300 km od rodziny TŻ, to wygodniej było im pytać teściową która jest na miejscu niż dzwonić do nas. I w ten oto sposób sporo osób przyszło na ślub z kopertą w ręku i torebką z ręcznikiem lub ścierkami A my mamy teraz mnóstwo ręczników, każdy w innym wzorze i kolorze.
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz mikrofalówkę? Ja nie unzaję tego sprzętu, więc sterylizator mam elektryczny aventu, ten dwupiętrowy na 6 butelek. Uwielbiam go. Ale jak masz mikrofalę, to taki do niej będzie wygodniejszy. Podgrzewacz mam z canpola, ale w sumie nie polecam. Ja nigdy go jakoś za dużo nie używalam. Wodę do mleka robiłam na bieżąco, a słoików nie dawałam. |
|
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 26tc..ja zaczynam dziś 25 (chyba..zaczynam się gubić)Cytat:
jeśli dałabym wolną ręke mojemu Tżetowi to pewnie też by wybrał Boba... niezła teściowa...w sumie trochę racji miała,że ręczniki to zawsze się przydadzą.. ja mam parę z kapturkiem , które otrzymałam w spadku, kupie parę zwykłych w ikea, jakiś może bardziej miłych w dotyku, bo te nasze dorosłe to wydają mi się dość szorstkie jak dla niemowlaka.. DobraDusza - co u Ciebie słychać? lekarze coś Ci powiedzieli? jak sobie radzisz? Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-05-01 o 09:16 |
||
|
|
|
#2715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dziś kończę 24 tc Antybiotyk biorę nadal, katar schodzi, mam nadzieję, że te 5 dni starczy i nie będe musiała przedłużać, choć po nocy mam obawy, bo jednak jakos tak dużo tego mi dziś schodzi ![]() Pogoda u Nas nie majówkowa, zimno nadal ![]() Cytat:
ale pare razy zawiodłam się na 5.10.15 bo jakoś słabo jakościowe były sukienki dla córki Cytat:
![]() Dobrze, że masz to gdzie trzymać ![]() Jak zatoki ??? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W mailingu pisali ze tylko online Cytat:
Gratulacje skończonych tygodni Kuruj sie i wygrzewaj. |
||
|
|
|
#2717 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
witam się w 23t0d Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
też muszę dopisać do listy zakupowej w ikei mamy taką w pracy i używamy jak potrzeba kogoś rozśmieszyć - super sposób na nerwusów ![]() Cytat:
Cytat:
tylko gdzie to wszystko trzymać
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2719 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Idę obczaić promocję ![]() Rdzawy to taki kolor jesieni, kurde lato ominęłaś Cytat:
Medela Harmony Można z niego też elektryczny zrobić, dokupić trzeba tylko (albo aż, bo to drogie) maszynę co ciągnie elektrycznie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2721 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=j_lATPcU3rQ Cytat:
Wczoraj była wyprawa do Poznania w celach czysto zakupowych. Siostra męża miała przymiarkę sukni ślubnej, musiałyśmy ogarnąć dodatki, a ja i teściowa kupiłyśmy sukienki. Co prawda jeszcze miesiąc, ale myślę, że nadal będą pasowały. Nie tak łatwo już na ten brzusio coś eleganckiego znaleźć, ale się udało ![]() Taka na ślub, dla mnie jako świadkowej (zastanawiałam się długo czy nie za ciemna bo mam ciemne włosy, ale rozjaśnię dodatkami): https://www.happymum.pl/sklep3/d798a...avy_dress.html I na poprawiny: https://www.happymum.pl/sklep3/d762,...nce_dress.html |
||
|
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ładne sukienki
|
|
#2723 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My też nie pisaliśmy na zaproszeniach, że chcemy coś zamiast kwiatów, bo ja czułam że to właśnie takie "wymuszanie". Niestety nikt nie wpadł na taki praktyczny pomysł jak u Was i dostaliśmy trochę wina, ale głównie kwiaty. ![]() Też się zastanawiałam, czy te kapturki są takie niezbędne. Cytat:
za skończony 24. tydzień.Może poschodzi dziś więcej kataru i będzie już spokój. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze to przemyślę.Sukienki bardzo ładne. |
|||||||
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielne
Nie mogę zainstalować aplikacji wizażu na telefonie wiec będę Was podczytywać tyle co na przeglądarce dopóki nie będę mieć dojścia do mojego laptoka ![]() Miałam na dziś takie piękne plany a tu pogoda jak zwykle pokazała mi co o moich planach myśli:/ Mój młody od wczoraj przestał być taki hiperaktywny jak wcześniej. Ruchy są nadal regularne ale nie lubię takich niespodzianek bo nie wiem czy panikować czy się po prostu wyspać ![]() ![]() Przyjemnej niedzieli wszystkim
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ciekawe na jak długo masz wyłączony ![]() ja też dziś już cos tam kliknęłam..i czuję,że to jeszcze nie koniec ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam gdzie trzymać? 2 pokoje bez strychu i piwnicy :O a do babci 40 km, bywamy tam ze trzy razy w roku, całkowicie po drugiej stronie Wawy mieszka. Zatoki dużo lepiej, po raz milionowy uratowały mnie irygacje i inhalacje, dzis jestem juz odetkana calkiem. Jezu ale porządki w szafach za mną, od samego rana. Teraz pranie tych ciuszków, sortowanie i niech się dzieje, co chce. Jestem w miarę gotowa w razie szpitala czy coś. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Co do kapturków w ręcznikach, to moim zdaniem akurat bardzo sie przydają. Jak przenosi się dziecko z mokrą głową z łazienki do pokoju na ubieranie, mozna je fajnie osłonić, poza tym dużo wygodniej wyciera się mu głowę tym kapturkiem, bo dziecko leży na ręczniku, bez kaputrka trzeba mu wyciągnąć ręcznik spod pleców, zeby wytrzeć włoski. Oczywiście da się to zrobić, ale z kapturkiem wygodniej. My mamy ręczniki z kapturkiem z ikei, stosujemy je od urodzenia, są naprawdę super. Ja osobiscie polecam Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam jeden recznik z kapturkiem. Wypralam, sprawdze na soboe czy dobrze chłonie wode i jak bedzie ok to dokupie jeszcze jeden. I na tym koniec. Reszta bedzie zwykłych, ostatnio kupilam w rosmmanie i jestem zadowolona. Poczekam Aż będą tam w promocji i uzupełnię zapas.
|
|
|
|
#2728 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
My będziemy kąpać w kuchni, niestety metraż łazienki nam to uniemożliwia. Jedyna opcja na kąpiel tam to wstawienie wanienki do wanny. No to same rozumiecie, że odpada.
Moja bratowa chyba nie miała nawet 1 ręcznika z kapturkiem tylko duże kąpielowe i bardzo dobrze się sprawdziły. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Musimy się rozejrzeć za meblami, dokładnie za kolejną szafką. Komody typowo dziecięce raczej odpadają. prawdopodobnie kupimy słupek (pojedyncza szafa) z półkami w środku. Zajmie nam mniej miejsca niż komoda. Z drugiej strony mieszkanie duże, a nieustawne. Dopóki nie zrobimy remontu korytarza i nie pojawi tam się konkretna wielka szafa to jesteśmy skazani na dokupowanie kolejnych szafeczek/półeczek/komód. |
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kąpiel w łazience będziemy uskuteczniać i te wszystkie czynności okołokąpielowe, bo w sypialni nie ma miejsca. Chce kupić 2 ręczniczki z kapturkiem, ale nie czuje by to była rzecz niezbędna ![]() Justyna dobry pomysł wycierać na dwa ręczniczki!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

My zaczynamy III trymestr w czwartek

"Bo to zawsze się przyda w domu". A że mieszkamy 300 km od rodziny TŻ, to wygodniej było im pytać teściową która jest na miejscu niż dzwonić do nas. I w ten oto sposób sporo osób przyszło na ślub z kopertą w ręku i torebką z ręcznikiem lub ścierkami