|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Taka prawda. Kuchbia sercem domu to i kąpać można
|
|
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jak kupuje sie łóżeczko i wózek (nowe) to one sa złożone i w jakis kartonach? Samemu trzeba złożyć ?
|
|
|
|
#2733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej potem suszyć 4 codziennie ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Tak, łózeczko to płaski karton, natomiast z wózkami roznie. Mój dla synka był w ogromnym kartonie, natomiast bliźniaczy był o 2/3 mniejszy. |
||
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie!
![]() Cytat:
Wózek używany brałam.Ja raptem 2 sztuki będę suszyła
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas sie zastanawiam nad pranien i suszeniem. Żeby wystarczyło nam ubranek. Mamy i tyle dobrze, że sami ogrzewamy dom i mozemy dosuszyc na grzejnikach jakby co. Z drugiej strony ubierajac dziecko w pajace i body to po ulaniu/kupie tracę i górę i dół. Gdyby miało na sobie koszulkę i śpiochy to po kupie do zmiany mogłyby być tylko śpiochy.
Body chyba nam wystarczy (12-13 sztuk), ale pajacykow i śpioszkow/polspiochow muszę dokupić. |
|
|
|
#2736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może po prostu chce leniwie spędzić weekend, lepiej się wyspać niż panikować. U mojego jakoś brak regularności, chyba będzie fanem spontanu, nie to co mama sztywniara. ![]() Cytat:
Dzięki za opinię, nie zaszkodzi się zaopatrzyć w 1 taki ręcznik. Super że z zatokami lepiej!Czuję się naprawdę jak w I trymestrze. 12 h snu, rano mdłości, prawie-omdlenie w kościele. :/ |
||
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle od dłuższego czasu szukam bluzy/sweterka bez kaptura rozpinanego. I kurde nigdzie nie ma. Ewentualnie jest mega różowy. Znalazł ktoś coś fajnego?
|
|
#2738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i miałam na oku też taki: http://allegro.pl/sweter-sweterek-do...137109924.html wprawdzie ta aukcja się skończyła, ale może coś sprzedający ma..tylko nie wiem czy w Twoim guscie są |
|||
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten pierwszy skąd jest?
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku strasznie często przebiera się dziecko, nawet nie przez ulewanie, bo to zwykle zaczyna się później, ale jak np mleko poleci nam, czy przede wszystkim kwestie pieluchowe, jak np przesikiwanie, które na początku jest ciągle, bo pieluchy trochę odstają. My mieliśmy miliard ciuchów, a były dwie takie akcje, że sciagalam prosto ze sznurkow bez prasowania, bo mi brakowało. Teraz problem z głowy, bo mam suszarkę, te ciuchy, które wczoraj widziałyście mam już praktycznie poprane, zostały mi dwie pralki (jedno suszenie) i ułożenie w szafie. Moim zdaniem na początek przede wszystkim bodziaki i pajacyki, ze trzy na dzień i trzy na noc, czyli tak z 6 kompletów na dobę trzeba liczyć.
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Polspiochy to też fajne opcja, uwielbiałam je, bo super szło przewijanie. |
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że koszulki sie nie sprawdzają. Pamiętam te wiecznie podciagniete pod pachy u dzieci. Dlatego mamy body.
Górę ciała Bobo ma ubraną, teraz dół. Problem w tym, że nic sensownego nie znaleźliśmy. Polspiochy w h&m były mega szczupłe/wąskie. W c&a były tylko wieksze rozmiary. W pepco króluje lato, rampersy itp. Na dodatek większość jest przypisana do płci. Z uniewrsalnymi body lub pajacami nie mieliśmy problemu. Śpiochy znalazlam w auchan - albo niebieskie albo różowe albo białe (rozmiar ponad 70 i wyżej). Muszę jutro podjechać do małego lokalnego sklepu. Jak będę miała czym, bo teraz nasze autko nie ma zderzaka. Ale jak przecieknie pielucha to i tak i body i śpiochy/pajac/ polspuochy do prania. Czyli potrzebuję pełen zestaw. Jak do kazdego body bedzie miało coś na nogi to powinniśmy sie wyrobić z praniem i suszeniem. A jak braknie to tatuś dokupi. |
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wychodzę z założenia, że w razie co zawsze można dokupić
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tu pisaly ze lidl ma dużą rozmiarowkę, my potrzebujemy tych
najmniejszych. Ale o 8 będę stała pod drzwiami. Po te półspiochy właśnie i bluzki dla siebie. Zjadłam jabłko, gruszke i kiwi. Teraz nie wiem czy mi słodko czy kwaśno. |
|
|
|
#2744 | ||
|
Zakorzenienie
|
mexxja nie przeglądam na allegro z podziałem na płeć, bo duzo fajnych ubranek kupiłam niby chłopięcych dla Małej..ale ze sweterkami / bluzami jest lipa, bo większość ma właśnie kaptury.. tylko ja myślę,że nawet jeden na początek na wyjście się przyda w razie chłodniejszego dnia.. może poszukam jeszcze w rozmiarze 68 czegoś.. Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwazam, że półśpoochy takie są super:
Zobacz ofertę: Półśpiochy bezuciskowe Dolce Sonno rozm. 62 http://allegro.pl/showItem2.php?item=5894266579 Tylko 56 malutkie, mój M ich nie miał ani raz na sobie, za to 62 były dobre od poczatku. Do nich miał takie super body z ff z piratami i w morskie klimaty w pasy ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bobo zmieniło pozycje. Wczoraj zdecydowanie osiadlo na moim pęcherzu, bo nawet ruchy to nie były jak od rączek i nóżek tylko jakby całym ciałkiem się obracalo. Mamusia była siusiu ze 30 razy ale za to żołądek i przełyk mają spokój. Już prawie 2 doby bez tabletki na zgagę. |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moją mamę wysyłam do lidla, bo znając to miasto to tej oferty tutaj nie będzie ![]() Piernik tkmaxx zapisany na listę sklepów do odwiedzenia Też bez podziału na płeć szukam na allegro, ale jak którąś z kolei stronę oglądam, a tam same kaptury to mi się odechciewa
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Lidl super, ja lubię te ciuszki, ale ten najmniejszy ich rozmiar 56/62 założycie najwcześniej 3-4 miesięcznemu dziecku.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Bez kaptura widzialam rano na stronie 5-10-15. I zbieram sie od rana zeby zamówić. Ale przebija sie słonko i leżę na balkonie
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie rozumiem fenomenu tk maxxa, kilka razy weszłam do tego w Wawie w centrum i zwiewałam, aż się kurzyło. Dzikie tłumy, wielkie to jak hipermarket, ale nic mi w oko nigdy nie wpadło. Jak gdzieś widzę coś ładnego i słyszę, ze stamtąd, to zawsze jestem w szoku.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
w samo setno trafiłaś
Cytat:
|
|
|
|
|
#2753 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My wróciliśmy od teściów z obiadu... Nażarłam się, teraz leżę do końca dnia ![]() Co myślicie o wózkach X lander?
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki! Słyszałam, że x-landery są bardzo fajne, ale nic więcej nie wiem
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia sprzedawcę dodaję do ulubionych. Wreszcie ubranko w jakims zdecydowanym kolorze (czerwone |
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super,że zgaga odpuściła.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2759 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też właśnie już prawie z WC się witałam, mam nadzieję że ten problem się nie utrzyma u nas. Już nawet zapomniałam co mi niegdyś najbardziej pomagało. Cytat:
![]() Cytat:
To w Katowicach, ale słyszałam że bywa lepiej w innych sklepach.
|
|||
|
|
|
#2760 |
|
Rozeznanie
|
Minus przed słowem które chcesz wykluczyć. Czyli np szukasz czegoś czerwonego ale nie różowego to wpisujesz "czerwony -różowy"
![]() I jeszcze chciałam dodać, że ten sprzedawca którego kasia_ruda poleciła ma też fajne koszule i szlafroki ciążowe takie bez żyraf czy innych słoników
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-05-01 o 18:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

My kąpiel w łazience będziemy uskuteczniać i te wszystkie czynności okołokąpielowe, bo w sypialni nie ma miejsca.