Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-01, 18:45   #2761
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Ejejej, ja nie polecalam sprzedawcy, tylko te półśpiochy, kliknęłam pierwsze, które mi wyskoczyły z tego rodzaju, żeby nie bylo na mnie, jak się okaże jakiś średni ten sprzedawca

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 18:46   #2762
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ejejej, ja nie polecalam sprzedawcy, tylko te półśpiochy, kliknęłam pierwsze, które mi wyskoczyły z tego rodzaju, żeby nie bylo na mnie, jak się okaże jakiś średni ten sprzedawca

Aha, ok.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 19:01   #2763
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
super,że zgaga odpuściła..

ale to mexx jest w tkmaxx?
Myślałam, że piszesz o tk maxxie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

I jeszcze chciałam dodać, że ten sprzedawca którego kasia_ruda poleciła ma też fajne koszule i szlafroki ciążowe takie bez żyraf czy innych słoników
Też to zauważyłam

Cytat:

Aha
Stary 2016-05-01, 19:02   #2764
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

Hahah no widzisz, dobrze że prostujesz ale te koszule fajne i tak, przynajmniej na zdjęciach
Stary 2016-05-01, 19:06   #2765
warszawianka109
Raczkowanie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Ja w ogóle nie rozumiem fenomenu tk maxxa, kilka razy weszłam do tego w Wawie w centrum i zwiewałam, aż się kurzyło. Dzikie tłumy, wielkie to jak hipermarket, ale nic mi w oko nigdy nie wpadło. Jak gdzieś widzę coś ładnego i słyszę, ze stamtąd, to zawsze jestem w szoku.

bo w tym tk maxxie w centrum faktycznie rzadko kiedy da się coś znalezć, bo wszystko jest przebrane, ale jakbyś była np w ikei na targówku to do tamtejszego naprawdę warto wstąpić

odnośnie półśpiochów i spodenek to polecam zobaczyć tutaj http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/198-na-dol
i zajrzeć też do kategorii dziewczęcej i OUTLET - moim zdaniem te ubranka są fajnej jakości i w dobrych cenach

Edytowane przez warszawianka109
Czas edycji: 2016-05-01 o 19:10
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 19:21   #2766
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
Też o niej myślałam, dopóki nie obejrzałam filmików na YT. Strasznie hałasuje ten sprzęt, nie wyobrażam sobie w nocy tym ściągać. Na początek kupię ręczny chyba, a jak okaże się że dużo muszę ściągać to wybiorę jakiś elektryczny.
https://www.youtube.com/watch?v=j_lATPcU3rQ

Popieram
Wczoraj była wyprawa do Poznania w celach czysto zakupowych. Siostra męża miała przymiarkę sukni ślubnej, musiałyśmy ogarnąć dodatki, a ja i teściowa kupiłyśmy sukienki. Co prawda jeszcze miesiąc, ale myślę, że nadal będą pasowały. Nie tak łatwo już na ten brzusio coś eleganckiego znaleźć, ale się udało
Taka na ślub, dla mnie jako świadkowej (zastanawiałam się długo czy nie za ciemna bo mam ciemne włosy, ale rozjaśnię dodatkami):
https://www.happymum.pl/sklep3/d798a...avy_dress.html
I na poprawiny:
https://www.happymum.pl/sklep3/d762,...nce_dress.html
Super sukienki, obie

Cytat:
Ja mam gdzie trzymać? 2 pokoje bez strychu i piwnicy :O a do babci 40 km, bywamy tam ze trzy razy w roku, całkowicie po drugiej stronie Wawy mieszka.

Zatoki dużo lepiej, po raz milionowy uratowały mnie irygacje i inhalacje, dzis jestem juz odetkana calkiem.

Jezu ale porządki w szafach za mną, od samego rana. Teraz pranie tych ciuszków, sortowanie i niech się dzieje, co chce. Jestem w miarę gotowa w razie szpitala czy coś.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Co do kapturków w ręcznikach, to moim zdaniem akurat bardzo sie przydają. Jak przenosi się dziecko z mokrą głową z łazienki do pokoju na ubieranie, mozna je fajnie osłonić, poza tym dużo wygodniej wyciera się mu głowę tym kapturkiem, bo dziecko leży na ręczniku, bez kaputrka trzeba mu wyciągnąć ręcznik spod pleców, zeby wytrzeć włoski. Oczywiście da się to zrobić, ale z kapturkiem wygodniej. My mamy ręczniki z kapturkiem z ikei, stosujemy je od urodzenia, są naprawdę super. Ja osobiscie polecam

Teraz babcie będziecie odwiedzali częściej

Dobrze, że zatoki przeszły.
Ja myśle nad płukaniem dziś może się skuszę

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Cały czas sie zastanawiam nad pranien i suszeniem. Żeby wystarczyło nam ubranek. Mamy i tyle dobrze, że sami ogrzewamy dom i mozemy dosuszyc na grzejnikach jakby co. Z drugiej strony ubierajac dziecko w pajace i body to po ulaniu/kupie tracę i górę i dół. Gdyby miało na sobie koszulkę i śpiochy to po kupie do zmiany mogłyby być tylko śpiochy.
Body chyba nam wystarczy (12-13 sztuk), ale pajacykow i śpioszkow/polspiochow muszę dokupić.
Ja już nie pamiętam ile dokładnie kompletów ubrań miałam dla córki, ale były tego duże ilości. Moja córka ulewała non stop do 7-8 m-ca, także praktycznie co dzień, max co drugi szła cała pralka prania, bo przebierana była i czasem po 10 razy

Dla syna póki co mam kilka rzeczy po niej, co miałam Unisex 56-62.
Sporo muszę jeszcze dokupić

Cytat:
zawsze możesz półśpiochy do body zakładać..moim zdaniem takie koszulki to niewypał u maluszków, przede wszytskim niewygodne dla dziecka, a i mi chyba też nie będzie sprawnie szło ubieranie tych koszulek, więc wolę więcej pajaców,które robią za cały strój..

mi tez się mdłości czasem pojawiają od jakiegoś czasu..dzis prawie biegłam do wc po śniadaniu.. może coś jest na rzeczy

ja dziś kupiłam taki:

i miałam na oku też taki:
http://allegro.pl/sweter-sweterek-do...137109924.html
wprawdzie ta aukcja się skończyła, ale może coś sprzedający ma..tylko nie wiem czy w Twoim guscie są
Półśpiochy używaliśmy
Bluza świetna!

Cytat:
Lidl super, ja lubię te ciuszki, ale ten najmniejszy ich rozmiar 56/62 założycie najwcześniej 3-4 miesięcznemu dziecku.

Najmniejszych ubranek z Lidla nigdy nie miałam, dopiero kupowałam te większe, ale też planuję iść i wybrać coś dla młodego
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 19:24   #2767
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja mam w okolicy kilka TKmaxów i jakoś za nimi nie przepadam. Czasami tam wygląda gorzej niż w lumpie.

Ja dziś również szukałam czegoś sensownego i wygodnego na te pierwsze tygodnie, ale wybrać coś dla noworodka to jakiś koszmar. Wszędzie koszule, kaptury, koszulki, a jak już były śpiochy to nic ciekawego;/
Już pominę fakt, że od dziewczęcych ubranek we wszystkich możliwych kolorach uginają się półki, a chłopięce to zawsze kilka wieszaków w kolorystyce szaro/niebieskie/zielone butelkowe....
Stary 2016-05-01, 19:31   #2768
iweczka
Zakorzenienie

Ja dla córki miałam dresik z Babaluno, bardzo fajna jakość

teraz oglądam dla chłopców
http://allegro.pl/babaluno-komplet-b...794769764.html

http://allegro.pl/babaluno-rewelacyj...733737507.html
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 19:52   #2769
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Minus przed słowem które chcesz wykluczyć. Czyli np szukasz czegoś czerwonego ale nie różowego to wpisujesz "czerwony -różowy"
dzięki, to bardzo ułatwi sprawę przy zakupach..

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Myślałam, że piszesz o tk maxxie

no własnie nie, chodziło mi o firmę mexx..

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
bo w tym tk maxxie w centrum faktycznie rzadko kiedy da się coś znalezć, bo wszystko jest przebrane, ale jakbyś była np w ikei na targówku to do tamtejszego naprawdę warto wstąpić

odnośnie półśpiochów i spodenek to polecam zobaczyć tutaj http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/198-na-dol
i zajrzeć też do kategorii dziewczęcej i OUTLET - moim zdaniem te ubranka są fajnej jakości i w dobrych cenach
ubranka pinokio są super, to polska firma, bardzo dobra bawełna..mam parę pajaców, body i dresiki juz..dzięki za link do outletu

u nas druga połowa niedzieli słaba..mąż się struł (chyba lodami!) i rzuca co chwila pawie..masakra.. jest blado-siny..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 20:25   #2770
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Złożyłam zamowienie w 5-10-15. Wprawdzie Bobo dostanie bluzę z kapturem, troche średnio ale w wiekszym rozmiarze już.
Stary 2016-05-01, 21:13   #2771
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

ubranka pinokio są super, to polska firma, bardzo dobra bawełna..mam parę pajaców, body i dresiki juz..dzięki za link do outletu

u nas druga połowa niedzieli słaba..mąż się struł (chyba lodami!) i rzuca co chwila pawie..masakra.. jest blado-siny..

To przykra ta druga połowa dnia oby mu szybko przeszło! Radzisz sobie z opieka nad nim jakos?

Czy któraś z Was planuje zakup albo kupiła łóżeczka z opcja zrobienia z niego potem tapczanika? Polecacie taką opcję?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 21:36   #2772
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My łóżeczka przelecielismy szybko o tylko w necie. Ale zatrzymaliśmy się na chwilę nad tymi, którym można zdemontować szczebelko i będzie tapczanok. Na czym stanie ostatecznie to nie wiem.
Stary 2016-05-01, 21:36   #2773
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę obczaić gdzie w Bydgoszczy są rzeczy z mexxa A droga była?

Zdrówka dla TŻta

Zmęczyłam się goleniem
Stary 2016-05-01, 21:46   #2774
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość

Dzięki za link, fajne rzeczy.

Cytat:

Ojej biedak. Zdrówka dla niego!

A mój już trzeci tydzień jest zaziębiony, jutro musi koniecznie iść do pracy. W zeszły poniedziałek był u lekarza i ten powiedział, żeby nie stosować nic po tym jak mąż wcześniej długo łykał różne Gripexy itp. Jeszcze we wtorek może poleżeć, musi mu to w końcu przejść, jak to nie to znowu lekarz.
Wysmarowałam mu plecy i klatkę piersiową maścią Rub-Arom - piszą w Internecie, że nie zaleca się stosowania w ciąży, mam nadzieję że nie dotyczy to wdychania intensywnego zapachu tego preparatu znajdującego się na śpiącym obok małżonku.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 21:50   #2775
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
A mój już trzeci tydzień jest zaziębiony, jutro musi koniecznie iść do pracy. W zeszły poniedziałek był u lekarza i ten powiedział, żeby nie stosować nic po tym jak mąż wcześniej długo łykał różne Gripexy itp. Jeszcze we wtorek może poleżeć, musi mu to w końcu przejść, jak to nie to znowu lekarz.
Wysmarowałam mu plecy i klatkę piersiową maścią Rub-Arom - piszą w Internecie, że nie zaleca się stosowania w ciąży, mam nadzieję że nie dotyczy to wdychania intensywnego zapachu tego preparatu znajdującego się na śpiącym obok małżonku.
Mój też tak raz przeciągał chorobę, jakoś jesienią 2 lata temu. Prawie w szpitalu wylądował z zapaleniem płuc Z tymi Gripexami nie wolno przesadzać. Co do maści to szczerze mówiąc nie wiem czy w wersji na mężu jest bezpieczny dla ciężarnej Niech szybko zdrowieje!
Stary 2016-05-01, 21:54   #2776
scoiatael86
Rozeznanie

Pierniku, florencee - dużo zdrówka dla Waszych tżtów!!!! Na gripexy trzeba mocno uważać.. Mój sobie jakiś czas temu nieźle nimi wątrobę rozwalił... A kilka dni tylko brał. Ze swojej strony polecam witaminę C w proszku, taką do rozpuszczania w wodzie. Można łatwo sobie końską dawkę zaaplikować i lepiej się wchłania no i imbir oczywiście
Stary 2016-05-01, 22:11   #2777
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Musisz go koniecznie wykurować
Hehe no nie powinno moze pomoże takie wygrzanie zdrówka dla niego!
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 22:14   #2778
Orange_tree1
Zadomowienie

Hej. Dzisiejszy dzień to jakieś szaleństwo. Padam na twarz więc ekspresowo nadrabiam i się kładę bo jutro muszę być na 8.00 w pracy. Koło 15 chcę wyjść bo jadę oglądać porodówkę do pobliskiego szpitalu. Znajoma kolezanki która prowadzi szkołę rodzenia do której chodzę ma nas oprowadzić i w ogóle. Ciekawe jakie będą moje odczucia.
Tak więc opowieści i funduszach oszczędnościowych znów odkładam bo jak zwykle na nic czasu nie mam.
Mam nadzieję, że wybaczycie
Obiecuję, że niedługo to nadrobię

Cytat:

aż tak? masakra.. co Ty jesz Kobieto?

Hehe mało co
No jeśli odrzuciłabym mięso to nie jadłabym praktycznie już nic
Uwielbiam owoce i sery, jaja ziemniaki i to chyba tyle poza mięsem
No i magnumy

Dziś po raz pierwszy w życiu( !! ) wypiłam sok wyciskany z jabłka, marchewki, jarmuża, awokado i szpinaku - był pyszny o dziwo
Jestem w takim szoku, że nie wiem co powiedzieć ... zawsze plułam takimi rzeczami

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, że rozmiar nie ma znaczenia, bo u mnie też szału nie ma.
Ja miałam maleńkie piersi ale teraz są większe niż grejpfruty - aż się boję ile jeszcze urosną

Cytat:

Cytat:

Jejku biedne te Wasze chłopy. Zdrowia dla nich !!
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 22:20   #2779
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Cały czas sie zastanawiam nad pranien i suszeniem. Żeby wystarczyło nam ubranek. Mamy i tyle dobrze, że sami ogrzewamy dom i mozemy dosuszyc na grzejnikach jakby co. Z drugiej strony ubierajac dziecko w pajace i body to po ulaniu/kupie tracę i górę i dół. Gdyby miało na sobie koszulkę i śpiochy to po kupie do zmiany mogłyby być tylko śpiochy.
Body chyba nam wystarczy (12-13 sztuk), ale pajacykow i śpioszkow/polspiochow muszę dokupić.

My zamierzamy kupić suszarke. Z maluchem sie juz bez niej nie obedxiemy. Zazwyczaj Piore gdy jest ładna pogoda, zeby na balkonie wszystko wysuszyć, ale z dzieckiem juz będzie gorzej. Oglądaliśmy juz modele i mamy 3 w węższym wyborze. A klimat jest u nas dosyć wilgotny wiec sie nie obejdziemy.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Ja w ogóle nie rozumiem fenomenu tk maxxa, kilka razy weszłam do tego w Wawie w centrum i zwiewałam, aż się kurzyło. Dzikie tłumy, wielkie to jak hipermarket, ale nic mi w oko nigdy nie wpadło. Jak gdzieś widzę coś ładnego i słyszę, ze stamtąd, to zawsze jestem w szoku.

W moim mieście tkmaxxx jest ok. I dosyć często cos ładnego tam znalazłam. Ale ubrania sa dobrze posortowane, bo jakbym tam miała kopać w ubraniach to chyba bym szybko wyszła.
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 22:25   #2780
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość

W moim mieście tkmaxxx jest ok. I dosyć często cos ładnego tam znalazłam. Ale ubrania sa dobrze posortowane, bo jakbym tam miała kopać w ubraniach to chyba bym szybko wyszła.
Ja się nie nadaje ani do ciucholandów ani do tkmaxów za szybko tracę zainteresowanie przy tym ogromie rzeczy .... Podziwiam te dziewczyny które umieją polować. Ja lubie tylko zakupy przez internet .... w sumie kocham a w sklepie się nudzę i jestem od razu zmęczona
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 22:32   #2781
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja się nie nadaje ani do ciucholandów ani do tkmaxów za szybko tracę zainteresowanie przy tym ogromie rzeczy .... Podziwiam te dziewczyny które umieją polować. Ja lubie tylko zakupy przez internet .... w sumie kocham a w sklepie się nudzę i jestem od razu zmęczona

Pierwsze podejście do tego sklepu to rozcArowanie . Weszłam i nie mogłam ich systemu rozgryźć. Ale poszłam jeszcze raz gdy miałam wiecej czasu i wszystko obejrzałam. Markowe ciuchy w dobrych cenach i uwielbiam dział gospodarstwa domowego w tygodniu jest u nas mały ruch , w weekendy natomiast sporo klientów. Recznik z kapturkiem tez tam kupiłam
Super tez sa ciuchy sportowe - markowe ciuchy za ok 1/3 ceny wiec sie opłaca chwile dłużej pogrzebać w wieszakach ale pewnie dlatego , ze nie maja u nas bajzlu.
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 22:57   #2782
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Mój też tak raz przeciągał chorobę, jakoś jesienią 2 lata temu. Prawie w szpitalu wylądował z zapaleniem płuc Z tymi Gripexami nie wolno przesadzać. Co do maści to szczerze mówiąc nie wiem czy w wersji na mężu jest bezpieczny dla ciężarnej Niech szybko zdrowieje!
Ojej, trzeba uważać z tymi przeziębieniami. Zobaczę jak mi się będzie leżeć koło źródła maści, najwyżej przeniosę się do drugiego pokoju.
Dzięki!

Cytat:
Pierniku, florencee - dużo zdrówka dla Waszych tżtów!!!! Na gripexy trzeba mocno uważać.. Mój sobie jakiś czas temu nieźle nimi wątrobę rozwalił... A kilka dni tylko brał. Ze swojej strony polecam witaminę C w proszku, taką do rozpuszczania w wodzie. Można łatwo sobie końską dawkę zaaplikować i lepiej się wchłania no i imbir oczywiście
Dzięki. Właśnie herbatka z imbirem ciągle jest grana (i ja też wciągnęłam jedną na mdłości przy okazji ), a witaminę C też mu przygotuję na jutro, chyba mam taką rozpuszczalną.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Musisz go koniecznie wykurować
Hehe no nie powinno moze pomoże takie wygrzanie zdrówka dla niego!
Dzięki.

Cytat:
Hej. Dzisiejszy dzień to jakieś szaleństwo. Padam na twarz więc ekspresowo nadrabiam i się kładę bo jutro muszę być na 8.00 w pracy. Koło 15 chcę wyjść bo jadę oglądać porodówkę do pobliskiego szpitalu. Znajoma kolezanki która prowadzi szkołę rodzenia do której chodzę ma nas oprowadzić i w ogóle. Ciekawe jakie będą moje odczucia.
Tak więc opowieści i funduszach oszczędnościowych znów odkładam bo jak zwykle na nic czasu nie mam.

Hehe mało co
No i magnumy

Dziś po raz pierwszy w życiu( !! ) wypiłam sok wyciskany z jabłka, marchewki, jarmuża, awokado i szpinaku - był pyszny o dziwo
Jestem w takim szoku, że nie wiem co powiedzieć ... zawsze plułam takimi rzeczami

Ja miałam maleńkie piersi ale teraz są większe niż grejpfruty - aż się boję ile jeszcze urosną

Dzięki!
Pewnie, napisz o funduszach jak będziesz mieć czas. Ciekawe jaka ta porodówka się okaże.
Ten sok brzmi fajnie, a ja nigdy jeszcze nie miałam styczności z jarmużem. A podobno zdrowy, trzeba by spróbować.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 00:09   #2783
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
niezła teściowa...w sumie trochę racji miała,że ręczniki to zawsze się przydadzą.. ja mam parę z kapturkiem , które otrzymałam w spadku, kupie parę zwykłych w ikea, jakiś może bardziej miłych w dotyku, bo te nasze dorosłe to wydają mi się dość szorstkie jak dla niemowlaka..
Zdecydowanie bardziej polecam ręczniki z Tesco niż z Ikei. Te Ikeowe po niezbyt długim czasie robią się tak twarde po praniu, że aż drapią. Przynajmniej ja i moja mama mamy takie doświadczenie z ręcznikami z ikei. Z tym, że mi o te najzwyklejsze chodzi. A z tesco są mięciutkie i o dziwo bardzo dobrze wpijają. Uwielbiam je. I nie szarzeją po niezliczonej ilości prań nawet te najżywsze kolory

Cytat:
Taka na ślub, dla mnie jako świadkowej (zastanawiałam się długo czy nie za ciemna bo mam ciemne włosy, ale rozjaśnię dodatkami):
I na poprawiny:
Boskie sukienki W szczególności ta druga mi się podoba

Cytat:
To fakt. Tam trzeba mieć natchnienie, żeby coś znaleźć. Z tym, że idzie naprawdę cuda wyczaić, o ile chce się szukać A nie zawsze się chce

Cytat:
Praktycznie nie robię zakupów przez internet, bo notorycznie kupowałam nie do takie jak powinno być :P
No a tk maxx jest tak samo uciążliwy w obsłudze jak przeciętny lumpeks Bez sporego zapasu cierpliwości i chęci szukania konkretów w tym rozgardiaszu nie ma po co wchodzić.

Cytat:
Ten sok brzmi fajnie, a ja nigdy jeszcze nie miałam styczności z jarmużem. A podobno zdrowy, trzeba by spróbować.
Też nie miałam do czynienia z jarmużem

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 00:13   #2784
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

Też nie lubię tego sklepu

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 01:12   #2785
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Jezu, zrobiłam porządki w ubraniach. Mam tyle rzeczy, ze szok. Połowy pewnie nie założę dziewczynom. Samych bodziaków z krótkim rękawem mam 35 sztuk. Sukienek na oko ze 20, pajace to trzy kupki, nawet nie liczę.
Masakra ile ubrań Ale przy dwójce pewnie Ci się przyda Ja narazie malutką szufladę w komodzie zapełniłam.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia pokoju chłopaków, w wersji jeszcze roboczej oczywiście. Tylko poprzestawialiśmy meble, nie malowaliśmy ścian bo uznaliśmy że zrobimy to za jakieś 2-3 lata jak chłopaki podrosną. Docelowo to będzie tylko ich pokój, więc z czasem łóżko, zielone regały i biurko zostaną wyeksmitowane. Jest trochę ciasno ale nie dało rady inaczej, bo te wszystkie regały i biurko musiały zostać w pokoju, nie mamy gdzie ich przenieść, łóżko też bo na początku będziemy spać z dziećmi w pokoju - nasza sypialnia jest na górze i byłoby to kłopotliwe gdybyśmy tam spali.
Fajny pokoik

Cytat:
Wczoraj była wyprawa do Poznania w celach czysto zakupowych. Siostra męża miała przymiarkę sukni ślubnej, musiałyśmy ogarnąć dodatki, a ja i teściowa kupiłyśmy sukienki. Co prawda jeszcze miesiąc, ale myślę, że nadal będą pasowały. Nie tak łatwo już na ten brzusio coś eleganckiego znaleźć, ale się udało
I na poprawiny:
Bardzo ładne sukieneczki. Przymierz i wrzuć zdjęcie

Cytat:
Biedak. Z lodami trzeba uważać bo nawet salmonelle można załapać. A Ty jadłaś lody? Nic Ci nie jest?

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Udanej zabawy!
Dzięki. Wesele się udało, jedzenie było przepyszne i sobie pozwoliłam na trochę więcej niż powinnam jako cukrzyk Mała szalała w brzuchu, nie wiem czy tańczyła czy właśnie jej się nie podobało bo było głośno W ten weekend miała rozgrzewkę bo za tydzień wesele siostry TŻa. Wytrzymałam do 1 w nocy. Dziś były poprawiny, ale zjedliśmy tylko obiad, lody i wróciliśmy do domu.

Co do aspiratora to mam pytanie. My np mamy odkurzacz Karcher który wydaje dzięki podobne do startującego odrzutowca (kupiliśmy go z myślą żeby sprzątać gruz po budowie) i nie wyobrażam sobie go włączać w nocy żeby katar dziecku odciągnąć bo boję się że TŻ zawału dostanie jak go w nocy włączę a dziecko w ryk! Więc jak to jest w praktyce z tym aspiratorem Katarkiem? Dziecko nie boi się odkurzacza?
Kasia_ruda czy to Ty pisałaś że masz taki stojący odkurzacz akumulatorowy? Myślałam o takim jako o drugim odkurzaczu na poddaszu bo nie chce mi się po schodach latać z tamtym ciężkim klocem! Czy jest cichy i czy dobrze ciągnie? Jaki masz model?

Przekonałyście mnie do zakupów na gemini. Femibion plus kosztuje 36 zł a ostatnio w aptece stacjonarnej płaciłam 69zl
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 02:19   #2786
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Przekonałyście mnie do zakupów na gemini. Femibion plus kosztuje 36 zł a ostatnio w aptece stacjonarnej płaciłam 69zl
Na Gemini femibion jest drogi ,właśnie odebrałam z inposta pare godzin temu z innej apteki internetowej kupiłam 6 opakowań - po 3 dla mnie i 3 dla szwagierki i z wysyłka niecałe 180 zł (chyba 177 zł). Ja ostatnio kupiłam po 59 zł i byłam zła bo drogo z innej apteki stacjonarnej wcześniej płaciłam 46 zł ale akurat nie mieli a ja potrzebowałam na już. Ostatnio za jedno opakowanie zapłaciłam 59 teraz w tej cenie 2 opakowania , właściwie troszke taniej jeszcze nawet z kosztami wysyłki. Ciesze sie że znalazłam takie tanie źródło bo mam zamiar brac ten femibion jeszcze ponad rok.

Na gemini produkty Palmersa maja w dobrej cenie , balsamy do ciała oliwki , masła i kremy.

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-05-02 o 02:26
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 07:07   #2787
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
To przykra ta druga połowa dnia oby mu szybko przeszło! Radzisz sobie z opieka nad nim jakos?

Czy któraś z Was planuje zakup albo kupiła łóżeczka z opcja zrobienia z niego potem tapczanika? Polecacie taką opcję?
na szczęście szybko padł i śpi do teraz.. ale słyszę,że dyszy, więc będzie żył..
ja nie mam takiego łóżeczka..

Cytat:
Muszę obczaić gdzie w Bydgoszczy są rzeczy z mexxa A droga była?

Zdrówka dla TŻta

Zmęczyłam się goleniem
30zł
dziękuję w jego imieniu..
pewnie podobnie jak ja ostatnio malowaniem paznokci..

Cytat:

dziękuję
no i również zdrowia dla Twojego tż.. strasznie trzymają te choróbska...kiedyś dwa-trzy dni i było po sprawie, a teraz wlecze się tygodniami..mutanty zarazki i odporność słabsza, chyba
Cytat:
dzięki...i zapamiętam z tą wit.C
Cytat:

Hehe mało co
No i magnumy

ale szalejsz Kobieto..ale wczoraj święto było to chyba jakieś zajęcia rekreacyjne Cię tak pochłaniają? czekam na relację z porodówki..
czyli jest nadzieja,że się przekonasz to innych produktów niż te, które wymieniłaś,że spożywasz..soczek brzmi pysznie i Jasiowi napewno dobrze zrobił..

Cytat:
ja mam tak samo..

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Zdecydowanie bardziej polecam ręczniki z Tesco niż z Ikei. Te Ikeowe po niezbyt długim czasie robią się tak twarde po praniu, że aż drapią. Przynajmniej ja i moja mama mamy takie doświadczenie z ręcznikami z ikei. Z tym, że mi o te najzwyklejsze chodzi. A z tesco są mięciutkie i o dziwo bardzo dobrze wpijają. Uwielbiam je. I nie szarzeją po niezliczonej ilości prań nawet te najżywsze kolory

dzięki za info w sprawie ręczników..tam chciałam wziąć napewno takie małe po 10szt pakowane to podmywania dupki, żeby nie zbankrutować na same waciki i nie używać nawilżanych chusteczek w domu.. a większe to może rzeczywiście się rozejrzeć gdzie indziej..

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Biedak. Z lodami trzeba uważać bo nawet salmonelle można załapać. A Ty jadłaś lody? Nic Ci nie jest?

Dzięki. Wesele się udało, jedzenie było przepyszne i sobie pozwoliłam na trochę więcej niż powinnam jako cukrzyk Mała szalała w brzuchu, nie wiem czy tańczyła czy właśnie jej się nie podobało bo było głośno W ten weekend miała rozgrzewkę bo za tydzień wesele siostry TŻa. Wytrzymałam do 1 w nocy. Dziś były poprawiny, ale zjedliśmy tylko obiad, lody i wróciliśmy do domu.

Co do aspiratora to mam pytanie. My np mamy odkurzacz Karcher który wydaje dzięki podobne do startującego odrzutowca (kupiliśmy go z myślą żeby sprzątać gruz po budowie) i nie wyobrażam sobie go włączać w nocy żeby katar dziecku odciągnąć bo boję się że TŻ zawału dostanie jak go w nocy włączę a dziecko w ryk! Więc jak to jest w praktyce z tym aspiratorem Katarkiem? Dziecko nie boi się odkurzacza?
Kasia_ruda czy to Ty pisałaś że masz taki stojący odkurzacz akumulatorowy? Myślałam o takim jako o drugim odkurzaczu na poddaszu bo nie chce mi się po schodach latać z tamtym ciężkim klocem! Czy jest cichy i czy dobrze ciągnie? Jaki masz model?

no ja też jadłam, ale inne niż on.. rozważałam czy to nie coś poważniejszego jak widziałam jak jego organizm reaguje.. ale ja kiedyś po zatruciu we wrocł restauracji miałam podobnie.. więc chyba jednak zatrucie..oby..
to długo pociągnęłaś na weselichu, ale pewnie cieszysz się,że już możesz odpocząć..
też mam karchera do zadań specjalnych, w garażu,ale mój ma regulację mocy ciągnięcia, więc można go tym samym nieco ściszyć.. tak się tylko zastanawiam - takie czyszczenie nosa można przed snem zorganizować to powinno chyba wystarczyć..ja mimo,że odkurzacz mam pod ręką to też wolałabym go w nocy nie uruchamiać..

hej dziewczyny..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 07:53   #2788
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzien dobry.
Jestem sobie na glukozie juz wypilam nie bylo zle. Na czczo cukier mam 93 i sie tak zastanawiam nic babka nie gadala ze duzo tylko ze ok hehe ale wiem ze co glukometr to inny pomiar.

2h siedzenia przedemna ale grunt zeby bylo juz po

Mam nadzieje ze wyniki beda dobre kurcze :strach:

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 08:00   #2789
scoiatael86
Rozeznanie

Dzien dobry dziewczyny

Ale mi ostatnio brzuch wybilo! taka piłka się zaczyna robić

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Jestem sobie na glukozie juz wypilam nie bylo zle. Na czczo cukier mam 93 i sie tak zastanawiam nic babka nie gadala ze duzo tylko ze ok hehe ale wiem ze co glukometr to inny pomiar.

2h siedzenia przedemna ale grunt zeby bylo juz po

Mam nadzieje ze wyniki beda dobre kurcze :strach:
Trzymamy kciuki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1462168813824.jpg (52,1 KB, 21 załadowań)
Stary 2016-05-02, 08:01   #2790
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
My zamierzamy kupić suszarke. Z maluchem sie juz bez niej nie obedxiemy. Zazwyczaj Piore gdy jest ładna pogoda, zeby na balkonie wszystko wysuszyć, ale z dzieckiem juz będzie gorzej. Oglądaliśmy juz modele i mamy 3 w węższym wyborze. A klimat jest u nas dosyć wilgotny wiec sie nie obejdziemy.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Suszarka to dla mnie najlepszy zakup w historii agd. W niecałe dwie doby mam ogarniętą wyprawkę dla dwójki dzieci. A też na codzień sprawdza się doskonale, nie wiem, jak żyłam bez niej mamy bosha i bardzo polecam, nie trzeba podpinać pod odpływ wody, tlyko do prądu.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości