|
|
#2791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Rosną dzieciaczki ;-)
|
|
#2792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Ja uwielbiam te z ikei dla maluchów, dla dorosłych nie kupowałam. Ale ja prasuję ręczniki zawsze po praniu, może dlatego nie są szorstkie... A raczej prasowałam, bo odkąd jest suszarka, to nie muszę, wszystko jest super mięciuteńkie. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Tak, ja. Mam zelmer cito i jest cudowny, bo składa się jakby z dwóch odkurzaczy, tzn od dużego można odpiąć taki mały do okruchów, czy jak Mlody coś rozsypie, żeby wózek z resztek chrupek, czy piachu ogarnąć. Jak nie mam dywanów, tylko same panele i płytki, więc u nas się sprawdza. Ale raz w tygodniu odkurzamy i tak wodnym. Kupiłam ten pionowy, bo wkurzało mnie ciągłe składanie i mycie tego dużego i taka opcja, że 6 dni w tyg odkurzam pionowym, a mąż raz normalnym jest idealna przez to, że u nas sami alergicy w domu, to codziennie przelatuję z odkurzaczem. Ale to zerowy wysiłek, biorę go z bazy (zajmuje tyle miejsca, co nic, bo składa mu się rączka), w 10 min mam odkurzone, odstawiam do ładowania i już bardzo polecam !![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Glukometrem ci badały? A nie z żyły? Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2016-05-02 o 08:12 |
|||
|
|
|
#2793 |
|
Wtajemniczenie
|
No na czczo glukometrem zeby sprawdzić czy na czczo nie mam wysokiego cukru i powiedsiala ze ok i ze możemy robic dalej test OGGT.
A u ciebie jak z wynikami konsultowalas? Bo wiem ze tez na czczo miałaś wyżej. ?
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Ziuta, mój syn nie przepada za odciąganiem tym katarkiem, ale niestety trzeba, jest to tak skuteczne, że mu nie odpuszczę. Podpinam katarek do tego pionowego, bo jakbym miała do naszego dużego, to za każdym razem musialabym zalewać go wodą
a głośny też jest tragicznie. No ale ma moc dzięki temu. Ale ja w nocy nie odciągam, wieczorem robię inhalację, potem katarek i do rana jest ok. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Tak, konsultowałam z moim ginem i kilkoma innymi osobami (m.in.z połozną, która od 40 lat pracuje w szpitalu klinicznym i zajmuje się tym problemem, z przyjaciółką, ktora przeszła cukrzycę ciążową itp), wszyscy uważają, że jest ok na lekko podniesony wynik mógł mieć wpływ zjedzony na kolację ser mozarella, podobno laktoza z dużym opóźnieniem podnosi cukier. Ale to tylko hipoteza. Kazano mi się nie przejmować ![]() Po tym pobraniu glukometrem od razu wypiłaś glukozę, czy na czczo też pobraly ci z żyły? |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
No nic nie poradzę taka analityka :/
Ale na czczo nigdy nie mialam problemow z cukrem
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny
![]() witam się z domowego łóżka Tak więc myślę, że teraz będę z Wami na bieżąco, bo mąż nie pozwala mi nawet kurzy zetrzeć
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() witam sie w poniedziałęk mega zmęczona tym remontem... najgorsze jest to, ze dopiero 1 pokój za nami ![]() a przed nami jeszcze 2 pokoje, korytarz, kuchnia/łazienka i klatka schodowa... Tż dziś ni dostał wolnego, więc dopiero po pracy chce ogarnąć sufity, naprawde ciesze się, że jutro wyjeżdżam do siostry na 2 dni, bo ja nie umiem bezczynnie siedzieć, i we wszystkim mu pomagam :P wczoraj troche przegiełem i mnie tak plecy bolały ![]() no nic, dziś chce pomalować sufit w kuchni (mamy taką malutką kuchenkę) i to na tyle, więc wierze, że do mojego powrotu Tż się ogarnie :P u nas w weekend pogoda bardzo dopisała, każdy dzień słoneczny, u Was czytam, że różnie, więc życzę Wam więcej słoneczka i wyższych temperatur! ![]() miłego dnia
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sprawdziła glukometrem przed pobraniem. Mialam wyższy niz godzinę wcześniej w domu. Powiedziala, ze takie wymogi, ze trzeba sprawdzać zanim sie poda cukier.
A do tego normalne pobranie z żyły. |
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w świecie leżących ciężarówek |
|
|
|
|
#2804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Chociaż jak pierwsze badanka robilam u glukoze na czczo to mi pobrala z glukometru i z żyły juz nie bylo wyniku a robilam tez wtedy morfologie i inne
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ze jesteś w domu. Lez, wypoczywaj, korzystaj z okazji póki możesz ![]() Witaj w gronie leżących ![]() Miłego dnia. |
|
|
|
|
#2806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasia a jaka masz konkretnie suszarkę? Rozumiem ze nie masz pralko-suszarki czy osobno te sprzęty? |
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie Wy wszystkie jesteście chude W depresję można wpaść:P
|
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie przy braku czasu i miejsca na normalną suszarkę plus ciągła wilgoć w domu, która w suszeniu prania nie pomaga, suszarka w pralce to wybawienie.
|
|
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
Piernik, jak tam maz? Przetrwał wymioty?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2810 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ze juz w domku! Wypoczywaj szyjce zycze zeby sie wydłużała ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Śliczny brzuszek <3 |
||
|
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie Ci współczuję. Ale jak mus to mus, masz dla kogo. Wygodniej leżeć w domu, stosuj się do zaleceń. Nie wyobrażam sobie, jakby ktoś kazał mi teraz leżeć....chyba bym leżała i jadła....
|
|
|
#2812 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
Wróciłam z Krakowa, teraz dom pełen ludzi i ciężko nadrobić wizaż . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana.
Co do cukru to ja ostatnio nie mogę się opamiętać z jedzeniem i grzeszę, a ten cukier wysoki i wysoki....a jak mówię, że grzeszę to mam na myśli np bułkę z serem i ketchupem na noc....takie to moje grzeszenie. I tak mam przez ostatnie 3-4 tygodnie. Waga mi poszła do góry, pewnie na kontroli dostanę ochrzan. I coś czuję, że ten mój gagatek jest większy niż ustawa przewiduje. Wczoraj wieczorem czytałam sobie o tych cukrzycach w ciąży i moja wizja porodu naturalnego jest coraz dalej ( Coś czuję w kościach, że jednak będzie CC. Po pierwsze nie mogą mnie indukować, więc do porodu musi dojść samoczynnie;/ Po drugie jeśli mały w 38/39 tc nie będzie mały to nie będą czekać na rozkręcenie się akcji bo ta ma przecież czas nawet do 42tc......mam depresję. Ciekawe na ile liście malin i masaż szyjki mogą pomóc - czy może już zrezygnować z tego masażu i postawić na dużo seksu.... Chyba mój nastrój jest taki jak pogoda za oknem dzisiaj
|
|
#2814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty teraz masz jedno zadanie - odpoczywać! Stos książek przygotowany? ![]() Oj tam oj tam, to kwestia pionowego zdjęcia, wyciąga No i pamiętam, że któraś z Was mówiła że na tym etapie to nawet 0,5kg tygodniowo waga może iść w górę... hmmmmmm to chyba jestem na tym etapie mam nadzieję, że nie będzie takich tygodni za dużo Cytat:
Nie martw się na zapas, na pewno zrobisz co w Twojej mocy żeby pomóc sobie i dzieciątku, będzie dobrze
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak tam mąż? ![]() Cytat:
i aż mnie nosi, no ale mus to mus...Cytat:
![]() Cytat:
bo nagle wszyscy najmądrzejsi w naszej rodzinie, ale jakoś wcześniej uważali, że przecież ciąża to nic takiego i wolno robić praktycznie wszystko.
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tiaaaaa przeca nasze krewne w 8 mcu ciąży w polu ziemniaki obrabiały
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Przed ciążą tez bylam taka "mądra" i twierdzilam ze ciążą to nie choroba. Że nic nie zmieni, nie na początku. Bobo szybko sprowadzilo mamę na ziemię bardzo szybko.
|
|
|
|
#2819 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
TŻ w pracy, ja spałam do 9:30 Wczoraj się TŻtowi popłakałam, żem jest gruba Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nu ![]() Cytat:
Cytat:
Tam gdzie ja pracuję mamy inną próbówkę na morfologie i inna na tzw. chemie i w chemie się pobiera krew na glukozę.Cytat:
Ci wyżej zadecydują. Co do liści, masażu i seksu to można wszystko na raz
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pierwszy dzień to prawie przechlipałam cały, na drugi też nie było lepiej..zawsze byłam bardzo aktywna. uwielbiam pracę domowe, gotowanie, zycie w ruchu, więc dla mnie to jak za karę, ale szybko zmienia się nastawienie.. to tylko parę tygodni, a leżę dla dziecka, nie myślę o sobie, widzę,że mąż radzi sobie równie dobrze jak robiłam to ja do tej pory, a jak cos nie jest idealnie to tak naprawdę jakie to ma znaczenie? jest naprawdę sporo możliwości, żeby się nie nudzić..mi dni mijają bardzo szybko.. przygotowuję się teoretycznie do roli, która niebawem nas czeka.. organizuję wyprawkę na spokojnie, porównuję ceny, wybieram to co najlepsze, bo nie muszę się śpieszyć..miewam słabsze momenty, ale to kwestia nastawienia- tak jak pisała Krefetka (chyba) - to jedyny czas, kiedy nikt nie zarzuci Ci lenistwa ![]() mąż lepiej, ale minę ma rannego ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- a chcesz mieć stal i kolory jesieni na dupce? p.s. Tija-szyjka może się wydłużyć? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

taka piłka się zaczyna robić 

W szczególności ta druga mi się podoba
A nie zawsze się chce 
Ale przy dwójce pewnie Ci się przyda
Mała szalała w brzuchu, nie wiem czy tańczyła
W ten weekend miała rozgrzewkę bo za tydzień wesele siostry TŻa. Wytrzymałam do 1 w nocy. Dziś były poprawiny, ale zjedliśmy tylko obiad, lody i wróciliśmy do domu. 

1.09.2012