Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-02, 09:22   #4351
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Mam prawie codziennie u mnie jest, teściowa też codziennie zagląda :-D a piesieł cały czas ze mną, mówię na niego ,,cień cieniów,, bo gdziej ja tam i on :-D. Znowu przed chwilą przytulanki robił :-D
Jaa slodziak Nasza jeszcze śpi leniuszek :P

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
dopiero w srode mi zrobia ta usg bo jutro swieto i chyba aparaty usg maaja wolne!!

buu biedna tylko się tam mocno nie denerwuj.
Dziwne obyczaje,że ciążą zagrożona i tak odciagane to usg

Cytat:
No i taki mądry jest, już nie drypci, żebyśmy go na łóżko wpuścili, tylko przychodzi i od razu do swojej leżanki się kładzie :-D trzy dni mu wystarczyły.

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Ja też tak mam po arbuzie no i po truskawkach, a teraz to i bez tego latam co chwile :-(
Wow mądry z niego piesełek

Edit Torcia juz,zaczyna wariowac w łóżku pora wyprowadzić ją na trawkę :P

U mnie też za oknem słońce

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 09:24   #4352
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bez paniki Będzie dobrze i żadnych więcej niespodzianek przed 20 maja a kontrola ruchów no musi być ale zdajmy się na instynkt.
My zaczęliśmy remont, także bajzel w domu, ale jutro z rana mąż kończy malowanie i najgorsze za nami. Meble już kupione więc później tylko skręcić, dokupić dywan i będzie pokój dziecięcy zrobiony i można się brać za torbę A w środę jedziemy na 4 dni do Karpacza na mini urlop
Poprosimy o fotki pokoiku, jak będzie skonczony :-D zazdraszczam urlopu.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Jaa slodziak Nasza jeszcze śpi leniuszek :P

buu biedna tylko się tam mocno nie denerwuj.
Dziwne obyczaje,że ciążą zagrożona i tak odciagane to usg

Wow mądry z niego piesełek

Edit Torcia juz,zaczyna wariowac w łóżku pora wyprowadzić ją na trawkę :P

U mnie też za oknem słońce
Mój to wstaje ze mną :-D poprosimy fotkę małej :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 09:27   #4353
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
No i taki mądry jest, już nie drypci, żebyśmy go na łóżko wpuścili, tylko przychodzi i od razu do swojej leżanki się kładzie :-D trzy dni mu wystarczyły.

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Ja też tak mam po arbuzie no i po truskawkach, a teraz to i bez tego latam co chwile :-(

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Asiu, a to jakieś specjalistyczne usg?
nie szyjke maja sprawdzić i ogolnie dziecko
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 09:29   #4354
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne... Święto nie święto, szpital powinien normalnie funkcjonować
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 09:33   #4355
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dziewczyny a jak u Was wyglądały babyshower? To jakieś zabawy czy co? Nie miałam tego wvzesniej a teraz się zastanawiam bo i tak planuje starszej urządzić parapetówke i zaprosić jej 4 kolegów i koleżanke z rocznika. Można to samemu organizowac?

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 09:51   #4356
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
To dziwne, że tak z tym zwlekają.
Leżałam na patologii ciąży i tak codziennie zarówno ja i inne dziewczyny z sali miałyśmy usg. Jak jedna miała skurcze na ktg to nawet w niedzielę zrobili jej usg.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
To racja.

Sophia Loren
Stary 2016-05-02, 09:56   #4357
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, bez paniki Będzie dobrze i żadnych więcej niespodzianek przed 20 maja a kontrola ruchów no musi być ale zdajmy się na instynkt.
My zaczęliśmy remont, także bajzel w domu, ale jutro z rana mąż kończy malowanie i najgorsze za nami. Meble już kupione więc później tylko skręcić, dokupić dywan i będzie pokój dziecięcy zrobiony i można się brać za torbę A w środę jedziemy na 4 dni do Karpacza na mini urlop
Obyś Kociak miała rację z tym 20.05 szybko wam ten remont poszedł
Oby pogoda dopisała na tym urlopie
Cytat:
Mam prawie codziennie u mnie jest, teściowa też codziennie zagląda :-D a piesieł cały czas ze mną, mówię na niego ,,cień cieniów,, bo gdziej ja tam i on :-D. Znowu przed chwilą przytulanki robił :-D
Super Motylku że masz tak duża pomoc i wsparcie. Przyda się jak maluchy przyjdą na świat a psina będzie się pewnie lepiej spisywać niż niania elektryczna.
Moje koty to chyba nawet nie domyślają się co się szykuje...

Asiek przecież to jakaś kpina. Sprzęt też świętuje? Skoro i tak ten personel przyjść do pracy musi, to mogli by to od razu załatwićno jakaś głupota.

Zbieram się powoli do jakiegoś działania,acz jeszcze nie wiem jakiego
Stary 2016-05-02, 09:57   #4358
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Obyś Kociak miała rację z tym 20.05 szybko wam ten remont poszedł
Oby pogoda dopisała na tym urlopie

Super Motylku że masz tak duża pomoc i wsparcie. Przyda się jak maluchy przyjdą na świat a psina będzie się pewnie lepiej spisywać niż niania elektryczna.
Moje koty to chyba nawet nie domyślają się co się szykuje...

Asiek przecież to jakaś kpina. Sprzęt też świętuje? Skoro i tak ten personel przyjść do pracy musi, to mogli by to od razu załatwićno jakaś głupota.

Zbieram się powoli do jakiegoś działania,acz jeszcze nie wiem jakiego:brzydal:
To zbieramy się razem Ja mam ściśle określone działanie a tak mi się nie chcę

Sophia Loren
Stary 2016-05-02, 09:58   #4359
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
To dziwne, że tak z tym zwlekają.
Leżałam na patologii ciąży i tak codziennie zarówno ja i inne dziewczyny z sali miałyśmy usg. Jak jedna miała skurcze na ktg to nawet w niedzielę zrobili jej usg.

To racja.
No dlatego jestem zła, bo leże już 2 tyg i ani razu mi tej szyjki nie sprawdzili od przyjęcia

jak te skurcze sie pojawiły to dali mi magnez, chociaż lekarz sam mi powiedział , że udowodniono teraz na podstawie jakiś badan , że magnez nie ma żadnego wplywu na skurcze tak naprawde a wielu pacjentkom pomaga jako placebo i mi akurat nie pomaga, bo miałam kroplowke 48h a jak twardniał tak twardnieje

Tutaj macie super profil na insta, młoda babeczka ginekolog prowadzi i wszystko super opisuje i m.in własnie o magnezie

https://www.instagram.com/p/BDEPjXCx...ymamyginekolog
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 09:59   #4360
haneczkab92
Ania

Dzień dobry, dzień dobry!
U mnie słoneczko świeci i oby tak calutki dzień.

Ciekawe jak tam Anuszka z synusiem- daj proszę nam znać, jak tam, w miarę możliwości

Ja mam dziś urodzinki, więc mam nadzieję, że to będzie przyjemny dzień.- Hania właśnie się przeciąga wbijając mi swoje części ciała w żebra, więc od razu humor mam lepszy(kto by pomyślał że z "bólu" będę się tak cieszyć

Motylek- słodki ten Twój piesełek
Mojej mamy suczka to jak dziecko, jak wskakuje do niej na kolana, to normalnie jak niemowlę się wtula w cycki

Cytat:
Twoje urodziny? Jeśli tak, to wszystkiego najlepszego!

No wiadomo, że lepsze już to biodro, ech...

Pewnie! Damy radę!
Dziękuje bardzo
Najlepiej jak by nic nie bolało, ale lepsze chyba to biodro...chociaż z drugiej strony....zresztą! oby Ci szybciutko przeszło, co by to nie było

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Haneczka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Imprezka sie udała?

Ja w ciągu tygodnia usłyszałam opowieści o porodach mojej mamy, teściowej i siostry tż o których wcześniej nie słyszałam i przez to chyba tak wariuje :P Także ogarniam się i nie myślę tyle :P
Dziękuję bardzo

No bo wbrew pozorom takie historie nie są nam potrzebne w czasie ciąży.. Ja wczoraj oglądałam chwilę jakiś program o noworodkach... i tam był maluszek, który nie mógł samodzielnie oddychać(urodził się w terminie), i odłączyli go od aparatury, żeby sprawdzić, czy da radę...chwilę dal i trzeba było go reanimować- i to było pokazane. Wyszłam ze łzami w oczach, nie mogłam patrzeć.. Na całe szczęście z maluszkiem ok, długo był w szpitalu, ale zaczął oddychać sam i się skończyło wszystko ok. Ale takie programy to zdecydowanie nie dla mnie.- a jeszcze po tym programie zobaczyłam wieści od Anuszki.

Także dziewczyny, nie możemy ześwirować...

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Anuszka GRATULACJE!!!

Dużo zdrowia dla Synka!!! na pewno będzie wszystko dobrze!!! Az mi łzy się pojawiły w oczach ...

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

U nas taka przygoda ze jadać do przyjaciółki na grilla samochód nam się zepsuł( mnóstwo dymu)... zadzwoniłam po jej męża i przyjechał po nas... okazało się ze samochód zagotował i dodatkowo wylał sie olej i cos się jeszcze podziało, samochód był holowany ... więc samochód został u męża przyjaciółki a po nas przyjechał brat Tż aaaa i samochód do naprawy ( koszt koło 1000-1500 zł ) po prostu ch.u.j mnie trafi... dość że mam problemy z pracodawcą... wstrzymany zasiłek przez niego to jeszcze zepsuty samochód... i ja mam się nie denerwować... ciekawe jak mam to zrobić
Aniu, współczuję, tylko jak to się właśnie mówi- nieszczęście chodzą parami..
Jednak musisz na spokojnie do tego podejść, nerwy i stres nic nie pomogą, a mogą tylko zaszkodzić.
Będzie dobrze w końcu i będziesz to tylko "wspominać" niedługo
Co do auta- nas też czeka "remont" i też pewnie z 1000 zł pójdzie.. tylko odwlekamy w czasie bo kasy brak...

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ech,mi też się ten strach udzielił. Prócz tego jesCze myślenie,że sobie nie poradzę itd. Chciałam dziś normalnie pakować torbę,bo mi się bardzo brzuch napinal plus do tego bóle w spojeniu. I huśtawka hormonalna,bo ciągle chce mi się płakać,nawet z powodu faktu,że mam z mężem zakaz przytulanek. Na szczęście po magnezie i nospie przeszło.
Tesciu miał imieniny i prawie całą jego imprezę przespalam:-( tak mi głupio teraz:-(
Jutro z mężem spakuje tą torbę.
Dobrej nocy Dziewczynki:-*
Ania,współczuję,że tyle kasy musicie wywalić.my z mężem za naprawę hamulców i jeszcze paru rzeczy zapłaciliśmy prawie 900zl i też nas to zabolało mocno:-/
Nie powinno być Ci głupio. Jesteś w ciąży, masz prawo być zmęczona(nawet nic nie robieniem), potrzebowałaś odpocząć to odpoczęłaś. Nikt pewnie nie ma Ci tego za złe.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
U nas też szaro buro, nic się nie chce- jedynie spać
Mąż ma dziś wolne, zaraz ma przyjechać jego siostra pomóc obsiać ogródek.
Od środy do końca tygodnia teśc bierze urlop.
A od następngo tygodnia znów mój mąż. Takie kombinacje, bo dwie inwalidki w domu
Dobrze, że macie jak to zorganizować, żeby zawsze ktoś był i mógł pomóc

Cytat:
dopiero w srode mi zrobia ta usg bo jutro swieto i chyba aparaty usg maaja wolne!!
Spokojnie, chociaż wiem, ze łatwo się mówi.
A skurcze się wyciszyły?

Cytat:
Przypuszczam, ze stwierdzają, że skoro tętno dzidziusia dobre, skurczy nie ma(bo pewnie sie już wyciszyły) to można poczekać. Po co fatygowac lekarza, lepiej niech się kobieta denerwuje i czeka.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:02   #4361
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
Ja przed chwilką się obudziłam Syn z dziadkami na majówce, mąż w pracy, a my z córą pospałyśmy jak nigdy!

Właśnie zdałam sobie dzięki Wam sprawę z tego, że jutro sklepy pozamykane, a tak mi się nie chce jechać po zakupy

A tak w ogóle to z trwogą dzisiaj wizaż odpalałam czy w nocy nie było żadnych przebojów

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
U nas taka przygoda ze jadać do przyjaciółki na grilla samochód nam się zepsuł( mnóstwo dymu)... zadzwoniłam po jej męża i przyjechał po nas... okazało się ze samochód zagotował i dodatkowo wylał sie olej i cos się jeszcze podziało, samochód był holowany ... więc samochód został u męża przyjaciółki a po nas przyjechał brat Tż aaaa i samochód do naprawy ( koszt koło 1000-1500 zł ) po prostu ch.u.j mnie trafi... dość że mam problemy z pracodawcą... wstrzymany zasiłek przez niego to jeszcze zepsuty samochód... i ja mam się nie denerwować... ciekawe jak mam to zrobić
Buuu, znam ten ból. To samo mi się stało z samochodem na początku ciąży i musiałam wtedy autobusem do pracy jeździć...
Złośliwość rzeczy martwych... Nie daj się i głowa do góry!

Cytat:
Na jakie kolory zdecydowaliście się ostatecznie?

Dziewczynki chciałam zwrócić uwagę, że niebawem wypiszemy ten wątek i mam taką sugestię, że może znalazłaby się jakaś ochotniczka, która mogłaby ogarnąć nową część?
Myślę, że dobrze byłoby nie zawracać teraz Ani gitary z wpisywaniem wizyt itp...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:06   #4362
eful
Raczkowanie

Dziewczyny ja takich rzeczy czytać nie mogę.. wczoraj cały dzień myślałam o Anuszce i cały dzień się schizowałam.. czy ja bym miałą taką intuicję.. czy mój maluszek nie za mało się rusza.. czy wszystko jest dobrze...nie no wariacja...
Niech ten miesiąc zleci szybko...
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:08   #4363
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:09   #4364
201711281320
Konto usunięte

haneczko wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! Szybkiego porodu w terminie i zdrowia dla Ciebie, Hani, męża i wszystkich najbliższych
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:12   #4365
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś urodzinki, więc mam nadzieję, że to będzie przyjemny dzień.- Hania właśnie się przeciąga wbijając mi swoje części ciała w żebra, więc od razu humor mam lepszy(kto by pomyślał że z "bólu" będę się tak cieszyć
Łooo, no to dziś pijemy Twoje zdrowie w takim razie! Jeszcze raz wszystkiego naj i żeby Hania dawała Ci pospać w nocy

Cytat:
Kurde, mam to samo co Wy Niby coś tam zaplanowałam, ale jakoś nie wiem czy chce mi się te plany zrealizować

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!
Ja przed chwilką się obudziłam Syn z dziadkami na majówce, mąż w pracy, a my z córą pospałyśmy jak nigdy!

Dziewczynki chciałam zwrócić uwagę, że niebawem wypiszemy ten wątek i mam taką sugestię, że może znalazłaby się jakaś ochotniczka, która mogłaby ogarnąć nową część?
Myślę, że dobrze byłoby nie zawracać teraz Ani gitary z wpisywaniem wizyt itp...
Wowow To fajnie, że mogłaś pospać Niektóre dzieci to ranne ptaszki są, dobrze, że Twoja córka z tych bardziej łaskawych

Ja mogę się zgłosić na taką ochotniczkę, jeśli chodzi o następną część wątku
Stary 2016-05-02, 10:13   #4366
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tak, ale ja trafiłam 1 listopada w niedzielę do szpitala z krwawieniem to tez musiałam czekać 24h na usg bo w tym szpitalu tylko jeden ginekolog robi usg a jego akurat nie było na dyżurze
Stary 2016-05-02, 10:15   #4367
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja takich rzeczy czytać nie mogę.. wczoraj cały dzień myślałam o Anuszce i cały dzień się schizowałam.. czy ja bym miałą taką intuicję.. czy mój maluszek nie za mało się rusza.. czy wszystko jest dobrze...nie no wariacja...
Niech ten miesiąc zleci szybko...
Spokojnie! Chociaż, nie powiem, ja też tak miałam małego stresa, jak budziłam się w nocy, a moje dziecko coś nieruchliwe... Ale o 6 rano zaczęła tak wariować, że szok Może w końcu skumała kiedy dzień, a kiedy noc i śpi wtedy kiedy mamusia

Cytat:
Niby tak, ale ja trafiłam 1 listopada w niedzielę do szNiepitala z krwawieniem to tez musiałam czekać 24h na usg bo w tym szpitalu tylko jeden ginekolog robi usg a jego akurat nie było na dyżurze
Masakra... No nie można chorować w żadne święto

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-05-02 o 10:17
Stary 2016-05-02, 10:15   #4368
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam
Haneczka sto lat ... sto lat wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdrowka, pomyslnosci i szczesliwego rozwiazania.

Ja mam meza w domu dzis, narazie spi, a mi sie nudzi. Cichutko leze w lozku zeby sie wyspal, a na dol bylam zjesc snuadanie i ucieklam na gore bo znowu drugi syn szwagierki chory, od dwoch dni kaszle strasznie i ma goraczke i teraz wymioty. Ciagle cos :/
A i dzis bede piekla buleczki pszenno zytnie, dawno nic "chlebowego" nie pueklam, ciekawe czy wyjda. Wy ostatnio o tortach piszecie... Zjadlabym

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:15   #4369
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Haneczko 100 lat 100 lat
Cytat:
Ja mam w sumie całą listę - gruntowne porządki w szafkach kuchnia, łazienka i szafa TŻ , pranie i prasowanie ciuchów Wojtka. Mam Też na liście "porządki bieżące" acz żadna z tych pozycji do mnie nie przemawiapoczeka m jeszcze z tydzień na ten syndrom wicia gniazda. Jak nie przyjdzie to zacznę bez niego
Stary 2016-05-02, 10:16   #4370
Radena
Zadomowienie

Haneczka,wszystkiego naj z okazji urodzin:-* zdrówka,szczęścia i piniedzy;-)

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59782286]Dziewczyny a jak u Was wyglądały babyshower? To jakieś zabawy czy co? Nie miałam tego wvzesniej a teraz się zastanawiam bo i tak planuje starszej urządzić parapetówke i zaprosić jej 4 kolegów i koleżanke z rocznika. Można to samemu organizowac?

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Na moim baby shower był tort na początku a potem zabawy było lepienie dzidziusiow z plasteliny,robilysmy chlopom fryzury a 'la jak mam czesac Basię, jak wejdę do klubu to wrzucę zdjęcie męża jaką miał kokarde moja siostra kupiła jakieś wymyślne słoiczki z potrawami dla dzieci i musieliśmy zgadywać co jest co. Ciężko było,na serio był quiz dla panów z terminologii dzieciowej na zasadzie kto powie najfajniejsza definicje np.co to jest cebuszka,jak sobie przypomnę to leżę ze śmiechu. Było przebieranie misia w dzieciowe ciuszki na czas,było ozdabianie babeczek kolorowymi lukrami. Na sam koniec moja siostra wydrukowala taka jakby ankietę z pytaniami np.gdzie poznalas moich rodziców, jaką książkę powinnam przeczytać itd. Każdy się podpisywał,ogólnie było i śmiesznie i wzruszajaco. Nagrody to były Kinder niespodzianki,kinderjoy'e , były też nagrody pocieszenia,takie małe likierki
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:19   #4371
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w sumie całą listę - gruntowne porządki w szafkach kuchnia, łazienka i szafa TŻ , pranie i prasowanie ciuchów Wojtka. Mam Też na liście "porządki bieżące" acz żadna z tych pozycji do mnie nie przemawiapoczeka m jeszcze z tydzień na ten syndrom wicia gniazda. Jak nie przyjdzie to zacznę bez niego
No to przybij pionę, mam to samo Święto Pracy nam się przedłużyło
Stary 2016-05-02, 10:20   #4372
Radena
Zadomowienie

Dzanet,myślę,że da się samej to zorganizowac,ale na tym etapie ciąży polecam znaleźć pomocników. Ja niby dużo sama nie robiłam a i tak byłam strasznie zmeczona
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:21   #4373
eful
Raczkowanie

Cytat:
Spokojnie! Chociaż, nie powiem, ja też tak miałam małego stresa, jak budziłam się w nocy, a moje dziecko coś nieruchliwe... Ale o 6 rano zaczęła tak wariować, że szok Może w końcu skumała kiedy dzień, a kiedy noc i śpi wtedy kiedy mamusia

Masakra... No nie można chorować w żadne święto
No musze przestać tak intensywnie myśleć o złych rzeczach zaraz się ubiorę i wyruszę na shoping i muszę wyprasować jeszcze pościel dla maluszka bo została wyprana a za tydzień składamy łóżeczko
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:22   #4374
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Haneczka, wszystkiego najlepszego 🌷 wszelkich wspaniałości.

Do mnie dzisiaj przyszły prześcieradła, ale frotte nie jersey, przewijak i pieluszka bambusowa 120x120. Pieluszka chyba za różowa dla chłopca :-( na zdjęciu tak nie wyglądała..
Zostawię to wszystko, bo potrzebuję do rodziców drugiej wyprawki, żeby nie wozić się że wszystkim.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:24   #4375
madzius90
Zakorzenienie

Haneczka wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, Kochana!
Stary 2016-05-02, 10:27   #4376
MariaFrancesca
Zakorzenienie

haneczka wszystkiego naj

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-05-02 o 10:29
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:28   #4377
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość

Do mnie dzisiaj przyszły prześcieradła, ale frotte nie jersey, przewijak i pieluszka bambusowa 120x120. Pieluszka chyba za różowa dla chłopca :-( na zdjęciu tak nie wyglądała..
Zostawię to wszystko, bo potrzebuję do rodziców drugiej wyprawki, żeby nie wozić się że wszystkim.

Widzę że mamy takie same przewijaki i pieluchę bambusową
Stary 2016-05-02, 10:34   #4378
australia87
Zakorzenienie

MamaNiny, mam taką samą pieluchę bambusową, wg mnie jest uniwersalna Nie powiem, ja dużo rzeczy brałam takich bardziej neutralnych, na wypadek gdyby drugie dziecko było chłopcem
No właśnie, muszę jeszcze zamówić przewijak i wanienkę, wyleciało mi to z głowy!
Stary 2016-05-02, 10:37   #4379
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
haneczko wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! Szybkiego porodu w terminie i zdrowia dla Ciebie, Hani, męża i wszystkich najbliższych
Dziękuję bardzo

Cytat:
Łooo, no to dziś pijemy Twoje zdrowie w takim razie! Jeszcze raz wszystkiego naj i żeby Hania dawała Ci pospać w nocy

Kurde, mam to samo co Wy Niby coś tam zaplanowałam, ale jakoś nie wiem czy chce mi się te plany zrealizować

Ja mogę się zgłosić na taką ochotniczkę, jeśli chodzi o następną część wątku
Dziękuję w takim razie raz jeszcze
I bardzo chętnie przyjmiemy Twoją propozycję!

Cytat:
Niby tak, ale ja trafiłam 1 listopada w niedzielę do szpitala z krwawieniem to tez musiałam czekać 24h na usg bo w tym szpitalu tylko jeden ginekolog robi usg a jego akurat nie było na dyżurze
Co?? no to mnie zszokowałaś...

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam
Haneczka sto lat ... sto lat wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdrowka, pomyslnosci i szczesliwego rozwiazania.

Ja mam meza w domu dzis, narazie spi, a mi sie nudzi. Cichutko leze w lozku zeby sie wyspal, a na dol bylam zjesc snuadanie i ucieklam na gore bo znowu drugi syn szwagierki chory, od dwoch dni kaszle strasznie i ma goraczke i teraz wymioty. Ciagle cos :/
A i dzis bede piekla buleczki pszenno zytnie, dawno nic "chlebowego" nie pueklam, ciekawe czy wyjda. Wy ostatnio o tortach piszecie... Zjadlabym
Dziękuję bardzo
Oby Ciebie nic nie złapało już.

Cytat:
Haneczko 100 lat 100 lat

Dziękuję
O ja też tak mam, jak nie przyjdzie syndrom, to zacznę bez niego- ha ha ha. Ja wiem, ze pewnie nie zacznę

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Haneczka,wszystkiego naj z okazji urodzin:-* zdrówka,szczęścia i piniedzy;-)

Na moim baby shower był tort na początku a potem zabawy było lepienie dzidziusiow z plasteliny,robilysmy chlopom fryzury a 'la jak mam czesac Basię, jak wejdę do klubu to wrzucę zdjęcie męża jaką miał kokarde moja siostra kupiła jakieś wymyślne słoiczki z potrawami dla dzieci i musieliśmy zgadywać co jest co. Ciężko było,na serio był quiz dla panów z terminologii dzieciowej na zasadzie kto powie najfajniejsza definicje np.co to jest cebuszka,jak sobie przypomnę to leżę ze śmiechu. Było przebieranie misia w dzieciowe ciuszki na czas,było ozdabianie babeczek kolorowymi lukrami. Na sam koniec moja siostra wydrukowala taka jakby ankietę z pytaniami np.gdzie poznalas moich rodziców, jaką książkę powinnam przeczytać itd. Każdy się podpisywał,ogólnie było i śmiesznie i wzruszajaco. Nagrody to były Kinder niespodzianki,kinderjoy'e , były też nagrody pocieszenia,takie małe likierki

Dziękuję
Fajny babyshower

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość

Oj tam za różowa pisałam kiedyś, że róż nosili chłopcy

Cytat:
Haneczka wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, Kochana!
Dziękuję bardzo

Kochane, czy któraś z Was się orientuje, czy jak ukryje jakiś post na facebooku, to nie będzie on widoczny dla nikogo?
Ukryłam wiadomość od "przyjaciółki" która napisała mi życzenia i ewidentnie dała znać, że jestem w ciąży- sama tego nie ogłaszałam i nie chciałam żeby ktoś to robił, jak mam o zrobić to sama, a nie przez kogoś(a tłumaczyłam jej kiedyś, że koleżanka tak mi zrobiła i ona była oburzona, a teraz sama tak zrobiła).
Nie wiem jak teraz to sprawdzić i nie wiem jak to usunąć, bo nigdzie tego nie widzę...
Ktoś coś wie?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
haneczka wszystkiego naj
Dziękuję bardzo

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:41   #4380
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Kochane, czy któraś z Was się orientuje, czy jak ukryje jakiś post na facebooku, to nie będzie on widoczny dla nikogo?
Ukryłam wiadomość od "przyjaciółki" która napisała mi życzenia i ewidentnie dała znać, że jestem w ciąży- sama tego nie ogłaszałam i nie chciałam żeby ktoś to robił, jak mam o zrobić to sama, a nie przez kogoś(a tłumaczyłam jej kiedyś, że koleżanka tak mi zrobiła i ona była oburzona, a teraz sama tak zrobiła).
Nie wiem jak teraz to sprawdzić i nie wiem jak to usunąć, bo nigdzie tego nie widzę...
Ktoś coś wie?
Tam gdzie masz zdjęcie w tle, kliknij w taki przycisk na którym są 3 kropki (obok "Zobacz dziennik aktywności") i potem "Wyświetl jako..." i później u góry masz na czarnym prostokącie "wyświetl jako konkretny użytkownik", wpisz tam kogoś ze znajomych i wtedy Ci pokaże co widać na Twoim profilu jak ten znajomy na niego wejdzie. Nie wiem czy jasno napisałam, mam nadzieję, że jednak tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości