|
|
#4351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
Nasza jeszcze śpi leniuszek :PCytat:
buu biedna tylko się tam mocno nie denerwuj. Dziwne obyczaje,że ciążą zagrożona i tak odciagane to usg ![]() Cytat:
![]() Edit Torcia juz,zaczyna wariowac w łóżku pora wyprowadzić ją na trawkę :P U mnie też za oknem słońce
|
|
#4352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a jak u Was wyglądały babyshower? To jakieś zabawy czy co? Nie miałam tego wvzesniej a teraz się zastanawiam bo i tak planuje starszej urządzić parapetówke i zaprosić jej 4 kolegów i koleżanke z rocznika. Można to samemu organizowac?
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
To dziwne, że tak z tym zwlekają.
Leżałam na patologii ciąży i tak codziennie zarówno ja i inne dziewczyny z sali miałyśmy usg. Jak jedna miała skurcze na ktg to nawet w niedzielę zrobili jej usg. To racja.
|
#4357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szybko wam ten remont poszedł Oby pogoda dopisała na tym urlopie ![]() Cytat:
a psina będzie się pewnie lepiej spisywać niż niania elektryczna. Moje koty to chyba nawet nie domyślają się co się szykuje... ![]() Asiek przecież to jakaś kpina. Sprzęt też świętuje? Skoro i tak ten personel przyjść do pracy musi, to mogli by to od razu załatwić no jakaś głupota.Zbieram się powoli do jakiegoś działania,acz jeszcze nie wiem jakiego
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ściśle określone działanie a tak mi się nie chcę
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak te skurcze sie pojawiły to dali mi magnez, chociaż lekarz sam mi powiedział , że udowodniono teraz na podstawie jakiś badan , że magnez nie ma żadnego wplywu na skurcze tak naprawde a wielu pacjentkom pomaga jako placebo i mi akurat nie pomaga, bo miałam kroplowke 48h a jak twardniał tak twardniejeTutaj macie super profil na insta, młoda babeczka ginekolog prowadzi i wszystko super opisuje i m.in własnie o magnezie https://www.instagram.com/p/BDEPjXCx...ymamyginekolog |
|
|
|
|
#4360 | ||||||
|
Ania
|
Dzień dobry, dzień dobry!
![]() U mnie słoneczko świeci i oby tak calutki dzień. Ciekawe jak tam Anuszka z synusiem- daj proszę nam znać, jak tam, w miarę możliwości ![]() Ja mam dziś urodzinki, więc mam nadzieję, że to będzie przyjemny dzień.- Hania właśnie się przeciąga wbijając mi swoje części ciała w żebra, więc od razu humor mam lepszy(kto by pomyślał że z "bólu" będę się tak cieszyć ![]() Motylek- słodki ten Twój piesełek ![]() Mojej mamy suczka to jak dziecko, jak wskakuje do niej na kolana, to normalnie jak niemowlę się wtula w cycki ![]() Cytat:
![]() Najlepiej jak by nic nie bolało, ale lepsze chyba to biodro...chociaż z drugiej strony....zresztą! oby Ci szybciutko przeszło, co by to nie było ![]() Cytat:
![]() No bo wbrew pozorom takie historie nie są nam potrzebne w czasie ciąży.. Ja wczoraj oglądałam chwilę jakiś program o noworodkach... i tam był maluszek, który nie mógł samodzielnie oddychać(urodził się w terminie), i odłączyli go od aparatury, żeby sprawdzić, czy da radę...chwilę dal i trzeba było go reanimować- i to było pokazane. Wyszłam ze łzami w oczach, nie mogłam patrzeć.. Na całe szczęście z maluszkiem ok, długo był w szpitalu, ale zaczął oddychać sam i się skończyło wszystko ok. Ale takie programy to zdecydowanie nie dla mnie.- a jeszcze po tym programie zobaczyłam wieści od Anuszki. Także dziewczyny, nie możemy ześwirować... ![]() Cytat:
Jednak musisz na spokojnie do tego podejść, nerwy i stres nic nie pomogą, a mogą tylko zaszkodzić. Będzie dobrze w końcu i będziesz to tylko "wspominać" niedługo ![]() Co do auta- nas też czeka "remont" i też pewnie z 1000 zł pójdzie.. tylko odwlekamy w czasie bo kasy brak... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A skurcze się wyciszyły? ![]() Przypuszczam, ze stwierdzają, że skoro tętno dzidziusia dobre, skurczy nie ma(bo pewnie sie już wyciszyły) to można poczekać. Po co fatygowac lekarza, lepiej niech się kobieta denerwuje i czeka.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
|
|
|
#4361 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Ja przed chwilką się obudziłam Syn z dziadkami na majówce, mąż w pracy, a my z córą pospałyśmy jak nigdy!Właśnie zdałam sobie dzięki Wam sprawę z tego, że jutro sklepy pozamykane, a tak mi się nie chce jechać po zakupy ![]() A tak w ogóle to z trwogą dzisiaj wizaż odpalałam czy w nocy nie było żadnych przebojów Cytat:
Złośliwość rzeczy martwych... Nie daj się i głowa do góry! Cytat:
Dziewczynki chciałam zwrócić uwagę, że niebawem wypiszemy ten wątek i mam taką sugestię, że może znalazłaby się jakaś ochotniczka, która mogłaby ogarnąć nową część? Myślę, że dobrze byłoby nie zawracać teraz Ani gitary z wpisywaniem wizyt itp... |
||
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja takich rzeczy czytać nie mogę..
Niech ten miesiąc zleci szybko...
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Konto usunięte
|
haneczko wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin! Szybkiego porodu w terminie i zdrowia dla Ciebie, Hani, męża i wszystkich najbliższych
|
|
|
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To fajnie, że mogłaś pospać Niektóre dzieci to ranne ptaszki są, dobrze, że Twoja córka z tych bardziej łaskawych ![]() Ja mogę się zgłosić na taką ochotniczkę, jeśli chodzi o następną część wątku
|
|||
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w końcu skumała kiedy dzień, a kiedy noc i śpi wtedy kiedy mamusia ![]() Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-05-02 o 10:17 |
||
|
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Haneczka sto lat ... sto lat wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdrowka, pomyslnosci i szczesliwego rozwiazania. ![]() Ja mam meza w domu dzis, narazie spi, a mi sie nudzi. Cichutko leze w lozku zeby sie wyspal, a na dol bylam zjesc snuadanie i ucieklam na gore bo znowu drugi syn szwagierki chory, od dwoch dni kaszle strasznie i ma goraczke i teraz wymioty. Ciagle cos :/ A i dzis bede piekla buleczki pszenno zytnie, dawno nic "chlebowego" nie pueklam, ciekawe czy wyjda. Wy ostatnio o tortach piszecie... Zjadlabym
|
#4369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Haneczko 100 lat 100 lat
![]() Cytat:
poczeka m jeszcze z tydzień na ten syndrom wicia gniazda. Jak nie przyjdzie to zacznę bez niego
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Haneczka,wszystkiego naj z okazji urodzin:-* zdrówka,szczęścia i piniedzy;-)
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59782286]Dziewczyny a jak u Was wyglądały babyshower? To jakieś zabawy czy co? Nie miałam tego wvzesniej a teraz się zastanawiam bo i tak planuje starszej urządzić parapetówke i zaprosić jej 4 kolegów i koleżanke z rocznika. Można to samemu organizowac? Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Na moim baby shower był tort na początku a potem zabawy było lepienie dzidziusiow z plasteliny,robilysmy chlopom fryzury a 'la jak mam czesac Basię, jak wejdę do klubu to wrzucę zdjęcie męża jaką miał kokarde moja siostra kupiła jakieś wymyślne słoiczki z potrawami dla dzieci i musieliśmy zgadywać co jest co. Ciężko było,na serio był quiz dla panów z terminologii dzieciowej na zasadzie kto powie najfajniejsza definicje np.co to jest cebuszka,jak sobie przypomnę to leżę ze śmiechu. Było przebieranie misia w dzieciowe ciuszki na czas,było ozdabianie babeczek kolorowymi lukrami. Na sam koniec moja siostra wydrukowala taka jakby ankietę z pytaniami np.gdzie poznalas moich rodziców, jaką książkę powinnam przeczytać itd. Każdy się podpisywał,ogólnie było i śmiesznie i wzruszajaco. Nagrody to były Kinder niespodzianki,kinderjoy'e , były też nagrody pocieszenia,takie małe likierki
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Święto Pracy nam się przedłużyło |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zadomowienie
|
Dzanet,myślę,że da się samej to zorganizowac,ale na tym etapie ciąży polecam znaleźć pomocników. Ja niby dużo sama nie robiłam a i tak byłam strasznie zmeczona
|
|
|
|
#4373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i muszę wyprasować jeszcze pościel dla maluszka bo została wyprana a za tydzień składamy łóżeczko |
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka, wszystkiego najlepszego 🌷 wszelkich wspaniałości.
Do mnie dzisiaj przyszły prześcieradła, ale frotte nie jersey, przewijak i pieluszka bambusowa 120x120. Pieluszka chyba za różowa dla chłopca :-( na zdjęciu tak nie wyglądała.. ![]() ![]() Zostawię to wszystko, bo potrzebuję do rodziców drugiej wyprawki, żeby nie wozić się że wszystkim. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, Kochana!
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
haneczka wszystkiego naj
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-05-02 o 10:29 |
|
|
|
#4377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
MamaNiny, mam taką samą pieluchę bambusową, wg mnie jest uniwersalna
Nie powiem, ja dużo rzeczy brałam takich bardziej neutralnych, na wypadek gdyby drugie dziecko było chłopcem ![]() No właśnie, muszę jeszcze zamówić przewijak i wanienkę, wyleciało mi to z głowy! |
|
|
|
#4379 | |||||||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
I bardzo chętnie przyjmiemy Twoją propozycję! ![]() Cytat:
no to mnie zszokowałaś...Cytat:
![]() Oby Ciebie nic nie złapało już. Cytat:
![]() O ja też tak mam, jak nie przyjdzie syndrom, to zacznę bez niego- ha ha ha. Ja wiem, ze pewnie nie zacznę ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Fajny babyshower ![]() Cytat:
pisałam kiedyś, że róż nosili chłopcy![]() Dziękuję bardzo ![]() Kochane, czy któraś z Was się orientuje, czy jak ukryje jakiś post na facebooku, to nie będzie on widoczny dla nikogo? Ukryłam wiadomość od "przyjaciółki" która napisała mi życzenia i ewidentnie dała znać, że jestem w ciąży- sama tego nie ogłaszałam i nie chciałam żeby ktoś to robił, jak mam o zrobić to sama, a nie przez kogoś(a tłumaczyłam jej kiedyś, że koleżanka tak mi zrobiła i ona była oburzona, a teraz sama tak zrobiła). Nie wiem jak teraz to sprawdzić i nie wiem jak to usunąć, bo nigdzie tego nie widzę... Ktoś coś wie? ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Dziękuję bardzo
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||||
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Nasza jeszcze śpi leniuszek :P

szybko wam ten remont poszedł
no jakaś głupota.

moja siostra kupiła jakieś wymyślne słoiczki z potrawami dla dzieci i musieliśmy zgadywać co jest co. Ciężko było,na serio