Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-02, 10:41   #1651
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Niiic.. Mialam zamiar syrop prawoslazowy kupić ale musze wyczytac czy mozna przy kp

Oooo hahha lubie więc sprobuje.

Ale akcja z tymi kotami :-( :-*
Marcia, a mleko z miodem? to powinno byc dobre na gardlo i kaszel. Aha, mnie meczyło takie drapanie w gardle, chrypa, kaszel i mąż kupił mi tabletki do ssania z porostem islandzkim i z czarna porzeczką, to mozna przy kp, bo brałam jak dorobiłam sie w szpitalu jak M. był chory. Zaraz poszukam nazwy tych tabletek.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:43   #1652
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cześć

dziękuję za miłe słowa, co do mojej sytuacji z mamą. Było fajnie, ale tak jak napisałam jest mi przykro i ciężko żeby mi nie było. Nawet tesciowa powiedziała, że jej się w głowie nie mieści co moja mama zrobiła i widziałam że starała się być dla mnie ciepła taka wyjątkowo żeby może mi wynagrodzić w jakiś sposób...

Super ze piszecie o tym paracetamolu bo się przydadzą informacje.

Co do kotków vivien podziwiam Cie ze tak się przejelas sprawa. Niby zwierzę to zwierzę ale mi też serce pęka na cierpienie zwierzątek szczególnie psów bo psiara jestem, ale kotków również i cudna córeczka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 10:49   #1653
Elena_22
Wtajemniczenie

Marcia, te tabletki to FIORDA, ok. 12 zł za 30 sztuk, naprawdę pomaga
Możesz sobie jeszcze o tym poczytać.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

on jest tez dla dzieci, kobiet w ciaży i matek karmiacych.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Dobra dziewczyny, uciekam na razie, mam gosci zaraz a jeszcze pranie sie robi , bo wyszły 2 pralki, a nie 1 .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:06   #1654
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Dokładnie 100 % pewności nikt nam nie da. I co jakiś czas zmieniają się zalecenia.
Dla mnie te badania trochę z dupy za przreproszeniem �� mogli już zrobić 3 grupy badanych:
1 z profilaltycznie podanym paracetamolem w 3 dawkach
2 z podanym lekiem przeciwgorączkowym w tym paracetamolem w razie gorączki po szczepieniu
3 grupa kontrolna, gdzie nie podano żadnych leków, bo gorączka nie wystapiła, albo wystąpiła ale organizm sam ją zwalczył.
To miałoby sens.

A tak... co to za grupa kontrolna, w której i tak ileś tam dzieci wzięło paracetamol. �� i nie wiemy jaki odsetek one stanowią w tej grupie.

Motyl a tak z innej beczki. Nie wiem, czy widziałaś mój wpis w k. Możesz polecić jakiegoś dziecięcego okulistę?

I jeszcze mam do Ciebie pytanko �� znasz jakąś fajną miejscówkę na spacerek z wózkiem u nas? Coś takiego jak tężnia solankowa tzn.fajny parking gdzie bez spinki można auto zostawić. Mam nerwa bo nie da się wjechać na parking tam na drodze na zaporę w Wapienicy... od roku jakiś remont robią i droga zamknięta ��

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
No dokładnie, tak powinni byli zrobić. Przyznam,że tak naprawdę to zaufałam zdaniu mojej pediatry ( a ona nie wiem na czym dokładnie ma tak poparte informacje, mówiła,że to są dość świeże),potem w domu znalazłam ten artykuł i przeczytałam tak pobieżnie uznając, że tak, ma rację Podałam Wam tutaj to info jako pewnik, wkleiłam artykuł bo byłam pewna,że Figa będzie chciała jakichś naukowych dowodów No ale jak widać, tak czy siak lepiej uważać z tym paracetamolem

Co do okulisty, to ciężko mi doradzić. Na NFZ jest na Wiśniowej, czeka się długo.Ale byłam tam tylko raz z Tusią,prywatnie, nie wypowiem się na temat lekarki. wiem,że też w Centrum Pediatrycznym na nfz jest. A prywatnie to można sobie w obu tych przychodniach iść, wtedy się czeka krócej.A co chcesz skontrolować?
My się teraz wybieramy z Tusią do okulistki mojej. Mieliśmy skierowanie na nfz, ale na nfz zakrapiają oczka atropiną, u małych dzieci ta atropina może działać nawet kilka dni, co przeszkadza maluchowi.Moja okulistka ma jakiś płyn z Niemiec, który działa max 3 godziny, także wolę pójść do niej i zapłacić, niż żeby Tusia miała mieć większe nieprzyjemności.

Mówisz o tężniach w Jaworzu?
A Błonie?tam fajnie można pospacerować,w lasku są ścieżki. No i na lotnisko czasem chodzimy. A tak oprócz tego to koło domu. Lubimy sobie jeździć w weekendy do Wisły, do Cieszyna (jest super deptaczek po czeskiej stronie), do parku w Pszczynie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:10   #1655
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj dobra nocka była mała zasnęła o 21 I wstała o 3:30 I spala do 7 potem

Byłyśmy na rehabilitacji. Pani powiedziała ze widzi że mała ma więcej siły w nóżkach i główka delikatnie się prostuje bo z przodu juz tak się w oczy nie rzuca. Ciesze się bardzo

Mia była bardzo dzielna , dopiero jak pani jej główkę ciskala żeby poruszać kości i stymulować je do poruszania się to wtedy plakala. Ale ogólnie ok bylo
Dzisiaj byłam tam z koleżanką bo tż ma jakieś zebranie na szczycie koreancami dzisiaj

U nas ladna pogoda. Pójdę później z mala na spacer. Ale to kolo 15 dopiero.
Spr pogodę i od czwartku ma być po 25 stopni niby )

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:14   #1656
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Marcia, a mleko z miodem? to powinno byc dobre na gardlo i kaszel. Aha, mnie meczyło takie drapanie w gardle, chrypa, kaszel i mąż kupił mi tabletki do ssania z porostem islandzkim i z czarna porzeczką, to mozna przy kp, bo brałam jak dorobiłam sie w szpitalu jak M. był chory. Zaraz poszukam nazwy tych tabletek.
Oo

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Marcia, te tabletki to FIORDA, ok. 12 zł za 30 sztuk, naprawdę pomaga
Możesz sobie jeszcze o tym poczytać.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

on jest tez dla dzieci, kobiet w ciaży i matek karmiacych.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Dobra dziewczyny, uciekam na razie, mam gosci zaraz a jeszcze pranie sie robi , bo wyszły 2 pralki, a nie 1 .

Dziekuje kochana jestes :-*

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej

Byłyśmy na rehabilitacji. Pani powiedziała ze widzi że mała ma więcej siły w nóżkach i główka delikatnie się prostuje bo z przodu juz tak się w oczy nie rzuca. Ciesze się bardzo

Mia była bardzo dzielna , dopiero jak pani jej główkę ciskala żeby poruszać kości i stymulować je do poruszania się to wtedy plakala. Ale ogólnie ok bylo
Dzisiaj byłam tam z koleżanką bo tż ma jakieś zebranie na szczycie koreancami dzisiaj

Super :-D

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Aaa i elena mleko z miodem niezbyt bo nie pije mleka. Chyba ze z sojowym
Stary 2016-05-02, 11:17   #1657
agaczilla21
Zakorzenienie

Wqrwilam się...ilez można chodzić w pampkach...sciaglam Mikolajowi, nocnik stoi w salonie i myślę będzie sikal tam albo w gaciory...pampek tylko na noc..i co???ani razu nie zesikal się w gacie 😊 tylko kilka par mokrych bo sika na kucka nie siadając na nocik żeby szumiało 😊

Teraz muszę Lilce kupic nocnik w księżniczki i do dziela 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 11:18   #1658
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Hej

Super

Dziewczyny, chcemy pojechać za miesiąc w strony tż, w piątek rano 400 km do rodziców na dwie noce, a w nd 100 km z tamtąd na chrzest dzieci szwagierki czyli msza, a potem obiad w restauracji i wieczorem 350 km do Krakowa. Hania będzie miała wtedy jakieś 13 tygodni. Czy to nie jest głupi/ryzykowny/niebezpieczny pomysł dla takiego małego dziecka??

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Wqrwilam się...ilez można chodzić w pampkach...sciaglam Mikolajowi, nocnik stoi w salonie i myślę będzie sikal tam albo w gaciory...pampek tylko na noc..i co???ani razu nie zesikal się w gacie 😊 tylko kilka par mokrych bo sika na kucka nie siadając na nocik żeby szumiało 😊

Teraz muszę Lilce kupic nocnik w księżniczki i do dziela 😊
Łiiii gratulacje !!!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-02, 11:20   #1659
agaczilla21
Zakorzenienie

Paula dzielna Mijka 😃
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:24   #1660
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No dokładnie, tak powinni byli zrobić. Przyznam,że tak naprawdę to zaufałam zdaniu mojej pediatry ( a ona nie wiem na czym dokładnie ma tak poparte informacje, mówiła,że to są dość świeże),potem w domu znalazłam ten artykuł i przeczytałam tak pobieżnie uznając, że tak, ma rację Podałam Wam tutaj to info jako pewnik, wkleiłam artykuł bo byłam pewna,że Figa będzie chciała jakichś naukowych dowodów No ale jak widać, tak czy siak lepiej uważać z tym paracetamolem

Co do okulisty, to ciężko mi doradzić. Na NFZ jest na Wiśniowej, czeka się długo.Ale byłam tam tylko raz z Tusią,prywatnie, nie wypowiem się na temat lekarki. wiem,że też w Centrum Pediatrycznym na nfz jest. A prywatnie to można sobie w obu tych przychodniach iść, wtedy się czeka krócej.A co chcesz skontrolować?
My się teraz wybieramy z Tusią do okulistki mojej. Mieliśmy skierowanie na nfz, ale na nfz zakrapiają oczka atropiną, u małych dzieci ta atropina może działać nawet kilka dni, co przeszkadza maluchowi.Moja okulistka ma jakiś płyn z Niemiec, który działa max 3 godziny, także wolę pójść do niej i zapłacić, niż żeby Tusia miała mieć większe nieprzyjemności.

Mówisz o tężniach w Jaworzu?
A Błonie?tam fajnie można pospacerować,w lasku są ścieżki. No i na lotnisko czasem chodzimy. A tak oprócz tego to koło domu. Lubimy sobie jeździć w weekendy do Wisły, do Cieszyna (jest super deptaczek po czeskiej stronie), do parku w Pszczynie
Lilka ma jedną źrenicę większą. Niby do 3 miesiąca może tak być, a ona ma dopiero 2 miechy. Ale jak za miesiąc nic się nie zmieni, to wolałabym skontrolować. A dr H. nie widział różnicy więc sama nie wiem, co o tym myśleć.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:25   #1661
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Super

Dziewczyny, chcemy pojechać za miesiąc w strony tż, w piątek rano 400 km do rodziców na dwie noce, a w nd 100 km z tamtąd na chrzest dzieci szwagierki czyli msza, a potem obiad w restauracji i wieczorem 350 km do Krakowa. Hania będzie miała wtedy jakieś 13 tygodni. Czy to nie jest głupi/ryzykowny/niebezpieczny pomysł dla takiego małego dziecka??

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Łiiii gratulacje !!!
Czy ja wien.. Przerwy robcie na karmieniei. Wyjecoe z fotelika

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 11:37   #1662
Aninis
Zakorzenienie

Motyl tak - tężnia w Jaworzu 😊
Ja Wisłę w weekend omijam... za dużo ludzi. Ale w ciągu tygodnia jak najbardziej. I właśnie mi przypomniałaś o fajnym deptaku nad rzeką w Szczyrku 😊 a tam jest dużo miejsc parkingowych wzdłuż drogi ...tylko co z tą pogodą ja się pytam.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Paula hurrrra w końcu poprawa 😀 Mia jest dzielna. Mały wielki człowiek 😊

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Esor ostatnio czytałam artykuł, że jak się jedzie z dzieckiem w dłuższą podróż, to powinno się co 2h robić postój żeby wyjąć dziecko z fotelika... bo dłuższe przebywanie w takiej pozycji nie jest zbyt zdrowe. Więc jak się będziecie zatrzymywać, to będzie ok.
Moja Lilka uwielbia jeździć autem 😀 czasem tylko jak się zatrzymujemy na światłach to się irytuje hahaha

Stary 2016-05-02, 11:38   #1663
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Łiiii gratulacje !!!
nie no co ty tylko pamiętajcie o postojach co 2 godziny, wyciągnięciu Hani z fotelika, niech sobie z 15 minut poleży normalnie na jakimś kocyku na płasko.

Cytat:
Lilka ma jedną źrenicę większą. Niby do 3 miesiąca może tak być, a ona ma dopiero 2 miechy. Ale jak za miesiąc nic się nie zmieni, to wolałabym skontrolować. A dr H. nie widział różnicy więc sama nie wiem, co o tym myśleć.
Myślę,że takie wątpliwości warto skonsultować. Sama konsultuję jak mnie coś niepokoi. Ale niestety nie jestem w stanie polecić żadnego okulisty dziecięcego

Cytat:
Motyl tak - tężnia w Jaworzu 😊
Ja Wisłę w weekend omijam... za dużo ludzi. Ale w ciągu tygodnia jak najbardziej. I właśnie mi przypomniałaś o fajnym deptaku nad rzeką w Szczyrku 😊 a tam jest dużo miejsc parkingowych wzdłuż drogi ...tylko co z tą pogodą ja się pytam.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Paula hurrrra w końcu poprawa 😀 Mia jest dzielna. Mały wielki człowiek 😊

No właśnie, w Szczyrku też

Paula brawa dla Mijki))

Stary 2016-05-02, 11:39   #1664
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
zerknęłam i nie wiem, czy my czytamy jakieś inne opracowanie. Z tego co ja tam widzę tou dzieci,którym został podany paracetamol poziom przeciwciał był niższy niż u grupy kontrolnej. I nie jest to tak jak piszesz zawsze pewnik,że to tylko i wyłącznie wina paracetamolu, ale po prostu lepiej go nie podawać, jeśli nie trzeba. A trzeba?no nie, są inne środki.
Ja nie dyskutuje na temat artykulu bo nie mam czasu przeczytac ale tu w UK przymusowo prawie daja paracetamol przy pierwszej dawce pneumo, czyli przy pierwszej szczepionce bo wszystko szczepia razem. Ibuprofen mozna dawac dopiero od 3 miesiaca i on jest wlasnie przeciwzapalny wiec to raczej tego nie powinno sie dawac przy szczepionce. Paracetamol nie jest przeciwzapalny a tylko przeciwbolowy i obnizajacy goraczke wiec ja nie wiem o co chodzi z tym paracetamolem Tutaj nawet daja ulotke o tym ze trzeba dac paracetamol przy pierwszej szczepionce.

Cytat:
Super

Łiiii gratulacje !!!
Ja z dwu miesiecznym jechalam 100 mil na lotnisko i 2h samolotem, plus oczekiwanie itp. Jak sie na to przygotujesz to Hania bedzie miala wycieczke Dla niej to i tak wszystko jedno poki ma co jesc i gdzie spac.
I wspolczuje sytuacji z mama. Znowu cie zawiodla, to przykre, musisz sie skupic na ludziach ktorzy potrafia okazywac milosc

Vivien ja kiedys mialam 8 kotow, wszystkie znajdy tez bym wziela Ja M byla mala to znalazlam mala wiwiorke i tez ratowalam
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 11:46   #1665
Aninis
Zakorzenienie

Siasia i co z tą wiewiórką? Uratowałaś ją?

Mi to zawsze jest szkoda jak widzę potrąconego jeża, sarnę, lisa, kota itd. Zawsze wtedy sobie myślę, że jak to była samica i miała młode, to one właśnie umierają śmiercią głodową :-(
A ile zwierząt przeżyje samo potrącenie, a później umiera gdzieś w rowie :/

Stary 2016-05-02, 11:53   #1666
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Esor przykro się czyta i w głowie nie mieści....
Mleko ma 600g.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 12:26   #1667
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Ja nie dyskutuje na temat artykulu bo nie mam czasu przeczytac ale tu w UK przymusowo prawie daja paracetamol przy pierwszej dawce pneumo, czyli przy pierwszej szczepionce bo wszystko szczepia razem. Ibuprofen mozna dawac dopiero od 3 miesiaca i on jest wlasnie przeciwzapalny wiec to raczej tego nie powinno sie dawac przy szczepionce. Paracetamol nie jest przeciwzapalny a tylko przeciwbolowy i obnizajacy goraczke wiec ja nie wiem o co chodzi z tym paracetamolem Tutaj nawet daja ulotke o tym ze trzeba dac paracetamol przy pierwszej szczepionce.

Ja z dwu miesiecznym jechalam 100 mil na lotnisko i 2h samolotem, plus oczekiwanie itp. Jak sie na to przygotujesz to Hania bedzie miala wycieczke Dla niej to i tak wszystko jedno poki ma co jesc i gdzie spac.
I wspolczuje sytuacji z mama. Znowu cie zawiodla, to przykre, musisz sie skupic na ludziach ktorzy potrafia okazywac milosc

Vivien ja kiedys mialam 8 kotow, wszystkie znajdy tez bym wziela Ja M byla mala to znalazlam mala wiwiorke i tez ratowalam

Podobno w UK na wszystko dają paracetamol? A tak na serio, to nawet są też jakieś opracowania angielskich lekarzy,żeby nie dawać paracetamolu zapobiegawczo.

A Ibuprofen działa przeciwgorączkowo, przeciwbólowo i dodatkowo przeciwzapalnie. Czyli to co paracetamol+ przeciwzapalnie.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

A tak już odchodząc od tamtego tematu, to zaczęły mi włosy wypadać. A co najlepsze, to Zosi się zaczęły wycierać z tyłu głowy+ sama sobie przypadkiem wyrywa, bo ja próbuje coś łapać to często i za włosy sobie pociagnie. Także łysiejemy obie

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2016-05-02 o 12:24
Stary 2016-05-02, 12:36   #1668
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Esor przykro się czyta i w głowie nie mieści....
Mleko ma 600g.
Wiem

Oooo dzięki! Czyli cenowo porównywalnie. Moze sprobujemy tego Hipp, tak? Hipp 1 i tyle?

Dzieki wielkie dziewczyny za odpowiedz a propos wyjazdu To jedziemy

Aninis moja ma tak samo, jak jedziemy szybko jest ok, ale swiatla i hamowanie masakra. Na szczescie 3/4 drogi do tesciow to autostrada

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-05-02, 12:39   #1669
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno w UK na wszystko dają paracetamol? A tak na serio, to nawet są też jakieś opracowania angielskich lekarzy,żeby nie dawać paracetamolu zapobiegawczo.

A Ibuprofen działa przeciwgorączkowo, przeciwbólowo i dodatkowo przeciwzapalnie. Czyli to co paracetamol+ przeciwzapalnie.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

A tak już odchodząc od tamtego tematu, to zaczęły mi włosy wypadać. A co najlepsze, to Zosi się zaczęły wycierać z tyłu głowy+ sama sobie przypadkiem wyrywa, bo ja próbuje coś łapać to często i za włosy sobie pociagnie. Także łysiejemy obie

U mnie to samo !! A zw zrobiłam blond pasemka to lecą strasznie mi teraz. Jak od kurze to za 5 min wszędzie leżą znowu włosy. I mała tez gubi ona ma czarne takie krótki to śmiesznie jest jak wstaje po nocy i w lapce ma bo wyrywa je sobie

Laski wszem i wobec oznajmiam ze robole zakończyli robix drogę

Pożegnałam ostatnich swoich przyjaciół na ttm moim zadupiu

Nastała cisza jak w grobie

Mia i Tosia <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 13:02   #1670
mamusiaczek
Rozeznanie

A my pozdrawiamy z Beskidu żywieckiego chłopcy pluskają się q Aquaparku a my z Tusia kawkujemy i mam czas na neta próbowałam wrzucić fotkę z telefonu, ale coś mi nie idzie :P

Parę dni poza domem to jednak jest to! Niby nie daleko, ale cudnie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Moje włosy też wypadają okropnie... Ja tylko się modlę, żeby wypadły równomiernie z całości,a nie plackami

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Esor moja Marta ma teraz 13 tygodni i myślę że bezproblemowo dałaby radę w podróży oczywiście z przerwami. dobrze że jedziecie!
Stary 2016-05-02, 13:05   #1671
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo !! A zw zrobiłam blond pasemka to lecą strasznie mi teraz. Jak od kurze to za 5 min wszędzie leżą znowu włosy. I mała tez gubi ona ma czarne takie krótki to śmiesznie jest jak wstaje po nocy i w lapce ma bo wyrywa je sobie

Laski wszem i wobec oznajmiam ze robole zakończyli robix drogę

Pożegnałam ostatnich swoich przyjaciół na ttm moim zadupiu

Nastała cisza jak w grobie
hahaha jeszcze za nimi zatęsknisz mówię Ci
Stary 2016-05-02, 13:06   #1672
mamusiaczek
Rozeznanie

Agata - u nas też walka z T. pampkami. Myślę że do wakacji damy radę

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Paula...i co teraz? Pozostaje tylko kurier!
Stary 2016-05-02, 13:06   #1673
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha jeszcze za nimi zatęsknisz mówię Ci

Juz nie mam co cyckami świecić
Chyba że dla koni czy krów

Mia i Tosia <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 13:08   #1674
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem

Oooo dzięki! Czyli cenowo porównywalnie. Moze sprobujemy tego Hipp, tak? Hipp 1 i tyle?

Dzieki wielkie dziewczyny za odpowiedz a propos wyjazdu To jedziemy

Aninis moja ma tak samo, jak jedziemy szybko jest ok, ale swiatla i hamowanie masakra. Na szczescie 3/4 drogi do tesciow to autostrada
Udanego wyjazdu
Zazdroszczę Ci rodziny tż.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Juz nie mam co cyckami świecić
Chyba że dla koni czy krów
Mamusiaczek dobrze prawi... tylko kurier Ci pozostał
Stary 2016-05-02, 13:09   #1675
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Agata - u nas też walka z T. pampkami. Myślę że do wakacji damy radę

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Paula...i co teraz? Pozostaje tylko kurier!

Hahah

Oglądam właśnie zasłonki do wózka na necie

Coś czuje ze zamówienie pójdzie wieczorem ))

Ale swoją drogą jaka mam teraz ulice ! Gładka jak dupka niemowlaka

Mia i Tosia <3

Stary 2016-05-02, 13:15   #1676
marciar7
Zakorzenienie

Kurczę Zosia naokoko ust na brodzie i pod nosem dostala jakis czerwonych plamek. Co to moze byc?? Nie smarowalam niczym piersi nie wiem..
Stary 2016-05-02, 13:17   #1677
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Ja to odliczam czas do 20 nie mogę się doczekać gry o tron
Ttlko jak tu uśpić mała tak żeby już spala na amen o 20

To już będzie tż sprawa

Po pracy jedzie jeszcze do obi bo nie wiem skąd i jak mrówki u nas w kuchni biegają. Te zwykłe czarne ... nie wiem jak one władza do domu ale skubane dużo ich i gryzą .. ostatnio mnie w nogę coś zapieklo pod spodniami patrzę co jest a tam mrówka!

Jeszcze mi moja samarke pogryza
Musi jakaś trutke kupić a jak będzie miał w czwartek wolne to podsuwa szafki i poszuka jakiejś dziury czy co gdzie one wlaza.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Kurczę Zosia naokoko ust na brodzie i pod nosem dostala jakis czerwonych plamek. Co to moze byc?? Nie smarowalam niczym piersi nie wiem..
Może to potowki?

Moja na łokciach ma jakieś suche placki. Siostra mówi ze to może uczulenie na mleko. Zapytam pediatre jak nie zejdzie to.

Mia i Tosia <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-02, 13:24   #1678
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Ja to odliczam czas do 20 nie mogę się doczekać gry o tron
Ttlko jak tu uśpić mała tak żeby już spala na amen o 20

To już będzie tż sprawa

Po pracy jedzie jeszcze do obi bo nie wiem skąd i jak mrówki u nas w kuchni biegają. Te zwykłe czarne ... nie wiem jak one władza do domu ale skubane dużo ich i gryzą .. ostatnio mnie w nogę coś zapieklo pod spodniami patrzę co jest a tam mrówka!

Jeszcze mi moja samarke pogryza
Musi jakaś trutke kupić a jak będzie miał w czwartek wolne to podsuwa szafki i poszuka jakiejś dziury czy co gdzie one wlaza.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Może to potowki?

Moja na łokciach ma jakieś suche placki. Siostra mówi ze to może uczulenie na mleko. Zapytam pediatre jak nie zejdzie to.
U nas suche placki to typowy objaw alergii więc może być to.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-02, 13:28   #1679
marciar7
Zakorzenienie

Potowki nie.. Bardziej jak alergiczne wyglada. Takie jakby uklucia szpilek
Stary 2016-05-02, 13:38   #1680
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
A my pozdrawiamy z Beskidu żywieckiego chłopcy pluskają się q Aquaparku a my z Tusia kawkujemy i mam czas na neta próbowałam wrzucić fotkę z telefonu, ale coś mi nie idzie :P

Parę dni poza domem to jednak jest to! Niby nie daleko, ale cudnie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Moje włosy też wypadają okropnie... Ja tylko się modlę, żeby wypadły równomiernie z całości,a nie plackami

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Esor moja Marta ma teraz 13 tygodni i myślę że bezproblemowo dałaby radę w podróży oczywiście z przerwami. dobrze że jedziecie!

ooo gdzie jesteście?

Cytat:
Hahah

Oglądam właśnie zasłonki do wózka na necie

Coś czuje ze zamówienie pójdzie wieczorem ))

Ale swoją drogą jaka mam teraz ulice ! Gładka jak dupka niemowlaka

a gdzie to możn te zasłonki oglądnąć?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości