|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Marcia, a mleko z miodem? to powinno byc dobre na gardlo i kaszel. Aha, mnie meczyło takie drapanie w gardle, chrypa, kaszel i mąż kupił mi tabletki do ssania z porostem islandzkim i z czarna porzeczką, to mozna przy kp, bo brałam jak dorobiłam sie w szpitalu jak M. był chory. Zaraz poszukam nazwy tych tabletek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cześć
![]() dziękuję za miłe słowa, co do mojej sytuacji z mamą. Było fajnie, ale tak jak napisałam jest mi przykro i ciężko żeby mi nie było. Nawet tesciowa powiedziała, że jej się w głowie nie mieści co moja mama zrobiła i widziałam że starała się być dla mnie ciepła taka wyjątkowo żeby może mi wynagrodzić w jakiś sposób... Super ze piszecie o tym paracetamolu bo się przydadzą informacje. Co do kotków vivien podziwiam Cie ze tak się przejelas sprawa. Niby zwierzę to zwierzę ale mi też serce pęka na cierpienie zwierzątek szczególnie psów bo psiara jestem, ale kotków również ![]() ![]()
#1653 |
Wtajemniczenie
|
Marcia, te tabletki to FIORDA, ok. 12 zł za 30 sztuk, naprawdę pomaga
![]() Możesz sobie jeszcze o tym poczytać. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- on jest tez dla dzieci, kobiet w ciaży i matek karmiacych. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Dobra dziewczyny, uciekam na razie, mam gosci zaraz a jeszcze pranie sie robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do okulisty, to ciężko mi doradzić. Na NFZ jest na Wiśniowej, czeka się długo.Ale byłam tam tylko raz z Tusią,prywatnie, nie wypowiem się na temat lekarki. wiem,że też w Centrum Pediatrycznym na nfz jest. A prywatnie to można sobie w obu tych przychodniach iść, wtedy się czeka krócej.A co chcesz skontrolować? My się teraz wybieramy z Tusią do okulistki mojej. Mieliśmy skierowanie na nfz, ale na nfz zakrapiają oczka atropiną, u małych dzieci ta atropina może działać nawet kilka dni, co przeszkadza maluchowi.Moja okulistka ma jakiś płyn z Niemiec, który działa max 3 godziny, także wolę pójść do niej i zapłacić, niż żeby Tusia miała mieć większe nieprzyjemności. Mówisz o tężniach w Jaworzu? A Błonie?tam fajnie można pospacerować,w lasku są ścieżki. No i na lotnisko czasem chodzimy. A tak oprócz tego to koło domu. Lubimy sobie jeździć w weekendy do Wisły, do Cieszyna (jest super deptaczek po czeskiej stronie), do parku w Pszczynie ![]()
![]() |
#1655 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj dobra nocka była ![]() ![]() Byłyśmy na rehabilitacji. Pani powiedziała ze widzi że mała ma więcej siły w nóżkach i główka delikatnie się prostuje bo z przodu juz tak się w oczy nie rzuca. Ciesze się bardzo ![]() Mia była bardzo dzielna , dopiero jak pani jej główkę ciskala żeby poruszać kości i stymulować je do poruszania się to wtedy plakala. Ale ogólnie ok bylo ![]() Dzisiaj byłam tam z koleżanką bo tż ma jakieś zebranie na szczycie koreancami dzisiaj ![]() U nas ladna pogoda. Pójdę później z mala na spacer. Ale to kolo 15 dopiero. Spr pogodę i od czwartku ma być po 25 stopni niby ![]()
#1656 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje kochana jestes :-* Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Aaa i elena mleko z miodem niezbyt bo nie pije mleka. Chyba ze z sojowym ![]()
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
Wqrwilam się...ilez można chodzić w pampkach...sciaglam Mikolajowi, nocnik stoi w salonie i myślę będzie sikal tam albo w gaciory...pampek tylko na noc..i co???ani razu nie zesikal się w gacie 😊 tylko kilka par mokrych bo sika na kucka nie siadając na nocik żeby szumiało 😊
Teraz muszę Lilce kupic nocnik w księżniczki i do dziela 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, chcemy pojechać za miesiąc w strony tż, w piątek rano 400 km do rodziców na dwie noce, a w nd 100 km z tamtąd na chrzest dzieci szwagierki czyli msza, a potem obiad w restauracji i wieczorem 350 km do Krakowa. Hania będzie miała wtedy jakieś 13 tygodni. Czy to nie jest głupi/ryzykowny/niebezpieczny pomysł dla takiego małego dziecka?? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Paula dzielna Mijka 😃
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
Motyl tak - tężnia w Jaworzu 😊
Ja Wisłę w weekend omijam... za dużo ludzi. Ale w ciągu tygodnia jak najbardziej. I właśnie mi przypomniałaś o fajnym deptaku nad rzeką w Szczyrku 😊 a tam jest dużo miejsc parkingowych wzdłuż drogi ...tylko co z tą pogodą ja się pytam. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Paula hurrrra w końcu poprawa 😀 Mia jest dzielna. Mały wielki człowiek 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Esor ostatnio czytałam artykuł, że jak się jedzie z dzieckiem w dłuższą podróż, to powinno się co 2h robić postój żeby wyjąć dziecko z fotelika... bo dłuższe przebywanie w takiej pozycji nie jest zbyt zdrowe. Więc jak się będziecie zatrzymywać, to będzie ok. Moja Lilka uwielbia jeździć autem 😀 czasem tylko jak się zatrzymujemy na światłach to się irytuje hahaha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie, w Szczyrku też ![]() Paula brawa dla Mijki ![]()
![]() |
#1664 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I wspolczuje sytuacji z mama. Znowu cie zawiodla, to przykre, musisz sie skupic na ludziach ktorzy potrafia okazywac milosc ![]() Vivien ja kiedys mialam 8 kotow, wszystkie znajdy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
Siasia i co z tą wiewiórką? Uratowałaś ją?
Mi to zawsze jest szkoda jak widzę potrąconego jeża, sarnę, lisa, kota itd. Zawsze wtedy sobie myślę, że jak to była samica i miała młode, to one właśnie umierają śmiercią głodową :-( A ile zwierząt przeżyje samo potrącenie, a później umiera gdzieś w rowie :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Wtajemniczenie
|
Esor przykro się czyta i w głowie nie mieści....
Mleko ma 600g.
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno w UK na wszystko dają paracetamol? ![]() A Ibuprofen działa przeciwgorączkowo, przeciwbólowo i dodatkowo przeciwzapalnie. Czyli to co paracetamol+ przeciwzapalnie. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- A tak już odchodząc od tamtego tematu, to zaczęły mi włosy wypadać. A co najlepsze, to Zosi się zaczęły wycierać z tyłu głowy+ sama sobie przypadkiem wyrywa, bo ja próbuje coś łapać to często i za włosy sobie pociagnie. Także łysiejemy obie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-05-02 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Mamusia Luty 2016
|
Wiem
![]() Oooo dzięki! Czyli cenowo porównywalnie. Moze sprobujemy tego Hipp, tak? Hipp 1 i tyle? Dzieki wielkie dziewczyny za odpowiedz a propos wyjazdu ![]() ![]() ![]() Aninis moja ma tak samo, jak jedziemy szybko jest ok, ale swiatla i hamowanie masakra. Na szczescie 3/4 drogi do tesciow to autostrada ![]() ![]()
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to samo !! A zw zrobiłam blond pasemka to lecą strasznie mi teraz. Jak od kurze to za 5 min wszędzie leżą znowu włosy. I mała tez gubi ona ma czarne takie krótki to śmiesznie jest jak wstaje po nocy i w lapce ma bo wyrywa je sobie ![]() Laski wszem i wobec oznajmiam ze robole zakończyli robix drogę ![]() Pożegnałam ostatnich swoich przyjaciół na ttm moim zadupiu ![]() Nastała cisza jak w grobie ![]()
![]() |
#1670 |
Rozeznanie
|
A my pozdrawiamy z Beskidu żywieckiego
![]() ![]() Parę dni poza domem to jednak jest to! Niby nie daleko, ale cudnie ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Moje włosy też wypadają okropnie... Ja tylko się modlę, żeby wypadły równomiernie z całości,a nie plackami ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Esor moja Marta ma teraz 13 tygodni i myślę że bezproblemowo dałaby radę w podróży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Rozeznanie
|
Agata - u nas też walka z T. pampkami. Myślę że do wakacji damy radę
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Paula...i co teraz? Pozostaje tylko kurier! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
Juz nie mam co cyckami świecić ![]() Chyba że dla koni czy krów ![]()
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Ci rodziny tż. ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah ![]() Oglądam właśnie zasłonki do wózka na necie ![]() Coś czuje ze zamówienie pójdzie wieczorem ![]() Ale swoją drogą jaka mam teraz ulice ! Gładka jak dupka niemowlaka ![]() ![]()
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Kurczę Zosia naokoko ust na brodzie i pod nosem dostala jakis czerwonych plamek. Co to moze byc?? Nie smarowalam niczym piersi nie wiem..
#1677 | |
Zakorzenienie
|
Ja to odliczam czas do 20 nie mogę się doczekać gry o tron
![]() Ttlko jak tu uśpić mała tak żeby już spala na amen o 20 ![]() To już będzie tż sprawa ![]() Po pracy jedzie jeszcze do obi bo nie wiem skąd i jak mrówki u nas w kuchni biegają. Te zwykłe czarne ... nie wiem jak one władza do domu ![]() Jeszcze mi moja samarke pogryza ![]() Musi jakaś trutke kupić a jak będzie miał w czwartek wolne to podsuwa szafki i poszuka jakiejś dziury czy co gdzie one wlaza. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() Moja na łokciach ma jakieś suche placki. Siostra mówi ze to może uczulenie na mleko. Zapytam pediatre jak nie zejdzie to.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
Potowki nie.. Bardziej jak alergiczne wyglada. Takie jakby uklucia szpilek
#1680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo gdzie jesteście? Cytat:
a gdzie to możn te zasłonki oglądnąć? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.