|
|
#271 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
|
|
|
|
#272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piszecie o porodach, ja pierwszmialam troche traumatyczny, bo kleszczowy, czego w Polsce sie juz podobno nie robi. Przez to dali mi tzw spinal block, i nic nie czulam. Powiedzialam sobie, ze drugi porod, to chce poczuc, no i mialam porod w wodzie, na szczescie bardzo szybko sie to wszystko stalo, bo jak dojechalam do szpitala, to mialam juz 10 cm. A teraz, trzeciego porodu sie strasznie boje. Och, chcialabym juz byc po! |
|
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam, że to w kierunku porodu się szykuje, a tu wszystko pozamykane jeszcze... Nie wiem jak długo pociągnę z tym bólem, bo mam problem żeby do WC dojść. |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Cytat:
U mnie też 14go i chłopiec. Życzę żeby trzeci poród był szybki i mało bolesny. Piszesz sie ze mną i Mialavi na wspólne rodzenie? Uwaga wstępny wczesniejszy termin zaplanowałyśmy na 5go a co?---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Jaka recepta na taki ekspresowy porod jak Twój drugi??? Wiesz zbieram materiały do badań ![]()
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Roses zgadzam się, pierwsza strona jak ta lala
![]() Dziewczyny nie pekajcie, każda z nas da radę! W końcu kobieta do tego stworzona jest ![]() Także dobranoc, skurczy na noc |
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
Iwonia, 5-ty mi pasuje. Akurat to urodziny mojego taty
I jak najbardziej wczesniejszy porod mi pasuje. Moja corka byla 2 tyg wczesniej, syn tydzien wczesniej. Wiec czuje sie juz jak na drodze do przeterminowania! Kurcze nie mam recepty, nie wiem, jak to sie stalo, po poludniu podlewalamkwiatki a wieczorem urodzilam
|
|
|
|
#277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow to nieźle. Moze to kolejny sposob- podlewanie kwiatków jako wywoływacz. ![]() Na mnie dzisiejsze schabowe nie podziałały jak wczoraj na Monę. ️Ale pewnie miała swoją bułkę a ja kupioną uzyłam wiec pewnie dlatego
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz na pewno nie bede tego czynic. Schabowych robic nie umiem. Wczoraj bylam na dlugim spacerze i nic.... Aaa, wczoraj podlalam troche kwiaty tez i nic... |
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jeszcze sposób na murzynka. W sensie pieczesz ciastko i nie zdazysz go spróbować.
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, uwaga, poszłam na rutynowe ktg. Skurcze 100%, golenie Graży, samochód, 60 km do szpitala. Tam ktg na 80, szyjka zgladzona, tona papierów i na świat przyszła moja córeczka. 3260 i 58 cm.
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Zmeczylam się samym czytaniem
jakoś miałam nadzieję że to wszystko szybciej idzie Cytat:
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pieknie pieknie. Z opisu wynika ze był to orient ekspres. Ile Ci zajęło 3 godzinki? ![]() Serdeczne gratulacje ![]() Czekamy na wiecej szczegółów ️
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam cc, o 13 zaczął mi się brzuch spinać. Ale to wiadomo. Ciąża
ale na ktg w szpitalu o 18 za regularnie to robił. Potem pędem do mojej kliniki. Tam ktg, badania i na stół. Trzęsłam się jak osika. Jutro więcej napiszę, bo padam. Żadne wody mi nie odeszly. Żadnych spektakularnych bóli, po prostu akcja się zaczęła. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Dzięki dziewczyny, jestem w szoku. Miało być 6 mają maja.
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Dzustam no to zaskoczenie, a czemu cc? Miałaś wskazanie?
Mona GRATULACJE! ![]() Pokopiowałam posty i znikły, chyba za dużo. Burza od Iwoni nie przyszła i super grillek się udal. Nawet tak pozytywnie nastawione skonczyłyśmy gadke o porodach, a tu wchodze na forum i Mona pisze, że nam nie opiszę, więc można tylko cząść gaciami. Strasznie do Was sie przywiązalam,ale takie opisy czy słowa tylko mnie straszą. Naprawdę bez czytania jestem spokojniejsza. Też tak macie? I tak codziennie duzo mnie kosztuje aby pozytywnie się nastroic później czytam i od nowa muszę sie nastrajać. Odbieram niestety dziewczyny po cc jako bardziej zadowolone.
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! Porod ekspres ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Hm, moze przez to ze sn to kupa wysilku dla organizmu, godziny zmeczenia i walki. Zreszta co to znaczy bardziej zadowolone? Chyba kazda z nas jest zadowolona, ze ma wyczekana dzieciaczka przy sobie. A jaka droga, czy to wazne. Po wszystkim juz nawet o tym nie myslisz. A polog i tak jest ciezki, niewazne czy cc czy sn. |
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
O ja, ile nowych dzieciaczków!
Mona, dzustam, pawie oczko!!! Gratulacje Dziewczyny!
|
|
|
#289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje wysoka dziewczyna z córci ![]() ---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- Cytat:
a dwie po cc mają traumę- nie ma reguły. Teraz wolę się nie nastawiac na żaden scenariusz, jak zacznie się akcja to trzeba przyjąć z całym dobrodziejstwem. Jeśli podejdziesz na luzaku masz większe szanse na bezstresowy poród,, dziecko też to czuje. Głowa do góry! A propos czytania opisów to ja je bardzo lubię
|
||
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!
|
|
|
|
#291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mona, dzustam, pawie_oczko
---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Cytat:
Mama rodziła 5 razy naturalnie i twierdzi, że da się przeżyć A drobna i niska z niej kobitka. Nie ma też co sugerować się opisami, każda z nas ma inny próg bólu, inaczej też może to wszystko przebiegać, także luzik. Ile ja bym dała, żeby chociaż spróbować naturalnie. Cesarka to poważna operacja. I co z tego, że nie boli w trakcie wyjmowania dziecka, jak później kilka lat po, mogą pojawić się różne, ciekawe skutki uboczne![]() ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Wydaje mi się, że z raną w brzuchu, ta macica jednak podczas obkurczania zdecydowanie bardziej boli, ale to tak na chłopski rozum, bo porównania nie mam ![]() ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- Cytat:
![]() No nie, córa wymiata!
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-05-03 o 04:05 |
||
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie już ktg, kociak się pół nocy przewalał a teraz oczywiście śpi... Ale chyba mnie czeka zmiana tego cholernego wenflonu, bo ręka się robi czerwona...może wynegocjuję, że wyjmą, ja szybko umyję włosy i dopiero założą gdzie indziej, bo z wbitym to nic nie zrobię... |
|
|
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Na kogo dzisiaj bęc? ![]() U mnie malutka wczoraj cudowala w brzuchu, juz chyba jej sie nudzi. Cytat:
szybką akcja, odpoczywajcie, a później daj znać jak to sie stało
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Dzustam - gratulacje wielkie!!
To ktora nastepna? A w ogole to DZIEN DOBRY!
|
#295 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Zmienie ci kolor jak usiade przy kompie, bo z telefonu to ciezka sprawa ![]() Edit: jednak sie udalo
Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-05-03 o 06:54 |
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu taka piękna pogoda za oknem a ja tu kwitnę! Mógłby być jakiś spacerniak dla pacjentów...
|
|
|
|
#297 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
A tak serio kocie, to niech oni tam sie biora za ciebie i wykurzaja kotełka, bo miejsce na patologii zajmujesz ![]() Fab, rodzisz dzis? Martunia, rob schabowe, sernik, ba sekacza nawet zrob i wio na porodowke ![]() Mamy juz 12 pieknych dzieciaczkow. Wszystkie nasze |
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Niesamowite, 3 maja a u nas chyba 1/4 już rozpakowana
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#300 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Jestem ciekawa czy wszystkie mamuski sie odmelduja, ze urodzily. Szkoda mi wyrzucac na liste zaginionych, osoby ktore sie nie odzywaja... sporo by nas wtedy ubylo niestety.
Jade dzis na kontrolne ktg i usg. Kocie przywiezc ci cos do szpitala?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

staralam sie ja odpicowac na final unboxing, wszak nie codzien mamy maj

a co?

️Ale pewnie miała swoją bułkę a ja kupioną uzyłam wiec pewnie dlatego 
jakoś miałam nadzieję że to wszystko szybciej idzie